Quantcast

Lähettäjä:

Tmpp Tmpp

Eagle Nebula

Yksi kotkasumun lukuisista tummista kaasupilareista. Kotkasumu sijaitsee Käärmeen tähdistössä n. 7000 valovuoden päässä. Myös kuuluisa Luomisen Pilarit-kuvasarja (Pillars of Creation https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Eagle_nebula_pillars.jpg/1024px-Eagle_nebula_pillars.jpg) sijaitsee Kotkasumussa; se onkin yksi tunnetuimpia uusien tähtien syntyalueita. Tämä veijari on yli tuplasti "korkeampi" kuin kuuluisammat pilaritoverinsa, n. 9,5 valovuoden tai 90 triljoonan kilometrin korkuinen. Tähtisumujen tummat pilarimaiset muodostelmat syntyvät kylmästä kaasusta, joka näkyy mustana tai tummempana ympäröivän sumun kuumana hehkuvaa ionisoitunutta kaasua vasten. Lukuisten tähtien "puhaltama" kuuma kaasu saa kylmemmän kaasun pakkautumaan yhä tiiviimpään kasaan, mikä luo loistavan ympäristön uusien tähtien kehittymiselle.

3.3 / 5 (75 ääntä)

Eagle Nebula - Yksi kotkasumun lukuisista tummista kaasupilareista. Kotkasumu sijaitsee Käärmeen tähdistössä n. 7000 valovuoden päässä. Myös kuuluisa Luomisen Pilarit-kuvasarja (Pillars of Creation https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Eagle_nebula_pillars.jpg/1024px-Eagle_nebula_pillars.jpg) sijaitsee Kotkasumussa; se onkin yksi tunnetuimpia uusien tähtien syntyalueita. Tämä veijari on yli tuplasti "korkeampi" kuin kuuluisammat pilaritoverinsa, n. 9,5 valovuoden tai 90 triljoonan kilometrin korkuinen.

Tähtisumujen tummat pilarimaiset muodostelmat syntyvät kylmästä kaasusta, joka näkyy mustana tai tummempana ympäröivän sumun kuumana hehkuvaa ionisoitunutta kaasua vasten. Lukuisten tähtien "puhaltama" kuuma kaasu saa kylmemmän kaasun pakkautumaan yhä tiiviimpään kasaan, mikä luo loistavan ympäristön uusien tähtien kehittymiselle.

Julkaistu: 24.5.2016 23:34

2.5K

Lähettäjä: Tmpp Tmpp

Otsikko: Eagle Nebula

Kuvaus: Yksi kotkasumun lukuisista tummista kaasupilareista. Kotkasumu sijaitsee Käärmeen tähdistössä n. 7000 valovuoden päässä. Myös kuuluisa Luomisen Pilarit-kuvasarja (Pillars of Creation https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Eagle_nebula_pillars.jpg/1024px-Eagle_nebula_pillars.jpg) sijaitsee Kotkasumussa; se onkin yksi tunnetuimpia uusien tähtien syntyalueita. Tämä veijari on yli tuplasti "korkeampi" kuin kuuluisammat pilaritoverinsa, n. 9,5 valovuoden tai 90 triljoonan kilometrin korkuinen. Tähtisumujen tummat pilarimaiset muodostelmat syntyvät kylmästä kaasusta, joka näkyy mustana tai tummempana ympäröivän sumun kuumana hehkuvaa ionisoitunutta kaasua vasten. Lukuisten tähtien "puhaltama" kuuma kaasu saa kylmemmän kaasun pakkautumaan yhä tiiviimpään kasaan, mikä luo loistavan ympäristön uusien tähtien kehittymiselle.

Hakusanat: Avaruus, tähdet, tähtisumu, eagle, nebula, kotkasumu, ilari, pilari, poks,

3.3 / 5 (75 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-24 23:52:47

+1304

<janetteko>

Nyt minäkin olen kokenut osani rikkaudesta. Olin torin laitamilla istumassa, kunnes viereiselle penkille saapui oiva kasa mölyäviä rikastajia ja suomalaisia teinityttöjä. Jossakin kohtaa alkoi kyrsimään tämä maa tai se kun en lämmennyt heidän pelleilyilleen: "Fucking Finlandia!! Voi vittu vittu vittu!" Taitavat oppia vittu-sanan ennen mitään muuta. Miksi ovat täällä jos pitää kirota maa, joka elättää heidät?

123

Aika: 2016-05-25 09:02:12

+6411

<newbie821>

janetteko Samanlaisia kokemuksia. Olin pubin tupakkakopissa ja tutustuin siellä irakilaiseen pakolaiseen. Sain kuulla häneltä, kuinka paskaan maahan oli tullut. Hieno tapa kiittää..

75

Aika: 2016-05-25 00:59:19

+12206

<Ihmiskusi>

Tää on kyllä todella hienoa, että rasiasta on tullut myös kaiken muun sivulla myös sivistysrasia. Ketään ei tunnu haittaavan ja esim. nämä mahtavat avaruusmediat ei kohtais ikinä ilman tätä kuin todella markinaalisen osan tätäkin kohderyhmää. Voisko oppiminen olla hauskempaa?! Kiitos näistä!

52

Aika: 2016-05-24 23:50:24

+15944

<Mokom4>

Nää on kyllä ollu viimeaikoina parhaimpia medioita! Kiitos Tmpp ja led zeppe1in 93

37

Kommentit (11)

Piilota OFF-Topic keskustelu

25.05.2016 12:35

<pikkumusta> ammuin tossa pari nou sööriä ja hautarin raadot naappurin tukoioon, asetta putsatessani huomasin että piippu on tosi sitkeessä kurassa. oletteko s kanssani samaa miltä että pitäin siirtyä venäläistä vostokeista vaikka sakoleissin tai lapualaiseen?

25.05.2016 10:42

<Tmpp> Yarr1 ja jusagrossi, tässä koko hoito vähän kauempaa: http://deepskycolors.com/pics/astro/2008/07/07-27-2008_Eagle.jpg Pienempitehoisilla kaukoputkilla tuo sumuläiskä on hieman kotkamainen. Astronomiassa käytetään asioiden nimeämisen suhteen aika avokätisesti mielikuvitusta.

25.05.2016 10:21

<Mokom4> jusagrossi Ai sä oot yks niistä, kenen mielestä pelkästään "rikastajasta" puhuminen on rasistista..?

25.05.2016 10:00

<jusagrossi> Mitä nää rasistipaskat täällä oikein kmmentoi. MV-lehdessä on oma fanisivu. Menkää sinne!

25.05.2016 09:58

<jusagrossi> Näyttää kanalta eikä kotkalta.

25.05.2016 09:02

<newbie821> janetteko Samanlaisia kokemuksia. Olin pubin tupakkakopissa ja tutustuin siellä irakilaiseen pakolaiseen. Sain kuulla häneltä, kuinka paskaan maahan oli tullut. Hieno tapa kiittää..

25.05.2016 00:59

<Ihmiskusi> Tää on kyllä todella hienoa, että rasiasta on tullut myös kaiken muun sivulla myös sivistysrasia. Ketään ei tunnu haittaavan ja esim. nämä mahtavat avaruusmediat ei kohtais ikinä ilman tätä kuin todella markinaalisen osan tätäkin kohderyhmää. Voisko oppiminen olla hauskempaa?! Kiitos näistä!

25.05.2016 00:06

<Zhudra> purkaudun itsekin usein samanlailla

25.05.2016 00:05

<Yarr1> Pitäiskö tuon näyttää kotkalta, vai mistä on nimensä saanut?

24.05.2016 23:52

<janetteko> Nyt minäkin olen kokenut osani rikkaudesta. Olin torin laitamilla istumassa, kunnes viereiselle penkille saapui oiva kasa mölyäviä rikastajia ja suomalaisia teinityttöjä. Jossakin kohtaa alkoi kyrsimään tämä maa tai se kun en lämmennyt heidän pelleilyilleen: "Fucking Finlandia!! Voi vittu vittu vittu!" Taitavat oppia vittu-sanan ennen mitään muuta. Miksi ovat täällä jos pitää kirota maa, joka elättää heidät?

123
24.05.2016 23:50

<Mokom4> Nää on kyllä ollu viimeaikoina parhaimpia medioita! Kiitos Tmpp ja led zeppe1in 93

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 96 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Nebulat

24 094 katselukertaa

Nebula kissa

23 158 katselukertaa

Beagle soittaa pianoa ja laulaa

19 218 katselukertaa

Bubble Nebula

23 999 katselukertaa

Boomerang nebula

22 825 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.