Quantcast

Lähettäjä:

Kurukka Kurukka

Facebookin profiilikuva

Syksy vaihtuu talveen, niin myös profiilikuva somessa.

4.5 / 5 (259 ääntä)

Facebookin profiilikuva - Syksy vaihtuu talveen, niin myös profiilikuva somessa.

Julkaistu: 15.11.2015 09:51

2.5K

Lähettäjä: Kurukka Kurukka

Otsikko: Facebookin profiilikuva

Kuvaus: Syksy vaihtuu talveen, niin myös profiilikuva somessa.

Hakusanat: facebook, some, praisforparis, häshtäg, hyvämieli, profiili,

4.5 / 5 (259 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-11-15 09:59:29

+58533

<Lapsivedenkeitin>

Poistin eilen facebook kavereista naisen joka kommentoi mun tilapäivitystä jossa pohdin kuinkahan pian suomessa rytisee, sanoilla "no hei haloo miks niitä nyt suomi kiinnostais, ei rasismilla auteta kenenkään asiaa!". Vitutti koko illan toi kommentti.

526

Aika: 2015-11-15 10:03:15

+28310

<hulluesa>

Miksei venäjänlippua läntätty vesileimaksi profiilikuvaan silloin kun ampuivat sen matkustajakoneen alas? Siinähän tuli paljon enemmän kuolonuhreja.. mietin vaan. Ei sillä että ranskan terrori-iskua vähättelisin.

328

Aika: 2015-11-15 10:28:13

+3106

<McM8>

Pidin eilen pitkän kesustelun facebookissa kukkahatun kanssa, joka aloitti puhumisen ihan asiallisesti, mutta viesti viestiltä vaipui henkilökohtaiseen syyttämiseen, haukkumiseen, natsikortin vetämiseen, suomalaisvihaan ja lopulta flamebaittaamiseen. Tuli hyvä fiilis saada itseä parikymmentä vuotta vanhempi mies hajoamaan kun oma ideologia ja väittelytaidot ei kantaneetkana loppuun asti :D

270

Aika: 2015-11-15 10:27:25

+88440

<Arab>

Wellmu eiköhän punainen risti ja muut roskakeruut oo jo käynnissä. Niistäkin rahoista prosentti menee ranskaan ja loput isokenkäisten taskuun. Lahjoittaminen on turhaa.

120

Aika: 2015-11-15 10:08:42

+132475

<MrFiufaufou>

"Näytä tukesi Ranskalle, väritä profiilikuvasi". Yhtä järkevää kuin tykkää tästä niin afrikassa saa lapsi vettä. Mutta tyhmäkin tajuaa että ne jotka tuota tekee niin haluaa vain pullistella kuinka pyhiä ihmisiä on, kaveripiirilleen.

27

Kommentit (97)

Piilota OFF-Topic keskustelu

29.11.2015 22:24

<Bluk> Pointtini kaikessa tässä on se, että se pitää saada lopetettua, tästä olen puhunut vuosia, että lainsäädäntö olisi pitänyt kiristää ennen tällaisen tilanteen sattumista. Mitä sitten tehdään, kun ovella on tosiaan miljoona kehitysmaalaista? Loppuuko sitten se ihmisarvon merkitys? Enää ei tarvitsekaan suojella ihmisiä. Tähän ollaan menossa, ellei ryhdikkäitä toimenpiteitä tehdä. Tämä väestönvaellus johtuu väestönräjähdyksestä ja Euroopan korkeammasta elintasosta, jota emme tule saamaan laskemaan pitkään aikaan.

29.11.2015 22:21

<Bluk> jutuomin Ei kai kumpikaan meistä omaa tarvittavaa mandaattia tekemään näitä päätöksiä; silti meillä voi olla mielipiteitä asioihin, niitä kysyinkin... Yleensä törmää tuohon ideologiseen "lisää" -vastaukseen, kun yrittää kysyä, miten monta ihmistä Somaliasta, Afghanistanista ja Irakista pitää tänne ottaa, jotta Syyrian sota loppuu. Ei tietenkään ole takeita toisten tilastojen pätevyydestä, mutta jos on useista vastaavista Euroopan maista tilastot, niistä voidaan ekstrapoloida Suomen vastaava melkoisella luotettavuudella. Hienoa kuitenkin, että myönnät nykyisen tilanteen olevan liikaa.

29.11.2015 22:12

<jutuomin> Balrog Minä en ole oikea ihminen päättämään, että mikä on oikea määrä pakolaisia Suomeen. Tällä hetkellä pakolaisia on jo tullut lyhyen ajan sisällä paljon ja kyllä se on ongelma. Jo pelkästään siksi, että turvapaikkahakemusten käsittely ei onnistu kunnolla, jos henkilökuntaa ei ole riittävästi. Mitä tulee tilastoihin, niin toisessa maassa tehty tilasto ei välttämättä päde toiseen maahan. Niin se nyt vain on kaikissa tilastoissa. Ja kun en tiedä paremmin, niin en varmasti aio väittää, että Saksassa tehdystä tilastosta saisi saman tuloksen Suomessa.

29.11.2015 22:05

<Bluk> jutuomin Miksi ei pätisi Suomeen, kun pätee kaikkiin muihin Euroopan maihin, ja samat merkit ovat huomattavissa meiltäkin laadullisesti (määrät ovat olleet niin pieniä vielä)? Niin siis ehdotatko itsekin, että muslimeissa on jotain vikaa, koska eivät sopeudu? Joka tapauksessa karkeasti tilanne on se, että muslimit eivät sopeudu, oli syy kenessä tahansa. Juurihan sä sanoit, että turvapaikanhakijat eivät ole meille taakka, mutta nyt ei ole tapana että mietitään hyötyä? Get your shit together. Viimeisessä lauseessa päästää siihen, että mikä on sopiva luku? Koskaan siihen ei saa vastausta...

29.11.2015 20:44

<jutuomin> Balrog Jos muslimeilla on niin paljon vaikeuksia ulkomailla (ei välttämättä tosin päde Suomeen), niin ehkä vika on siinä? Somalia kun on pääasiassa islamilainen valtio, kun taas Kenia on kristitty. Ja taas pakolaisissa ei yleensä ole tapana se, että ihmisiä valittaisiin sen perusteella, että kuka on hyödyllinen vaan silloin valitaan ihmisiä, jotka todella tarvitsevat apua. Enkä tarkoita, että kaikki pakolaiset vain Suomeen. Suomi on maailmanmittakaanvassa semisti hyvin toimeentuleva valtio, mutta ei tänne silti esim. miljoonaa pakolaista voi ottaa.

29.11.2015 19:37

<Bluk> Ja kun tuntee yhden mamun, joka on hyvä tyyppi, niin kaikkihan ne on sellasia. Eipä tässä paljon keskusteltavaa enää ole. Tuohon vastaukseesi kenialaisten erilaisesta taustasta toistan edellisen vastaukseni: sillä ei ole meidän näkökulmasta mitään merkitystä, miksi tulija perseilee - ainoastaan, että. Silloin voimme valita porukkaa, joka ei perseile.

29.11.2015 19:36

<Bluk> jutuomin Jep, Suomesta ei juurikaan löydy tietoa toisen polven mamujen työllistyydestä, ja tilastoissa taitavat näkyä suomalaisina. Tämä tosin antaa osviittaa: hs.fi/kotimaa/a1305979831147 Luin aikoinaan saksalaista tutkimusta, jonka mukaan toisen ja kolmannen polven muslimimamuilla oli vielä enemmän integraatio-ongelmia kuin vanhemmillaan. Tämäkin on oletettavaa niille, jotka kasvavat enklaaveissa ilman kosketuspintaa yhteiskuntaan, eivätkä tunne ketään joka kävisi töissä. Mennän siis täysin mutulla taas ja toivotaan että kai ne ihan työllistyy, koska ihmisiä kaikki?

29.11.2015 15:24

<jutuomin> Balrog Minulla ei ole näistä mitään tilastoja enkä niitä tutkimaan. Mutta jos löydän tilaston, joka vastaa kysymyksiisi, niin lähetän siitä viestin.

29.11.2015 15:23

<jutuomin> Balrog Suomessa on muutenkin niin vähän maahanmuuttajia, että heidän työllistymistään ei välttämättä voi vertailla tilastoilla. Ehkä Keniasta on tullut Suomeen paremmin koulutettuja ihmisiä? Ehkä heillä on ollut jokin valmis yhteys tulla Suomeen, kun taas Somaliasta tulleet ovat jääneet enemmän tyhjän päälle. Kun otos on riittävän pieni, niin pienillä eroilla saa aikaan suuren muutoksen. Ja muutenkin pakolaisten työllistyminen näkyy selvästi yleensä vasta myöhemmillä sukupolvilla. He ovat Suomessa syntyneitä ja monesti tilastoissa suomalaisia. Vaikka he silti ovat myös pakolaistaustaisia.

28.11.2015 20:44

<Bluk> ... on vähentää sitä huonoa ainesta, oli se miten ikävää tahansa. Lisää weasel wordeja. Voitko todistaa tätä rasismia rekrytoinnissa jotenkin? Miten suuren osuuden se muodostaa? Miksi Somalian naapurimaan, Kenian kansalaiset työllistyvät paremmin kuin suomalaiset - eikö heihin suhtauduta rasistisesti? Kenia on muuten kristitty maa. Myös nepalilaiset ovat vähintäänkin yhtä kaukaisesta kulttuurista peräisin. Mutta 71,7% vs. 13,1%. Melkoinen ero, eikö? Keskustelun tähden voitaisiin vaikka sopia, että työttömyys johtuu rasismista. Ongelma olisi silti sama ja niin ratkaisukin.

28.11.2015 20:40

<Bluk> jutuomin Aina kiva virkistää. Kiitos joka tapauksessa diplomaattisesta suhtautumisesta, vaikka itse saatankin joskus kirjoittaa kaunistelematta. Nähdäkseni koko pihvi tässä kaikessa on nimenomaan se, ETTÄ kotoutuminen on heikkoa näillä tietyillä ryhmillä, ei siis että kenen syytä se on. Tätä kannattaa miettiä. On todellisuus, eikä siihen vaikuta se, kenen syytä se on, JOS tästä ei saada haettua ratkaisua. Ja siitä ei ole saatu kaikkina vuosikymmeninä missään Euroopan maissa; eikä ole mitään syytä olettaa, että yllättäin saadaan, määrien vielä kasvaessa valtavasti. Näin ollen ainut ratkaisu..

28.11.2015 19:31

<jutuomin> Onpa ollut virkistävä keskustelu niihin muihin nähden, mitä olen nähnyt netissä. En yritä muuttaa kantaasi eikä minunkaan kantaani varmaankaan ole muuttumassa. Tuosta työllistymisestä sen verran, että Irak ja Somalit ovat varmasti huonosti työllistettyjä eivätkä välttämättä lainkaan omasta halustaan. Suomi on perimmäisiltä arvoiltaan aika rasistinen maa ja täällä saattaa jäädä ilman työpaikkaa vaikka vain siksi, että on venäläinen sukunimi (vaikka olisikin täysin suomalainen). Kosovolaisissa on käsittääkseni parhaimmat esimerkit työllistyneistä pakolaisista. En osaa sanoa miksi..

28.11.2015 17:32

<Bluk> jutuomin Tiedän että en voi saada sinua muuttamaan kantaasi, koska on aina tuo "Suomi kuuluu kaikille" -ideologia, jonka taakse voit mennä karkuun kaikkia lukuja. Mutta ihan turha väittää Suomen valtion hyötyvän kehitysmaalaistamisesta. Tämä mielipide, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat oikeutettuja samaan kuin me, koska ovat ihmisiä, on siis ihan legit, mutta on sanomattakin selvää, että minä en jaa sitä. Ja mikäli jakaisin, pragmaattisena realistina hylkäisin sen heti ymmärtäessäni sen mahdottomuuden ja hinnan.

28.11.2015 16:00

<Bluk> Se on matematiikan haara; tiedettä. Jännää että pitää selittää miten tämäkin toimii: ei ole automaattista, että satunnainen irakilainen on huono asia, mutta tilastojen valossa se on varsin todennäköistä. Mua ei kiinnosta Suomen maine "rehtinä ja vastuullisena maana". Ei se ole vastuullista tuhota hyvinvointivaltio. Omissa silmissäni Puolan, Australian, Kanadan ja Sveitsin kaltaiset järkevää kansallista politiikkaa tekevät maat ovat ihailtavia. Kolmannes tp-hakijoista on "oikeasti hädässä" hs.fi/ulkomaat/a1441776341320 Omasta mielestäni tämä naiivius saisi riittää.

28.11.2015 15:54

<Bluk> jutuomin Ei millään pahalla, mutta olet itse väärässä. Perustele väitettäsi jotenkin. Tässä minun perusteluni: irakilaisten työllistymisaste 13,1% ja somaleilla 13,2%. hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=69396.0;attach=17043;image (Hesarin uutinen, lähde Tilastokeskus 2010). Eli siis ennen lamaa. En kehtaa edes arvella nykyisiä lukuja. Huomaa esim. nepalilaisten suomalaisia korkeampi prosentti. Nämä ovat täysin eri puusta veistetty. Muutenkin tietämättömyytesi aiheesta todistaa nämä käyttämäsi weasel-wordit en.wikipedia.org/wiki/Weasel_word . Tilastotiede on ei ole uskon asia.

28.11.2015 11:28

<jutuomin> Ja osaksi siinä on kyse siitä, että ihmiset ovat pulassa ja tarvitsevat apua. Väärin perustein tulevat pakolaishakemukset ovat tietysti ihan oma asiansa (ja niitä en suvaitse), mutta niitä, jotka oikeasta syystä hakevat turvapaikkaa vieraasta ja oudosta maasta, en käännyttäisi takaisin. Se olisi epäinhimillistä.(2/2)

28.11.2015 11:26

<jutuomin> Balrog Ei millään pahalla, mutta tuo väitteesi ei vain pidä paikkaansa. Suomessa on jo nyt monia pakolaisina maahan tulleita, jotka ovat töissä. Monet jopa julkisesta esillä (esim. kansanedustajana jne.). Se on totta, että pakolaisten ottaminen Suomeen ei aina ole hyvä asia, mutta minä en suostu uskomaan, että se olisi automaattisesti huono. Osaksi siis pakolaisista on Suomelle hyötyä. Osaksi kyseessä on kansainvälisten sopimusten noudattaminen, mikä lisää Suomen mainetta rehtinä ja vastuuntuntoisena maana (josta ainakin itse haluan pitää kiinni). (1/2)

27.11.2015 23:52

<Bluk> jutuomin Se on totta, että tarkkaan ottaen et puheidesi puolesta mennyt pussiin - olisit toki voinut tarkentaa tämän väitteen, että kehitysmaamaahanmuuttajat ovat positiivinen asia meille. On aivan selkeää, että se ei pelkästään ole vailla perusteluja vaan myöskin tilastollisen tiedon valossa täysin virheellinen väittämä. Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevat eivät työllisty ja heikentävät huoltosuhdetta entisestään; se ei ole ratkaisu. Se, että on työikäinen ei tarkoita, että työllistyy. Teknologia ja automatisaatio kehittyy, työtä ulkoistuu: emme tarvitse niin paljon proletaareja.

21.11.2015 23:47

<jutuomin> Balrog Mielestäsi puhuin itseni pussiin, mutta mielestäni en puhunut. Suomi on pieni maa ja meillä on hyvin vähän asukkaita. Se, että tänne tulee lisää väkeä it ole lainkaan huonoa. Se, että tulee lisää väkeä, joka myöhemmin esim. opiskelee Suomessa ja perustaa täällä perhettä tuo Suomeen lisää veromarkkoja (kielikuva). Se, että jonnekin, jossa on jo yli miljoona pakolaista (n. 1/6 kaikista asukkaista) tulee niitä vielä lisää ei todellakaan ole (enää) etu heille. Varsinkin, jos kyseessä on köyhempi maa kuin mitä Suomi on.

21.11.2015 12:04

<Bluk> http://www.talouselama.fi/uutiset/tilanne-on-pelottava-ruotsin-talous-natisee-liitoksissaan-pakolaistulvan-vuoksi-6091005 Mielestäni akuutti ongelma tulisi ratkaista perustamalla pakolaisleirejä lisää ja parantamalla niiden oloja. Tarvittaessa voitaisiin ulkoistaakin johonkin kehitysmaahan. Jos kaikki tähän väestönvaihtoon käytettävä raha laitettaisiin siihen, niin autettaisiin paljon enemmän hädässäolevia. Ja juuri niitä oikeita hädässäolevia, ei niitä jotka tulevat tänne 10000e laittomalla matkalla maasta, jossa köyhät elävät alle $2:lla päivässä.

21.11.2015 12:02

<Bluk> jutuomin No joo, olen samaa mieltä käännytyksistä. Kuitenkin, jos niitä ei yhdistetä tiukkaan turvapaikanhakijapolitiikkaan, vaikutus on se, että Suomesta tulee maa, jossa voi käydä vähän raiskailemassa. Ikään kuin lomamatkalla, ja lähteä sitten karkoituksen saatuaan. Puhuit muuten itsesi pussiin. "On Suomen etu" ja "siitä tulee taakkaa muille" ovat ristiriidassa. Taakka ei ole tietääkseni mikään etu. Tulijat eivät ole loppumassa, eikä heitä voida ottaa vastaan suurissa määrin ilman että se on haitallista. Edes niitä oikeita hädässäolevia. Ruotsikin on vihdoin myöntämässä tätä.

21.11.2015 01:48

<jutuomin> Balrog En sinäänsä pidä itsenäni miksikään suvakkina ja omasta mielestäni Suomen lakia rikkovat ulkomaalaiset pitää käännyttää takaisin kotimaahansa, mutta en minä silti aio jättää ketään pulaan, joka oikeasti tarvitsee apua. Ja Suomen etu ei todellakaan ole palauttaa takaisin oikeasti turvapaikkaa tarvitsevia vaan ottaa heidät vastaan. Ainoa oikea tapa tehdä tämä on tietysti käsitellä ne hakemukset. Jos Suomi ei ota näitä ihmisiä vastaan, niin se vain lisää muiden maiden taakkaa. Esim. Libanon on jo ottanut vastaan yli miljoona turvapaikanhakijaa. Pitäisikö sinne ehkä lähettää niitä lisää?

20.11.2015 19:00

<Bluk> veneiden käännytykseen, jonka jälkeen Libyaan ja Egyptiin; niiden kanssa voimme tehdä yhteistyötä siellä päässä ja estää salakuljettajien bisnestä. Tämä on ainut kestävä ratkaisu, koska Eurooppa ei tule pitkään aikaan näyttämään muulta kuin houkuttelevalta kolmannessa maailmassa asuvien kannalta. Tällainen ongelman siirtely ja levittäminen ympäriinsä ei ratkaise yhtään mitään. Analogia on että yrität siivota oksennuksen lattialta levittämällä sen mopilla ympäriinsä sen sijaan, että käytät puhdistusainetta ja poistat sen.

20.11.2015 18:58

<Bluk> jutuomin Tuo on todella ontuvaa, että "epäreilua, koska pakolaiset eivät itse ole sitoutuneet siihen". Tällaisen ajatuksen laukominen kuvastaa ymmärryksen puutetta siitä, että koko systeemi ja kaikki mahdollistuu täysin sillä, että meidän sivilisaatiomme ovat menestyneet ja nyt jakavat rikkauttaan heille. No niinpä tässä käännyttämisessä onkin asian ydin. Sopimuksen noudattaminen luo painetta siihen edelliseen maahan. Tämä pakottaa sen maan valvomaan omia rajojaan, ja niin edelleen ketjureaktiomaisesti päästään Kreikkaan ja Italiaan: nekin joutuvat valvomaan rajojaan. Sitten päästään...

20.11.2015 18:48

<jutuomin> Balrog Siellä kun on muutenkin kädet täynnä turvapaikanhakijoita. Ja samalla se sopimus olisi aika erikoinen esimerkiksi sellaisille maille kuin Belgia tai Itävalta, jonne käytännössä ei koskaan tule turvapaikanhakijoita ilman, että ne kulkisivat ensin jonkin toisen maan kautta. (2/2)

20.11.2015 18:45

<jutuomin> Balrog En edes huomannut vastausta (oma vika). Ihan kivastihan se tuossa sanotaan, mutta ei ihmisiä silti voi pakottaa toimimaan sellaisien sopimusten mukaan, joita he itse eivät ole hyväksyneet. Toki se antaa Suomelle oikeuden jättää hakemukset käsittelemättä, mutta ei se taida kuitenkaan olla kenenkään etu. Ja ainakin omasta mielestäni, jos asia tosiaan kävisi näin, niin mieti minkälainen härdille olisi nyt meneillään Kreikassa tai Italiassa, jos kaikki Euroopassa turvapaikkaa hakeneet pakotettaisiin hakemaan sitä juuri Kreikassa. (1/2)

16.11.2015 23:28

<Bluk> jutuomin Höpö höpö. Eurooppa-neuvosto, 9.11.: "It should be clearly explained that migrants must register in their first Member State of arrival; that, under EU law, asylum seekers have no right to choose the Member State responsible for examining their application." Dublin-menettelyn mukaan sitä paikkaa haetaan ensimmäisestä EU-maasta, johon saavutaan. Miten helvetissä ei muka voisi käännyttää? Jos hakija tulee turvallisesta maasta, hänet voi laittaa takaisin sinne, koska sieltä tuleminen on ilmeisen vastoin syytä lähtöön.

16.11.2015 23:04

<jutuomin> Balrog Mm. Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikkahakemus on käsiteltävä siinä maassa, jossa hakija hakee turvapaikkaa. Ei sen perusteella voi ihmisiä käännyttää toiseen maahan sillä perusteella, että se on turvallinen. Ja turvapaikanhakijalla on oikeus hakea turvapaikkaa ihan siinä maassa, jossa itse katsoo parhaaksi. Ainoa poikkeus on mm. EU:ssa, että toisesta EU-maasta ei enää voi hakea turvapaikkaa, jos sitä on hakenut jo yhdestä.

16.11.2015 22:46

<Bluk> jutuomin Mutta kun ei ole papereita, niin uusi identiteetti keksitään tuosta noin vaan. Sopimuksia rikotaan nyt Euroopassa aivan jatkuvalla syötöllä, joten on idiotismia hirttäytyä joihinkin niistä. Jokainen Ruotsista tuleva on 100% varmasti tulossa turvallisesta maasta; hänet voidaan aivan hyvin laittaa sinne hakemaan turvapaikkaa, koska Dublin-menettely. Mutta toki, pois vaan sellaisista soppareista, jotka ovat valtiollemme haitallisia.

16.11.2015 17:04
16.11.2015 15:41

<sidmayer88> Lapsivedenkeitin Onko linkkiä kyseisiin kuviin?

16.11.2015 11:33

<N-Iron> Epäilen että tämä oli itse asiassa koko terroriteon tarkoituskin..

16.11.2015 10:09

<N-a-l-l-e> en voi antaa yksinkertaisesti tyhmille ihmmisille sympatiaa, vittu se on ihan oma syy kun antaa tommosille paskakäsille luvan tulla maahan....ja aika saatanan tietämätön täytyy olla jos ei noitten entisiä tekoja jo tiedä.

16.11.2015 09:00

<jutuomin> Balrog Ei ihmisiä nyt sentään heti käännytetä vaan heitä lähetetään takaisin isompina ryhminä. Eikä toki minnekään sota-alueille vaan heille pitää silti keksiä turvallinen paikka. EU:n alueella yhdessä EU-maassa tehty kielteinen päätös on voimassa myös muissa maissa, joten eivät he niin vaan hae uutta turvapaikkaa (ainakaan EU:ssa). Jos vaihtoehtona on, että ei auteta hädässäolevia ja samalla rikotaan kansainväliset sopimukset, joihin on lupauduttu, niin omasta mielestäni nykyinen tilanne on parempi. Jos tähän haluaa muutoksen, niin pitäisi ensin aloittaa niiden sopimusten mitätöinnillä.

16.11.2015 07:25

<Jepau> hulluesa Facebook ei tehnyt sille kätevää nappulaa.

16.11.2015 00:05

<Bluk> karpaasimakkarat Siinä on järkensä, että viha muslimeita kohtaan kärjistää tilannetta ja ajaa muslimeita radikaalimpaan suuntaan, toki. Mutta tämä ei argumenttina millään ylitä sitä, etteikö näihin ongelmiin pitäisi puuttua, jos se puuttuminen (maahanmuuttopolitiikan kiristäminen) aikaansaa tätä. Ja miten paljon tuo sitten vaikuttaa, ei siitäkään ole tietoa. Vähän varmaan ainakin, mutta islam toimii valmiiksikin niin radikaalina kasvuympäristönä terrorille... Muutenkin on typerää luulla, että jutut on valkoisten syytä, ja mamut vaan heijastelevat meidän reaktioitamme.

15.11.2015 20:48

<karpaasimakkarat> Joku nero facebookissa: "Kun postaatte noita rasistisia juttuja ja vaaditte rajojen sulkemista, teette just sitä mitä terroristit haluaa! Ne haluaa lietsoa vihaa ja epäluottamusta maahanmuuttajia kohtaan!" Voiko joku täällä spekuloida tästä logiikasta? En nössönä kehdannut alkaa sotimaan somessa asiasta, mutta millä perusteella terroristit haluaa rajat kiinni ja niiden oman kulkemisen ja toiminnan vaikeammaksi?

15.11.2015 20:02

<Pavelzun> Alakaa ketuttamaan nämä mamut sun muut jotka tulloo suomeen ryökäle. Katotaapa ni kohta täälläkin samanlainen isku kuin pariisissa.....

15.11.2015 19:23

<joulupeikko> Cinere Toivoisin kovasti, että terroristi sana jaksettaisiin kirjoittaa kokonaan eikä lyhentää teroksi. Eiku kaverin puolesta vain juttelen, oma nimenihän on Jonne.

15.11.2015 18:46

<MaggaraKörtsi> joku vihjas että siinä lippu kuvassa voi piillä virus.. ;) kerrankin on hyvä että ei ole kasvotonta massaa joka laittaa samaa mitä muutkin profiiliinsa :D

15.11.2015 18:44

<brckarva> faytti Pakko avautua, koska kyseessä ei ole aitoa välittämistä vaan huoraamista. Hauskinta oli kun kävin Benjamin Peltosen instagram profiilia katsomassa, niin siellä oli selfie ja "hästäginä" prayforparise. Mielestäni tuollainen tykkäyksien kalastimen on todella mautonta.

15.11.2015 18:41

<brckarva> Minua aidosti mietityttää, että mitä se ranskan lippu profiilikuvassa vaikuttaa? Jos sulla on pelkkiä suomalaisia facebook kavereita niin osoitatko heille myötätuntoa vai?

15.11.2015 18:40

<nytjo> hulluesa Samaa mietin tuossa itsekin. Kaikesta kauheudesta jota sattuu länsimaissa pidetään hiljaisia hetkiä ja uutiset puskee niitä joka tuutista, mutta jos lähi-idässä räjähtää niin siitä on pieni maininta parin pienemmän lehden sivulla. Haiskahtaa median suorittamalta aivopesulta. Tai ehkä se ei ole uutinen, että siellä vähän väliä räjähtelee. Mutta joo, media muistaa muistuttaa länsimaihin kuulumattomien suorittamista hirmuteoista, ja uutisoi länsimaita vapauttavana sankarina. Muistetaan kertoa, että kolme terroristia kuoli sairaalapommituksessa, mutta siviilien määrä laskee 200 -> 17.

15.11.2015 18:26

<Faytti> Ihmiset sitten jaksaa valittaa toisten ihmisten välittämisestä. No kai se on joko täällä taikka sitten paikallisen lehden tekstaripalstalla avauduttava.

15.11.2015 18:07

<Bluk> jutuomin Joo, teoriassa noin voidaan toimia ja estää osa iskuista. Se ei vaan riitä minulle, kun en halua ollenkaan väkivaltaa tänne. Toki käännytyspäätöksiä annetaan, mutta toivottavasti et ole niin naiivi, että luulet että niitä pannaan täytäntöön samaa tahtia. Ne, jotka eivät saa turvapaikkaa, hakevat sitä toisesta maasta tai parhaillaan jäävät tänne muuten vaan.

15.11.2015 17:54

<ii-a> "Tue Ranskaa ja Pariisin asukkaita muuttamalla profiilikuvaasi." Joo-o... :D

15.11.2015 16:24

<B4dAss> R.i.p :(

15.11.2015 15:59

<halmine> #prayforparis #prayforrussia... eiköhän ois korkee aika lopettaa se rukoileminen ja alkaa tekemään näille hulluuksille jotakin? toki kaikki sympatia terrorismin uhreille!

15.11.2015 15:47

<jutuomin> Balrog Mahtava oivallus! Nyt voidaankin sitten ottaa pelkästään niitä sisään. Kun olemme kerran kehittäneet ajatustenluku-ja ennustuskoneet, niin annetaan autokorttejakin vain niille, jotka eivät tule ajamaan kolareita. Ajatustenluku toki auttaa, mutta niin auttaa moni muukin asia. Esimerkiksi viranomaisyhteistyö. Näin voimme oikeasti tutkia, että turvapaikanhakijoilla on oikea syy hakea turvapaikkaa. Ne, joilla ei ole riittävää syytä käännytetään pois. Näin on aina tehty.

15.11.2015 15:45

<jutuomin> Vastaranta "Passin aitoutta ei ole vahvistettu, eikä toistaiseksi tiedetä, onko sitä Kreikassa ja Serbiassa käyttänyt henkilö sama kuin Pariisin iskuihin sekaantunut." Eli toisin sanoen ei tiedetä on kyseessä sama henkilö. Ainoastaan passi on sama (eikä sekään välttämättä aito). Samoin en nyt millään löytänyt tietoa, että tämä turvapaikkahakemus olisi hyväksytty. On ihan selvää, että joku voi hakea turvapaikkaa virheellisillä tiedoilla. Siksi nämä kaikki tapaukset tutkitaan ja turvapaikkaa ei myönnetä jokaiselle hakijalle.

15.11.2015 15:08

<Downstream> hulluesa Voi olla jotain tekemistä sen kanssa että Venäjä on pitkittänyt Syyrian sotaa ja myös ehkä sillä matkustajakoneella jonka heidän nukkensa ampui alas Ukrainassa.

15.11.2015 14:34

<phuke> Vähän sama tässä profiilikuva lässytyksessä kuin noissa kuha jutuissakin: Yhtään ei jaksas tollasta paskaa

15.11.2015 14:25

<Nicholas Wilde> Poistin facebook tunnukseni, kun "kaverit" alko tekemään tätä.

15.11.2015 14:02

<Bluk> jutuomin Mahtava oivallus! Nyt voidaankin sitten ottaa pelkästään niitä sisään. Kun olemme kerran kehittäneet ajatustenluku-ja ennustuskoneet, niin annetaan autokorttejakin vain niille, jotka eivät tule ajamaan kolareita.

15.11.2015 13:59

<hatwok> hulluesa Varmaan siksi, että Venäjä ei oo niin ihQ kuin ranska.

15.11.2015 13:51

<Lihamylly> Aikasta osuva kuva ylemmyydellä alentajista...

15.11.2015 13:45

<MaskMan> Tämä on jännä miten ihmiset luulevat kuvittelevat vaikuttavansa mihinkään muutamalla hiiren klikkauksella, melkein hyödyttömämpää ku rukoilu iskujen uhrien puolesta

15.11.2015 13:42

<MrFiufaufou> Facebookki kun ehdottelee aina välillä kaverien kavereita ystäviksi, niin siellä näkee ties millaista kauhuskenaarioita tyhmistä suvakeista. Luulevat oikeasti että profiilikuvan värittely on pakollista jos on minkäänlaisia tunteita olemassa, ja se oikeasti auttaa!!...ei morjes

15.11.2015 13:41

<Vastaranta> highlander100 "Totuushan nyt kuitenkin on, että ne jotka pakenevat vainoa esim. Syyriasta eivät aiheuta näitä Pariisin kaltaisia iskuja vaan he pakenevat niiden alta pois." Ja totuushan nyt kuitenkin on, että ne, ketkä muuttavat toiselle paikkakunnalle töiden perässä, joutuvat tekemään muuttoilmoitukseen. Ja totuus on myös, että auton omistavat joutuvat katsastamaan autonsa tietyn ajan välein. Voin kertoa sinulle ja jutuomin :lle lisää itsestäänselviä totuuksia.

-10
15.11.2015 13:30

<highlander100> "Totuushan nyt kuitenkin on, että ne jotka pakenevat vainoa esim. Syyriasta eivät aiheuta näitä Pariisin kaltaisia iskuja vaan he pakenevat niiden alta pois." Tämäkin kommentti sai nega-peukkuja vaikka on totta, ISIS murhaa siviilejä päivittäin Syyriassa. Kertoo paljon peukuttajien maailmankuvan pienuudesta.

-18
15.11.2015 13:27

<highlander100> Täällä kun lukee top-kommentteja niin ei voi kuin hämmästyä tästä tyhmyyden määrästä. SPR ja muut ovat kuulemma roskakeruuta jne. Tyhmyyden ymmärtää kyllä jos ei oo koskaan vaivautunut ajattelemaan asioita, vaan tunteella, tietämämättömyydellä ja ennakkoluuloilla mennään. Eipä näistä tyypeistä kyllä koskaan mitään suuria tekijöitä tulekaan, kunhan RR:ssä ollaan olevinaan välkkyjä.

-22
15.11.2015 13:25

<WremahThD> joku_muu Eikö oli rohki ironista käyttää itse stereotypisoivaa olkiukkoa ja sitten syyttää tekstin lopussa muita olkiukkoilusta? Minun tietääkseni Rasiassa ollaan paria poikkeusta lukuunottamatta AINA perusteltu kaikki mielipiteet, ja sen sijaan teikäläisten porukka käy kommenttiosiossa leikkimässä marttyyria, tai kirjoittaa vain "rasitit taas vauhdissa" tai jotain vastaavaa, ottamatta mitenkään kantaa mihinkään tai argumentoimatta. Sinä et olet kuutta vuotta Rasiassa yrittänyt puhua järkeä, sinä olet kuusi vuotta käynyt toteamassa "oh woe is me", leimannut kaikki rasisteiksi ja häipynyt.

15.11.2015 13:18

<Aradia> Yks kaveri yritti laittaa Tahdon-kuvan päälle Ranskan lipun värit. Lopputuloksena ruudullinen epäselvä kuva. First world problems.

15.11.2015 12:57

<MacroNencer> Joku Cmi:n tutkija tuumaili että saattaa olla vaan isisin keino kääntää katseet muualle tuo pommitus/ammuskelu, että saavat hoitaa omia raakuuksiaan rauhassa, kun media keskittyy paasaamaan pää punasena ranskan tilanteesta.

15.11.2015 12:51

<tomppaaaaa> Kuulkaahan Rasista. Kohta tulee nainen kylään :) Ulkona paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta, oikein keväinen sää. Mikä voi mennä pieleen. Ei mikään :)

15.11.2015 12:43

<Cinere> Mä kanssa olen miettinyt, että takuulla tulee myös teroja näiden massojen seassa, kun niin helposti pääsee sinne, minne itse haluaa :/ Vaikka edes suurin osa olisi oikeastikin paossa sotaa, niin vapaasti liikkuvat terroristit siellä välissä kyllä aiheuttaa huolta... Mutta en kyllä hyväksy mitään polttopulloiskujakaan vastaanottokeskuksiin.

15.11.2015 12:27
15.11.2015 12:27

<Valkoinenkuolema> Suomipolitiikothan on tuudittautuneet siihen uskoon että "suomi on terroristeille vain rekrytointi ja lepoalue" ja ei ne siksi tänne iske. Ei vittu ei saatana.

15.11.2015 12:24

<aqselssonii> Suomeen pääsee muutenkin kuin pakolaisena. Jos joku haluaisi tehdä iskun Suomeen, niin kyllä hän sen pystyisi tekemään ihan "turistina". Turhaan tässä nyt pakolaisia syytetään yhtään mistään. Aika naiivia yhdistää pakolaiset ja terroristit yhteen. Sitähän juuri ISIS haluaa, että Euroopan muslimeita aletaan syrjimään. Ja tuohon Ranskan lippuun. Jos Suomessa tapahtuisi samanlainen isku kuin nyt Ranskassa, ja ympäri maailmaa ihmiset vaihtaisivat profiilikuvaan Suomen lipun, niin kyllä se ainakin minuna ilahduttaisi.

15.11.2015 12:21

<nolla12> Tekis mieli heittää tää profiilikuvaks

15.11.2015 12:01

<Semirotta> Olihan tuo kauhea juttu mutta on kyllä niin helvetin tekopyhää ihmisiltä vaihtaa tuota profiilikuvaa yms. laittaa #PRAYFORPARIS and shit.

15.11.2015 11:44

<ripulireijo> ripuli

15.11.2015 11:24

<WremahThD> Jos minun kuvani hyväksytään tänne jossain vaiheessa, niin siinä on tarpeeksi hyvin selitetty miksi minua vituttaa tämä profiilikuvien väritys Facebookissa. Mutta muuta kantaa en hirveästi nyt tähän hätään ota.

15.11.2015 11:12

<Tikrutin> Lapsivedenkeitin Onko sillä se pää kainalossa siellä tornion raja-asemalla ?

-19
15.11.2015 11:04

<Mixa> Turvapaikanhakijoista ensisijaisesti päästetään sisään ne, jotka tulevat riskialueilta. Radikaalien on helvetin helppo soluttautua oikeiden pakolaisten sekaan ihan vain tuolla verukkeella.

15.11.2015 11:00

<jutuomin> Totuushan nyt kuitenkin on, että ne jotka pakenevat vainoa esim. Syyriasta eivät aiheuta näitä Pariisin kaltaisia iskuja vaan he pakenevat niiden alta pois.

-35
15.11.2015 10:56

<aaneton> hulluesa: koska se että lentokone tiputus oli terroristi-isku ei ole vielä varmistettu (ja aluksi mikään järjestö edes ottanut siitä krediittiä) jos se olisi ollut alusta asti selvä että koneen tiputti terroristit olisi ehkä ollut eri reaktio. Toki Beiruitissa terroristit tappoivat 43 ihmistä 3pv sitten, "kukaan" ei länkkärimaissa välittänyt. (joka toki johtuu medianäkyvyydestä ja nimby-ilmiöstä)

15.11.2015 10:54

<MikkoP> Taas pahoitettiin mieltä toisten päivityksistä :(

15.11.2015 10:53

<Hiljainen_Hevimies> Tuskin menee pitkään että alkaa suomessakin rytistä. Ainakaan jos samaa tahtia tulee noita partalapsia.

15.11.2015 10:44

<Wellmu> arab jaa en oo ottanu selvää, kaip niil on. Tottahan tuo kyllä on, mutta ajastusta hain tässä vain. Siinä kun olisi joku "lahjoita" nappi tuon "laitta ranskanlippu kuvaasi" (en tiiä miten se siellä toimii koska en facebookissa ole) jutun sijaan. Sitä ajoin takaa :)

15.11.2015 10:43

<tomppa75> Mulla näkyy olevan feissarikavereina muutama suvakki, ja olen tässä alkanut ihan tosissani pohtimaan sitä vaihtoehtoa, että alkaisin saamaan aikaan hämmennystä ja keskustelua silleen, että värittäisin oman rohviilikuvani piruuttani ISIS lipulla.....

15.11.2015 10:38

<Pensu> Lapsivedenkeitin olisko linkkiä?

15.11.2015 10:34

<power039> Odotin Pariisimediaa heti aamusta. En pettynyt

15.11.2015 10:28

<McM8> Pidin eilen pitkän kesustelun facebookissa kukkahatun kanssa, joka aloitti puhumisen ihan asiallisesti, mutta viesti viestiltä vaipui henkilökohtaiseen syyttämiseen, haukkumiseen, natsikortin vetämiseen, suomalaisvihaan ja lopulta flamebaittaamiseen. Tuli hyvä fiilis saada itseä parikymmentä vuotta vanhempi mies hajoamaan kun oma ideologia ja väittelytaidot ei kantaneetkana loppuun asti :D

270
15.11.2015 10:27

<Arab> Wellmu eiköhän punainen risti ja muut roskakeruut oo jo käynnissä. Niistäkin rahoista prosentti menee ranskaan ja loput isokenkäisten taskuun. Lahjoittaminen on turhaa.

120
15.11.2015 10:18

<Wellmu> Omasta mielestä parempi tapa osoittaa kunnioitusta ja muistaa pariisilaisia olisi esim jonkun asteinen keräys. Facebook voisi laittaa kamppanjan pystyyn mihin ihmiset voisi lahjoittaa rahaa mitkä menisi sitten kriisiapuun tuolla sitä tarvitseville. Se olisi minusta paljon viisampi ja käytännöllisempi tapa kuin tämä profiilikuvan muokkaaminen mikä ei muuta mitään.

15.11.2015 10:17

<Flatronokia> Enpä ole niin idiootti etten olis nähny tuota invaasiota jo kaukaa.

15.11.2015 10:17

<Kasabu> En siis omalla kommentilla tarkoittanut näitä vaan kaikkia. Itseäkin vituttaa #prayforparis tagit ja tekopyhät ranskanliput. Ajattelin laittaa oman kuvan päälle maapallon, koska terrori-iskuja tapahtuu joka kuukausi ympäri maailmaan. Nyt ihmiset vasta heräsivät kun se tapahtui Euroopan isossa kaupungissa.

15.11.2015 10:14

<AlbiinoOrava> Vähättelemättä Ranskan iskuja. . iskuja tapahtuu joka viikko kaikkialla maailmassa mihin ei kiinnitetä mihinkää huomiota. Enpä jatka ettei kukkahatut helise. .

15.11.2015 10:09

<Cosmo Kramer> Kasabu Laita tietokone kiinni ja mene ulos ilman kännykkää.

15.11.2015 10:08

<MrFiufaufou> "Näytä tukesi Ranskalle, väritä profiilikuvasi". Yhtä järkevää kuin tykkää tästä niin afrikassa saa lapsi vettä. Mutta tyhmäkin tajuaa että ne jotka tuota tekee niin haluaa vain pullistella kuinka pyhiä ihmisiä on, kaveripiirilleen.

15.11.2015 10:08

<Kasabu> Olen iloinen siitä, että tänne tulee vielä huumorikuvia ja muita viihdyttäviä tämän traagisen tapahtuman jälkeen. Mutta toivoisin, että nämä kuvat loppuisi täältä, halusin tänne sosiaalista mediaa pakoon.

15.11.2015 10:06

<Cosmo Kramer> Paljonkohan tuo facebookin "gameface" sovellus oikein tienaa rahaa noilla profiilikuva-muokkauksilla?

15.11.2015 10:03

<hulluesa> Miksei venäjänlippua läntätty vesileimaksi profiilikuvaan silloin kun ampuivat sen matkustajakoneen alas? Siinähän tuli paljon enemmän kuolonuhreja.. mietin vaan. Ei sillä että ranskan terrori-iskua vähättelisin.

328
15.11.2015 10:00

<corollaDX> miten se akka oli alunperin edes päätyny sinun kaverilistalle??

15.11.2015 10:00

<svk> Kun suvakit olisikin oikeasti pahoillaan tapahtuneesta...

15.11.2015 09:59

<Lapsivedenkeitin> Poistin eilen facebook kavereista naisen joka kommentoi mun tilapäivitystä jossa pohdin kuinkahan pian suomessa rytisee, sanoilla "no hei haloo miks niitä nyt suomi kiinnostais, ei rasismilla auteta kenenkään asiaa!". Vitutti koko illan toi kommentti.

526

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 97 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Facebookin naisjutut

24 941 katselukertaa

Facebookin kissaryhmä

122 091 katselukertaa

Profiilikuva netissä

31 245 katselukertaa

Facebookin logo

25 551 katselukertaa

Profiilikuva vs. tägätty kuva

27 516 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.