Quantcast

Why Is Suomi Called Finland In English?

Viikoittainen torille-media

3.77 / 5 (15 ääntä)

Julkaistu: 5.2.2017 23:22

Katsottu: 5917 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: Arab

1.2K

3.77 / 5 (15 ääntä)

Why Is Suomi Called Finland In English? | Viikoittainen torille-media

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-02-07 09:01:55

+2467

<Huugobuugo>

hifi Joo, ei kyllä tuu mieleen yhtäkään, joka muistuttais alkuperäistä. Norja, Latvia, Liettua, Belgia, Kroatia, Espanja, Italia, Romania, Bulgaria, Ukraina, Georgia, Meksiko, Kanada, Brasilia, Argentiina, Egypti (+ suurin osa Afrikan maista), Filippiinit, Korea, Japani, Australia, ...

11

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
07.02.17 09:01

<Huugobuugo> hifi Joo, ei kyllä tuu mieleen yhtäkään, joka muistuttais alkuperäistä. Norja, Latvia, Liettua, Belgia, Kroatia, Espanja, Italia, Romania, Bulgaria, Ukraina, Georgia, Meksiko, Kanada, Brasilia, Argentiina, Egypti (+ suurin osa Afrikan maista), Filippiinit, Korea, Japani, Australia, ...

11
06.02.17 14:59

<hifi> Jaa a noh eipä taida kovin moni muukaan maa Suomenkielessä mennä yhtään sen enemmän sen maan nimen mukaan.Vai miten vääntys vaikka Ruotsi - Swedish, Venäjä - Russia joten eiköhän sitä vaan olla haluttu omakieli.

-5
06.02.17 13:51

<rokkamies> Mä oon aina aatellu että Finland on ruotsia eli "hieno maa". spegger Oon miettiny ihan samaa.

-1
06.02.17 12:17

<spegger> Vai tulisiko Suomi sanoista Suo ja maa? Suomaa.. Suomi? o_O Vain jumala ja Ken tietää

06.02.17 12:08

<str_> Videosta sen verran, että kun tutkitaan historian kirjoja, niin kyllähän Suomeenkin tai suomalaisiin voidaan liittää muitakin sanoja kuin vain Finland ja Suomi ja niiden johdannaniset, esim. kveenit, jäämit ja mahdollisesti tsuudit. Se onkin sitten toinen juttu, että tarkoittavatko nämä kaikki samaa asiaa, tai voidaanko edes väittää että Suomi ja Finland ovat aina tarkoittaneet samaa asiaa, tai että voiko suomi-sana olla jopa lainasana.

06.02.17 12:00

<str_> pexiva Tosin roomalaiset kutsuivat käytännössä kaikkia ei-roomalaisia barbaareiksi, joten ei kannattane odottaakaan muunlaista kuvausta barbaarisista 'suomalaisista', kuin että ne olivat 'barbaarisia'. Lisäksi mielenkiintoisesti kauppaa kuitenkin käytiin täällä mm. turkiksista, mistä voidaankin vetää johtopäätöksiä mm. sen suhteen mitä muuta nämä turkiskauppiaat omistivat kuin turkiksia tai luunuolia...

06.02.17 10:19

<pexiva> Sinne palaavat nuoret, se on vanhojen turvapaikka. Mutta tämä on heistä onnellisempaa elämää kuin pelloilla huokaileminen, vaivalloinen talojen rakentaminen sekä milloin toiveikas, milloin pelokas huolenpito omasta ja vieraasta omaisuudesta. Rauhassa jumalilta ja rauhassa ihmisiltä he ovat saavuttaneet sen vaikeimman päämäärän, ettei heidän tarvitse edes mitään toivoa.

06.02.17 10:19

<pexiva> Tähän vielä liittyen jo ajanlaskun alkupuolella roomalainen Tacitus kertoi Suomessa asuvista Fenneistä näin: Fennit ovat ihmeen villejä, viheliäisen köyhiä. Ei heillä ole aseita, ei hevosia, ei asuntoja. Ravintona ovat kasvit, vaatteina nahat, makuusijana maa. Ainoa varallisuus on nuolissa, joita he raudan puutteessa terästävät luilla. Metsästys elättää yhtäläisesti sekä miehiä, että naisia. Nämä näet seuraavat miehiä kaikkialle ja pyytävät osan saaliista. Lapsillakaan ei ole muuta suojaa villieläimiltä ja rajuilmoilta kuin jonkinlainen oksista punottu katos. Jatkuu...

06.02.17 09:51

<pexiva> Mahtaa Putinillakin ottaa koville kun oman maan nimi onkin suomenkielisten keksimä jolla tarkoitettiin Roslagenin alueelta itään menneitä ruotsalaisia viikinkejä. Tästä syystä myös kutsumme mm. virolaisten kanssa Ruotsia Ruotsiksi ja Venäjää Venäjäksi emmekä esim. Swedeniksi ja Russiaksi tms. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rusit

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.