Quantcast

Lähettäjä:

Rantanen- Rantanen-

Tarasovin tarina 2

Sain edellisestä mediasta niin negatiivista kuin positiivistakin palautetta, sekä asiallista kritiikkiä. Uskaltauduin laittamaan vielä seuraavan pätkän tarinasta, jotta saisitte paremman kuvan kirjoitustyylistäni ja tarinasta. Sana on vapaa. Tämä on suora jatkumo aloituskappaleesta /teksti/Tarasovin-tarina/204200 Esittelyssä hahmo Andrei

3.3 / 5 (68 ääntä)

”Kolme laukausta! Perkeleethän ovat tosissaan!” Huusi Adrei. Kuka hullu ampuu umpimähkään kolme ammusta, en voi ymmärtää. Yksikin on jo liikaa jollei se osu kohteeseen. Näin tosin mietin minä, ei Andrei. Häntä ei pysäytä mikään, mies on hullun hirttämä, joka ei koskaan kuollut. Laukaus toisensa perään kaikuu kaupunki Siperiaan saakka ilman pienintäkään logiikkaa. Me kaikki paljastumme kun hän haluaa pitää hauskaa. Myönnetäköön, että hänen löytämä viskinsä helpottaa, mutta itseäni pelottaa ammutuksi tuleminen.

”Haha! Pitkään olet toveri Mikhail sanonut, ettei tämä ole elämää, mutta väärässä olet aina ollut!” karjui Andrei koko tuntemallemme läänille, ties vaikka koko jäljellä olevalle maanpinnalle, samaan aikaan huitoen kiväärillänsä vieden viskin kädestäni. Holtiton, malttamaton ja muutoin vain rasavilli hän on aina ollut, mutta viski tekee hänestä vielä vaarallisemman. Aito luonnonlapsi vailla partahaituvaakaan, mutta silti tuntee sodankäynnin. Erityisesti juotuaan. Hämmästyttävä persoona, mutta vaaraksi minulle, itselleen ja jokaiselle joka väärään aikaan päättää hänet kohdata.

”Andrei lopeta nyt, sinä Jumalaton juoponpoikanen! Koko kaupunki tietää missä olemme ja me emme tiedä, missä vihollinen olisi enää tuon paraatiesityksesi jälkeen!”, karjuin minä. ”Kolmas talo vasemmalta, kellarikerros” – vastasi hän samalla röyhtäisten. En tiedä mistä hänen intuitionsa kumpuaa, enkä tiedä miksi kerta toisensa jälkeen luotan häneen, mutta suuntasimme kohti länttä parin talon verran. Etäältä alkoi todella kuulua ääniä ja näkyi pieni pilkahdus valoa, kynttilä ehkä. Vaarallista sytyttää kynttilä näinä aikoina, jolloin aurinko ei nouse eikä laske, vaan päiviä maalaa pimeys.

Kerrankin Andrei oli hiljaa lähestyessämme taloa, josta rakeinen radiomusiikki kuului. Rätisevä, katkeileva sävel oli ajalta ennen minua ja sotaa, en tunnista kappaletta. Tiedän miltä viulu ja piano kuulostavat, tunnistan soittimet. Hetki on yllättävän rauhoittava, musiikki tuo mieleen elämän pienet hetket jolloin ei tarvitse pelätä. Korvia riipivä ääni särkee mielenrauhan luoden kuolemanpelon ja ennen kuin kerkesin ymmärtää mitä tapahtui, räjähti Andrein kädestä kallisarvoinen viskipullomme. Astuimme ajattelemuttamuuttamme tark’ampujan ansaan.

”Juopon tuuria!” karjaisi hän osoittamatta pienintäkään pelon merkkiä. Edelleen hämmästelen miten hän on hengissä ja niin moni muu ei. En sano tätä usein, mutta olen onnellinen, että juuri hän on matkassani. Edelleen rauhoittava, joskin rätisevä radio soittaa musiikkia taustalla, eikä minulla ole pienintäkään aavistusta siitä, missä tarkka-ampuja lymyäisi. Päätien päässä varmaan, mutten ole aikeissa mennä tarkastamaan asiaa kylänraitille. Sen verran minua pelotti. Tämän maanpinnan retken ei ollut tarkoitus olla viimeiseni. Andrei ei edelleenkään näytä pelkäävän. Hän sytyttää sikarin, enkä edes aio kysyä mistä hän on taas sellaisen löytänyt. Siitä alkaisi tarina, jolle meillä ei ole aikaa ollessamme maalitauluina.

”Odota hetki”, hän tokaisee ja iskee talon kulmaan kiväärinsä tukilla pienen kolon. Vanhoja rappeutuneita betonirakennuksia ei ole rakennettu kestämään ydintalvea. Mainitsemani kolo on vain pieni nirhauma talon kulmassa, mutta tarpeeksi, jotta kylänraitille voi nähdä hieman paremmin. Päätie päättyy kerrostaloon, autioon sellaiseen. Kaikki täällä on autiota. ”Jos piileskelevä vihollisemme halusi leikitellä kanssamme ampumalla viskini, leikkii hän toistekin” tokaisi Andrei ja kaatoi kadulle seinää vasten nojanneen lankunpätkän.

Nopeammin kuin osaisi odottaa, karjui isännälleen uskollinen kivääri taas kuolemanpelkoa korviimme. Ääni niin riipivä, ettei sitä sielu siedä. Ääni, jonka näinä aikoina toivoisit kuulevasi viimeisen kerran, jotta elämäsi helpottuisi päästessäsi maanpäällisestä Helvetin esiasteesta eroon. Mutta ei, aikamme ei ollut vielä.

”Katsoppas, Mikhail, osui aivan yläreunaan. Ampuu korkealta ja on hitaampi kuin luulin, mutta silti liian nopea” Montako kerrosta talossa on, kysyin. ”Viisi. Ampuu ylhäältä, muttei oikeasta reunasta. Pikemminkin keskeltä.” Viskiä ei enää ollut sattuneesta syystä joten jotain oli tehtävä, tunsin Andrein sen verran hyvin. Kohta oli aika etsiä uusi pullo.

”Mikhail, juoksehan tuon tien yli kun lasken viiteen.” ”Mitä?” huudahdin. Juurihan näit, että tuo kerrostalossa asustava mestaaja ampuu alle sekunnin varoitusajalla. ”Ei hän sinua ammu, pidän siitä huolen, toveri.” Vielä tänäkään päivänä en tiedä miksi luotin tähän juoppohulluun, jonka idea kuulosti itsemurhalta, mutta juoksin kadulle. Samaan aikaan Andrei heilautti kätensä talon kulman takaa kadun puolelle ja otti kämmeneensä osuman, mutta paikallisti sala-ampujan ja pysäytti hänen hippaleikkinsä omalla laukauksellaan, jonka ääntä en edes kuullut ollessani varma, että kuolen itse.
”Talonomistaja nukahti!” huusi Andrei, enkä aluksi edes ymmärtänyt mitä hän tarkoitti. Adrenaliini virtasi liian vahvana suonissani. Kaikki hämärtyi. Saatuani tajunnan takaisin, oli hän laahannut minut syrjäkujalle, pois päätieltä ja asettanut nojaamaan talon seinää vasten. Silmäni avattuani ensimmäinen asia johon kykenin, oli räjähtävä nauru. ”Ei helevetti, vai että talonomistaja nukahti!” Juu, näin kävi. Hänestä ei pitäisi olla vaivaa enää. Kunhan tokenet, käydään katsastamassa miehen pyssy, ammukset ja ties vaikka siellä ruokaakin olisi, kertoo Andrei.

Julkaistu: 29.5.2017 19:22

2.5K

Lähettäjä: Rantanen- Rantanen-

Otsikko: Tarasovin tarina 2

Kuvaus: Sain edellisestä mediasta niin negatiivista kuin positiivistakin palautetta, sekä asiallista kritiikkiä. Uskaltauduin laittamaan vielä seuraavan pätkän tarinasta, jotta saisitte paremman kuvan kirjoitustyylistäni ja tarinasta. Sana on vapaa. Tämä on suora jatkumo aloituskappaleesta /teksti/Tarasovin-tarina/204200 Esittelyssä hahmo Andrei

Hakusanat: Mikhail, Tarasov, fanfiction, fanfic, metro, 2037, Andrei,

3.3 / 5 (68 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-05-29 20:25:04

+118088

<lask90>

Helkkarin hyvähän tämä oli. Kiva saada rasiaan jotain persoonallista. Hyvin kirjoitettu, ja nokkelia ideoita, kuten tuo taloon ammuttu reikä, lisäsivät jännitystä. Sopivan tarinamainen, mutta realistinen. Annan 5/5 koska täytyy tukea uusia yrittäjiä.

22

Kommentit (17)

Piilota OFF-Topic keskustelu

08.10.2017 14:44

<Tai!s> Ensimmäisen neljän kappleen ajan minulle jäi epäselväksi Onkko tunnelman tarkoitus olla kiireinen vai tunnelmaa lataava, lyhentäisin niitä. Kappaleessa viisi rytmitys toimii. Kappaleet 6 ja 7 Ovat tätä kirjoittajaa parhaimmillaan. Lyhyitä lauseita, toimintaa. Ja muutama naseva huomio siellä välissä. Kappale 8 on sujuvasti luettavaa toiminnankerrontaa. Kappale yhdeksän käyttää loistavasti hyväkseen minämuotoisen kerronnan parhaita puolia. Pidän erityisesti siitä, että kappaleessa ei tunnu olevan mitään turhaa. Harkitsisin lainausmerkkien käyttöä lausahdusten ympärille.

30.05.2017 13:43

<Rattelson> Tää oli hyvä! :)

30.05.2017 11:29

<saku--> Olisi positiivistä jos mobiilikäyttättäjäkin pääsisi nauttimaan tästä.

30.05.2017 06:22

<Featherthumbs> Itselle liian raskasta luettavaam, joku siinä tökki.Nuuteb 5/5 kun uskaltaa laittaa omia tekeleitä tänne.

29.05.2017 23:32

<teppomiesmies> lask90Helkkarin hyvähän tämä oli. Kiva saada rasiaan jotain persoonallista. Hyvin kirjoitettu, ja nokkelia ideoita, kuten tuo taloon ammuttu reikä, lisäsivät jännitystä. Sopivan tarinamainen, mutta realistinen. Annan 5/5 koska täytyy tukea uusia yrittäjiä. saanko nyt plussaa. Ahdasmieliset kusipäät :D

29.05.2017 23:11

<Rantanen-> suomirokki Saatte vodkaakin jos jaksatte tarpeeksi pitkälle :D Tuolla kyseisellä hahmolla nyt vaan on viskifetissi.

29.05.2017 23:07

<OoC> Jatkoa odotellessa. :)

29.05.2017 23:01

<suomirokki> Vaihtaisin viskin tilalle vodkan. Hyvä.

29.05.2017 22:53

<Rantanen-> herald Voit olla vallan oikeassa. Tämä pidemmän tekstin kirjoittaminen on ihan uutta itselleni, tähän mennessä olen pitäytynyt runoudessa. Tämän tarinan kaltainen teksti on aika outo maailma vielä.

29.05.2017 22:49

<herald> Anna mennä vaan. Hyvältähän tää kuulosti. Itsekkin kirjotan kirjaa ihan huvikseni välillä, kun jaksan. Tuo minämuoto kirjottamisessa ei ole kuulemma suotavaa isommissa piireissä, vaikka itsekkin tykkäisin niin kirjottaa, mutta mitäs me noista. Kirjota ihan miten haluat ja laita lisää vaan :)

29.05.2017 22:40

<Garthemus> juu hjuva oli. Jaksoi lukea loppuun eikä tullut painettua "seuraava" nappulaa.

29.05.2017 21:44

<BokeLai> We want more!

29.05.2017 20:55

<jlo82> Kyllä itseni ainakin jäi kiinnostamaan miten tarinma jatkuu.

29.05.2017 20:25

<lask90> Helkkarin hyvähän tämä oli. Kiva saada rasiaan jotain persoonallista. Hyvin kirjoitettu, ja nokkelia ideoita, kuten tuo taloon ammuttu reikä, lisäsivät jännitystä. Sopivan tarinamainen, mutta realistinen. Annan 5/5 koska täytyy tukea uusia yrittäjiä.

29.05.2017 20:11

<reijo ripuli> "Lukematta paskaa!", sanoin Albert Einstein kun kälyn mies saunassa pikkupienissään teorioitansa esitteli pikkuserkun munankarvoja nyppiessä. - Kalevala

-11
29.05.2017 20:00

<teppomiesmies> En lukenut. Liian pitkä tyhmille rasialaisille. Siis PASKAA. ei vaan nyt ei napannut lukea mutta on se hyvä että joku jaksaa vielä kirjoittaa.

-20
29.05.2017 19:53

<LionKing138> Tldr! Eivaan missasin sen ekan. Meenpäs lukemaan sen ensin

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 37 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mistä olet saanut ATK ongelmiin apua?

Valmistajan sivulta
Keskusteluryhmästä
Kavereilta
Säädin itse
Ei ongelmia
EOS
Muualta netistå

SAMANKALTAISIA

Perunatarina

13 317 katselukertaa

Pienen linnun tarina

13 531 katselukertaa

Hyvän mielen tarina

16 983 katselukertaa

LEGO:n tarina

12 352 katselukertaa

Ravun tarina

12 683 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.