Quantcast

Norjalaiskoulu kielsi tonttulakit ja joulujuhlan

"Koulu halusi kunnioittaa kaikkia kulttuureja ja uskontoja."

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Norjalaiskoulu kielsi tonttulakit ja joulujuhlan | "Koulu halusi kunnioittaa kaikkia kulttuureja ja uskontoja."

Julkaistu: 16.12.2011 00:16

Kommentit: 18 kpl

Tarkastaja: Arab

3.72 / 5 (7 ääntä)

Norjalaiskoulu kielsi tonttulakit ja joulujuhlan | "Koulu halusi kunnioittaa kaikkia kulttuureja ja uskontoja."

Kommentit

19.12.11 16:01
<Giljain> <gabria> ensinnäkin ,kyllä joulussa vielä pakanallisia piirteitä löytyy, esim. Joulun nimi itsessään ja tontut. Toiseksi, jos pitää tuputtamisena sitä, että joutuu seuraamaan omasta maailmankatsomuksesta poikkeavia näytelmiä ja esityksiä kouluissa, niin silloin saa alkaa miettimään, miten muuttaa omia kivikautisia asenteitaan. Kristinusko on osa suomalaista (joulu)kulttuuria, halusi sitä, tai ei.
17.12.11 21:08
<Stibbe> nyt tämä homma alkaa mennä jo liian pitkälle, suomessakin kohta sama buumi ja katukyltitkin on jo vaihdettu kunnioittamaan muita kulttuureja.. ei helvetti otetaan samantien pari miljoonaa muslimia suomeen elämään verorahoilla kun ei ole tarpeeksi tasa-arvoa kansan välillä. ja sitten työntekijöille enemmän veroja maksettavaksi ja ylemaksut ja hengitysvero siihen vielä vähintään, pierustakin koituu niin paljon ympäristöhaittoja että sitäkin voitaisiin verottaa.
17.12.11 13:15
<largehc> Minusta on hyvä, että kunnioitetaan vieraita kulttuureja. Mutta vain silloin kun vieraat kulttuurit kunnioittavat meidän kulttuuriamme.
17.12.11 00:55
<Gabria> Itse en ainakaan haluaisi että omalle lapselle tuputettaisiin mitään uskonnollisia piirteitä sisältäviä riittejä/menoja/lauluja koulussa. Jos haluaa vaikkapa suomalaista kulttuuria puolustaa, puolustaa sitten vaikka sisua, saunaa ja salmiakkia, eikä ala vaahtoamaan jostain jeesuslauluista.
17.12.11 00:52
<Gabria> Giljain: joulun pakanallisten piirteiden juuret ovat jo kauan sitten unohdettu uskonpuhdistusten jälkeen ja ne elävät vain tietokirjoissa eivätkä kulttuurissa. Sen sijaan Joululle on selkiytynyt vahva kristillinen status jonka tuputtaminen eri uskonnon lapselle saa varmasti vanhempien karvat pystyyn.
-1
16.12.11 21:38
<Seke> Tätäkään tuskin on tehty kenenkään vaatimuksesta vaan koulussa on ajateltu että tehdään näin nyt varmuuden vuoksi ettei ketään vain loukkaannut... Onhan tuo aivan naurettavaa pelleilyä. Eikö perinteitä muka saisi olla? Miten jonkun voidaan edes ajatella loukkaantuvan ja pahoittaa mielensä jostain niinkin iloisesta asiasta kuin joulujuhlasta???
16.12.11 20:25
<Giljain> _dem0_Minkä takia joulussa saa olla pakanallisia piirteitä, mutta ei kristillisiä? Pakanallisuuskin on uskontoa. Pysy koulussa.
16.12.11 20:02
<_dem0_> <Ayz> Joulu on alunperin pakanajumala Horuksen syntymäjuhla joka muutettiin kristilliseksi myöhemmin. Siihen liittyy myös monia shamaanisia ja muita pakanallisia perinteitä ihan Suomestakin. Tarvitseeko juhlalla aina olla välttämättä jokin idea? Itse en ole ikinä liittänyt Jouluun mitään uskonnollista eikä ole tuttavapiirinikään, silti sitä juhlitaan tasan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. "Me" vietämme sitä kyllä nykyään ihan kansainvälisenä kaupallisena juhlana, kristillisyyttä siinä on hyvin vähän. Joulun ideaksi voisi sitten valita vaikka jonkin kliseisen 'yhdessäolon'
16.12.11 19:56
<kalhevi> Siksihän ne ei pitäneetkään joulujuhlia vaan "talvijuhlat" kyllä on taas niin typerää touhua että oksat pois!
16.12.11 19:43
<Ayz> <_dem0_> jahas, mikäs sitten on joulun idea? Kyllä jokainen juhlapäivä perustuu johonkin tapahtumaan (tai uskomukseen) alunperin joka yhdistetään siihen hetkeen. Eri asia on tapahtuivatko väitetyt tapahtumat oikeasti sinä päivänä, mutta se ei liene pointtisi kuitenkaan. Tai siis kyllä, talvipäivän seisausta on tottakai eri puolilla maailmaa juhlittu monin eri tavoin, mutta *Me* vietämme sitä nykyään nimenomaan jeesuksen syntymäpäivänä, olkoonkin että kaikki uskonnollinen on jo mielestäni aika hyvin karsittu.
-3
16.12.11 17:55
<_dem0_> Joulu itsessään on jo lukemattomista kulttuureista otettuja perinteitä yhdistelevä juhla, kristityt ovat vain kaapanneet sen muinoin omakseen. Jos joulusta napattaisiin Jeesukset vittuun ja säilytettäisiin muuten ennallaan, olisi kaikilla varmasti kivempaa. Tonttulakkien kielto on kyllä jo äärimmäisen tyhmä temppu
16.12.11 17:50
<soomipojk> Imo joulujuhlista voisi kyllä poistaa monia kristillisiä piirteitä tai ainakin tehdä ne vapaaehtoisiksi, esm. joulukirkon
16.12.11 16:39
<arcleas> mulla taitaa vuotaa jo silmätki verta näen punaista ja paljon mustaa kiitos hei
16.12.11 10:30
<Pentti Köyri> Suomessa ku olis vastustanu tota nii olis saannu rasistileiman otsaan
16.12.11 07:03
<morshu1> mitä vittua joulupukkilla ja tontuilla on uskonnon kanssa tekemistä?
16.12.11 00:53
<reikärauta> Hienoa kun nykyään kaikkien kulttuurien kunnioittaminen takoittaa oman kulttuurin unohtamista.
40

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Iran kielsi laajakaistan

8463 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.