Quantcast

Lähettäjä:

Nemiades Nemiades

Ahdistusrasia

Osuva kuvaus masennuksen tunteesta

3.7 / 5 (75 ääntä)

Ahdistusrasia - Osuva kuvaus masennuksen tunteesta

Julkaistu: 13.7.2016 04:29

2.5K

Lähettäjä: Nemiades Nemiades

Otsikko: Ahdistusrasia

Kuvaus: Osuva kuvaus masennuksen tunteesta

Hakusanat: masennus, ahdistus, joki, kivi, empatia, sympatia, tarina, lappu, paperi, kertomus, tarina,

3.7 / 5 (75 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-13 05:17:20

+31413

<Putkikameli>

Lisäisin tähän, että jos tuossa kahlatessa löytää jotain joka ennen tuotti iloa, niin eipä tuota enää. Oikeammin sanottuna se ei tunnu miltään ja se vain lisää ahdistusta. Harrastukset ja muut aktiviteetit, jotka ennen oli henkireikiä, muuttuu painolastiksi kun minkäänlaista suorituskykyä ei enää ole. Toinen on syöminen. Minkäänlaista ruokahalua ei ole, vaikka on nälkä ja muutenkin heikko olo. Väen vängällä yrittää edes kerran päivässä kauhoa naamariin jotain pöperöä, koska tietää että olo vain pahenee muuten.

142

Aika: 2016-07-13 05:32:10

+34822

<HUNTERFIN>

Mutta mikä minua monesti häirittee masentuneissa ketkä ei olekkaan niin masentuneita tai ahdistuneita on se että ne aina ja liian monesti vetoaaa aina siihen, käyttää sitä aseena juostakseen pakoon... En väitä että noillaka ei ois ongelmia mutta ei tommoika ole oikein käyttäytymistä. Ja nyt en puhu kunnon masennus masennuksesta kärsivistä.

59

Aika: 2016-07-13 04:48:18

+14355

<Newoo>

Jahas, tekis itsemurhan.

52

Aika: 2016-07-13 15:18:19

+18087

<hexagon>

Mulle tuli Tinderissä mätsi sellasen tosi söpön likan kanssa. No aika nopeesti paljastukin lääkkeiden ja alkoholin sekoittamista keskenään, kaikennäköistä vastoinkäymistä yms. Aluksi olin auttamassa, mutta aika nopeasti tuli sellanen fiilis, että haetaan huomiota. Se on nyt pistäny mulle kohta kymmenen kertaa viestiä, että sen elämä päättyy nyt tähän. Sitten on tullu haistattelua, kun en oo juossu sen luo auttamaan sitä. Eli hankalia on nämä tapaukset, mistä ei oikeen tiiä, että haetaanko huomiota vai onko tosi kyseessä. Kokemuksen perusteella sellanen ei itteään tapa, joka sen ääneen sanoo.

35

Aika: 2016-07-13 09:50:54

+15702

<Blackened>

Mättäminen on tuttu juttu. Masennuslääkitys nosti minut sieltä henkisestä pahoinvoinnista sellaiseen epämääräiseen kyllästyneisyyden tilaan, johon sai piristystä syömällä herkkuja. Painonnousua on ollut kymmeniä kiloja. Toimintakyvyn palautuminen ei ole aina hyvä juttu, jos se palautuu ennen mielialan nousua. Samaan perustuu sekin, että miksi masennuslääkitys aiheuttaa itsemurhia.

11

Kommentit (34)

Piilota OFF-Topic keskustelu

23.07.2016 07:01

<Sineb> Lopulta ne työpäivät jotka sain vuokrafirmat kautta olivat parhaimmat päiväni vuosiin. Olimpaha ainaki selvänä. Joten hain töitä ympäri Suomea. Ja lopulta se, että pääsin pois vanhasta ympäristöstä täysin tuntemattomaan ja sain töitä. Sen verran itseltäni vissiin löyty mielen lujuutta että en enää ota viinaa jos on töitä seuraavana päivänä. Vkloput menee humalassa. Mutta enää 2 päivää viikosta oon kännissä. En seitsemää. Luojan kiitos anonyymiudesta. Sukulaiset luulee miun olevan normaali.

23.07.2016 06:56

<Sineb> Lisäisin Kamelin kommenttiin sen että itsellä masennus alkoi perinteisestä koulukiusaamisesta jonka vuoksi aloitin ryyppäämisen kun sain jonkun sortin paniikkikohtauksen koulussa kiusaamisen takia ja lähdin kotiin siltä seisomalta. Lopulta koulusta erotettiin poissaolojen vuoksi. Ryyppääminen jatkui vajaat pari vuotta. Alkoi siksarilla päivässä, sitten 12päkki päivässä ja lopulta viinipullo ja viinapulla päivässä. Sitten sain opiskelupaikan kaukaa kotoa. Viinaa ei mennyt enää niin paljoa. Vkloppuna kylläkin. Koulu loppui ja sain todistuksen. Työtä en saanut joten ratkesin juomaan. Jatkuu ->

15.07.2016 11:45

<janezki83> Ite en oo ikinä ymmärtänyt termiä "keskivaikea masennus". Sitä ei vissiin edes Kelan lääkärit luokittele sairaudeks vaan jää tuet saamatta.

15.07.2016 09:59

<Herrasmiesvaras> oma läheinen kamppailee tuon kanssa ja yritän olla mahdollisimman paljon avuksi, mutta en minä saatana tiedä teenkö sen oikein jos vain sanon olevani tässä jos tarvii mua. kaikki neuvot ja niksit on käytetty, turhauttaa

15.07.2016 03:03

<lasseprkl> hexagon Sanoisin että melkein joka tapauksessa se on aika helppo tunnistaa. Jos se kertoo sen sulle about samantien ja jaksaa selittää siitä niin se hakee huomiota. Itellä meni helvetin kauan ennen kun onnistuin kertomaan ees systerille, enkä vieläkään kovin mielellään puhu asiasta kenenkään kanssa.

14.07.2016 14:43

<Blackened> Fallstar Mietipä toisaalta, että miten hankalaa mielialalääkkeitä on tutkia, kun ne vaikuttaa jokaiseen ihmiseen eri tavalla. Ihminen ei ole robotti, johon voisi massatuottaa sellaista lääkettä, joka muuttaisi välittäjäainetasolla jokaisen mielialaa tai käyttäytymistä täsmälleen samalla tavalla. Varsinkin, kun puhutaan niin pienistä annostuksista, joita suurin osa käyttää. Lobotomia on sitten toinen juttu. :D

14.07.2016 00:10

<hamppari80> Huono kuvaus siinä mielessä että miksipä ei tosiaan löis jalat pohjaan ja kävelis rantaan.

13.07.2016 21:01

<Jacops> Noi kaverit jotka sieltä rannalta huutelee ei todellakaan auta vaan potkii sua et varmasti pysyt siellä keskellä virtaa.

13.07.2016 16:16

<Marqs> *than.

13.07.2016 15:18

<hexagon> Mulle tuli Tinderissä mätsi sellasen tosi söpön likan kanssa. No aika nopeesti paljastukin lääkkeiden ja alkoholin sekoittamista keskenään, kaikennäköistä vastoinkäymistä yms. Aluksi olin auttamassa, mutta aika nopeasti tuli sellanen fiilis, että haetaan huomiota. Se on nyt pistäny mulle kohta kymmenen kertaa viestiä, että sen elämä päättyy nyt tähän. Sitten on tullu haistattelua, kun en oo juossu sen luo auttamaan sitä. Eli hankalia on nämä tapaukset, mistä ei oikeen tiiä, että haetaanko huomiota vai onko tosi kyseessä. Kokemuksen perusteella sellanen ei itteään tapa, joka sen ääneen sanoo.

13.07.2016 14:52

<Putkikameli> tvih Newoo Jaxuhaleja teille. Mulle syöminen ei varsinaisesti koskaan ole ollut mikään ongelma suuntaan tai toiseen. Nyt on ollut jotain puolen vuoden ja vuoden välillä ettei oikein maistu. Painoakin nyt tipahtanut sen 20 kiloa. Mikä sinänsä on ihan ok koska oli elopainoa kertynyt ja kohta ollaan normaalipainossa. Toivottavasti ei vain lipsahtaisi alipainon puolelle.

13.07.2016 13:28

<Jääkaappihomo> Vituttaa ihmiset jotka käyttää tekosyinä masennusta, paniikkihäiriötä, uniongelmia, selkäkipuja, tai muita vastaavia livahtaakseen velvollisuuksistaan. Sitten me ihmiset jotka näistä kärsitään oikeesti joudutaan aina vitusti enemmän selittämään että kyllä nyt on oikeasti paha olo enkä valehtele. Myöskin samoin vituttaa kuinka moneen asiaan on tehty lakipykälät jotka hankaloittaa asioiden edistymistä erittäin paljon, vain sen takia koska pari mulkkua on joskus onnistunut kusettamaan systeemiä. T. Sairauseläkettä hakeva joka ei sitä tuu ikinä saamaan.

13.07.2016 12:11

<Fallstar> Blackened Itse en ole työkykyinen noin muutenkaan, niin en ajatellut tuolta kantilta. Mutta sivuvaikutukset oli itsellä tosiaan sellaiset, ettei kroppakaan olis kestänyt pidempää käyttöä, verenpaineet kohos ym. paskaa siitä ainoasta lääkkeestä joka tosiaan vei masennuksen edes jollain tavoin pois.

13.07.2016 12:09

<Fallstar> HUNTERFIN Aivan, aivan. Ikävähköä. Toivon mukaan näitä tapauksia ei ole paljoa, koska jo nykyisellään tuntuu, ettei masennusta oteta tosissaan ja täysin ymmärretä.

13.07.2016 11:59

<HUNTERFIN> Fallstar Tarkoitin ihmisiä keillä on lievää tai jonkin asteista masennusta mutta aina ottavat sen suojakseen oli kyseessä melkein mikä tilanne vain, vain käyttääkseen sitä kilpenä tai aseena. Ja 5min päästä ovat kuin ei mitään ja pidemmänkin aikaa... Vähän sama kuin joku vetoo että kynsi on katkennut. Tässä tosi huono ja vaikee selostaa koska merkkei rajallisesti mutta kuitenki tommosia ihmisiä on.

13.07.2016 11:30

<Blackened> Fallstar Minullakin on ollut samanlaisia sivuoireita, mutta muuten masennuslääkityksestä on ollut niin paljon apua, että olen sietänyt ne. En usko, että olisin valmistunut tai pystynyt pitämään työpaikkaa ilman niitä.

13.07.2016 10:01

<Fallstar> Blackened Ikävä kyllä nuo lääkkeet on niin huonosti tutkittuja myrkkyjä, että niissä on nuo huonot puolensa. Itselleni yksikään lääke ei ole kuin pahentanut tilannetta. Tai yksi auttoi, mutta toi ruokahalua, hidasti aineenvaihduntaa ja vei seksuaaliset halut. Ei ollut toimiva kombo parisuhteessa.

13.07.2016 09:59

<Fallstar> HUNTERFIN Täytyy sanoa, etten nyt täysin ymmärrä mistä puhut, mutta mikäli joku masennusta ja/tai ahdistusta feikkaa, niin vittu mitä paskaa t. masentunut ja ahdistunut. En tietysti tiedä meinasitko tästä valehtelevia, vai niitä, jotka pystyvät sosialisoidessaan asiat kätkemään ainakin joksikin aikaa. Itsellä näin on usein.

13.07.2016 09:54

<j _ j> Kellumme elämän kusimeressä ja taivaalta sataa paskaa

13.07.2016 09:50

<Blackened> Mättäminen on tuttu juttu. Masennuslääkitys nosti minut sieltä henkisestä pahoinvoinnista sellaiseen epämääräiseen kyllästyneisyyden tilaan, johon sai piristystä syömällä herkkuja. Painonnousua on ollut kymmeniä kiloja. Toimintakyvyn palautuminen ei ole aina hyvä juttu, jos se palautuu ennen mielialan nousua. Samaan perustuu sekin, että miksi masennuslääkitys aiheuttaa itsemurhia.

13.07.2016 09:30

<tvih> Putkikameli, toisaalta vähintään yhtä perseestä se kun itse masentuneena varsinkin syö vaan entistä enemmän, kun jo muutenkin liikaa :/ Ja se että mättää sitä ruokaa liikaa vaan sitten aiheuttaa lisää ahdistusta, samoin kuin se siitä johtuva painonnousu ja siitä puolestaan johtuvat muut ongelmat.

13.07.2016 08:42

<Newoo> Putkikameli Tai sitten siitä syömisestä on tullut joskus puolustusmekanismi, millä siirtää sitä pahaa oloa pois. Syö jotain hyvää, tuntuu hetkellisesti hyvältä - ala syömään hyvää enemmän ja enemmän jollonka kynnys sen hyvän olon saamiseksi kasvaa ja sitä myötä syömisen määrä.

13.07.2016 08:37

<hatwok> Oon yrittäny sitä ylen-raiskaus ohjetta soveltaa masennukseeni ja seissyt peilin edessä sormea heristäen: "Älä masennu!". Ilmeisesti toimii vaan raiskauksiin.

13.07.2016 08:20

<Arab> Aha, en kyllä ikinä tuntenut mitään tuon tekstin kaltaista, vaikka jo joskus nuorena todettu vakava masennus ja muita tuuheita häiriöitä. Enemmän tässä noi kommentit kuvaavat masennusta, mutta tuo teksti on kyllä jotain komediaa verrattuna oikeisiin fiiliksiin ja jaksamiseen.

13.07.2016 08:13

<kaljamaharolli> Jos kohtaatte tällaisen ihmisen ja haluatte auttaa; pitäkää huoli että ihminen saa riittävästi liikuntaa, 8tunnin yöunet joka yö ja hyvää ravitsevaa ruokaa säännöllisesti kolme kertaa päivässä. Yleisesti ottaen masentuneiden ihmisten ei saa antaa olla mitää ituhippejä tai vegaaneja tai muita lihan välttäjiä.

13.07.2016 07:22

<elbac> Pokemon Go auttaa sisäiseen ahdistukseen

13.07.2016 07:00

<cnfg82> Onneks mulla on kavereita jotka repi mut väkisin penkalle lepäilemään.. Vieläkin tosin toinen jalka välillä lipsahtaa virran puolelle..

13.07.2016 05:58

<Zoisti> Kuvaus kuulostaa aika paljon normaalilta aikuistumiselta.

13.07.2016 05:36

<GyRo> 10 vuotiaana sairastuneena ja 16v ekaa itsaria kokeilleena.

13.07.2016 05:32

<HUNTERFIN> Mutta mikä minua monesti häirittee masentuneissa ketkä ei olekkaan niin masentuneita tai ahdistuneita on se että ne aina ja liian monesti vetoaaa aina siihen, käyttää sitä aseena juostakseen pakoon... En väitä että noillaka ei ois ongelmia mutta ei tommoika ole oikein käyttäytymistä. Ja nyt en puhu kunnon masennus masennuksesta kärsivistä.

13.07.2016 05:24

<jappas> angstiemoteinin mietteet etsis junan ni loppus tälläsie kirjootelu.

-10
13.07.2016 05:17

<Putkikameli> Lisäisin tähän, että jos tuossa kahlatessa löytää jotain joka ennen tuotti iloa, niin eipä tuota enää. Oikeammin sanottuna se ei tunnu miltään ja se vain lisää ahdistusta. Harrastukset ja muut aktiviteetit, jotka ennen oli henkireikiä, muuttuu painolastiksi kun minkäänlaista suorituskykyä ei enää ole. Toinen on syöminen. Minkäänlaista ruokahalua ei ole, vaikka on nälkä ja muutenkin heikko olo. Väen vängällä yrittää edes kerran päivässä kauhoa naamariin jotain pöperöä, koska tietää että olo vain pahenee muuten.

142
13.07.2016 04:55

<Druidi> than*

13.07.2016 04:48

<Newoo> Jahas, tekis itsemurhan.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SUOSITUIMMAT MEDIAT

nöpöttää

nöpöttää

24 163 katselukertaa

Vene tasapainoiseksi

Vene tasapainoiseksi

23 935 katselukertaa

Hoida hommasi

Hoida hommasi

22 512 katselukertaa

En ole ainoa, joka mokaa

En ole ainoa, joka mokaa

20 181 katselukertaa

Kokoukset

Kokoukset

19 398 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.