Lähettäjä:

kido kido

Aidon Ruotsalaisen kesän viettoa

Juhannusta viettämään Ruotsiin

4.1 / 5 (119 ääntä)

Aidon Ruotsalaisen kesän viettoa - Juhannusta viettämään Ruotsiin

Julkaistu: 19.12.2015 15:54

Tarkastaja: Ylläpito

2.5K

Lähettäjä: kido kido

Otsikko: Aidon Ruotsalaisen kesän viettoa

Kuvaus: Juhannusta viettämään Ruotsiin

Hakusanat: Aito, ruotsalainen, kesä, juhlinta, midsummer, juhannus, ,

4.1 / 5 (119 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-12-19 18:11:08

+22068

<jukorte>

Hyvin integroituneesta mamusta tuli mieleen tänäpäinen parturikäynti. Jätkällä oma liike, puhuu hyvin sortavaa mutta ymmärrettävää suomea. Pitää yksin liikettä, ei voi varata aikaa vaan vain jonon mukaan. Paras hiustenleikkaus minkä olen saanut varmaan vuosikymmeneen tai pidempäänkin aikaan, aika Baghdad style koneella, saksilla ja partaveitsellä. Rouva kiitteli että nyt on hyvin vedetty tukka. Ja kaveri kysyi otanko kuitin, en ottanut mutta löi kuitenkin 20€ maksun koneeseen, edellinen maksoi etukäteen ja parturoinnin lopuksi löi koneeseen eli maksaa veronsa. Tervetuloa tällaiset mamut.

122

Aika: 2015-12-19 15:57:00

+39762

<Mamelukkikala_>

Sääliksi käy kyllä Ruotsia. Voisiko joku monikulttuurisuutta kannattava kenties ihan provosoitumatta selittää että miksi kyseinen aate on niin ihana ja tavoiteltava? Kiitos

106

Aika: 2015-12-19 16:15:11

+45311

<MrDarkman>

ruotsi on jo menetetty tapaus

80

Aika: 2015-12-19 18:32:10

+26972

<Knullare>

Kävin tossa kauppakeskuksessa. Mukava oli nähdä kun 12w "teinejä" hengaili siellä kulmissa kylmältä suojassa, sitten siitä kymmenen metrin päässä on näitä kiimaisiapakolaisia kyttäämässä silmä tarkkana. On se kaunista.

14

Aika: 2015-12-19 19:22:50

+6886

<noloa>

Vihaako ruotsalaiset ruotsalaisuutta noin paljon? Onko ne tosiaan noin wannabe-monikulttuurisia?

12

Kommentit (48)

Piilota OFF-Topic keskustelu

22.04.16 11:39

<Kapa53> SUomalaista juhannusta pakolaiset tuskin kestäisivätkään.

19.03.16 16:38

<suosilmä> Olipa kerran Ruotsi.

19.03.16 16:36

<suosilmä> ruotsi ei voi hyvin.

21.12.15 15:29

<Mamelukkikala_> KölliysMörö Tiedän kyllä että käytännön toteutus voisi eettisesti arveluttavaa. En halua että yksilönvapauksia rajoitettaisiin millään lailla. Puhunkin vain suurempien ihmismassojen sekoittamisesta, jostain jolla on vaikutuksia väestörakenteeseen. Sama pätee myös kulttuureihin, joihin tuo tomaatti-omena-vertaus ehkä paremmin sopiikin. Kaikki lähtee nykyajan ihmisten arvoista, jotka nykyään suosivat monikulttuurisuutta ja rotujen sekoittamista yms. Näiden arvojen muuttaminen taas taitaa olla aika lailla mahdotonta.

21.12.15 10:50

<lapsipeto> Ensin tumma poika Lucia ja nyt tämä... Hejsan Sverige.

21.12.15 05:53

<KölliysMörö> Mamelukkikala_ Itse en näe rotuhygienialle tarvetta. Lähinnä näen siitä haittaa, kun siinä lähdettäisiin puuttumaan yksilönvapauksiin. Esim. mitäs jos yksilö rakastuisi "väärän" väriseen? Pelkään pahoin myös, että moinen jouduttaisi segregaatiota ja lisäisi rasismia. Enkä olisi kovin huolissani monimuotoisuuden häviämisestä. Omenaan ja tomaattiin en vertaisi sikäli, että niissä on kyseessä aivan eri lajit. Lähempänä olisi ehkä vihreä ja punainen omena, mutten olisi siitäkään vertauskuvasta ihan varma.

21.12.15 02:29

<aleksi_i> Mamelukkikala_ Koska se on rikkautta.

21.12.15 00:18

<Mamelukkikala_> KölliysMörö En tiedä tuon homman tieteellisistä hyödyistä tai haitoista, mutta kuten jo aiemmin sanoin niin pidän eri rotujen olemassaoloa rikkautena (mikä tottakai on täysin mielipideasia). Rodullinen puhtaus on aika kontroversiaali termi, mutta itse näkisin sekä sinisilmäisen Suomalaisen sekä yönmustan Nigerian Timon yhtä "puhtaina". Huomaa että minkäänlaista paremmuusjärjestykseen luokittelua tähän ei sisälly. Lisään loppuun vertauksen: Tomaatti on hyvää ja omena on hyvää, mutta omena ei kuulu lasagneen eikä tomaatti omenapiirakkaan.

20.12.15 20:23

<jukorte> Sirrus Lohjalla. Suurlohjankadun ja Vihdinkadun kulmassa eli ihan keskustassa.

20.12.15 20:00

<KölliysMörö> Anje Jos luonnollisuudella tarkoitetaan sitä, mitä tapahtuu luonnossa, niin visiosi maailmasta on varsin luonnoton. Sillä ei tosin ole merkitystä. Merkitsevä asia on, että hyöty tuosta olisi täysin olematon. Oletus hyödystä perustuu pseudotieteeseen ja ennakkoluuloihin. Yhtä hyvin voisi pitää Raamattua totuutena ja vedota siihen. Tieteellinen näyttö about yhtä heikkoa. Ympäristöllä, jossa kasvaa, on selkeästi geenejä suurempi merkitys. Puhuttaessa siis terveistä lapsista. Jos on vaikea vammaisuus, niin ympäristölläkään ei ihmeitä tehdä. Sen sijaan puhdistuksesta tulisi järkyttävä haitta.

20.12.15 18:54

<KölliysMörö> Perinnöllisten tautien yms. osalta olisi taas parempi, jos geenipoolimme olisi laajempi. Terveystieteelliset syyt puhuvat myös rotuoppia vastaan. Meillä Suomessa on alueita, joissa on varsin harvinaisia sairauksia sen takia, että on naitu turhankin läheistä sukua oleva.

20.12.15 18:43

<KölliysMörö> Anje ts. tuet terrorismia, jos se sopii aatteeseesi. Sotahistoriaan tulkitsin viittaavasi, kun puhut miten oltaisiin eletty käsikädessä hattaralandiassa. Ei eletty, mutta sillä ei ole ollut tekoa geenisien perimien takia. Elämme maailmassa, jossa moni muukin asia on muuttunut siitä, mitä se on ollut valtaosan historiasta. Tiedämme nykyisin paljon enemmän. Luonnollisuuteen viittaaminen on varsin kummallista myös. Luonnossa kun sillä, minkä näköinen toinen on, ei nyt hirveämmin ole merkitystä. "Rotu"puhtaus se vasta luonnotonta onkin.

20.12.15 18:09

<KölliysMörö> Anje Breivik on terroristi. Eikä hän lahdannut vain vasemmistolaisia, vaan siellä keskustan räjähdyksessä kuoli myös muita. Terrori-iskujen tekijät kaikki varmasti uskovat, ajavansa jotain suurempaa hyvää, kuten tappavansa vääräoppisia, väärää mielipidettä olevia yms. En myöskään ymmärrä, miten sotahistoria liittyy rotuoppiin. Historiassa on sodittu paljon, niin lähinaapureiden kuin vähän vieraampienkin kanssa. Myös määritelmäsi arjalaisista on erinomaisen epätieteellinen. Ainakin, jos luet suomalaiset arjalaisiin. Arjalaiset olivat Keski-Euroopassa aikanaan. Suomessa oli fennit.

20.12.15 17:38

<KölliysMörö> Tässä muuten kuva pohjoismaissa tuhoisimman terrori-iskun tehneestä henkilöstä: http://static.iltalehti.fi/ulkomaat/20447660_503_ul.jpg

20.12.15 16:43

<Thaliquid> KölliysMörö Olette oikeassa juutalaisethan ovat aika vaaleita joten ei voikkaan niitä terroristejä tunnistaa enää tummasta hipiästä! Anteeksi etten muistanut tarkentaa asiaa!

20.12.15 12:37

<Mamelukkikala_> KölliysMörö No mehän ollaan aikalailla samoilla linjoilla. Tosiaan jos on mamuille suunnattu tämä niin ok. Jos ruotsalaisille niin ei niin ok. Nyt mennään ehkä sivuraiteelle, mutta mielestäni eri rotuisia ihmismassoja ei pitäisi sekoittaa keskenään. Tämä siksi että mielestäni eri rotuiset ihmiset on rikkaus ja on sääli jos nämä erot katoaa.

20.12.15 12:25

<KölliysMörö> Anje En ole puhunut yksikössä vaan monikossa. Tunnen kaverin, joka on tummaihoinen. En tiedä monennenko polven kaveri on, mutta identiteetti on täysin suomalainen. Lisäksi olen kohdannut elämäni aikana varsin paljon muita ihmisiä. Termeissä ei olisi vaikeaa käyttää käyttämiäsi termejä, mutten pidä niitä oikeina. Rotuoppi on kuitenkin pseudotiedettä.

20.12.15 09:09

<Sirrus> jukorte Missä päin Suomea? Jos sattuisi olemaan pk-seudulla niin olen ehdottomasti kiinnostunut. t. edellisen kampaajan pahoinpitelemä tukka

20.12.15 07:54

<KölliysMörö> Thaliquid Mikäli uskoo, että terroristin voi tunnistaa puhtaasti ihon värin/etnisen taustan perusteella, niin kyllä. Pidän sitä tosiaan typeränä ajatuksena.

20.12.15 07:22

<Cinere> jukorte Kyllähän sitä on ihmisiä, jotka kunnioittavat toista. Maahanmuuttajat voivat olla tosi kohteliaita ja ystävällisiä. Mutta ne, jotka kuvittelevat voivansa harrastaa laittomuuskia, ovatkin eri juttu. (Koskee myös suomalaisia).

20.12.15 05:16

<KölliysMörö> Jos noin tehtäisiin, niin voidaan kysyä, että ollaanko monikulttuurinen vai sitten menossa monokulttuurilliseksi kuitenkin. Tämä on vähän sama asia, kuin vapaassakin markkinataloudessa pitää olla sääntelyä, ettei synny monopoleja ja kartelleja, jotka haittaavat markkinatalouden vapautta. Tai jos suvaitsevaisuudesta puhutaan, niin pyritään antamaan vapauksia, mutta estämään vapauden käyttö muiden vapauksien riistämiseen. Perinteisen kulttuurin riisuminen julkisista tapahtumista (esim. suvivirsi kouluissa) en lämpene.

20.12.15 05:09

<KölliysMörö> Mamelukkikala_ Saatoin tulkita kysymyksesi väärin. Termien määrittely olisi tosiaan tärkeää, jotta puhutaan samoista asioista. En tiedä, missä yhteydessä tämä kuva on esitetty, kuka on tehnyt (ts. onko feikki) ja keille kohdistettu. Jos on vaikkapa ollut kutsu maahanmuuttajille tutustumaan kulttuuriin, niin ihan suht' looginen tuo olisi. Sanoman kun voisi nähdä, ettei etninentausta ole este ruotsalaisen kulttuurin omaksumiselle. Itsekään en lämpene ajatukselle, että kantaväestön kulttuurin pitäisi sopeutua vähemmistöjen kulttuuriin.

20.12.15 01:19

<Mamelukkikala_> KölliysMörö Myönnän, että kommenttini on ehkä väärässä mediassa. Olennaista on myös se, miten termi määritellään. Tämä on arka aihe, mutta mielestäni lähtökohtaisesti afrikkalaiset kuuluvat afrikkaan ja ruotsalaiset ruotsiin. Tämä siis voimakkaasti yleistäen, eikä minulla ole mitään esim. kiintiöpakolaisia tai työperäisiä maahanmuuttajia vastaan. Väestörakenteen muuttuminen sen sijaan huolestuttaa minua. Mukaanlukien se, että tummaihoisesta ihmisestä luodaan mielikuvaa perinteisenä ruotsalaisena. Jos tämä nostatti kulmakarvojasi, kuvittele esim. blondi ruotsalainen miellettynä kenialaiseksi.

20.12.15 01:10

<Mamelukkikala_> KölliysMörö Syrjimisellä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Itse näkisin kulttuurisena rikkautena sen, että niitä ei sekoiteta keskenään. Etkä tainnut tajuta pointtia, suomeen integroituvat mamut eivät ole mielestäni ongelma. Sen sijaan ne, jotka yrittävät tehdä tästä kotimaansa kaltaisen, eivät kuulu tänne. Mielestäni suomalainen kulttuuri kuuluu Suomeen ja sitä kuuluu suojella. Yhtä lailla sitä ei myöskään kuulu tunkea muualle, vaikka sitä tuskin kukaan tekeekään. Puhun siis tottakai suuremmasta mittakaavasta, jossa muut kulttuurit muuttavat omaamme.

20.12.15 00:49

<Thaliquid> KölliysMörö Mistä muustakaan sinä terroristin tunnistat? Sinun mielestä itsesuojelu vaistokin on rasistista ja junttia ja tyhmää! Eipä suvakit onneksi mitään muuta!

19.12.15 23:56

<KölliysMörö> Anje Muita piirteitä oli tuossa yhteydessä, että saattaa olla slaavimaisia, eteläeurooppalaisia tms. piirteitä (esim. asteen-pari tummempi iho, todella tummat hiukset, ruskeat silmät). Jos kaverit puhuvat äidinkielenään Suomea, eikä koskaan mitään muuta identiteettiä ole ollutkaan, kuin suomalaisuus, niin vaikea nähdä muiksi, kuin suomalaisiksi. Suomalaisuus on niin vahvasti identiteetissä, eikä muita kulttuurillisia piirteitä ole, että kyllä itse puhuisin (supi)suomalaisista tuossa yhteydessä.

19.12.15 23:05

<MaskMan> itsekkin hakannu päätä seinään ku televisiossa näytetään Anttilan yms mainoksia missä on valkoiset ja mustat niin sulassa sovussa ja perhettä keskenään, niin teennäistä, että oksennan melkein

19.12.15 22:38

<KölliysMörö> Anje Itsekin taisti viitata nimenomaisesti ihonväriin tuossa aiemmin? "Anti-valkoinen" "valkoinen" yms. Itse olen tavannut ja tunnen supisuomalaisia kavereita, jotka ovat tummaihoisia tai joissa on piirteitä, joita ei perinteisesti suomalaisuuten yhdistetä. Eivätkö eroa, ulkoisia piirteitä lukuunottamatta, sitten muuten. Ulkonäön perusteella syrjiminen tai tuomitseminen on vain yksinkertaisesti dorkaa puuhaa.

19.12.15 21:57

<KölliysMörö> Tämän kuvan osalta tosin jään miettimään, että onkohan tässä nyt kyse monikulttuurisuudesta? Ellen ole väärässä, niin tuossahan nimenomaisesti maahanmuuttajataustainen (ellei peräti maahanmuuttaja) juurikin käyttää jotain ruotsalaista kansanpukua. Jolloin päästään siihen, että maahanmuuttaja omaksuu kantaväestön kulttuurin => ei käy. Vastustetaan. Jos taas toimii toisin, niin taas vastustetaan. Logiikka on jotenkin hakusessa. Suututaan, mikäli ei omaksuta ja jos omaksuu, niin taas pahoitetaan mieli.

19.12.15 21:53

<KölliysMörö> Mikäli hyväksymme muita kulttuureita, niin silloin näiden kulttuurien edustajat voivat tulla Suomeen helpommin töihin. Kuitenkin toki lakeja pitää noudattaa ja toimia sen mukaisesti. Pakolaispolitiikassa tosin ollaan jo ryssitty rajustin nähdäkseni. Jos monikulttuurisuudella sitten katsotaankin ihonvärejä, niin en oikein usko, että ihonväri olisi jotenkin hirveän ratkaiseva tekijä. Jos otetaan jenkki, niin aivan yhtähyvin luultavasti tulee suomalaisten kanssa toimeen, olipa se sitten vaaleaihoinen jenkki vai tummaihoinen.

19.12.15 21:48

<KölliysMörö> Mamelukkikala_ En ole kovin vahva monikulttuurisuuden kannattaja, mutta itse koen syrjimättömyyden positiivisena asiana. Niin kulttuurin, ihonvärin, sukupuolen, iän jne. osalta. Lisäksi näkisin, että globalisaatiota vastaan ei hirveämmin kannata pyristellä, koska se ei onnistu ja toisaalta sieltä tulee myös paljon hyvääkin. Kuten laajemmat markkinat, joille voidaan viedä tuotteita ja tuoda tuotteita, jotka voidaan tehdä muualla syystä tai toisesta paremmin ja/tai edullisemmin.

19.12.15 21:13

<Speedyspeedy> Älkää unohtako että Suomen Vastarintaliike haluaa liittää suomen ruotsiin, tuota te sitten saatte!

19.12.15 19:22

<noloa> Vihaako ruotsalaiset ruotsalaisuutta noin paljon? Onko ne tosiaan noin wannabe-monikulttuurisia?

19.12.15 18:55

<Valkoinenkuolema> Ruotsille henkselit yli kartassa .. menetetty maa, toivottaisin tervetulleeksi pakolaiset sieltä suomeen mutta parempi teidän on mennä norjaan !

19.12.15 18:53

<Thaliquid> Topazd Mistä sinä näet sen integroitumisen? puvusta? Oletko omasta mielestäsi hiukan yksinkertainen?

19.12.15 18:32

<Knullare> Kävin tossa kauppakeskuksessa. Mukava oli nähdä kun 12w "teinejä" hengaili siellä kulmissa kylmältä suojassa, sitten siitä kymmenen metrin päässä on näitä kiimaisiapakolaisia kyttäämässä silmä tarkkana. On se kaunista.

19.12.15 18:16

<samppa91> Mamelukkikala_ monikulttuurisuuden niinkuin ylipäänsä globalisaation ideana mun mielestä on se että kun ihmiset sotketaan tarpeeksi sekaisin (koko pallolle) niin syyt käydä sotiin ja ylipäänsä tuhoamaan palloa käy vähiin kun jengi pikkuhiljaa käsittää että kaikki pohjimmiltaan ollaan samassa veneessä.. Mutta en itsekään kannata tuota massamaahanmuuttoa lähi-idästä.

19.12.15 18:11

<jukorte> Hyvin integroituneesta mamusta tuli mieleen tänäpäinen parturikäynti. Jätkällä oma liike, puhuu hyvin sortavaa mutta ymmärrettävää suomea. Pitää yksin liikettä, ei voi varata aikaa vaan vain jonon mukaan. Paras hiustenleikkaus minkä olen saanut varmaan vuosikymmeneen tai pidempäänkin aikaan, aika Baghdad style koneella, saksilla ja partaveitsellä. Rouva kiitteli että nyt on hyvin vedetty tukka. Ja kaveri kysyi otanko kuitin, en ottanut mutta löi kuitenkin 20€ maksun koneeseen, edellinen maksoi etukäteen ja parturoinnin lopuksi löi koneeseen eli maksaa veronsa. Tervetuloa tällaiset mamut.

122
19.12.15 18:06

<Pampo> Niin, voihan sitä tästäkin mielensä pahoittaa.

19.12.15 17:56

<hatwok> Suvakkien ihannekesä 2020

19.12.15 17:56

<B4dAss> Luke on Vaderin isä

19.12.15 16:28

<jamqqa> Mun juhannukseen kuuluu aamuyöstä kaljan juominen laiturilla itekseen, kun kaikki muut on jo sammunu. Ja kokko siinä lähellä hiipuu samaan tahtiin, kun itekin. En haluaisi sotkea tätä rutiinia muilla rikkauksilla

19.12.15 16:21

<svk> Topazd Näinhän sen pitää olla.

19.12.15 16:16

<hallava> Hyvähän tuo on että juhlivat juhannusta eivätkä jotain miljoonan mestauksen päivää

19.12.15 16:15

<MrDarkman> ruotsi on jo menetetty tapaus

19.12.15 15:57

<törkkönen> Musta juhannus on vuoden paras juhla

19.12.15 15:57

<pininfarina> Kansallisperinteet ovat nyt tuplasti rikkaampia.

19.12.15 15:57

<Mamelukkikala_> Sääliksi käy kyllä Ruotsia. Voisiko joku monikulttuurisuutta kannattava kenties ihan provosoitumatta selittää että miksi kyseinen aate on niin ihana ja tavoiteltava? Kiitos

106

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 1 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Ihminen joka miinustaa kommenttiasi on useimmiten

Tyhmä ja kateellinen
Eri mieltä
Väärässä
Oikeassa
Kumma tyyppi
Jotain muuta. Mitä?

SAMANKALTAISIA

Slaavi-insinöörien taidonnäyte

17 360 katselukertaa

Kuvaamataidon tunnilla

20 037 katselukertaa

Raksamiehien taidonnäytteitä

28 136 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.