Lähettäjä:

kido kido

Alholilain muutosten vaarat

4.7 / 5 (250 ääntä)

Julkaistu: 21.4.2017 17:21

Kommentit: 61 kpl

Tarkastaja: Ylläpito

Lähettäjä: kido kido

Otsikko: Alholilain muutosten vaarat

Hakusanat: alkoholilaki, muutos, vaarat, kauppa, alko, ryyppääminen, neloskalja, ruokakauppaan, koko, kansan, turmio,

4.7 / 5 (250 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-04-21 17:21:41

+729

<Muha-Jatti>

Repesin termiä ryyb :D 5/5

245

Aika: 2017-04-21 17:36:19

+2235

<Japonaattori>

Balrog Itsellä menee helposti niin, että kun tiedän ettei kaljaa saa kellon ympäri kaupasta kun sitä haluaa, niin tulee helposti ostettua enemmän kerralla, varastoon. Mutta kun sitä ostaa enemmän kerralla, niin silloin sitä helposti myös juo vähän enemmän kerralla. Asiat ei oo ehkä ihan niin mustavalkosia aina. Siis ikinä.

184

Aika: 2017-04-21 20:13:37

+59201

<WremahThD>

kavabungaa Mutta vittu kun täällä on kylmä ja masentaa ihan homosti niin ole siinä sitten ryyppäämättä jumalauta. Mutta joo, ei kiinnosta jos muut tappavat itsensä alkoholilla, älkää kuitenkaan rajoittako tai vaikeuttako minun elämääni sen takia että naapurin Pera ei osaa juoda kaljaa hakkaamatta vaimoaan. Se ei ole minun vikani, miksi minun rattaisiini sitten työnnetään kapuloita? Ei haise oikeudenmukaisuus tässä nyt.

75

Aika: 2017-04-21 19:17:13

+1763

<kavabungaa>

Balrog pohjoisessa missä huonoin saatavuus niin juodaan eniten, your argument is invalid.

47

Aika: 2017-04-21 17:25:04

+2235

<Japonaattori>

On se jännä, kun ikinä en oo tavannut ihmistä, joka olis näiden naurettavien säännösten kannalla, mutta silti niitä edelleen ylläpidetään. Ja mikä pahinta, keksitään uusia.

43

Kommentit (61)

Piilota OFF-Topic keskustelu

24.04.17 22:31

<Balrog> Ribalo Tarkoitin tervetymistä myös metaforisella tavalla, eli vaikutuksia yhteiskuntaan muutenkin, esim. rikollisuuteen ja työllisyyteen, mutta pointti on kanssa hyvä. Tuo "juokoon henkensä pois" ei ole kovin humaani näkökanta, mutta ymmärrän senkin logiikan taustalla. En vaan usko, että korjausliike olisi noin näppärä, vaan poikisi enemmän ongelmatapauksia. Kannabiksesta olen samaa mieltä. MonskuuJanskuBanskuli Haluaisin ajatella yhteiskunnallisissa asioissa kokonaiskuvaa ja vaikutuksia, enkä pelkästään että miltä tuntuu ja mitkä ovat välittömät vaikutukset omaan elämään.

24.04.17 16:36

<WremahThD> Eli 4-5 vuotta siitä kun viimeksi ryyppäsin ns. "humalahakuisesti" ja siihen pisteeseen että tulee ylen. Ja näin käynyt monen muunkin kanssa. Kuten joku totesi, meillä juomakulttuuri koko ajan Eurooppalaistuu.

24.04.17 16:36

<WremahThD> Monskuu Niimme tykätään koska se on aika lailla ainoa vaihtoehto mitä meillä on :D Itselläni tosin jo vuosia juominen siirtynyt taka-alalle niinkuin tarkoitusperäisessä merkityksessä. Eli illan päätarkoitus on viettää aikaa hyvässä seurassa, alkoholi on vain siinä se jota juodaan sivussa. Tästä saattaa johtua se että viimeksi kun joi niin paljon että tuli paha olo, olin jotain 22-23..

23.04.17 23:39

<JanskuBanskuli> Suomi tulee niin perässä kaikissa asioissa mitä helvetin väliä sillä on myydäänkö teräviä alkossa vai prismassa,ihminen tekee omat ratkasunsa elämässä.Jotkun nyt vaan juo aivosolut ja jotkut ei.

23.04.17 17:13

<Monskuu> WremahThD Varmaan kaikkia suomalaisia ahdistaa ja masentaa jossain vaiheessa elämää. Ja me tykätään juua alkoholia. Joillakin se karkaa vaan aina käsistä. Se saako alkoa kaupasta vai alkosta, on itselle se ja sama. Join viimeksi syyskuussa alkoholia, ja ei ole tullut tarvetta juua. Kaapissa ainetta kyllä on, mutta ei kertaakaan mielessä ole käynyt että riipaisisin kännejä. Kun oikein vituttaa, masturbaatio helpottaa. :)

23.04.17 04:59

<tussari> mar-kku Meitä mulkullisia on paikat pullollaa ;Y Mietin vaan että mistä kaikki löytää ne kivat ''gamer'' tytsyt ?=)

22.04.17 16:26

<Japonaattori> niceone Kielläppä lapselta jotain, ja katso miten se toimii. Olen suhteellisen vakuuttunut, että nämä "huumeongelmat" joita olemme saaneet aikaiseksi johtuu juuri siitä kiellosta. Miksi sitä yhteyttä ei nähdä kahden kieltolain välillä on minulle täysi mysteeri.

22.04.17 16:11

<heipparallaa> Ribalo Kannabiksen vapauttamisessa on se huonojuttu, että kannabista voidaan käyttää lääkeaineena. Siksi kannabista ei tule vapauttaa, vaan sen käyttöä tulee säädellä. Syy tähän on niinkin yksinkertainen kuin vaikuttava aine, mikä on eri lääkekannabiksessa ja siinä variantissa joka pistää pärisemään. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis, wikipedia ei hyväksy aakkosia, joten joudutte käyttämään hakusanana lääkekannabis. Tiedän että joillekin wikipedia aiheuttaa syöpää, mutta lääkekannabis kuulemma auttaa syöpäänkin :)

22.04.17 15:54

<heipparallaa> niceone Mikä johtui agraari kulttuurista, jossa yleistä juopottelua pidettiin paheksuttavana, kun taas kohtuu käytössä ei ollut mitään paheksuttavaa. Linkki vie tyhjentävään artikkeliin, alkaen kohdasta raittiusaate ja kieltolaki http://blogs.helsinki.fi/olutseura/archives/1594. Artikkelista löytyy myös muuta mielenkiintoista tietoa oluesta.

22.04.17 12:06

<WremahThD> Ribalo Se on sama asia minkä tahansa kanssa. Esimerkiksi juuri tuon kannabiksen laillistamisen kanssa. Kun se laillistetaan, kulutuskäyrä pamahtaa kattoon, tulee lieve-ilmiöitä kun idiootit alkavat pajauttelemaan 24/7 ja toiset torvelot eivät vain tajua mistään mitään. Kun tästä päästään yli niin kokonaiskulutus ja käyttö yleensä laskee. Itse odottelen vain mitä käy kun Viro nostaa alkoholiprosenttia aika roimasti. Alkaako täällä pontikkappannut taas käydä vai käyvätkö Suomalaiset siitä huolimatta vetten toisella puolella hakemassa halvempaa juomista.

22.04.17 11:00

<niceone> Tiesittekö, että Suomi oli maailman raittein maa ennen kieltolakia? Kieltolain aikana suomalaisten alkoholinkulutus kolminkertaistui..

22.04.17 05:54

<Ribalo> Balrog On tutkittu, että sillä juoko sen 21 annosta kerralla vai hajautettuna viikolle 3 annosta per päivä ei ole juurikaan eroa. Molemmat rasittavat maksaa yhtäpaljon pitkässä juoksussa. (Lähde: http://www.dailymail.co.uk/health/article-3086908/What-s-really-unhealthier-binge-drinking-small-daily-tipple-results-unique-experiment-identical-twin-doctors-surprise-you.html).Ja taas tuohon kulutuksen kasvuun, niin tiedän että alkuun kulutus kasvaisi, mutta tasaantuisi pian(denut juoneet itsensä hengiltä), ja tavikset jatkaisivat eloaan. Jos kulutus ei tasaantuisikaan ongelma ei enää ole alkoholi

22.04.17 05:44

<Ribalo> Itse haluaisin myös kannabiksen laillistettavan, sillä uskon sen parantavan Suomen alkoholin ongelmakäyttöä. Suuriosa ongelmakäytöstä johtuu masennuksesta, työttömyydestä, syrjäytyneisyydestä jne. valmiiksi paskaan elämäntilanteeseen haetaan helpotusta pakenemalla todellisuutta alkoholilla. Tähän yhtälöön voisi tuoda vaihtoehtoisen päihteen: kannabiksen, joka on huomattavasti terveellisempi ja harmittomampi kuin alkoholi. Ihmiset saavat helpotusta vitutukseensa ilman että tuhoavat kroppaansa. + Laillistamisen myötä loisi varmasti työtä ja verotuloja huomattavasti. Tässä oma näkemkseni asista.

22.04.17 05:38

<Ribalo> WremahThD Niinpä! 10% kuluttaa 90% alkoholista ja on jo valmiiksi siellä maksakirroosin partaalla niin miksi heitä pitää suojella yhteiskunnan varoin, kun selvästi ovat tehneet päätöksen jo kauan sitten että se henki lähtee juomalla. Alkoholi vapaammin myytäväksi ja jos siinä ohessa joku denu ittensä hengiltä juo niin hyvä niin. Eipähän kuluta muutenkin kortilla olevia verovaroja ja luonnonvalintakin tapahtuu.

22.04.17 04:45

<Candlejack> Nythän asia on niin, että kohdat johon alkoholin vastaiset ihmiset ja poliitikot (vain osa) takertuvat on mielikuva, että suomalaisista tulee juoppoja ja koska kansa on jatkuvasti kännissä niin kukaan ei tätä maata osaa tai pysty puolustamaan ja suomi lakkaa automaattisesti olemasta, koska venäjä... tai ruotsi. Norja on jo muutenkin rikas joten sitä ei kiinnosta. kohta 23 vuotta rafla-alalla olleena voin antaa rehellisen mielipiteeni ja se on: EI! Näin ei tule käymään. Ns. 5 vuotis suunnitelma ei edes tule aikataulullisesti toteutumaan. Jos kansa haluaa kännin, niin mikään kielto ei sitä estä.

22.04.17 04:28

<Balrog> Ihan oikeasti, rakas rasian väki, en ymmärrä, miksi tuolla tilastoja sisältävällä kommentillani on miinusta. Oli asioista mitä mieltä tahansa, niin faktat ovat faktoja. Yksi asia, mikä jää usein huomiotta, on että hyvin pieni osa kuluttaa hyvin suuren osan alkoholista. On epäoikeudenmukaista, että kaikkiin sovelletaan samoja käytäntöjä, mutta näin vaan yhteiskunta toimii. Ei siten, etteikö itse käyttäisi 20+ annosta joka kerta.

22.04.17 04:25

<Balrog> Vaikka oon humalassa, niin vähän kyrsii, että kommentilla, joka on puhdas anekdootti, voitetaan mun tilastot. kavabungaa Lähteet? Pohjoisessa ei juoda juurikaan sen enempää, mutta harvemmin ja paljon kerrallaan. Tässä on vähän sitä pointtia, että mielestäni terveempi kulttuuri olisi hajauttaa sitä juomista, ja tähän suuntaan haluaisin että Suomi kehittyisi piran Eikö ole vähän tuulesta temmattu argumentti, että sieltä kiljusta ne siirtyi? Tuo voi olla yksi selitys; varmaan jotain perää sillä olisikin, mutta mites todistat ja miten me tästä keskustellaan?

22.04.17 02:07

<L_A_G> Luulen vaan että tuolla ja muulla alkoholilainsäädänöstä johtuvalla vaivalla vaan halutaan vaan rajoittaa alkoholin ongelmakäyttäjien, joita suomessa on aika paljon populaatioon nähden, ryyppäämistä. Vaikka vituttaa ihan syystäkin kaikkia laikeja, etenkin niitä tyhmältä tuntuvia, ei olla kirjoitettu juuri keskiverto kaduntallaajaa varten.

22.04.17 00:59

<jutuomin> Ja mistäköhän johtuu, että minulla on monta kymmentä pulloa viiniä kotona. Varmaankin siitä, että Alko on aina kiinni. Tai ehkä siitä, kun hankin oman viinikaapin eikä sitä tyhjänäkään kannata pitää. Vituttaisi kyllä silti, jos Alko olisi kiinni ja haluisin viiniä.

22.04.17 00:52

<DRAVENN> kävin tänää ostaan ruis vodkaa. on muutes hyvää. pehmeetä vodkaa lievällä ruiksen vivahteella, suosittelen.

22.04.17 00:36

<xdlolnoob> Japonaattori Niimpä, itellä vähä sama ja aina totean että eihän niitä kaikkia ole pakko kerralla juoda......paskan vitut.

22.04.17 00:36

<house83> Olisin juonu itteni hengiltä jo ajat sitte, jos kaupasta sais viinaa.

21.04.17 23:59

<blackbeard> Saksalaisen ihmisen ylivertaisuutta todistaa se, että Saksassa on kymmeniä vuosia myyty kirkkaita huoltoasemilla kaikkina vuorkauden aikoina ja autobahnoila ei ole nopeusrajoituksia, mutta liikenneturvallisuus on silti samaa luokkaa kuin meillä pohjolassa. Vaikuttaa siltä että vodkaryyb ratissa viihtyvälle rauhoittaa muuten helposti kiihtyvän tai stressaavan saksalaisen yli-ihmisen. Milloin Suomessa? Ei koskaan, sillä ugrilainen ihminen käyttäytyy kuin elukka ja ainoa este alkoholin ja täystuhon välillä on Päivi Räsänen ja kieltolaki.

21.04.17 23:37

<WremahThD> DaPyti Ei se kyllä ole kauppojen halusta kiinni että osallistuuko vai ei, kun kerta alkoholivero on sitä varten keksitty.

21.04.17 23:17

<JarppaKarppa> kyllä tää on nii ihme touhua, jos jotkut juopot sattuu juomaan ittensä kuoliaaks ni voivoi, kyllä se siitä lähtee tasottumaan sit vajaassa vuodessa.

21.04.17 22:39

<DaPyti> 1) Mua ei haittaa vaikka vähän rahaa tästäkin menee valtiolle eikä vain sijoittalille 2) Alkossa saapi hyvää palvelua 3) Työllistää aika kivasti porukkaa 4) Keskot/prismat ei varmaan haluaisi osallistua alkoholihaittojen hoitojen kuluihin 5) Anteeksi jos pahoitin jonkun mielen

21.04.17 22:23

<imcancer> lopettakaa se vitun alkoholin juominen. vitun urpot

21.04.17 22:05

<Oiskos> Rautalangasta väännetty 5/5

21.04.17 21:19

<aleksi_i> Juoppo on juoppo.

21.04.17 21:06

<liskoja> Ulkomaalaiset tätä ihmetteleekin että miksei viinaa saa myyä kaupassa vaikka samaa tuotetta saa kummiskin myyä samassa talossa.

21.04.17 21:03

<Kopellimestari> ongelma noissa tilastoissa on se että niistä ei näe kokonaisuutta. Sillon kun rajotetaan, se alkoholi tehdään itse, haetaan ulkomailta tai vedetään lasinpesunestettä että saadaan pää sekasin. Jos ihminen haluaa pään sekasin, kuuluisi sillä olla siihen kaikki oikeus, ja mielellään vielä valita että miten sen tekee ilman että joutuu oikeuden eteen rikollisena.

21.04.17 20:49

<tuppo> subaruduke Alkoholista saadut verotulot ei kata kuin murto-osan alkoholin aiheuttamista kustannuksista.

21.04.17 20:47

<karju> Alkoholin osto rajoituksilla vaikutetaan ainoastaan kohtuu käyttäjien juomiseen. Alkoholistit kyllä pitää huolen että se viina ei lopu kesken koskaan.

21.04.17 20:39

<markkos> Japonaattori on muuten jännä että Venäjällekin tuli yöllinen myyntikielto, koskien kuitenkin vain tiukkoja. Olis mielenkiintoista tietää, onko ollut mitään vaikutusta. Kyllä olin monttu auki kun Viipurin Karusellissa jokunen vuosi sitten iltareissulla votkapulloa ostelin ja myyjä kieltäytyi myymästä.

21.04.17 20:30

<PenZon> Vaikka pidettäisiin kiinni nykyisistä myyntiajoistakin, niin valtion monopoli on silti todella paska tapa järjestää alkoholikauppa. Toimipisteet ovat missä ovat, parhaillaan kolminumeroisten kilometrilukemien päässä, valikoima on mitä on ja siihen ei juuri voi vaikuttaa, hinta on mitä on ja silläkään kohtaa ei voi äänestaa jaloillaan muuten kuin menemällä viroon, ja ainakin paikoittain palvelukin on mitä on, eikä siihenkään voi vaikuttaa. Se on niinsanotussa vapaassa yhteiskunnassa vain väärin.

21.04.17 20:30

<Aivan höpö> Ironista miten ajatellaan, että hoidetaan masennusta viinalla ja se kuitenkin aiheuttaa masennusta.

21.04.17 20:13

<WremahThD> kavabungaa Mutta vittu kun täällä on kylmä ja masentaa ihan homosti niin ole siinä sitten ryyppäämättä jumalauta. Mutta joo, ei kiinnosta jos muut tappavat itsensä alkoholilla, älkää kuitenkaan rajoittako tai vaikeuttako minun elämääni sen takia että naapurin Pera ei osaa juoda kaljaa hakkaamatta vaimoaan. Se ei ole minun vikani, miksi minun rattaisiini sitten työnnetään kapuloita? Ei haise oikeudenmukaisuus tässä nyt.

21.04.17 20:10

<suomirokki> Mulla on jo ryyb päällä!

21.04.17 19:55

<Lihamylly> Perjantai ja aika kokonaiselle kasalle ryybbejä!

21.04.17 19:42

<subaruduke> tuohon diagrammiin pitää lisätä se raha joka virtaa alkosta kaikkiin alkoholin aiheuttamiin haittavaikutuksiin poliisien palkasta spurgun oksennuksen siivoamiseen. Ja tuohon alempaan se missä se sama raha menee kaupasta veroparatiisi tilille.

21.04.17 19:38

<taikasieni96> Japonaattori näinhän se on, vieläku haetaan virosta halvempaa eurolavallinen kerralla niin siinä saattaa juominen lipsahtaa vähä enemmän

21.04.17 19:34

<piran> Balrog Luuletko tosiaan, että ennen 1968 ihmiset joi vähemmän. Pontikan ja kiljun teko väheni.

21.04.17 19:30

<mar-kku> tussari No mikä on kun ei miehet kelpaa? vai meinasitko keretä nusaseen välillä?

21.04.17 19:27

<tuppo> Ihan sama saako alkoholia kaupasta vai alkosta. Toivon että paja laillistettaisiin.

21.04.17 19:17

<kavabungaa> Balrog pohjoisessa missä huonoin saatavuus niin juodaan eniten, your argument is invalid.

21.04.17 19:09

<aakkipillu> Muha-Jatti Ryyb & narc

21.04.17 18:48

<tussari> Mistähä sitä löytäs naisen joka pelais munkaa videopelei kaiketpäivät ja ehkä ryyb ?

21.04.17 18:42

<SirMaha> Näin se menee koska holhousvaltion päättömät päättäjät kuvittelevat tekevänsä suomesta paremman paikan laittamalla ryyppääjän kävelemään 10-20 metriä ylimääräistä.

21.04.17 18:33

<april7> Niin pitkään kun tämä nykyinen holhoaminen jatkuu yritän välttää Alkon oven avaamista ihan periaatteesta!

21.04.17 18:23

<Reptiliankeisari> Näinhän se sisäministeri yrittää meille väittää. Alkoholihan se on tunnetusti pahin ongelma tässä valtiossa....

21.04.17 18:15

<Balrog> Japonaattori Asiat ovat monisyiset, monien tekijöiden vaikuttaessa, mutta katsopa sivun 14 graafista kohtaa 1968, jolloin keskiolut tuli ruokakauppoihin. http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80301/371e1e08-9bc1-47ea-81aa-68b04f27088c.pdf?sequence=1

21.04.17 18:00

<lask90> Yhtä hyvä logiikka kuin se, että suomalaisten alkoholin kulutus on laskenut, eikä viron reippaalla alkoholimyynnin kasvulla ole mitään osuutta asiaan...

21.04.17 17:41

<Balrog> Japonaattori Tämä on pointti, joka unohtui itseltä mainita. Teen samoin (aina pari koppaa kotona). Yksi syy miksi haluaisin vapauden kautta pyrkiä edistämään, hyvä että muistutit. Tässä kuvassa kuitenkin todellisempi vertaus olisi, jos ylemmässä kuvassa ei olisi alkoa ollenkaan, niin kuin tilanne on valtaosan kauppakäynneistä kohdalla. Ei ole mustavalkoista, mutta tilastoista nähdään vaikutukset kulutuksessa, kun saatavuus on parantunut. Tästä nähdään sitten muut vaikutukset yhteiskuntaan, kuten sairaustapaukset, kuolemat jne.

21.04.17 17:36

<Japonaattori> Balrog Itsellä menee helposti niin, että kun tiedän ettei kaljaa saa kellon ympäri kaupasta kun sitä haluaa, niin tulee helposti ostettua enemmän kerralla, varastoon. Mutta kun sitä ostaa enemmän kerralla, niin silloin sitä helposti myös juo vähän enemmän kerralla. Asiat ei oo ehkä ihan niin mustavalkosia aina. Siis ikinä.

184
21.04.17 17:27

<Juzi> Oli jo kommenttia täällä aiheesta. /kuva/Vahvojen alkoholijuomien myyminen ruokakaupassa/180988

21.04.17 17:26

<Balrog> Aika idioottimainen kuva. On sekä järkeenkäypää että todistettavissa (esim keskarin tuleminen kauppoihin), että jos saatavuus paranee, kulutus lisääntyy. Alkoja kun ei ole joka nurkalla, niin porukalta jää väliin viinan hakemiset. Näin ollen voidaan argumentoida, että viinan tai viinin tuominen ruokakauppaan ja saatavuuden parantaminen lisää kulutusta, ei tässä pitäisi olla mitään ihmeellistä. Toinen kysymys on, että pitääkö tästä syystä olla tuomatta niitä. Itse kannatan vapautta ja uskon alkoholikulttuurimme tervehdyttämiseen muin keinoin kuin kieltämällä.

21.04.17 17:25

<Japonaattori> On se jännä, kun ikinä en oo tavannut ihmistä, joka olis näiden naurettavien säännösten kannalla, mutta silti niitä edelleen ylläpidetään. Ja mikä pahinta, keksitään uusia.

21.04.17 17:24

<sherclock> Viinan voi tulla liian helppoa. :D Itekin ku pari viikonloppua sitten ostin vuoden ensimmäisen oluen niin oli alkoholisoituminen lähellä. Vielä jos olis ollu mahdollisuus ostaa jotain hyvää viskiä niin se olis ollut kuolema lähellä.

21.04.17 17:24

<TapolanMUSTAjööti> Eikös tää ollu se kristillisdemokraattien luonnos uutta alkoholilakia vastaan?

21.04.17 17:22

<Odd-o> Huomaa että kuvan tekijä tietää mistä puhuu, pakko olla samaa mieltä

21.04.17 17:21

<Muha-Jatti> Repesin termiä ryyb :D 5/5

245

Uusimmat Foorumin kirjoitukset

Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Juotko kahvia?

Kyllä, päivittäin
Kyllä, silloin tällöin
Kyllä, harvoin
En ikinä

SUOSITUIMMAT MEDIAT

Pika laihdutus

Pika laihdutus

42 054 katselukertaa

Vesitorni kodiksi

Vesitorni kodiksi

24 917 katselukertaa

Rankan viikonlopun jälkeen

Rankan viikonlopun jälkeen

22 905 katselukertaa

Ketut vinossa

Ketut vinossa

16 588 katselukertaa

Myrskyävän meren rannalla

Myrskyävän meren rannalla

15 478 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden ylitsepääsemättömien sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.

Tilaa Riemurahaa

Lahjoita kaverille

Tilitapahtumat

Piilota laatikko

Lahjoita Riemurahaa toiselle käyttäjälle:

RR