Quantcast

Lähettäjä:

Trollius europaeus Trollius europaeus

Arkkitehtuuri

ennen ja tänään

3.3 / 5 (59 ääntä)

Arkkitehtuuri - ennen ja tänään

Julkaistu: 12.4.2020 14:11

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Trollius europaeus Trollius europaeus

Otsikko: Arkkitehtuuri

Kuvaus: ennen ja tänään

Hakusanat: talo, kortteli, katu, rakentaminen, rakennustaide, tyyli, vertailu, kauneus, käytännöllisyys, kestävyys, elinkaari, materiaali, ekologia, identiteetti, jugend, kansallisromantiikka, klassismi, funktionalismi, modernismi, futurismi,

3.3 / 5 (59 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2020-04-12 15:50:13

+8004

<followme> +5 RR

Juu..vituttaa itseäkin olla mukana koneistossa tekemässä näitä saatanan kuutioita kuutioiden viereen ja päälle. Samaan aikaan huudetaan kuinka luonnovarat vähissä jne ja sitten tehdään vitun korttitaloja, jotka saa puhaltaa nurin 20 vuoden päästä. Mittakaavaa antaa, että ensimmäiset talot, joita olin nuorena oppipoikana rakentamassa, on jo purettu. Juice sanoi tämänkin hyvin kun vanhaa Finlaysonia purettiin. "Nyt puretaan koneilla taloja, jotka tehtiin käsin. Talot, jotka tehdään nyt koneilla puretaan myöhemmin käsin".

57

Aika: 2020-04-12 15:54:57

+8004

<followme> +5 RR

Kuten Hajuste tuossa sanoikin, on toki parannustakin tullut esim mainitsemiesi osalta, mutta edelleen sydäntä särkee katsella, kuinka keskimäärin aina mennään hinta ja aikataulu edellä. Laatua ei halutakaan rakentaa, kuin aniharvoissa projekteissa. Talon elinkaari on 20-100 vuotta max nykyään, kun tuolla on vielä esim Pariisissa osittain Rooman vallan aikainen viemärijärjestelmä ja akveduktit käytössä. Antaa mittakaavaa kestävyydessä. Hävettää olla mukana tekemässä tällaista paskaa kalliilla hinnalla.

32

Aika: 2020-04-12 15:07:10

+7743

<Donnerweben> +5 RR

Sitten on Suomi, harmaita 4-8 kerroksisia laatikoita jossa on vieri vieren 20 neliön kokoisia itsemurhayksiöitä.

22

Kommentit (16)

Piilota OFF-Topic keskustelu

13.04.2020 18:09

<followme> ropootti Amen veli ja kippis! Kirjoitetaan joskus paljastuskirja yhdessä, viimeistään siinä vaiheessa kun pääsee (ehkä) joskus eläkkeelle ja voi haistattaa paskat hyväveli-kultapossukerho-mafialle

13.04.2020 13:59

<The Rat> Aloittaja haikailee Kouvolaan? Sopii ainakin jokaiseen kohtaan vasemmanpuoleisella listalla.

13.04.2020 12:27

<SIKAARGH> ropootti samaa mieltä. ihan järjetöntä kun ei anneta tilaa artisteille vaikka maalaamattomia neliöitä löytyy. kirjoittaessa lähinä mietin esim espan koristeellisia julkisivuja. nykypäivänä kaikki seinät on sileitä.

13.04.2020 11:33

<ropootti> SIKAARGH se olisi tullut halvaksi ainakin Helsngin lähiöissä 90-luvulla, kun ehdoteltiin et joukko päteviä graffitimaalareita voisi tehdä isoja muraaleja talojen värittömiin seiniin. Eikä siis mitään kirjainkoukeroita, vaan ihan ennalta suunniteltuja ja kaupungin kanssa sovittuja kuvia. Mut ei. Tarvittiin se reilu 20v aikaa ja joku taideopiskelija sekä kaukometsän visionääri, että ajatus betonin maalaamisesta otettiin vakavasti. Sori negatiivinen sävy, mut pistää vieläkin vituttaen kun asiaa ajattelee. Ihan hyvä et väriä on tullut lähiöihinkin. Kehitystä jne.

13.04.2020 11:21

<ropootti> followme kippis toveri! Muutama vuoskymmen on alalla oltua, ja sekä laatu että arkkitehtuurinen puoli ovat vieneet hyvän fiiliksen mennessään. Joskus meinasin kirjoittaa paljastuskirjan rakennusalan asioista pääkaupunkiseudulla, niin paljon paska laatu, järjetön suunnittelu ja yleinen kusettaminen pisti vituttaen. Onneksi silloin tällöin näkee vielä laatua ja hyvää tai mielenkiintoista suunnittelua - tosin poikkeuksetta ne on aina näkymättömiin jääviä teknisiä juttuja, kuten veden talteenottojärjestelmiä tms.

13.04.2020 07:55

<followme> LionKing138 Täyttä asiaa puhut. Niinhän siinä käy, että jos erehdyt nimelläsi tämän kaiken paskan paljastamaan, olet äkkiä ulkona kaikesta. Ruotsalaiset temmeltää ja tiedän hyvin mitä mormoonifirmaa tarkoitat =) Aivan kauhea paskayhtiö. Suomalaisetkin osaavat tällä saralla, tulee mieleen pari kolmikirjaimista, -toisessa näistä ei tosin juuri suomalaisia työntekijöitä näy.

13.04.2020 00:43

<LionKing138> Followmen kanssa samaa. Tein vuosia paskoja taloja joihin asukkaiden muuttaessa piti vaan pitää pokka. 2 vuotta sitten valmistuneissa asunnoissa (51) ilmennyt yli puolissa kosteusvaurioita. Itse en voinut rakennusaikana vaikuttaa, kuin ilmiantamalla, mutta olisi hyvävelijärjestö heti paikantanut narauttajan ja " tarkastaja " olisi tullut työmaalle ja moikannut iloisesti kun itse pakkaisin kamoja. Halvalla paskaa. Suomi on ruotsalaisten ja mormonien leikkikenttä jossa kokeellisesti yrittävät ajaa kaiken tuotannon halvimpaan paskaan ja nauravat matkalla pankkiin. nykyään teen vaan pihahommia.

12.04.2020 16:49

<SIKAARGH> ...Kuudenneksi, en tiedä mitä tuokaan tarkoittaa. lopuksi, mahdollisesti. Jotkin vanhat rakennusmuodot ovat varmasti kestävämpiä resurssienkäytön osalta. mitä ne sitten maksavatkaan. Olisihan se ihan kiva jos panostettaisiin enemmän julkisivujen ulkönäköön nykyaikana. harmi kun kukaan ei tunnu olevan valmis maksamaan siitä

12.04.2020 16:41

<SIKAARGH> Kohta kohdalta sitten. Ensiksi on turha rakentaa jotain mikä kestää kuin pyramidit jos sadan vuoden sisään tarvitsee tehdä remppaa uuden talon hinnalla. Toiseksi, arkkitehti ja asiakas päättää millä tyylillä talot suunnitellaan ja vaikutteita saadaan ympäri maailman koska internet. pitääkö koko maassa olla pelkästään punaisia puutaloja koska muuten juhan kansallisromanssiin sattuu. kolmanneksi, makuasia. Vanhat talot näyttävät vanhalta (shokkiuutinen). neljänneksi, mitä vittua tuokin sitten tarkoittaa. viidenneksi, betoni on ihmeaine. ihan oikeesti. aivan maagista. kiveä mitä voi muotoilla

12.04.2020 15:57

<followme> Miksi sitten olet, voisi joku kysyä. Noh, jostai se on elantonsa raavittava ja olen aivan liian pieni tekijä vaikuttamaan esim johonkin kaupunkikaavaan. Olen ollut tekemässä myös laaturakentamissa, mutta kylmä surullinen totuus on, että näissä pikaprojekteissa jää viivan alle paremmin. Tehdään suunnilleen yksillä kuvilla kadunvarsi täyteen taloja helvetin nopeasti ja myydään sikamaiseen hintaan. Jää paremmin viivan alle kertaluontoisesti, mutta tämä tyyli ei pitkällä juoksulla hyödytä ketään. Anteeksi, mutta oli pakko avautua.

12.04.2020 15:54

<followme> Kuten Hajuste tuossa sanoikin, on toki parannustakin tullut esim mainitsemiesi osalta, mutta edelleen sydäntä särkee katsella, kuinka keskimäärin aina mennään hinta ja aikataulu edellä. Laatua ei halutakaan rakentaa, kuin aniharvoissa projekteissa. Talon elinkaari on 20-100 vuotta max nykyään, kun tuolla on vielä esim Pariisissa osittain Rooman vallan aikainen viemärijärjestelmä ja akveduktit käytössä. Antaa mittakaavaa kestävyydessä. Hävettää olla mukana tekemässä tällaista paskaa kalliilla hinnalla.

12.04.2020 15:50

<followme> Juu..vituttaa itseäkin olla mukana koneistossa tekemässä näitä saatanan kuutioita kuutioiden viereen ja päälle. Samaan aikaan huudetaan kuinka luonnovarat vähissä jne ja sitten tehdään vitun korttitaloja, jotka saa puhaltaa nurin 20 vuoden päästä. Mittakaavaa antaa, että ensimmäiset talot, joita olin nuorena oppipoikana rakentamassa, on jo purettu. Juice sanoi tämänkin hyvin kun vanhaa Finlaysonia purettiin. "Nyt puretaan koneilla taloja, jotka tehtiin käsin. Talot, jotka tehdään nyt koneilla puretaan myöhemmin käsin".

12.04.2020 15:46

<Hajuste> Ulkoa päin näen kotitaloni korkeintaan minuutin ajan päivässä, joten olennaisempaa on se, millaista sisällä on. Tähän tasoon kaikilla on varaa. Ei ole realistista toivoa, että koko urbaani Suomi (tai Eurooppa) olisi kuin Helsingin Eira. Tietysti jos rahaa on, niin rakentakaa talonne vaikka eebenpuusta.

12.04.2020 15:40

<Hajuste> Ovathan jotkin jugend-linnat ihan näyttävän ja miellyttävänkin näköisiä, mutta ne on rakennettu aikaan, jolloin yhden silmäätekevän palkalla eli iso perhe, palveluskunta ja oli vielä varaa rakennuttaa käytännössä käsityönä valtavan kokoisia asumuksia. Ei niissä silloinkaan mikään keskivertoperhe asunut. Itse olen ainakin hyvin tyytyväinen nykyaikaiseen asumukseeni, jossa on suuret, valoa sisään tuovat ikkunat, käytännölliset neliöt, lähes loputtomasti pistorasioita, asunnon neliömäärään nähden suuri kylpyhuone, jne. Voittaa kivilinnat, vaikka talo ei ulkoa mikään kukkanen olekaan.

12.04.2020 15:07

<Donnerweben> Sitten on Suomi, harmaita 4-8 kerroksisia laatikoita jossa on vieri vieren 20 neliön kokoisia itsemurhayksiöitä.

12.04.2020 15:03

<BetBet> Niin koska maailma kehittyköön muuten paitsi rakentamisen osalta.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 117 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Arkkitehtuuria

31 347 katselukertaa

Helsingin arkkitehtuuria

30 563 katselukertaa

Pohjois-korean arkkitehtuuri

27 733 katselukertaa

Arkkitehtuuria

29 349 katselukertaa

Erikoista arkkitehtuuria

26 531 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.