Lähettäjä:

led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Astronautilla rauta kutonen mukana Kuussa

Apollo 14 -astronauttien tehtävänä oli tuoda Kuusta kivinäytteitä Maahan. Alan Shepard oli kuitenkin mahduttanut ohjelmaansa myös pari golflyöntiä. "Vasemmassa kädessäni minulla on pieni, valkoinen pallo, jonka miljoonat yhdysvaltalaiset tuntevat", sanoi kokenut astronautti ennen kuin hän pudotti pallon kuupölyyn ja löi sitä rauta kutosella. Shepard löi kaksi golfpalloa Kuun maisemissa. Viimeisen lyönnin jälkeen hän totesi: "Miles and miles and miles" (maileja ja maileja ja maileja). Kuussa ei ole kaasukehää eikä tuulenvastusta. Lisäksi painovoima on siellä paljon heikompi kuin Maassa, joten teoriassa on mahdollista, että golfpallo liitää Kuussa useita kilometrejä. Video Golflyönnistä Kuussa https://www.youtube.com/watch?v=f-FxhCZold0

4.4 / 5 (56 ääntä)

Astronautilla rauta kutonen mukana Kuussa - Apollo 14 -astronauttien tehtävänä oli tuoda Kuusta kivinäytteitä Maahan. Alan Shepard oli kuitenkin mahduttanut ohjelmaansa myös pari golflyöntiä.
"Vasemmassa kädessäni minulla on pieni, valkoinen pallo, jonka miljoonat yhdysvaltalaiset tuntevat", sanoi kokenut astronautti ennen kuin hän pudotti pallon kuupölyyn ja löi sitä rauta kutosella.

Shepard löi kaksi golfpalloa Kuun maisemissa. Viimeisen lyönnin jälkeen hän totesi: "Miles and miles and miles" (maileja ja maileja ja maileja).
Kuussa ei ole kaasukehää eikä tuulenvastusta. Lisäksi painovoima on siellä paljon heikompi kuin Maassa, joten teoriassa on mahdollista, että golfpallo liitää Kuussa useita kilometrejä.

Video Golflyönnistä Kuussa https://www.youtube.com/watch?v=f-FxhCZold0

Julkaistu: 22.8.2016 18:17

Tarkastaja: kido

2.5K

Lähettäjä: led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Otsikko: Astronautilla rauta kutonen mukana Kuussa

Kuvaus: Apollo 14 -astronauttien tehtävänä oli tuoda Kuusta kivinäytteitä Maahan. Alan Shepard oli kuitenkin mahduttanut ohjelmaansa myös pari golflyöntiä. "Vasemmassa kädessäni minulla on pieni, valkoinen pallo, jonka miljoonat yhdysvaltalaiset tuntevat", sanoi kokenut astronautti ennen kuin hän pudotti pallon kuupölyyn ja löi sitä rauta kutosella. Shepard löi kaksi golfpalloa Kuun maisemissa. Viimeisen lyönnin jälkeen hän totesi: "Miles and miles and miles" (maileja ja maileja ja maileja). Kuussa ei ole kaasukehää eikä tuulenvastusta. Lisäksi painovoima on siellä paljon heikompi kuin Maassa, joten teoriassa on mahdollista, että golfpallo liitää Kuussa useita kilometrejä. Video Golflyönnistä Kuussa https://www.youtube.com/watch?v=f-FxhCZold0

Hakusanat: Kuu, lento, moduuli, golf, astronautti, nasa, historia, apollo, 14, lyönti, rauta, 6, maila, Alan, Shepard, pallo, pöly, aurinkokunta, avaruus,

4.4 / 5 (56 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-08-22 18:46:15

+21459

<Alieninpaska>

Visud Hyvä idea siihen asti kunnes tulee sellainen diktaattori, joka saa koottua ympärilleen tarpeeksi ison samanlaisia hulluja ympärilleen kuin itse, ja rupeaa kovan kurin ja pelon avulla pitämään itseä kokoaikaisena diktaattorina. Tällä tavalla se diktatuuri toimii oikeastikin, vai luuletko, että maissa missä on diktatuuri ei ole halua äänestää uutta johtajaa? Jos maailmassa ei olisi niin paljon kusipäitä ideasi olisi toimiva, mutta ei tule toimimaan tämän ihmislajin aikana

109

Aika: 2016-08-22 18:19:58

+21049

<ilkka75>

Mahtaa tulla hyvä swingi, kun päällä on tuollainen notkea puku. Massaakin vissiin kuplavolkkarin verran.

59

Aika: 2016-08-22 18:26:37

+14688

<Visud>

Offtopic: Miltä kuullostais sellanen järjestelmä, että ihmiset pystyisi äänestää maallensa diktaattoria? Niin, että äänestys on kokoajan voimassa (eikä sillä hetkellä hallitseva - tai kukaan muukaan - kykene poistamaan tätä järjestelmää voimasta). Niin, että esimerkiksi Niinistö johtaa äänillä -> Niinistö on maamme diktaattori. Hän tekee jotain vitun tyhmää yksinää -> Kansa ottaa äänensä pois niinistöltä ja antaa sen jollekin muulle -> Diktaattori tulee vaihtumaan ennen pitkää kansan kyrpiintyessä. Byrokratiaa saataisiin pois ainakin tällä tavalla ja oikeasti päätöksiä ja tekoja.

48

Kommentit (28)

Piilota OFF-Topic keskustelu

27.08.16 21:13

<tuputuu> Edes kuussa ei osata olla sotkematta ja heittämättä roskia maahan:(

23.08.16 11:21

<Alieninpaska> Jamzor81 En väitä, että demokratia olisi ainoa oikea, mutta kyllä se diktatuurin voittaa.

23.08.16 08:54

<george_boy> Alieninpaska eikä sen tarvitse saada muita hulluja puolelleen ... riittää kuin on vaan niin taitava puhuja ja manipuloija =P

23.08.16 01:53

<dynem> Visud Kattoin dokumentin suohaudoista löytyneistä ihmisistä, ja samalla siinä selitettiin sen ajan kuninkaista. Kansa valitsi kuninkaan, jos elämä oli paskaa ja kaikki hommat kusi, vaikka olisi kunkusta riippumattomia asioita, niin kuningas költättiin ja valittiin uusi. Vois toimia nykyäänkin.

23.08.16 00:36

<Jamzor81> Alieninpaska Diktatuureissa on yleensä sisäänrakennettuna "koneisto" vallankaappaukseen, joka mahdollistaa vallan vaihdon. Edelleen puhut sotaisasta Venäjästä ja unohdat länsimaisen kolonialismin viime vuosisadalla sekä Yhdysvaltojen viimeiset valloitussoda Lähi-Itään? Ja viimeisenä, perustele mulle miten demokratia muka toimii puoluejärjestelmä huomioiden? Kuka määrää asiakysymysten niputtamisen ja miten kansalaisella on vaikutumahdollisuutta huomioiden vallan kolmijako? Odottelen mielenkiinnolla vastausta!

22.08.16 22:51

<Jack Reacher> ....mukana studiolla, krhm.

22.08.16 21:31

<massumies> Tätä juttua on oikein tutkittukin. Pallo ei kyllä lentänyt oikein kovin pitkälle, vissiin suunilleen sen mitä joku huippugolffari lyö. Kankea puku haittasi lyötiä niin paljon, että ei se pallo oikein kovaa lentänyt. Kuitenkin aika pitkälle.

22.08.16 20:54

<Judge Dredd> Visud Äänestäkää mut seuraavaksi.

22.08.16 20:50

<Nokipannukahvi> Visud Saattais toimiakkin. Oikeestaan mikä tahansa muutos politiikkaan olisi tervetullutta, koska sillä tavalla saisimme kansan hereille että missä mennään ja miksi. Nykyinen järjestelmä ei toimi niinkuin pitäisi. Huomaahan sen jo siitä, että vaikka puolueet johdossa vaihtuvat aika tiheästikin näinä vuosikymmeninä, niin poliittinen suuntaus on ollut ja pysynyt samana(tai mennyt huonommaksi), eli kumarretaan eliittipankkiireja ja otetaan nöyränä velka ja lama vastaan, samalla kun valehdellaan kansalle.

22.08.16 20:27

<Visud> Alieninpaska Maissa jossa on diktatuuria, ei ole mitään avointa järjestelmää, missä äänestetään milloin halutaan ja jonka voit tehdä nopeasti nappia klikkaamalla vaikkapa netissä. Paikoissa, jossa on diktatuuri, vaihtuu valta (jos vaihtuu) kapinalla ja vallankumouksella. Tällasessa järjestelmässä ei sellaista tarvita, koska vähemmistö ei kykene ylläpitämään pelotetta. Napin klikkaus (äänestys) netissä kumoais sellasen pelotteen, että sun tarvitsis yksilönä paljastaa itseään olevan jonkin kannattaja yms. En oikeen osaa kuvitella suomessa "demokraattisen" diktatuurin luovan tuollaisiaTilanteit

22.08.16 19:46

<Pensu> Visud Paskalta

22.08.16 19:23

<suomirokki> Niin piti tuokin paikka sotkea.

22.08.16 19:22

<Mauser91> Visud näyttää hyvältä paperissa mutta kun alkaa tiheään tahtiin vallanpitäjiä vaihtumaan eikä ehdi päästä hallintaan kiinni ja tilanteen tasalle onkin jo uus johtaja tulossa uskon että tuolla tavalla saataisiin yhteiskunta aikamoiseen umpisolmuun. Niin tai käy niinkuin Alieninpaska sanoi

22.08.16 19:20

<Visud> hoest Mieti miten paljon ääniä joku 50% -> 30% ääniäkin tarvii. Se, että se "pullamössökansa" joutuu nähdä vaivaa ja äänestää uusiks. Ja se, että työttömiltä otetaan rahaa, niin ainoastaan osa työttömistä äänestää pois. Ja se työtön ei edusta suurta prosenttia.

22.08.16 19:16

<Echo> Viimeinkin hyvä kuu pelata golfia.

22.08.16 19:08

<hoest> Visud Ongelma on äänestyssysteemissä. Diktaattorin pitää tehdä kylmiä päätöksiä jotka eivät ole välttämättä poliittisesti korrekteja. Nykyinen pullamössökansa äänestäisi diktaattorin heti pois jos työttömiltä vähän nipistettäisiin tukirahoja tai auta armias jos rajavalvontaa vähän tiukennettaisiin. Juntta valtaan ja sit joku isänmaallinen sotakenraali puikkoihin pari vuosikymmentä niin oltais ihan eri tilanteessa.

22.08.16 19:06

<Alieninpaska> Jamzor81 No toimiiko se diktatuuri niissä maissa toivotulla tavalla ja onko ne yhteiskunnan rakenteet muodostuneet millaisiksi? Kuten huomaat venäjän ei ole ollut ikinä mitään muuta kuin barbaarinen, sotaissa ja valehteleva valtio, kiitos diktatuurin. Diktatuuri vanhanaikaista ja seuraava aste siitä kuuluisi olla demokratia, mutta joidenkin valtioiden kansat ovat sen verran sivistymättömämpiä, että demokratia ei ole vielä tavoittanut heitä.

22.08.16 19:02

<Jamzor81> Alieninpaska Arvostan sun hyvin länsimaista suhtautumista diktatuuriin: "vain demokratia on arvokasta". Mutta jos mietit tilannetta vaikka Venäjällä tai useissa Lähi-Idän maissa, joissa on on ollut tuhansia vuosia diktatuuri, ei se demokratia oikein toimi siellä, kuten meillä Euroopassa. Meillä on kuitenkin ollut tuhansia vuosia aikaa muokata yhteiskuntajärjestys demokratiaan sopivaksi, alkaen Kreikan kaupunkivaltioista päätyen tähän nykyiseen. Taas noissa esimerkeissä on ollut jonkinasteinen diktatuuri pitkään ja yhteiskunnan rakenteet ovat muotoutuneet siihen.

22.08.16 18:58

<jukorte> SuutKiinniJo "Video oli perunalla, tämä ei-perunalla otettu" Suorat TV-lähetykset oli 60-luvun tekniikalla eli kapealla radiolinkillä toteutettu. Kuussa oli myös Hasselbladin kameroita. Siellä niitä Hasseleita on pitkin tannerta, isoja hyviä laseja joita ei kannattanut roudata takaisin että saadaan tuoda enemmän kiviä. Joka lennolla oli toistakymmentä kameraa mutta vain yksi ainoa palasi koskaan maahan koska sen filmi jumittui. Niitä kameroita oli paljon koska tuollaiset tumput kourassa et noin vaan vaihdakaan filmikasettia.

22.08.16 18:54

<Välilihapulla> Nyt on muuten kansainvälinen "pussaa alkoholistia" päivä, joten huulet törrölleen tännepäin, arvon tytöt ja pojjat :3

22.08.16 18:46

<Alieninpaska> Visud Hyvä idea siihen asti kunnes tulee sellainen diktaattori, joka saa koottua ympärilleen tarpeeksi ison samanlaisia hulluja ympärilleen kuin itse, ja rupeaa kovan kurin ja pelon avulla pitämään itseä kokoaikaisena diktaattorina. Tällä tavalla se diktatuuri toimii oikeastikin, vai luuletko, että maissa missä on diktatuuri ei ole halua äänestää uutta johtajaa? Jos maailmassa ei olisi niin paljon kusipäitä ideasi olisi toimiva, mutta ei tule toimimaan tämän ihmislajin aikana

109
22.08.16 18:38

<Visud> SuutKiinniJo Cheekin kannattajat ei oo äänestävää ikäryhmää =)

22.08.16 18:35

<BMRMAMA> Visud Nyt ois puikoissa Cheekki :)

22.08.16 18:33

<BMRMAMA> Video oli perunalla, tämä ei-perunalla otettu. Kuussa ei ole käyty.

-12
22.08.16 18:31

<Aliz69> Nääh, itsehän tempasin Tornion golfradalla niin järjettömän swingin että pallo lensi yli tunnin ;)

22.08.16 18:26

<Visud> Offtopic: Miltä kuullostais sellanen järjestelmä, että ihmiset pystyisi äänestää maallensa diktaattoria? Niin, että äänestys on kokoajan voimassa (eikä sillä hetkellä hallitseva - tai kukaan muukaan - kykene poistamaan tätä järjestelmää voimasta). Niin, että esimerkiksi Niinistö johtaa äänillä -> Niinistö on maamme diktaattori. Hän tekee jotain vitun tyhmää yksinää -> Kansa ottaa äänensä pois niinistöltä ja antaa sen jollekin muulle -> Diktaattori tulee vaihtumaan ennen pitkää kansan kyrpiintyessä. Byrokratiaa saataisiin pois ainakin tällä tavalla ja oikeasti päätöksiä ja tekoja.

22.08.16 18:26

<Nokkakärry> Jeesus sentään :D "Jep, tutkimustyötä tää on"

22.08.16 18:19

<ilkka75> Mahtaa tulla hyvä swingi, kun päällä on tuollainen notkea puku. Massaakin vissiin kuplavolkkarin verran.

Uusimmat viestit foorumilla

Tarkastusjonossa on 43 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Valtion Rautatie

56 390 katselukertaa

Viikatemies rautakaupassa

10 506 katselukertaa

Klaanilaisten rautakauppaosasto

18 824 katselukertaa

Rautalankataidetta

13 013 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.