Quantcast

Lähettäjä:

Arab Arab

Autismin etulyöntiasema

4.4 / 5 (61 ääntä)

Autismin etulyöntiasema

Julkaistu: 14.9.2017 11:01

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Arab Arab

Otsikko: Autismin etulyöntiasema

Hakusanat: autismi, autism, piano, takaperin, soittaa, super, mario, backwards, kädet, taito, tieto, ymmärrys,

4.4 / 5 (61 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-09-14 11:46:30

+34326

<maksamakkara> +5 RR

Ei, autismi johtuu aivovauriosta. Vasemman ohimon alueella ihmisellä on jonkinlainen suodatin, jonka ansiosta emme huku informaatioon ja tämä alue aivoista siis ei toimi normaalilla tavalla autisteilla. Tämän kyseisen alueen toimintahäiriö on myöskin helpoin tapa havaita autistisista oikreista kärsivä ihminen, vaikka tauti ei rajoitukaan vain yhdelle alueelle aivoissa. No anyway, tutkijat ovat onnistuneet häiritsemään tilapäisesti terveen ihmisen aivoja tällä alueella, niin että alue ei toimi tarkoitetulla tavalla ja näin luomaan terveelle ihmiselle autistisia oireita.

82

Aika: 2017-09-14 11:51:29

+34326

<maksamakkara> +5 RR

jatkuu.. autismi ei ole evoluutiota, mutta etsiessämme parannuskeinoa autismiin ja muihin vastaavanlaisiin sairauksiin opimme samalla lisää itsestämme ja ihmisen aivojen toiminnasta. Tämä on se joka voi vaikuttaa evoluutioon. Jos opimme kuinka sulkea aivojen suodatinalue vaikka opiskeltaessa, niin tämä voi nostaa ihmisen oppimiskyvyn ihan uusiin sfääreihin ja samalle se voi vaikuttaa evoluutioon.

81

Aika: 2017-09-14 12:05:40

+34326

<maksamakkara> +5 RR

Pitää vielä sanoa että ihmisillä on normaali psykologinen reaktio, missä joku heikkous/sairaus aletaan näkemään omana vahvuutena. Oli kysessä sitten syöpä, aids, autismi, mielisairaus, kuurous, sokeus, jne, jne. Tämä on normaalia ihmisen käyttäytymistä, en tiedä mistä se johtuu, en ole alan ammattilainen. Luultavasti se helpottaa elämään asian kanssa ja näkemään asiat oikeissa mittasuhteissaan. Mutta takaisin autismiin. Tunnelin päässä näkyy valoa autismin osalta, itse uskon että tämä kyseinen tauti kuuluu niihin tauteihin joihin löytyy parannus ihan lähi vuosina.

44

Kommentit (29)

Piilota OFF-Topic keskustelu

18.09.2017 11:59

<Riskywombat> Jaunaricudus Eikös naiset tykkää kaikista siipeensä saaneista eliöistä, että säälipesällä se kai on selitettävä.

16.09.2017 18:10

<MrRessu> maksamakkara 90-luvulla ja 2000-luvun alussa tehdyt PET-tutkimukset tuttuja, mutta ne eivät vielä validoi väitettäsi vasemman ohimolohkon hypoperfuusion osoittamisen toimivan sulkevana kriteerinä autisminkirjon toteamiselle.

16.09.2017 18:06

<MrRessu> @maksamakkara Autismi ei johdu aivovauriosta, vaan neurologisesta kehityshäiriöstä (ks. esim. Kerola, K., & Kujanpää, S., 2009, s. 23). Teoria vasemman ohimolohkon tai mantelitumakkeen epätavallisesta toiminnasta ei ole myöskään validi, vaan hypoteesin tasolla, jolla on selitetty mm. itsestimuloivaa ja -vahingoittavaa käytöstä. Autismin diagnostiset kriteerit perustuvat edelleenkin käyttäytymiseen, mutta esim. ruumiinavauksissa on havaittu pikkuaivojen poikkeavuuksia (ks. Norgate, S., 2011, s. 698).

15.09.2017 22:28

<käwäii> maksamakkara Kiitos hyvästä infosta!

15.09.2017 00:13

<Jaunaricudus> Enää on ratkaistavana se ongelma, miten autistit pääsevät lisääntymään.

14.09.2017 23:40

<maksamakkara> jatkuu.. kuolleet aivosolut ovat pysyvästi kuolleita, mutta elossa olevien aivosolujen yhteydet paranisisivat ja aivojen toimintakyky ja siinä samalla elämän laatu. Jos taas taudin syy löytyy vaikka geeni virheistä, niin että elimistö ei vaikka tuota jotain hormonia tai välittäjäainetta, niin uskon että tämän voidaan hoitaa lääkityksellä, kun sellaisen keksimme. Miltähän sellainen tuntuisi, jos siis aivot olisivat muuten rakenteellisesti ehjät ja sitten saisit lääkityksen tautiin oli se sitten geeniterapia, hormoni tai mikä hyvänsä ja yhtäkkiä olisitkin normaali,kuin heräisit sekavasta unesta

14.09.2017 23:15

<maksamakkara> rautahuilu ensin taudin syiden poisto, jonka jälkeen elimistöllä on mahdollisuus toipua. Ei välttämättä normaaliksi, mutta selkeä parannus kuitenkin kun tauti itsessään ei estä paremman tilan syntyä. Otetaan nyt esimerkiksi se suolistobakteeri, joka tuottaa hermomyrkkyä. Se on siis erittäin, erittäin yleinen autistien keskuudessa ja siihen ei mitkään antibiootit tehoa. Kyseessä on joku multiresistanssi kanta ja ovat jopa syöpälääke myrkkyjä kokeilleet siihen. Jos tämä bakteeri saataisiin elinimisoitua ja jos se on syyllinen vaurioihin aivoissa niin auvot voisivat alkaa elpyä. Eivät kokonaan

14.09.2017 21:59

<rautahuilu> maksamakkaraAutismin täysi parantaminen vaatisi elävän ihmisen geenien muuntelua eli toden näköisemmin saavutamme lähivuosina pelkästään oireiden poiston.

14.09.2017 21:36

<WremahThD> Autistit ovat mielenkiintoisia. Vähän niinkuin se yksi sokea monivammainen poika, joka kuuli ensimmäistä kertaa elämässään Beethovenin Moonlight Sonatan ja pystyi tämän jälkeen soittamaan sen takaisin nuotilleen. Tai vaikka klassinen Sademies.

14.09.2017 21:10

<SuperC> maksamakkara Et taida tietää mitä evoluutio tarkoittaa.

14.09.2017 20:18

<maksamakkara> rautahuilu Uskon tosiaan että autismi voidaan parantaa ihan lähi vuosina. Nykyisellä informaatio teknologian aikakaudella kaikki tutkimus näyttäisi nopeutuneen ihan uudelle tasolle, eikä autismi nyt näyttäisikään olevan se kaikkein vaikein nakki, miltä se ensi tutustumiselta varmaan vaikutti. Ennustan nobeleita lähi vuosina. Vertailu kohdaksi voidaan ottaa esimerkiksi syöpä, se on ihan oma nakkinsa, oikeasti haastava. Näyttää ainakin tällä hetkellä, että sitä ei voiteta tyrmäyksellä vaan hiljaa hivuttamalla. Miettikää sitä määrää ihmisiä mitkä syöpään sairastuneista jää nykyään eloon.

14.09.2017 18:18

<rautahuilu> Joidenkin autismin kirjoon kuuluvien aivojen häiriöiden uskotaan oleen aikanaa metsästäjäkerläilijä ihmisille hyödyllisiä piirteitä jotka ovat alkaneet häviämään kun ihminen siirtyi maanviljelyyn.Sitten on erikseen autismia joka tekee ihmisestä toimintakyvyttömän ja älyllisesti rajoittuneen. maksamakkara Autismia on oikeastaan kehitysvika/ vamma jonka oireiden poisto voi olla mahdollista tulevaisuudessa. Seuraavaksi toden näköisesti alettaisiin tutkimaan kyseisien keinojen käyttöä normaali ihmisten suorituskyvyn kasvattamisessa.

14.09.2017 16:37

<sunnuntaipianisti> Ihmisillä evoluutio ei enää ole aikoihin toiminut sen klassisessa tarkoituksessa. Keskimäärin monilahjakkaat ihmiset sivistyneissä valtioissa tekevät myöhemmin ja vähemmän lapsia kuin matalamman lahjakkuuden omaavat ihmiset. Tämä korreloi usein koulutustasoon ja urakeskeisyyteen (tutkimus, urheily ym.). Taloudellisesti voi olla jopa järkevää hankkia paljon lapsia jos elämällään ei meinaa mitään muutakaan tehdä. Puhumattakaan sitten syntyvyyden keskittymisestä maailmanlaajuisesti, joka onkin jo toinen tarina.

14.09.2017 16:05

<Cinere> maksamakkara Evolutiivisesti menestyneimpiä ovat ne, jotka lisääntyvät eniten -> Ominaisuus lisääntyy populaatiossa. En kyllä ole aivan varma, että yleensä ihmisten kannalta parhaat ominaisuudet lisääntyvät...

14.09.2017 14:15

<Kheldaur> Autistit tuppaavat olemaan aika ikäviä ja väkivaltaisia ihmisiä. Näin niinkuin oman kokemukseni mukaan.

14.09.2017 14:00

<torakka88> maksamakkara Yleensä se on ulkopuolinen henkilö joka näkee ja kertoo eteenpäin. Sitten tullaan autistin luokse kertomaan mitä se on tehnyt, sanonut ja miten se asia on ymmärretty. Tässä vaiheessa autistin pitää selittää varsin vaikealla kommunikoinnilla näille toisen käden tietäjille että Ei, En, ei, En. Sitten saa diagnoosin amatööriltä oman sairauden kieltämisestä vaikka osaa tai arpaa koko prosessille, seurauksien syntymiselle ei ollut alussa eikä välissä vaan vasta lopussa. Jos voisin selittää miltä tuntuu olla äo 188 iässä 9 ja katsoa "aikuisia" siitä vinkkelistä. :D Rasia on kotini! :D

14.09.2017 13:32

<|spödrlö|> maksamakkara Huomaan kyllä jatkuvassa arkielämässä joillain terveillä ihmisillä autistisia piirteitä.

14.09.2017 12:46

<Tunkkireisi> Näitä vaivoja kun ihmisillä on niin se sai minut miettimään tässä että onhan se surullista, ellei jopa traagista miten samat poloiset lapset niin usein kärsivät sekä ADHD:sta että vanhempien täydellisesti laiminlyömästä kasvatuksesta.

14.09.2017 12:36

<zawu> Luokitellaanko autismi sairaudeksi?

14.09.2017 12:18

<MunkkiPchia> The Shamrock Niitä tutkitaan, ja autismissa on monta vaikutusta, esimerkiksi voi olla joku joka runkkaa poneille ja on älyllisesti vajaa. Autismi ei tee automaatisesti fiksuksi

14.09.2017 12:05

<maksamakkara> Pitää vielä sanoa että ihmisillä on normaali psykologinen reaktio, missä joku heikkous/sairaus aletaan näkemään omana vahvuutena. Oli kysessä sitten syöpä, aids, autismi, mielisairaus, kuurous, sokeus, jne, jne. Tämä on normaalia ihmisen käyttäytymistä, en tiedä mistä se johtuu, en ole alan ammattilainen. Luultavasti se helpottaa elämään asian kanssa ja näkemään asiat oikeissa mittasuhteissaan. Mutta takaisin autismiin. Tunnelin päässä näkyy valoa autismin osalta, itse uskon että tämä kyseinen tauti kuuluu niihin tauteihin joihin löytyy parannus ihan lähi vuosina.

14.09.2017 11:51

<maksamakkara> jatkuu.. autismi ei ole evoluutiota, mutta etsiessämme parannuskeinoa autismiin ja muihin vastaavanlaisiin sairauksiin opimme samalla lisää itsestämme ja ihmisen aivojen toiminnasta. Tämä on se joka voi vaikuttaa evoluutioon. Jos opimme kuinka sulkea aivojen suodatinalue vaikka opiskeltaessa, niin tämä voi nostaa ihmisen oppimiskyvyn ihan uusiin sfääreihin ja samalle se voi vaikuttaa evoluutioon.

14.09.2017 11:51

<The Shamrock> Melkein kaikki ovat varmasti katsoneet dokumentteja autisteista, jotka omaavat lähes yli-inhimillisiä kykyjä hahmottaa, muistaa jne. En tiedä varmaksi, mutta ihmettelen suuresti, että miksi näitä kykyjä ei paremmin tutkita? Kyseessä kuitenkin on ihmisaivot, jotka meillä kaikilla on, joten olisiko meillä siis potentiaali valjastaa nämä kyvyt ilman negatiivisia sivuvaikutuksia? Ihmiskunta siirtyisi käytännössä uudelle evoluution asteelle. En tiedä asiasta yhtään mitään, mutta jos joku muu tietää asiasta paremmin niin olisi kiva kuulla.

14.09.2017 11:46

<maksamakkara> Ei, autismi johtuu aivovauriosta. Vasemman ohimon alueella ihmisellä on jonkinlainen suodatin, jonka ansiosta emme huku informaatioon ja tämä alue aivoista siis ei toimi normaalilla tavalla autisteilla. Tämän kyseisen alueen toimintahäiriö on myöskin helpoin tapa havaita autistisista oikreista kärsivä ihminen, vaikka tauti ei rajoitukaan vain yhdelle alueelle aivoissa. No anyway, tutkijat ovat onnistuneet häiritsemään tilapäisesti terveen ihmisen aivoja tällä alueella, niin että alue ei toimi tarkoitetulla tavalla ja näin luomaan terveelle ihmiselle autistisia oireita.

14.09.2017 11:45

<GentleDraw> Kyllähän autistinen ihminen voi olla superlahjakas jossain asiassa, mikä voi olla tavalliselle ihmiselle lähes mahdotonta. Mutta se ei poista tosiasiaa mahdollisista negatiivisista asioista.

14.09.2017 11:35

<ArnZ> Taitaa olla ihan vaa tavallinen aasialainen

14.09.2017 11:30

<WarMouse> Timmyyyyy

14.09.2017 11:09

<gasolain> Autismi on vahva tässä

14.09.2017 11:05

<alaas13> https://www.youtube.com/watch?v=HoLxODm049Q Pakkohan se oli mennä katsomaan

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SUOSITUIMMAT MEDIAT

nöpöttää

nöpöttää

24 163 katselukertaa

Vene tasapainoiseksi

Vene tasapainoiseksi

23 935 katselukertaa

Hoida hommasi

Hoida hommasi

22 512 katselukertaa

En ole ainoa, joka mokaa

En ole ainoa, joka mokaa

20 181 katselukertaa

Kokoukset

Kokoukset

19 398 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.