Lähettäjä:

randomnimi randomnimi

Eri väestöryhmien rikollisuus Suomessa

Kuvaajat irroitettu oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportista "maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä" ( http://www.optula.om.fi/fi/index/julkaisut/tutkimuksia-sarja/maahanmuuttajatrikostenuhreinajatekijoina.html ). HS uutisoi aiheesta otsikolla "Tutkimus: Valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuliaisia" ( http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkimus+Valtaosa+maahanmuuttajista+on+lainkuuliaisia/a1402970585193 ). Niin, kyllähän se pitää paikkansa, mutta ei kyseisestä tutkimuksesta anna mitään kuvaa. Kuvaavampi otsikko voisi olla esimerkiksi "Tutkimus: länsimaista ja Itä-Aasiasta tulevat maahanmuuttajat ovat suomenruotsalaisten lisäksi kantaväestöä lainkuuliaisempia. Muut maahanmuuttajat vähemmän lainkuuliaisia."

4.6 / 5 (138 ääntä)

Eri väestöryhmien rikollisuus Suomessa - Kuvaajat irroitettu oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportista "maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä" ( http://www.optula.om.fi/fi/index/julkaisut/tutkimuksia-sarja/maahanmuuttajatrikostenuhreinajatekijoina.html ).

HS uutisoi aiheesta otsikolla "Tutkimus: Valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuliaisia" ( http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkimus+Valtaosa+maahanmuuttajista+on+lainkuuliaisia/a1402970585193 ).

Niin, kyllähän se pitää paikkansa, mutta ei kyseisestä tutkimuksesta anna mitään kuvaa. Kuvaavampi otsikko voisi olla esimerkiksi "Tutkimus: länsimaista ja Itä-Aasiasta tulevat maahanmuuttajat ovat suomenruotsalaisten lisäksi kantaväestöä lainkuuliaisempia. Muut maahanmuuttajat vähemmän lainkuuliaisia."

Julkaistu: 17.6.2014 17:31

2.5K

Lähettäjä: randomnimi randomnimi

Otsikko: Eri väestöryhmien rikollisuus Suomessa

Kuvaus: Kuvaajat irroitettu oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportista "maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä" ( http://www.optula.om.fi/fi/index/julkaisut/tutkimuksia-sarja/maahanmuuttajatrikostenuhreinajatekijoina.html ). HS uutisoi aiheesta otsikolla "Tutkimus: Valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuliaisia" ( http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkimus+Valtaosa+maahanmuuttajista+on+lainkuuliaisia/a1402970585193 ). Niin, kyllähän se pitää paikkansa, mutta ei kyseisestä tutkimuksesta anna mitään kuvaa. Kuvaavampi otsikko voisi olla esimerkiksi "Tutkimus: länsimaista ja Itä-Aasiasta tulevat maahanmuuttajat ovat suomenruotsalaisten lisäksi kantaväestöä lainkuuliaisempia. Muut maahanmuuttajat vähemmän lainkuuliaisia."

Hakusanat: maahanmuutto, maahanmuuttajat, rikollisuus, suomessa, väestöryhmät,

4.6 / 5 (138 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-06-17 17:35:46

+21987

<Jozzuuuuuuu>

Saako nyt olla edes vähän maahanmuuttokriittinen?

474

Aika: 2014-06-17 17:39:36

+253939

<SaKoz>

Jozzuuuuuuu Saako nyt olla edes vähän maahanmuuttokriittinen? --- saa.

183

Aika: 2014-06-17 17:37:54

+1569

<Mikk0us>

Yle otsikoi paremmin, jotenkin tähän suuntaan: "Maahanmuuttajat ovat rikosten kohteena ja tekevät rikoksia kantasuomalaisia enemmän"

163

Aika: 2014-06-17 18:34:05

+20188

<Fettukani>

Tuloeroihin ja koulutukseen vedotaan "ette ymmärrä tilastoja", mutta jos toinen yrittää sanoa, että joillakin tietyillä väestöryhmillä Suomeen sopeutuminen ei ole ihan täydellisesti onnistunut, heilutetaan rasistikorttia. Ei homma parane eikä muutu, jos asioista ei voi keskustella. Asioita voi lähteä muuttamaan ja parantamaan vain ja ainoastaan, jos oikeasti tunnustetaan, että joillakin osa-alueilla on ongelmia. Sen jälkeen voitaisiin miettiä, kuinka sitä koulutusta, kielitaitoa, tulotasoa ja itsenäistä pärjäämistä voitaisiin parantaa. Mutta koska ongelmia ei saa myöntää, ei niitä parannetakaa

33

Aika: 2014-06-17 18:37:18

+1533

<Duke-X>

L_A_G > eli jos et ole koulutettu ja rikas niin et tajua että raiskaus on väärin? Kyllä kai vähemmän älykäs apina myös tajuaa että "ei,älä, en halua" ei tarkoita "raahaa minut pusikkoon, raiskaa, pahoinpitele ja ryöstä minut". Vähän totuttaa sinun kommentissa on, mutta tässä maassa ymmärretään kaiken maailan rikollisia ihan liikaa.

16

Kommentit (127)

Piilota OFF-Topic keskustelu

22.12.14 10:42

<socialslut> Miksei mustista voi sanoa että he ovat rasisteja? Valkoinen tekee jotain mustalle, se on viharikos. Musta tekee jotain valkoiselle, se on yksittäistapaus.

16.11.14 19:53

<miek0> Eikö tuo jo osota että neppejä ja rättipäitä kannattas pääästää maahan. Ois kaikin puolin rauhallisempaa täällä.

28.06.14 13:23

<Pyhä Erik> rats_ Ihan totta, ihminen on geenien ja ympäristön tuote. Toisaalta afrikkalaisilla on iso geenipooli: yksittäinen nigerialainen ja tansanialainen on hyvin mahdollisesti kauempana toisistaan geneettisesti kuin saamelainen ja kiinalainen. Ja kuten tiedämme, yksilölliset erot ovat loppujen lopuksi valtavia myös kansojen sisällä. Siksi kaikkia pitää rangaista samoista rikoksista samalla tavalla. Tosin erotuksena maahanmuuttaja pitäisi voida kyllä voida palauttaa vakavien rikosten yhteydessä, mutta jos se ei onnistu, niin normaalisti vankilaan.

25.06.14 16:20

<Noddy> Kaikkea sitä oppii. Venäläiset on rehellisiä! (kun muihin vertaa)

22.06.14 00:59

<Hassumies> Se on rasismia, jos ei hyväksy ählämeiden rikollisuutta täällä.

19.06.14 21:14

<Pablo_> Maahanmuuttoa vastustaakseen ei tarvitse olla ksenofobinen muukalaisvihaaja-suomalainen tai uusnatsi havaitakseen sen tosiasian, että kivikaudella elävistä ja fundamentalistiuskovaisista maista saapuu enemmän tai vähemmän kyseenalaista porukkaa Suomeen. En itse pidä omituisena sitä, että savimajasta, sodan keskeltä, ilman mitään koulutusta oleva tai äärimmäisen uskovaisen koulutuksen saanut ihminen ei täysin ymmärrä länsimaista elintapaa ja aiheuttaa toimillaan paljon hämminkiä. Suomen median "kolme viisasta apinaa" osaavat nähdä ongelman vain meidän suomalaisten suvaitsevaisuudessa.

19.06.14 15:25

<jann33> millonka se saakelin työvoimapulakin olisi pitänyt tulla.

19.06.14 15:24

<jann33> ei Jozzuuuuuuu sehän olisi saatana rasismia, vittua mua vituttaa toi sana, vittu mua vituttaa tää saatanan meno , täällä (...)t raiskaa kts. lähde. meidän kauniit tytöt. perkeleen perkele taidanpa ottaa olutta.

19.06.14 06:29

<TUUMASSONNI> Turha väitää että pakolaiset olisi mitään köyhää sakkia. On perkeleen hienot merkkivaatteet, kultaa päällä ja uudet iphonet yms. kun ne tuolla painelee työttöminä menemään. Kyllä niitä on yritetty vähän turhankin hyvin sopeutaa tänne tukien puolesta.

18.06.14 23:36

<L_A_G> Savonpystykorva Itse-ironiaahan se oman kansanryhmän mollaaminenkin on, ja kuten tiettyyn henkilöön kohdistuva mollaaminen ei se enää ole itse-ironiaa kun ei itse ole kohteena. Mitä tuohon alaikäisten naittamiseen tulee niin sen tapaisista ongelmista saa keskustella ja se on vuosien varrella ollut aina silloin tällöin tapetilla ilman että kukaan on saanut syytteen, paitsi ehkä Halla-Ahon tapauksessa jossa hän meni suoraan haukkumaan muslimeja ihan yleensä pedofiileiksi.

18.06.14 22:39

<originaltuhkanunna> Sosioekonominen tausta vaikuttaa enemmän rikollisuuteen kuin etninen tausta. Truu story

18.06.14 22:30

<rats_> Pyhä Erik en tiedä, mutta perustelen ton sillä että on myös niin hyvin käyttäytyviä tummaihoisia ja hiekkaneekereitä. Tosin voihan se olla jotain random sattumankauppaa, tai geenimutaatioita tai jotain, mutta en usko että se rodussa piilee. Mutta mitäpä minä mistään mitään tietäisin!

18.06.14 20:17

<drässi> PS

18.06.14 19:31

<Savonpystykorva> ... profeetta Muhammed on siis täydellinen esikuva muslimeille. Mikään, mitä hän aikoinaan teki, ei ollut väärin muslimien näkemyksen mukaan.

18.06.14 19:30

<Savonpystykorva> L_A_G Ei Kalevan pääkirjoittaja puhunut itsestään, vaan suomalaisista yleensä. Se on yhtä lailla yleistämistä, mutta kukaan puolestaloukkaantuja ei hyppää takajaloilleen, jos suomalaisia yleisesti mollataan. Jos pääkirjoittaja olisi puhunut itsestään, hän olisi kirjoittanut "päissään tappaminen on minulle ominaista" tjsp. Ja se, mitä JH-a kirjoittaa muslimeista pitää paikkansa. Islamin edustajat sallivat pedofilian. Vai miltä kuulostaa profeetta Muhammedin Aisha-vaimo, jonka Muhammed nai hänen ollessaan 6, ja avioliitto sai "täyttymyksen" Aishan ollessa 9? Pedofilialta minusta. Jatkuu...

18.06.14 19:29

<L_A_G> Savonpystykorva Niin ja mitä tyttöjen ympärileikkauksiin tulee niin ne olivat muutama vuosi takperin tapetilla useaan otteeseen. Totesivat silloin että pahin ongelma niiden ehkäisemisessä on että niiden aktiivisimmat ajajat ovat musliminaiset itse. Ei-muslimien ja etenkin uskonsa jättäneiden asema voisi tietenkin olla tapetilla useammin, mutta se etteikö tyttöjen ympärileikkaus ja kunniamurhat olisi aika-ajoin tapetilla on puuta-heinää.

18.06.14 19:19

<L_A_G> Savonpystykorva Ei tuo totta helvetissä mikään kaksoisstandardi ole. Itseä saa kutsua vaikka pikkutyttöjä sarjassa raiskaavaksi pedofiiliksi, mutta kun ruvetaan puhumaan samanlaista jostain toisesta sen ihan eri juttu. Kyseinen kirjoitelma oli itse-ironiaa ja kun rupeaa puhumaan jostain toisista niin se ei enää ole itse-ironiaa, vaan suora solvaus. Jos "kansallisesta piireestä" puhuminen ei ole yleistämistä niin en tiedä mikä. Luulisi että kielitieteilijänä mokoma ymmärtäisi mitä itse-ironian päälle, mutta ei.

18.06.14 18:26

<Cloud Connected> Jossain vaiheessa alkaa varmasti olla samanlaista meininkiä ku ruotsissaki: tietyt kaupunginosat ja korttelit muuttuu sellaisiksi, että sinne alkaa olla poliisillaki hankala mennä. Ei tämä maahanmuuttopolitiikka kuitenkaan miksikään muutu vaikka kuinka haluais. Heti ollaan vetämässä rasismikortteja esiin ja ulistaan entistä lujempaa suomalaisten ahdasmielisyydestä. Sama vaikka miinustella näitä rasismiulisijoita ajankuluksi.

18.06.14 18:09

<Savonpystykorva> L_A_G Ainakaan muslimien iljettävistä tavoista, kuten tyttöjen ympärileikkauksista ja naisen aseman huonoudesta sekä valkoihoisen/vääräuskoisen naisen täydellisestä arvottomuudesta ei saa puhua ääneen ilman, että joku muslimien perseitä nuoleva puolestaloukkaantuja älähtää.

18.06.14 18:06

<Savonpystykorva> L_A_G Takerrunpa tähän Halla-aho-juttuun. Halla-aho siis halusi todistaa kirjoituksellaan, että suomalaisella oikeuslaitoksella on kaksoisstandardit siitä mistä tuomio tulee. Halla-ahon kirjoituksen nimi on "Muutama täky Illmanin Mikalle". Halla-aho siis vaihtoi suomalaisia morkanneen Kalevan pääkirjoituksen muutamaa sanaa, ja kuinka ollakaan, tuomio napsahti, toisin kuin Kalevan pääkirjoittajalle. Eli Halla-aho ei yleistänyt kaikkia somaleja rikollisiksi. Kuten jokainen pystyy toteamaan, joka viitsii kyseisen kirjoituksen lukea.

18.06.14 17:56

<L_A_G> Savonpystykorva Kuten jo aieminkin sanoin niin todistettujen ongelmatapauksien käsittelystä on aina voinut keskustella, mutta kun ruvetaan yleistämään kokonaista ryhmää (tyyliin Halla-Ahon puheet siitä kuinka rikollisuus on somalien kansallinen erityispiirre) niin silloin tulee ihan ansaitusti lokaa niskaan.

18.06.14 17:50

<Lollerolli> L_A_G Savonpystykorva Ongelmana tuossa että ongelmatapauksia ei erota kunnollisista ennen kuin ensimmäinen tuomio tulee. Karkottaminen on tietty yksi mahdollinen ratkaisu, mutta ongelmana tuossa on että kotimaa on usein niin epävakaa että sinne ei niitä voi takaisin lähettää (esim. Somalia) tai maa ei yksinkertaisesti heitä takaisin huoli (esim. Tiger-klubissa ammuskellut huumetaustainen Vietnamilainen). Miksi meidän pitäisi välittää?

18.06.14 17:42

<L_A_G> Savonpystykorva Ongelmana tuossa että ongelmatapauksia ei erota kunnollisista ennen kuin ensimmäinen tuomio tulee. Karkottaminen on tietty yksi mahdollinen ratkaisu, mutta ongelmana tuossa on että kotimaa on usein niin epävakaa että sinne ei niitä voi takaisin lähettää (esim. Somalia) tai maa ei yksinkertaisesti heitä takaisin huoli (esim. Tiger-klubissa ammuskellut huumetaustainen Vietnamilainen).

18.06.14 17:39

<Miigul> Eikö se ois aika hyvä, jos tänne muuttaa joku somali, niin sillä ois esimerkiks kolmen vuoden koeaika. Mikäli ton kolmen vuoden aikana se sortuu rikoksiin, niin se kiidätetään pikavauhtia takas kotimaahansa?

18.06.14 17:17

<LoikkivaLokki> Noniin, nyt voidaan halata ja sopia kaikki riidat t: hurri

18.06.14 16:39

<basti16> Onko nyt hyvä aikaa paljastaa että olen suomenruotsalainen?

18.06.14 15:47

<Junttilandia> Pitää olla roturealisti.

18.06.14 15:06

<Chandler> Loppu miinukset kesken vihervasureiden kommentteja lukiessa.. ootte kyllä niin puusilmästä ja naiivia sakkia että ei voi ku päätä pyöritellä. Toivottavasti kulttuurin "rikastuminen" purasee teidänkin pilvilinna-arkea oikein konkreettisesti joku päivä.

18.06.14 13:53

<damuss> hatwok onko kaikki hyvin, olen huolissani sinusta.

18.06.14 13:18

<Mexico> Aion tästä lähtien vain viettää aikaa suomenruotsalaiset ja pohjois-ameriikkalaisten kanssa koska tilasto!

18.06.14 12:17

<polarman81> Tekevälle sattuu T : Päivi

18.06.14 10:17

<körskö> Siis sama tilannehan on monessa länsimaassa, että valtaväestöön kuulumattomat tekevät enemmän rikoksia suhteuttuna kantaväestöön. Jenkeissä intiaanit ja Australiassa aboriginaalit. Euroopassa afrikkalaiset ja romanialaiset sekä muut maahanmuuttajat.

18.06.14 10:14

<titmouse> Lähinnä itse olen törmännyt somaleihin tällasten asioiden puitteessa. Tietysti jos miettii jotakin murtoja ja varkauksia niin itä-eurooppalaisethan niitä varmasti tekee eniten suomessa ottaen huomioon että ne lähes aina on ihan rikollisliigoja jotka pöllii autoja stadista ja roudaa ne samantien Puolaan tms. En tiedä miten se tarkalleen menee mut saattaahan jotkut tulla "töihin" tänne että on helpompi pyörittää sitä suomen osastoa. Mut jos miettii sitäkin minkälainen meno on jossain Somaliassakin niin onko se nyt ihme jos ei oikein sopeuduta elämään sivistyneen maan normien mukaisesti.

18.06.14 10:12

<kurai> Kuvioiden on pakko olla rasistisia. Nehän tukevat stereotypioita.

18.06.14 08:57

<Katastrofinainekset> Tätä se kulttuurien törmääminen teettää.

18.06.14 08:47

<liitu> Saatanan maahanmuuttajat

18.06.14 08:42

<Jarzi> Kyllä tässä rasiassa haisee rasismi vain melkoisesti.

-15
18.06.14 08:37

<Pirimus> Aasialaisista ei ole mitään muuta harmia kuin että valtaavat aina kaikki RAY automaatit. Rahapelit on niillä kyllä veressä.

18.06.14 08:37

<Pyhä Erik> rats_ Oletko aivan varma, ettei kyse ole myös rodullisesta asiasta? Geenit kuitenkin vaikuttaa vahvasti kaikkeen ihmisen käytökseen

18.06.14 08:24

<Mandula> "Ei pidä paikkaansa!" -Suvaitsevaisto 2000 - 20xx

18.06.14 06:29

<cliffbarnes> rasistit vauhdissa lol

-15
18.06.14 04:31

<Franke> Zuggagu: Syntyperäisten suomalaisten rikollisuustaso on 1 kuten kuvatekstissä lukee. Eli muut ryhmät ovat suhteutettu suomenkieliseen kantaväestöön. Piirretty katkoviiva kuvaa myös samaa.

18.06.14 02:32

<Zuggagu> Missäs alkuperäisten suomalaisten osuus on tässä taulukossa? Olisi mukava verrata ulkomaalaisia suomalaisiin kokonaisuutena tässä taulukossa.

-11
18.06.14 02:13

<gejn> Voi että tunnen oloni turvalliseksi täällä ahvenanmaalla, ku löytyy pelkästään suomenruotsalaisia ja vähän aasialaisia naisia.

18.06.14 01:26

<JooBro> TAMA ON RAZIZMI

18.06.14 01:25

<toimisuatana> Tämä on RAZZIZMI!

18.06.14 01:25

<Hongonee> Toi kaavio vaan kertoo Suomen poliisien huonon kielitaidon! Muutenkin autossa on kaksi poliisia, toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa suomea!

18.06.14 01:00

<hatwok> Kiitos se joka annoit yhden plussan. Sä paransit mun oloa. Kuin pilalla mä oon kun oon täällä vitun rasiassa kirjottamassa jotaan vitun synkkää paskaa ja katson, jos joku hyväksyy mun tekstin?

18.06.14 00:49

<_Lore_> Vittuun tietyt ryhmät suomesta!

18.06.14 00:47

<rallitus> Jos otetaan kantaväestostä pois vielä mannet, niin vertailuluvut nousee potensiin ziljardi.

18.06.14 00:30

<Garbanzo> Juha Vuorisen kertoman mukaan, Maltalainen tapa kohdella laittomia siirtolaisia, on mielenkiintoinen. Afrikasta tulleille, joilta veneestä loppunut bensa, saavat sitä viranomaisilta lisää, jotta voivat jatkaa matkaansa. 2. Laittomalta maahanmuuttajalta kysytään olisiko hänellä sukulaisia missään toisessa EU maassa. Jos vastaus on myöntävä, hänelle annetaan rahaa lentolippuun ja toivotetaan hyvää matkaa sukuloimaan.

18.06.14 00:10

<Neverever1> Heiiii ei olla junntteja!

-14
18.06.14 00:03

<kyybelwagen> ei pitäis lukea näitä alkaa vaan vituttaan

17.06.14 23:42

<Savonpystykorva> L_A_G Se vielä, että yleistys ei ole kivaa, mutta osaltaan syy näihin yleistyksiin on varmasti siinä, että sen enempää mamu- kuin muutkaan rikolliset eivät saa kunnon tuomioita oikein mistään rötöksistä, eikä Suomessa saa avoimesti puhua maahamuuton ongelmista, vaan vastaukseksi tarjotaan "maahanmuutto on rikkaus"-tyyppistä paskaa. Jos epäkohdista voisi puhua avoimesti ja kohdistaa toimenpiteet juuri rötösteleviin mätämuniin, vähentyisivät yleistämisetkin. Mutta eihän nykyisellään mamut tee mitään pahaa, ja jos tekevätkin, se on yhteiskunnan vika, eikä suikaan mamun.

17.06.14 23:39

<hatwok> Tämä kuva selvensi, että suomalaiset on vitun perseestä! Haistakaa kaikki vittu! Tulkaa joku tappaa mut

17.06.14 23:32

<feldegast82> Sivuttain scrollausta jäin kaipaamaan tässä kuvassa. Pari kertaa vaihdoin vahingossa sivua

17.06.14 23:20

<Savonpystykorva> L_A_G Kuulosti vain ah niin kuullulta argumentilta "suurin osa on ihan kunnollisia", kuten monet meidän valtamedioista tänään uutisoivat. Joo, suurin osa on kunnollisia, en ole minäkään muuta väittänyt. Ja tuohon, että olisi parempi keskittyä ongelmatapauksiin, niin olen siitä samaa mieltä. Ongelmatapauksia ei pitäisi päästää maahan ollenkaan, ja taas vastaavasti jo maahan päästetty ongelmatapaukseksi osoittautunut tulisi lähettää pikapostina sinne, mistä on tullut.

17.06.14 23:10

<L_A_G> Savonpystykorva Tuskin olisit kauhean iloissasi jos olisit ollut niiden yli 300.000 60, 70 ja 80-luvulla ruotsiin muuttaneiden joukossa ja joutunut samanlaisen yleistyksen kohteeksi kun kyseinen sakki erottui sikäläisestä kantaväestöstä ihan samalla tavalla.

17.06.14 23:06

<L_A_G> Savonpystykorva Sun olis varmaan ihan jees harjotella tekstin ymmärrystä sillä en väittänytkään etteikö tuo luku olisi puuttumisen arvoinen asia. Ainoastaan että koko ryhmää ei tulisi yleistää koska alle joka kymmenes (jonka tulkkasit niin korkeana kuin pystyit) on syyllistynyt jonkinlaiseen rikokseen. Parempi idea olisi kyllä keskittyä ongelmatapauksiin ja antaa sopeutuneen yli 90% olla.

17.06.14 23:03

<lyhtynen> Näitä ei edes tarvitsisi toitottaa riemurasialaisille, koska täällä käyttäjät tietävät jo miten asiat ovat. Nämä kuvaajat ja tiedon siellä taustalla kun saisi laajemmin esille kiihkottomasti ja vailla laimentavia "asiantuntijalausuntoja".

17.06.14 22:53

<Kyou> Kyllä tämä on rassismi! Pois tällainen propaganda. Itse tunnen monta (...)ä ja kaikki ovat hyviä ihmisiä!

17.06.14 22:40

<pallo2> Nigga stole my bike

17.06.14 22:35

<Savonpystykorva> darmelius sinulle tuli kirjoitusvirhe. Viimeinen sana piti olla realismia.

17.06.14 22:30

<darmelius> Tämä soveltuu pelkkään vertailuun, eli synnyttämään juuri sitä itseään, rasismia...

17.06.14 22:03

<Balrog> Jun-nu Sinänsä joo. Mutta faktat ovat kuitenkin faktoja. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä mieltä joku Pera on afrikkalaisista, jos hän tuo eteesi numeroita siitä, mitä ne täällä tekevät. Ei silloin sinun oman mielikuvasi tästä viestintuojasta tulisi olla mitenkään merkityksellinen. Vaikka se on aina vähän: olemmehan ihmisiä.

17.06.14 21:58

<Giggsmaniac> Okei, myönnettäköön oon aika saatanan rasisti

17.06.14 21:53

<Kartzaz> Suurin osa afrikasta ja lähi-idästä tulevat on semmosta rupusakkia, että takas joutais heittää. Aasian maista tulevat taas ovat ystävällisiä ja sopeutuvat muutenkin paremmin, koska heillä on enemmän motivaatiotakin siihen. Haluavat elämältänsä sentää jottain perkele!

17.06.14 21:53

<Jimmy77> Soumi somalaiselle!

17.06.14 21:52

<Jun-nu> Kriittisyys on hyvä juttu. Tosi useesti kritiikkiä ei kuitenkaan ymmärretä ottaa vastaan eikä osata antaa. KEHITYS on se mitä KRITIIKILLÄ pitäs rakentaa... jos on vihaa ja katkeruutta taustalla jotain tiettyä ihmistä tai ihmisryhmää kohtaan, niin ei sillon pysty ajattelemaan järkevästi ja ennakkoluulottomasti. Ei mul muuta, moi.

17.06.14 21:51

<N-Iron> Yllättävä tämä Ruotsissa syntyneiden suomenkielisten statistiikka..

17.06.14 21:47

<korven_perkele> tätä pitäs niin jakaa..

17.06.14 21:46

<Jofe> suomenruotsalaisten todellista varkausrikollisuuden tasoa ei ole koska Jamal pölli sen

17.06.14 21:41

<Balrog> HS on isoista lehdistä kaikista poliittisin: vihervasemmalla, maahanmuuttomyönteinen, EU-myönteinen ja työväenmyönteinen. Yhä useampi lukija ymmärtää tuon ja peruu tilauksensa, sen vuoksi lehdellä menee päin helvettiä nykyään. Ihan oikein. Sen saa valehtelusta ja propagandan levittämisestä totena. Tuokin uutinen on järkyttävä. Afrikkalaiset ja lähi-itäläiset raiskaavat 17-kertaa enemmän kuin muut: "Valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuluaisia." Just joo.

17.06.14 21:16

<Savonpystykorva> L_A_G Tässä pitäisi myös muistaa että edes pahimmissa rymissä ei rikoksiin syyllistyvien osuus ei ylitä 10% rajaa. --> Ei ole mielestäni mikään aplodien arvoinen asia, jos rikollisuus on karvan alle 10%. Suomalaisista 9,9% tarkoittaisi noin 500 000 ihmistä. Olisiko mitään järkeä uutisoida positiivisena sitä, että "suomalaisista rikollisia on vähemmän kuin 500 000".

17.06.14 21:01

<varivirva> L_A_G Katso tilastoa tarkemmin, sieltä löytyvät myös rahallisen tilanteen suhteen lasketut suhteet. Esimerkiksi Afrikkalaistaustaisten, tulo, sukupuoli ja aluevakioitu pahoinpitelyrikosten taso oli kyseisessä tarkastelussa 3,5-kertainen kantaväestöön verrattuna. Eli siis jopa peräänkuuluttamiesi tuloerojen jne jne vaikutuksen huomioimisenkin jälkeen tekee kyseinen väestönryhmä moninkertaisesti pahoinpitelyrikoksia kantasuomalaisiin nähden. Argumenttisi on huono.

17.06.14 20:47

<Darg-83> Raiskaustilastot ovat myös niin ja näin. Suomalaiset harvoin tekevät puskaraiskauksia, joista ylivoimainen enemmistö on lähi-itä/afrikka akselilta. Jossa myös tietty uskonto on hyvin edustettuna. Suomalaisten tilastoa "kurjistaa" parisuhde raiskaukset, joista täällä raportoidaan. Eihän monissa(tietyissä) kulttuureissa sellaista käsitettä edes tunneta, luvut olisivat todellisuudessa vieläkin pahemmat, jos ne pystyttäisiin laskemaan mukaan. Itse otan tänne mielelläni maahanmuuttajia, pakolaisia en kovinkaan mielelläni.

17.06.14 20:42

<kalamiehenkaveri> Helsingin Sanomia vasemmistolaisempaa lehteä saa hakea..

17.06.14 20:41

<Darg-83> Eipä tuossa nyt ollut mitään yllättävää. Onhan se ollut tiedossa, että fiksuimmat maahanmuuttajat löytyvät suomen kaltaisista maista ja aasiasta. aibr selitys "ruotsalaisille" on myös hyvin looginen, kun katsoo missä ovat piikkinä. Suomessa ja Ruotsissa reissaavia mustalaisia ei rehellinen työ ole koskaan kiinnostanut. Kyllä mannet ovat tuossakin piikissä todella vahvasti edustettuna.

17.06.14 20:33

<Kekkelberg> Lisäksi voi spekuloida sitä, että haluavatko poliitikot sekoittaa maailman kansat, jotta jokapaikassa olisi samanlainen homogeeninen monikulttuuri. Näin saadaan valtioiden kulttuurierot tasoitettua ja kansat ovat siten valmiimpia yhtenäisen maailmanhallinnon alle.

17.06.14 20:28

<Kekkelberg> Täällä olevat rasistirasistit vois miettiä mitä hyötyä näiden heimolaisten hakkaamiesta teille olisi. Ei mitään. Väkivalta lisää vaan väkivaltaa. Kanavoikaa se viha niihin vitun poliitikoihin, jotka niitä mamuja tänne rahtaa. Ne just haluaa jotain perkeleen rotusotia ja eripuraa tänne että voivat kehitellä fasistisia systeemejään näillä tekosyillä kuin 30-luvulla konsanaan. Siksi ne varmaan niitä tänne raahaavatkin sen lisäksi että saavat poljettua duunareiden palkat alas työvoiman ylikysynnän kautta ja kerättyä rahat vastaanottokeskusbisneksestä.

17.06.14 20:28

<L_A_G> Fettukani Äläs nyt yritä leikkiä mitään marttyyriä... Jos tylli on asiallinen eikä vaan kaikkia maahanmuuttajia tai tietyin maahanmuuttajaryhmän edustajia yleisesti syyllistävä niin kyllä siitä saa ihan hyvän keskustelun jossa ei ruveta leimaamaan rasistiksi. Tässäkin näkyy että jopa pahimmissakin ryhmissä on jokaista rikoksiin syyllistyvää kohden ainakin yhdeksän lainkuulijaista kansalaista/oleskeluluvan haltijaa. Kun on kerran tuollaisesta suhteesta kyse niin ei se ole mitenkään elitististä kutsua kaikkia syyllistävää rasistiksi.

17.06.14 20:13

<-HeSSu-> Nappia otsaan mamu pelleille! Niitä ei tänne kaivata. Halla-aho on kuningas!!!!

17.06.14 19:51

<rats_> Maahanmuuttokriittinen saa olla, mutta rasismi on tyhmää. Tämäkin on kulttuurillinen asia, ei rodullinen. Vittuun ne raiskaavat väkivaltaset barbaarit täältä. Myös suomalaiset sellaiset.

17.06.14 19:41

<power039> ootan oikeesti sitä päivää, kun kansa ottaa vallan omin käsiin. ajetaan tukat, kiristetään maiharit ja näytetään millaisia pesäpalloilijoita täällä asustaa. Vaikka itse olenkin Venäjällä syntynyt, olen asunut suomessa yli puolet elämästäni ja arvostan suomalaisia arvoja ja vituttaa kun porukka tulee ja paskoo kaiken.

17.06.14 19:38

<Savonpystykorva> Maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat siitä jänniä asioita, että tietyt tahot sulkevat silmänsä ja korvansa niihin liittyviltä tosiasioilta, ja jopa kieltävät jokaisen tarkastettavissa olevat faktat, jos ne tosiasiat sattuvat olemaan heidän utopistista ihq-monikulturellia maailmankuvaansa vastaan.

17.06.14 19:37

<Fettukani> En ihan osta väitettä, että kukaan ei myöntäisi ongelmaa. Yleensä, jos joku erehtyy sanomaan, että tietyissä ryhmissä rikoksiin syyllistyneiden prosentti on suurempi, hommafoorumilainen tai rasisti on ensimmäinen syytös. Syihin tai ratkaisuihin asti ei yleensä ns keskustelussa päästä. Sopeuttamisen onnistumisen kritisoiminen mitätöidään, selvää pitäisi olla että sopeuttaminen ei ole täysin onnistunutta, mutta yleensä jos asian sanoo ääneen, saa kuraa niskaansa ja rankasti. Tiettyjä asioita ei saa arvostella tai on 'maahanmuuttovastainen'.

17.06.14 19:31

<Anessi> En halua edes avata kuvaa ettei vaan tule sanottua mitään. Kriittistä. Tervetuloa!

17.06.14 19:23

<L_A_G> aibr Kyse on aika varmaan paluumuuttajista sillä 60-80 luvuilla ruotsiin muutti yli 300.000 (kyllä, kolmesataatuhatta) pääosin työikäistä ja vielä köyhää. Siihen sakkiin mahtu yhtä jos toista kulkijaa jotka on tietenkin opettanu ruotsissa syntyneet lapsensa vähän samoille tavoille. Ruotsissa ei ole tapana puhua tästä, mutta 60-80 luvuilla juuri suomalaiset työllisti poliisia aika paljonkin verrattuna sikäläiseen kantaväestöön.

17.06.14 19:10

<Jal> Hitler ei tehnyt mitään väärää.

17.06.14 19:03

<MrFiufaufou> se että asuu Suomessa vakituisesti ei tarkoita ettei olisi alkuperältään maahanmuuttaja, eihän se vaadi lähes mitään päästä Suomen kansalaiseksi.

17.06.14 18:57

<aibr> Vuoden Hesaria lukeneena voin todeta, että se ei kyllä peittele omaa agendaansa. Toimituksella on oma kantansa, jota he kyllä jakavat. Kaleva on mielestäni objektiivisempi lehti, mutta Helsingissä asuessa on yksinkertaisempaa tilata Hesatia. Luen paljolti myös Ylen uutisia, jotka pysyvät paremmin itse asiassa ja jättävät johtopäätöksen tekemisen lukijalle.

17.06.14 18:53

<aibr> Melko yllättävä tuo Ruotissa syntyneiden suomenkielisten osuus. Samaan aikaan kuin suomenruotsalaiset eivät osaa kunnolla tehdä rikoksia, niin Ruotsissa kasvaneet kyllä osaavat. Suomi taitaa olla ruotsinkielisille parempi paikka kuin Ruotsi on suomenkielisille.

17.06.14 18:48

<L_A_G> Tässä pitäisi myös muistaa että edes pahimmissa rymissä ei rikoksiin syyllistyvien osuus ei ylitä 10% rajaa.

-11
17.06.14 18:46

<L_A_G> Fettukani Ai että ei saisi kritisoida toisen päätelmiä mutta omat päätelmät on ihan vapaata riistaa? Tässä on ihan sama ongelma kuin tuloeroista valittavien feministien tilastoissa, eli että siinä on ainoastaan lopputulos eikä syytä. Eihän kukaan kiistä tätä ongelmaa, ääliöt vaan irroittelevat numeroja kontekstista. Kyllähän maahanmuuttajia yritetään sopeuttaa ja on yritetty jo kauan, mutta joskus se onnistuu, joskus ei.

17.06.14 18:39

<Metsien_mies> tuli mieleen hesarin toinen maahanmuutto myönteinen paska uutinen http://www.hs.fi/kotimaa/a1371505625246

17.06.14 18:38

<Konettaja> Tutkimuksesta: Raiskaukset: "Ensimmäisen polven maahanmuuttajat muodostivat Suomessa asuneista epäillyistä 28 prosenttia ja toisen polven maahanmuuttajat vajaan prosentin." Eli siis parempaan suuntaan menee, kun kasvavat kulttuuriin, tosin tuossa otettu mukaan kaikki maahanmuuttajaryhmät. Vakuuttavaa ja mielenkiintoista statistiikkaa. Hienoa, että tänne on näitä asiapitoisia kuviakin ilmestynyt paljon viimeaikoina.

17.06.14 18:37

<Duke-X> L_A_G > eli jos et ole koulutettu ja rikas niin et tajua että raiskaus on väärin? Kyllä kai vähemmän älykäs apina myös tajuaa että "ei,älä, en halua" ei tarkoita "raahaa minut pusikkoon, raiskaa, pahoinpitele ja ryöstä minut". Vähän totuttaa sinun kommentissa on, mutta tässä maassa ymmärretään kaiken maailan rikollisia ihan liikaa.

17.06.14 18:34

<Fettukani> Tuloeroihin ja koulutukseen vedotaan "ette ymmärrä tilastoja", mutta jos toinen yrittää sanoa, että joillakin tietyillä väestöryhmillä Suomeen sopeutuminen ei ole ihan täydellisesti onnistunut, heilutetaan rasistikorttia. Ei homma parane eikä muutu, jos asioista ei voi keskustella. Asioita voi lähteä muuttamaan ja parantamaan vain ja ainoastaan, jos oikeasti tunnustetaan, että joillakin osa-alueilla on ongelmia. Sen jälkeen voitaisiin miettiä, kuinka sitä koulutusta, kielitaitoa, tulotasoa ja itsenäistä pärjäämistä voitaisiin parantaa. Mutta koska ongelmia ei saa myöntää, ei niitä parannetakaa

17.06.14 18:33

<Duke-X> Ruotsissa syntynyt suomenkielinen= Ruotsalainen manne?

17.06.14 18:32

<Turpokele> Kulttuuri = rikastettu

17.06.14 18:30

<Cosmo Kramer> Afrikkalaiset (...)t on näköjään kovimpia "rikastuttamaan" kulttuuria. Eipä paljoa yllättänyt

17.06.14 18:30

<Jupatov1> Vitun viidakon ote

17.06.14 18:25

<L_A_G> Hyvä hommafoorumilaiset! Osaatte tuloeroista valittavien feministien tapaan tuijottaa sokeasti puolitotuuksia kertovia tilastoja. Seuraavaksi ehkä opitte näkemään metsää puilta ja tajuatte että myös tuloilla ja koulutuksen tasolla on vaikutusta. Hurreilla korkeat tulot sekä koulutustaso näkyy positiivisesti, lähi-idästä ja afrikasta tulevilla sen sijaan täysin vastakkainen asetelma. (Saas nähdä kuinka paljon miinusta tästäkin tulee)

-34
17.06.14 18:22

<Ropinsson> Mutta tämä razzizmi!

17.06.14 18:21

<Darkakimus> Musta barbaari, ei oo neegeri.

17.06.14 18:20

<mager> CMPunk, tuostahan löytyy tulotason ja asuinalueen jossain määrin neutraloiva vertailu. Vai katsoitko kuvan?

17.06.14 18:14

<Morasankari> Ruotsissa syntynyt suomenkielinen = manne

17.06.14 18:12

<Valkoinenkuolema> Voitaisiinko millään keskittää nuo kiintiöpaikat tuonne aasian suuntaan kun sieltä tulevat käyttäytyy vaan paremmin ja oikeasti tahtovat suomalaisiksi ? Abdul&jamal porukka loistaa nuissa tilastoissa kyllä niin pirun kivasti.

17.06.14 18:04

<Kirvesukko> Rasismi - lausutaan realismi.

17.06.14 18:01

<_bestmanStudio> UPEAA! Losahti sitten kone. Päivitin näytönohjaimen ja kaikki meni matalaksi. Helvetin työpöytäkin lakkasi toimimasta. Onneksi kaikki varmuuskopioituna ja ei minkään työn deadline paukuta nurkan takana -vielään. Oma savottansa tässä uudelleenasentamisen kanssa. 4 tuntia takana ja vielä vähintään saman verran edessä - kaljaa kuluu ihan idiootti määrä. Ja sanomattakin vituttaa niin kun olisi kaktuksella pantu - kahdesti.

-11
17.06.14 17:58

<zuuppa> ''Tämä rasismi'' -Jamal

17.06.14 17:57

<Fettukani> Ei tätäkään tilastoa saa ääneen lukea, jottei leimautuisi hommalaiseksi tai persuksi.

17.06.14 17:56

<LuarkW> Hyvä Afrikka, mittarina rikollisuus niin hienosti vetää kärkisijalle, ja vielä reilu etumatka muihin. voitaisiin muistaa tämä kun päätetään mistä otetaan vastaan maahanmuuttajia. ja saisi olla laki siitä jos maahanmuuttaja syyllistyy törkeään rikokseen, raiskaukseen, murhaan tms. vaikka ensimmäisen 10 vuoden aikana niin joko ensin vankilatuomio tai suora passitus takaisin kotimaahan, oli siellä olot mitkä tahansa. poislukien tietenkin itsepuolustus tmv. josta suomalainenkin voi helposti saada syytteen ns. syyttömänä.

17.06.14 17:55

<Purkinruostuttaja> Pakko sanoa tähän että ei ole mitään huonoja OMIA kokemuksia mamuista, vaikka niitä aina kuuleekin. Suomalaisista manneista niitä kuitenkin löytyy. Se on oikeastaan ainoa ihmisryhmä johon suhtaudun varauksella, mutta olenhan sentään rasisti.

17.06.14 17:54

<snater> Jos nyt näin aluksi suljettais rajat afrikkalaisilta, nii sehän on jo huima harppaus eteenpäin

17.06.14 17:51

<perato> Kyllähän tuo otsikko on järkevimmästä päästä jos otsikointia mietitään. Antamasi otsikko on aivan liian pitkä. Yleensä tilastoista otsikointi on juurikin nurinkurista, että se jota tapahtuu 1% tapauksista ja joka on kasvanut 2% tapauksista, otsikoidaan "ASIA X KAKSINKERTAISTUNUT". Jos taas tapaus laskee osuudesta 20 -> 10%, se uutisoidaan "JOKA KYMMENES X X".

17.06.14 17:51

<Räntä> Persuilla on varmaan mällit jo housuissa...

-17
17.06.14 17:42

<[Keijo]> Jumalauti mitä porukkaa nuo korealaiset vaihto-oppilaat! Yksi piti ovea auki kun tulin kaupasta ulos. Piti äkkiä lähtee pakoon ettei ne vaan rupee riehumaan!

17.06.14 17:41

<tappajafin> Lyyki tl;dr lähi-idästä/afrikasta kotoisin olevien raiskausrikosten määrä 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden.

17.06.14 17:40

<Lepa21> Vinosilmät kaikista väkivaltaisimpia ilmeisesti

17.06.14 17:39

<SaKoz> Jozzuuuuuuu Saako nyt olla edes vähän maahanmuuttokriittinen? --- saa.

183
17.06.14 17:38

<kissamies> HS on hyvä lehti, mutta välillä vituttaa tuo lehden maahanmuuttajien hyysääminen.

17.06.14 17:37

<kulak> viidakon otteella... väkisin

17.06.14 17:37

<Mikk0us> Yle otsikoi paremmin, jotenkin tähän suuntaan: "Maahanmuuttajat ovat rikosten kohteena ja tekevät rikoksia kantasuomalaisia enemmän"

163
17.06.14 17:36

<Lyyki> Herranen aika mikä diagrammihelvetti. Ihan kuin noita jaksaisi ajatuksen kanssa jossain riemurasiassa lukea.

-22
17.06.14 17:35

<Jozzuuuuuuu> Saako nyt olla edes vähän maahanmuuttokriittinen?

474
17.06.14 17:35

<_tuonenjoutsen_> Taulukon mukaan suomalaiset eivät riko siis lakia lainkaan.

-32

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 34 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Oletko sairastanut korona viruksen?

Kyllä
En
En tidä
Toivottavasti
En osaa sanoa

SAMANKALTAISIA

Erilaiset karanteenikokemukset

576 katselukertaa

Erilaiset virukset

618 katselukertaa

Norsu ja merileijona

11 671 katselukertaa

Kun eristys viimein päättyy

9 882 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.