Quantcast

Lähettäjä:

led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Globuulit ovat avaruuden tähtitehtaita

Thackerayn Globuulit, suurimman halkaisija 1,4 valovuotta. Etäisyys Maasta 5900 valovuotta. Uusien tähtien muodostuminen alkaa valtavan, pimeän ja kylmän vetypilven sisällä olevasta kaasukertymästä, jota nimetään globuuliksi. Jokin häiriö - ehkä supernovaräjähdys - laukaisee prosessin. Globuuli kutistuu vetovoiman vaikutuksesta. Vähitellen sen ytimestä tulee niin tiheä, että ydinreaktiot alkavat. Niisää syntyvä säteilyn paine lopettaa luhistumisen - tähti on syntynyt. Globuuleita on monen kokoisia ja näköisä. Ne levittyvät jopa kymmenien valovuosien alueelle, mutta näyttävät tähtipaljoutta tai hohtavaa sumua vasten tummilta kuplilta.

3.9 / 5 (82 ääntä)

Globuulit ovat avaruuden tähtitehtaita - Thackerayn Globuulit, suurimman halkaisija 1,4 valovuotta. Etäisyys Maasta 5900 valovuotta.

Uusien tähtien muodostuminen alkaa valtavan, pimeän ja kylmän vetypilven sisällä olevasta kaasukertymästä, jota nimetään globuuliksi. 

Jokin häiriö - ehkä supernovaräjähdys - laukaisee prosessin. Globuuli kutistuu vetovoiman vaikutuksesta. Vähitellen sen ytimestä tulee niin tiheä, että ydinreaktiot alkavat. Niisää syntyvä säteilyn paine lopettaa luhistumisen - tähti on syntynyt.

Globuuleita on monen kokoisia ja näköisä. Ne levittyvät jopa kymmenien valovuosien alueelle, mutta näyttävät tähtipaljoutta tai hohtavaa sumua vasten tummilta kuplilta.

Julkaistu: 20.5.2016 18:05

2.5K

Lähettäjä: led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Otsikko: Globuulit ovat avaruuden tähtitehtaita

Kuvaus: Thackerayn Globuulit, suurimman halkaisija 1,4 valovuotta. Etäisyys Maasta 5900 valovuotta. Uusien tähtien muodostuminen alkaa valtavan, pimeän ja kylmän vetypilven sisällä olevasta kaasukertymästä, jota nimetään globuuliksi. Jokin häiriö - ehkä supernovaräjähdys - laukaisee prosessin. Globuuli kutistuu vetovoiman vaikutuksesta. Vähitellen sen ytimestä tulee niin tiheä, että ydinreaktiot alkavat. Niisää syntyvä säteilyn paine lopettaa luhistumisen - tähti on syntynyt. Globuuleita on monen kokoisia ja näköisä. Ne levittyvät jopa kymmenien valovuosien alueelle, mutta näyttävät tähtipaljoutta tai hohtavaa sumua vasten tummilta kuplilta.

Hakusanat: globuuli, avaruus, vety, ydinreaktio, paine, supernova, tähti, valo, vuosi, sumu, kaasu, Thackerayn,

3.9 / 5 (82 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-20 18:15:35

+1352

<M_1_cho>

Näitä sanoisin hyväksi mediaksi. Mielenkiintoista tietoa ja hienoja kuvia.

52

Kommentit (14)

Piilota OFF-Topic keskustelu

21.05.2016 15:43

<Kapteeni Kalsonki> Mitochondria is the powerhouse of the cell!

21.05.2016 13:04

<Defir se oikea> M_1_cho Joo ekat 5 oli jees mut nyt alkaa menee maku näihi ku voisin vain googlaa nämä yhellä sanalla sa saada pois päiväjärjestyksestä...

21.05.2016 08:30

<daruoska> tuppo Kannattaa mennä maalle jossa ei ole valosaastetta niin johan on kirkas taivas

21.05.2016 02:03

<crog> hianoo... waaauu....

21.05.2016 00:20

<KoneIstuja> Eikö supernova seuraa jotain tähden kuolemaa/luhistumista? Joten näin ollen uusia tähtiä voi syntyä vaan entisten hävitessä. Ja sekin vaan jos käy hyvä mäihä. Korjatkaa ihmeessä! Haluaisin ajatella että tää teoria on joko väärin tai vain yksi monesta tavasta saada uusia aurinkoja syntymään, varsinki ku muutenki oon kuullu/lukenu että universumi on hitaasti kuolemassa. No jaa, eipä se mun elinaikana oo periaatteessa ees mitenkään relevanttia mutta silti aika masentavaa settiä.

20.05.2016 23:07

<tuppo> Miettikää että maailmankaikkaus on täynnä kaikkea tällaista hienoa ja me ollaan pienen galaksin perimmäisessä nurkassa jossa taivaalla saattaa hyvällä säällä näkyä pari kaukaista tähteä

20.05.2016 21:29

<gunner100> Kauniit on maisemat!

20.05.2016 19:51

<led zeppe1in 93> Itse ajattelin jos alkaisi maalaamaan/piirtämän, jonkin verran epärealistisia kuvia. Aiheena avaruuden tutkimusmatkat - matka tuntemattomaan. Tai vaihtoehtoisesti sarjis tyylillä:) On tosiaan piirtäminen jäänyt kyllä aika vähälle tääsä mutaman viime vuoden ajan. Aikaisemmin harrastin vesiväri maalausta.

20.05.2016 19:49

<DAI> imcancer: Parempi hommata se kaukoputki ja käyttää Mikki$oftan sijaan vaikka Open Officea tai muuta vastaavaa.

20.05.2016 19:41

<imcancer> gandhie mitä jos ostat lisenssin Microsoft Officeen ja kirjotat kirjan tai elokuvakäsiksen, joka sijottuu avaruuteen. voin luvata, että pidemmälle kirjotusten kanssa mielees pääset, kun kaukoputkella. tosin voin olla väärässä, mutta uskosin näin.

20.05.2016 18:38

<gandhie> Kiroan näiden kuvien lähettäjän! Alkanu tulla lapsuudenhaave esiin taas ja kai se pakko on mennä ostamaan tähtikaukoputki piakkoin perkele!

20.05.2016 18:15

<M_1_cho> Näitä sanoisin hyväksi mediaksi. Mielenkiintoista tietoa ja hienoja kuvia.

20.05.2016 18:10

<grocy99> Millennium Falcon tuonne

20.05.2016 18:07

<Huoravasara> Itse olet avaruuden tähtitehdas

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 90 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SAMANKALTAISIA

Pyssyleikit ovat kivoja

22 048 katselukertaa

Kovat bileet

17 472 katselukertaa

Koirat ovat vekkuleita

13 348 katselukertaa

Pojat ovat poikia

26 459 katselukertaa

Kissat ovat pahimpia.

28 347 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.