Quantcast

Lähettäjä:

jormaspekka jormaspekka

Google kertoo eron teinien välillä

4.8 / 5 (192 ääntä)

Google kertoo eron teinien välillä

Julkaistu: 6.4.2016 09:42

2.5K

Lähettäjä: jormaspekka jormaspekka

Otsikko: Google kertoo eron teinien välillä

Hakusanat: google, kertoo, eron, teinien, välillä, black, teens, mugshot, vs, white, teen,

4.8 / 5 (192 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-04-06 09:49:40

+22828

<HaGGe>

Ja sitten kukkahatut ja rasmuslaiset väittävät tätä rasistiseksi. Se miksi valkoisillakin on niin paljon ennakkoluuloja ja "pelkoa" mustia kohtaan, johtuu ihan tilastofaktasta että tummemmat ihmiset tekevät noita rikoksia enemmän kuin valkoiset. Mutta sitten tulee argumentti että kyllä Suomessa enemmistö raiskauksista ja muista rikoksista on suomalaisen valkoisen lihaa syövän heteromiehen tekosia, niin ovat kyllä oikeassa. Näitä miehiä sattuu nyt olemaan ihan vitusti enemmän täällä.

261

Aika: 2016-04-06 10:01:52

+2359

<Urporuhtinas->

Uskaltaisin väittää, että kyseiset hakutulokset selittyvät osittain sillä, että kuvat "three black teenagers" ovat eri uutissivustoilta, joissa edellämainittua fraasia on käytetty osana otsikkoa. Jos taas kyseessä ovat olleet kolme valkoihoista teini-ikäistä, harvemmin otsikkoon laitetaan "three white teenagers", ihan vain "three teenagers" sijaan. Googlettapaaka vaikka "three teenagers", niin alkaa niitä mugshotteja löytymään. Älkää kysykö miksi käytin aikaani tähän paskaan, en tiedä itsekään.

165

Aika: 2016-04-06 09:47:52

+22389

<Nemiades>

Valkoisten kuviinkin tungettu 33-66% kiintiönekejä.

100

Aika: 2016-04-06 16:37:27

+4343

<kanituuletin>

SuutKiinniJo: Ootko sie elänyt tynnyrissä tai jotain? Suomessa on jo nyt jouduttu koulutuksesta ja muista julkisista palveluista leikkaamaan. Näiden turvapaikanhakijoiden hyysäämisellä on suorat vaikutukset Suomen yleiseen elintasoon. Tämä vaikuttaa niin köyhiin kuin rikkaisiin. Ja näillä päätöksillä on kauaskantoiset vaikutukset. Saatan toki olla itsekäskin, mutta ensisijaisesti pyrin olemaan realisti. Sinä puolestaan taidat olet aiemmin mainittu idealisti, joka ei näe omien aatteidensa ulkopuolelle.

84

Aika: 2016-04-06 15:56:12

+4343

<kanituuletin>

SuutKiinniJo: Tajuatko, että me emme VOI auttaa kaikkia avuntarpeessa olevia? Se romahduttaisi myös meidän infrastruktuurin. Ne, ketkä katsoo olevansa siinä vauraudessa, että haluavat jakaa omastaan, voivat vapaasti niin tehdä. Mutta silloin alkaa korpeamaan, kun naiivit idealistit haluavat päättää myös muiden puolesta. Ja totta, vaikka ottaisimme 100 miljoonaa pakolaista tänään Suomeen, niin yhteiskuntamme ei tosiaan romahtaisi tänä iltana. Ongelma onkin siinä, että he ovat täällä vielä ensi viikollakin, ensi kuussa, ensi vuonna. Mitä jos katsoisit välillä hieman pidemmälle aikavälille?

80

Kommentit (376)

Piilota OFF-Topic keskustelu

29.04.2016 23:32

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Parempi tieto-: No ei nyt ihan noinkaan. En vain usko sinun näkemykseesi siitä, kuinka ”vaarassa” tai ”avuntarpeessa” he ovat. Epäilemättä osa on ihan oikeasti avuntarpeessa. Mutta tältä osalta uskon, että valtaosa ihmisistä on tosiaan eri mieltä sinun ideaalisuutesi kanssa. Se on puolestaan ihan sinun oma asiasi, miten sinä minun perustelut otat vastaan, tai olet ottamatta. Ei kaikesta tarvitse olla samaa mieltä.

29.04.2016 23:32

<kanituuletin> SuutKiinniJo -Kriteerit-: Uskallanko linkittää tuohon edelliseen kommenttiin, jossa puhun talouden kaatumisesta? Lisäksi: se kaatuminen ja kriteerien täyttäminen ja täyttämättä jättäminen eivät ole toisiaan poissulkevia saati välttämättä myöskään sisäänsäsulkevia asioita.

29.04.2016 23:32

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Talouden kaatuminen-: Jos et pysty pysymään kärryillä omien linkityksiesi kanssa, niin älä linkitä. Sinä alunperin esitit, että talous ei kaadu TPH:den takia. Minun alkuperäinen linkitys viittasi tähän: ”Ja niin, siis taloushan ei (ainakaan toivottavasti) tule kaatumaan, vaan se ensisijaisesti heikkenee. Se kaatuminen yritetään estää juurikin näillä leikkauksilla, rakennemuutoksilla ja velalla. Joita siis tarvitaan nyt TPH:iden kustannusten verran enemmän. Vaihtoehtoisesti, kuten jo muissakin maissa, aletaan linjauksia kiristämään.” Sinun vastauslinkityksen viittaus: ”Kyllä”.

29.04.2016 23:32

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Budjetti-: Eli kuten varmaan itsekin huomasit, en tosiaan ole käyttänyt mitään MV-tasoisia linkkejä, vaan ensisijaisesti arvostettujen uutistoimistojen artikkeleita sekä valtiovallan omia sivuja. -Johtopäätökset-: No näytäpä se ”fakta/totuus”. Minun näkökulmasta sinulla on ainoastaan tietoa (mikä voi siis olla väärää) ja niiden pohjalta tehtyjä mielipiteitä ja johtopäätöksiä. Aivan kuten minullakin. Tulevaisuus näyttää kumman mielipiteet ja johtopäätökset olivat typeryyttä.

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -A vs B-: Se samaan aikaan tuleminen ei edelleenkään vaikuta asiaan. Ero oli siinä, että on suomalainen ja ulkomaalainen, joilla on sama ahdinko. Ja huomaan, että yrität nyt keskittää keskustelun painopisteen siihen "samaan aikaan tulemiseen ja valintaan". Mutta kun se ei suinkaan ole painopiste. Minun puolesta valinta voidaan tehdä erikseen tai yhdessä, samoilla kriteereillä. Kyse ei ollut ihmisarvosta, vaan että suomalaisella todellakin on oikeutetusti eri asema pakolaisena tulla takaisin Suomeen. Tämä asema olisi tietenkin eri, jos suomalainen haluaisi esim. Portugaliin.

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: 1) Eli aidat oli tehty sekä maahanmuuttajia että pakolaisia varten. 2) Mutta millä tavalla EU:n sisäisten rajojen avaaminen estää Makedonian ottamisen mukaan esimerkiksi, kun puhutaan ”muiden maiden” suhtautumisesta näihin pakolaisiin? 3) Eli olemme samaa mieltä: heitä ei haluta tänne. Heitä autetaan, koska pakko. SuutKiinniJo: -Kamelinselkä-: Tiedän tämän menoerän olevan suuri. Tiedän, että se samainen raha pitää ottaa pois jostain muualta. Ja tiedän, että meillä olisi niitä rahareikiä omastakin takaa.

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Aiemmat tilastot ulkomaalaistaustaisista antavat jo aika paljon osviittaa, ja nämä viimeaikaiset pakolaiset tulevat vielä kaiken lisäksi sellaisesta kulttuurista, jossa naisen arvo on mitätön. Mutta näistäkin seikoista huolimatta heillä oli edelleen merkittävä suhteellinen yliedustus (~4x). Äläkä unohda, että raiskaus ei suinkaan ollut ainoa negatiivinen kriteeri. Kuten aiemmin jo sanonutkin: kustannukset, käyttäytyminen ja asenne.

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja kyseessähän siis tosiaan ainoastaan poliisille tehdyt ilmoitukset, jotka on mennyt tutkintaan asti. Eli tapauksissa, joissa uhrien antama tekijän kuvaus on vaillinainen, ei poliisi luonnollisestikaan voi kohdistaa epäilyä kehenkään. Kaiken lisäksi sitä lukua verrattiin koko vuoden saldoon, jossa siis myös ne tapaukset, joissa ei ole tekijää tai edes epäiltyä tiedossa. (...)

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Yksilö vs. ryhmä-: Se turvapaikanhakijoiden tilasto oli siis neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta (syys-joulu). Tai näemmä vain kahdelta, koska turvapaikanhakijoita alettiin erotella vasta marraskuussa? Mitä jos odotetaan tulevan KESÄN saldoa? Lisäksi, kuten siinä alkuperäisessä poliisin tiedotuksessa (kai sinä siis myös sen luit?) todellakin mainittiin, oli kyseessä "EPÄILTYT", eli on joku spesifi henkilö, ketä epäillä. Tämä ei siis myöskään sulje pois, etteikö samat henkilöt olisi osallistunut useampaan raiskaukseen. (...)

29.04.2016 23:31

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Linjaukset-: Niin, siis kysymyshän ei tietenkään ollut siitä autammeko vai ei ylipäätänsä (siinä ei ole vaihtoehtoja, koska itse olemme sopimukset allekirjoittaneet), vaan KUINKA PALJON meidän pitäisi auttaa, ja miten linjauksia pitäisi MUUTTAA tulevaisuudessa. -Soini-: Tuo nyt ei varsinaisesti millään tavalla liittynyt minun argumentteihin. Vai etkö vain halua enää keskustella asiasta...?

27.04.2016 14:14

<BetBet> kanituuletin -Parempi tieto-: Aivan. Asian ydin on että sinä et anna samaa ihmisarvoa tulijoille, ja perustelusi ja mielipiteesi juontuu siitä pohjasta. Näin ei valtaosa ihmisistä ajattele(hyvästä syystä, usko pois). Siitä johtuen perustelusi ei osu. Ja kaikki millä kilpailet parempaa tietoa vastaan, ei yksinkertaisesti toimi, vaan on osoitus jääräpäisestä typeryydestä. Painotuksilla ei ole mitään tekemistä sen paremman tiedon kanssa, että joissain osissa maita on vaarallista asua ja jotkut ovat avuntarpeessa. Siitä et yksinkeraisesti voi nillittää, vaan se palautuu siihen että vitut heistä.

-11
27.04.2016 13:50

<BetBet> kanituuletin -Kriteerit-: Vittuako vieläkin jankutat tuostakin idiootti. Täysin käsitelty asia jo. Suomi ei mihinkään kaatunut!

-11
27.04.2016 13:47

<BetBet> kanituuletin -Talouden kaatuminen-: Juu en etsi enää mitähän paskaa siellä tarkoitit mukamas. Mikään näistä ei ole sinulle kantasi perustelu: "..puoluepolitiikkaan, vaan siihen talouden kaatumiseen (vs. heikkenemiseen)."

-10
27.04.2016 13:38

<BetBet> kanituuletin -Johtopäätökset-: On. Sinä et tiedä paremmin ja mielipiteesi on sitä myöten typeryksen tekemiä.

27.04.2016 13:34

<BetBet> kanituuletin -Budjetti-: Mitä ihmettä urputat imbesilli. Kukaan asioista tietävä ei mediassa huuda kuinka perikato on kulman takana tulijoiden takia tai muutenkaan, niin lakkaa jo lässyttämästä sen suuntaista: SE EI OLE PÄTEVÄ PERUSTE. Joo, kyllä siellä silloin tällöin kustannuksia päivitellään, mutta niin päivitellään muidenkin kulujen ympärillä.

27.04.2016 13:28

<BetBet> kanituuletin -A vs B-: Kyllähän sillä ihan vitusti on tekemistä, koska tilanne ei sellainen ole, jossa meidän valintaa tarvitsisi tehdä. Joten sitä ei mukaan esimerkkiin ole syytä tuoda. Mitä tuolla osoitin on, että ihmsiarvo ei ole sinulla kaikille sama. Minkä kumpikin meistä on tiennyt ekasta kommentistasi lähtien. Siitä ei ole mitään syytä enää keskustella. Ihmisarvo tällä kertaa näköjään kansalaisuuden mukaan. Voit lisätä muitakin samanmoisia kuin kielen opiskelu, ne kertovat vain siitä ihmisarvon erosta minkä kaikki tietää jo sinulla olevan.

27.04.2016 13:15

<BetBet> kanituuletin -Kamelinselkä-: Koska olet tieävinäsi tämän menoerän olevan sellainen. Jos et tiedä, nillität muista syistä. Jotka on: typeryys, itsekkyys tai niiden yhdistelmä.

27.04.2016 13:09

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: 1 en tiedä mitä yksittäinen lauseesi koskee. Sinulla lienee käsitys, että Eurooppaan sopii kaikkien tulla, näin ei ole eikä ole ollut. 2. Siitä asti kun rajat avasimme toisillemme. 3. Ei. Autamme miten parhaaksi näemme. Joka hemmetin Euroopan maa on mukana talkoissa. Ei kai sitä kukaan vartavasten halua tuhansia ihmisä maahansa, jos muitakin keinoja auttaa on. 456

27.04.2016 12:59

<BetBet> kanituuletin -Linjaukset-: Niin mikä puolue on linjannut ettemme auttaisi? Soini: Höpöhöpö. Tuollaisella itsekkäällä idiotisimiläsi ei vain ole vientiä. Yksilö vs. ryhmä-: Raiskautilastot selitettynä http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/01/29/008-prosenttia/

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) 5) Hallituksen (/järjestelmän) tekemät painotukset eivät kuitenkaan sovi yhteen minun näkemykseni kanssa. 6) Minä, kuin myös kaikki muut, jotka eivät ole samaa mieltä hallituksen (/järjestelmän) kanssa, luonnollisesti tuovat nämä epäkohdat esiin. Samaten seuraavissa vaaleissa äänestävät tällaisten tekijöiden mukaan. 7) Joten kyllä, luonnollisesti oma mielipiteeni pohjautuu "parhaaseen tietoon". Muutenhan se ei olisi MINUN mielipiteeni. Se ei välttämättä ole SINUN mielestä parasta tietoa, mutta sen takia meillä onkin demokratia.

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Parempi tieto-: Olen jo mielestäni useampaan kertaan ottanut tähän kantaan. Vaikka kuinka toistat kysymystä, ei se tarkoita, että minun pitäisi antaa juuri sellainen vastaus, jonka sinä haluat kuulla. Mutta jospa yritän vielä tyhjentävästi yksinkertaistaa: 1) On olemassa tietoa. 2) Tätä tietoa käytetään, ja eri osa-alueiden painotuksia arvioidaan. 3) Hallitus (/järjestelmä) tekee oman painotuksensa, ja muodostaa tämän pohjalta "parhaan tiedon". 4) Hallituksella (/järjestelmällä) on kiistämättä LAAJEMMAT tiedot. (...)

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Kriteerit-: Ymmärrätkö, mitä joustaminen tarkoitti? Se tarkoitti, että emme täyttäneet kriteereitä, mutta se annettiin tällä kertaa anteeksi. Sen sijaan, jos se onkin pysyvä muutos kriteereihin, niin silloin toki täytimme kriteerit. Näin ei kuitenkaan käynyt; he eivät muuttaneet kriteereitä, ne ovat edelleen samat. Mikä siis myös itsessään todistaa, ettei TPH-kriisi oikeasti ole mikään "pikkujuttu". Jos se olisi "pikku juttu", ei sen takia tarvitsisi joustaa ennalta asetetuista kriteereistä, vaan oletusarvoisesti Suomen oletettaisiin selviytyvän siitä ilman ongelmia.

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Talouden kaatuminen-: Sinun linkitys ei tainnut nyt oikein toimia. Vai etkö tajunnut, että minun linkitys ei suinkaan tässä kohin viitannut kyseisen kommentin puoluepolitiikkaan, vaan siihen talouden kaatumiseen (vs. heikkenemiseen), kuten kommentin "viittausotsikosta" olisi pitänyt pystyä päättelemään.

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Budjetti-: Kuinka moni antamistani linkeistä on mielestäsi kyseenalainen? Mitkä niistä? -Johtopäätökset-: Joo, sitä kutsutaan mielipiteen muodostamiseksi, jota toki omalla kohdallani vahvistaa hienoinen pessimismi. Mutta se on palvellut minua hyvin tähänkin asti, ja se on yleensä osoittautunut realismiksi. Onko sinulla sitten näyttää totuus (eli fakta)? Kaikki muu muodostuu mielipiteen kautta.

24.04.2016 05:20

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Talo, konkurssi-: Niin, huvikseenhan me leikataan ja velkaa otetaan, samalla kun meidän luottoluokitus alenee. (Ja kai siis ymmärsit, että kyseessä oli vertauskuvallinen esimerkki? Ei ole mitään naapuria, saati varsinaista konkurssia.) -Mielipide-: Minun näkökulmasta mielipiteeni korreloi sen tiedon kanssa, mitä minulla on. Ja huom, samalla tavalla ne siun kommentit on mielipiteitä. Vai esitätkö kaiken faktana? -Kieltäytyminen, auttaminen-: Itse pyysit todisteita valtioiden yleisen mielipiteen ja linjauksien muuttumisesta, joten älä nyt ala kiukuttelemaan, kun niitä löytyikin.

24.04.2016 05:18

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -A vs B-: Kuten sanoin, sillä "samaan aikaan tulemisella" ei ole mitään väliä. Äläkä yritä laittaa sanoja suuhun; rationaalisuuden syy oli, että suomalainen on Suomen kansalainen. Huomaan, että tykkäät takertua tuohon "kielen opiskeluun", ja nostaa sen jotenkin merkittäväksi argumentiksi minun puolelta. Mutta kuten itsekin hyvin tiedät, se oli pelkkä sivuhuomautus muiden kustannuksien joukossa (käytin jopa sanaa "EDES").

24.04.2016 05:18

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Kamelinselkä-: Niin millä perusteella minun edelleenkään pitäisi joku tarkka taitekohta tietää? Me tiedämme, että joudumme jo nyt leikkaamaan ja ottamaan velkaa. Tarkoitushan ei suinkaan ole viedä talouttamme 5€:n päähän romahtamisesta, koska siinä tapauksessa yksikin yllättävä 10€:n lisämenoerä tosiaan romahduttaisi meidät.

24.04.2016 05:17

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: 1) ”... have built barricades to try to keep both migrants and refugees out”. 2) Missä vaiheessa EU-laisuus oli asetettu rajoitteeksi? 3) Eli Turkki ei heitä itse haluaisi, emmekään mekään, joten maksamme, että Turkki hoitaa ongelman. Kantava teema tosiaan on, ettei kukaan heitä halua ottaa. Sinä taasen väitit, että kaikilla on sama linjaus, että halutaan auttaa. Näin ei selvästikään ole.

24.04.2016 05:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Linjaukset-: Noh, muut vaikuttaisivat olevan eri mieltä: http://bit.ly/2165oQo -- http://bit.ly/1MOgN53 -- http://www.hs.fi/kotimaa/a1448611319286 -- -Soini-: Toki voi. Tai sitten voi myös olla hissukka, joka ei uskalla tehdä mitään. -Yksilö vs. ryhmä-: Ensin vaan väitit, että ERO on prosentin sadasosissa. Joten kertoisitko nyt tarkemmin, että mistä prosentin sadasosista puhut, eli mitä vertaat, ja mihin?

23.04.2016 21:09

<jormaspekka> ja sellasen faktan heitän tiskiin et mun mutsi on venäläinen. muutti suomeen faijan kyydissä muutama viikko ennen ku synnyin. vuosi mun syntymisen jälkeen ja siitä tähän päivään asti se on tehny täällä duunia ja maksanu veronsa.

23.04.2016 21:07

<jormaspekka> se on aivan sama mitä "faktaa" sä lyöt tiskiin niin mä silti mieluummin annan kadunkulman juopolle vitosen ku yhellekkään muun maan kansalaiselle.

23.04.2016 21:05

<jormaspekka> suutkiinnijo mitäs jos vaan myöntäisit että ei tosta sun liibalaabasta ole mihinkään. maksakaa ite pakolaisten elättäminen. jos se kerran ei syö valtion pussista mitään ni mitä se sun ja muiden "suvakkien" pusseista muka söis? älä sä tuu selittää miten täällä perkele pitäs elää ni ei mekään tulla sulle.

22.04.2016 11:50

<BetBet> Vastaa jo rehellisesti: onko sinulla parempaa tietoa vai ei? Jos on, niin miten.

22.04.2016 11:39

<BetBet> Talouden kaatuminen-: Kts. -Tieto, hyvinvointi, hintaero-. -Kriteerit-: Mitä helvettiä juuri joustamalla täytimme, kuten totesimme, eikä niiden rikkominen ole talouden kaatuminen, konkurssi, ja niin päin pois.

22.04.2016 11:36

<BetBet> kanituuletin -Budjetti-: Eli tasoa mv-lehti ja youtube. Tuhat ihmistä riehumassa on todiste tuhannen ihmisen riehumisesta. Hallituksilla on tiedossa kaikki tällaisen mittakaavan tapahtumat. Sinä vedät, täysin heidän syistä tietämättömänä, johtopäätöksiä satoihin tuhansiin ihmisiin joiden lähtömaa on eri, joiden asuinalue siellä on eri, joiden tausta ja tilanne on eri. Puhdasta typeryyttä. Minua ei kiimnnosta mielipiteesi vaan totuus. Siitä haluan keskustella, kuten oletan sinunkin, ja kuten oletan sinun muuttavan mielipidettäsi lähinnä totuuttu olevan asian edessä. Ei hyvältä näytä.

22.04.2016 11:28

<BetBet> kanituuletin Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta turha esittää niitä ilman tai väärin perustein oikeellisina. Jos sinua kiinnostaa mielipiteeesi oikeellisuus, niin muutat niitä kun faktat ja parempi tieto ei niiden kanssa kohtaa.-Kieltäytyminen, auttaminen-: Lue itse ja ymmärrä ne tällä kertaa.

22.04.2016 11:23

<BetBet> kanituuletin -Talo-: Konkurssiuhan mikä on kuvitelmaasi, kuten pojan tuhlailukin.

22.04.2016 11:21

<BetBet> kanituuletin -A vs. B-: Aivan. Esimerkkisi ei ollut analoginen minun väitteeseeni. Suomalainen ja muunmaalainen eivät omassani olleet samaan aikaan tulemassa, esimerkissäsi oli piste. Mitään valintaa suomalaisen ja muunmaalaisen tulijan välillä ei ole nyt oikeassa tilanteessa, eikä esimerkkini tilanteessa. Rationaalinen erosi oli viimeksi kielen opiskelun kustannukset ja mahdolliset maksetut verot, aka fyrkka.

22.04.2016 11:14

<BetBet> kanituuletin -Yksilö vs. Ryhmä-: On se moninkertainen, tai muutama kertainen vähintään, suomalaiseen nähden, mutta nyt puhutaan prosentin sadasosissa kokomäärästä. Koko joukkoa ei voi tuomita alle sadasosan tekemisistä. -Ulkosuomalaiset-: Massojen hallintaa. Laittoman maahanmuuton takia, turvapaikanhakija ei sellainen ole. Makedonia ei ole Eu:ssa. Turkille maksamme heidän pitämisestä. Kamelinselkä-: Koska tänne on tullut tietty määrä, emmekä muka heitä kaikkia voi ottaa/pitää. Joko kriittinen määrä ylittyi viimeimmän tulleen kohdalla tai jossain aikaisemmin, sinulla on tieto.

22.04.2016 10:52

<BetBet> kanituuletin-Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Kyllä. Soini-: Kantaansa voi perustellusti muuttaa.

22.04.2016 04:54

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Akateemisuus-: Paitsi että missään ei puhuttu objektiivisesta hyödystä, vaan objektiivisuudesta. -Taloudelliset perusteet-: Aluksi lue tuo -Budjetti-kommentti. En tarvitse oman mielipiteeni muodostamiselle todisteita. Kuten jo aiemminkin sanottu, kaikki eivät jaa luottamustasi järjestelmään. -Väärin&provosoiva-: Lue -Budjetti-kommentti. Mielipiteeni todellakin perustuvat oikeisiin artikkeleihin ja videoihin.

22.04.2016 04:53

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Budjetti-: Minulla on saatavilla tietoja (media-artikkeleita ja videoita), jotka ovat saattaneet pakolaisten intressit kyseenalaiseksi. Näen tämän tiedon paljouden sekä sen vakavuuden olevan painavampi tekijä, kuin mitä sinä näet. En tarvitse oman mielipiteeni muodostamiselle todisteita. Vai väitätkö, ettei valittavia elintasopakolaisia mantereen toiselta puolen olekaan ollenkaan olemassa? -Talouden kaatuminen-: Kts. -Tieto, hyvinvointi, hintaero-. -Kriteerit-: ... Joten olet samaa mieltä, että emme tosiaankaan täytä EU:n asettamia kriteerejä, vaikka niin aiemmin väitit?

22.04.2016 04:52

<kanituuletin> SuutKiinniJo: ... Täh? Miksi ihmeessä pitäisit minun mutuani faktana? Ongelma on siinä, kun sinä et näemmä halua antaa minun muodostaa omaa mielipidettäni minulle saatavana olevista tiedoista (ei siis välttämättä faktoista). Ja toin tämän epäkohdan esille jo kauan sitten. -Kieltäytyminen, auttaminen-: Katso nuo -Ulkosuomalaiset-kommentin linkit.

22.04.2016 04:52

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -A vs. B-: Aha, nyt ”esimerkki ei ollut osuva”. Kuinka se samaan aikaan tuleminen mihinkään vaikuttaa? Esitit erittäin yksiselitteisesti tilanteen, että SUOMALAINEN olisi vainottuna ja ilman kotia. No mutta toisaalta, siinä tapauksessahan tilanne on erittäin yksinkertainen: Suomalaiset ovat suomalaisia, joten miksi heillä ei olisi oikeutta tulla takaisin Suomeen? Sinä kyseenalaistit heidän kohtelemisen eron, ja minä esitin, että siinä on todellakin rationaalinen selitys sille. -Talo-: Konkurssiuhan alla olevan ei kannata alkaa elättämään naapurin tuhlaripoikaa.

22.04.2016 04:50

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Yksilö vs. Ryhmä-: Silloin kun niitä yksittäistapauksia alkaa kasaantumaan, niin heistä tulee ryhmä. -Prosentin sadasosia-: Ja mistäs sie tuollaisen olet keksinyt? Itse kuullut, että 12-kertainen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_uu.shtml -- -Ulkosuomalaiset-: Taasko sitä on eletty tynnyrissä? http://huff.to/1Tw2xiu -- http://dailym.ai/1WIPhYR -- http://cnn.it/1UPdJbA -- http://bit.ly/1NElAR8 -- -Kamelinselkä-: Ja se viittaa ”tarkkaan määrään” millä tavalla...?

22.04.2016 04:50

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Väitätkö, että kaikki puolueet on samaa mieltä tästä TPH-kriisin nykylinjauksista? Just. Ja niin, siis taloushan ei (ainakaan toivottavasti) tule kaatumaan, vaan se ensisijaisesti heikkenee. Se kaatuminen yritetään estää juurikin näillä leikkauksilla, rakennemuutoksilla ja velalla. Joita siis tarvitaan nyt TPH:iden kustannusten verran enemmän. Vaihtoehtoisesti, kuten jo muissakin maissa, aletaan linjauksia kiristämään. -Soini-: Koitapa sitten googlata ”takinkääntäjä soini”, niin voit päivittää tietämystäsi.

21.04.2016 09:12

<BetBet> herald Kyl sie oot nokkela näine kieroine jekkuneis.

21.04.2016 01:05

<herald> SuutKiinniJo Oot hauska ja mielenkiinnosta seuraan, koska älyyt lopettaa :)

21.04.2016 00:52

<BetBet> herald Neuvoin jo, mutta ethän sinä ymmärrä.

21.04.2016 00:45

<herald> SuutKiinniJo Sulla varmasti ois antaa mulle hyviä elämänohjeita. Se olisi kunnia, oi suuri kuningas. Miten voisin muuttua paremmaksi ihmiseksi? Osaat varmasti neuvoa.

20.04.2016 23:55

<BetBet> herald Aivan. Sulla ei ole mitään... ei pollaa eikä yritystä kehittyä, vain omassa typeryydessä rypemistä ja tyhmyyden toitottamista.

20.04.2016 23:42

<herald> SuutKiinniJo Ei mulla täs mitää sähän oot nero :D Sun älysi sokaisi mut, en pysty lisäämään mitään. Tulet varmasti menestymään elämässä.

20.04.2016 21:38

<BetBet> herald Ai osaat apinoidakin. Vielä kun osaisit todistaa olevasi muuta kuin tyhjäpää ja puolustaa näkemyksiäsi. Mutta ei, kun on lusikalla...

20.04.2016 20:48

<herald> SuutKiinniJo Nokkelaa, niin nokkelaa... suoraan keskustelupalstojen historiasta.

20.04.2016 19:21

<BetBet> herald Mussunmussun...

20.04.2016 18:33

<herald> SuutKiinniJo Tarkotuksenihan on vaa ärsyttää sua, mut oot nii retardi, ettet ees tajua sitä.

20.04.2016 18:21

<BetBet> herald Nokkelaa, niin nokkelaa... suoraan keskustelupalstojen historiasta.

20.04.2016 18:03

<herald> RedexTaitaa tällee keväisin päästä ihmisii paljo avohoitoon :D

20.04.2016 17:21

<BetBet> Redex Koska vaan voit siirtyä tyhjästä lätisemisestä oikomaan virheitäni. Luulisi hävettävän olla tuollainen aivoton imbesilli, jonka ainoa anti on viimeksi nähdyn kaltainen kommentointi. Kuvitteletko olevasi jollain asteella oikeassa vain toteamalla jotain, vain mitä tuollaisen päässä liikkuu...

20.04.2016 16:48

<Redex> herald Hyvin sanottu. Tämä ketju on malliesimerkki älyllisesti vajaan kanssa käydystä debatista.

20.04.2016 16:48

<BetBet> herald Tyhjää lätinää.

20.04.2016 16:38

<herald> SuutKiinniJo Miks sanosin? Oon kokemuksella huomannu, et idiootin kanssa ei kannata kinastella ei se ymmärrä kumminkaa. Tähän sopis vertauksena mutapaini sian kanssa. Hetken päästä huomaat, et se nauttii siitä :D

20.04.2016 14:48

<BetBet> kanituuletin -Väärin&provosoiva-: En hyväksy mielipide-eroja, jos ne ei perustu mihinkään todelliseen tai esitellään kuin ne perustuisi. Ja oletukseni on, että ihmisiä kiinnostaa mielipiteidensä oikeellisuus.

20.04.2016 14:40

<BetBet> kanituuletin -Akateemisuus-: Konkreettinen hyöty on objektiivinen hyöty. Sellaisten olemassaoloa ja esille tuomista vaaditte auttamisen itsensä lisäksi. Kuin ihmisillä olisi tapana pyytää rahaa kaatuneelta mummolta ylösauttamisen jälkeen. -Taloudelliset perusteet-: Sinulla ei ole parempaa tietoa yhdenkään paikansaaneen tilanteesta. Myönnä tämä tai esitä todisteet!

20.04.2016 14:30

<BetBet> kanituuletin -Kriteerit-: Aivan, hyvin vähän. Niin kuin oltaisiin joustamalla otettu huomioon minkä tahansa tämän mittaluokan yllättävän asian kohdalla.

20.04.2016 14:26

<BetBet> kanituuletin -Budjetti-: Kaikki tiedostaa että tulijoista tulee kustannuksia, sinä käsittelet niitä kuin maailma loppuisi. Sinulla ei ole parempaa tietoa yhdenkään heidän tilanteesta. Myönnä tuo tai esitä todisteet! Sinulla ei ole parempaa tietoa yhdenkään maan tilanteesta. Myönnä tuo tai esitä todisteet! Sinulla ei ole parempaa tietoa maamme taloudesta ja sen kestävyydestä. Myönnä tuo tai esitä todisteet! Taloutemme ei kaadu heidän takiaan. Myönnä tuo tai esitä todisteet!

20.04.2016 14:07

<BetBet> kanituuletin -Negatiivisuus, mielipide-: Katso mitä pidin faktoina viime kommentissani: sinun tietojasi(mutuasi), joilla silti nillität, verrattuna toisten tietoon. Useimmiten käytän terminä: parasta käytössä olevaa tietoa tai vastaavaa, en faktaa. Jos jossain olen erehtynyt sitä väärin käyttämään, se ei ole iso itkun paikka. Tietoja tarkastetaan, päivitetään, tarkennetaan,.. Huono asia kenties? Edelleen mikään maa ei ole kieltäytynyt auttamasta, mikä on ja on ollut ainoastaan meidän tarkoitus. Tietysti tämä Eu:n sisällä aikamoista tasapainoilua on.

20.04.2016 13:35

<BetBet> kanituuletin -A vs. B-: Esimerkkisi ei ollut osuva. Minä en esittänyt, että suomalainen ja muunmaalainen olisi samaan aikaan tulemassa. Vaan ettet nillittäisi, jos nyt tulleet olisikin suomalaisia. Josta sinä siirryit muistaakseni hintoja laskemaan. Muutenkin esimerkkisi perseellään: talo/Suomi ei ole todistetusti täynnä etteikö tänne mahtuisi kumpikin.

20.04.2016 13:25

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: Yksikään maa ei ole kääntänyt kelkkaansa. Missään ei väitellä avuntarvitsijoiden auttamisesta, vaan muista asioista. Kamelin selkä-: Sanoit ettemme voi ottaa kaikkia tulleita.

20.04.2016 13:16

<BetBet> kanituuletin -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Ei asiassa ole erimielisyyttä: autamme avuntarvitsijoita, eikä taloutemme kaadu siihen. Hirvivaarat yms yksittäiset poislukien. En tiedä Soinista kuin, että hän ja puolue on hallituksen linjalla asiassa, joka myös on minun linja, eikä sinun linja. Ja hänellä on tiedot, sinulla ei. Persut on leimautunut maahanmuuttokriittiseksi. Juri niitä tilastoja esimerkiksi. Me emme tuomitse ryhmiä vaan yksilöitä, mitä sinä et vaikuta kannattavan. Prosentin sadasosissa muistaakseni raiskauksissa ero. Talous edelleenkän ei ole kaatumassa. Avuntarve on todellinen

20.04.2016 13:06

<BetBet> herald Etkä asiasta kyennyt sanomaan mitään.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Väärin&provosoiva-: Sama muuten menee molempiin suuntiin. Kuten sanoin aikaisemmin, jos haluat kerran keskustelun lopettaa, niin älä yritä ujuttaa vasta-argumentteja samaan syssyyn. Sinä et jostain syystä suostu hyväksymään MIELIPIDE-EROA, joten pallo on kyllä sinun kenttäpuoliskolla.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Akateemisuus-: Enkä taaskaan väittänyt mitään sellaista. Keskustelu oli objektiivisuudesta ja akateemisuudesta, ja kuinka väitteitä TPH:iden hyödyistä ei niissä piireissä liiemmin näe, koska ne pitäisi pystyä perustelemaan. -Taloudelliset perusteet-: Totta, ei suoraan uskota. Mutta se ei edelleenkään eliminoi elintasopakolaisuutta, saati sen onnistumista. Joten kun sanot "taloudellisin perustein ei saa jäädä", niin se ei itsessään ole mikään validi argumentti. Ja kuten monta kertaa sanottu, kaikki eivät jaa sinun luottamustasi järjestelmään.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Kriteerit-: Luitko linkkejä ollenkaan? Emmehän me siis suinkaan täytä niitä EU:n kriteerejä, vaan niistä nyt joustetaan TPH-kriisin takia. "”Selvästi tässä on nyt ilmassa sellaista, että kasvu- ja vakaussopimusta tulkitaan vähän löysemmin pakolaiskriisin takia”, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoo." Ja ei toki ole katastrofi, kunhan ei haittaa, että saatetaan olla seuraava Kreikka. Tosin eipä sillä Kreikallakaan nyt kovin lujaa taida mennä.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Budjetti-: Nuo linkithän juurikin viittaavat, että noita laskelmia työkseen laativat ihmiset tiedostavat TPH:iden korkeat kustannukset, ja kuinka konkreettisesti se vaikuttaa suunniteltuihin arvioihin. Ja kuten aiemmin sanottu, jostain se TPH-menot pitää riipiä kasaan. Ja ellei joku ystävällisesti sitä maksa meidän puolesta (mitä ei siis todellakaan tule tapahtumaan), niin se on väistämättä jossain vaiheessa meidän hyvinvoinnista pois.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja huomautan vielä kerran, että tämän saman "parhaimman tiedon" perusteella muutkin maat ovat nyt alkaneet kiristää linjojaan. Miksi ihmeessä he näin tekisivät, jos kerran pakolaiset on niin kovassa hädässä? Itselle tulee nyt kolme vaihtoehtoa mieleen: 1) TPH:t valehtelevat 2) TPH:t kustantavat liikaa ja käyttäytyvät huonosti 3) vastaanottajamaiden päättäjien arvomoraalit pielessä. Valitse vapaasti. Luultavimmin kyseessä tietenkin näiden yhdistelmiä, joiden takia maat eivät enää näe auttamista niin tärkeänä. Ja kehtaan lässyttää, koska niillä on vissi ero.

20.04.2016 00:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Negatiivisuus, mielipide-: Pitäisiköhän sinun oikeasti tarkistaa se mielipiteen määritelmä? Itse asiassa, wikissä on jopa siitä sivu, joka suoraan antaa esimerkin politiikkaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielipide - Eikä ne ministeriön tiedot ole FAKTOJA (https://fi.wikipedia.org/wiki/Tosiasia), koska todistettavasti terroristejakin on tullut läpi. Tieto voi olla väärää. Mielipide perustuu tietoon, joten sekin voi täten olla väärin (myös sinulla). Fakta ei välttämättä ole kumpikaan näistä. Hallituksilla on toki laajempaa tietoa. Mutta se ei tee siitä faktaa. (...)

20.04.2016 00:02

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -A vs. B-: Ongelma oli siinä, että sinä esitit tilanteen, jossa suomalainen ja ulkomaalainen olisi samanarvoisessa asemassa (vainottu, vailla kotia), ja kyseenalaistit minun arvomoraalin. Minä osoitin rationaalisen selityksen, miksi vastaavissa asemissa olevat suomalainen ja ulkomaalainen olisivat tosiaankin eriarvoisia pakolaisina Suomelle. Nyt näemmä haluatkin muuttaa heidän lähtötilanteet eriarvoisiksi, eli suomalaisella onkin jo koti, eikä ole vainottu. No tottakai, silloin autetaan HÄDÄSSÄ olevaa. Mutta sillä ei ole enää mitään tekemistä alkuperäisen esimerkkisi kanssa.

20.04.2016 00:02

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: No ei itse asiassa enää paljon tarvinne, näyttää muillekin maille jo selvinneen tämän "parhaan mahdollisen tiedon" luonne. -Kamelin selkä-: Ja missäköhän minä niin väitin?

20.04.2016 00:02

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: 1) Jos tilanne olisi niin yksinkertainen, että kaikilla eduskuntalaisilla olisi vain "faktat" edessä, niin miksi ylipäätänsä olisi eri puolueita...? 2) Onko siulta mennyt ihan ohi kaikki keskustelu, kuinka Soini on takinkääntäjä? 3) "tilastot mitkä laittaa saapuneiden toilailut oikeaan mittakaavaan"? Mitäköhän tilastoja mahdat tarkoittaa? Ulkomaalaisten suhteellista yliedustusta raiskaustilastoissa tai muissa rikoksissa, kenties? Vai heidän ylläpidon kustannukset, tai heidän rasitus sosiaalijärjestelmäämme?

19.04.2016 21:40

<herald> Ekaa kertaa mulla loppu miinukset vuorokaudessa rasian historiassa. Vaikee varmaa arvata, kuka sai kunnian tähän törsäämiseen :)

19.04.2016 15:21

<BetBet> kanituuletin Josko koittaisit olla sanomatta mitään väärin tai provosoivaa, jos saatais tää loppuun joskus...

19.04.2016 15:16

<BetBet> kanituuletin -Akateemisuus-: Ai meidän pitää hyötyä jotain konkreettista jotta suostuisimme auttamaan... Kertoo sinun luonteesta. Oletko ollut vankilassa tai lähes? Taloudelliset perusteet-: Kai sinä tajuat, ettei täällä suoraan uskota mitä he suustaan päästävät. Kakskolmas osaa jäisi pihalle lentämättä, jos noin olisi asia.

19.04.2016 15:09

<BetBet> kanituuletin -Budjetti-: Koska sinä lässytät täällä suurinpiirtein kuinka kusessa olemme ja kurjuus iskee tämän menoerän takia, vaikka sitä ei tee ne jotka työkseen noita laatii ja tutkii. Typeryys ja itsevarmuus kulkee tässäkin niin käsikädessä kuin olla ja voi(ja ei, minä en ole tehnyt omia johtopäätöksiä asioista mitä en tiedä ja osaa). Ja siellä lukee kuinka elintasomme laskee ja leikkauksia on pakko toteuttaa koska tulijat. Eiköstä niin? Niin, ei lue ei. Ja vieläkin, puoli vuotta tuon jälkeen, täytämme EU:n asettamat kriteerit. Niin kuin niiden alle jääminen katastrofi olisi.

19.04.2016 14:55

<BetBet> kanituuletin -Negatiivisuus-: Ja mielipiteesi on väärä. Se ei perustu tietoon, vaan kuvitelmaan. Tieto on, ettet sinä tiedä niitä moneen kertaan mainittuja asioita. Tieto on, että ministeriöillä on laajempaa ja tarkempaa tietoa kuin mitä ykstittäinen ihminen voi omaita eli sinulla. Muodosta mielipiteesi noiden faktojen mukaan, jos välität mielipiteesi oikeellisuudesta. Vai väitätkö sinulla oleva parempaa tietoa kuin Euroopan valtioiden hallituksilla tiedusteluelimineen? Vastaa kysymykseen, tästä on jankattu liikaa. Kehtaat vielä lässyttää mulle tiedon ja mielipiteen erosta.

19.04.2016 14:43

<BetBet> kanituuletin -A vs. B-: Ymmärsin ja autoin enemmän hädässä olevaa. Jokin ongelma?

19.04.2016 14:40

<BetBet> kanituuletin-Ulkosuomalaiset-: Aivan, niin hyvin kuin pystytään. Parhailla tiedoilla jokaikinen syynätään. Parannus ehdotuksia kenties... Ai nyt sinä jo tiedät tarkan määränkin missä kamelin selkä yhteiskunnalla katkeaa.

19.04.2016 14:36

<BetBet> kanituuletin SuutKiinniJo: -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Soinilla on faktat edessään, eikä huutele mitä sinä huutelet. Hallituskumppneilla ei niiden ääneen sanomisesta olisi mitään vastaan sanomista. Ja meillä on käytettävissä tilastot mitkä laittaa saapuneiden toilailut oikeaan mittakaavaan. Ei edelleenkään ylitä uutiskynnystä hyvin käyttäytyvä ihminen alkuperästä huolimatta.

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Akateemisuus-: Kyseessähän olikin objektiivisuus ja turvapaikanhakijoiden hyödyt. Näistä voisi tehdä vaikka laskelmia (joilla siis puolestaan pystyy perustelemaan argumentteja), ei tarvitse "nastuutta" tutkia. -Taloudelliset perusteet-: Kai sie nyt oikeasti tajuat, ettei hyö suinkaan sitä KERRO. Ei kukaan ole huolissaan niistä hessuista, jotka suoraan sanoo "gib us monies", vaan niistä, jotka salaa ajattelee niin, ja valehtelee.

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Budjetti-: Miksi minun pitäisi olla mikään budjetinlaatija, tms., kun ei se mikään valtionsalaisuuskaan ole? Se valtionvelka, alijäämä, ja muut arviot ja ennusteet löytyvät esim. valtionkonttorin sivuilta. Ja menoista: http://bit.ly/1VztzaK - ”Jos katsomme liiallisen alijäämän menettelyä ja kustannuksia, joita pakolaiskriisistä meille tällä hetkellä tulee, niin totta kai jokainen euro lasketaan.” - Mikäs se Stubbin titteli olikaan...? Tässä myös valtioneuvoston sivuilta: http://bit.ly/1Mcrj5z - "Menojen nousuun on vaikuttanut erityisesti kasvanut turvapaikanhakijamäärä."

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Negatiivisuus-: Monta kertaa jo sanonut, että se on MIELIPIDE sen tiedon valossa, mitä minulle on tarjolla. Mm. pessimismi ja optimismi vaikuttaa mielipiteen kehitykseen. Ymmärrät kai, mikä mielipiteen ja tiedon ero on? Itse esität, että minä olen "väärässä". Jos sanon, että 1+1=5, niin sitten voit sanoa, että olen väärässä. Mutta jos sanon "harmaa on hauska väri", niin sinulla ei siihen ole paljon nokan koputtamista, muuten kuin "minusta punainen on hauskempi", tms. Ja ne mainitsemasi julkiset organisaatiot ovat todistettavasti tehneet virhearvioita. Vai väitätkö vastaan?

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -A vs. B-: Sinä esitit esimerkin suomalaispakolaisen ja normipakolaisen välisestä erosta, jolla kyseenalaistit minun puolueellista suhtautumista. Minä vastaesimerkilläni osoitin, että puolueellinen suhtautuminen on todellakin rationaalista. Kai nyt kuitenkin ymmärsit vertauskuvan, että "talo" oli Suomi?

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: Painoarvo lauseella "niin hyvin kun pystytään". Järjestelmä on ylikuormittunut ja vuotaa. Ja hylkääminen väärin perustein? Miksi niin pitäisi tehdä, kun voidaan suoraankin sanoa, että ei yksinkertaisesti voida ottaa kaikkia? Eikä meillä virallisesti edes ole velvollisuutta, sillä ymmärtääkseni Schengenin, Dublinin ja Geneven sopimuksia on rikottu jo ulkorajavaltioissa. Ainoa varsinainen vastuu meillä olisi Venäjän suuntaan.

19.04.2016 14:16

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Soini? Siis siitähän on tullut sellainen hissukka, ettei mitään järkeä. Sehän ei ainakaan toistaiseksi ole edes uskaltanut yskäistä ennen kuin kysyy Sipilältä ja Stubbilta luvan, ennemminkin kyräilee ja mutisee vain hiljaa yksikseen. Ja niin, meillehän siis tosiaan kerrotaan valehtelevista ja huonostikäyttäytyvistä elintasopakolaisista... Vai mitä uutisia sinä olet seuraillut/sivuuttanut?

19.04.2016 00:52

<BetBet> Redex Onko sinulla sitä parempaa tietoa jonkun motiiveista ja tilanteesta esittää vai eikö ole??? Tänne ei taloudellisin perustein jäädä saa, eikä kukaan ole sellaista kieltänyt etteikö kukaan yrittäisi(ainakin Albaniasta jossain kohtaa tuli paljon). Se on nyt kymmenettä kertaa täällä mainittu, joten pidä turpasi kiinni siitä jos sinulta ei sitä tietoa löydy. He ketkä ei kriteereitä täytä, niin vittuun vaan täältä... Siinä teille olisi oikea kitisemisen aihe: palautusten nopeus, ja muu maasta poistuminen ja sen järjestämisen onnistuminen. Voitko pitää jo typerän turpasi kiinni.

19.04.2016 00:30

<Redex> SuutKiinniJo Oletetaan, että nämä lukuisien turvallisien maiden kautta Suomeen kulkeneet pakolaiset eivät olisi elintasopakolaisia. Voidaanko mielestäsi silloin olettaa heidän olevan elintasopakolaia, kun he eivät palaa takaisin lähtömaahansa tilanteen rahoituttua? Ymmärrän toki, että sinua elintasopakolaisuus ei haittaa, koska sosiaalipummina et heitä elätä. Lisäksi tiedämme, ettet sosiaalipummina osallistu myöskään turvapaikanhakijoiden auttamiseen ollenkaan . Olet siis täydellinen esimerkki tekopyhästä ihmisestä.

19.04.2016 00:18

<BetBet> kanituuletin -NAkateemisuus, lehtikirjoittelu: Perustella kuinka auttaminen, inhimillisyys, humanismi, yhteiset eurooppalaiset arvot,.. on nastaa. Justiinsa. Joitakin näköjään tarvitsisi muistuttaa...

19.04.2016 00:14

<BetBet> kanituuletin -Negatiivisuus-: Etkä sinä ole mikään hemmetin budjetin laatija, tarkastaja, valvoja, mikä lie... niin kuin jotain niistäkin tietäisit saati ymmärtäisit. Samaa mutuilua. Presidenttinäkin entinen valtiovarainministeri, eikä tuollaista nillitystä ole siltäKÄÄN suunnalta kuulunut, päinvastoin.

19.04.2016 00:08

<BetBet> SuutKiinniJo: -Negatiivisuus-: Kumpikin ehto täyttyy: hädässä oleminen ja resurssien salliessa. Sinä näet mitä näet ja olet väärässä. Ei tuollaista egoa ole olemassakaan mikä on tietävinään kymmenien tuhansien ihmisten motiivit ja tilanteet lähtömaita myöten paremmin kuin maanosien hallitukset, joissa on herran tähden erillisiä organisaatioita varta vasten tiedonkeruuseen ja julkiset sellaiset vielä lisäksi.

18.04.2016 23:58

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: Miten suomalaisten paluu liittyy esimerkkiisi. Ainakaan se ei liittynyt vastaukseeni, vaan kumpi paikan talossa tarvitsee enemmän.

18.04.2016 23:54

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: Jokaisen hakijan tiedot, tarinat ja liput ja laput täällä syynätään. Todenperäisyydet tarkistetaan, kuten sanottua, niin hyvin kun pystytään. Kolmasosa saa paikan niin oikeita asioita siellä tapahtuu. Yhtä hyvin minä voisin täältä käsin huudella kuinka hakijoita hylätään väärin perustein, kuten sinä teet vastaavilla tiedoilla toiseen suuntaan, missä ei mitään järkeä olisi. Näyttäisin joitain linkkejä(onneks et ole), missä perheenisä ei saanut turvapaikka, vaikka lapset on leirillä, niin kuin sillä olisi kokonaisuuden oikeellisuuden kannalta jotain merkitystä.

18.04.2016 23:42

<BetBet> kanituuletin-Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Enhän sivuuta epäkohtia, puutteita ja virheitä. Kuten ei kukaan heistä ketkä asiaa hoitaa. Täyttä idiotismia sellaista kuvitella. Aivan, tietoja tarkistetaan ja toimitaan niiden mukaan. Luuletko että Soini jättää tai on jättänyt kiveäkään kääntämättä suuntaasi ulkoasianministeriön arvioissa maiden ja niiden alueiden olosuhteita, että maahan ei ramppaisi ylimäääristä väkeä. Luota nyt äänenkannattajienne puheenjohtajaan edes. Tuo todistaa vain, että olot maissa ovat sitä mitä ympäri maanosaa meille kerrotaan.

18.04.2016 23:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Negatiivisuus-: HÄDÄSSÄ olevaa pitää toki auttaa (resurssien salliessa). Mutta kuten monta kertaa sanonut, minä en näe "hädässä olevia", vaan elintasopakolaisia. Enkä myöskään näe meillä olevan tällä hetkellä siihen varaa. Ja nyt alkaa muuten muutkin maat siihen todellisuuteen heräämään. Ja minulla OLI negatiivisuus, sitten se aika pitkälti haihtui pois. Mutta nyt kun näitä on lueskellut uudestaan, niin muistuu taas mieleen se kaikki perseily. -Akateemisuus, lehtikirjoittelu-: Ei taida kukaan edes yrittää TPH:iden hyödyistä ylistää, koska se pitäisi pystyä perustelemaan.

18.04.2016 23:02

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: Okei, nyt pitää varmistaa, että kai sie tajuat, ettei ne suinkaan sitä KERRO, että tulevat tänne elintasopakolaisina? :D -A vs. B-: Mutta etkös itse määrittänyt, että "Jos jostain syystä ulkomailla asuvia suomalaisia vainottaisiin ja kotimaahan palaaminen olisi välttämätöntä. Leikitään että heitä olisi vain sama määrä. VAILLA KOTIA, PAIKKAA MISSÄ OLLA, vähin varoin, työtä vailla"?

18.04.2016 23:00

<kanituuletin> SuutKiinniJo -Tieto, hyvinvointi, hintaero-: Ja kuten monta kertaa sanottu, ei ole sinullakaan. Ero on siinä, että sinä luotat järjestelmään, minä en (huom!: se on mielipide). Sinä sivuutat kaiken tiedon, missä näistä epäkohdista kerrotaan. Ja tuli muuten mieleen: nyt kun Euroopan muutkin maat alkaa kiristämään linjoja, niin sinulla ei näemmä ole mitään tätä vastaan, kun se kerran tehdään "parhaan tiedon mukaan"? Niinhän? Ja tiedätkö miksi nyt linjoja tiukennetaan? Koska se realistien "mustamaalaama" romahdus alkaakin näyttämään liian mahdolliselta, ja nyt sitä yritetään viimein estää.

18.04.2016 19:50

<BetBet> Redex Älä sekuntiakaan kuvittele minun pitävän sinua akateemisena :D :D olet täysin mv-lehden lukijan tasoa. Voit koska vain kiikuttaa tietojasi maiden, maiden alueiden ja kunkin henkilön asioista ja oloista virkamiehille näytille. Tosiasia on ettei sinulla ole mitään. He ketkä saavat paikan, saavat sen niin oikeutetusti kuin Euroopassa on mahdollista – täysin riippumatta, mitä sata muuta jamppaa vieressä on yrittänyt kusettaa ja paljonko heistä on lehdissä juttua. Aika helvetin tyhmä ja rasisti pitää olla, että hänestä valehtelemattomista ulkomaalaisista pitäisi lehtiin tehdä juttuja.

18.04.2016 19:24

<Redex> SuutKiinniJo En taida tietää mitä objektiivinen suhtautuminen johonkin asiaan. Elintasopakolaisten keksimät sadut kärsimyksestään ja niiden julkaiseminen lehdissä sitä ei nimittäin ole. Et visiin ole akateemien ihminen ja joutunut tieteellistä tutkimusta tekemään, jos sen perusta eli objektiivisuus on noin hakusessa.

18.04.2016 15:35

<BetBet> Redex Ilmeisesti pitäisi kirjoittaa tässä tapauksessa ainoasta oikeasta inhimilisesti toiminnasta viikoittain lehteen juttuja, jotta sinullekin menee perille mitä tehdään. Ja varmuuden vuoksi jokaisesta tulleesta henkilöstä tarina erikseen, jotta mittasuhteet uppoaisi sinunkin tasoiselle.

18.04.2016 15:25

<BetBet> kanituuletin Sinulla oli jo kaikki negatiivisuus. Tai koitetaan: oletko valmis auttamaan hädässä olevaa, vaikka siihen kuuluisi jossain määrin omasta antaminen? Jos olet, niin sitä olemme juuri tekemässä. Mikään perustelusi ei kumoa, että olemme tekemässä juuri tuota. Jos et ole valmis, keskustelu on kutakuinkin loppu.

18.04.2016 15:19

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: "Tulevat tänne elätettäviksi." Elintasopakolaisia ovat he ketkä tulevat elintason nousun toivossa. He eivät tänne jäädä saa, vaan juurikin ne oikeasti hädässä olevat. Ei luulisi olevan epäselvää enää tässä vaiheessa. Jos henkilöllä B ei ole paikkaa missä talvensa viettää ja A:lla on, niin B:n ottaisin.

18.04.2016 15:07

<BetBet> kanituuletin Tiedosta oli puhe mihin sinulla ei ole yhtään mitään annettavaa. -Hyvinvointi, hintaero-: Hyvä. Sitten on kaikille päivänselvää, että arvotat heidän tarpeensa aivan kaiken yli mitä meillä on. Aivan sama mikä vainottujen määrä on sinun ja minun MIELESTÄ, me emme tee päätöksiä parhaalla käytettävissä olevalla tiedolla, vaan he tekevät ketkä näistä juuri päätöksiä tekevät. Missään kohtaa en ole väittänyt omaavani parempaa tietoa kuin heillä, toisn kuin sinä.

18.04.2016 13:19

<Redex> kanituuletin Objektiivisesti toimivien toimittajien (onko niitä edes?) on hankala kirjoittaa positiivisiä asioita maahanmuutosta, koska niitä ei yksinkertaissti ole. Objektiiviseti ajateltuna kultuurinrikastuminen on hyvä asia heterogeenisessä yhteiskunnassamme. Toki en siitä ole valmis sitä hintaa maksamaan, jonka se pakolaisten toteuttamana aiheuttaa.

18.04.2016 02:15

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Ja nyt on kyllä pakko sanoa, että olen alkanut huomata, kuinka kaikki negatiivisuus maahanmuuttajia kohtaan on tämän keskustelun myötä oikein uudelleen iskostunut mieleen, kun näitä asioita tullut taas luettua. Olet vähän kuin HeavenBy7, joka ei hurmiossaan huomannut, kuinka jutuillaan vain pahensi ideologiansa/aatteensa asemaa. Sitten aattelin, että onkohan samanlaista tapahtunut sinulle, mutta päinvastaisesta näkökulmasta. Mutta sitten tajusin, että eipä niistä maahanmuuttajista vissiin paljon positiivisia uutisia ole viime aikoina kirjoiteltu...

18.04.2016 02:13

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja siinä todellakin on ero, että onko suomalainen vai ei. Mieti asia näin: Olet henkilön A kanssa rakentanut talon. Henkilö A muuttaa pois, jättää talon sinulle. Sitten tulee tilanne, että sekä henkilö A että B haluaisivat muuttaa siihen taloon. Et tunne henkilöä B. Otatko mieluummin henkilön A vai B? Tämä ei ole ainoastaan Suomessa, vaan kaikissa maissa. "Veri on vettä sakeampaa". Jos haluat lisää aiheeseen liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=71agHNNqbs0

18.04.2016 02:13

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: Yritän nyt kovasti keksiä, että mikä tuossa viestissä muka vihjaili paikan saamisesta taloudellisilla perusteilla...? Minä puhun elintasopakolaisuudesta, eli loiset yrittävät päästä Suomeen lokkeilemaan valheellisin perustein. Enkä tosiaan varsinaisesti nillitä heidän työllistymisyydestä saati tänne tulemisesta, vaan ensisijaisesti heidän kustannuksista, asenteesta ja käyttäytymisestä. Ja eikös se juuri ihmisarvon arvostuksen kannalta olisi parempi, jos samalla menoerällä voitaisiinkin vaihtoehtoisesti ottaa useampia hädässä olevia? (...)

18.04.2016 02:13

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja tosiaan, sen jälkeen kun olemme paikan heille antaneet, niin he ovat todellakin MEIDÄN kustannettavana. Siksi juuri sitä paikansaajien määrää pitäisikin rajoittaa. Ja huom! Se "vainottujen" määrä on sinun päässäsi erisuuruinen kuin minun päässäni, joten turhaan edelleenkään käytät sitä argumenttina. Se vain muistuttaa minua uudestaan elintasopakolaisuudesta. -Tilanne ennen ja jälkeen-: Haluat näemmä myös iskostaa vielä paremmin mieleeni, kuinka kaikki leikkaustavoitteet menevätkin nyt harakoille...?

18.04.2016 02:12

<kanituuletin> SuutKiinniJo: "Hyvässä demokratiassa ihmisillä on tieto ja järki tehdä valintansa, eikä mutuilla omaansa." :D XD Joo-joo, totta kai. Koska kaikki ihmisethän ovat tunnetusti rationaalisia? Samalla demokratialla ollaan muuten tultu tähänkin tilanteeseen. Tiesitkö, että esim. Syyriakin on virallisesti demokratia? Ja enkös juuri selittänyt, miten minulla (kuin myös kaikilla muilla) tosiaankin ON annettavaa? -Hyvinvointi, hintaero-: Kuten olen mielestäni monta kertaa jo sanonut, niin eivät olekaan kaatamassa, vaan hidastamassa ja estämässä palautumista. (...)

17.04.2016 10:18

<BetBet> kanituuletin -Ulkosuomalaiset-: Monta kertaa se pitää ihmiselle toistaa, ettei paikkaa saa taloudellisilla perusteilla?! Et nillitä heidän työllistymisen hankaluudesta, vaan heidän tänne tulemisesta. Ja sieltä se tulikin: kaltaisillasi on eri tason ihmisarvo kun muilla. Jota voidaan mitata rahassa: kielen opiskelun hinta(!) ja mahdollisesti vanhempien maksamissa veroissa.

17.04.2016 09:59

<BetBet> kanituuletin -Hyvinvointi, hintaero-: Koita nyt vihdoin tajuta ettei heistä koituvat kustannukset ole meitä lähellekään kaatamassa, eikä mitään sellaista inhimillistä mahdollisuutta meillä ole olla auttamatta näitä paikan saaneita. Ymmärrätkö sinä tämän??? Se on viimeisten joukossa oleva teko mitä olemme tekemässä, että lennätämme vainotut ihmiset paikkaan josta pakoon lähtivät! Sisäistä nuo, niin asian voi siirtää taka-alalle ajatelussa ja keskittyä niihin missä maan ongelmat oikeasti ovat ja olivat ennen tulijoita.

17.04.2016 09:47

<BetBet> kanituuletin -Näkemys, arvot, MMP, tieto-: En sanonut lehdissä olevan tiedon olevan väärää. En ole sanonut etteikö tulijoista koituisi myös ongelmia. Hyvässä demokratiassa ihmisillä on tieto ja järki tehdä valintansa, eikä mutuilla omaansa. Edelleen sinulla ei mitään annettavaa niihin tietoihin ole. Sinun mutuilurutinasi ei muuta, lisää eikä poista yhtään mitään siitä tiedosta.

17.04.2016 02:37

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ulkosuomalaiset-: Totta kai, sillä he ovat alunperinkin tämän maan kansalaisia. Lähtökohtaisesti he (ja heidän vanhempansa) ovat tähän maahan veroja maksaneet ja tätä yhteiskuntaa rakentaneet. Ja mikä tärkeintä: he eivät olisi tulossa tänne elätettäväksi. Heille ei edes tarvitse opettaa suomea, heillä on samat käyttäytymisarvot (naisten asema, jne.), heidän "kotoutumiskustannukset" ovat olemattomat. Hehän olisivat lähes kaikessa suorastaan vastakohta valtaosalle nykyisistä pakolaisista. Oota vaan, kohta ne keksii alkaa esittämään suomalaispakolaisia. Passit vaan hukkunut...

17.04.2016 02:37

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Hyvinvointi, hintaero-: Mit vit? Se meidän omien asioidemme kuntoon saaminenhan hidastuu (tai pahimmassa tapauksessa estyy) juuri niiden TPH-kriisin kustannusten takia. Ne säästöleikkaukset, mitä tehdään, menee hukkaan TPH-kustannusten takia. Kuten olen jo liian monta kertaa joutunut sanomaan, ne TPH-kustannukset on MEIDÄN kustannuksia. Tai jos ei kerran TPH-kustannukset mitään haittaa, ni eihän ne haittaa myös silloinkaan, jos heitä otetaan se viisi miljoonaa meille tänne? Itse luulen, että joo-o, taitais ne kuitenkin kuule haitata.

17.04.2016 02:37

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Näiden pohjalta äänestetään ja valitaan edustajat vetämään niitä linjauksia. Päätökset tehdään vallitsevien linjauksien perusteella. Jos kansalaiset alkavatkin mieltymään enemmän maahanmuuttovastaisiin puolueisiin (ja tänhetkisen hyysäämisen takia näin on jo alkanut tapahtumaan), niin joko nykyiset puolueet muuttavat kantaansa, tai väistyvät niiden tieltä, jotka ovat tiukempien linjauksien kannalla. Joten kyllä, minulla ja muilla kansalaisilla on todellakin aika paljon "annettavaa" tämän kriisin "tietojen" käsittelyyn. Ja tämän takia me tuomme esiin näitä epäkohtia.

17.04.2016 02:36

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Näkemys, arvot, MMP, tieto-: Niin, siis onko kaikki lehdissä oleva tieto yhtäkkiä jotenkin väärää, vai? Siinä tiedossa, johon sinä luotat, on todistettavasti ollut epäkohtia. Joten se tieto kannattaa ottaa vastaan varauksella. Ja jos olet uutisia seurannut, niin olet varmaan huomannut, että myös päättäjien asenne pakolaisia kohtaan on muuttunut kriittisemmäksi (jopa Saksa&Ruotsi). Se tieto on paljastumassa juurikin niin negatiiviseksi, kuin "pessimistit" (/realistit) sen alunperinkin näkivät. Ja demokratiahan toimii juurikin mielipiteiden ja näkemysten pohjalta. (...)

16.04.2016 11:03

<BetBet> kanituuletin -Hyvinvointi, hintaero-: Jos jostain syystä ulkomailla asuvia suomalaisia vainottaisiin ja kotimaahan palaaminen olisi välttämätöntä. Leikitään että heitä olisi vain sama määrä. Vailla kotia, paikkaa missä olla, vähin varoin, työtä vailla. Et märisisi tulemisesta, vaan olisit talkoissa mukana hoitamassa heidän asioitaan. Siitä erostahan tässä on kysymys.

16.04.2016 10:56

<BetBet> kanituuletin -Hyvinvointi, hintaero-: Edelleen hoidamme sitä velalla. Velan kokonaismäärä on ja olisi yhtätyhjän kanssa jos asiamme olisi kunnossa. Yksinkertaisesti meidän ei edes tarvitse tehdä yhtään mitään toimenpiteitä heidän kuluja koskien, kun omat asiamme saadaan kuntoon, mitä ainoastaan olemme tekemässäkin. Mitään sellaista halua ja mahdollisuutta meillä ei ole palauttaa vainottuja ihmisiä paikkaan missä ei ole turvallista. Äläkä märise tiedosta, tuo on se paras tieto mitä Suomessa ja Euroopassa on. Sen tiedon mukaan palauttaminen tai maasta poistaminen olisi mitä epäinhimillisintä.

16.04.2016 10:38

<BetBet> kanituuletin -Näkemys, arvot, MMP-: Nyt oli kyse tiedosta maiden ja niiden osien tilanteesta ja kunkin tulleen henkilön tilanteesta. Niihin tietoihin sinulla ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään annettavaa. Vai onko? Sinulla ei ole asiasta mitään mitä voisi tiedoksi kutsua ja sellaisena käsitellä, poislukien lehdestä lukemasi. Päätöksiä ei tehdä tuon kaltaisen ja määrällisen "tiedon" pohjalta. Märinäsi niiden pohjalta on sitä myöten typeryyttä. Linjaukset eivät ole tulossa muuttumaan, kuten huomaat puolueiden retoriikasta. Autamme ihmisiä jatkossakin.

16.04.2016 01:59

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Hyvinvointi, hintaero-: Kaatavan? Ei varmaankaan, mutta tässä tilanteessa sen kerrannaisvaikutukset ovat moninkertaiset meidän hyvinvointiin. Ja sehän todellakin poikkeaa suuresti muista menoeristä, sehän se ongelma juuri onkin. Niin kvantitatiivisesti kuin kvalitatiivisestikin. Ja totta, en todellakaan haluaisi olla hoitamassa sitä nyt, koska sen hoitaminen NYT tuo enemmän ongelmia pitkällä tähtäimellä.

16.04.2016 01:59

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Näkemys, arvot, MMP-: Se raha ilmestyy meidän hyvinvoinnin leikkaamisesta, jota nyt pitää tehdä normaalia enemmän. Mutta tuo viimeinen lause on toisaalta ihan totta; minä tosiaan arvioin tilanteen "oman tietoni" mukaan. Päättävässä asemassa en tietenkään näin voisi tehdä, koska virka pakottaisi toimimaan senhetkisen "virallisen" tiedon ja linjausten mukaan. Mutta pitämällä meteliä eli tuomalla omat mielipiteensä esiin, kansalaiset pystyvät vaikuttamaan näihin linjauksiin edustajiensa kautta. Ja jos nykyiset edustajat ei myönny, niin uusia on jonossa. Sitähän se demokratia on.

16.04.2016 01:59

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Eli jos oltaisiin heti alussa tiedetty, että herhiläinen kyseessä, mutta siitä huolimatta ei suhtauduta tilanteen vaatimalla vakavuudella, niin joo, sen voisi jo lukea mässäilyksi ja käsien päällä istumiseksi. Mutta kun sitä ei tiedetty, ja suunnitelmat tehty kullakin hetkellä olevan parhaan tiedon mukaan. Joka vuosi toitotetaan milloin missäkin julkaisussa arvioita, kuinka "ensi vuonna" talous lähtee kasvuun. Nyt kun on hyväksytty se tosiasia, että enää ei riitä 50%, on pakko ryhtyä radikaalimpiin toimenpiteisiin. Tässä vaiheessa kaikki ylimääräiset menot on myrkkyä.

16.04.2016 01:59

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velka, kriisi-: Siinä mielessä kyllä "toivotaan toivotaan", että ainakin yrittivät. Ja juuri niin, kukaan ei osannut arvioida kriisin vakavuutta. Nähtiin kärpänen, jota ei luonnollisesti ollut mitään järkeä ampua singolla. Käytettiin kärpäslätkää, mikä kuulostikin ihan järkevältä ratkaisulta silloin. Mutta kärpänen osoittautukin herhiläiseksi. Erona tietoinen toimiminen vs. hyvät aikomukset, mutta väärä "paras mahdollinen tieto". (...)

16.04.2016 00:57

<BetBet> jormaspekka Höpönlöpöä. Ensinnäkin typerää voi sanoa typeräksi. Toisekseen sillä on mukava ilmaista ja purkaa turhautumista. Kolmannekseeen voit sanot missä olen argumentoinnissani jumissa tai lopussa. Neljänneksi et aio ja pysty niin tekemään. Viidenneksi olet sitä myöten idiootti suunsoittaja. Oliko muuta?

16.04.2016 00:30

<BetBet> Redex Sinä tuskin osaat edes googlata mitä argumentointivirheet tarkoittaa, saati ymmärtää niitä ja osoittaa kommenteistani. Voisit pitää vähä-älyisen turpasi jo tukossa.

16.04.2016 00:24

<Redex> jormaspekka Noniin no. Kaiken kaikkiaankin noista SuutKiinniJo:n argumenteista voisi koota moni tuhat sivuisen teoksen nimeltään Tyypillisiä argumentointivirheitä.

15.04.2016 22:43

<jormaspekka> SuutKiinniJo huomaa että sulla alkaa argumentit loppumaan kun nimittelet vastaväittelijöitä :D

15.04.2016 18:37

<BetBet> Redex Olet tyhmyydessäsi toivoton tapaus.

15.04.2016 17:49

<Redex> SuutKiinniJo Olipas kertakaikkiaan älykkäs perustelu, muta onneksi myös se perustelu on sinusta täysin järkeenkäypä, ettei Suomen tarvitse auttaa turvapaikanhakijoita, koska meillä ei ole yhteistä historiaa ja emme ole kauppakumppaneita. Lisäksi turhaan nimittelit itseäsi selväsi älykkäämpi ihmisiä, kun se meistä kolmesta ainoa älyllisesti vaajaa löytyy ihmishenkeä arvokkaamman tietokoneesi edestä.

15.04.2016 09:42

<BetBet> kanituuletin -Maahanmuuttopolitiikka, arvot-: Toki kolmikosta kaikki alas tullee, mutta millään puolueella ei agendassa ole järjestelmän purkaminen ja rajat kiinni. Persut lähimpänä sellaista ollut. -Hyvinvointi, hintaero-: Niin eikä sinulla ole perusteita lässyttää tämän menoerän kaatavan meitä tulevaisuudessa ja kuvittelet sen poikkeavan jotenkin suuresti muista menoeristä. Et vain halua olla mukana hoitamassa sitä, siitä ainoastaaan on kyse.

15.04.2016 09:30

<BetBet> ... perustarpeensa alemmaksi kuin omaavaasi hyvinvoinnin siivua, ainoana perusteena "parempi" tieto tulijoiden tarpeesta.

15.04.2016 09:30

<BetBet> kanituuletin -Näkemys, sopeutus: Lakkaa jo kuvittelemasta minun tai kenenkään pitävän järjestelmää jotenkin autuaan hyvänä. Kenellään tuollaista mielikuvaa ei ole, eikä sinulla ole siihen järjestelmään mitään annettavaa. Arvojamme emme ala purkamaan, vaikka kuinka nillitätte sen vioista ja puutteista Kyllä se raha ilmestyy juurikin yhtä tyhjästä kuin omaan "perseilyynkin", jonka korjaamisesta nytkään emme muuta tee kuin marise ja kukin kynsin hampain taistellen pitää kiinni omasta siivusta. Jos sinä mariset noista toimista ja mariset tulijoiden kustannuksista, niin arvotat heidän ...

15.04.2016 09:10

<BetBet> kanituuletin -Velka, kriisi-: Niin mitä sitten. Edelleen toimimme nyt näin aikaisempien käsien päällä istumisen ja toivototaan toivotaan -asenteen johdosta. Emme sopeuttaisi NYT jos kaikki olisi mennyt nappiin. Jos on epäselvää, niin talouden ennustaminen on hyvin vaikeaa tai mahdotonta. -Luottoluokitus-: Höpönlöpö. Jätän vastaukseni siihen.

15.04.2016 08:46

<BetBet> Redex Kukaan tänne varta vasten ketään ole haalinut pölvästi. Tilanne on nyt tämä ja arvojemme mukaan toimimme.

15.04.2016 08:44

<BetBet> Redex Suomen ja Ruotsin pitkä yhteinen historia ja tärkein kauppakumppani kautta aikain. Lässytä ihan yksinäs, että ollut typerä ja hyödytön veto...

15.04.2016 04:02

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja jos nyt ehdotat, että otetaan sitten sitä velkaa vaan lisää, eli ihan välttämättä haluat palata takaisin velkakeskusteluun, niin kerrohan ihan alkajaisiksi, että miksi ei samalla kolminkertaistettaisi koko väestön hyvinvointia velalla, ja maksellaan vain sitten myöhemmin? -Maahanmuuttopolitiikka, arvot-: "Teillä"? Persut? Taitaa kuule käydä niin, että koko kolmikko kokee melkoisen pudotuksen. -Hyvinvointi, hintaero-: Siitä tulevaisuuteen katsomisesta on nyt ollut jo aika monta kertaa puhetta... -Historia-: Se kamelin selkä, jne. Redex: -Ruotsi, Saksa-: Hyvä pointti.

15.04.2016 04:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Näkemys, sopeutus-: Samainen näkemys on päästänyt terroristejakin läpi. Se on ihan OK, että luotat järjestelmään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että muidenkin pitäisi. Ja kuten aiemminkin jo sanottu, se TPH-kriisin käsittely ON meidän toimintaa. Ne kustannukset on meidän maksettavana. Ei se raha tyhjästä ilmaannu. Ja miten luulet velan pysyvän nykyisen suuruisena, jos sitä kerran pitää ottaa lisää? Kuten aiemmin sanoin, ne TPH-kustannukset vie meitä vastakkaiseen suuntaan 0,8-1,5mrd, joka pitää siis kattaa joko vastaavansuuruilla leikkauksilla ja/tai uudella velalla. (...)

15.04.2016 04:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velka, kriisi-: Kriisin takia jouduimme tosiaan ottamaan velkaa. Mutta ei siksi, että halusimme, vaan siksi, että oli pakko, kun talous ei vetänyt. "Parhaan tiedon" valossa yrittivät päättäjät ratkaista ongelmaa. -Luottoluokitus-: Taitaapa kuitenkin olla yksi suurimmista yksittäisistä kustannuseristä. Ja jos haluat, että lakkaan jankaamasta siitä, niin älä sitten yritä ujuttaa vasta-argumentteja mukaan samalla, kun haluat lopettaa siitä keskustelun.

14.04.2016 23:20

<Redex> SuutKiinniJo Eikä noita mamuja, muutamaa valtiota lukuunottamatta, kukaan ole lähihistoriassa mielellään elätettäväkseen ottanut, vaikka näin kuvitteletkin. Tosin lopahti se halu viime vuonna Saksalla ja Ruotsillakin.

14.04.2016 23:14

<Redex> SuutKiinniJo Sinun vastauksesta kanituuletin:melle: Pakkoruotsi on siis hyvä asia, koska sen takana on ollut jo vuosikymmeniä hallitusten parhaaseen tietoon perustuva "näkemys.". Tästäkään emme tietenkään saa olla erimieltä, koska hallitus tietää aina paremmin.

14.04.2016 20:42

<Redex> SuutKiinniJo OK eli valehtelet tyhmyyttäsi.

14.04.2016 18:50

<BetBet> Redex Höpönlöpöä. Sikäli JOS nariset, ettei tänne ketään tarvi näillä perusteilla päästää, niin olet historiallisesti ollut erimieltä suomalaisten enemmistön kanssa veikkaisin aina. Nytkin rutiset kaltaistesi kanssa, mutta mitään vahvaa agendaa puolueissa ei ole ajamassa asiaanne.

14.04.2016 18:34

<Redex> SuutKiinniJo Mitä noihin maahanmuttoa koskeviin tutkimustuloksiin tulee, niin olen kyllä hyvin pitkälti kansan enemmistöä ajatuksineni. Valehteletko ihan tietoisesti vai tyhmyyttäsi?

14.04.2016 18:32

<BetBet> kanituuletin> viitaten Redexin kommentteihin: -Maahanmuuttopolitiikka, arvot-: Teillä on jo persut hallituksessa hoitamassa asiaa... Edelleen hyvinvointiin ei olla koskettu hakijoiden tulon takia. Hintaero-: Leipä, koulutus, terveydenhoito,.. ei lopu nyt tulleiden mukana.

14.04.2016 18:21

<BetBet> kanituuletin -Suhteellisuudentaju, itsekkyys-: Ei se ole minun näkemys, vaan eurooppalaisten hallitusten parhaaseen tietoon perustuva "näkemys." Edelleen leikkaamme ja sopeutamme oman toimintamme tähden, hakijoista johtuva lisävelka ei näyttele tässä osaa eikä arpaa. Kuvittelet kenties kyseisen velan katkaisevan kamelin selän, näinhän ei asian laita ole. Kaikki toimenpiteet pitäisi tehdä oli hakijoita tullut tai ei. Velka voi aivan mainiosti pysyä nykyisen suuruisena, siitä ei haittaa sellaisenaan ole, jos vihdoin saamme asiamme järjestykseen eli, kuten sanoit, taloutemme kasvamaan.

14.04.2016 18:03

<BetBet> kanituuletin -Mutu, fakta, velka, kriisi-: Elimme vuositolkulla ylivarojemme. Se on fakta ja voin kutsua sitä mässäilyksi. Luottoluokitus-: Noniin, lakkaa jo vihdoin jankaamasta siitä. Ei laskenut tph:n takia, eikä tuskin laske tulevaisuudessakaan. Tiedän talouskasvun tilan.

14.04.2016 17:44

<kanituuletin> SuutKiinniJo, viitaten Redexin kommentteihin: -Maahanmuuttopolitiikka, arvot-: Mutta nythän se on juurikin noussut tapetille, koska kansalla se kamelin selkä alkaa katketa. Jos tämä meno jatkuu, niin ensi vaaleista vaikuttaisi tulevan TOSI mielenkiintoiset. Avun epääminen itsessään ei ole isänmaallista, mutta ei myöskään omien kansalaisten hyvinvoinnin alasajo TPH:den etujen tieltä. -Hintaero-: Vaikeushan onkin arvioida eri tekijät, sekä näiden väliset vaikutussuhteet. Tässä tuleekin kuvioihin mukaan ne arvot ja näkemykset, kuin myös arviot ja ennusteet.

14.04.2016 17:44

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Suhteellisuudentaju, itsekkyys-: En edelleenkään jaa näkemystäsi pakolaisten hädästä. Ja se "vapaaehtoinen" toiminta itsessään on mahdollistanut Suomen aseman hyvinvointivaltiona. Ja koulutushan oli siis vain yksi leikkaus muiden joukossa. Vastaavia leikkauksia tarvittiin keskimäärin kymmenen TPH:den kustantamiseen. Kaikki ne edelleen laskevat suomalaisten yleistä hyvinvointia. Se, kuinka korkealle sinä arvostat sen, on tietenkin sinun omista arvoista ja näkemyksistä kiinni. Sinä saat toimia niiden mukaan, me muut toimimme omien arvojemme ja näkemyksiemme mukaan.

14.04.2016 17:44

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Mutu, fakta, velka, kriisi- Eli ollaanko samaa mieltä, että emme ole talouskriisin aikana holtittomasti mässäilleet? -Luottoluokitus-: Ei todellakaan heilu tuulessa, joten silloin kun se muuttuu, ei sitä pidä sivuuttaa olankohautuksella. Tiesitkö, että Suomen talouskasvu on tällä hetkellä EU-alueen toiseksi alhaisin? Ainoastaan Kreikka jää meidän alapuolelle. Meillä ei tällä hetkellä ole varaa leikkiä joidenkin TPH:iden kanssa. Ja kai sie muistat, että sinä itse toit luottoluokituksen mukaan keskusteluun, kun käytit sitä argumenttina lisälainan ottamiselle TPH:ita varten?

14.04.2016 16:26

<BetBet> Redex Aivan, rakas imbesilli. Jos perustelee taloudellisilla syillä asiaa, niin hintaero seuraa automaattisesti.

14.04.2016 16:25

<BetBet> Redex Avun epäämisessä ei ole mitään isänmaallista.

14.04.2016 16:23

<BetBet> Redex Ja sieltähän se tulikin: vain ja ainoastaan oma hyvinvointi on tärkeää, vitut muista. Sitäpaitsi tuo arvosi ei ole suomalaisten vallassaoleva arvo, kuten maahanmuuttopolitiikka kokonaisuudessaan tähän päivään asti todistaa. Olet siten siltä osin epäsuomalainen, hajoa siihen.

14.04.2016 16:13

<BetBet> kanituuletin Tuohon -Redex> Paskan marjat vaan EDELLEEN tarkoitus osoittaa mitä kaikkea teillä on kun rutisette kurjuuttanne. Täysin päätöntä pullamössöilyä lässyttää kaiken tämän keskeltä kuinka vaikeata on, eikä muka mistään omasta ole enää varaa luopua. Kun tämän tajuaa, eikä siltikään hyväksy hallituksen avustustoimia, on itsekäs persereikä. Minun ei tarvitse luopua ylimääräisesti omastani, koska koen hallituksen tekevän asiassa oikein ja riittävästi puolestani.

14.04.2016 15:54

<BetBet> kanituuletin -Luottoluokitus-: Älä sitten jankkaa siitä enää idiootti. Ja niin kuin luottoluokitus heiluisi tuulessa kesät talvet ja suuressakin kusessa oltaisiin vaikka laskisikin. Sinulla se suhteellisuudentaju ei riitä tajuamaan toisilta puuttuvan kaiken ja toisen "vapaaehtoisen" toiminnan eroa.

14.04.2016 15:43

<Redex> SuutKiinniJo Perustellaan edellinen, koska et kuitenkaan muista mitä sitä on tullut tähän asti tekopyhäiltyä eli siis ihmettelit sitä, että jonkun mielestä suomalaisen henki oli arvokkaampi kuin turvapaikanhakijan.

14.04.2016 15:42

<BetBet> kanituuletin -Mutu, fakta, velka, kriisi-: Mitä helvettiä sönkötät imbesilli. Yllättävä meno, otimme lainaa – aivan hemmetin normikäytäntö.

14.04.2016 14:47

<Redex> SuutKiinniJo Sinä et tuota tietenkään ymmärrä, koska sinä et omaa minkään sortin isänmaallisuutta.

14.04.2016 14:42

<Redex> SuutKiinniJo Vituiksi meni taas tekopyhän argumentointi. Jos paasasin ko. asioista, jota en edes tee, niin kyseessä on suomalaisten hyvinvointiin liittyvistä asioista. Toki jos paasaisin täällä, että Kenian terveyenhuoltoa, teiden kunnossapitoa ja maanpuolustusta on rahoitettava verovaroin, vaikkapa koska ihmishengen arvo, niin logiikkasi voisi jopa toimia.

14.04.2016 14:23

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Tuohon -Redex>iin viittaavaan kommenttiin: Hänpä ei paasannutkaan itsekkyydestä, ihmishengen arvosta, jne. Sinä paasasit. Kyse on tekopyhyydestä.

14.04.2016 14:23

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Luottoluokitus-: Niin, eihän se tietenkään YKSINÄÄN voi KOKONAISTA luokkatasoa laskea. Mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö se kuitenkin vaikuta siihen luottoluokitukseen. Tuolla logiikallahan mikään yksittäinen rakennemuutoskaan ei vaikuta luottoluokitukseen. Tässä hieman "suhteellisuudentajua": nyt tapetilla olleessa opiskelun leikkaamisella haetaan 122 milj. säästöt. TPH-kustannukset arvioidaan olevan 0,8-1,5 mrd. Vastaavia leikkauksia tarvitaan siis noin kymmenen, jotta säilytettäisiin edes se status quo.

14.04.2016 14:23

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Mutu, fakta, velka, kriisi-: Mutta kun niitä "tarvittavia toimia" yritettiin parhaan mukaan, ja se samainen järjestelmä, joka nyt päästää sen 30-40% läpi, ei myöskään keksinyt ratkaisua kriisiin, eikä selviytynyt siitä ilman velanottoa. Joten jos olet sitä mieltä, että heillä päätöksenteko on hallussa, niin silloinhan heidän päätöksenteko kriisinkin suhteen "oli hallussa". Vai haluatko vain poimia ne osat, jotka itsellesi on suotuisia?

14.04.2016 13:45

<BetBet> Redex Et välitä terveydenhuollosta, teiden kunnosta, maanpuolustuksesta yms. kun et myy omaisuuttasi ja lahjoita niiden tuloja kyseisiin kohteisiin. Niinkö on kohdallasi vatipää.

14.04.2016 13:20

<Redex> Vieläkös se itsekäs rasisti kusipää jaksaa täällä tekopyhäilä, jolle ihmishengen arvo on enintään tietokoneen arvo.

14.04.2016 12:55

<BetBet> kanituuletin -Pisara, velka, kriisi-: En ole esittänyt mitään RATKAISUJA, kuten esitit, vaan korjaillut typeryyksiäsi. Mitä et tästä ymmärrä: ettemme tehneet tarvittavia toimia ja muutoksia, vaikka velkaa jouduimme ottamaan vuodesta toiseen – aivan yleisesti hyväksytty näkemys.

14.04.2016 12:41

<BetBet> kanituuletin -Luottoluokitus-: Mikään ei ole epäselvää kuin syy miksi vieläkin jauhat siitä. Edelleenkään luottoluokitus ei laskenut, eikä tule laskemaan tph:n takia, VAIKKA heidän osuus siellä onkin mukana imbesilli. Joten mitä helvettiä vänkäät. Eikä heidän perusylläpitämiseen menevä summa ole järjestyksessä ensimmäinen mistä karsimme, jos ja kun niikseen menee.

14.04.2016 12:32

<BetBet> SuutKiinniJo kanituuletin -Mutu, fakta-: 30-40 prosenttia on avuntarpeessa kriteeriemme mukaan – muu on mutuiluasi ja sitä myöten arvotonta sontaa –, mikä ei tarkoita loppujen olevan valheellisesti liikkeellä.

14.04.2016 06:21

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pisara, velka, kriisi-: ...Mitäh? Eihän tuossa kommentissa ole mitään järkeä. Miten tuo liittyy minun kommenttiini? Vai etkö ymmärtänyt, mitä sillä tarkoitin? Kommentti oli sarkasmia, jolla yritin kärjistää tilanteen, jotta sinäkin ymmärtäisit, että velanotto ei suinkaan ollut meidän omasta tahdosta kiinni, vaan käytännössä välttämättömyys. Tämä samainen järjestelmä, joka niitä TPH-linjauksiakin tekee, ja johon niin sokeasti luotat, ei suuressa viisaudessaan pystynyt nujertamaan kriisiä, mutta sinä näemmä luulet, että jopa ilman velanottoa olisi pitänyt siihen pystyä.

14.04.2016 06:18

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja ei luokituksen lasku tietenkään "automaattisesti" nosta korkoja, sillä lainanantajahan voi halutessaan hyväksyä vaikka negatiivisen koron, jos siltä tuntuu. Mutta se luottoluokituksen lasku vaikuttaa lainanantajien keskimääräiseen kiinnostukseen osallistua valtion lainanottoon, jolla puolestaan ON välillinen vaikutus lopullisiin toteutuviin korkoihin. Eihän kolarikaan automaattisesti laske auton hintaa, mutta kyllä omistajan on sen jälkeen vaikeampi löytää tarpeeksi hyväuskoinen ostaja sille. Joten käytännössä se laskee sen auton hintaa.

14.04.2016 06:18

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Luottoluokitus-: Mielestäni selitin aika tyhjentävästi luottoluokitusjärjestelmän perusidean jo 13.04.16 04:07 & :08 -kommenteissa. En jaksa enää toistaa itseäni. Mutta yksinkertaistaen: KAIKKI tulot ja menot, mitä SUOMELLA on, vaikuttaa sen saamaan luottoluokitukseen. Ja kun siellä on se "menot" sarake, niin kyllä ne TPH-kustannukset ihan kiltisti laitetaan sinne muiden sekaan, ei niille anneta mitään "armahdusta". (...)

14.04.2016 06:18

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Mutu, fakta-: Sie yritit tuota samaa taktiikkaa jo 09.04.16 09:47, ja vastasinkin siihen 10.04.16 00:57. Eli ei, en suinkaan kuvittele, että KAIKKI turvapaikanhakijat olisivat valheellisesti liikkeellä. Koska se olisi käytännössä tilastollinen mahdottomuus. En vain näe, että heidän osuus olisi suhteellisesti tarpeeksi iso valheellisesti liikkeellä oleviin, että Suomen kannattaisi nykytilanteessaan heihin upottaa niin paljon rahaa. Ootko kuullut sanonnan "95% pilaa kaikkien loppujen maineen"? (Virkamiesten tietoon ja arviointiin viitaten, lue myös neljäs kommentti)

13.04.2016 20:36

<BetBet> SuutKiinniJo -Pisara, velka, kriisi-: Sinun typeryydestä, itsekkyydestä ja mistä lie tässä on ollut kyse.

13.04.2016 20:30

<BetBet> kanituuletin -Mutu, fakta-: Älä sitten jauha paskaa, ettei kukaan ole avuntarpeessa! Tai puhu kuten omat arviosi olisi minkään arvoisia, Euroopan ja Suomen virkamiesten tekemiin nähden. Luottoluokitus-: Se EI OLE vaikuttanut luottoluokitukseemme! Eikä tällaista määrää nähtävästi ole tulossa tänä vuonna käsittelyyn, ja muutenkin suunta helpottamaan päin. Eikä luottoluokituksen laskeminen automaattisesti tarkoita korkojen nousua, joten voit lopettaa paskanjauhamisesi siitä – mikä ei parhaimmillaankaan johda kuin sinun keksimään hintaa heimosi ulkopuolisille.

13.04.2016 19:47

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pisara, velka, kriisi-: Jännä juttu, ettei kaikkina näinä vuosina Euroopan ministeriöstä ja sen työryhmistä ole vieläkään löytynyt sitä parasta mahdollista tietoa ja niillä tehtyjä päätöksiä, joilla tämä kriisi olisi saatu ratkaistua. Mutta ei vielä ole myöhäistä! Joten mitä sie enää täällä kirjoittelet?! Mene äkkiä sinne eduskuntaan kertomaan se sinun ihmeratkaisusi, supernero!

13.04.2016 19:47

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Mutu, fakta-: Ei ole sinullakaan PISTE. Enkä väitä että se on sutta ja sekundaa, mutta en usko sen myöskään olevan 100% luotettavaa, koska se todistettavastikin ON ollut puutteellista. Optimismi vs. pessimismi. -Luottoluokitus-: Se on arviolta 14-26% alijäämästä, joten se on siellä luokituksessa todellakin vaikuttamassa PISTE. Ja tuon kyllä vasta-argumentteja niin kauan esiin kuin itse yrität väärin perustein jotain todistella. :P

13.04.2016 16:22

<BetBet> kanituuletin -Pisara-: Satamiljardia velkaa ja sinä puolustelet ettemme ole sössinyt.

13.04.2016 16:19

<BetBet> kanituuletin -Pisara-: Ollaan leikkailtu ennenkin. SILTI on satamiljoonaa velkaa, niin vittu ei olla leikkailtu ja sopeutettu lähellekään tarpeeksi. Velalla paikataan alijäämää, mutta ei sitä tarvitse tuleen makaaman jäädä tulevaisuutta varten, kuten olemme tehneet, vaan muuttaa asioita. Näin emme ole tehneet, hence velka. Ja mitä hemmettiä sinä tästä vieläkin urputat. Omaa paskaa toimintaa paikkailtu ja nyt autamme toisia, koska helvetti kykenemme.

13.04.2016 16:08

<BetBet> kanituuletin -Luottoluokitus-: Parinkymmenentuhannen hakijan majoitus ei pistänyt luottoluokituksia paukkumaan, eikä tule pistämään ensi vuonnakaan. Vitun imbesilli sinulla ei edelleenkään ole yhtään mitään tietoa minkään maan, eikä henkilön tilanteesta. Älä tuo sitä vammailua enää esille.

13.04.2016 15:53

<BetBet> kanituuletin -Mutu, fakta, linkki-: Sinulla ei ole tietoa ensimmäisenkään turvapaikanhakijan tilanteesta PISTE. Ja väität Euroopan ulkoasianministeriöiden tiedon olevan täyttä sutta ja sekundaa. Ota se pää pois perseestä jo. Yhtään enempää en hukkaa aikaa noin typerästä kiistelemiseen.

13.04.2016 14:04

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pisara-: Miksi sitten käytit sitä ainoana argumenttina tuon aiheen alla? Suora lainaus: "-Pisara-: Mitä vittua sönkötät: velkaa on sata miljardia ja nyt vasta leikataan hyvinvoinnista, hemmetin idiootti!" Mihin muuhun olisi pitänyt tai edes voinut takertua? Etkä näemmä edelleenkään ymmärrä: 2008 jälkeen velka oli ainoa mahdollinen keino. Rakennemuutoksia ja leikkauksia ON tehty. Pointti on, että sinä yrität esittää, että olisimme eläneet jotenkin holtittomasti ja edesvastuuttomasti. Mitä emme suinkaan ole tehneet. Etsi aiemmin mainittu viittaus superneroon.

13.04.2016 14:04

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Luottoluokitus-: Mutta kun se TPH-ylläpito kerran vaikuttaa valtion menoihin, niin silloin sillä ON vaikutusta myös luokitukseen. Juuri tätä tarkoitin, kun sanoin että TPH:sta ei säälipisteitä jaeta. Ja kun sillä on 14-26% osuus meidän alijäämästä, niin se ei suinkaan ole mikään pieni kustannuserä. Ja "heidän tilanne" ei argumenttina ole fakta, vaan näkemysero, kuten olen jo aiemminkin monesti tuonut esiin.

13.04.2016 14:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Mutu, fakta, linkki-: Niin, TIEDÄT heidän tekevän päätöksiä heille tarjolla olevalla tiedolla, mutta et TIEDÄ kuinka totuudenmukaista se itse tieto on. Paras mahdollinen? Mutta kun meille kaikille se EI RIITÄ. Sehän se idea siinä linkissäkin juuri oli: järjestelmä vuotaa, ja silloin tapahtuu tuollaista. Meillä on eri näkemykset siitä, kuinka paljon heistä on "oikeita turvapaikanhakijoita".

13.04.2016 14:03

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -8 euroa-: Siitähän on aikaisemmin rutistu, koska sitä on koko ajan hiljalleen hilattu alas: http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/11/29/nain-paljon-lapsilisa-kutistui/201016603/139 - Ja kyseinen katsaushan on siis vuodelta 2010, se 8€ näyttäisi olevan 2014. En tiedä, onko senkin jälkeen leikattu vielä lisää. Kyllä se tänhetkinen rutina on pääosin siellä, minne ne isommatkin leikkaukset kohdistuu.

13.04.2016 09:39

<BetBet> kanituuletin linkistä: Eikä pätkääkään oikeiden turvapaikanhakijoiden vika.

13.04.2016 09:37

<BetBet> kanituuletin -Pisara-: Niin mitä ihmettä sitten idiootti? Turhaa takerrut yksityiskohtiin sanomisistani. Kyllä tiedän että ennenkin ollaan leikattu. Nyt ehkä isommalla kädellä ja isommilla muilla toimilla. Se ei muuta hitusen vertaa sitä tosiasiaa, että velkaa on, velka on ylivarojen elämistä ja sitä olemme mielummin ottaneet kuin muuttaneet rakennetta ja leikanneet hyvinvoinnista. Mikä helvetin poittisi tässä asiassa edes enää on?

13.04.2016 09:27

<BetBet> kanituuletin Luottoluokitus-: Mitä ihmettä vieläkin lässytät tuosta. Tulijoilla ei ole ollut mitään vaikutusta luokituksiin, ja tuskin tulee olemankaan, niin voit pitää turpasi jo tukossa. Määrä mikä nyt on tullut ja velka mikä heidän takia otettu ja mahd. otetaan, ei tule luokituksia heilauttelemaan. Ja vaikka heilauttelisikin niin silti heidän tilanteen takia olisi velkaa perusteltua lisää ottaa.

13.04.2016 09:19

<BetBet> kanituuletin -Siivut, 8 euroa-: Tarkoitin tietenkin lapsilisien leikkausta äpärä, mikä muistaaseni jollain kerta oli tuon verran, eikä rutinalta vältytty. -Mutu, fakta-: Onko 30-40 prosenttia tänne jäävistä oikeasti avuntarpeessa vai ei??? Ja minähän jurikin TIEDÄN viranomaisten tekevän päätöksiä henkilöistä parhaalla olemassaolevalla tiedolla, enkä vetele älytöntä mutuilua hausta. Haista nyt apina paska, missään kukaan järkevä ihminen ei väitä turpapaikanhakuprosessin olevan täydellinen, mutta se on helvetin paljon parempi kuin sinun MUTUILUSI.

13.04.2016 04:51

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Tuossa muuten uusi kulma (tai vaikka sellainen "aukko", mistä jo puhuinkin) järjestelmän luotettavuuteen: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001157431.html

13.04.2016 04:08

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pisara-: Heetkinen! Luuletko oikeasti, että tämä on joku ENSIMMÄINEN kerta kun 2008 jälkeen leikataan tai supistetaan? Saati 1990 jälkeen? Ootko tosissas? :D Onko siulla pienintäkään aavistusta, missä kunnossa esim. peruskoulutus tai terveydenhuolto on ollut jo vuosikausia? Ne on kuule aika eri kuosissa kuin mitä ne oli meidän lapsuudessa... Julkisen puolen palveluja on koko ajan pikku hiljaa ajettu alas. Nyt ne vaan pääsee enemmän uutisiin, kun kerralla rykäistään enemmän laajemmalla skaalalla.

13.04.2016 04:08

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Näiden luokitusten arviointiin vaikuttaa esim. sisä- ja ulkopoliittiset päätökset (esim. TPH-kriisi), valtion bruttokansantuotteen ja valtionvelan kehitys, viennin ja tuonnin ennusteet, jne. Monet näistä ovat kaiken lisäksi kytköksissä toisiinsa. Kyseiset järjestöt ovat arvioineet, että Suomella tämä kokonaisuus ei enää näytä niin hyvältä. Luottamus meihin on siis laskenut, ja meillä ei enää ole korkeinta luottoluokitusta. Tämän lisäksi näkymät sekä S&P:lla että Moody's:lla (kaksi isointa luokittajaa) ovat negatiiviset, eli luokitus näillä näkymin laskee entisestään.

13.04.2016 04:07

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Minä taasen otan pessimistin hatun päähän, ja totean, että vituiks menee. Ja virheettömyydellä ja täydellisyydellä on erittäin tärkeä rooli tässä, sillä sinä pyydät luottamaan järjestelmään, ja minä puolestaan yritän sanoa, että siinä on aukkoja, ja että en todellakaan siihen luota. Täten minun näkökulmasta sinä olet naiivi, kun luotat kyseenalaistamatta siihen. -Luottoluokitus-: Ymmärrätköhän sie nyt ylipäätänsä, että mikä tuo luottoluokitusjärjestelmä on? Se kuvaa meidän takaisinmaksukykyä, ja rahoitusmarkkinoiden luottamusta sen kehittymiseen. (...)

13.04.2016 04:07

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Siivut, 8 euroa-: Oot tainnut elää tynnyrissä? Opiskelijoillehan juuri vastikään julistettiin 87€/kk pudotus. -Mutu, fakta-: Kun sanon, että " Valitettavasti en ole samaa mieltä kanssasi..." tai "en jaa näkemystäsi siitä, että...", niin miten väännät sen siihen, että minä väittäisin OMAA NÄKEMYSTÄNI faktaksi? Olen mielestäni useampaan otteeseen todennut, että en tosiaan tiedäkään "totuutta". Mutta kun et muuten tiedä sinäkään. Ja tässä kohdassa meidän polut erkanee: sinä otat optimistin hatun päähän, ja luotat, että kyllä ne hoitaa hommansa, kenelle se on annettu. (...)

13.04.2016 00:50

<BetBet> jormaspekka Kukaan ole kaikille jakamassa imbesilli. Taloudellisin perustein tänne ei jäädä saa, koita se nyt edes saada kalloosi mahtumaan.

13.04.2016 00:41

<BetBet> kanituuletin -Luottoluokitus-: Jokin suuri kuluerä nyt on mielestäsi kyseessä kun luottoluokituksetkin laskee. Sellainen ei ole parista kymmenestätuhannesta henkilöstä johtuvaa, eikä viimeajan velalla hoidetuista tapahtumista johtuvaa. -Pisara-: Mitä vittua sönkötät: velkaa on sata miljardia ja nyt vasta leikataan hyvinvoinnista, hemmetin idiootti!

13.04.2016 00:23

<BetBet> kanituuletin Siivut: Koska ihminen on sen luonteinen otus, omiin etuihin ei saa koskea. Kahdeksan euron kuukausitulojen pudotus ei kenenkään taloutta kaada, mutta rutista pitää. -Mutu, faktat-: Ai anteeksi, SINULLA on se oikea tieto hallussasi. Juuri sanoin ettei kukaan ole väittämässä järjestelmää täydelliseksi vitun saapas!!! Sinä persereikä väität tietäväsi ettei Suomesta ja muusta Euroopasta paikan saavat olekaan avuntarpeessa. Kerro tähän hemmetin pätevästi miten olet siihen FAKTAAN päätynyt idiootti. Vitun mutuilusi ei kiinnosta.

13.04.2016 00:14

<jormaspekka> SuutKiinniJo johan tuo kaikille jakaminen nähtiin itänaapurissa ja mihinkäs se johti. Jos haluat jakaa varallisuutesi muille niin se on oma asiasi

13.04.2016 00:09

<BetBet> kanituuletin Älä tolvana lässytä kielenkäytöstä. Typerä on typerä, jos niin osoitetaan. -Velka-: Siinähän et jaa, ja väärässä olet parhaan tiedon mukaan. Sinun mielipiteesi ei pätkääkään muuta sitä miten asiat oikeasti ovat. Kiellä nyt vielä koko konfliktin olemassaolo samaan syssyyn mutuilullas.

12.04.2016 23:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Luottoluokitus-: Enkä minä niin missään väittänytkään, vai väitinkö? Sen sijaan, jos lainan takaisinmaksukyvyn arvioidaan heikentyneen, niin se puolestaan todellakin laskee luottoluokitusta. Sehän se on tuon koko luottoluokitusjärjestelmän toimintaperiaate. Ja jos olemme ottaneet itsellemme ylimääräisen pitkäaikaisen kustannuserän, niin sillä on luonnollisesti suora vaikutus siihen. -Pisara-: Mutta SINÄHÄN se koko ajan hehkutat, kuinka ollaan surutta elelty yli varojen ja mässäilty. Mutta kun tilastot ei tätä tue, päinvastoin.

12.04.2016 23:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ollaankohan siinä tapauksessa leikkaamassa väärältä kohderyhmältä? -Mutu, faktat-: Mitä jos tarkistaisit naiiviuden määritelmän? Kyllä se on juurikin naiiviutta, jos luottaa minkään järjestelmän olevan täydellinen ja erehtymätön. :D Jokainen tosiaan vetää omat johtopäätöksensä niistä tiedoista, mitä itselleen on tarjolla. Ja huoh, todellakin "taas". Sinä et tiedä yhtään sen enempää. Ainoa ero on, että sinä luotat järjestelmän erehtymättömyyteen ja virheettömyyteen, minä en. Se, että järjestelmä toimii parhaansa mukaan, on toki jalo tavoite, muttei itsessään takaa mitään.

12.04.2016 23:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velka-: Kuten olen jo monta kertaa sanonutkin, en jaa näkemystäsi siitä, että nämä pakolaiset olisivat hätää kärsimässä. Joten kaikki argumentit, jotka pohjaat yksinomaan tälle väitteelle, menettävät merkityksensä jo heti kättelyssä. Joten kun sanoit, että ""Selvitä" ja "ehjin nahoin" tarkoittaa lamoissamme ja turvapaikanhakijoiden kohdalla TÄYSIN eri mittakaavan asiaa", niin olemme itse asiassa samaa mieltä asiasta. Vastakkaisista näkökulmista, tosin. Siivuista voisi todeta, että jos ne kerran on niin "pieniä", niin miksi sitten niin iso kohu? (...)

12.04.2016 23:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Aggressiosi vain taas kerran osoittaa, että argumentit alkaa sinulta loppumaan. Joten yritäppä hyvä mies nyt taas käyttäytyä.

12.04.2016 20:07

<BetBet> kanituuletin-Pisara-: Älä rupea minulle 90-luvun lamasta lässyttämään... Millään tuolla ei ole pätkääkään tekemistä siihen eroon miksi nyt otamme jonkin verran lainaa tph:n kustannuksiin ja miksi silloin ja muuten olemme ottaneet. Eikä pätkääkään tekemistä niiden toimien kanssa mitä nyt olemme tehnyt taloutemme elvyttämiseksi. Täysin merkityksetön kirjoitus.

12.04.2016 19:54

<BetBet> kanituuletin -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Taas. Vittuakaan sinä et tiedä mistään mitään: et henkilöistä, et maista, et maiden alueista, et tapahtumista niissä. Jos sinulla jotain faktaa on niin toimita viranomaisille. Vain täysi idiootti vetää kaikenkattavia johtopäätöksiä pisaraisista tiedoista ja joidenkin toimista. Luottoluokituksesta-: Luottoluokitus ei laske kokonaislainamäärän mukaan. Lue edes oma linkkisi.

12.04.2016 19:40

<BetBet> kanituuletin -Pakolaisleirit, iänmääritys, 30-40%-: Ei. Siinä ei pätkääkään ole naiiviutta mukana, kun luottaa parhailla mahdollisilla tiedoilla tehtäviin päätöksiin, eikä mutuile omaansa. Kukaan ei ole lässyttämässä toiminnan ja järjestelmän virheettömyydestä tai täydellisyydestä. Sinä et siitä sohvaltasi edelleenkään tiedä ensimmäisenkään yksilön avuntarvetta, lähtömaista puhumattakaan. Täydellistä ylimielistä idiotismia ja paskan jauhantaa, jos muuta väität ja vieläpä johtopäätöksiä teet siltä harhaiselta olemattomalta pohjalta.

12.04.2016 19:32

<BetBet> kanituuletin -Velka-: "Selvitä" ja "ehjin nahoin" tarkoittaa lamoissamme ja turvapaikanhakijoiden kohdalla TÄYSIN eri mittakaavan asiaa. Me leikkaamme nytkin koska ON mistä leikata, eikä ne ole kuin pieniä siivuja yhteiskunnan koko hyvinvoinnista pois.

12.04.2016 17:24

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pisara-: Jos nyt katsoisit sitä linkkiä, niin huomaisit että ainoastaan 90-luvun alun laman ja tänhetkisen finanssikriisin takia ollaan oltu alijäämäisiä. Sitä vastoin 1996-2008 oltiin ylijäämäisiä, ja tehokkaasti saatiinkin suurinpiirtein puolet velasta lyhennettyä. Mutta sitä jäi vielä aika paljon. Sitten iski talouskriisi, jonka vaikutukset on kestänyt odotettua pidempään, ja nyt ollaankin jo ylitetty 90-luvun velkataso. Saa nähdä, kuinka korkeaksi velka lopulta kasvaa.

12.04.2016 17:24

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Sinun kantasi perustuu siihen, että valtaosa tästä pakolaisliikkeestä on todellakin hätään pohjautuvaa. Valitettavasti en ole samaa mieltä kanssasi, eikä ole moni muukaan. -Luottoluokituksesta-: No onhan sillä tekemistä. Jos me otamme itsellemme ylimääräisen pitkäaikaisen kustannuserän, niin lainanantajien luottamus velan takaisinmaksukykyymme luonnollisesti laskee. Jos me ottaisimme viisi miljoonaa pakolaista avosylin vastaan, niin luuletko, että saisimme enää mistään lainaa? Ymmärräthän, että tuo luottoluokituksen lasku on tehty VIIME KUUSSA?

12.04.2016 17:24

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pakolaisleirit, iänmääritys, 30-40%-: Ei ole sinullakaan. Ja kuten aiemmin sanoin, luottamuksesi järjestelmän ns. parempaan tietoon ja taitoon on ihailtavaa, mutta naiivia. Byrokratia on hidas ja jäykkä. Julkisen puolen pitää toimia sääntöjen mukaan, virkamiehet eivät pysty tuosta vain tekemään "omia päätöksiä" ilman todisteita, vaikka heistä itsestään vaikuttaisi, että kaikki asiat eivät nyt ole ihan kohdillaan. Sinun optimaalisuutesi on yhtä tyhjän kanssa. Tai itse asiassa, se voi pahimmassa tapauksessa olla myös vahingollista, jos joku päättävä taho sattuu sinuun uskomaan.

12.04.2016 17:24

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velka-: Ymmärrätköhän sie nyt taloudesta mitään? 90-luvun laman ja tänhetkisen talouskriisin aikana ei todellakaan olla "mässäilty", vaan lähinnä yritetty selvitä mahdollisimman ehjin nahoin. Ja koska talous on takkuilluit, tämä ei ole ollut mahdollista ilman velkaa. Mutta jos oikeasti tiedät keinon, miten lamasta ja talouskriisistä olisi päästy ilman velanottoa läpi (vaikka edes jälkiviisauteen perustuvalla tiedolla, jota sinulla ei päätöksentekohetkellä olisi ollut), niin kipin kapin valtiolle töihin. Heillä taatusti olisi käyttöä tuollaiselle supernerolle.

12.04.2016 13:11

<BetBet> kanituuletin Luottoluokituksesta-: Eikä mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden tulon kanssa, vaan omien asioidemme hoidon kanssa. -Pisara-: Emme tehneet tarvittavia muutoksia ylijäämän saavuttamiseksi omien mukavuuksiemme kustannuksella, emme tee niitä toisten perustarpeiden kustannuksellakaan.

12.04.2016 12:55

<BetBet> kanituuletin Ja se 30-40% on liikaa. Anteeksi mitä? Tuo määrä mikä paikan saa, on parhaalla suomalaisella ja eurooppalaisella tiedolla päätetty. Jos ei sinulle kelpaa, että ovat oikeassa avuntarpeessa, olet idiootti tai motiivisi on muu. -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Ja se jatkuu siltä osin kuin tarve vaatii, vaikka se jossain vaiheessa olisikin pullamössöstä suustasi pois. Siinähän pidät elämänlaatusi säilymistä korkeampana ja jalompana asiana kuin inhimillisten arvojen toteuttamista ja vaalimista. Turva edelleenkin oli jo pakolaislerillä.

12.04.2016 12:44

<BetBet> kanituuletin-Velka-: Niin velanotto on ylivarojen elämistä, täysin riippumatta mistä syystä tarve on. Emme muuttaneet toimintaamme vaan otimme velkaa. -Pakolaisleirit, iänmääritys-: Sinulla ei asiasta yhtään mitään omaa tietoa ole, eikä voisi olla, niin älä esitä kuin olisi. Kukaan ketkä näitä asioita selvittää, ei halua tänne väärin perustein yhtään ketään. Tuo puskista huutelusi on yhtä tyhjän kanssa.

12.04.2016 12:39

<BetBet> jormaspekka Aivan oma napasi on ainoa millä sinulle on merkitystä. Suomen kansan hyvinvoinnin säilyttäminen korkeimmalla mahdollisella tasolla on tärkeämpää kuin toisille perustason antaminen. Ja sellaisia mittareita voit etsiä, millä täällä ei asiat hyvin olisi. Kummallista sokeutta.

10.04.2016 00:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Luottoluokituksesta-: http://yle.fi/uutiset/fitch_laski_suomen_luottoluokituksen_aaaan/8738933 -- Eipä ole enää... Ja luottoluokituksen arvioinnissa ei anneta säälipisteitä inhimillisistä arvoista -Pisara-: Mutta sen suhteellinen suuruus alijäämään on kuvaavampi indikaattori siitä, kuinka lähellä olemme lisävelan ottamista (tai sen lopettamista). Sitten kun olemme reilusti ylijäämän puolella, sitten voimme alkaa verrata kustannuksia valtionvelan kokonaissuuruuteen. Mutta ensimmäinen etappi on saavuttaa edes se ylijäämä.

10.04.2016 00:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Mutta mielikuvan rakentamista kannattaa myös miettiä siinä vaiheessa uudestaan, kun valtamedia jää kiinni puolueellisesta valehtelusta (muistatko vielä "missä sun äitis on?", yms.?). Ja se 30-40% on liikaa. -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Se ylivarojen eläminen jatkuu, koska elätämme näitä TPH:ita. Koska se samainen raha on juurikin meidän varoista pois. Se on meidän käyttämää rahaa, jolla elämme yli varojemme. Ja kuten olen monta kertaa jo sanonutkin, turva ei näyttäisi näillä pakolaisilla olevan se ensisijainen murhe, joten inhimillisistä arvoista en anna sympatiaa.

10.04.2016 00:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velka-: Jos katsot tarkemmin niitä linkkejä, niin nopeasti huomaat, että ollaan lähinnä otettu velkaa ainoastaan 90-laman takia ja finanssikriisin takia. Muutoin ollaan vähennetty velkaa. Joten tuo siun "yli varojen eläminen" -argumentti ei edelleenkään toimi. -Pakolaisleirit, iänmääritys-: Kuten monta kertaa sanottu, ongelma onkin juuri siinä, että suurin osa näistä EI ole sotaa paossa, vaan valheellisin perustein liikkeellä. Uskosi järjestelmään on ihailtavaa. Mutta naiivia. (...)

09.04.2016 22:20

<DuD> Oho. Soini osoittaa tummaihoista ja huutaa "tuon takia Suomen talous on kuralla!". Kukaan ei muista, että koulutuslupaus rikottiin ennen maahnamuuttokriisiä ja yhteiskuntasopimus ja SoTe kustiin ihan puhtaasti kantasuomalaisin voimin. Hyvin näyttää toimivan ja miksei toimisi, onhan se yksi vanhimmista kikoista mitä kirjasta löytyy.

09.04.2016 14:12

<jormaspekka> Ongelma on se, että suomalaisia ei saa herätettyä millään. Suurin osa kuvittelee edelleen, että Suomi on varakas maa, ja useimmat ajattelevat myös, että (nyt jo vuosikymmenen jatkunut) taantuma on ohimenevä ilmiö, josta on turha huolehtia, koska "pian" alkava talouskasvu hoitaa kyllä ongelmat. Vaan kun talouskasvu ei ala. Verotus häätää varakkaat ja toimeliaat muihin maihin, ja samaan aikaan elätettävien määrä kasvaa väestön ikääntymisen ja epäsuotuisan sosiaalitukiperäisen maahanmuuton myötä. Ei voi puhua enää vain rakenteellisesta ongelmasta, vaan rakenteellisesta katastrofista.

09.04.2016 13:40

<jormaspekka> se että sinä tulet sanomaan että meillä olisi jotain velvollisuuksia tuiki tuntemattomia ihmisiä kohtaan joita ei olla edes tavattu, on suorastaan absurdia.

09.04.2016 13:39

<jormaspekka> voitte ottaa porukalla joukkolainan ja ruveta sitä jakamaan

09.04.2016 13:38

<jormaspekka> SuutKiinniJo minä istun, poikani istuu ja todennäikösesti hänen poikansa jne. en todellakaan halua sitoa tulevia jälkipolvia yhtään sen enempää kuin suomen kansan ylläpitämiseen on pakko. Kerroppas nyt tyhmälle mitä kaikkea ne albaanit, afgaanit ja venäläiset on menettäneet hakiessaan turvapaikkaa täältä? irakilaiset nyt vielä ymmärretään just just vaikka sielläkin UM;n mukaan on turvallisia alueita riittämiin, ja somalia kun nyt on ollut kaaoksessa jo kohta 30vuotta vaikka sielläkin meidän pakolaiset käy lomailemassa. Mutta kuten on aiemmin todettu, te jotka heitä haluatte elättää

09.04.2016 10:28

<BetBet> kanituuletin Pisara velkamme määrään.

09.04.2016 10:20

<BetBet> -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Niin on ja hallituksen toimilla koitamme päästä eroon siitä ylivarojen elämisestä, ettei velkaa tarvitsisi ottaa. Tämä ei tarkoita inhimillisten arvojen ikkunasta heittämistä, joihin turvapaikanhakijoiden auttaminen kuuluu. Meille parhaimman luottolukoituksen omaaville korkokustannukset ovat suotuisia. Itseasiassa meidän korkokustannukset on laskenut koko 2000-luvun, vaikka velkämäärä on kasvanut. Johtuen yleisestä korkotasojen laskusta.

09.04.2016 09:47

<BetBet> kanituuletin ... Jos luo mielikuvansa homogeenisestä ryhmästä mediassa olevien tapauksien johdosta, niin on yksinkertainen idiootti. Ja kun vain 30-40 prosenttia saa myöntävän päätöksen niin jotain siellä tehdään sinunkin kannalta mieleistä.

09.04.2016 09:47

<BetBet> kanituuletin -Pakolaisleirit-: Eli jotkut valittaa mielestäsi turhasta, joten: sotaa ei ole, eikä kukaan ole avuntarpeessa. Selvä juttu. Iänmääritys-: Johtopäätöksesi kenties: kaikki on kusettajia, ketään ei päästetä? Vai annetaanko heidän tehdä työnsä, jotka sen parhaiten maassamme osaa. Siitä toki saa olla huolissaan kuinka hyvin siinä onnistutaan ja kuinka hyvin kotoutus onnistuu, mutta sinulla ja minulla ei ole mitään annettavaa niihin. Tai no kotouttamisen onnistumiseen pitämällä rasistisen turpansa tukossa.

09.04.2016 09:25

<BetBet> jormaspekka Sinusta on ookoo ottaa vuosia velkaa omaan ylivarojen elämiseen, mutta ei toisten lähes kaiken menettäneiden perustarpeisiin. Ja nillität ettei rahaa saa koskaan takaisin kun itse istut miljardien velkakasan päällä loppuelämäsi todennäköisesti.

09.04.2016 07:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Sanoit myös, että TPH-kustannukset olisivat vain pisara? 2015 alijäämä oli 5,7 mrd € (joka siis joudutaan kokonaisuudessaan paikkaamaan velalla). Arviot TPH:iden vuotuisista kustannuksista on 0,8-1,5 mrd €, lähteestä riippuen. Eli ei nyt varsinaisesti mikään pisara, 14-26%.

09.04.2016 07:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Jos leikataan esim. terveydenhuollosta, tulee meille samalla henkilöstökulujen minimoimisen johdosta lisää työttömiä. Tällöin verotulot laskee (niin ansio kuin ALV), mutta tukimenot kasvaa. Tämä painaa meitä yhä syvemmälle alijäämän suuntaan. Niin, vai yrititkö sanoa, että leikkaus A:lla hoidetaan menoerä X, leikkaus B:llä menoerä Y, jne.? No ei, ei niitä todellakaan sovitella "yksi yhteen", vaan kyllä se on yksi iso potti, johon kaikki menot, tulot ja velanotto on yhteydessä. -Uhraukset-: Etkös sie aiemmin jotain lupaillut siitä pidemmälle tulevaisuuteen katsomisesta?

09.04.2016 07:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Leikkauksilla ja rakennemuutoksilla yritetään saada suunta käännettyä, eli alijäämä muuttaa ylijäämäksi, jotta vastaavasti voidaan alkaa lyhentämään sitä velkaa, ja samalla pienentämään korkokustannuksia. Mutta sitä vastoin, jos meille tuleekin enemmän menoja (TPH!), on ylijäämä vaikeampi saavuttaa, jolloin joudutaan tekemään enemmän leikkauksia, jos mielitään sitä suuntaa vaihtaa. Ne todellakin ovat kaikki kytköksissä toisiinsa. Kai sie myös muuten ymmärrät, että leikkauksilla on kerrannaisvaikutuksia? (...)

09.04.2016 07:57

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velat, leikkaukset, maksuaika-: Mitäh? Valtion budjetti on ollut alijäämäinen 2008 lähtien, ja se alijäämä on jouduttu paikkaamaan juurikin velalla (lähde: http://www.findikaattori.fi/fi/44). Tänäkin vuonna tulee olemaan ihan sama juttu. Kai sie ymmärrät, että veloilla on korkokustannuksia? Mitä isompi velka, sitä suuremmat kustannukset. Kun otamme lisää velkaa (ja TPH:iden takiahan sitä velkaa joudutaan ottamaan entistä enemmän), nousee samalla myös meidän korkokustannukset, jotka puolestaan alkavat syödä sitä tuottavuutta. (...)

09.04.2016 07:56

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Ja kun vielä tässäkään ei ole kaikki; lisäongelmahan näissä on sitten se, että heidät laitetaan oletusarvoisesti (ellei ole räikeä valetapaus) lasten yksikköön (täysihoitoon) odottamaan käsittelyä, joka kustantaa valtiolle 5x enemmän. Ja vielä linkistäsi: "Turvapaikkamenettely kestää kauan, yleensä puolesta vuodesta vuoteen".

09.04.2016 07:56

<kanituuletin> SuutKiinniJo: (...) Sitten päästään niihin "paperittomien" iänmääritysongelmiin, joista omakin linkkisi kertoi: "...iänmääritystestejä, esimerkiksi luusto- ja hammastutkimuksia, vaikka tarkkaa kalenteri-ikää on erittäin vaikea selvittää millään menetelmällä" ja "Yleensä Suomen viranomaiset uskovat muiden maiden viranomaisten merkintöjä eikä ikää haluta selvittää Suomessa", "... ettei iänmääritys ole ns. eksaktia tutkimusta vaan kuvaa aina ainoastaan kehitysastetta – ei kronologista ikää". (...)

09.04.2016 07:56

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pakolaisleirit-: Juu, en tiedä kuinka paljon kiittävät, etkä muuten tiedä sinäkään. Mutta molemmat kyllä tiedetään, että valittaa ainakin osaavat. Meneppäs youtubeen ja etsi "refugees complain". Heitäkö sitten pitäisi auttaa? -Iänmääritys-: Niin, siis ideahan oli, että täysi-ikäinen oli väärennetyillä papereilla mennyt suoraan alkukäsittelyistä läpi ilman vaadittavia iänmäärityksiä juurikin siksi, että pystyi näyttämään "todisteet"? Tämä osoitti, että systeemi ei ole vedenpitävä. Mutta ei tässä suinkaan vielä kaikki! (...)

09.04.2016 02:30

<jormaspekka> ottakoot ite lainaa ja tehkööt sillä mitä lystää

09.04.2016 02:30

<jormaspekka> SuutKiinniJo velkaa kuitenkin joudutaan ottamaan maahanmuuton vuoksi nyt paljon enemmän. se on elintasosta pois jossain vaiheessa kuitenkin. sinusta en tiedä, mutta minusta on tyhmää ottaa lainaa toisen puolesta, varsinkaan kun mitä todennäikösimmin, ei sitä koskaan saada takaisin. ainakaan siltä kenen vuoksi lainattiin

08.04.2016 19:25

<BetBet> Redex Kysy jos et jotain ymmärrä kommenteistani, äläkä tempaa tuulesta omiasi.

08.04.2016 19:20

<Redex> SuutKiinniJo Oikeastaan olet jo perunut niin paljon puheitasi, että maalmanhalailu on vissii loppunut sun osaltasi.

08.04.2016 19:14

<Redex> SuutKiinniJo Mistään ei tarvitse luopua ainostaan siinä tapauksessa, jos maahanmuuton kokonaisukustannukset ovat +-0. Mutta se ei sulle kuitenkaan aiemmin käynyt, koska ihmishengenarvo.

08.04.2016 18:48

<BetBet> kanituuletin -Kokonaisvelan maksuaika-: Juurihan sanoin ettemme enää ota velkaa tarpeisiimme. Otamme velkaa heidän tarpeisiin. Meillä on mistä leikata, heillä ei ole mitään. Sinä otit vuosikausia tyytyväisenä velkaa oman hulppean elintasosi maksamiseen, mutta et ottaisi toisten elämän perustarpeisiin. Humaania toimintaa...

08.04.2016 18:35

<BetBet> kanituuletin -Uhraukset-: turvapaikanhakijoiden tulo ei ole vaikuttanut elintasoomme.

08.04.2016 18:32

<BetBet> kanituuletin -Velat, leikkaukset-: selitetty kommenteissa jormaspekalle. Omia ylimääräisiä menojamme emme enää hoida velalla, kuten vuosikausia olemme tehneet, vaan leikkauksilla, sopeuttamisella ja rakennemuutoksella. Turvapaikanhakijoiden kustannukset hoidamme velalla. Nämä eivät vaikuta toisiinsa. Kokonaisvelkamme ei sinänsä ole ongelma, vaan tuottavuusvajeemme. Sen kuntoon saatuamme ja kotouttamisen onnistuttua, taloudellisia ongelmia ei ole.

08.04.2016 18:14

<BetBet> kanituuletin-Pakolaisleirit-: Et sinä tiedä kuinka paljon he siellä kiittävät leirin päästyään tai ylipäänsä konflikti alueelta pois päästyään. Kaikilla ei ole puhtaat jauhot pusissa, ja heitä käsittelyssä erotellaan. -Iänmääritys-: mitä näytit? Tyypin jolle ei iänmääritystä oltu vielä tehty, tai virheellisesti sellaiseen ohjattu... Ymmärrän että käsittelyn ajan täällä saa olla. Emme evää apua tarvitsijoilta kriteerien täyttämättömien takia.

08.04.2016 17:58

<BetBet> Redex Onko ymmärryksessä vikaa... En tarkoita, että niistä on tarve luopua. Osoitin että teillä on mistä luopua, vaikka ruikutatte kuinka tiukkaa nyt on.

08.04.2016 17:53

<BetBet> jormaspekka Jokainen hallituksen taloudellinen toimenpide olisi tapahtunut ilman turvapaikanhakijoiden vyöryä. Kotouttamisen onnistuminen rakennemuutoksen ohella, on asioita joista teidän pitäsi olla huolissaan. Ei siitä että mummoilta jää hillosilmä puurosta hakijoien takia pois, koska se on faktuaalisesti väärin. Omamme hoidamme rakennemuutoksella, hakijoiden kustannukset velalla(aluksi). Rakennemuutos on välttämätön. Kun se on onnistuneesti(toistaiseksi tarvitsee leikata) tehty, hakijoiden menot on pisara. Kuten velan määräkin, siihen nähden mitä meillä jo on.

08.04.2016 17:53

<BetBet> jormaspekka Ymmärrä nyt: turvapaikanhakijoiden takia ei ensimmäistäkään leikkausta yms. toimenpidettä ole tehty. Heidän taloudellinen vaikutus arkeemme on olematon. Toimenpiteitä ei tehdä sen takia, että meillä on velkaa, vaan että se jatkuvasti lisääntyy elämäntyylillämme. Loputtomiin näin emme voisi jatkaa. Velan olemassaolo ei siis ole ongelma, vaan sen lisääntyminen, jonka korjaamiseen tarvitsemme yhteiskunnallisen rakennemuutoksen. Tämä rakennemuutos ei tule koskemaan inhimillisiä arvoja, eli hädänalaisten auttamista. Siitä ei ole puolueilla erimielisyyttä. jatkuu...

08.04.2016 17:51

<kanituuletin> -Kokonaisvelan maksuaika-: :D Noniin. Tässä nähdään sinun logiikan puute. Se ei todellakaan ole niin yksinkertaista, että "otetaan vaan lisää velkaa". Tai hei, miksi Suomen pitäisi ikinä leikata yhtään mistään? Otetaan vaan lisää velkaa. Miksei saman tien kolminkertaisteta kaikkien kansalaistemme elintaso, "maksetaan vain myöhemmin"? Tai miksei samalla KYMMENkertaisteta koko maapallon asukkaiden elintaso, maksellaan sitten myöhemmin? Et kai satu olemaan niitä ihmisiä, joiden mielestä on turhaa tehdä uusia ydinvoimaloita, kun "tuleehan sähköä suoraan pistorasiastakin"?

08.04.2016 17:51

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Uhraukset-: Aivan, talkoisiin osallistutaan, vaikka ei haluta. Mutta kuten aiemminkin todettu, nämä leikkaukset ovat kansalaisten elintasosta pois. Jos leikataan koulutuksesta, niin kansan koulutustaso laskee. Jos leikataan terveydenhuollosta, niin kansalaisten keskimääräinen terveys laskee, kun ei päästäkään leikkaukseen heti ensimmäisellä kuukaudella. Se, että jos esimerkiksi sinulla on enemmän rahaa, olet jo koulut käynyt, tai olet pysynyt terveenä, jolloin et ole näitä palveluja edes tarvinnut, ei merkitse mitään. Nyt puhutaan koko kansasta.

08.04.2016 17:51

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Velat, leikkaukset-: Etkö oikeasti pysty käsittämään vai jätätkö tarkoituksella huomioimatta, että jos on rahareikä X, eli vanhat menot, ja siihen tulee yllättävä rahareikä Y, eli pakolaiskriisin menot, niin leikkauksia ei voi tehdä enää ainoastaan X mukaan, vaan pitää ottaa myös Y mukaan. Se naapurin Pentti -esimerkki oli mielestäni aika yksiselitteinen. Näiden uusien menoerien ennusteet joudutaan luonnollisesti ottamaan huomioon uusissa leikkauksissa. Ja kuten aiemmin näytinkin, Suomi on ollut keskimääräistä maltillisempi velanoton suhteen. Emme ole "mässäilleet".

08.04.2016 17:51

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Pakolaisleirit-: Joten heille on tarjottu suojaa ja ruokaa. Luulisi "hengenvaarassa" olevien olevan kiitollisia? Jostain syystä eivät olleet. Mutta koska elintasopakolaisuus... Ja mites muuten kommentoisit niitä rajalle hylättyjä passeja? -Iänmääritys-: Juurihan näytin toteen, että noin ei juurikaan käytännössä käy. Ymmärrän, että haluat "luottaa systeemiin", mutta sen on jo näytetty olevan puutteellinen. Ja kai ymmärrät, että MYÖS kaikki ne, jotka se vuotava seula ylipäätänsä saa kiinni, ovat vähintään käsittelyn ajan vastaavasti valtion kustannuksella täällä?

08.04.2016 14:44

<Redex> Kappas kanituuletin olikin jo maininnut sulle noista autoista, kesämökeistä ja muista sulle elämisen kannalta epäoleellisista asioista, mutta yritit siitäkin jo kiemurrella ulos. Seuraavassa viestissä ilmoittaudutkin varmaan jo rasistiksi.

08.04.2016 14:36

<Redex> Samalla saarnaat, että ihmiset eivät tarvi autoa, kesämökkiä jne.. elämiseen, mutta sinä tarvit saatana tietokoneen.

08.04.2016 14:34

<Redex> SuutKiinniJo Sinä kyllä paljastuit meille täysin tekopyhäksi ihmiseksi ja lisäksi saarnoiltasi meni totaalisesti pohja, kun et hengissä pysymisen kannalta epäoleellisista asoista ( joista täällä jatkuvasti saarnaat ), kuten tietokoneestasi halua ihmishenkien nimissä luopua. Jos suomalaiset eivät halua antaa rahojaan mamujen aiheuttamin kustannuksiin, niin se on täysin vastaava keissi sun tietokoneesi kanssa. Katsos kun myös sillä rahalla voidaan se tietokone ostaa, josta sinun mielestäsi ei kuitenkaan tarvitse luopua.

08.04.2016 13:45

<jormaspekka> SuutKiinniJo kun nyt on eletty jo ylivarojen ja sen takia joudutaan elintasoa laskemaan, niin onko oikein että lasketaan vielä lisää, sellaisten ihmisten takia jotka eivät ole osallistuneet yhteiskuntamme rakentamiseen millään tapaa, ja suurin osa ei koskaan tule siihen osallistumaankaan. Meillä on jo nyt vanhusten hoidossa suuria ongelmia kuten myös yhteiskuntamme heikoimmalla osalla. Pitääkö sitä velanottoa siis lisätä sen takia että voimme elättää ihmisiä jotka eivät tänne syntyneet, eivätkä tänne muutoin tulisi jos täällä ei jaettaisi rahaa.

08.04.2016 12:36

<BetBet> SuutKiinniJo Ainoastaan kokonaisvelan maksuaika pitenee. Kaikki rakennemuutoksen toimet, sopeuttaminen, leikkaamiset,.. tapahtuu siitä lisävelasta riippumatta/huolimatta.

08.04.2016 12:30

<BetBet> kanituuletin -Uhraukset-: Homma hoituu ilman minun ylimääräistä henkilökohtaista panosta. Mitään sellaista ei ole vaadittu tai pyydetty. Vanhoja vaatteita piti antaa, mutten saanut aikaseksi, jos jostain syystä kiinnostaaa... Kaikki meistä osallistuu jo talkoisiin valtion muodossa. En ole ketään pyytänyt tekemään estraa, vaan näyttänyt mitä kaikkea turhaa ja ylimääräistä meillä on, minkä arvotatte ylemmäksi kuin hädänalaisten auttamisen. Ainoa mikä pitäisi kiinnostaa ja toivoa on turvapaikkaprosessin ja kotouttamisen onnistuminen.

08.04.2016 12:10

<BetBet> kanituuletin Nyt tehdyillä leikkauksilla ei ole mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden tulon kanssa, vaan oman ylivarojemme elämisen syytä. Se että otimme itseämme varten velkaa vuosi tolkulla yltäkylläisyytemme säilyttämiseen ja vanhoissa rakenteissa roikkumiseen, menee sinulla toisten, joilta kaikki on mennyt(maa, koti, perhe, työ, kiinteä omaisuus), auttamisen yli. Nyt aloitetut rakennemuutoset tähtäävät tuon jo olemassaolleen velanoton loppumiseen ja mahdollisesti lyhentämiseen, eikä mikään niistä toimista ole tphakijoista koituneen lisävelan syytä.

08.04.2016 11:56

<BetBet> kanituuletin Iänmääritystä ei tehdä heti kun jamppa rajan ylittää, vaan prosessin aikana jos tarve vaatii. Jos ei suostu, määritellään täysi-ikäisesi.

08.04.2016 11:52

<BetBet> kanituuletin -Uusi elämä, ruoka-: Uutta elämää ei voi aloittaa paolaisleirillä. Pakolaisleireillä ei ole hengenvaaraa.

07.04.2016 23:49

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Uhraukset-: Kyseenalaistuksen alla olikin sinun henkilökohtainen käyttäytyminen, joka on sinun omien saarnojen vastainen. Muiden mielestä Suomella ei ole varaa eikä velvollisuutta osallistua näihin talkoisiin tässä mittakaavassa. Sinun mielestä kaikkien pitäisi "osallistua talkoisiin", mutta et itsekään vapaaehtoisesti siihen ryhdy, vaan vaadit kaikki muut osallistumaan. Itse olet koko ajan mesonnut, että kuinka "jokaisella täällä on mistä voisi luopua. Eli autoo, venettä, kesämökkiä, omistusasuntoa yms yms.". Jaa, että olisi varaa auttaa, mutta etpä niin kuitenkaan tee?

07.04.2016 23:49

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Opiskelusta leikkaaminen-: Mitäh?! Sehän on kaikki samasta kassasta pois. Jos ennen piti leikata X, niin nyt pitää leikata X+1. Ja jos koulutuksesta leikataan, niin sehän todellakin on suoraan elintasosta pois (etkös sie juuri sanonut, ettet katsoisi ainoastaan viikon päähän?). Ethän ole tosissasi tuon kommentin kanssa? -Syyllistäminen-: Pakolaisia syytän valheellisuudesta. Naiiveja idealisteja syytän yhteiskuntamme alasajon kiihdyttämisestä. Uhkia on tehokkaampi välttää, kuin korjata jälkeenpäin, jolloin se saattaa olla liian myöhäistä. Siksi "uhkakuvat".

07.04.2016 23:48

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Toki saa ruuasta valittaa, mutta aika sikamaista, jos kerran olet "hengenvaarassa". Ja se on samaa ruokaa, mitä esim. kouluissa syödään. No, nyt ne sitten syövät paremmin kuin koululaiset. Reilu peli. (Not!) -Valheelliset perusteet, iänmääritys-: Sori, mutta nyt oot vähän heikoilla antimilla liikkeellä: http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016012220995889_cm.shtml -- http://www.express.co.uk/news/world/603797/Migrant-crisis-FAKE-Syrian-claim-asylum-Europe -- Eli ei tosiaan SAISI jäädä, mutta epäilystäkään ei ole, etteikö sieltä valheellisesti tultaisi.

07.04.2016 23:48

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Yksi asia kerrallaan-: Sori, mutta en jaksa enkä aio päivystää koko ajan rasiassa odottamassa yksittäisiä vastauksia, joten annan kyllä kerralla koko litanian. -Uusi elämä, ruoka-: TURVApaikanhakija. Ei sitä Suomesta (mantereen toiselta puolelta) asti tarvitsisi hakea. Eikä "hengenvaarassa" olevalle pitäisi uusi elämä olla se ensisijainen huoli, vaan suoja ja ruoka. Molemmat oli tarjolla jo pakolaisleireillä. Ei kelvannut. Ja kun Suomeen asti päästiin, niin täällä ei antimet sitten edes kelpaa näille herkkusuille. (...)

07.04.2016 21:51

<BetBet> Redex Höpöhöpö. Mitkään tuon luokan henkilökohtaiset uhraukset eivät ole tarpeen ja silti nillitätte kuinka pirusti maksaa ja tulee maksamaan. Ei mitään suhteellisuuden tajua.

07.04.2016 21:03

<Redex> kanituuletin No selvisipähän tästä trollin kanssa käydystä keskustelusta se, että tekopyhälle SuutKiinniJo ihmishengen arvo on hänen omistaman tietokoneen arvo. Harvoin näin selvää tekopyhyyttä näkee edes netissä.

07.04.2016 20:00

<BetBet> kanituuletin Kaiken kaikkiaan tyypillisesti olemattomia uhkakuvia maalailet ja syylistät asioista heitä keillä ei mitään tekemistä asioiden kanssa ole. Jos jatkat niin yksi asia kerrallaan.

07.04.2016 19:56

<BetBet> kanituuletin Opiskelusta leikataan meidän itsemme takia, ei turvapaikanhakijoiden takia. Mikään ei ole horjunut, elintaso ei ole laskenut.

07.04.2016 19:54

<BetBet> kanituuletin Kukaan ei katso ainoastaan viikon päähän. Ruuasta voi antaa palautetta, siihen ei maailma kaadu.

07.04.2016 19:51

<BetBet> kanituuletin Ei minulla ole mitään syytä Venäjälle jäädä loppuelämäksi vain koska se on naapurimaa ja auttoi – sinä voit jäädä jos siltä tuntuu. Ei tarvitse mitään myydä, tilanne on hallinnassa aivan mainiosti. Iänmäärityksestä tuolla: http://www.pakolaisneuvonta.fi/index_html?lid=136&

07.04.2016 19:43

<BetBet> kanituuletin Pakolaisleirillä ei voi aloittaa uutta elämää. Ei vaikea tuota itse käsittää. Minä en jäisi Venäjälle, hekään ei Turkkiin tms. Tänne ei väärin (valheellisin) perustein saa jäädä, eikä sinulla siinä ole mitään keinoa arvioida ensimmäisenkään tulijan syiden oikeellisuutta.

07.04.2016 16:39

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Opiskelu-: Suomi on kasvanut paljon toitottamaksesi hyvinvointivaltioksi juurikin koulutuksen tason ansiosta. On erittäin surullista katsoa, kun tämä meidän valttikortti joudutaan ajamaan alas. -Vanhustenhoidon itsestäänselvyys-: Juuri tällaisten etuuksien takia Suomessa onkin pitkään maksettu korkeita veroja. Nyt ei vaan annetakaan vastinetta niille maksetuille veroille. -Isänmaallisuus-: Onhan siinä ristiriita, jos tieten tahtoen on valmis horjuttamaan oman maansa infrastruktuuria sekä ajamaan omien kansalaisten elintasoa alemmas turvapaikanhakijoiden etujen tieltä.

07.04.2016 16:39

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Etuoikeutetut&romahtaminen-: Kuten aiemminkin sanoin, ongelma onkin siinä, että sinä katsot viikon päähän, ja toteat, että kaikki hyvin. Muut yrittävät katsoa vuosien päähän, ja estää sen romahtamisen, jota sinun kaltaiset idealistit tietämättään edesauttavat. -Argumenttien loppuminen-: Turhautuneisuutesi on käsinkosketeltavaa. Argumentointisi ei. -Perustarpeiden tyydyttäminen-: Riisipuuro ei näemmä TPH:den mielestä ole tarpeeksi perustarpeiden tyydyttämiseen. Eikä näemmä yleisestikään kouluruoka.

07.04.2016 16:39

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Itsekkyys-: Puhut paljon itsekkyydestä, mutta itsekään et suostuisi Venäjälle jäämään, vaikka se olisi valmis auttamaan hädässä? Jep jep. Ja mitä Redex sanoi tuosta omaisuuden myynnistä osuu naulan kantaan. Joten SuutKiinniJo, jos et kerran ole itsekäs kusipää, niin kerrohan mistä kaikesta SINÄ olet luopunut? Et näemmä ainakaan tietokoneesta. -"Paras tieto"-: Just. Viranomaiset tekee päätökset sen mukaan, mitä heille tietoa annetaan. Ja jos heille sanotaan, että 17v Syyriasta, niin heidän pitää toimia sen mukaan. Kyllä meillä muilla olisi aika paljonkin siihen lisättävää.

07.04.2016 16:38

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -Ensisijaisesti rakenneuudistuksilla-: Toki, mutta juuri eilenhän saatiin lukea 120 miljoonan leikkauksesta opiskeluun (eikä siis näemmä mikään kertaluonteinen, vaan toistaiseksi pysyvä ratkaisu). Kun uudet rakennemuutokset eivät ehdi vaikuttaa, joudutaan leikkaamaan. TPH:hin uppoaa rahaa, ja se raha pitää jostain raapia kasaan. Joten kyllä, TPH:lla on aika pitkä pätkä tekemistä, kun hallitus yrittää ratkaista mistä pitää säästää. He eivät tosiaan olleet alkuperäinen aiheuttaja tähän tilanteeseen, mutta he ovat todellakin pahentamassa sitä.

07.04.2016 16:38

<kanituuletin> SuutKiinniJo: -"Sodan uhrit"-: Hengenvaarassa oleva ei vaadi päästä toiselle puolelle mannerta "turvaan". En todellakaan pidä valehtelijoita samassa arvossa muiden ihmisten kanssa, enkä suo samaa sympatiaa heille (varsinkaan, kun aihetta sympatialle ei kerran ole). -Velka-: Ei Suomi nyt varsinaisesti mikään iso velanottaja ole ollut. Ennen finanssikriisiä Suomen velanotto oli suorastaan maltillista (lähde: http://www.tradingeconomics.com/finland/government-debt-to-gdp), jopa keskiarvon paremmalla puolella. Joten sinun "velalla mässäily"-argumentti ei nyt oikein toimi.

07.04.2016 14:52

<BetBet> Redex Katsos valitsemmme hallitus hoitaa...

07.04.2016 14:48

<BetBet> Redex Isänmaallisuus ei ole tämän asian kanssa vähääkään ristiriidassa.

07.04.2016 14:44

<BetBet> Redex En, vaan että toimimme kuten kaikille(maille) on parasta ja reiluinta.

07.04.2016 13:37

<Redex> Kiinnostaisi tietää SuutKiinniJo -nimimerkin vapaaehtoinen avustuksen määrä turvapaikanhakijoille. Esimerkiksi sängyn, tuolien, lautasten saati tietokoneen ja nettiyhteyden omistaminen ei ole pakollista hengissä pysymiseen, vaan tulee pikinmiten myydä ja lahjoittaa rahat turvapaikanhakijoille. Jos et tätä tee olet itsekäs kusipää.

07.04.2016 13:25

<Redex> SuutKiinniJo Oma kansahan on tietenkin aina etusijalla enemmistön eli isänmaallisten suomalaisten mielestä. Jos sinusta ei isänmaallisuutta löydy, niin olisiko aika vaihtaa maisemaa?

07.04.2016 13:16

<Redex> kanituuletin Olet asian ytimessä. Juuri tuo elintasopakolaisuushan tässä Suomeen tulevilla turvapaikanhakijoilla on kyseessä. Vain murto-osa turvapaikansaaneista palaa kotimaahansa, kun se luokitellan jälleen turvalliseksi maaksi.

07.04.2016 13:13

<Redex> SuutKiinniJo Kuitenkin jostain ihmeen syystä sinusta nämä ihmiset pääsevät hengestään, jos Suomi niitä ei ota? Kuvittelisin, että täällä puhutaan lähinnä Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista, ei koko maailmaan.

07.04.2016 10:27

<BetBet> HaGGe Vai se satanen sua kyrsii :D Opiskelu ei ole perustarve siinä mielessä, että ilmankin hengissä pysyy. Vanhustenhoito on retuperällä omiin standardeihimme nähden, se että valtio ylipäänsä osllistuu siihen ei ole itsestäänselvyys maailmassa.

07.04.2016 10:12

<HaGGe> SuutKiinniJo Perustarpeiden tyydyttäminen ei tarkoita, että annetaan 100€ majoituksen ja ruuan lisäksi. Ja mites se opiskelijoiden tai vanhusten perustarpeiden tyydyttäminen, ilman lainaa opiskelija ei pysty varmaankaan missään 5 suurimmassa kaupungissa (parhaat opiskelumahdollisuudet) asumaan ja maksamaan kaikki kuluja (mm ruokaa) pelkällä opintotuella. Varsinkaan nyt kun 80€ leikattiin taas. Ja vanhainhoidosta on raportoitu, että vanhukset nukkuvat päiväkausia omassa paskassaan ja ruokaa tarjottu ehkä kerran päivässä.

07.04.2016 09:50

<BetBet> kanituuletin Kuinka sitä ihminen ei tajua kuinka etuoiketttua elämää hän on voinut Suomessa viettää. Mitään sellaista taloudellistakaan kriisiä Suomessa ei ole mitä saatat otsikoiden perusteella kuvitella. Ei, yhteiskuntamme ei ole lähimainkaan romahtamassa. Argumenttina paskimmasta päästä ja vain omaa ymmärtämättömyyttäsi. Vanhalla medialla tarkoitin, ettei maksa vaivaa korjailla väärinkäsityksiä muutaman ihmisen nähden. Äläkä heitä naamalle tuota säälittävää paskaa argumenttien loppumisesta/lyttäämisestä... Sinulla ei mitään ole.

07.04.2016 09:38

<BetBet> kanituuletin Minullakin on resurrseja. En jäisi Venäjälle uutta elämää rakentamaan, jos maasta joutuisin pakenemaan jostain syystä. En siten odota sellaista toisiltakaan. Taloudellisin perustein ei saa paikkaa. Jokaisen tilanne selvitetään siellä missä paras tieto on saatavilla, meillä rasiassa ei siihen ole mitään lisättävää.

07.04.2016 09:32

<BetBet> SuutKiinniJo Mistä on kyse: vuosia oman mässäilyn maksaminen velalla, ja sen ottoon vetoaminen nyt joidenkin muiden avuntarpeen edessä. Itsekkästä, niin kovin itsekästä.

07.04.2016 09:28

<BetBet> kanituuletin Ihmisyys on se velvoite. Se ei ole meille saneltua. Autat kaatunutta mummoa, mutta et auta sodan uhreja – mikä johtuu ettet pidä heitä samassa arvossa kuin naapurin mummoa. Kuten sanoin: olemme vuosia maksaneet velalla omaa yltäkylläistä elintasoamme. Ensisijaisesti rakennemuutoksella koitetaan pitkällä tähtäimellä saada velanottoa hillittyä, ei veroilla ja leikkauksilla. Turvapaikanhakijoilla ei ole pätkääkään tekemistä Suomen nykyisen taloudellisen tilanteen ja toimien sen suhteen kanssa.

07.04.2016 09:12

<BetBet> Redex Jos kaikki maat toimisivat kuten Suomen haluaisit, heille ei olisi paikkaa minne mennä; eli joutuisivat jäämään juurikin niihin oloihin mitä pakoon ovat lähteneet. Ymmärrämme tämän emmekä nähdyllä tavalla ole persereikiä turvapaikanhakijoita kohtaan EMMEKÄ toisia maita kohtaan, joille taakka rintamamme jäsenten perääntymisen johdosta lankeaisi. Tuota ymmärtämättä ei ole napaansa pidemmälle katsellut ja ajatellut.

07.04.2016 03:22

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Eli ei, en näe tarpeelliseksi, että Suomen pitäisi (varsinkaan nyt omassa ahdingossaan) alkaa hyysäämään elintasopakolaisia. Yksityishenkilöt saavat toki tehdä mitä lystäävät, omapahan on valintansa. Ja mitä tarkoitat "näin vanhassa mediassa"? :D Tää on kuule 17 tuntia vanha media. Keskustelukin on edelleen aktiivista. Ja ymmärrän, että alkaa vituttaa kun joku lyttää siun omat argumentit maanrakoon, mutta koita nyt hyvä mies käyttäytyä vähän sivistyneemmin. Jokainen aggressiosi on vain osoittanut, että ko. argumentit ovat osuneet nappiin, ja että sinulta ne alkavat loppumaan.

07.04.2016 03:22

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Ja mitä tulee pakolaisten "hengenvaaraan" (osittain copy-pastea toisesta mediasta): Tämänhetkisessä pakolaiskriisissä on aiempia kriisejä erikoisempaa se, että pakolaisille ei kelpaakaan turva siitä lähimmästä maasta (tai edes seuraavasta), vaan halutaan juuri johonkin tiettyyn maahan. Suomi on aika kaukana sieltä lähtömaasta, täällä on kylmää, märkää ja pimeää, ja työttömyys karkaa jo nyt käsistä. Lisäksi esiintyy maahanmuuttovastaisuutta. Mutta sosiaaliturva on OK. Näitä tekijöitä kun katsoo, niin kieltämättä alkaa arvelluttamaan tänne hinkuavien pakolaisten intressit.

07.04.2016 03:22

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Äläpäs nyt innostu. Ollaan toki korkealla, mutta juuri ja juuri mahdutaan Top10:een (lähde: http://www.oecdbetterlifeindex.org/). Mutta kyllä, Suomi on tosiaan hyvinvointivaltio. Ja olisi muuten kiva myös pysyä sellaisena. Mutta se ei edelleenkään luo mitään velvoitetta. Ennemminkin niillä lähtömailla olisi se "velvollisuus" huolehtia kansalaisistaan. Ja niin, siis velkahan ei suinkaan ole mitään "ilmaista rahaa", se pitäisi myös maksaa takaisin. Ja kuten tulikin mainittua, se raha kerätään joko veroilla tai leikkauksilla. Molemmat vaihtoehdot heikentävät yleistä hyvinvointia.

07.04.2016 01:46

<kaktusjaska> Ei kai se Googlen vika ole :)

07.04.2016 01:26

<Redex> kanituuletin Minkäs sille voit, jos SuutKiinniJo pitää Ruotsia maana, jossa turvapaikanhakijat tapetaan. Vihervassariloiset, kun eivät ole niitä penaalin terävämpiä kyniä.

07.04.2016 00:57

<BetBet> HaGGe Turvapaikanhakijoiden perustarpeet tyydytetään, aivan kuten jokaisen suomalaisenkin, ja sinulla on jotain kitisemistä siitäkin. P.s. poistun...

-10
07.04.2016 00:40

<HaGGe> SuutKiinniJo Höpinää tai ei, niin valtio käyttää n. 40€/vrk rahaa turvapaikanhakijaa kohden (voi olla jopa enemmän, IL:ssä oli loppuvuodesta uutinen että joihinkin uppoaa mahdollisesti yli 400€), ja tuo rahamäärä on täysin riippumaton tph:n omaisuudesta, lähes riippumaton mistä hakija tulee, kunhan hän vain hakee turvapaikkaa.. Joillain voi olla tuhansia, tai jopa kymmeniä tuhansia euroja mukana. Opiskelijalta vähennetään samantien tukea jos hieman käyt töissä. Vanhainkodeissa ei olot ovat äärimmäisen surkeat, enkä usko että millään täyttyy tuo 40€/vrk vanhuksen kohdalla..

07.04.2016 00:31

<BetBet> kanituuletin Ollaan top-vitosessa maailmassa jokaisella hyvinvoinnin mittarilla, älä tule siihen lässyttämään ettei mistään voi vähentää. Velaksi ollaan eletty vuosi tolkulla oma mukavuus ainoana syynä ja nyt sille velanotolle pitäisi tehdä stoppi muiden ihmisten perustarpeiden täyttämisen edessä, niin haista ny jonnepelle vittu. Jos ei ole valmis luopumaan omastaan toisen hengen ja hyvinvoinnin eteen, niin on moraaliton paska piste. P.s. poistun, ei maksa vaivaa keskustella näin vanhassa mediassa.

-10
07.04.2016 00:01

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Mieti näin: Sinulla on 5€. Leipä maksaa 2€, maito 1€, vessapaperi 2€ ja sähkölasku 2€. Täten sinulle jää -2€, eli joudut ottamaan sen puuttuvan osan velkana jostain (tai jättämään osan tuotteista/palveluista pois). Sitten tuleekin tilanne, että naapurin Pentti tarvitsisi 3€. Otatko LISÄÄ lainaa 3€, vai leikkaatko muista kuluistasi? Mutta sitten tajuatkin, että sinähän olit Pentin kavereille jo aikaisemmin antanut rahaa, ja kiitokseksi he olivat vain paskoneet nurmikollesi. Lopuksi sinulle vielä selviää, että Pentillä vaikuttaisikin olevan valehenkilöllisyys. Mitäs nyt teet?

07.04.2016 00:00

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Valtiolla on vuotuinen budjetti. Kun budjettiin tulee ylimääräisiä menoeriä, joudutaan joko leikkaamaan muualta, tai kasvattamaan budjettia (eli nostetaan veroja tai otetaan lisää lainaa). Säästökuurille ollaan jo siirrytty ennen turvapaikanhakijoita, lisää valmistellaan tälläkin hetkellä, ja turvapaikanhakijoiden takia sitä tullaan tekemään entistä enemmän myös tulevaisuudessa. Kaikki se raha ja resurssit, mitä turvapaikanhakijoihin laitetaan, on AINA jostain muualta pois. PISTE.

06.04.2016 23:45

<BetBet> HaGGe On sinulla höpinät :D

06.04.2016 23:24

<HaGGe> SuutKiinniJo Jeps, ei ole (ainakaan vielä) vanhusten ja opiskelijoiden leikkauksia toteutettu pakolaisten kustannuksella, mutta kuten aiemmin sanoin monen suomalaisen vanhuksen tai opiskelijan henkikään ei ole niin arvokas hallituksen silmissä kuin joidenkin turvapaikanhakijoiden. Tuo pitää edelleen paikkansa.

06.04.2016 22:44

<BetBet> jormaspekka Jahas siellä on taas parempaa tietoa maiden oloista kuin ulkoasianministeriössä :D

06.04.2016 22:41

<BetBet> HaGGe Yhdenkään opiskelijan tai vanhuksen kustanuksella ei turvapaikanhakijoita ole hyysätty, joten heidän olojen valitus ei kuulu tähän asiaan. Tietysti kaikkien parhaaksi olisi ettei sotia ja konflikteja olisi maailmassa ja kaikki mahdollinen apu lähellä missä niitä olisi, näin ei kuitenkaan tilanne ole.

06.04.2016 22:04

<Kantasolu> Tässä vähän aikaisemmin oli kuva aiheesta "Litteä maapallo". Ne jotka uskovat maapallon olevan litteä uskovat siihen niin kovasti, että eivät usko pyöreyteen vaikka näkisivät sen olevan pyöreä. Yhtä lailla, yksi käyttäjä tätä kuvaa kommentoidessaan ei usko, että maahantunkeutujissa olisi mitään vikaa, ei vaikka todisteet työnnettäisi nenään kiinni. Hän hyökkää silmille puolustaessaan kaikkien turvapaikanhakijoiden oikeuksia ja panee sanoja suuhun niille jotka haluavat pitää omista oikeuksistaan kiinni. En viitsi riidellä hänen kanssaan, yhtä turhaa kuin evoluution selittäminen kreationistille.

06.04.2016 22:01

<jormaspekka> SuutKiinniJo niinkuin mistälähtien on ollut Suomalaisten velvollisuus maksaa heidän henkensä? Ja kenen hengistä nyt puhutaan? Elintasopakolaisten vai niiden muutaman oikean Syyrialaisen joita tänne on vaivoin päässyt? Ei oikein voi puhua sotaa pakenevista pakolaisista kun meille viimevuonna tulleista pakolaisista eniten tuli 1. Irakista 2. Somaliasta 3. Albaniasta 4. Afganistanista 5. Venäjältä ja vasta kuudeksi eniten on Syyriasta tulleita. Heitäkin vain 119kpl niistä yli 15000sta joita tänne tuli viime vuonna.

06.04.2016 21:56

<HaGGe> SuutKiinniJo Onhan se hyvä tarjota apua, ei siinä mitään. Mutta tällä hetkellä monen suomalaisen vanhuksen tai opiskelijan henkikään ei ole niin arvokas hallituksen silmissä kuin joidenkin turvapaikanhakijoiden. Tämä ei ole millään tavalla kestävä tilanne, näin ei voi jatkua. Asiat pitää tuolla Lähi-idän päässä hoitaa, ja turvapaikka sieltä tarjota (lääniä kyllä riittää, minne yhteisvoimin väliaikaisleiri pystyyn). Kriisi pitää saada loppumaan ja nykyiset pakolaiset takaisin kotimaahansa aloittamaan puhtaalta pöydältä. Se ei ole kestävää ajattelua, että kaikki pakolaiset jäävät tänne.

06.04.2016 21:22

<Fenghuang> Suutkiinnijo Ime munaa homo

06.04.2016 19:56

<BetBet> HaGGe Siitä pääsetkin kätevästi laskemaan minkä arvoinen Heidän henkensä ei sinulle ole. Mitähän suomalaisen maksaisi...

06.04.2016 19:13

<Diipadaap> Onko kukaan kokeillut vielä hakusanoilla 3 Asian teenagers? hihihi

06.04.2016 19:03

<Lekah> HaGGe Ei kauaa..

06.04.2016 19:03

<windosrmagistus> HAHAHAHAAHA!

06.04.2016 18:52

<FernandoSolo> Stereotypiat ei ehkä ole universaalisti pitäviä... mutta yleensä on vahva pohja josta ne kumpuaa.

06.04.2016 18:17

<HaGGe> SuutKiinniJo Oikeassa olet, ei hoideta vielä suoraan leikkauksin, mutta lainaa otettiin päälle miljardi turvapaikkakriisin hoitamiseen. Ja lisää joudutaan ottaamaa. Ei sekään oo yhtään sen parempi, kun on menty muutenkin talousasioissa rytinällä suohon. En näe mitään velvoitetta auttaa tässä mittakaavassa, kuin nyt autetaan. Lähi-idän ongelmat eivät edes ole kokonaan länsimaalaisten aiheuttamia, Lähi-idän maat olisivat ihan varmasti pystyneet nousemaan "nykyaikaan", jos olisivat vain jättäneet sen kiistelemisen kenen Allah on paras.

06.04.2016 17:34

<jormaspekka> SuutKiinniJo ei vielä.. nythän ne meinaa kehysriihessä laittaa mamukulut siihen. persut vastustaa juurikin sen takia että silloin leikataan kantaväestöltä maahanmuuttajien hyväksi

06.04.2016 17:29

<Xporter> Urporuhtinas Kyllä jenkeissä ainakin luokitellaan epäiltyjä ja ihmisiä ylipäänsä mustina, valkosina ja latinoina.

06.04.2016 17:18

<BetBet> kanituuletin Turvapaikanhakijoista koituvia kuluja ei ole hoidettu leikkauksilla piste.

-25
06.04.2016 16:37

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Ootko sie elänyt tynnyrissä tai jotain? Suomessa on jo nyt jouduttu koulutuksesta ja muista julkisista palveluista leikkaamaan. Näiden turvapaikanhakijoiden hyysäämisellä on suorat vaikutukset Suomen yleiseen elintasoon. Tämä vaikuttaa niin köyhiin kuin rikkaisiin. Ja näillä päätöksillä on kauaskantoiset vaikutukset. Saatan toki olla itsekäskin, mutta ensisijaisesti pyrin olemaan realisti. Sinä puolestaan taidat olet aiemmin mainittu idealisti, joka ei näe omien aatteidensa ulkopuolelle.

06.04.2016 16:19

<BetBet> kanituuletin Kukaan ei tässä ole koko maailmaa pelastamassa herran tähden sentään. Sinä ruikutat kuin tämä määrä, tai edes triplamäärä, olisi kuin maailmanloppu. Olet joko heikko-osainen tai ymmärrystä vaille, jos kuvitteleyt ettei sinulla ole mitään mistä luopua tai hitustakaan varaa alentaa elintasoasi, mitä EI edes ole vielä vaadittu. Onneksi tuollaiset itsekkäät ihmiset ei ole päättävässä asemassa.

-40
06.04.2016 15:56

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Tajuatko, että me emme VOI auttaa kaikkia avuntarpeessa olevia? Se romahduttaisi myös meidän infrastruktuurin. Ne, ketkä katsoo olevansa siinä vauraudessa, että haluavat jakaa omastaan, voivat vapaasti niin tehdä. Mutta silloin alkaa korpeamaan, kun naiivit idealistit haluavat päättää myös muiden puolesta. Ja totta, vaikka ottaisimme 100 miljoonaa pakolaista tänään Suomeen, niin yhteiskuntamme ei tosiaan romahtaisi tänä iltana. Ongelma onkin siinä, että he ovat täällä vielä ensi viikollakin, ensi kuussa, ensi vuonna. Mitä jos katsoisit välillä hieman pidemmälle aikavälille?

06.04.2016 15:39

<SirMaha> Nomutta, tämä kuvahan kertoo asioiden laidan aika tarkasti. (...) on (...) vaikka voissa paistaisi. Pahoittelen kaikkien mustien naisten ja miesten puolesta neekereiden käyttäytymistä. Näillä on vissi ero. Musta ihminen sopeutuu yhteiskuntaan ja on toimiva osa sitä. (...) on freeloading fucknugget joka pitäs lähettää takasin sinne mistä on tullut. Työperäinen maahanmuutto on jees, hallitsematon maahantunkeutuminen ei.

06.04.2016 15:37

<BetBet> kanituuletin Yhteiskuntamme ei ole lähimainkaan romahtamista tulijoiden takia, mutta sinä nillität.

-33
06.04.2016 15:34

<BetBet> kanituuletin Ei meitä mikään velvoitakaan kuin oma itsemme, juuri sen mukaan olemme toimineetkin eli AUTTANEET JOKAISTA TÄNNE TULLUTTA AVUNTARPEESSA OLEVAA. Sinulta puuttunee tuo sisäinen velvoite ja/tai pidät heimonasi vain suomalaisia – lähellä olevia kaltaisiasi –, etkä ihmiskuntaa kokonaisuudessaan, mikä ajattelutapa itsessään on suurin ongelmien aiheuttaja. Voit kiistellä auttamismekanismeista mielin määrin, mutta jos kiistelet auttamisesta itsessään, niin olet ihmissontaa kaikilla humaanisilla mittareilla.

-35
06.04.2016 15:15

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Se, että MEILLÄ on jotain, ei velvoita meitä antamaan sitä pois. Olet varmaan jo nähnyt tämän videon, mutta käypä palauttamassa uudestaan mieleen: /video/Totuus maahanmuutosta purukumipalloilla esittaen/160044 -- Eli, meidän infrastruktuuri ei yksinkertaisesti KESTÄ sitä, että otettaisiin valtava määrä pakolaisia tänne. Eikä se myöskään kestä, jos annamme kaiken varallisuutemme ja resurssimme pois. Suomella on ongelmia nykyiselläänkin omien kansalaisten kanssa. Kaikkia ei vain yksinkertaisesti voi auttaa. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää?

06.04.2016 15:09

<Paviaanikyymies> urporuhtinas- Eipä löydy, mutta ymmärrän pointin.

06.04.2016 14:56

<BetBet> jormaspekka Mikä ei ole syy olla auttamatta heitä keitä varten koko järjestelmä on olemassa. Oletko samaa mieltä?

-24
06.04.2016 14:53

<BetBet> kanituuletin Käytän aina kun vedotaan rahaan, eikä ymmärretä missä oloissa itse ollaan. Pitäisi olla hyvin selvää, että jokaisella täällä on mistä voisi luopua. Eli autoo, venettä, kesämökkiä, omistusasuntoa yms yms. tai voit heittää jonkin könttäsumman, jos oikeasti olet miettinyt. Joten vastaa vain kysymykseeni: mistä omastasi olisit valmis luopumaan, jotta toinen ihminen voisi elää? Siihen kysymykseen kaikki fyrkka-argumentit päätyvät, sori. Sinäkään et vastaa.

-27
06.04.2016 14:50

<jormaspekka> SuutKiinniJo ei saa ei, mutta jännä juttu vaan että eurooppaan tulevilta suurelta osalta puuttuu passi, ja sanovat olevansa "syyrialaisia".

06.04.2016 14:45

<kanituuletin> SuutKiinniJo: Tuo sun viimeinen lause kuulostaa aika tutulta. Käytätkö tuota aina kun sulta loppuu argumentit? En näe miten tuo liittyy jormaspekkan kommenttiin.

06.04.2016 14:41

<BetBet> jormaspekka Taloudellisin perustein ei edelleenkään saa turvapaikkaa. Joten mikä on Ihmishengen hinta?

-25
06.04.2016 14:23

<jormaspekka> SuutKiinniJo jep koska valkoisen heteromiehen vastuu on auttaa kaikkia, ja muuttaa hyvinvointivaltio lähi-idän sossuluukuksi

06.04.2016 14:21

<BetBet> jormaspekka Emme auta ja voi tarpeeksi auttaa siellä, joten tilanne on tämä.

-24
06.04.2016 14:17
06.04.2016 14:16

<jormaspekka> SuutKiinniJo relaa ny vähän äläkä syötä sanoja mun suuhun. En missään vaiheessa sanonut että jokainen olis rikollinen. Mutta tosiaankin ei siitä mitään hyvää seuraa kun niitä pakataan samaan taloon sadoittain. Se ei tietysti ole heidän vikansa. Hommahan pitäis tehdä niin että pakolaisia ei oteta ollenkaan, ja apu vietäisi sinne ongelman lähteelle. Elintasopakolaisetkin olis tervetulleita niin kauan kuin pystyy itsensä täällä elättämään. Näin ei tulis niin suuria ongelmia raiskauksissa tai muissakaan rikoksissa.

06.04.2016 13:57

<BetBet> jormaspekka Emme pidä jokaista suomalaista rikollisena tilastojen perusteella, emme voi juurikin samojen tilastojen perusteella pitää jokaista turvapaikanhakijaa rikollisena. Jos pidät, olet yksinkertainen idiootti. Se että niin pidät ja toimit yhteiskunassa kuin siten olisi: ei ole mitään positiivista vaikutusta. Jos sinua, eli tässä tapauksessa mamua, kohdellaan koko elämä muiden toimesta kuin rikollista roskaa pelkästään siitä lähtökohdasta miltä hän näyttää, ei integroi häntä henkisesti yhteiskuntaamme. Se on se alusta mistä rikollisuus helpommin kumpuaa.

-23
06.04.2016 13:42

<Bluk> Kausaliteetti on aika vaikea todistaa suuntaan tai toiseen, joten korrelaatiosta on mielekkäämpää puhua. Tässä jenkeistä prosentteja: https://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_stereotype_of_African_Americans En usko, että "rodulla" on vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen, mutta tiettyjen kulttuurien piirissä tilanne on todella paha, enkä usko sen kehittyvän tarpeeksi nopeasti. Täälläkin on esiintynyt toiveuskoinen helppo selitys, että tämäkin on rasismin syytä, mutta todisteluja odotellaan.

06.04.2016 13:41

<BetBet> jormaspekka Ja tämäkö on turvapakanhakijoiden vika, että ihmiset sijoitetaan kuten sijoitetaan? Et siis kiellä, että ongelmia saattaa seurata, kun ihmisiä sullotaan suuria määriä yhteen, mutta käännät sen nimenomaan turvapaikanhakijoiden itsensä syyksi jotenkin? Kenties perustelet sen ainutlaatuisilla tiedoillasi maiden ja niiden alueiden oloista ja kunkin hakijan henkilökohtaisesta tilanteista niissä.

-23
06.04.2016 13:38

<Bluk> Vapaa media, olisipa meilläkin tuollainen. Täällä puhutaan vaan nuorukaisista, huppupäistä, tummatukkaisista ja helsinkiläismiehistä. Nannax Sosioekonomisella asemalla on osansa, kyllä. Mutta silti, kun tilastot vakioidaan näillä tekijöillä, yliedustus on Suomessakin raiskauksissa yli kymmenkertainen. Muutenkaan en täysin ymmärrä tätä tilastojen vakioimista, jos halutaan puhua isosta kuvasta, eikä yksilöistä. Käytännössähän se tarkoittaa: "eivät he pelkästään tee paljon rikoksia, he ovat myös suurilta osin työttömiä." Tai suurilta osin nuoria miehiä, ei sekään tee hyväksi tehtyjä päätöksiä.

06.04.2016 13:31

<BetBet> Nannax Monisyinen asia varmasti, jossa yhtä varmasti kantaväestön negatiivinen suhtautuminen heihin on sitä edesauttava asia. Eli jos oikeasti olette rikollisuutta vastaan, ettekä ihmisryhmää sinällään, niin älkää edesauttako asiaa suhtautumisellanne ihmisryhmää kohtaan.

-23
06.04.2016 13:30

<jormaspekka> SuutKiinniJo jaa muutenkin tuosta Lammista vielä. mitä luulet tapahtuvan jos sun kotikaupunkiin työnnetään 50% lisää ihmisiä alkuperäisestä määrästä. ja vielä se että nämä tulleet ihmiset asuu keskuksissa, vailla työtä, vailla koulutusta ja yhtään mitään muutakaan. Varmaan seuraa paljon hyvää...

06.04.2016 13:28

<jormaspekka> SuutKiinniJo "Lehden mukaan Afrikassa syntyneiden Suomessa asuvien henkilöiden raiskausrikosten taso oli edellä mainittujen neljän tekijän huomioimisen jälkeenkin 12-kertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden henkilöiden kohdalla taso oli vieläkin korkeampi, peräti 13-kertainen." kyllä kai on ihan oikeutettua pelätä 13kertaa enemmän.

06.04.2016 13:26

<Awnker> Nannax: Ei. Se syy on siihen on kyl ihan yksinkertaisesti se, et ne on lähempänä apinaa, kuin ihmistä. 99% niistä on ollut vasta about 50 vuotta opettelemassa elämistä sivistyksen parissa. Kyllähän sen jo näkee miten ne kasvattaa muksujaan, et enemmän ne on apinoita kun ihmisiä. Kyllä siellä perheet toimii ihan laumahierarkian mukaan, missä lapset opetetaan pelkäämään ja kunnioittamaan vanhempiaan.

06.04.2016 13:25

<BetBet> jormaspekka Niin jos sinulla on irrationaalinen raiskauksen pelko suomalaisia kohtaan, sinulla on suurempi irrationaalinen raiskauksen pelko turvapaikahakijoita kohtaan. Jos sinulla on vain jälkimmäinen, olet rasisti.

-17
06.04.2016 13:20

<Nannax> HaGGe Niin, tämä nyt on varmaan muna-kana-kysymys, mutta eikös suurin syy siihen, että mustat tekee enemmän rikoksia, ole se, että heistä myös isompi osa on köyhempiä ja vailla mahdollisuuksia? Näin siis jenkeissä.

06.04.2016 13:19

<BetBet> jormaspekka Tööt, juuri sen tilastollisen eron verran enemmän kuin, jos sinne olisi tullut 2000 suomalaista.

-20
06.04.2016 13:06

<jormaspekka> SuutKiinniJo ja tästä Lahdesta parikytkilometriä tulee Lammi, n. 5000 asukkaan kylä joka liitettiin just Hämeenlinnaan. Sinne sijoitettu jo parituhatta pakolaista niin mietippä kuinka paljon sinne tilastollisesti on tullut lisää raiskaajia väkilukuun suhteutettuna

06.04.2016 13:04

<jormaspekka> SuutKiinniJo vai onko sun mielestä siinä jotain järkeä että tonne jonnekkin perähikiöille laitetaan vastaanottokeskuksia missä just just on yks partio pitämässä koko kirkonkylää kurissa. Sitten ku alkaa tapahtua niin puhutaan yksittäistapauksista vaikka ainakin täällä meillä Lahdessa Hennalan vastaanottokeskuksessa käy poliisit lähestulkoon päivittäin pitämässä jöötä.

06.04.2016 13:02

<jormaspekka> SuutKiinniJo en mä niin sanonut. vaan sitä että on ihan oma vikansa että ihmiset pelkää jos porukassa on kymmenen kertaa enemmän raiskareita kuin kantaväestössä.

06.04.2016 12:59

<BetBet> jormaspekka Kerroppa ihan itse pointtisi ja johtopäätöksesi sanomastasi – ei enää liiemmin itseä huvita miettiä mitä joka toisen idiootin päässä mahtaa liikkua. Esim. sen perusteellako yli 99,9 prosenttia turvpaikanhakijoista onkin raiskareita tai muuta yhtä vajaata.

-12
06.04.2016 12:37

<jormaspekka> SuutKiinniJo nii no vastaava raiskausprosentti valkoisella kantaväestöllä oli muistaakseni yhen desimaalin vielä pienempi, eli jotain alle 0.008%. eli siinäkin vaan kymmenkertainen ero ;)

06.04.2016 12:31

<Rj42> Toinen googlen ownaus paljastuu googlettamalla hakusanat 'white women' ja 'black women'; Jälkimmäisellä löytyy mitä pitää, mutta valkoisen naisen haulla löytyykin reippaasti poseerauksia mustien ukkojen kanssa.

06.04.2016 12:27

<Valkoinenkuolema> HaGGe Faktat eivät pääse haittamaan fanaatikkoa. #unelma forever ja kansallinen itsemurha on paras.

06.04.2016 11:13

<blunt> Mustat rikolliset tapaa vankilassa ja valkoset nordeassa

06.04.2016 11:02

<BetBet> Aprinboobsface Kuka suomalainen yleistää suomalaiset roskasakiksi :D

06.04.2016 11:00

<Aprinboobsface> Vähän aikaa sitten kerrottiin uutisissa että näiden sotalapsien saavuttua rikosilmoitusten määrä, eritoten raiskausten ja seksuaalisen ahdistelun on kasvanut ja niitä tekevät suhteellisesti eniten nämä sotalapset. Tästä ei kuitenkaan saa tehdä yleistyksiä, ainostaan kantasuomalaiset saa yleistää roskasakiksi jos meissä on muutama mätämuna.

06.04.2016 10:59

<gamorr> Tästä varmaan pitää syyttää tukkuvalokuvaajia.

06.04.2016 10:48

<kettu6> Jos laittaa muslim, niin tulee naisien normikuvia ja terroristi miehiä.

06.04.2016 10:25

<LostGspot> Tähän voisi sanoa, että isä oli neeperi ja pojastakin tuli rikollinen.

06.04.2016 10:22

<BetBet> HaGGe Ja täällä tuomitaan JOKAINEN turvapaikanhakija, vaikka: "Maahan tuli viime vuonna yli 32 000 turvapaikanhakijaa eli heistä 0,08 prosentin epäillään syyllistyneen raiskaukseen. Toisin sanoen yli 99,9 prosentin ei epäillä syyllistyneen raiskaukseen." Jos ei halua myöntää itseään rasistiksi, niin idiootti on myös pätevä määritelmä.

-29
06.04.2016 10:20

<Kopellimestari> Sää oot hagge kyllä kujalla morjesta...

-11
06.04.2016 10:18

<LOMM> Urporuhtinas- Näinhän se menee.

06.04.2016 10:12

<MrFiufaufou> DronddiEdvard Kyllä se on jo viime vuonna viimeistään kääntynyt, ikävä kyllä.

06.04.2016 10:04

<Urporuhtinas-> Ei tosin sillä, että yrittäisin tässä puolustella etnisten vähemmistöjen yliedustusta rikostilastoissa, tai mitään...

06.04.2016 10:01

<Urporuhtinas-> Uskaltaisin väittää, että kyseiset hakutulokset selittyvät osittain sillä, että kuvat "three black teenagers" ovat eri uutissivustoilta, joissa edellämainittua fraasia on käytetty osana otsikkoa. Jos taas kyseessä ovat olleet kolme valkoihoista teini-ikäistä, harvemmin otsikkoon laitetaan "three white teenagers", ihan vain "three teenagers" sijaan. Googlettapaaka vaikka "three teenagers", niin alkaa niitä mugshotteja löytymään. Älkää kysykö miksi käytin aikaani tähän paskaan, en tiedä itsekään.

165
06.04.2016 09:59

<Da-gi> Siis googlen hakubotti käsittelee vain hakuja ja väriin sekä eniten klikkauksia saaneisiin kohteisiin. Jos Haku on mielestäsi rasistinen, sinä ja sinun lajitoverisi ovat vain rasisteja.

06.04.2016 09:54

<DronddiEdvard> Jännä muuten että kun suomessa maahanmuuttajat/eri etnisyydet näkyvät rikostilastoissa tuomittuna rikoksista selkeästi useammin suhteessa kantasuomalaisiin, pidetään sitä argumenttina maahanmuuttoa vastaan. Samanlaiset tilastot esimerkiksi jenkeissä tai britanniassa ovatkin sitten merkkinä oikeusjärjestelmän rasismista ja poliisien etnisestä profiloinnista. Yksi sukupolvi samaa tahtia niin suomessa asia kääntyy keskusteluissa samaan suuntaan.

06.04.2016 09:50

<jerryluis> Kokeilkaas google hakua "two black teenagers"

06.04.2016 09:49

<HaGGe> Ja sitten kukkahatut ja rasmuslaiset väittävät tätä rasistiseksi. Se miksi valkoisillakin on niin paljon ennakkoluuloja ja "pelkoa" mustia kohtaan, johtuu ihan tilastofaktasta että tummemmat ihmiset tekevät noita rikoksia enemmän kuin valkoiset. Mutta sitten tulee argumentti että kyllä Suomessa enemmistö raiskauksista ja muista rikoksista on suomalaisen valkoisen lihaa syövän heteromiehen tekosia, niin ovat kyllä oikeassa. Näitä miehiä sattuu nyt olemaan ihan vitusti enemmän täällä.

261
06.04.2016 09:47

<Nemiades> Valkoisten kuviinkin tungettu 33-66% kiintiönekejä.

100
06.04.2016 09:46

<svk> Vitsi oli kai siinä, että valkoisella on koripallo, mutta yhdelläkään mustalla ei.

06.04.2016 09:45

<Sans> Totuus on rasismia :3

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 95 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Google

19 158 katselukertaa

Legenda kertoo

16 030 katselukertaa

Googlella töissä

14 851 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.