Lähettäjä:

Lihavamanaatti Lihavamanaatti

Google vuonna 1999

Näin ne ajat muuttuu..

4.6 / 5 (71 ääntä)

Google vuonna 1999 - Näin ne ajat muuttuu..

Julkaistu: 20.2.2018 19:40

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Lihavamanaatti Lihavamanaatti

Otsikko: Google vuonna 1999

Kuvaus: Näin ne ajat muuttuu..

Hakusanat: google, hakukone, mainosvapaus, nopeus, lupaukset, ,

4.6 / 5 (71 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-02-20 20:46:13

+14969

<meitzi72> +5 RR

googlen ylivoima altavistaan verrattuna perustui juurikin siihen, että se oli NOPEA, koska ei ollut roskaa liikenteessä, ja hakutuloksiin ei pystynyt vaikuttamaan. Nyttemmin roska ei paljoa hidasta, kun verkon nopeudet on mitä on, mutta hakutuloksiin vaikutetaan silleen "ihan vähän vaan".

136

Aika: 2018-02-20 20:03:24

+39877

<Mamelukkikala_> +5 RR

Haha, kyllä 9 vuotta sitten oli asiat eri lailla:DDD eiku...

90

Aika: 2018-02-20 22:10:24

+4536

<PandemicZ> +5 RR

meitzi72 Selkeä ulosanti oli yksi pointti, mutta minusta tärkeämpi oli itse hakumoottori, joka oli aivan uutta aikoinaan. Google otti (käsittääkseni) ensimmäisenä käyttöön Pagerankin, joka käytännössä siis antoi suuremman merkityksen sivustolle, jolle linkitettiin enemmän. Muut sen aikaiset hakukoneet vain indeksoivat sivujen sisältöjä välittämättä sivun "maineesta". Siitä syystä esimerkiksi Altavistaa pystyi helposti huijaamaan toistamalla hakusanaa tekstissä useita kertoja. Google taas otti huomioon sen, miten monet muut sivut linkittivät sivustolle (Pagerank arvo).

30

Aika: 2018-02-20 22:13:19

+4536

<PandemicZ> +5 RR

meitzi72 Sen myötä sitten huijaussivustot eivät saaneet niin suurta arvoa hakutuloksissa. Tosin tätäkin sitten alettiin hyväksikäyttämään esimerkiksi tekemällä "linkkisivustoja" joiden ainoa tarkoitus oli linkittää muihin sivustoihin. Tätä Google taas kompensoi vähentämällä sivustojen arvoa, joilla on useita linkkejä. Jne. Nykyisin taas Google tarkkailee meitä niin paljon kaikilla laitteilla, että sen algoritmit perustuu hyvin pitkälle siihen mitä dataa se käyttäjistä kerää. Siksipä Googlea parempaa hakukonetta on hankala enää tehdä, koska G:llä on niin paljon dataa meistä.

30

Kommentit (41)

Piilota OFF-Topic keskustelu

25.02.18 22:49

<thezan> @PandemicZ pyydät minua lukemaan huolella sinun aikaisempia viestejä? Siinä tapauksessa pyytäisin sinua tekemään samaa minun viestieni kohdalla. Joskin tuskin tästä pyynnöstä on mitään hyötyä, sillä olet jokaisen vastauksesi kohdalla sivuuttanut omat perusteluni.

22.02.18 16:07

<PandemicZ> thezan Sun kannattaa lukea nuo mun aikaisemmat tekstit nyt ajatuksella. Kilpailevaa hakutoimintaa ei pysty koskaan syntymään, koska Googlella on miljardien ihmisten datavarasto siitä, mitä he klikkaavat milläkin hakutuloksilla, mitä heidän sähköposteissaan lukee, missä he ovat fyysesti kun hakevat Androidilla ja niin edelleen. Sitä vastaan on mahdoton kilpailla millään teknologisella oivalluksella tai rahamäärällä. Kyse ei ole vain siitä, että Google olisi tunnettu brändi. Brändia vastaan voi vielä kilpailla, tätä ei. Google tarjoaa aina osuvimmat tulokset, koska se tietää mitä me halutaan.

21.02.18 16:15

<Mursunet> Tuota Googlea voisi käydä kokeilemassa kun noin kehutaan. Varsinkin jos siinä ei ole mainoksia niin se olisi hyvä plussa, minun modeemillani on niin hidasta nykyään latailla mitään. Laitan Iltalehdenkin aina edellisiltana latautumaan niin on sitten aamuksi valmis. Katsonpa tässä illalla mitä tuolta Google.com:ista löytyy.

21.02.18 15:18

<Kopellimestari> Demens ei, sä et ymmärrä miten google arvottaa hakutulokset. sivuston relevanttius, eli se vastaako sisältö hakutuloksia, onko se responsiivinen, kuinka monella sivustolla on linkitys sinne eli nämä kaikki perustuu siihen, että yritetään saada ensimmäisille sivuille ne oikeat sivut, joita käyttäjä hakee, ja parhaat niistä vielä. se tekee sen tasan siksi että käyttäjä jatkaisi ylivoimaisen hakukone googlen käyttöä. kuluttaja voittaa, yhtiö voittaa. mitään "sinun" googlea ei ole.

21.02.18 15:14

<Kopellimestari> lask90 toi on jännä käyttäytymismalli, että automaattisesti rullataan mainokset pois. käyttäydyn siis itsekin niin, vaikka periaatteessahan yhtiöt käyttää rahaa siihen, että saavat oman tuotteensa sulle näkyville. hae pesukonetta-> power, veikonkone ja gigantti kertoo mainoksissa että heiltä saa helvetin hyviä pesukoneita. miksi siis se on paha asia? vaikea sanoo...

21.02.18 14:54

<Demens> En tiedä mikä on ratkaisu, mutta ne jotka puolustaa googlea ei taida ymmärtää että google valitsee hakutuloksia sen perusteella mitä haluat nähdä (vastakkaiset mielipiteet poistetaan "sinun" googlestasti) ja jopa sen perusteella mitä itse yritys haluaa sinun näkevän.

21.02.18 13:04

<thezan> @PandemicZ tervettä markkinatilannetta ei saada säätelemällä googlen hakutuloksia. Terve markkinatilanne saadaan ainoastaan kunnollisella kilpailevalla hakukoneella, joka voisi jostain ihmeestä johtuen saavuttaa yhtä ikonisen tilan, kuin googlella on tällä hetkellä. Mitään ei tulla saavuttamaan avaamalla googlen Pandoran lipasta kaikille. Ainut vaihtoehto on sääntöpohjainen säätely, mitä / miten google saa näyttää hauissa (kuten jo kerroit googlen eu-sakoista). Ja ihan sivunoottina huomauttaisin, että googlen hakukone ei ole puhdas monopoli, sillä markkinaosuus on "vain" reilu 80 %.

21.02.18 09:54

<what_moonbone> Tuossahan vaan luetellaan mitä ei vielä 1999 oltu ehditty tekemään mutta tehdään kunhan ehditään

21.02.18 09:36

<lask90> Uskon, että googlen selkeys oli se joka syrjäytti juuri Yahoot ja muut. Etusivulla oli vain haku, ei mitään muuta, kun muilla etusivu täyttyi mainoksilla. Nykyään googlen etusivu on yhä aika selkeä, mutta hakutuloksissa automaattisesti jo tietää että muutama ensimmäinen on vain mainosta ja rullailee alaspäin...

21.02.18 09:18

<PandemicZ> thezan Kuten jo kertaalleen sanottu, niin monopoliasemaisen yrityksen kohtelu on erilaista kuin toisten yritysten. Olen täysin eri mieltä siitä, että kaikkien palvelujen taso laskisi ja että siitä kärsisi vain kuluttajat. Terve markkinatilanne nimenomaan hyödyntään kuluttajia sillä, että kilpailutilanteita ja uusia innovaatioita pääsee syntymään. Siinä vaiheessa kun yritys on todettu määräävän markkintatilanteen hallitsijaksi, niin ei enää pysty vetoamaan sellaisiin asioihin kuin "tämä on minun dataaaaa, ääääää". Halutessaan yritys voidaan vaikka pilkkoa osiin, kuten Microsoftille oli käydä.

21.02.18 08:46

<thezan> @Riskywombat olen nimenomaan sitä mieltä, että näin ei tapahdu. @PandemicZ jos googlelta poistetaa yksinoikeus omaan dataansa, ei ole enää googlea. Tämä data kun sattuu olemaan kyseisen yhtiön tärkein omaisuus. Jos yhdeltä sovelluspalvelulta vaaditaan täydellistä avoimuutta, tulisi se vaikuttaa myös kaikkiin muihin. Tästä seuraisi se, että bisneselementti vähitellen katoisi, koska rahan tekeminen näin on mahdotonta. Tämän jälkeen luonnollisesti kaikkien palveluiden taso laskisi ja tästä kärsisi vain kuluttajat.

21.02.18 08:37

<WremahThD> Muistan joskus kavereiden kanssa alakoulussa etsineemme vähäpukeisia naisia kirjoittamalla googleen "alastin", voi niitä aikoja. Saimme porttikiellon koulun ainoalle koneelle.

21.02.18 08:17

<mxbf> @Sambooty Se tais olla noutajat.net. "Marko ottaa riskin ja kirjoittaa suoraan osoiteriville"...

21.02.18 07:38

<Sambooty> Kuka muistaa sen suomalaisen ohjelman nimen, jossa piti etsiä tietoa mahdollisimman nopeaa eri hakukoneilla ? Sillon käytettiin Ask Jeevesiä sun muita.

21.02.18 03:59

<Kanakotka> No, kun ottaa huomioon esimerkiksi altavistan tai yahoon silloisen etusivun ja vertaa googlen nykyiseen, niin siinä on aika huomattava ero.

21.02.18 03:31

<Riskywombat> thezan Oot siis sitä mieltä että on ihan jees jos google antaa kissavideoita hakiessas sulle pelkkää homopornoa? Tai toisin päin... en mä tuomitse :P

21.02.18 00:43

<meitzi72> thezan Odd-o en minä omasta mielestäni ottanut kantaa, että asiassa olisi tapahtunut mitään vääryyttä. Kerroin vain mikä on muuttunut.

20.02.18 23:55

<gigagooga> jotenkin kuulostaa bullshitiltä...

20.02.18 23:37

<PandemicZ> thezan Jos minulta kysyttäisiin, niin Googlen pitäisi tarjota täysin vapaat rajapinnat siihen miten datalla hakutulokset muodostetaan. Tunnukset voisi rajoittaa vain kilpailijoille & valvontaviranomaisille. Tällä ensinnäkin avattaisiin kilpailu myös muille toimijoille ja poistettaisiin Googlen yksinoikeus dataan mitä se meistä kerää. Markkinat elpyisi tämän jälkeen itsestään kun parhaan käyttökokemuksen tai muun palvelun tarjoava hakukone voittaisi. Lisäksi valvontaviranomaiset voisivat sen kautta ajoittain tarkastaa, ettei Google suosi omia tai sidosryhmiensä palveluja hakutuloksissa.

20.02.18 23:35

<huoh> qqqqq -> I'm feeling lucky

20.02.18 23:11

<thezan> @Jorma90 mikä on kokemuksesi googlen hakukoneesta, antaako se tulokseksi ihan mitä sattuu? @PandemicZ tiedän, että aihe ei ole helppo juurikin tuon monopoliaseman takia. Esimerkiksi kenen sitten kuuluisi päättää, että missä järjestyksessä / mitä google näyttää hauissaan (heidän omassa tuotteessaan)?

20.02.18 23:02

<PandemicZ> thezan Jorma sen sanoikin. Googlella on käytännössä monopoliasema verkkohauissa, jolloin yhteiskunnalla on melko paljonkin sananvaltaa asiaan. EU on lätkäissyt Googlelle 2.1 miljardin euron sakot viime vuonna määräävän markkina-aseman väärinkäytössä (mainosti omaa online-kauppaansa osana verkkohakuja). Ja nyt on tietääkseni tulossa uusia sakkoja Androidiin ja AdSenseen liittyen.

20.02.18 22:47

<Jorma90> thezan Google on maailman käytetyin hakukone ja täten heillä on melkoisen paljon valtaa sen suhteen minkälaista ja mistä lähteistä ihmiset saavat informaatiota. Ei se ole ihan sama, mitä tuloksia tietyt hakusanat antavat.

20.02.18 22:40

<thezan> @meitzi72 puhut kuin kansa omistaisi google hakutulokset... Ihmiset unohtavat kovin herkästi sen, että googlen hakukone on heidän tuote. Totta hemmetissä he mainostavat oman tuotteensa kautta niin paljon kuin lystäävät ja keitä me ollaan sanomaan, mitä googlen hakukone tulisi tuottaa tuloksiksi kullakin hakusanalla.

20.02.18 22:35

<PandemicZ> Odd-o Periaatteessa näin, mutta Googlella on paha tapa nostaa omat palvelunsa hakutuloksissa ensimmäiseksi. Esimerkiksi nyt vaikka "company email" haulla ensimmäiset orgaaniset tulokset ovat Gmailia. Pahimman kilpailijan, eli Microsoftin palveluja ei näy missään. Ellei niissä ole käynyt aiemmin, jolloin Google esittää tiedon pitkin hampain ilman mitään kuvaustekstiä hakutuloksessa.

20.02.18 22:33

<Kop1> Yahoo (Yahoo.com) on ihan helvetillisen huono ja ärsyttävä hakukone, pysy kaukana siitä jos mahdollista.T. 1999-2018

20.02.18 22:22

<Odd-o> meitzi72 Niin no maksimissaan 7 hakuun liittyvää mainosta, jotka selkeästi merkattu sanalla "mainos" ja loput on hakukoneoptimointia mikä on ammattitaitoista verkkosivujen rakentamista. Ei mun mielestä ole maailmanloppu.

20.02.18 22:15

<windosrmagistus> when you have the greates search engine on the web but then you jew-out and ruin everything for money

20.02.18 22:13

<PandemicZ> meitzi72 Sen myötä sitten huijaussivustot eivät saaneet niin suurta arvoa hakutuloksissa. Tosin tätäkin sitten alettiin hyväksikäyttämään esimerkiksi tekemällä "linkkisivustoja" joiden ainoa tarkoitus oli linkittää muihin sivustoihin. Tätä Google taas kompensoi vähentämällä sivustojen arvoa, joilla on useita linkkejä. Jne. Nykyisin taas Google tarkkailee meitä niin paljon kaikilla laitteilla, että sen algoritmit perustuu hyvin pitkälle siihen mitä dataa se käyttäjistä kerää. Siksipä Googlea parempaa hakukonetta on hankala enää tehdä, koska G:llä on niin paljon dataa meistä.

20.02.18 22:10

<PandemicZ> meitzi72 Selkeä ulosanti oli yksi pointti, mutta minusta tärkeämpi oli itse hakumoottori, joka oli aivan uutta aikoinaan. Google otti (käsittääkseni) ensimmäisenä käyttöön Pagerankin, joka käytännössä siis antoi suuremman merkityksen sivustolle, jolle linkitettiin enemmän. Muut sen aikaiset hakukoneet vain indeksoivat sivujen sisältöjä välittämättä sivun "maineesta". Siitä syystä esimerkiksi Altavistaa pystyi helposti huijaamaan toistamalla hakusanaa tekstissä useita kertoja. Google taas otti huomioon sen, miten monet muut sivut linkittivät sivustolle (Pagerank arvo).

20.02.18 22:09

<puruskai> Miepä muistan ajan kun pornokuvia siirreltiin korpuilla koneelta toiselle. Kyllä sitä tattia hakattiin ruudun ääressä jo ennen internettiä. Kaverit siis, mie en tietenkään.

20.02.18 21:42
20.02.18 21:41

<Kasu-_-> Mitäs tolla "I'm feeling lucky" -nappulalla tekikään?

20.02.18 21:17

<Garbanzo> kuinka moni muistaa suomalaisen hakukoneen; aiti

20.02.18 21:01

<mikita> Eipä ole etusivu paljoa muuttunut

20.02.18 20:55

<MrDarkman> meitzi72 ei tarpeeksi "lainausmerkkejä"

20.02.18 20:46

<meitzi72> googlen ylivoima altavistaan verrattuna perustui juurikin siihen, että se oli NOPEA, koska ei ollut roskaa liikenteessä, ja hakutuloksiin ei pystynyt vaikuttamaan. Nyttemmin roska ei paljoa hidasta, kun verkon nopeudet on mitä on, mutta hakutuloksiin vaikutetaan silleen "ihan vähän vaan".

136
20.02.18 20:34

<zawu> Pitäskö hommata autotalli? 10 vuoden päästä olis fyrkkaa ettei paskalle taivu.. Eiku Häh??

20.02.18 20:07

<Gerhard Rihmakallo> Onhan googlessa mainoksia vaikka kuinka paljon. Hakutuloksissa siis.

20.02.18 20:05

<slerbahuuli> Mamelukkikala_ Voi hiivatti!

20.02.18 20:03

<Mamelukkikala_> Haha, kyllä 9 vuotta sitten oli asiat eri lailla:DDD eiku...

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 13 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Pepsi vai Coca-cola?

Pepsi
Coca-cola
Freeway
Pirkka
Rainbow
muu merkki
en pidä colan makuisista limonadeista..

SAMANKALTAISIA

Googlella töissä

10 874 katselukertaa

Googlen ehdotuksia

15 733 katselukertaa

Google+ hakkeroitu

17 167 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.