Lähettäjä:

Kytösavu Kytösavu

Huoletta huomiseen

4.4 / 5 (96 ääntä)

Hei!

Olemme piilottaneet kuvan koska se mahdollisesti sisältää lapsilta kiellettyä sisältöä.

Mikäli olet täysi-ikäinen voit näyttää sisällön painamalla alta OK!

Katselukertoja: 23383

Huoletta huomiseen

Julkaistu: 1.4.2019 21:46

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Kytösavu Kytösavu

Otsikko: Huoletta huomiseen

Hakusanat: rinne, puheenjohtaja, puolue, politiikka, eduskunta, sdp, vaalit, visio, linjaveto, ilmastonmuutos, suomi, tulevaisuus, lapset, perintö, sademetsä,

4.4 / 5 (96 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-04-01 21:59:11

+6426

<pieruverkkarit> +5 RR

Antti pysäyttää ilmastonmuutoksen veroja maksattamalla. Ihmeiden aika ei ole ohi.

110

Aika: 2019-04-02 08:10:24

+32796

<Monskuu> +5 RR

Ja lisään vielä kantani ydinvoimaa: se on ainoa tarpeeksi tehokas ja oikeasti ympäristöystävällinen keino tuottaa sähköä meidän tarpeisiin. Ja me tarvitaan sähköä, kokoajan enemmän ja enemmän (tästä olen lukenut mm. Esko Valtaojalta). Mutta suhtaudun tietenkin ydinvoimaan kriittisesti. Siihen liittyy riskejä. Kukaan ei halua Fukushiman tapahtumaa uudestaan eikä varmasti suomeenkaan. Mutta me tarvitsemme ydinvoimaa, muut vihreät tavat tuottaa energiaa, ei yksinkertaisesti riitä.

91

Aika: 2019-04-01 22:09:55

+7230

<Partisaani> +5 RR

Suomalaiset kuluttaa 3,6 maapalloa :(.

77

Aika: 2019-04-02 08:07:06

+32796

<Monskuu> +5 RR

Ilmastonmuutoksesta oon huolissani ja ympäristöstä. Koska tämän hetken tiedon mukaan ihminen voi asua vain tällä planeetalla. Minulla ei ole lapsia, mutta osaan aatella tätä maailmaa muiden ihmisten kannalta. Haluan että heilläki ois mahdollisuus nauttia tästä maailmasta ilman että joutuvat käyttää erilaisia hengitysapuvälineitä, maksamaan veroa puhtaan ilman hengityksestä tai taistelemaan elinkelpoisesta tilasta ja luonnonvaroista. Maapallo on yhteinen talonyhtiömme ja jos rivarin toisenpään kattovuotaa, olisi aihetta vähän huoleen.

51

Aika: 2019-04-01 21:54:59

+4619

<aabee> +5 RR

Antti Rinteen alaleuka liikkuu, siitä tietää että hän valehtelee.

47

Kommentit (51)

Piilota OFF-Topic keskustelu

09.04.19 08:38

<kohokas> Monskuu, uusiutuvilla energialähteillä tuotettu energia riittää kattamaan koko maapallon energiantarpeen. Tästä löytyy ihan Lappeenrannan yliopistossa tehty tutkimus. Tarve voitaisiin itse asiassa kattaa jo pelkästään aurinkoenergialla, se on sitten eri asia onko se järkevää ja kustannustehokasta. Ydinvoimaa kannatan minäkin.

05.04.19 09:41

<MSM> Partisaani, eivätkä kuluta. WWF on vain saanut tuon lukeman laskemalla paljonko hiilidioksidia hiilinielut pystyisivät imaisemaan ilmakehästä per lärvi (noin 3 tonnia, kun suomalaisen päästöt 10 tonnia). Harhaanjohtavaa tuollainen yleisestä kuluttamisesta puhuminen, kun oikeasti tarkoitetaan hiilidioksidipäästöjä. Ja tämäkin fakta piti kaivamalla kaivaa sivuiltaan, koska propaganda-arvo kärsisi.

04.04.19 07:11

<slerbahuuli> ...koska ei tuon ikäinen ymmärrä luonnon mekanismeista MITÄÄN. Pitäisi käydä perusteita lävitse, eli juuri sitä fotosynteesiä, veden kiertokulkua, jätteiden lajittelua yms. mutta ei. Jos rehtorilta ei nasahda viestiä ensi maanantaihin mennessä, niin soitan hänelle ja tarvittaessa menen paikanpäälle. Tyhjänpäiväinen selkeä ja räikeä pelottelu (ja faktojen melko suoraviivainen mielipideilmaisu) on perusopetuksessa väärin. NÄin Jyväskylässä...

04.04.19 07:09

<slerbahuuli> ...vaan "opetus" on ollut erittäin hysteeristä, mitä olen mukuloilta kuullut. Päätin sitten kirjoittaa rehtorille viestiä (koska oma opettaja lomalla nyt). Viestissä ihmettelin tätä opetustyyliä ja kyseenalaistin sen tarpeellisuuden, koska minusta koulun pitää olla mielipiteellisesti ja poliittisesti neutraali instanssi, joka antaa elämän perusedellytykset niin ympäristöön kuin mihin tahansa liittyvässä aiheessa. Se, että 1-luokan oppilaalle aletaan puhumaan kauhukuvista, että maapallo kuivuu ja kuolee ihmisen takia seuraavan 100-200 vuoden kuluessa on minusta äärimmäisen absurdia...(jatkuu)

04.04.19 07:07

<slerbahuuli> Omalle mukulalle (1lk) on alkanut nyt ilmasto-oppi. Ensin kuvittelin tämän olevan fotosynteesistä, kierrättämisestä ja luonnon kunnioituksesta puhumista. Eipä olekkaan... Koulussa pelotellaan melko suoraviivaisin ohjein, esimerkiksi toissapäivänä muksu itkua tihrustaen väänti "koulussa sanottiin, että meidän pitää lopettaa lihan syöminen kotona ja syödä kasviksia, koska hiilidioksidi". Viimeviikolla oli sanottu, että "CO2:sta on ihmisen toiminnan takia ja se on syypää lämpimiin keleihin". MITÄÄN ei ole puhuttu fotosynteesistä, lähiruoasta tai siitä miten vaikka sähkö suomessa tuotetaan...(jatk

03.04.19 18:42

<Yykeli> Hölmöä on myös miettiä, että ilmastonmuutos ois ihmisen aikaansaama asia, vaikka se on n. 4,5 miljardia vuotta vanha normaali luonnonilmiö, maapallon omaa hengittämistä, jota ihminen toiminnallaan häiritsee minimaalisesti, ihminen nostaa vähän kuin kuumeen pallolle. Vaikka pyyhittäisiin pois viimeisen 100 vuoden aikana ilmaan päässeet saasteet, ni kappas mokomaa, ilmasto lämpenee, pari astetta vähemmän, mutta silti. Ei vaadita asiantuntijoita tai tutkimuksia, kun peruskoulussa näitä on jo opetettu. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on yhtä kaukaa haettua, kuin maapallon pyörimisen pysäyttäminen.

03.04.19 10:37

<Raakamunakas> Partisaani Niin siis eli laskettu niin, että jos kaikki maailman ihmiset olisivat samanlaisissa elinoloissa kuin suomalaiset elävät. Mutta jos otetaan kaikki muut ihmiset planeetalta pois ja jätetään vain suomalaiset, niin emme kuluttaisi juuri mitään. Suomalaisia verottamalla, emme pysty vaikuttamaan siihen, että kehitysmaissa dumpadaan jätteet jokeen eikä saasteet kiinnosta siellä ketään. Tottakai keskiverto köyhän maan köyhän ihmisen hiilijalanjälki on pienempi kuin suomalaisen. Heillä on sanomalehti kattona ja ruokaa kuluttaa jos joku sattuu antamaan almuja. Suomen köyhällä on kaikki.

03.04.19 00:22
02.04.19 23:35

<house83> Ydinvoima on turvallista, kunhan virolaiset ja venäläiset työukot pysyy kaukana rakennusmaalta.

02.04.19 23:28

<Hydro> Perus SDP, vanhusten puolue. Lisää valtionvelkaa eikä mitään kiristyksiä, saa nuoremmat maksaa.

02.04.19 22:28

<jubs> Monskuu Hyvä hyvä, ydinvoima on vielä energiantuotantomäärät huomioiden ylivoimaisesti vihreintä energiaa. Kaikkeen tulee suhtautua kriittisesti, mutta muistetaan kuitenkin mitä Fukushimassa oikeasti kävi. Tarvittiin maanjäristys, tsunami, ja ydinvoimala jonka lakisääteistä remonttia oltiin siirretty vuosikymmenellä huonoin perustein, että saatiin aikaiseksi maailman toiseksi pahimpana pidetty ydinonnettomuus, jossa kuitenkin säteilystä aiheutuvia ennenaikaisia kuolemia tulee asiantuntijoiden mukaan luultavasti olemaan hyvin vähän. Fukushiman pahin ongelma oli hysteerinen evakuointi.

02.04.19 22:22

<mijuraut> Suomessa sähkönkulutus on kyllä laskenut 2000-luvulla.Mutta siitäkin huolimatta tarvitsemme vesivoiman lisäksi vielä ydinvoimaa, että päästään tuontisähköstä sekä turpeen/kivihiilen poltosta eroon ripeällä aikataululla. Tuulivoima on kiva lisä mutta siitä ei ole ratkaisijaksi (tuotannon tason vaihtelu sään mukaan + huono tuotannon korrelaatio kulutuspiikkien kanssa).

02.04.19 21:23

<Monskuu> Kommunaattori Jotain tuollaista itsekki olen lukenut että jätteen hyödytön määrä on pieni. Mutta se pienikin määrä on riski. Ja eniten huolettaa noissa jutuissa se ns. hutilointi. Vahinko ei tule kellokaulassa.

02.04.19 20:49

<Ninjavelho> Radonia on Suomi täynnä. Ydinjätteen säteily siinä ohella ihan mitätöntä.

02.04.19 20:29

<Kommunaattori> Monskuu Käytetystä ydinjätteestä on tietääkseni vain 5% hyödytöntä jätettä ja 95% voidaan uudelleenrikastaa. Jostain syystä tällainen kierrätys ei käy vihreille, jotka vetoavat siihen, että sittenhän sitä voitaisiin rikastaa ydinaseiksi. Aika heikko argumentti, kun samalla periaatteella pitäisi kieltää bensa, koska siitä saa jonkin legendan mukaan napalmia. Jos ydinpolttoaine hyödynnettäisiin kunnolla, maahan ei tarvitsisi haudata niin korkea-aktiivista jätettä alunperinkään.

02.04.19 19:38

<ultraohut> Ei elämää. Ei kärsimystä. Sitähän tämä on. Pelkkää kärsimyksen välttelyä. Jos kerralla tuhottaisiin koko pallo atomeiksi niin kukaan eikä mikään enää koskaan voisi huonosti.

02.04.19 17:02

<Wickerman> AnteroPunkero Ja sä voit pyöritellä treenattua takapuoltasi edessäni samalla kun katselen ja koskettelen itseäni. Karkuun on turha yrittää, olethan kahlittuna sukupuolielimeeni.

02.04.19 16:10

<niceone> Tutkimusten mukaan viimeisten 40 vuoden aikana ydinvoima olisi "pelastanut" miljoonien ihmisten hengen, koska se on isossa mittakaavassa miettien puhdas ja tehokas vaihtoehto. Varsinkin jos verrataan esim. kivihiili-voimaloihin, mitkä tuottavat enemmän säteilyä ympäristöön kuin ydinvoimalat (pl. Fukushima ja Chernobyl)

02.04.19 15:42

<Monskuu> Puuha-Juha on totta että tänne rakennetti voimala on tiukkojen ohjeiden ja sääntöjen alla. Ja se o hyvä. Lähinnä oon huolissani siitä ongelmajätteestä mikä siitä tulee. Kukaan ei voi 100% varmaksi tietää sen varastoinnista maan alle että onko se turvallista. Vahinkoja voi sattua.

02.04.19 14:53

<Voldebean> pieruverkkarit Minua huolettaisi enemmän, jos niitä rakennusvirheitä ei korjattaisi/löytyisi. Se tarkoittaa vain, että työtä valvotaan laadukkaasti. Suomalaisista rakentajista murto-osa pääsee tekemään niin tarkkaa työtä kuin ydinvoimalan rakentaminen, joten on enemmän kuin mahdollista että virheitä syntyy, varsinkin kun urakat on mitä on. Toki Olkiluodossa käytettiin aika paljon ulkomaista työvoimaa, että vieritetään osa syistä myös heidän niskoilleen, mutta valvontaa kiittäminen että virheet ehdittiin todeta.

02.04.19 14:36

<pieruverkkarit> Voldebean Toki on hyvä, että virheisiin on puututtu, mitä ei ehkä kaikissa valtioissa tehtäisi niin hanakasti. Mutta ei se silti minusta mikään hyvä merkki ole, että rakennusvirheitä joudutaan korjaamaan paljon.

02.04.19 13:34

<Savunkerääjä> Ainut ongelma ydinvoimassa on kuin välttämätön paskan tuulettimeen osuminen johtaa yhteiskunnan romahtamiseen, jolloin ydinvoimalat huoltamattomina aiheuttavat ympäristökatastrofeja. Nämä ovat kuitekin isommassa kuvassa elämänkannalta täysin merkityksettömiä tapahtumia, paska juttu vain nykyiselle elämälle - mutta tämä on enemmän yleissääntö kuin poikkeus missä tahansa elämän aspektissa.

02.04.19 13:32

<Savunkerääjä> Mites se vanha sananlasku meni, yhteiskunta kasvaa suureksi kuin miehet istuttavat puita jonka varjossa eivät itse ikinä istu.

02.04.19 13:01

<Voldebean> Monskuu Ydinvoimaloiden rakentaminen on tällä hetkellä Suomessa suhteellisen turvallista. Fukushiman onnettomuuden syy oli maanjäristys, joita Suomessa ei ole tai tulla suurissa määrin näkemään. Tämä siitä syystä, ettei Suomi sijaitse merkittävien mannerlaattojen risteämässä, joiden liikkeistä siis maanjäristyksen tapahtuvat. Muut onnettomuudet ovat kaiketi johtuneet ihmisten huolimattomuudesta. pieruverkkarit Olkiluodon ydinvoimalan viivästyminen johtui nimenomaan puutteista stressitesteissä yms ja laadullisista virheistä rakentamisessa, jotka vaikuttavat suoraan turvallisuuteen.

02.04.19 12:54

<Voldebean> AnteroPunkero "Turhaa sinun on nainen pohtia ääneen mitään tollaista. Noi ajatukset voit hyvin käydä omassa päässäsi läpi samalla kun tiskaat,siivoat ja piirtelet sarjakuvia. :D" Kalapuikkoviiksien heilunta kuuluu tänne asti. Turhaa sun on rueta nettiin kirjoittelemaan pönkittääksesi puutteellista egoasi. Et ole viiksiesi arvoinen.

02.04.19 12:34

<pieruverkkarit> Puuha-Juha Olkiluodon puuhastelusta ei heti ensimmäisenä tule mieleen sen turvallisuus.

02.04.19 12:28

<AnteroPunkero> Monskuu Turhaa sinun on nainen pohtia ääneen mitään tollaista. Noi ajatukset voit hyvin käydä omassa päässäsi läpi samalla kun tiskaat,siivoat ja piirtelet sarjakuvia. :D

-19
02.04.19 11:47

<^s1m0^> Antti on ihan oikeassa. Mitä sitä tulevia sukupolvia murehtimaan.

02.04.19 10:52

<Puuha-Juha> Monskuu Suomeen rakennettu ydinvoima on turvallista, täällä vallitsee niin suuri EU byrokratia jolloin kaikkia standardeja noudatetaan pilkun tarkasti.Ja tarkoititko "Vihreiden tapa estää ydinvoima ja aurinkokenno voimalat, sekä lisäämällä kivihiilen käyttöä ei riitä" ?PS. mennäänkö yhdessä suihkuun, säästetään vettä?

02.04.19 10:44

<CCC72> Mitäs vääristeltyjä totuuksia täällä levitellään? Mikäli kaikki maailman ihmiset eläisivät kuten suomalaiset, eli käyttäisivät vajaa puolet maansa biokapasiteetista, tarvittaisiin alle puoli maapalloa.

02.04.19 10:37

<MösjööTipsu> Tämän tuomitsemisen perusteella ihminen ei siis saisi muuttaa mieltään, vaikka ilmastonmuutoksen suhteen. On mielestäni tekopyhää kaivella jonkun sanomisia vuosien takaa, ja käyttää niitä aasinsiltana toisia vastaan. Olettaen, että tämä on Rinteen oikea mielipide, eikä nykyinenkään huolissaanolo ilmastosta ole vain vaalitemppu. Sen pystyisin todistamaan ainoastaan haastattelemalla häntä kasvotusten. Demarit tekee kyllä ihan paskaa politiikkaa, ja Rinne mussuttaa ties mitä. Mutta koitetaan me muut edes yrittää pysyä asialinjalla, ettemme tee itsestämme samanlaisia pellejä.

02.04.19 08:10

<Monskuu> Ja lisään vielä kantani ydinvoimaa: se on ainoa tarpeeksi tehokas ja oikeasti ympäristöystävällinen keino tuottaa sähköä meidän tarpeisiin. Ja me tarvitaan sähköä, kokoajan enemmän ja enemmän (tästä olen lukenut mm. Esko Valtaojalta). Mutta suhtaudun tietenkin ydinvoimaan kriittisesti. Siihen liittyy riskejä. Kukaan ei halua Fukushiman tapahtumaa uudestaan eikä varmasti suomeenkaan. Mutta me tarvitsemme ydinvoimaa, muut vihreät tavat tuottaa energiaa, ei yksinkertaisesti riitä.

02.04.19 08:08

<Nokkakärry> Ai vielä yksi koiramedia

02.04.19 08:07

<Monskuu> Ilmastonmuutoksesta oon huolissani ja ympäristöstä. Koska tämän hetken tiedon mukaan ihminen voi asua vain tällä planeetalla. Minulla ei ole lapsia, mutta osaan aatella tätä maailmaa muiden ihmisten kannalta. Haluan että heilläki ois mahdollisuus nauttia tästä maailmasta ilman että joutuvat käyttää erilaisia hengitysapuvälineitä, maksamaan veroa puhtaan ilman hengityksestä tai taistelemaan elinkelpoisesta tilasta ja luonnonvaroista. Maapallo on yhteinen talonyhtiömme ja jos rivarin toisenpään kattovuotaa, olisi aihetta vähän huoleen.

02.04.19 07:47

<pikkumusta> pikkusen pitempi aika niin maapallo pesee pois syöpäläisensä, mantereet vaihtelee paikkoja ja muuta sellaista mikä tekee elämisen taas lähes kaikelle mahdottomaksi. ei kannata surra maailman tilaa. se tuhoutuu joka tapauksessa ja ihminen ei kuulu sen historiaan juurikaan.

02.04.19 07:46

<april7> Asioita pitäisi osata suhteuttaa, jo pelkästään se että meillä ei ole kohta muovikasseja kaupassa tai pulloja/tölkkejä on kierrätetty ikuisuus (monissa EU maissa esim. Ranska ei ole pantteja ja se näkyy!) Roskien lajittelu, Suomi on kuitenkin kiistatta jo nyt edelläkävijä ilmastonmuutoksen ehkäisyssä, Kivihiilestä luopuminen, Ydinvoiman lisääminen, niin jos joku pitää näitä Ilmastovaaleina, niin heitä en ainakaan tule äänestämään, en kyllä SDP:täkään!

02.04.19 07:24

<Kommunaattori> toukkis Ja suurin osa kulutuksesta taas johtuu a) kylmyydestä (lämmitys) b) pimeydestä (valaistus) c) pitkistä etäisyyksistä (harvaan asuttu maa). Suomalaiset kuluttaa luontoa vähemmän kuin Suomen luonto kykenee kantamaan. Iso osa suomalaisten saastutuksesta tulee niistä olosuhteista, joissa täällä eletään. Se ei ole suomalaisten vika, että jossain on lisäännytty liikaa ja ollaan tuhoamassa oman maan lisäksi muiden elämä planeetalla ylipopulaatiolla. Tutustukaa muuten siihen, paljonko vaateteollisuus saastuttaa, miten aasian teollisuusmaissa "jätehuolto" toimii ja mitä ne tehtaat tekee.

02.04.19 02:54

<Vepsi> Partisaani Öp pöp 3.8 kylläkin. Tarkkana ny näin vaalien alla.

02.04.19 01:34

<toukkis> Kommunaattori se ekologisuus perustuukin vain siihen että täällä asuu 8 ihmistä ja asutaan vieläpä keskellä metsää eikä missään aavikolla esimerkiksi.

01.04.19 23:55

<jepujeppis> "Mitä sun auto kuluttaa?" -Mulla kuluttaa 3.6maapalloa/100km

01.04.19 23:47

<Kommunaattori> Partisaani Tutustutaanpa tosiasioihin ennen kuin toistetaan sokeasti, mitä poliitikot tv:ssä mussuttaa. Global Footprint Network listaa maat kulutuksen mukaan. Suomi on hyvin ekologinen ja suomalaiset kuluttavat vain noin puolet siitä, mitä Suomen luonto kykenee ylläpitämään. USA, isot EU-maat, Kiina, Intia, moni Afrikan ja lähi-idän maa sen sijaan ovat raskaasti miinuksella. Suomi taas on yksi niistä maista, jonka luonto imee muidenkin saasteita.

01.04.19 23:29

<arsetu> jos maailmalla lisäännyttäis ku suomalaiset, ei kulutettais ku 0,69 maapalloa.

01.04.19 22:58

<JEEhova> Why -94 talvi kulutti 5,6 maapalloa

01.04.19 22:49

<PeterNorth> Demareilla on aina käsi muiden taskuissa.

01.04.19 22:26

<Mursunet> "Maailma tuhoutuu ensi viikolla. Mutta ei hätää - se on vasta viikon päästä." -Hullu säämies

01.04.19 22:22

<Why> Partisaani Mikä on ennätys?

01.04.19 22:09

<Partisaani> Suomalaiset kuluttaa 3,6 maapalloa :(.

01.04.19 21:59

<pieruverkkarit> Antti pysäyttää ilmastonmuutoksen veroja maksattamalla. Ihmeiden aika ei ole ohi.

110
01.04.19 21:57

<what_moonbone> Maa, maapallo vaiko Antti ei ole enää silloin elossa? Antti se pärjää näiden numeroiden kanssa.

01.04.19 21:54

<aabee> Antti Rinteen alaleuka liikkuu, siitä tietää että hän valehtelee.

01.04.19 21:52

<Nekatiivi-Hompsu> hölmö miettiä että onko huomenna krapula, ku töissä on litrakaupalla käsidesiä.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 23 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Oletko ikinä harrastanut seksiä toisen ihmisen kanssa?

kyllä
en
kyllä ja niin teen jatkossakin.
en, enkä aijo niin tehdäkään.

SAMANKALTAISIA

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.