Lähettäjä:

JohnnyTheFox JohnnyTheFox

Kasvienjalostusta on tehty aina

Kasvienjalostusta on tehty aina. Ennakkoluuloiset, ja ne ketkä eivät ole viitsineet tutustua jalostuksen historiaan, vastustavat jalostusta.

3.9 / 5 (51 ääntä)

Kasvienjalostusta on tehty aina - Kasvienjalostusta on tehty aina. Ennakkoluuloiset, ja ne ketkä eivät ole viitsineet tutustua jalostuksen historiaan, vastustavat jalostusta.

Julkaistu: 2.12.2019 02:11

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: JohnnyTheFox JohnnyTheFox

Otsikko: Kasvienjalostusta on tehty aina

Kuvaus: Kasvienjalostusta on tehty aina. Ennakkoluuloiset, ja ne ketkä eivät ole viitsineet tutustua jalostuksen historiaan, vastustavat jalostusta.

Hakusanat: kasvi, jalostus, parantaa, ruoansaantia,

3.9 / 5 (51 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-12-02 11:33:53

+32813

<PeterNorth> +5 RR

En enää osta Jalostajan hernekeittoa. Ties mitä yhdistelmiä siellä on. Joka tapauksessa Adolf 5/5, jalostaja hänkin.

64

Aika: 2019-12-02 09:49:50

+31298

<pepeplus> +5 RR

ÖÖ, siis mikä taho vastustaa jalostamista, tässä nyt sekoitetaan (varmaan tahallaan) geenijalostus ja risteytys jalostaminen. Tai sitten multa on menny jotain ohi.

45

Aika: 2019-12-02 12:47:13

+351

<rude1> +5 RR

Geeniteknologia ei käytännössä eroa perinteisestä jalostuksesta muuten kuin että se on huomattavasti tarkempaa ja ennustettavampaa. Jos vastustaa geeniteknologiaa, mutta hyväksyy perinteisen jalostuksen, voisi samalla logiikalla vastustaa traktoreita, koska pellon kyntäminen käsin on luonnonmukaisempaa, ja siitä on tuhansien vuosien kokemus ja varmuus, ettei pakokaasua leviä naapurin pellolle.

31

Kommentit (29)

Piilota OFF-Topic keskustelu

09.12.19 17:07

<Ananatti> Kanakotka, uliuli. Vastaat vain, että perusteellinen tutkimus maksaa liikaa. Vaikka se maksaa, GMO-elintarvikkeita on jo markkinoilla, vaikka sinun mielestäsi niitä ei kannata lanseerata, koska se maksaa. Joku ei nyt läpäise alumiinifoliotani, vaikka sitä jo löysäsinkin, kiitos vihjeestä.

09.12.19 14:00

<rude1> Salluaatti, vastustat siis GMO-teknologiaa siksi, että Monsantolla on patentteja? Vastustatko 1) Kaikkien siementen patentteja, ts. myös ei-GMO-patentteja? 2) GMO-teknologiaa siksi, että alalla on ainakin yksi toimija, jota syytetään epäeetteisestä toiminnasta (ei tarvitse kuin googlettaa Purdue Pharma, niin voit samalla logiikalla alkaa vastustamaan myös lääketiedettä)?

08.12.19 16:06

<Kanakotka> Ananatti Olen nyt vastannut siihen yhteen ja samaan kysymykseen joka viestissä. Lue viestit uudelleen, ajatuksella tällä kertaa.

08.12.19 08:29

<Ananatti> Kanakotka, et vastannut kysymykseen, miksi uusia asioita ei pitäisi tutkia huolellisesti. Ja GMO-tuotteita on jo myynnissä Suomessa, joten onko meillä siis mahdottomat normit vai ei?

07.12.19 21:24

<Kanakotka> Ananatti Olisikohan siksi, koska ne valtiot jossa GMO tuotteita on myynnissä, ei pakoita niitä yltymään mahdottomiin normeihin, vaan niille on hyväksytty kyseisen valtion elintarvikeviraston puolesta tietty syynäys? FDA:lla esimerkiksi ei GMO tuotteiden tarkastaminen nykyaikana eroa lähes ollenkaan nk. perinteisen viljelyn tuotantoerien tarkastuksesta. Työkalut ylipäätnsä ovat hyvin tuore keksintö jos sitä vertaa perinteiseen jalostukseen. Perinteistä jalostusta on arviolta tehty 25,000 vuotta, ja sekin arvio vain siksi, että tällä hetkellä aikaisimmat todisteet ovat n. niin vanhoja.

07.12.19 09:23

<Ananatti> Kanakotka, jos nuo tutkimukset ovat liian kalliita, miksi GMO-tuotteita on jo markkinoilla? Ja miksi uusia asioita ei pitäisi tutkia riittävän huolellisesti ennen niiden laajaa käyttöönottoa (vrt. talidomidi)? Geenimuokkaus on hyvin tuore keksintö, jos sitä vertaa perinteiseen jalostukseen, mutta sillä on mahdollista saada paljon paskaa aikaan paljon lyhyemmässä ajassa. Eihän esim. koirien jalostamisessa joidenkin rotujen osalta melkein elinkelvottomiksi ole perinteisellä tavalla mennyt kuin muutama sata vuotta...

07.12.19 07:15

<Kanakotka> Ananatti Koitetaan vääntää asia rautalangasta: Perusteellisen riippumattoman vertaisarvioidun tutkimuksen vaatiminen jokaiselle uudelle elintarvikkeelle tulisi niin kalliiksi, ettei elintarviketta kannata lanseerata. Tätä kantaa ei tue kuin sellaiset, joilla on de jure vastustaminen GMO tuotteisiin, ja tässä on kyse niistä mahdottomista normeista ja hinnan nostosta joista puhuin aivan tarpeeksi selkeästi edellisissä viesteissä. Elintarviketuotteille on omat kriteerinsä ja testinsä, vihreät ja vihreä liitto pakottaisivat erillistä, erittäin kallista, ja täten mahdotonta syyniä niille.

07.12.19 00:29

<Ananatti> Tässä vielä suora sitaatti tuon tomimattoman linkin takaa: "Geenimuunteluun perustuvaa tuotantoa ei tule Suomessa salllia ilman perusteellisia tutkimuksia ja vaikutusten arviointia.", jos nyt onnistuisin sitatoimaan mielestäsi oikein ;) Huom, kirjoitusvirhe sitaatissa toimittajan, ei omani...

07.12.19 00:26

<Ananatti> Kanakotka, siteeraan kommenttiasi: "Vihreät, vihreä liitto, luomuliitto, greenpeace ja muut anti-GMO liikkeet." Linkkasin sitten Vihreän liiton kannan asiaan, mikä löytyi hyvin nopeasti etsimällä ja kumoaa väitteesi. Sori siitä. Jos luit sen takaa löytyvän kannan, niin siinä nimenomaan sanotaan, että asiaa _pitää_ tutkia. Tutkimattomia mutu-juttuja tuleekin vastustaa tai ainakin epäillä. Talidomidiakin käytetäön edelleen, kun asiaa on tutkittu yltäen liki "mahdottomiin normeihin". Ja latinaa löytyy kyllä guuglailemalla, se ei asiaa muuta per se.

06.12.19 17:22

<Kanakotka> Ananatti Noin yleisesti puheenollen Vihreillä ei ole pienintäkään ymmärrystä geenimuuntelusta, elintarviketeollisuudesta, ruokatarvikkeiden hyväksymisprosessista, tai edes yleisestä siirtogeenisten kasvien käytöstä maataloudessa, ja silti he haluavat kontrolloida näitä joka ikisessä käänteessä ja GMO tuotteiden yltyvän mahdottomiin normeihin. Vaikka de facto vastustusta heiltä ei löytyisikään, de jure vastustaminen on, tietoisesti tai ei, vihreillä GMO:a vastaan. En ymmärrä mistä ihmeestä olet persut kommenttiisi kaivanut, tai miten heillä on asian kanssa mitään tekemistä.

06.12.19 17:16

<Kanakotka> Ananatti Tiesitkö, että Suomessa on muitakin kun kaksi puoluetta? Jos tiesit tämän, huomaat myös, että listassa on enemmän kuin yksi ongelmankohde mainittu aiheelle. Vihreät nyt kääntää takkia ja pyörtää omia mielipiteitä niin tiuhaan ettei siinä kukaan pysy perässä. Jokatapauksessa onnistuit sitatoimaan vihreiden mielipiteen väärin, vihreiden mukaan "kuluttaja on oikeus tietää GMO:n määrä tuotteessa", joka on mahdotonta sen yleistyessä, ja "GMO tuotteiden pitää olla riippumattoman vertaisarvioidun tutkimuksen mukaan turvallisia", joka varovaisella arviolla tuplaisi GMO tuotteiden hinnat.

04.12.19 16:02

<Ananatti> Hm ylempi linkki ei toimi, mutta löytyy siis hakusanoilla vihreä liitto geenimanipulaatio

04.12.19 15:56

<Ananatti> Kanakotka, tässä linkki suoraan sulle etsittynä, jos ei jostain syystä omiin nettihakuihisi tule. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/vihreÄt-geenimuuntelua-on-tutkittava-ratkaisuna-maanviljelyn-ongelmiin-1.205316 Itsellä tämä tuli toisena hakutuloksissa, eka meni suoraan Vihreiden sivuille, jossa sama asia on vielä lyhyemmin. Kerrotko siis vielä uudelleen, että miten Vihreät vastustaa geenimuuntelua? Perussuomalaisten kanta: "GMO-vapaa ruokatuotanto ja viljely Suomessa ovat tavotteitamme tulevaisuudessakin." http://elainpolitiikka.fi/perussuomalaiset/

04.12.19 05:27

<Kanakotka> Ananatti Persujen faktana? Lontoon kielellä? Höllää vähän sitä alumiinifoliota.

04.12.19 05:26

<Kanakotka> pepeplus Vihreät, vihreä liitto, luomuliitto, greenpeace ja muut anti-GMO liikkeet. Geenimanipulaation ja jalostuksen eroa ei ole lähes ollenkaan, muuta kuin se, ettei hakuammuntaa ja hallitsematonta mutaatiota tule eteen jalostuksessa.

04.12.19 01:21

<Salluaatti> rude1 Näinhän kaikia eko öyhöttäjät ja asiaan perehtymättömät sanoo. Itse kyllä vastusta GMO tuotteita koska en halua kaikkea viljeltävää ravintoani yksityistettävän patenteilla esim. Monsantolle.

02.12.19 22:34

<Ananatti> huoh, tiukkaa faktaa? Saiskos lähteen? Varmaan tuo aiemmin nähty persujen faktahana... Sä varmaan otat kämppääs kaiken ydinvoiman tuottaman jätteenkin, niin ongelma on ratkaistu.

02.12.19 19:58

<MösjööTipsu> Garbanzo Ne ovat vain kasveja, jotka tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Sitä voi verrata vaikka siihen, että lisääntymiskykyisen ihmisen lapsi ei olekkaan lisääntymiskykyinen syystä x. Niin kauan kuin homma pysyy lapasessa, ei ole ongelmaa. Mutta sitten kun unohdetaan keskittyä asiaan, on vaarana tämä banaanipuu ongelma, joka juontuu siitä, että kaikki puut ovat samaa lajiketta, joten niiden taudinkestävyys ei ole eroava.

02.12.19 14:54

<Sherlock[Fin]> Garbanzo, ne on jalostettuja, en tiedä miten. Ne on myös tuotantokasveja, ei niiden itekseen tarvitse lisääntyä, vaan ihminen tekee sen.

02.12.19 14:07

<Garbanzo> Mitenhän siemenetön vesimelonim, appelsiini, jne on kehitetty ja miten ne lisääntyvät.

02.12.19 12:47

<rude1> Geeniteknologia ei käytännössä eroa perinteisestä jalostuksesta muuten kuin että se on huomattavasti tarkempaa ja ennustettavampaa. Jos vastustaa geeniteknologiaa, mutta hyväksyy perinteisen jalostuksen, voisi samalla logiikalla vastustaa traktoreita, koska pellon kyntäminen käsin on luonnonmukaisempaa, ja siitä on tuhansien vuosien kokemus ja varmuus, ettei pakokaasua leviä naapurin pellolle.

02.12.19 11:33

<PeterNorth> En enää osta Jalostajan hernekeittoa. Ties mitä yhdistelmiä siellä on. Joka tapauksessa Adolf 5/5, jalostaja hänkin.

02.12.19 10:09

<smorrebrod> Ei kai jalostuksessa olis muuten kauheaa ongelmaa elle se olisi jalostetut vain tuottamaan rahaa. Esimerkiksi on ongelmallista jos peruna on jalostettu muotoon että se ei idä seuraavana keväänä vaan aina on ostettavat uudet siemenet jalostajalta.

02.12.19 09:49

<pepeplus> ÖÖ, siis mikä taho vastustaa jalostamista, tässä nyt sekoitetaan (varmaan tahallaan) geenijalostus ja risteytys jalostaminen. Tai sitten multa on menny jotain ohi.

02.12.19 09:18

<huoh> tosiaan, vihreätki vois vaihtaa puolueensa nimen vaikka: mustat. Niitten politiikka aiheuta muuta ku fossiilisten polttoaineiden kulutuksen nousua. Kaiken kukkuraksi haluavat vielä raahata koko Afrikan suomeen. saatana.

02.12.19 09:09

<huoh> idiootit pilaa kyl kaiken. Ydinvoimaki olis ratkaisu jolla voitais vähentää hiilidioksipäästöjä ihan vitusti, mutta ei...Sähkö tulee töpselistä. "vihreet" puolueet on lähes poikkeuksetta ydinvoiman vastustajia... en tiiä pitäiskö itkeä vai nauraa.

02.12.19 08:01

<Seldon Kuupperi> Kyllä on ruuanjalostus saatanasta! Ennen kaikki oli paremmin. Sai mädillä hampailla ikenet veressä nakertaa noita herkullisia porkkanoita.

02.12.19 06:49

<hipinretku> Tomacco

02.12.19 04:09

<OoC> Juu, ja välillä onnistutaan, ja välillä ei. Esimerkiksi, jossain vaiheessa tomaattia jalostaessaan huomasivat että tomaatista tuli kyllä houkuttlelevan punainen väriltään, mutta samalla hävisi aika reippaasti makua. :D

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 47 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Pelottaako saada Coronavirus?

Ei
Kyllä
En osaa sanoa
Viinalla sitä on ennenkin selvitty.

SAMANKALTAISIA

Poliisilla on asiaa

6 051 katselukertaa

Lepakon WC tauko

6 615 katselukertaa

Pysykää kotona.

10 603 katselukertaa

Arvonta!

15 047 katselukertaa

Ketsuppikepponen

8 868 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.