Lähettäjä:

Mad Max Mad Max

Kepun kasvurahasto

Kepun uusin idea siirtää veronmaksajan fyrkkaa kavereilleen

3.3 / 5 (118 ääntä)

Kepun kasvurahasto - Kepun uusin idea siirtää veronmaksajan fyrkkaa kavereilleen

Julkaistu: 20.11.2014 11:07

Tarkastaja: kido

2.5K

Lähettäjä: Mad Max Mad Max

Otsikko: Kepun kasvurahasto

Kuvaus: Kepun uusin idea siirtää veronmaksajan fyrkkaa kavereilleen

Hakusanat: juha, sipilä, keskusta, kepu, fasismi, kokoomus, elina, lepomäki, talvivaara, sijoittaja, riski, uusi, lastensairaala,

3.3 / 5 (118 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-11-20 11:16:19

+253059

<SaKoz>

Kyllä mun mielestä valtio vois sijottaa enemmänkin kotimaiseen teollisuuteen, sen sijaan että myis kaiken ulkomaille pikavipin toivossa. Vois vaan valita sijoituskohteensa tarkemmin.

284

Aika: 2014-11-20 11:09:08

+28414

<valfrid91>

tota vikan kuvan mimmii vois panna

164

Aika: 2014-11-20 11:21:24

+13544

<kettu6>

No se vanha lastensairaalakin on ihan hyvä (paremmassa kunnossa kuin moni muu). Siihen nyt vaan on helppo kerätä rahaa koska on paljon mediaseksikkäämpi kuin vaikka syöpäsairaiden saattohoitola, joka on oikeasti huonossa kunnossa. Kuvan tekijän asenne taitaa olla, että lopetetaan teollisuus ja keskitytään hyvinvointipalveluihin. Todellista vihervasuri logiikkaa mikä voisikaan mennä pieleen.

150

Aika: 2014-11-20 11:19:49

+8327

<Pohjakala>

tota ekan kuvan jätkää vois panna

75

Kommentit (59)

Piilota OFF-Topic keskustelu

04.12.14 17:57

<LuarkW> kyllä, kotimaiseen teollisuuteen tulisi sijoittaa mutta se ei tarkoita että talvivaara olisi ollut hyvä idea tai muuta sitä että se on vain keino sulloa rahaa kavereiden taskuihin. mukavalta kuulostava ajatus ei pyhitä seurauksia.

22.11.14 17:07

<SuperC> KölliysMörö Koska en jaksa alkaa kirjoittmaan näitä maratoonkommentteja hamaan loppuun, lukekaa linkkaamani artikkeli, Suomessa pitäisi tehdä jotain samankaltaista. http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101726-oppitunteja-uudesta-seelannista

22.11.14 16:53

<SuperC> KölliysMörö En tarkoittanut, että valtio ulkoistaisi vaan yksityistäisi. Eli niitä leikattuja toimintoja ei ostettaisi mistään vaan niiden annettaisiin muodostua uudestaan vapailla markkinoilla mikäli näillä markkinoilla toimivat ihmiset katsovat ne niin tärkeiksi, että luovat riittävästi kysynyntää, jotta palveluiden tuottaminen oikeasti markkinalähtöisesti on kannattavasti mahdollista. Muussa tapauksessa palvelut ovat turhia eikä niitä tarvi edes toteuttaa ja näin turhiin palveluhin ja ennen kaikkea byrokratiaan tuhlattu pääoma vapautuu viisaampaan käyttöön ja kaikilla on taas kivaa.

22.11.14 10:45

<KölliysMörö> Teoriassa on useita ratkaisuvaihtoehtoja, mutta käytännössä kaikissa on ongelmansa. Valtion toimintojen karsiminen, ulkoistaminen ja yksityistäminen, eivät välttämättä ole sen toimivampia ratkaisuja käytännössäkään, kuin niiden muiden ongelmien korjaaminen. Kuten valtion tuottavuusohjelmassa tosiaan saattoi nähdä, niin toiminta vaikutti kokonaiskuvassa lähinnä hölmöläisten peiton pidennykseltä.

22.11.14 10:42

<KölliysMörö> On vaikea nähdä mitä säästöä tai hienoa syntyy siinä, jos vaikkapa ATK-henkilöstö joka oli ennen viraston itsensä leivissä, onkin jonkun ATK-firman palkkalistoilla, mutta työskentelee täyspäiväisesti samassa virastossa kuin aiemmin. Samaten jos luovutaan omista autoista, mutta otetaan ne sitten leasing sopimuksella yksityiseltä yritykseltä. Luvut näennäisesti pienenevät ja yksityisen sektorin koko muka kasvaa, mutta näennäinen efektihän se on.

22.11.14 10:40

<KölliysMörö> SuperC Valtion liiketaloudelliseen sijoittamiseen liittyy toki päämies-agentti-ongelma, mutta sama pätee myös yksityisillä henkilöillä, jotka eivät itse sijoita, vaan joilla on sijoitusten hoitaja. Siihen ongelmaan taas on olemassa jonkinlaisia ratkaisuita jo. Yhteiskunnalta voitaisiin varmasti karsia paljon tehtäviä ja lisätä osan tuottavuutta, sekä potkia osa ihan vain täysin tuottamattomia virkamiehiä pois. Siltikin tuossakin on riskinä se, mitä tapahtuu jo: Valtio ulkoistaa toimintoja ja ostaa ne sitten yksityiseltä. Yksityiseltä, jolla ainoa asiakas on yhteiskunta.

22.11.14 00:59

<SuperC> KölliysMörö Ja vielä toki valtion sijoitukset voivat nimellisesti tuottaa, mutta absoluuttisesti näin ei tule koskaan tapahtumaan. Siis jos se verotettu euro pyörisi markkinoilla lobatun firman tilin sijaan jäisi myös valtiolle enemmän kyhnyä, jota jakaa kaikenmaailman pelleille kotona makoilusta. Miksi näin? Siksi että Suunnitelmatalous ei toimi ja valtiojohtoisessa sijoittamisessa on pohjimmiltaan kyse aina juuri tästä huolimatta siitä, kuinka "markkinaehtoista" siitä yritetään tehdä.

22.11.14 00:47

<SuperC> KölliysMörö Se, että ykistyinen toimija sijoittaa joskus oikein ei tarkoita, että valtio sijoittaa aina oikein. Se, että pääoma on keskitetysti sijoitettu valtion kautta kohteisiin, jotka on lobattu(käytännössä aina), on kaikkea muuta kuin hyvä juttu. Ja ymmärsit oikein, myymisen ja verotuksen laskemisen osalta, mutta ei tätä velaksi kannattaisi pyörittää vaan leikata ainakin 80% valtion toiminnoista huis-helvettiin. Saataisiin silloin ehkä ulkomaistakin pääomaa "ihan ilmaiseksi" eikä valtion tarvitsisi edes miettiä mitään poppakonsteja, jotka eivät kuitenkaan tule oikeasti toimimaan.

21.11.14 21:15

<KölliysMörö> SuperC Sijoittaminen voi olla kannattavaa yksityiselle sijoittajalle, joten kyllä se voi olla kannattavaa myös valtiolle. Etenkin pitkällä aikavälillä. Itse koen, ettei Suomea saada perintönä vanhemmilta sukupolvilta, vaan se on lainassa tulevilta. En tiedä ymmärsinkö väärin, mutta sain tekstistäsi kuvan, että nähdäksesi nykyisten kansalaisten kannalta olisi parasta, jos valtio myisi omaisuutensa, laskisi verotusta, velkaantuisi yms. koska uusia maksajia tulee jatkuvasti lisää.

21.11.14 15:37

<SuperC> SaKoz ps. Frédéric Bastiat on jätkä jonka tuotantoon jokaisen tulisi perehtyä, hänen: "näkymätön ja näkyvä" käsittelee juuri tätä aiheepiiriä, jos kiinostaa niin suosittelen luettavaksi löytyy muistaakseni suomeksi käännettynäkin jostakin internetin syövereistä.

21.11.14 15:34

<SuperC> SaKoz Toki tuo on aika normaalia, että yritykset myyvät käyttämäänsä infraa muille yrityksille ja vuokraavat sitä sillä perusteella, että erikoistunut yritys kykenee tehokkaampaan toimintaan ja halvempiin hintoihin. Se oliko se oikeasti liiketaloudellisesti kannattavaa ja fiksua onkin toinen juttu(tuskin, koska valtio). Kaikki valtion solidiumin kautta omistamat osakkeet sekä muut valtion laitokset jotka toimivat markkinoilla pitäisi myydä pois eniten tarjoavalle. Toki pitäisi tehdä paljon muutakin, mutta annetaampa sen tältä erää olla. :D

21.11.14 15:08

<SuperC> KölliysMöröNiin pitäisi ja pitäisi mutta ei tule onnistumaan, siksi parempi, että valtio ei sijoita ollenkaan. Valtio sijoittjana on ongelmallinen myös siksi, että se vääristää markkinoita koska resurssit verotusoikeudesta johtuen ovat mielettömät. Mitä noihin tuottoihin tulee niin se että valtio saa tuottoja yhtiöstä x mihin on sijoittanut veronmaksajan rahat ei tarkoita, että tämä olisi tullut kokonaisuusdessa v.maksajille halvemmaksi kuin se, että ihmiset itse olisivat käyttäneet nuo rahat ja maksaneet erotuksen verran enemmän veroja (joka tapauksessa vähemmän ilman sijoitettuja rahoja)

21.11.14 13:43

<SaKoz> SuperC No jos nyt kerran haluat ruveta vänkäämään, niin täsmennettäköön: Kritisoin esim. valtion enemmistöomistuksessa olevan Fortumin päätöstä myydä sähkön jakeluverkkonsa kansainvälisille infrastruktuurisijoittajille. Samoin kritisoin YLE:stä lohkaistun Digitan (TV-, radio- ja mobiiliverkot antenneineen) myyntiä ulkomaille. Pyydän anteeksi jos pahoitit mielesi sanan "kaiken" käytöstä metaforana huomattavasta määrästä. Lisäksi sait jostain päähäsi että ehdotan valtion tekevän miljardien sijoituksia joihinkin roskaosakkeisiin, vaikka nimenomaan painotin tarkemman kohdevalinnan tärkeyttä.

21.11.14 13:38

<KölliysMörö> SuperC Jos valtio toimii ihan oikeasti sijoittajana liiketaloudellisin perustein (unohtaa siis aluepolitiikan yms.), niin valtio sijoittajana on minusta ihan jees juttu. Sijoituksista saadaan kuitenkin osinkoja, joka tarkoittaa valtiolle tuloja muualtakin kuin veroista. Tällöin kyse on investoinnista, ei kuluttamisesta - se ei siis välttämättä maksa pitkällä aikavälillä veronmaksajille, vaan tuottaa. Mutta sen sijoittamisen pitäisi tapahtua tosiaan pitkäjänteisesti ja liiketaloudellisin perustein.

21.11.14 13:14

<SuperC> SaKoz Ja lisäksi valtion tulisi myydä kaikki solidiumin omistamat osakkeet (mitä itse implikoit jo tapahtuneen ja mitä ei todellisuudessa ole tapahtunut) koska se mitä juuri kirjoitin. Sori jos olin ehkä hieman kärttyinen, mutta vituttaa tuollainen itseä ja samalla muita jalkaan ampuminen ilman, että kukaan edes hoksaa koko hommaa.

21.11.14 13:07

<SuperC> SaKoz Ei ymmärsin kyllä, sensijaan sinä et joko ymmärtäny mitä ehdotit tai et ymmärtänyt mitä minä kommentoin. Siis selvennän: ehdotit, että valtion pitäisi lisätä sijoittamista vaikka ei ole siihen kykyenevä ja vaikka valtion sijoituskassa kerätään kansalaisilta ilman , että ihmisillä on juuri mitään sanavaltaa siihen mihin rahat päätyvät. Esimerkiksi tuo Sipilän 2 miljardia tulisi maksamaan nettoveronmaksajille 1000e/lärvi/vuosi jos oletetaan, että nettoveronmaksajia on 2 miljoonaa (yläkanttiin arvioitu). Tämän tonnin voisi käyttää tehokkaamminkin antamalla ihmisten itse käyttää rahat.

21.11.14 10:59

<SuojaKerroin> Minusta nuo molemmat vois panna putkaa, tai oikeastaa koko poliittisen järjestelmän vois tunkea sinne. Mite ois "ammattipoliitikkojen" sijaa valittais arvalla kuka edustaa ja työstä sais ammattia vastaavan korvauksen?

21.11.14 08:13

<SaKoz> SuperC Sä et näköjään lukenu (tai ainakaan osoittanut ymmärtäneesi) mun kommentista edes puolta sanaa ja muutenkin kommenttisi on niin aggressiivisesti ja provokatiivisesti muotoiltu, että oletan sen olevan vain huono, huono trolli.

21.11.14 01:57

<Beattila> Ei sekään ole kivaa, että tehdään sairaaloita suomenruotsalaisille säätiöiden omistukseen...

21.11.14 00:57

<SuperC> SaKoz Sinun mielipide on yksinkertaisesti väärä ja tykkäyksien määrä kommentille osoittaa kuinka perseestä demokratia on ja kuinka tyhmiä suomalaiset ovat. Mitä järkeä valtion on kerätä veroina kansalaisiltaan rahat pois ja sen jälkeen riskisijoittaa ne jonkun mestarilobbaaja pertti persereijän yritykseen, johon kukaan ei vapaaehtoisesti sijoita? Eikö tämä kieli siitä, että Peräreijän idea ei välttämättä ole kovin hyvä? Eikö olisi viisaampaa antaa ihmisten pitää ne rahat ja antaa niiden ihan itse sijoittaa tai tuhlata ne, samalla luoden uusia työpaikkoja? SAATANA!

21.11.14 00:07

<viiksisieppo> En ottas kyllä kokoomuslaiselta talousneuvoja.

20.11.14 20:21

<januzzi> Kun ei vaan kävis talvivaaran kohdalla niin kuin kemira grow hown kanssa. Miljardien bisnes myydään alihintaan. En tule koskaan äänestämään keskustaa tuon takia.

20.11.14 18:54

<pelastusarmeija> Joojoo! rakennetaan koko valtion kassalla lastensairaaloita,ja unohdetaan sijoittaminen ja valtion talouden parantaminen. Ihan vitun rakentava kuva.

20.11.14 18:37

<Nimimerkki3211> Käsittääkseni valtio on saanut Talvivaarasta enemmän veroina takaisin, mitä siihen on sijoittanut. Eli ei ole valtiolle tullut tappiota. Ympäristöhaitan korjaamisestakin on tullut haittaa vain tuulipukukansalle samoin sijoituksista...

20.11.14 18:29

<asdfasdfasdf> Se oli riskisijoitus ihan syystä...

20.11.14 18:16

<meaculpa> petee86 Talvivaara ei ole maksanut veroja juuri lainkaan, koska se on tehnyt tappiota koko olemassaolonsa ajan. Työllistavä vaikutuskin olisi ollut suurempi, jos raha olisi mennyt kannattaville yrityksille.

20.11.14 17:56

<ileee_> En nyt kepua lähtis syyttämään, enkä muitakaan puolueita, vaan lähinnä kaikkia.

20.11.14 17:17

<KölliysMörö> Valtion tai kuntien omistamissa yhtiöissä on ongelmana omistajaohjaus, joka helposti politisoituu. Ilmenee myös korruptiomaisia piirteitä sikäli, että voi olla, että johtopaikkoihin edellytyksenä on sopiva puoluetausta. Kun sitten omistajanohjausta käytetään myös aluepolitiikkaan tai puolueideologisiin tekoihin, niin ei liene ihme, jos niin johdetut yritykset voivat joutua ennemmin tai myöhemmin vaikeuksiin.

20.11.14 17:01

<WarMouse> Laittakoot rahat tuottavuuden parantamiseen, mitä vittua me uusilla sairaaloilla tehdään?

20.11.14 17:01

<petee86> Se on hauskaa miten ihmiset tuntuu Talvivaarasta keskusteltaessa aina unohtavan sen tosiseikan, että se myös työllisti valtavan määrän ihmisiä ja kartutti verotuloina valtion kassaa varmaan miljardin verran (en tiedä tarkkaan mutta oma arvio). Aina puhutaan vaan siihen kohdistuneista menoista.

20.11.14 16:59

<Toupal> Valtion saama epäsuora verohyöty oli? Joku?

20.11.14 16:54

<Rauno-Matti> Riemurasian kotiekonomit taas vauhdissa

20.11.14 16:31

<Kekkelberg> Tämähän tietäisi verojen nostoja taas. Ei se talouskasvu lähde käyntiin millään tämmöisillä massiivisilla hyväveliprojekteilla vaan luomalla hyvät toimintaedellytykset pikkufirmoille, jotka tutkimusten mukaan luovat uudet työpaikat. Nykyäänhään täällä 50% kommunismissa on yrittäminen tehty ihan mahdottomaksi veroilla sekä byrokratialla ja tällä rahan syytämisellä vain pahennettaisiin ongelmaa.

20.11.14 15:55

<meaculpa> Nokipannukahvi Kotimaisen teollisuuden alasajo viimevuosina johtuu kustannusten kasvusta Suomessa. Miksi joku rakentaisi tehtaan Suomeen, kun sen voi rakentaa halvemmalla ja sitä voi pyörittää halvemmalla melkein kaikkialla muualla maailmassa?? Suomi verottaa itsensä hengiltä!

20.11.14 15:52

<Jolokuttaja> kettu6 En nyt tiedä onko se homeinen rakennus kovin hyvässä kunnossa

20.11.14 14:08

<Pokerihumanisti> SaKoz Valtion epäonnistumiset liiketoiminnassa johtuvat useimmiten siitä, että liiketaloudelliset suositukset ja poliittiset intressit ovat ristiriidassa keskenään. Todella usein aluepolitiikka, työllisyys tai ammattiryhmän etu ajvat optimaallisen sijoituspäätöksen edellle. Toki myös investointien yhteiskunnallisten kokonaisvaikutusten arvioiminen on ajoittain hankalaa. Nähdäkseni virkamiesvalmisteluun pohjautuva valtion sijoitustoiminta voi kuitenkin olla varsin hyvää politiikkaa, jos toimintaa valvova komitea koostuu tasapuolisesti eri puolueiden, maakuntien ja ammattiryhmien edustajista.

20.11.14 13:59

<__jani__> Saatanan tunarit! t:kekkonen

20.11.14 13:53

<Nokipannukahvi> nykyinen kotimaisen tuotannon alasajo perustuu vaan pienen eliitin ahneuteen ja lyhytnäköisyyteen. minkäs teet kun raha määrää kansan sijaan?

20.11.14 13:47

<Mr_Convenience> supea Tiedän. Lepomäen numero piirtyy äänestyslippuun taas ensi keväänä.

20.11.14 13:31

<saekki> Mitä vittua me tehtäis 13 lastensairaalalla?

20.11.14 13:25

<supea> Mr_Convenience Ja on muuten ihan saatanan fiksu nainen

20.11.14 13:22

<meaculpa> opmdevil Joo annetaan lisää rahaa virkamiesten leikkiä riskisijoittajaa Suomalaisten rahoilla. Yksityisten sijoittaessa häviää rahansa vain sijoittaja eikä koko suomen kansa. Valtio on surkea sijoittaja.

20.11.14 13:20

<meaculpa> SaKoz Kotimaisen teollisuuden ongelma on huono hintakilpailukyky, koska korkeat verot, joten kaksi vaihtoehtoa: 1. Sipilä ehdottaa että nostetaan veroja lisää 2 miljardia ja sijoitetaan ne huonosti kannattaviin tehtaisiin. Rahan määrä Suomessa pysyy samana 2. Alennetaan työn verotusta ja tehdään Suomalaisista tehtaista kannattavia ja kilpailukykyisiä. Ulkomaiset sijoittavat lisää tuottaviin yrityksiin ja annetaan kansalaisten itse käyttää 2 miljardia kulutukseen (400e/suomalainen). Rahan määrä Suomessa kasvaaKumpi kuulostaa järkevämmältä?

20.11.14 12:44

<CBing> Olihan se Arhinmäkikin sijoittamassa muiden rahoja "tuottaviin bisneksiin". Mikäs sen luotettavaa sijoittamista, kun poliitikkojen sijoittaminen.

20.11.14 12:34

<hoppe1> Matti Vanhasen hallitus poisti varallisuusveron 2005 ja kokoomuslaiset kiittelivät, eihän rikkaiden tarvitse maksaa veroja.

20.11.14 12:07

<Mr_Convenience> JSN Kepu Elina Lepomäki. Edustaa Kokoomuksen oikeaa laitaa.

20.11.14 11:50

<carax> valfrid91 mutta ei tota eka kuvan jätkää..

20.11.14 11:49

<Troo Mies> valfrid91 näätkö sä mimmijä sitten muissa kuvissa :D

20.11.14 11:45

<buenos-nachos> SakoZ Totta. Esim. kaivosteollisuuden kohdalla (tässä tapauksessa Talvivaara unohdettakoon) olisi huomattavasti parannettavaa. Suomesta löytyy ihan hyvin tavaraa maaperästä, mutta eniten tästä hyötyvät ulkomaiset kaivosyhtiöt, koska mm. verotus tällä osa-alueella on aika alhaista esim. moniin muihin Euroopan maihin verrattuna.

20.11.14 11:43

<opmdevil> Turha siitä talvivaarasta on inistä. Yrittämiseen kuuluu aina riski ja joskus riskit toteutuu. Ilman valtion valtionyhtiöitä suomesta puuttuisi järjetön määrä yrityksiä ja työpaikkoja. Välilla voittaa, välillä häviää - se vaan kuuluu pelin henkeen.

20.11.14 11:29

<largehc> Muttakun kotimainen yrittäminen on ihan mahdotonta kiitos byrokratian.

20.11.14 11:21

<JE-kku> On se kumma kun voidaan rahoittaa ties mitä ihme paskaa ja ottaa mamuja suomeen etc, mutta kun kyseessä on lastensairaala niin pitää koko homma rahoittaa rahankeräyksellä. Pitää oikeasti varmaan kohta katkaista yhteydet ulkomaailmaan sillä tähän jokapäiväiseen vitutukseen ainoa parannuskeino on joko alkoholi tai 9mm burana.

20.11.14 11:21

<kettu6> No se vanha lastensairaalakin on ihan hyvä (paremmassa kunnossa kuin moni muu). Siihen nyt vaan on helppo kerätä rahaa koska on paljon mediaseksikkäämpi kuin vaikka syöpäsairaiden saattohoitola, joka on oikeasti huonossa kunnossa. Kuvan tekijän asenne taitaa olla, että lopetetaan teollisuus ja keskitytään hyvinvointipalveluihin. Todellista vihervasuri logiikkaa mikä voisikaan mennä pieleen.

150
20.11.14 11:19

<Pohjakala> tota ekan kuvan jätkää vois panna

20.11.14 11:16

<SaKoz> Kyllä mun mielestä valtio vois sijottaa enemmänkin kotimaiseen teollisuuteen, sen sijaan että myis kaiken ulkomaille pikavipin toivossa. Vois vaan valita sijoituskohteensa tarkemmin.

284
20.11.14 11:15

<uppopaistettu> ei oo ketään ketä äänestäisi. tarvis olla joku kekkonen, ois helppoo

20.11.14 11:14

<Jonskiii> Jos minä saisin sijoittaa 2 miljardia, sijoittaisin ne kaljaan. Näin kaikki ihmiset saisi vähän ölyytä ja rahat jäisivät kiertoon. Aukotonta.

20.11.14 11:10

<jormaspekka> kannattavaa telakkateollisuutta valtio ei voi avustaa eikä pelastaa mut konkurssikypsä tappiota tuottava kaivosfirma ni kyllä kyllä hallitus kaivaa rahat vaikka kiven alta

20.11.14 11:09

<valfrid91> tota vikan kuvan mimmii vois panna

164

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 68 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mikä saisi sinut hankkimaan lapsia?

Ei mikään. En halua lapsia.
Jos taloudellinen tilanteeni paranisi.
Jos löytäisin löytäisin parisuhteen. Mies -> naisen.
Jos löytäisin löytäisin parisuhteen. Nainen -> Miehen.
Jos löytäisin löytäisimme pysyvän työpaikan/isomman asunnon
Haluaisin lapsia mutta nykyinen kumppanini ei halua.
En halua lapsia, mutta kumppanini haluaisi.
Haluaisin lapsia mutta nykyinen kumppanini ei voi saada lapsia.
En voi saada lapsia, mutta nykyinen kumppanini haluaisi.
Muu.. vastaus kommenteissa.

SUOSITUIMMAT MEDIAT

Toyotan merkkihuolto

Toyotan merkkihuolto

28 075 katselukertaa

Tilaa pyöräilijöille

Tilaa pyöräilijöille

17 154 katselukertaa

Valikoiva Saippua-annostelija

Valikoiva Saippua-annostelija

14 629 katselukertaa

Tik Tok - Fat man run

Tik Tok - Fat man run

14 615 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.