Lähettäjä:

led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Kolmas valtakunta väreissä

Väritettyjä valokuvia kolmannesta valtakunnasta vähän ennen sotaa. Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (NSDAP) perustettiin jo vuonna 1919, mutta se oli pitkään pieni oppositiopuolue. Alusta lähtien se kuitenkin tavoitteli vallan anastamista ja tasavallan kumoamista. Vuonna 1923 sen kannattajat yrittivät vallankaappausta, joka kuitenkin epäonnistui. Tällöin Adolf Hitler ja kolme muuta puoluejohtoon kuulunutta tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen valtiopetoksesta. Tuomiotaan Hitler istui Landsbergin vankilassa. Hitler vapautettiin jo vuoden kuluttua, koska Baijerin hallitus ei enää pitänyt äärioikeistoa uhkatekijänä. Vuodesta 1930 lähtien, talouspulan aikana, NSDAP:n kannatus kasvoi huomattavasti, ja heinäkuussa 1932 pidetyissä parlamenttivaaleissa se nousi suurimmaksi puolueeksi saaden yli kolmasosan äänistä. Weimarin tasavallan perustuslaissa oli säännöksiä, joiden mukaan valtakunnan ollessa hätätilassa voitiin hallitukselle määräajaksi myöntää poikkeuksellisen laajat valtuudet. Maaliskuussa 1933 valittu parlamentti säätikin valtalain, jolla Hitlerille myönnettiin tällaiset valtuudet, aluksi neljäksi vuodeksi. Tämän mukaan hänellä oli oikeus säätää lakejakin ilman parlamentin myötävaikutusta. Tämän jälkeen parlamentti ei kokoontunut kuin muutamia kertoja antaakseen joillekin kaikkein tärkeimmille päätöksille virallisen vahvistuksen. Kun presidentti Hindenburg kuoli elokuussa 1934, perustuslakia kuitenkin muutettiin siten, että valtakunnankanslerin ja valtakunnanpresidentin virat yhdistettiin. Tämän jälkeen Hitlerin arvonimenä oli Führer und Reichskansler, ja hänet nimitettiin tähän virkaan eliniäksi.

4.3 / 5 (146 ääntä)

Kolmas valtakunta väreissä - Väritettyjä valokuvia kolmannesta valtakunnasta vähän ennen sotaa. 

Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (NSDAP) perustettiin jo vuonna 1919, mutta se oli pitkään pieni oppositiopuolue. Alusta lähtien se kuitenkin tavoitteli vallan anastamista ja tasavallan kumoamista. Vuonna 1923 sen kannattajat yrittivät vallankaappausta, joka kuitenkin epäonnistui. Tällöin Adolf Hitler ja kolme muuta puoluejohtoon kuulunutta tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen valtiopetoksesta. Tuomiotaan Hitler istui Landsbergin vankilassa. Hitler vapautettiin jo vuoden kuluttua, koska Baijerin hallitus ei enää pitänyt äärioikeistoa uhkatekijänä. 

Vuodesta 1930 lähtien, talouspulan aikana, NSDAP:n kannatus kasvoi huomattavasti, ja heinäkuussa 1932 pidetyissä parlamenttivaaleissa se nousi suurimmaksi puolueeksi saaden yli kolmasosan äänistä. Weimarin tasavallan perustuslaissa oli säännöksiä, joiden mukaan valtakunnan ollessa hätätilassa voitiin hallitukselle määräajaksi myöntää poikkeuksellisen laajat valtuudet. Maaliskuussa 1933 valittu parlamentti säätikin valtalain, jolla Hitlerille myönnettiin tällaiset valtuudet, aluksi neljäksi vuodeksi. Tämän mukaan hänellä oli oikeus säätää lakejakin ilman parlamentin myötävaikutusta. Tämän jälkeen parlamentti ei kokoontunut kuin muutamia kertoja antaakseen joillekin kaikkein tärkeimmille päätöksille virallisen vahvistuksen. 

Kun presidentti Hindenburg kuoli elokuussa 1934, perustuslakia kuitenkin muutettiin siten, että valtakunnankanslerin ja valtakunnanpresidentin virat yhdistettiin. Tämän jälkeen Hitlerin arvonimenä oli Führer und Reichskansler, ja hänet nimitettiin tähän virkaan eliniäksi.

Julkaistu: 15.7.2016 12:28

2.5K

Lähettäjä: led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Otsikko: Kolmas valtakunta väreissä

Kuvaus: Väritettyjä valokuvia kolmannesta valtakunnasta vähän ennen sotaa. Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (NSDAP) perustettiin jo vuonna 1919, mutta se oli pitkään pieni oppositiopuolue. Alusta lähtien se kuitenkin tavoitteli vallan anastamista ja tasavallan kumoamista. Vuonna 1923 sen kannattajat yrittivät vallankaappausta, joka kuitenkin epäonnistui. Tällöin Adolf Hitler ja kolme muuta puoluejohtoon kuulunutta tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen valtiopetoksesta. Tuomiotaan Hitler istui Landsbergin vankilassa. Hitler vapautettiin jo vuoden kuluttua, koska Baijerin hallitus ei enää pitänyt äärioikeistoa uhkatekijänä. Vuodesta 1930 lähtien, talouspulan aikana, NSDAP:n kannatus kasvoi huomattavasti, ja heinäkuussa 1932 pidetyissä parlamenttivaaleissa se nousi suurimmaksi puolueeksi saaden yli kolmasosan äänistä. Weimarin tasavallan perustuslaissa oli säännöksiä, joiden mukaan valtakunnan ollessa hätätilassa voitiin hallitukselle määräajaksi myöntää poikkeuksellisen laajat valtuudet. Maaliskuussa 1933 valittu parlamentti säätikin valtalain, jolla Hitlerille myönnettiin tällaiset valtuudet, aluksi neljäksi vuodeksi. Tämän mukaan hänellä oli oikeus säätää lakejakin ilman parlamentin myötävaikutusta. Tämän jälkeen parlamentti ei kokoontunut kuin muutamia kertoja antaakseen joillekin kaikkein tärkeimmille päätöksille virallisen vahvistuksen. Kun presidentti Hindenburg kuoli elokuussa 1934, perustuslakia kuitenkin muutettiin siten, että valtakunnankanslerin ja valtakunnanpresidentin virat yhdistettiin. Tämän jälkeen Hitlerin arvonimenä oli Führer und Reichskansler, ja hänet nimitettiin tähän virkaan eliniäksi.

Hakusanat: natsit, natsi, suur, saksa, nsdap, adolf, hitler, ss, berliini, historia, kolmas, valtakunta, maailman, sota, Kansallissosialismi, sotilas, hakaristi, armeija, ,

4.3 / 5 (146 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-15 12:40:26

+8357

<Everdark>

Sanottiin natseita mitä tahansa, niin oli niillä kyllä tyylikkäät univormut, hienot paraatit ja mahtipontinen arkkitehtuuri.

239

Aika: 2016-07-15 12:31:12

+59849

<olliko>

On muutes tyylikäs kotka

170

Aika: 2016-07-15 12:56:11

+49738

<Flatronokia>

Tuli tässä mieleen. Islam. Islamistit=erittäin uskonnollisia. Suuri osa muslimeista pitää Koraania ja sen oppeja erittäin suuressa arvossa. Koraani+miekkajae= totaalinen, raaka ohje islamille. Islamia kaupataan rauhan uskontona=vale. Isis/Daesh edustaa 100% koraanin mukaista islamia, media vaikenee. Koraanin aivopesemä normimuslimi tekee terroriteon/radikalisoituu. Isis ottaa vastuun iskusta. Normaali muslimi muuttuu näin Isisläiseksi= ei liity enää islamiin koska Isis ei liity islamiin vaikka isis on 100% islam. Kuka tahansa muslimi voi radikalisoitua, tappaa satoja eikä kukaan syytä Islamia.

144

Aika: 2016-07-15 13:26:23

+128213

<Suuri-Päällikkö>

Flatronokia Itse olen miettinyt vähän samaa asiaa. Sanotaan että valtaosa muslimeista on "maltillisia". Vähän sama asia kuin sanoisi jonkun olevan natsi, mutta "ihan vähän vaan". Ongelma ei ole ääri-islam. Ongelma on islam, jonka "maltillisista" muslimeistakin valtaosa hiljaisesti hyväksyy jihadistien teot.

140

Aika: 2016-07-15 12:35:21

+1931

<hansikas3>

On kyllä jännä miten nuo natsit kiehtoo

123

Kommentit (38)

Piilota OFF-Topic keskustelu

28.07.2016 11:12

<Balrog> titmouse joo, no älä pliis käytä preesensiä, kun puhut keskiajasta.

28.07.2016 00:25

<titmouse> Balrog En sanonut että se jatkuisi vielä tällä hetkellä. Sanoin että sisällöltään molemmat kirjat on hyvin samanlaisia. Aikoinaan kristitytkin tappoivat "vääräuskoisia", protestantit ja katoliset kävivät hyvin suuria uskonpuhdistuksia. Periaatteessahan sitä voisi tapahtua vieläkin, ei ne kirjan tekstit ole muuttuneet mihinkään. Mutta sitä kirjaa lukevat ja tulkitsevat ihmiset ovat. Ihan samalla tavalla raamatussa kehotetaan orjuuttamaan ja tappamaan "vääräuskoisia" kuin koraanissakin. Tottakai, niiden kirjoittamisen aikaan se oli aivan normaalia.

18.07.2016 22:48

<JEEhova> Valtakunnassa kaikki OK

16.07.2016 11:21

<Balrog> vanhakurppa Mielestäni et täysin ansaitse miinuksiasi, koska tuossa on totuutta, vaikkakin erilaiset uskonnot on kyseessä. Kristinuskoa käytettiin tuohon aikaan samalla tapaa, kun islamia nykyään. tervaterva Tässä ei ole kyse siitä, että läpällä Hitler. Ainakin minulle tämä on esteettisesti uskomattoman upeaa ja mahtipontista, sekä historiantuntemusta. On mielenkiintoista, että juuri tuollaiset voimakkaat keinot auttavat fasistista valtiota pysymään vallassa, koska kuka ei uskoisi tuon voittoon? Tämä kaikki siis ilman, että jaan natsiaatetta. Toki en puhu kaikkien puolesta.

15.07.2016 22:40

<jheknight> Porukka kauhistelee tänpäivän terrorismia mutta sitte ihailee jotain hitleriä.. Hitler oli pahempi ku tän päivän terroristit.

-16
15.07.2016 21:47

<makeSX> Eikös neljännessä kuvassa ole tuon edellä mainitun epäonnistuneen vallankaappausyrityksen yhteydessä kaatuneiden tovereiden muistotilaisuus, jonka yhteydessä usein pidettiin myös SS-vala. Kukin punainen soihtupilari edustaa yhtä kaatunutta ja heidän nimetkin on näihin kaiverrettu.

15.07.2016 20:58

<suomirokki> Valtakunnankotkahan löytyy saksan 2€ kolikosta. Jaloa!

15.07.2016 20:53

<tervaterva> Eiköstä joo tätä Hitler-mediaa ole ollut jo ihan riittävästi? Sanon tuhannenkin miinuksen uhalla mutta hiukan loppuun kaluttu "vitsi" jo.

-10
15.07.2016 19:53

<Jallukola> Eikä näkynyt kännyjä/tabletteja jokaisen kädessä vaan reipas tervehdys!

15.07.2016 17:58

<jukorte> ArdeR2 "Hetkinen, "Espanjan kansallismielisten"? Eiköhän se Francon porukka ollut ihan fasisteja kuitenkin." Kyllä se näin on, kansallispuolue kärsi vaalitappion sosialisteille ja sodassa taistelivat sitten kansallismieliset ja internationaalit. Francon porukka ei olisi päässyt edes aloittamaan ellei naapurin diktaattori Salazar olisi ollut kaveri ja järjestänyt fasistit apuun, lopulta Italia ja Saksa tukivat Francoa, Neuvostoliitto sosialisteja, tukijat vain testatakseen kalustoa. Franco lopulta pysyi tiukasti puolueettomana toisen maailmansodan mikä taisi olla akselivalloille pettymys.

15.07.2016 17:44

<vanhakurppa> eiks ristiretket oo yks kristittyjen tappo/murha rampage? nykyään ollaan vaan eri aikakauden uskonnon tappo/murha rampage kaudella

15.07.2016 17:31

<Balrog> titmouse Kerrotko vielä, missä kristityt tappavat muita ja perustelevat tämän Raamatulla? Laita samalla linkki Koraanin kirjoituksiin, joissa rakastetaan vihollisia ja pyydetään kohtelemaan ulkopuolisia hyvin. Toi on ongelma, kun osa porukasta on lähtökohtaisesti relativisteja tietämättä mitään asiasta. "Samaa se on kaikkialla", no eikä ole. Ainut validi tulkinta islamista on fundamentalistinen, eikä mitään reformia islamille ole tullut eikä odotettavissa satoihin vuosiin.. Erilaiset uskonnot on kyseessä, ja todella erilailla niitä implementoidaan.

15.07.2016 17:30

<kuli78> On tää riemurasian moderaattorien touhu kyllä jotain käsittämätöntä. Laitoin blm-videon jossa musta arvostelee kyseistä liikettä ihan loogisilla perusteluilla, niin se ei päässyt moderoinnista läpi, mutta näitä natsi juttuja on koko rasia täynnä. Ei voi ymmärtää kyseisten henkilöiden logiikkaa.

15.07.2016 17:20

<Kapteeni Käsi> Flatronokia Aivopesu on raaka prosessi, jossa murretaan ihmisen psyyke ja rakennetaan se uudestaan tiettyihin tarkoitusperiin sopiviksi. Käytännössä sen toteuttamiseen tarvitaan aina ihminen. Harvoin tapakristitytkään muuttuvat Räsäsiksi pelkkää kirjaa lukemalla.

15.07.2016 15:41

<titmouse> Flatronokia Sanoisin että ehkä hieman vainoharhaista pakokauhua aistittavissa kommenteissasi. En kiellä etteikö islam olisi syöpää, mutta se on vaan samanlaista syöpää kuin muutkin uskonnot. Samalla tavalla koraanissakin kielletään tappaminen kuin vaikka raamatussa. Ihmiset vaan tuntuu aika pitkälti tulkitsevan molempia kirjoja kuten parhaaksi näkevät. Niin raamattua kuin koraaniakin. Käytetään kirjaa oikeutuksena tappaa muita ihmisiä. Sanoisin aika psykopaattiseksi toiminnaksi. Kai se maailma olisi parempi paikka ilman islamia tai uskontoja ylipäänsä, mut ihmiset kyllä tykkää tappamisesta.

15.07.2016 15:16

<jormaspekka> Flatronokia sen verran vielä tuohon miekkajakeen kumouksiin niin mitkään mielipidekirjoitukset tai yksityishenkilöiden kotisivut ei kelpaa lähteeksi

15.07.2016 15:10

<jormaspekka> Flatronokia mitenniin kumoaa? missä niin lukee

15.07.2016 15:10

<Flatronokia> jormaspekka Etsi itse miekkajae. Koraanin viimeinen ja lopullinen tulkinta joka kumoaa kaikki aikaisemmat, rauhanomaiset tekstit.

15.07.2016 15:06

<jormaspekka> " Isisin oppineet valitsevat ristiriitaisista pyhistä kirjoituksista omaan ideologiaansa ja strategiaansa sopivat, väkivallan oikeuttavat kohdat, ja he pyrkivät kiertämään rauhaan ja sopuun kehottavat kohdat. Isisin rivisotilaat sen sijaan eivät useinkaan tunne islamin pyhiä kirjoituksia kovin hyvin. "

15.07.2016 15:05
15.07.2016 15:01

<Redex> hansikas3 Jawohl. Odottelen aina innoissani natseihin keskittyviä elokuvia, toisin kuin vastapuolen harmaisiin ja tylsiin liittotuneisiin. Sattuneesta syystä esimerkiksi Unsere Mütter, unsere Väter oli parempi, kuin taistelutoverit .

15.07.2016 15:00

<mindi83> Everdark Noiden uniformujen taustalla oli sellainen pikkufirma kuin Hugo Boss. Joten ei ihme, että näyttävät hyviltä. :)

15.07.2016 14:55

<Flatronokia> jormaspekka Joo no se ei siltikään poista sitä faktaa että nuo potentiaaliset hullut saavat uskontonsa varjolla riehua ympäriinsä ja tappaa viattomia ihmisiä. Islamissa lapsetkin aivopestään pienestä pitäen viljelemään tuota potentiaalista hulluutta. Pidän kaikkia uskontoja syöpänä ja mielen heikkoutena muutenkin joten turha selittää mistään uskontojen eroavaisuuksista, Islam sattuu vain tukemaan tämän hetken sairainta paskaa mitä maan päältä löytyy ja jos islam ei katoa niin nuo hullutkaan eivät katoa. Ne ei kehity paremmaksi, niin syvällä on tuo joukkopsykoosi ja sisäsiittoisuus.

15.07.2016 14:49

<jormaspekka> itse ajattelen niin että ISIS ei ole edes perustettu islamia varten, se on pelkkää kulissia. rahaa ja valtaahan se kalifi abu-bakr tahtoo. rivisotilaat tietty on uskonnollisista syistä mukana mutta se on vain savuverhoa ja nukketeatteria ylimmälle johdolle.

15.07.2016 14:44

<jormaspekka> Flatronokia Islamia kun on monenlaista sorttia, samallalailla kun meilläkin on kristinuskosta monta eri variaatiota, mm. katolilaiset, lestadiolaiset, luterilaiset, ortodoksit jne jne jne. kannattaa vähän perehtyä asiaan ennenkuin ajattelee ääneen ;) https://fi.wikipedia.org/wiki/Isis_(jÄrjestÖ)#Perusta_kaikkein_varhaisimmassa_islamissa

15.07.2016 13:26

<Suuri-Päällikkö> Flatronokia Itse olen miettinyt vähän samaa asiaa. Sanotaan että valtaosa muslimeista on "maltillisia". Vähän sama asia kuin sanoisi jonkun olevan natsi, mutta "ihan vähän vaan". Ongelma ei ole ääri-islam. Ongelma on islam, jonka "maltillisista" muslimeistakin valtaosa hiljaisesti hyväksyy jihadistien teot.

140
15.07.2016 13:05

<Valta_kunnanjohtaja> Kaunista.

15.07.2016 12:57

<Everdark> LOMM Meinasin vähän niin kuin yleisesti, historiaa ja tekoja silmälläpitäen.

15.07.2016 12:56

<Flatronokia> Tuli tässä mieleen. Islam. Islamistit=erittäin uskonnollisia. Suuri osa muslimeista pitää Koraania ja sen oppeja erittäin suuressa arvossa. Koraani+miekkajae= totaalinen, raaka ohje islamille. Islamia kaupataan rauhan uskontona=vale. Isis/Daesh edustaa 100% koraanin mukaista islamia, media vaikenee. Koraanin aivopesemä normimuslimi tekee terroriteon/radikalisoituu. Isis ottaa vastuun iskusta. Normaali muslimi muuttuu näin Isisläiseksi= ei liity enää islamiin koska Isis ei liity islamiin vaikka isis on 100% islam. Kuka tahansa muslimi voi radikalisoitua, tappaa satoja eikä kukaan syytä Islamia.

144
15.07.2016 12:46

<LOMM> Everdark Jos näitä kommentteja lukee, niin eipä täällä kyllä hirveästi mitään negatiivista ole...

15.07.2016 12:44

<SemiVeikee> Ja tästäkin suuruudesta jäi käteen vain juutalais propagandaa ja liian vähän saippuaa.

15.07.2016 12:40

<Everdark> Sanottiin natseita mitä tahansa, niin oli niillä kyllä tyylikkäät univormut, hienot paraatit ja mahtipontinen arkkitehtuuri.

239
15.07.2016 12:40

<borthos> Mustahan ei ole väri niin siksi niitä ei näy tuolla, eiku...

15.07.2016 12:39

<DAI> Niin julman kaunista.

15.07.2016 12:35

<ArdeR2> Hetkinen, "Espanjan kansallismielisten"? Eiköhän se Francon porukka ollut ihan fasisteja kuitenkin.

15.07.2016 12:35

<firocee> Mahtipontista menoa, huhuh

15.07.2016 12:35

<hansikas3> On kyllä jännä miten nuo natsit kiehtoo

123
15.07.2016 12:31

<olliko> On muutes tyylikäs kotka

170

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 31 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Tietokoneesi hinta? (mikäli omistat)

0-500€
501-1000€
1001-1500€
1501-2000€
2001-3000€
3001-4000€
4000€ +

SAMANKALTAISIA

Kolmas palli

14 571 katselukertaa

Kolmas käsky

20 826 katselukertaa

Kolmas pyörä

20 514 katselukertaa

Kolmas valtakunta väreissä osa 2

24 338 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.