Lähettäjä:

Monskuu Monskuu

Kouluterveydenhoitajalla.

Haluan tällä sarjakuvalla ottaa kantaa näihin syrjäytyneisiin nuoriin joihin itsekkin nuorena lukeuduin. Monilla ystävät ovat netissä ja se ei tee ystävyydestä yhtään sen vähempiarvoista.

3.8 / 5 (74 ääntä)

Hei!

Olemme piilottaneet kuvan koska se mahdollisesti sisältää lapsilta kiellettyä sisältöä.

Mikäli olet täysi-ikäinen voit näyttää sisällön painamalla alta OK!

Katselukertoja: 13665

Kouluterveydenhoitajalla. - Haluan tällä sarjakuvalla ottaa kantaa näihin syrjäytyneisiin nuoriin joihin itsekkin nuorena lukeuduin. Monilla ystävät ovat netissä ja se ei tee ystävyydestä yhtään sen vähempiarvoista.

Julkaistu: 12.2.2020 19:51

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Monskuu Monskuu

Otsikko: Kouluterveydenhoitajalla.

Kuvaus: Haluan tällä sarjakuvalla ottaa kantaa näihin syrjäytyneisiin nuoriin joihin itsekkin nuorena lukeuduin. Monilla ystävät ovat netissä ja se ei tee ystävyydestä yhtään sen vähempiarvoista.

Hakusanat: ystävät, netti, syrjäytyminen, parisuhde, kouluterveydenhoitajalla,

3.8 / 5 (74 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2020-02-12 20:17:54

+59044

<olliko> +5 RR

jotenkin odotin että tää olisi eskalloitut, mutta näköjään selvisi puhumalla

88

Aika: 2020-02-12 20:04:48

+1580

<hamdam> +5 RR

Ennen vanhaan 70 luvulla oltiin pihalla. Kukaan ei viihtynyt kotona kun ei ollut nettiä ja telkkariohjelmatkin alkoivat vasta illalla. Lastenohjelmien jälkeen tulikin sitten kuudelta tyypillisesti joku bulgaarialainen elokuva. Nykyään ulkona ei kai ole kuin mopopojat ja luistelukentällä talvella jotkut. Missäpä niitä kavereita sitten olisi jossei koulussa tai mopoillessa.

59

Aika: 2020-02-12 20:16:16

+5068

<Kala Basee> +5 RR

Sisällä on rasistin hyvä olla

45

Aika: 2020-02-12 22:25:05

+20972

<MösjööTipsu> +5 RR

Ennen riitti sunnuntaisählyynkin porukkaa, niin että piti kaksi vuoroa varata koululta ja jakaa porukka puoliksi. Aina oli hyvät pelit ja vaihtomiehiä riittävästi. Nykyään se on sellaista raapimista, että juuri saa porukan kasaan ja parhaina päivinä ehkä maalivahtien lisäksi pari vaihtomiestäkin. Tai sitten siellä koulun lätkäkaukalolla, niin että höntsälätkät sai aikaiseksi sen kummempia järjestämättä. Nykyään ei ole sitä murhetta pipolätkän osalta, kun täällä eteläsuomessa ei ole edes pakkasta sitävertaa. Tuleekohan joskus aika, että porukkaa pitää raapia samalla tavalla peliservereille.

24

Kommentit (25)

Piilota OFF-Topic keskustelu

17.02.20 22:46

<Neylah> eyeofodin Itseni kohdalla netti- ja pelimaailma pelasti minut. Olin koulukiusattu ja kotona vaikeeta. Yleensä keskityttiin pelaamiseen ja hauskan pitoon, jossain vaiheessa sitä pääty syvällisemmistäkin juttelemaan... Yhteen näistä tutustuin jo 12v, ollaan nähty pari kertaa livenä ja edelleenkin tekemisissä. Toisen tapasin pelitutun kautta, josta tuli ensimmäinen "bestis", joka siis pitää minuakin sellaisena. Minä olin se, jolle hän uskalti soittaa keskellä yötä itkien kriisin keskellä. +300km ei ole haitannut. Ollaan tunnettu nyt n. 7vuotta, ja minusta tuli juuri hänen esikoisensa kummi :)

13.02.20 20:04

<SynkänOsastonAsukki> Näin vanhemmiten on vaikeampi saada uusia pysyviä ystäviä. En laske esim. työkavereita ystäviksi, ellei vietä aikaa vapaa-ajallakin. Kun olin vielä lukiossa ja ammattisurkeassa, silloin toki sai niitä kavereita keiden kanssa hengailla, mutta koulujen loputtua nekin vähitellen karisi pois. Onneksi löytyy vielä ystäviä joiden kanssa olen ollut lapsesta saakka ja harrastusporukassa käyn useasti. Jopa baarista olen löytänyt uusia ystäviä aikuisiällä, mutta heidän kanssaan näkeminen on vähentynyt kun on muutettu toiseen kaupunkiin tai hankittu lapsia ja perhe-elämä. Hyviä ystäviä ei voi korvata.

13.02.20 18:30

<hugasa> Kiitos tästä Monsku!

13.02.20 12:36

<Monskuu> onzir Maaseudulla varsinkin pitäisi saada jotakin toimintaa tai mahdollistaa että siellä olevat ihmiset pääsisivät tapaamisiin. Olisi hyvä olla paikka mihin ihmiset voi kokoontua ja saa ottaa kontaktia. Eikä siellä saisi nauttia päihteitä, kahvia siis kummempaa. Tottakai välitän, minusta maailma on sitten vasta upee paikka kun kaikilla ois täällä hyvä olla. Ja kukaan ei ois syrjäytynyt jos ei sitä halua. Mutta on taito oppia etsimään juurikin semmoisia ystäviä ja ihmisiä joiden kanssa tykkää viettää aikaa.

13.02.20 11:58

<Sammakko onzir> Monskuu Niin pitäis järjestää! Varsinkin täällä maalla ei tunnu olevan tarpeeksi paikkoja sellaiselle ja välimatkat ovat pitkät. Nyt vasta hiljan olen itekkin alkanut näkemään vanhaa tuttua ja jutskailemaan jotain aktiviteettia edes parin viikon välein :) Vanhoja kamuja näkee taas liaan harvoin. Ps. en ymmärrä miksi miinusta tulee kun asiallisesti tässä keskustellaan ja ilmaistaan mielipiteitä. Olen positiivisesti yllättynyt että Monskuukin välittää. Olen saanut väärän kuvan hänestä. Okay, comment too gringe... let me get those minuses then!

13.02.20 11:51

<Monskuu> onzir Tämä on toki ikävää ja en vähättele sitä ollenkaan. Se on ongelma jos siinä tilassa on tahtomattaa. Mutta mitä voitaisiin tehdä ettei näin ole? Järjestää jotain kohtaamispaikkoja niille jotka ei muutoin saa kontakteja luotua tai ystävystyttyä? Kaveri toimintaa? Sarjakuvallani otin vain kantaa siihen että monilla on ystäviä internetissä, toki niistäkin ystävistä tulee myös IRL ystäviä jos heitä joskus pääsee tapaamaan.

13.02.20 10:50

<Sammakko onzir> Monskuu Jotku meistä on edelleen syrjäytyneitä vaikka ikää on jo kolmenkymmenen päälle. Mietippä sitä. Ei me omasta tahdostamme olla vaan sen takia kun kukaan ei välitä ystävystyä vaikka kuinka toinen yrittäisi olla kaveria.

13.02.20 08:12

<ekoterroristi> Nuo sammakon silmät...

13.02.20 08:05

<Garbanzo> hamdam Tuntuu vähän hassulta tämä, puoliksi vitsi, mutta täysin totta, olin joku aika sitten kaverilla ja parvekkeelta ihmettelin kun pihan lapset leikkivät piilosta yms, eikä kukaan räplännyt puhelinta. Nuoriahan he olivat, mutta varmaan ainakin osalla oli jo puhelin. Ja muistatteko kun jokin aika sitten vitsailtiin että kohta varmaan ala-asteelaisillakin on kännykkä, heh, heh.

13.02.20 07:40

<pikkumusta> Skype mahdollistaa kuvapuhelut isolla näytöllä, on kuin olis naamakkain juttelemassa. Voi ottaa kaverin kanssa vaikka kalsarikännit, kun vastapuolen jorinat rupee vituttaan voi toosan kätevästi sulkea. On tässä netissä puolensakin.Toki ei mikään voita tissiä mitä mälvätä ja imutella.

13.02.20 06:18

<Tapio_Rautavaara> Oon osittain samaa mieltä kuin iddqdi . Yksinäisyydestä huolimatta en ole koskaan tuntenut samanlaista ystävyydentunnetta nettikavereita kohden kuin oikean elämän ystäviä. Mutta en silti sano etteikö joku muu voisi kokea. Että kaipa nämä on aika yksilöllisiä juttuja, joillekki nettiystävyys toimii ja joillekki ei.

13.02.20 06:13

<dnalor> Tää on kuin suoraan mun viime viikon terveystarkistuksesta :D

13.02.20 04:47

<ATC> eyeofodin liikuntarajoitteisille netti voi hyvinkin olla ainoa paikka jossa voi olla ystäviensä kanssa. Ja saattaa sieltä arkunkantajakin ilmestyä: https://yle.fi/uutiset/3-10656845

13.02.20 00:44

<iddqdi> Kyllä se vaan tekee ystävyydestä vähempiarvoisempaa jos se on pelkästään netin kautta, jää puolet aisteista käyttämättä. Kun kasvan isoksi haluan keksiä emp atomipommin ja saattaa maailmaan pimentoon tunniksi. Mene nukkumaan. Joo kirjaudun ulos.

13.02.20 00:31

<jarski99> eyeofodin Tämä nyt ei taas pidä paikkaansa. Yksinäiselle ihmiselle kaikki kontaktit ulkomaailmaan on hyvästä. Aikoinaan oli saatanan yksinäinen, ja aloin kaveeraamaan ihmisten kanssa netissä. Vaikka kaikilla meillä on elämä mennyt eteenpäin, niin vielä tänäpäivänäkin kysellään kuulumisia ja saatetaan pelailla jotai. Edelleen eräs vanha nettituttu haluaisi, että tulen käymään Bukarestissa, jääkaapista kuulemma löytyisi aina kaljaa, ja sohvalla olisi ilmaista nukkua.

12.02.20 23:49

<naubusan> Epäilen, että koulussa tai mopoillessa kavereita saa. Mutta alappa homoilemaan niin niitä tulee joka tuutista.

12.02.20 23:09

<eyeofodin> Kyllähän tuo "ystävät" netissä on aivan huuhaata. Kannattaa saada itsensä herätettyä todellisuuteen jos tuollaseen uskoo. Maailma on kylmä ja julma paikka, mutta kosketus, kylmä ja nälkä on todellista. Ei ne netin "ystävät" sitä arkkua tule kantamaan hyvin suurella todennäköisyydellä

12.02.20 22:58

<LionKing138> Rakensin aina legoilla kotona. Aina. joskus kavereilla. Sitten tuli tietokoneet ja rakentelin legoilla kun veljet pelas. nykyään rakentelen legoilla ja pelaan minkä töiltäni ja perheeltäni kerkeän. Living the dream ( ei puutu ku hyväpalkkanen duuni ja perhe joka antaiskin jotain, eikä vaan ota. Legot ei muutu onneksi koskaan )

12.02.20 22:25

<MösjööTipsu> Ennen riitti sunnuntaisählyynkin porukkaa, niin että piti kaksi vuoroa varata koululta ja jakaa porukka puoliksi. Aina oli hyvät pelit ja vaihtomiehiä riittävästi. Nykyään se on sellaista raapimista, että juuri saa porukan kasaan ja parhaina päivinä ehkä maalivahtien lisäksi pari vaihtomiestäkin. Tai sitten siellä koulun lätkäkaukalolla, niin että höntsälätkät sai aikaiseksi sen kummempia järjestämättä. Nykyään ei ole sitä murhetta pipolätkän osalta, kun täällä eteläsuomessa ei ole edes pakkasta sitävertaa. Tuleekohan joskus aika, että porukkaa pitää raapia samalla tavalla peliservereille.

12.02.20 22:21

<Tapio_Rautavaara> Tuli jotenki paha mieli Leevin puolesta..

12.02.20 20:55

<juustohoyla> Ei tehnyt lusikkatestiä.

12.02.20 20:17

<olliko> jotenkin odotin että tää olisi eskalloitut, mutta näköjään selvisi puhumalla

12.02.20 20:16

<Kala Basee> Sisällä on rasistin hyvä olla

12.02.20 20:05

<aasberg> Ylen areenassa on Logged in sarja, tarinoita nuorista.

12.02.20 20:04

<hamdam> Ennen vanhaan 70 luvulla oltiin pihalla. Kukaan ei viihtynyt kotona kun ei ollut nettiä ja telkkariohjelmatkin alkoivat vasta illalla. Lastenohjelmien jälkeen tulikin sitten kuudelta tyypillisesti joku bulgaarialainen elokuva. Nykyään ulkona ei kai ole kuin mopopojat ja luistelukentällä talvella jotkut. Missäpä niitä kavereita sitten olisi jossei koulussa tai mopoillessa.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 64 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Pelottaako saada Coronavirus?

Ei
Kyllä
En osaa sanoa
Viinalla sitä on ennenkin selvitty.

SUOSITUIMMAT MEDIAT

Taidetta

Taidetta

19 136 katselukertaa

Se täytyy tappaa

Se täytyy tappaa

17 377 katselukertaa

Ovela jemma

Ovela jemma

15 976 katselukertaa

False choice

False choice

15 829 katselukertaa

Nuorta lepakkoa rapsutellaan

Nuorta lepakkoa rapsutellaan

15 498 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.