Quantcast

Lähettäjä:

Sahalainen Sahalainen

Kusettajat kusettaa

4.9 / 5 (216 ääntä)

Kusettajat kusettaa

Julkaistu: 9.10.2015 07:51

2.5K

Lähettäjä: Sahalainen Sahalainen

Otsikko: Kusettajat kusettaa

Hakusanat: TPP, TTIP, amerikka, yksityisyys, nsa, maapallo,

4.9 / 5 (216 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-10-09 08:01:26

+10400

<Väsynyt Mies>

Toi TTIP sopimus kyllä hirvittää, jos se astuu voimaan EU:n ja USA:n välillä. Sen jälkeen kaikki jenkkipaska vyöryy tänne ilman mitään esteitä.

205

Aika: 2015-10-09 12:29:21

+44142

<PenZon>

TTIP on toteutuessaan todellisen sivistyksen loppu. Sen jälkeen kaikki tapahtuu parhaimmassakin tapauksessa suuryritysten armosta.

91

Aika: 2015-10-09 11:33:09

+10400

<Väsynyt Mies>

Thanatos Mitäpä luulet käyvän kotimaiselle alkutuotannolle, kun jenkkilästä tulee halpaa hormoonilihaa ja GMO-viljaa euroopan markkinoille.

76

Aika: 2015-10-09 10:54:54

+11222

66

Kommentit (34)

Piilota OFF-Topic keskustelu

15.10.2015 19:34

<Thanatos> Väsynyt Mies jos oikein ymmärrän, vastustat TTIP, koska haluat suojella melkein kannattamatonta suomalaista maataloutta kilpailuta. Kuinka arvokas tavoite tämä on sinun mielestä? TTIP:hän koskee muutakin kuin maataloutta. Kuinka monta miljoonaa euroa nettona TTIP:n pitäisi tuottaa suomen taloudelle, jotta olisit sen puolella? Huom: en tiedä kuinka (epä?)tuottoisa TTIP olisi, mutta itse olisin sen puolella, jos kuvittelisin sen parantavan taloutta edes vähän.

15.10.2015 19:04

<Thanatos> Väsynyt Mies ymmärrän, ettet pidä GMO:ta ja risteytystä samana, mutta se ei ollut pointtini. "Eikö GMO:ita ole käytetty laajasti ja tutkittu syvällisesti yli 20 vuotta? Mutta kuvitellaan, että niitä on tutkittu, muttei käytetty vielä. Olisiko tällöin jotakin evidenssiä, joka vakuuttaisi sinut, että ne ovat yhtä turvallisia kuin eliöt, joiden geenistöä on muokattu esim. risteyttämällä?"

15.10.2015 17:02

<Väsynyt Mies> Thanatos TTIP varmasti lisää valinnanvapautta siinä mielessä, että kaupan hyllyissä valikoima laajenee. Toisaalta, kun valikoima laajenee ja kilpailu kovenee, se yleensä painaa hintoja alaspäin. Tämä taas on huono juttu kotimaisen tuotannon kannalta, joka jo nyt on lähes kannattamatonta maanviljelijälle tai karjankasvattajalle Suomessa. Mitä enemmän oma alkutuotanto vähenee niin sitä enemmän tuontielintarvikkeet valtaa alaa. Tämähän ei tietysti haittaa niitä ihmisiä, jotka ostavat hinnan perusteella, mutta itse esimerkiksi ostan aina kotimaisen vaihtoehdon, jos sellainen on tarjolla.

15.10.2015 16:47

<Väsynyt Mies> Thanatos Mielestäni risteyttäminen ja GMO ei ole aivan sama asia. Risteyttämisessä, ainakin oman käsitykseni mukaan, edetään niin sanotusti luonnollista tietä yhdistellen saman kasvin eri lajikkeita keskenään. GMO:ssa taas voidaan istuttaa täysin eri kasvien geenejä keskenään, sellaisten kasvien jotka ei luonnossa normaalisti risteydy keskenään. No kuten jo aikaisemmin sanoin, kantani ei ole täysin subjektiivinen. Tosin yhtä hyvin ideologia voi vaikuttaa myös toiseen suuntaan. Tutkijat, joiden mielestä GMO on hyvä asia, voivat jopa tiedostamattaan vähätellä sen riskejä tutkimuksissaan.

14.10.2015 19:10

<Thanatos> Väsynyt Mies En tiedä TTIP:istä paljoa, mutta äkkiseltään suurempi kaupankäynti (molempiin suuntiin) vaikuttaisi taloudellisesti erinomaiselta, ja kuvittelisin sen lisäävän valinnanvapautta (saatavilla olevissa tuotteissa, tarkoititko jotakin muuta valinnanvapautta?).

14.10.2015 18:49

<Thanatos> Väsynyt Mies eikö GMO:ita ole käytetty laajasti ja tutkittu syvällisesti yli 20 vuotta? Mutta kuvitellaan, että niitä on tutkittu, muttei käytetty vielä. Olisiko tällöin jotakin evidenssiä, joka vakuuttaisi sinut, että ne ovat yhtä turvallisia kuin eliöt, joiden geenistöä on muokattu esim. risteyttämällä? Ymmärrän, että ihmiset ovat subjektiivisia, mutta mihin pitäisi pyrkiä? Kumman valitsisit? Maailman, jossa kaikista tärkeimpiin empiirisiin kysymyksiin vastataan joustamattomalla ideologialla, vai maailman, jossa pyritään minimoimaan ideologian vaikutukset tieteellisessä päätöksenteossa?

14.10.2015 17:20

<Väsynyt Mies> Thanatos No kunhan niitä on sanotaan nyt vaikka 20 vuotta vielä laajasti käytetty ja tutkittu ilman, että on ilmennyt mitään vaaratekijöitä, niin sitten voin myöntää, että ne on OK. En vain itse halua olla koekäyttäjänä, varsinkaan tietämättäni, sen 20 vuoden aikana. Sehän TTIP-sopimuksen ongelmakin on, onko enää valinnnanvapautta? Myönnän, että vastustukseni on hieman ideologistakin, mutta väitän myös niin olevan geenimanipulaation puolestapuhujien keskuudessa. GMO:sa olaan kuitenkin niin isojen asioiden äärellä, että tuskin edes tutkijat pystyvät suhtautumaan siihen täysin objektiivisesti.

14.10.2015 09:09

<Thanatos> Väsynyt Mies Ymmärrän mitä tarkoitat DDT:llä, mutta tuollaiset esimerkit ympäristövirheistä eivät kerro GMO:n turvallisuudesta sen enempää kuin ympäristöön liittyvät onnistumiset. Kuka myöntää, ettei tiedetä, onko pitkän aikavälin haittoja? Edustaako tuo mielestäsi parasta saatavilla olevaa tietoa? Maailma on täynnä niitä, jotka vastustavat GMO:ita ideologisista syistä, eikä mikään määrä evidenssiä riitä heille. Minkälainen näyttö riittää vakuuttamaan sinut, että GMO:t ovat turvallisia?

13.10.2015 19:23

<Väsynyt Mies> Thanatos Tarkoitin tuolla DDT-viittauksella sitä, että monet asiat, joita ennen pidettiin turvallisina on myöhempinä aikoina osoittautuneet olevan aivan jotain muuta. GMO-tuotteistakin on yleisesti myönnetty, että vaikka välitöntä vaaraa ei olekkaan, ei myöskään ole niin kattavaa tutkimustietoa jotta tiedettäisiin onko niillä pitemmän aikavälin haittoja.

13.10.2015 17:21

<Thanatos> Väsynyt mies voit olla oikeassa uudelleenkäynnistämisen hitaudesta, mutta vaikuttaa uskomattomalta, että joukko keskenään sekä muun maailman kanssa kilpailevia jenkkituottajia keinotekoisesti nostaisi ruoan hintoja. Ymmärrän kuitenkin pointtisi riippumattomuudesta. GMO:t sen sijaan: onko mielestäsi riittävää mainita DDT (40-luvun tuotos) ja tämän perusteella tuomita GMO? Vai pitäisikö mielestäsi GMO:t arvioida saatavilla olevien tietojen perusteella? WHO muuten edelleen suosittelee DDT:tä sisätiloihin suihkutettavksi, aluilla, jossa on paljon malariaa.

13.10.2015 16:31

<Väsynyt Mies> Thanatos En tiedä taustojasi, mutta valaistaan nyt sen verran, että alkutuotanto, eli karjan kasvatus ja maanviljely, ei ole mikään tehdas joka voidaan käynnistää vain muutamaa katkaisijaa kääntämällä. Jos nyt lähdetään siitä olettamuksesta, että oma tuotanto olisi loppunut lähes täysin, niin menisi 2-3 vuotta, ennen kuin meillä olisi uudestaan kaupoissa kotimaista lihaa ja viljatuotteita. GMO-viljasta totean vain, että aikoinaan DDT:tä käytettiin päätäiden torjumiseen ja siitä sanottiin silloin, että se on täysin turvallista.

12.10.2015 21:33

<Thanatos> Väsynyt Mies melko salaliittoteoriamainen näkemys. Etkö usko, että samat markkinavoimat, jotka ajavat oman tuotannon alas, ajavat sen taas ylös jos jenkit 'nostaa' keinotekoisesti hintoja? (tapahtuuko näitä salakavalia hintanostoja muissa jenkkituotteisa, jotka kilpailee meidän markkinoilla?) GMOssa ei ole mitään vikaa, vai mihin johtopäätökseen olet itse tullut GMO:n turvallisuudesta? Hormoneista en tiedä mitään, joten en kommentoi. Kannattaa tarkistaa Monsantojuttujen todenperäisyys. Olen kuullut kaikki kauhutarinat, mutta kun niihin perehtyy tarkemmin, niissä ei ole mitään perää.

12.10.2015 19:03

<Väsynyt Mies> Thanatos Entäpäs sitten, kun se oma alkutuotanto on ajettu alas ja lopettettu sen halvan hormoonilihan GMO-viljan takia ja jenkit päättääkin äkkiä laittaa hinnan kohdilleen ja porukan nauramaan. Sitten se ei ole enää halpaa ja pakko on ostaa, kun omaa tuotantoa ei ole. Tai jos tulevaisuudessa todetaankin, että se GMO-vilja tai hormooniliha ei olekaan ihan niin turvallista kuin ne suuret kansainväliset suuryritykset kuten Monsanto antaa ymmärtää.

12.10.2015 14:21

<MaeroK> http://www.commondreams.org/views/2014/01/10/after-20-years-nafta-leaves-mexicos-economy-ruins Siinä pieni esimerkki miten hyödyllinen tuollainen vapaakauppaliitto jenkkien kanssa on.

11.10.2015 16:38

<Thanatos> beanbag kyllä, minulle ei ole itsestään selvää, että se on huono juttu. En ole hirveästi perehtynyt aiheeseen ja olen avoin muuttamaan mieltäni. Jos sinun pitäisi valita yksi paras syy vastustaa TTIP, mikä se olisi?

09.10.2015 20:45

<Thanatos> Väsynyt Mies sitten on halvempaa lihaa ja viljaa, mikä olisi hyvä juttu. Mitä vikaa luulet olevan GMOssa? Miksi mielestäsi on hyvä idea vaikeuttaa maahantuontia kotimaisen tuotannon suojelemiseksi? Näetkö mitään mahdollisia hyötyjä avoimessa markkinassa kuin sisäänpäin kääntyneessä?

09.10.2015 19:10

<joucahainen> Mikä vitun takia te saatanan idiootit annatte plussaa anjen harhaisille natsikommenteille. Vaikka TTIP onkin paskaa.

09.10.2015 15:07

<TB303> Anjen kommenttiin lisätäkseni, että yksi vaikutusvaltaisimmista rabbeista on todennut että gentiilit (eli ei juutalaiset) on olemassa vain palvellakseen juutalaisia http://failedmessiah.typepad.com/failed_messiahcom/2010/10/gentiles-exist-only-to-serve-jews-rabbi-ovadia-yosef-says-234.html Joksenkin pelottavaa ottaen huomioon, että suuri osa maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä on juutalaisia.

09.10.2015 12:50

<nytjo> Onko tuo jonkun mielestä yllättävää? Menestyneimmät ihmiset ajavat ainoastaan omia etujaan. Firman etu tulee kysymykseen, jos sitä voi mukavasti hoitaa samalla. Johtajina toimivat henkilöt ovat usein kuva huonoimmasta mahdollisesta alaisesta.

09.10.2015 12:29

<PenZon> TTIP on toteutuessaan todellisen sivistyksen loppu. Sen jälkeen kaikki tapahtuu parhaimmassakin tapauksessa suuryritysten armosta.

09.10.2015 12:12

<TuplaPukki_> https://wikileaks.org/pledge/#ttip Wikileaks valmis maksamaan 100.000$ puuttuvista sivuista ja niitähän on 29 joista 3 on tiedossa. Hattuni kiristyy...

09.10.2015 11:43

<TuplaPukki_> https://sustainabledevelopment.un.org/post2015/transformingourworld The 2030 Agenda "We recognise that eradicating poverty in all its forms and dimensions, including extreme poverty, is the greatest global challenge and an indispensable requirement for sustainable development. All countries and all stakeholders, acting in collaborative partnership, will implement this plan. We are resolved to free the human race from the tyranny of poverty and want and to heal and secure our planet."

09.10.2015 11:42

<windosrmagistus> ei mullakaan ole mitään salattavaa vessassa, mutta laitan silti oven lukkoon kun menen paskalle

09.10.2015 11:33

<Väsynyt Mies> Thanatos Mitäpä luulet käyvän kotimaiselle alkutuotannolle, kun jenkkilästä tulee halpaa hormoonilihaa ja GMO-viljaa euroopan markkinoille.

09.10.2015 11:02

<titmouse> Downstream Tietääkseni EU on himoinnut vapaakauppasopimusta jenkkien kanssa jo muutaman vuoden. Ei tuossa sopimuksessa ole mitään "puoliensa pitämistä" tyyliin "teille nämä jutut ja meille nämä".

09.10.2015 10:54
09.10.2015 10:34

<Bonthon> Koita siinä sitten pitää hyvinvointivaltiota ja kilpailla jenkkien halpatyövoiman kaa kun tää menee läpi.

09.10.2015 09:19

<MrFiufaufou> Moi nimeni on ärtsy äänestäjä ja minulla on asiaa. Bää Bää.

09.10.2015 09:01

<Downstream> Väsynyt Mies Sitä varten asiasta neuvotellaan, uskon kyllä että EU osaa pitää puolensa hommassa.

-12
09.10.2015 08:50

<OgreOnAStick> "If you have nothing to fear, you have nothing to hide." Vähän kun siirsi yhtä sanaa niin muuttui tuo kyylien käyttämän sanonnan sisältö täysin ja järkevämpään suuntaan.

09.10.2015 08:49

<Thanatos> Väsynyt Mies mitä vikaa siinä on?

09.10.2015 08:31

<Sienimise> fat4fun Nykyään gifit tulee WEBM-muodossa kuvien joukkoon.

09.10.2015 08:01

<Väsynyt Mies> Toi TTIP sopimus kyllä hirvittää, jos se astuu voimaan EU:n ja USA:n välillä. Sen jälkeen kaikki jenkkipaska vyöryy tänne ilman mitään esteitä.

205
09.10.2015 07:55

<SaKoz> Näinhän se menee.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 89 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SAMANKALTAISIA

Eläintarha yritti kusettaa

21 037 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.