Quantcast

Lähettäjä:

Luutarhuri Luutarhuri

Leikataanko tästä?

4.7 / 5 (203 ääntä)

Leikataanko tästä?

Julkaistu: 10.6.2016 07:36

2.5K

Lähettäjä: Luutarhuri Luutarhuri

Otsikko: Leikataanko tästä?

Hakusanat: suomi, leikkaukset, sipilä, hallitus, muumit, ,

4.7 / 5 (203 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-06-10 09:08:09

+14990

<TinQQ>

Me suomalaiset ollaan kyllä itse jo syyllisiä tähän omaan alamäkeemme. Vielä 2008 voitiin sanoa, että maailma pyöri miten pyöri ja meillä ei ollu värisuoraa kädessä kun Nokia ja paperiteollisuus romahti omista syystään lähes samanaikaisesti. Nyt sitten on jo pitkään ollut jokaisella järkevällä ihmisellä selvää, ettei tätä nykyistä menoa voida jatkaa. Meillä on ihan keinotekoisen kova elintaso verrattuna kansakuntamme talouden kokoon. Julkinen sektori on avian liian iso/kallis yksityisen sektorimme kustannettavaksi. Moni ongelma on yritetty veroja korottamalla korjata, mikä tietenkään ei .....

155

Aika: 2016-06-10 09:10:29

+14990

<TinQQ>

.... muuta kuin pahenna ongelmiamme. Pitkään on jo ollut tiedossa, että elintasoa täytyy laskea, jos täällä halutaan elää sivistynyttä elämää vielä tulevaisuudessakin. Se mikä on meidän oma vika on tämä tilannetajuttomuus ja ivallinen asenne politikkoja kohtaan. Jokainen puolue on jo ollut 2008 jälkeen hallituksessa ja aina lytätään maan rakoon kaikki ne jotka ehdottavat korjaavia toimenpiteitä julkiseen talouteen. Lopputuloksena ollaan nyt tässä tilassa missä media ja kansa haukkuu poliittiset päätökset jo ennen kuin niitä on edes tehty. Ei demokratia toimi näin, sillä politikot yrittävät....

131

Aika: 2016-06-10 09:11:34

+14990

<TinQQ>

... säilyttää kannatuksensa kuuntelemalla kansaa, mutta kun me kansalaiset emme osaa päättää mitä haluamme/ vastustamme kaikkea niin eipä sitten puolueetkaan seiso minkään ajatuksen takana harakirimaisesti, vaan puoltavat päätöksiään jokaisen suurlakon edessä. Tää on tuhoon tuomittu tilanne. Mutta joo, lisää näitä kuvia nää on hauskoja!

124

Aika: 2016-06-10 09:43:46

+14990

<TinQQ>

Samaten on enemmän tai vähemmän typerää että aina silloin kun taloudella menee hyvin, ylijäämää roiskitaan kiitos sdp:n pisin poikin kaikenmoisiin palveluihin ja tukiin, mutta veroja ei lasketa. Sitten kun menee huonosti, kuten nyt, kaivetaan laatikosta "kaikkien tulee osallistua" -iskulauseet ja nostetaan veroja sen sijaan että luovuttaisiin niistä eduista, jotka edellisessä nousukaudessa roiskimalla säädettiin ja joita ilman pärjättiin aiemminkin. Nyt kun on massatyöttömyys ja työnantajia ei yksinkertaisesti ole, on silti jonkun mielestä työnantajien "kannettava osansa säästöissä". WTF

119

Aika: 2016-06-10 08:20:24

+14990

<TinQQ>

Mistään ei saisi leikata, mutta valtion velkaantuminen tulisi välittömästi pysäyttää t: Suomen Kansa

113

Kommentit (97)

Piilota OFF-Topic keskustelu

12.06.2016 16:28

<LionKing138> TinQQ living the dream

12.06.2016 00:25

<The Shamrock> Siinä vaiheessa kun nationalismi nostaa päätään enemmän Suomessa niin tekisi itsekin mieli mennä politiikkaan mukaan. Ei riitä motivaatio kun kukaan ei tunnu ajattelevan omaan näkökulmaan tarpeeksi isänmaallisesti ja aja Suomen etua.

11.06.2016 17:39

<Rondy> ...Esimerkiksi Viron osakeyhtiöt ei maksa veroa, vaan omistaja maksaa veronsa sitten kun nostaa rahaa sieltä pois. Ja lukemattomia muita hienoja esimerkkejä. Olen itsekin ollut työttömänä, tällä hetkellä "duunarina" mutta joskus vielä yrittäjänä. Lähinnä vaan tympii se että kun täällä ei jumalauta saa tienata, kun yhteiskunnan mielestä sillon pitää pikkasen ruoskia tuota kapitalistia "olepas nyt niinkuin kunnon köyhä". Kattoa nyt jos perustais sen firman sitten joskus viroon niin ei tarviis kuunnella vinkumista kun jollain on joskus varaa.

11.06.2016 17:34

<Rondy> TinQQ on kyllä niin oikeassa. Kaikki valittaa että velkoja ei tarvi maksaa koska valtio ei ole yksityinen henkilö. Rahan ja velan koko pointti katoaa jos sitä ei aiotakaan maksaa takaisin. Koron tarkoitua on antaa syy lainata rahaa = "saat kaiken takaisin ja vähän päälle". Oikeasti ainoa asia miten rahaa tähän yhteiskuntaan tulee on yritystoiminta, joka maksaa palkkoja yms. yms. Jotta yritykset haluaa olla täällä/menestyä, niillä tulisi olla hyvät toimintaedellytykset, ja jotta ne haluais maksaa veronsa tänne, eikä esimerkiksi panamaan, tulisi sen verotuksen olla edullisempaa...

10.06.2016 23:49

<Nokipannukahvi> Suomi on ollut joustamattomasta eurosta johtuvassa ennätyspitkässä talouskriisissä jo vuodesta 2008 lähtien. Meillä pitäisi siirtyä omaan kelluvaan markkaan ja omaan kansallista etua ajavaan keskuspankkiin. Näin pystyisimme tarvittaessa devalvoimaan ja korjailemaan talouden ilmakuplia. Sekä pitämään julkisen sektorin hallinnassa omalla rahalla, koska valtio olisi silloin velkaa itselleen, joka ei periaatteessa olisi ongelma, toisin kuin nkykyään, jossa olemme velkaa yksityiselle miljardööripankkiirille. Ja miksi vitussa emme ota oman maaperämme luonnonrikkauksia takaisin valtion omistuksiin?

10.06.2016 20:48

<TinQQ> Kyllä se nyt varmaan maistuisi pieni tablettikuuri realismia teillekkin hyvät kommunistit jos katsotte että pienikin askel "oikeammalle" tässä meidän nykyisessä sakkaavassa sosialismissamme johtaisi heti lapsien syömiseen ja muuhun saatanalliseen toimintaan. Miten ihmeessä ne tuolla Euroopassa pärjäävät ilman Leniniä? Saksassa käytännössä täystyöllisyys ja elintaso rutkasti meitä edellä. Voi poloisia kun siellä kärsivät ilkeistä oikeistolaisista.

10.06.2016 20:43

<TinQQ> Työttömyys ei tällähetkellä ole todellakaan ihmisistä itsestään kiinni. Taino, jokainen SDPtä ja vasemmistoa viimeisen 20v aikana äänestänyt on ollut osaltaan edesauttamassa tämän verohelvetin rakentumista ja siitä seuranneesta yrityselämän katastrofista nyt kaikki kärsitään. Kyllä, olen ollut työttömänä enkä todellakaan haluaisi olla uudestaan. Toivottavasti työpaikkani katsoo olevan suotuisaa toimia suomessa jatkossakin. Arhinmäki ja Lyly sitä ei halua.

10.06.2016 20:40

<cliffbarnes> Tästä ketjussa näkyy suomen nykyinen tilanne. Suurin osa kansalaisista ymmärtää maan tilanteen ja äänestää vaaleissa sen mukaan. Äänekäs vähemmistö pitää mölyä kansalta mandaaatin saanutta hallitusta vastaan. Odotin Sipilältä jämerämpää otetta, mutta tähän on tyytyminen, kun politiikka on vissiinki vain tämmöstä. No, ainakun vihervasemmisto älähtää, niin hallitus on tehny jotain oikein.

10.06.2016 20:39

<TinQQ> Ainoastaan vassari näkee tilanteen olevan ok kun on tämän kokoisessa 260k työtöntä ja Kreikan jälkeen EU:n toiseksi hitaiten kasvava talous. Ei kuulema ole velastakaan valtiolla ongelmaa, mutta korkomenoista on. Mites nuo kaksi liittyykään toisiinsa? Kysytäänkö kreikkalaisilta?

10.06.2016 19:15

<korven_perkele> eroon eu:sta eroon kolonialismin kahleista. olemme jälleen läntisen kolonialismin itäinen siirtokunta

10.06.2016 18:22

<ville__1> TinQQ Ja onnittelut top kommentti kombosta. Täytyy myöntää että pistää vituttamaan että oikeiston propaganda on toiminut niin hyvin ainakin tähän porukkaan. Jos tarpeeksi monta kertaa toistaa valheen niin se muuttu lopuksi todeksi.. ja lopuksi alkaa jopa itse uskomaan siihen. Taloustilanteen parantamiseksi on oikeasti olemassa vaihtoehtoisia keinoja kuin austerity politiikka. Mutta ne saatta hieman vähentää elitin valtaa...

10.06.2016 18:12

<ameces> TinQQ Hyvin sanottu. Yksi pointti kuitenkin: Demokratian kulmakivi on myös se, että kansalaisten on aktiivisesti otettava kantaa yhteisön tilanteeseen, työllisyyteen ja vallitsevaan sektoripolitiikkaan. Se on meidän vastuu kansalaisina. Tällä hetkellä ihmisillä onkin aihe närkästyä, koska asiat ovat huonommin kuin ennen. Me olemme äänestäneet eduskuntaan ihmisiä tekemään päätöksiä ja johtamaan tätä maata meidän puolestamme — siitähän edustuksellisessa demokratiassa on kyse. Nyt ihmisistä tuntuu ettei homma toimi ja eihän se ole toiminutkaan. Tietysti keskustelun soisi olevan rakentavampaa.

10.06.2016 18:10

<Noddy> EI POLITIIKKAA! Ei naurata vittu yhtään.

10.06.2016 18:09

<ville__1> TinQQ oletko koskaan ollu köyhä? Vasemmiston valitukset johtunee siitä että leikataan köyhiltä ja samalla rikkaimmat rikastuu entisestään. Tämä on ihan tilastollinen fakta ja se on helvetin epäreilua. Minkälainen käsitys sinulla on oikeudenmukaisuudesta jos et näe ongelmaa siinä että joku voi rikastua ihan överisti veronkierron avulla samalla kuin köyhiltä leikataan niin että voidaan lähettää rahaa talvivaaroihin ja kreikan kautta saksalaisille ja ranskalaisille pankkiireille?

10.06.2016 17:55

<sviddunaas> Suomen julkisen sektorin leikkaukset kohdistuvat turhan usein vääriin asioihin. Koulutuksesta leikkaaminen on kuin housuun kusisi. Lisäksi leikataan (tai oikeastaan on jo leikattu) ne kaikki matalapalkkaiset hanttihommat, joita julkinen sektori voisi teettää sen sijaan, että maksaa samoille ihmisille työttömyystukea. Suomeen on muodostunut korkea rakenteellinen työttömyys, joka ei nykyisen automatisoitumisen aikakaudella ainakaan helpota.

10.06.2016 17:14

<soman> @TinQQ, miten niin mitää ei saa leikata? Kehitysapu pois ja ollaan leikattu miljardi ja kaikki on tyytyväisiä

10.06.2016 16:38

<WremahThD> TinQQ Nämä summat ovat koossaan sellaisia, että niiden rinnalla hyvinvointivaltiosta leikatut siivut näyttävät pummin jalkojen juuren heitetyiltä almuilta, eikä tämä pummi niitä viitsi edes noukkia talteen. Tuo paskanjauhanta on täysi perusta sille millä ihmiset oikeuttavat oman ahneutensa, koska kautta koko ihmiskunnan paskaisen historian näin on ollut.

10.06.2016 16:36

<WremahThD> TinQQ Samoja tyhjiä sanoja jotka on toistettu tuhanteen kertaan. Niin kauan aikaa kun poliitikkojen konkreettinen toimi on se että yhteiskunnan pahiten voivat pistetään entistä raskaamman kengän alle, ei homma toimi. Homma ei toimi myöskään hyvinvointivaltiota murjomalla. Tässä samaisessa tyhjillä sanoilla huuteluissa unohdetaan jotenkin yllättävästi aina ne pikku jutut, että millaiset summat katoaa kuin pieru saharaan veroparatiiseihin, ja ne summat mitkä "lainataan" valtioille jotka eivät koskaan tule maksamaan velkaansa takaisin.

10.06.2016 16:23

<Valkoinenkuolema> TinQQ:n ajatusmaailmasta tulee kovasti mieleen kokoomusnuoret ja nämä aino koprien ajatusmaailmat jotka sikiää syvälle aunukseen jumittuneesta kultalusikasta. Kokeile työttömyyttä ja sitä "auvoista ja ihanaa" köllimistä turhana ja tarkoituksettomana, yhteiskunnan haittatekijänä. Tai työntekoa palkalla joka ei riitä edes normaalikuluihin, asuminen, ruoka, kuljetus ja niiden välilliset kulut.

10.06.2016 16:16

<Valkoinenkuolema> TinQQ Ihan kiva mutta kun ne "Korjaavat toimenpiteet" on kaikki kolmea kategoriaa 1. Myydään valtion toiminnalle välttämätön omaisuus pilkkahintaan keinottelijoille 2. Nostetaan verotuloja piilokuluilla ja menoilla joita ei voi välttää 3. Suorat tulonsiirrot yrityksille vailla velvoitteita. "Ainakin yritetään jotain" ei paljoa siinä lämmitä.

10.06.2016 15:58

<Mikko84> Aika paljon poliitiikkaa kommenteissa osa ideoistanne olisi kyllä ihan hyviä mutta liian ankaria esim. kelan tukien leikkaaminen olisi jollain tapaa ihan suotavaa mutta se kannattaa tehdä itseasiassa vasta sitten kun on ns. suunnitelma jos sen nyt lopetetaan kokonaan se ei johda mihinkään muuhun kuin taantumiseen takaisin "kultaiselle" 70 luvulle ne jotka ei ole tietoisia 70 luvun taantumisesta niin suosittelen ehdottomasti selvittämään että millainen helvetti se oli loppujenlopuksi mutta muulloin se koko kela järjestelmä tarvii muutosta.

10.06.2016 14:44

<TinQQ> Tällähetkellähän suomessa köyhä on se, joka elää kolmen lapsen yksinhuoltojana saunallisessa vuokra-rivitalossa ja ajaa 18 vuotta vanhalla autolla. Aika suhteellinen käsite tuo köyhyys. Jos toimeentulotuki olisi sitä että valtio maksaa vuokran ja tarjoaa paikan jossa käydä päivisin syömässä ja that's it, alettaisiin puhumaan työllistämistä edistävästä tukijärjestelmästä, eikä mistään oleskeluyhteiskunnasta.

10.06.2016 14:42

<TinQQ> ville__1 Sosiaaliturvan on tarkoitus olla viimeinen turva, joka pitää ihmisen hengissä. Ei mikään vaihtoehtoinen elämänmuoto. Ihan turha nyt olla marttyyrinä sanomassa että jos muutettaisiin järjestelmää niin että elintaso olisi oikeasti alhainen toimeentulotuella, niin järjestelmä jotenkin kaatuisi. Päinvastoin, matalapalkkatyöt alkaisi kiinnostamaan valkoihoisiakin tässä maassa. Ihmisistä tulisi toimeliaita, jos mukavaa elämää ei saavuta köllöttelemällä kotona. Sitten kun vielä yrityksen verotaakkaa kevennettäisiin niin syntyisi työpaikkoja näiltä kotoa pois potkituille.

10.06.2016 14:40

<TinQQ> ville__1 Ei tässä nyt mitään bangladeshia haeta, mutta esim Saksasta voisi ottaa mallia. Sen kanssa me kuitenkin kilpaillaan korkean teknologian valmistavasta teollisuudesta. Saksalla on tarjota kaikki se mikä meilläkin, mutta edullisempaan hintaan. Miksi kukaan tästä huolimatta sijoittaisi tehtaansa tänne? Markkinataloudessa mikään ei toimi hyväntekeväisyyden varassa. Sinä et rahojasi sijoita 0% korkotilille, niinkuin ei kukaan muukaan.

10.06.2016 14:39

<hammaskeijo88> Valtion velkaantumisen saisi kyllä varsin helposti kuriin ilman että kenenkään suomalaisen elintaso mitenkään laskisi. Se vain vaatisi sellaista rohkeutta ja selkärankaisuutta poliitikoilta, että ei tule Suomessa tapahtumaan. Täällä leikataan sieltä mistä uskalletaan, ei sieltä mistä pitäisi.

10.06.2016 14:30

<ville__1> TinQQ Jos sosialituet poistetaan niin valtio säästä vähäsen ja joku jopa löytää töitä. Mutta sit on joku joka ei saa ja ajautuu epätoivoon ja rupeaa rikolliseksi ja näin maksaa yhteiskunnalle paljon enemmän. Sosiaalitukibudjetti siirtyy vankiloiden budjettiin.. Erona on että yhteiskuntarauha heikkenee.

10.06.2016 14:24

<ville__1> TinQQ se on loputon alamäki jos aletaan kilpailemaan verotuksella, minimipalkoilla ja esim ympäristösäännöksiä. Kyllä joku Bangladesh osaa paremmin houkutella niitä yrityksiä jotka tuota hakee. Suomesta tulee yritysten riistämä banaanivaltio. Paljon lohduttaa jos työttömyys on 0 jos asuu tuhotussa maassa ja raataa nälkäpalkalla tehtaassa. Ne jotka haluavata osaamista ja laatua kannatta investoida Suomeen. Mutta se maksaa. Ja tähän osaamiiseen kannattaa investoida. Ja sitä pitää myös osata markkinoida investojille.

10.06.2016 14:06

<TinQQ> ville__1 Jos tässä järkiin tullaan niin sopeutetaan julkinen talous vastaamaan sitä verokertymää, mikä tervehtyneessä talouselämässä aikaansaadaan. Kevennetään niin verotusta kuin lupahallintojakin yrityselämälle niin että joku taho alkaisi taas vakavasti harkitsemaan investoimista Suomeen. Ja kun kevennetään verotusta, ei tehdä sitä niinkuin SDP, eli lasketaan yhtä veroa ja nostetaan samalla toista, vaan ihan oikeasti kevennetään. Verotulot ensin tippuvat, mutta kokonaisvaikutus nopeasti korjaantunee kun ihmiset pääsevät taas töihin. Sosiaalituet on se mistä ensisijaisesti karsitaan.

10.06.2016 14:03

<TinQQ> ville__1 Niin että ratkaisu ongelmiin on pumpata Suomen sisälle rahaa ja maksaa sillä alijäämäinen vaihtotase? Se että tänne tuodaan laivalasteittain tavaraa suuremman euromääräisen arvon edestä kuin mitä täältä poispäin myydään ratkeaa sillä että valtio ottaa velkaa ja tukee kotimaista rakentamista? Kuullostaa ihan Arhinmäen ajatuksenjuoksulta. Mikäköhän mahtaisi mennä vikaan?

10.06.2016 13:51

<ville__1> TinQQ btw, minkälaisena näet suomen / maailman jos kaikki sun oikeistolaiset unelmat toteutuisi? Amerikan malli?

10.06.2016 13:47

<ville__1> TinQQ uudisrakentamiseen on tehty paljon JULKISIA investointeja ja se toimiikin nyt talouden veturina. googleta!

10.06.2016 13:27

<TinQQ> Hulikko https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_valtionyhtiÖistÄ On näitä nyt tämmönen nelisenkymmentä? Kerros nyt mikä siinä on ongelma että esim lentokentät yhtiöitettiin omaksi valtion omistamaksi yritykseksi, johon siis rakennettiin oma organisaatio ja päätäntävalta sen sijaan että arkadianmäeltä poliitikot olisivat ohjailleet lentokenttiä ja niiden toimintaa? Itse voisin väittää että on paljon parempi että asioita hoitaa alan osaajat eivätkä yleispolitikot?

10.06.2016 13:27

<Huugobuugo> TinQQ Erittäin hyvin sanottu! Ja puit sen jopa sellaisiksi sanoiksi, joilla on vaikea saada täältäkään miinusta. "Jotain tarttis tehä, mutta mitään ei voida tehdä." Pitäisiköhän sun siirtyä politiikkaan?

10.06.2016 13:26

<Suuri-Päällikkö> Kaffeplörö Kyllä se suursiivous tulee varmasti. Viimeistään silloin kun järjestelmä ajaa lopullisesti karille ja Suomi joutuu maailmanpankin holhoukseen. Ihan ansaittu kohtalo, mutta mikä itseä tässä vituttaa eniten on se mikä on niiden resurssien kohtalo millä Suomessa on jotain itseisarvoa(pohjavedet, metsät jne.). Äänestämisellä mitään muutosta ei enää saada aikaan, koska saavutetuista eduista ei luovuta, ja totuuden kertomalla ei tulla valituksi.

10.06.2016 13:26

<Kaffeplörö> Tinqq, yksityistämisen pelko johtuu siitä, että kansa ei luota hallitukseen. Hallituksella ei ole enemmistön mandaattia. Missä sivistysvaltiossa kansanedustaja (t) kulkee henkivartijoiden saattamana? Suomessa. Ja tämä kaikki on varmasti sen töissäkäyvän, keskituloisen suomalaisen syytä.

10.06.2016 13:24

<Hulikko> Aa selvä, logiikkani on paska koska löysit yhden valtion hallinnassa pysyneen yhtiön. :D Voisin toki vääntää tähän jonkinlaisen listan niistä pysyvästi tuottavista lafkoista jotka on isketty lihoiksi, mutta merkkimäärä on siihen vähän lyhyt ja täälläkin on varmasti kaikilla muistissa ainakin muutama nimi, joista maksetaan jo nyt enemmän kuin niistä jokunen vuosi sitten saatiin. Myöskään ne muutamat ammattisossuttajat ei ole se syy miksi valtion tase on pakkasen puolella, huomattavasti enemmän rahaa palaa mm. eläkkeisiin ja sairausmenoihin. Veronkiertokin aiheuttaa tuntuvaa budjettivajetta.

10.06.2016 13:21

<TinQQ> Ei vissiin vasemmistoliitossakaan ole halua ylläpitää tuloihin nähden ylisuurta organisaatiota. On hyvä pitää organisaatio toimintakykyisen kokoisena niin voi sitten tehokkaasti arvostella muita yrityksiä, jotka tekevät ihan samoin.

10.06.2016 13:19

<TinQQ> BTW Vasemmistoliitto aloitti YT-neuvottelut heti edellisten vaalien jälkeen kun tuli tietoon että omat puolueen tukirahat laskevat kun paikkoja menetettiin. Siellä vissiin ei nähty tarpeelliseksi ELVYTTÄÄ? :)

10.06.2016 13:18

<TinQQ> ville__1 Mistä investoimisesta sinä puhut? Ei me investoida tällä hetkellä juuri mihinkään. Me velkaannutaan 5mrd vuodessa maksaen ihmisille toimeentulotukia ja taksimatkoja. Sitä rahaa ei koskaan enää valtionkassassa nähdä. Meidän elintaso, ei investointitaso, on liian korkea.

10.06.2016 13:17

<TinQQ> Hulikko No en tiedä, esim Finnavia, 100% valtion omistama yhtiö perustettiin 1991 ja se on edelleen valtion 100% omistama yhtiö. Logiikkasi on nyt hieman paska.

10.06.2016 13:16

<ville__1> TinQQ Hyvä esimerkki joka näyttää selvän ajatusvirheen sinulta. Ei teitenkään kannata ottaa lainaa ja TUHLATA se etelässä. Sama koskee valtiota. Mutta jos tulolähde on menetetty kannattaa varmaan ottaa lainaa ja INVESTOIDA se niin että siitä saa uuden tulolähteen. Toki voi myös tyytyä (sopeutua) tilanteeseen ja jäädä köyhäksi.

10.06.2016 13:16

<Kaffeplörö> Sanokaa mitä sanotte, Suomeen tarvitaan "suursiivous". Askel askeleelta kohti parempaa. Euroero vois olla hyvä alku.

10.06.2016 13:14

<Hulikko> Yhtiöittäminen tulee ennen yksityistämistä, mutta noin niinkuin lähihistoriaan katsoen toinen seuraa helposti toista?

10.06.2016 13:10

<TinQQ> Hulikko Opetteles sinäkin mitä eroa on yksityistämisellä ja yhtiöittämisellä. Ei mene sitten jatkossa sekaisin.

10.06.2016 13:09

<TinQQ> Jos saa potkut työpaikalta, mutta on sopimus olemassa uudesta työstä, joka alkaa 2kk päästä, niin voi perustellusti "elvyyttää" omaa taloutta sen 2kk ajan jottei elintaso kyykkää hetkellisesti. Onko nämä asiat valtion mittakaavassa jotenkin liian hankalia ymmärtää?

10.06.2016 13:08

<TinQQ> ville__1 No sano sinä onko hyvä idea ottaa pankista velkaa etelänmatkaa varten jos sai potkut talvivaarasta ja tilanne on se ettei talvivaarassa tulla enää koskaan kaivamaan yhtään mitään? Pitäisikö ottaa lisää velkaa jotta voi ostella yhtä paljon asioita kuin ennen palkkatulojen loppumista vai pitäisikö sopeuttaa omia menoja uuden taloudellisen tilanteen mukaan?

10.06.2016 13:06

<TinQQ> Suuri-Päällikkö No ehkä vähän tuostakin, mutta pohjimmillaan kyse on siitä että meillä on nostettu kaikkien palkkoja nokia -vuosina ihan helvetisti ja samalla rakennettu todella kattava sosiaaliturvajärjestelmä niillä rahoilla, jotka Nokia valtionkassaan aikoonaan toi. Tilanne kuitenkin muuttui, nokia ei enää työllistä Suomessa 20 000 kovapalkkaista ihmistä eikä edusta 3-5% BKT:stamme. Meidän pitäisi nyt kyetä devalvoimaan itsemme. Siitä taas ei tule tällä kansalla yhtään mitään. Ihmiset eivät ymmärrä mistä kenkä puristaa. Syytellään vaan rikkaita tehtaanomistajia.

10.06.2016 13:06

<ville__1> TinQQ ja kuitenkin IMF ym on toivotunut elvyttämistä ja ekp jopa puhuu helikopterirahasta. Mistä moinen? Kokoomus ja Nordean ekonomisti vaatii leikkaamista.

10.06.2016 13:01

<Hulikko> Samaten tuo vasemmistoleimaaminen tuntuu aika teennäiseltä viimeistään tässä vaiheessa kun oikeistohallitus on yksityistämässä "liian suuresta julkisektorista" juuri ne tuottavat osat mielellään vielä veroparatiisifirmoille, siinä missä kaikki kulut jätetään kasvattamaan valtion ja kansalaisten velkoja. Olen ihan samaa mieltä siitä että pineyritysten on liian kallista ja vaikeaa ylläpitää toimintaa ja palkata väkeä, mutta hallitus on näyttänyt varsin selvästi ajavansa vain sen kokoisten firmojen asiaa, joilla ei ole minkäänlaista kiinnostusta osallistua yhteiskunnan parantamiseen tai veroihin.

10.06.2016 12:59

<Suuri-Päällikkö> TinQQ Mutta eikös se kilpailukyvyn puute johdu verotuksen ym. lisäksi merkittävästi myös siitä että Suomessa ollaan jämähdetty johonkin helvetin limboon jossa ollaan muka kansainvälisiä EU:n jäseniä ja kilpaillaan kansainvälisillä markkinoilla, samalla kun kotimaassa järjestelmä toimii aivan kuin elettäisiin jossain Kylmänsodan aikaisessa suljetussa markkinataloudessa?

10.06.2016 12:58

<TinQQ> ville__1 Kai sinä nyt senverran ymmärrät, että valtio ei tienaa euroakaan tilanteessa jossa se antaa henkilölle tukea X€ ja siitä sitten saa veroina vaikka 24% takaisin kun se henkilö Y ostaa kaupasta itselleen farkut saamallaan X eurolla? Elvytys ei ole valtiontalouden tukipilari. Sillä voidaan tekohengittää vaikeiden aikojen yli AINOASTAAN jos vaikeat ajat johtuvat jostain selvästi ulkopuolisesta tekijästä, kuten vaikka sodasta tai naapurivaltion myllerryksestä. Elvyyttäminen nykytilassa on aivotonta, koska se vain maksaa meille veronmaksajille ihan helvetisti.

10.06.2016 12:58

<Hulikko> Nyt on aika tiukkaa neoliberalistista tykitystä, miten syyllisiä on ne ikäluokat joilla ei ole vielä ollut edes mahdollisuuksia osallistua työmarkkinoille jotain kesäduuneja lukuunottamatta? Tässä on vielä ollut paljonkin juttua siitä, miten suurilla ikäluokilla ostovoima on vain kasvanut siinä missä alle kolmekymppisillä se on vähentynyt, nyt tehdyt leikkaukset iskevät kovimmin juuri tähän ikäryhmään siinä missä koko sopan keittäneet eläköityvät kuusikymppisinä kustuaan muiden muroihin.

10.06.2016 12:53

<ville__1> Suuri-Päällikkö kreikan tiellä ollaan: leikataan reilusti keskiluokalta / köyhiltä ja kotimainen kysyntä laskee. Ja osa säädöksistä on varmasti turhia, mutta niiden tarkoitus on usein suojella kuluttajia, työntekijöitä, ympäristöä tms. Muuten suomessakin syötäisiin antibiooteilla syötetyillä hormonibroilereita jotka Hesus on paskat huosussa 16 tunnin työpäivän päätteeksi pakannut kauniiseen pakkauksen jossa ei lue mitään tuotteen todellisesta sisällöstä.

10.06.2016 12:51

<TinQQ> Voisin perstuntumalta väittää että byrokratia ja lupahärdelli hankaloittaa ensisijaisesti pienyrittäjiä ja itsensä työllistäviä. Joku osaa tehdä jotain, muttei osaa täyttää sen jonkun harjoittamiseen vaadittavia lupapapereita ja sitten se jää tekemättä. Sen sijaan kilpailukyky ja sen puute rasittaa isompia firmoja, joissa on töissä asiantuntijat hoitamaan lupa- yms asiat. Molemmissa olisi varmasti Suomessa parantamisen varaa.

10.06.2016 12:51

<Suuri-Päällikkö> ville__1 Tosiasiahan se on että loppupeleissä valtio helvetillisine virkamiesarmeijoineen(jotka kyttäävät kaikkien järjettömimpienkin kotimaisten ja EU-direktiivien pilkuntarkkaa noudattamista) lähinnä sabotoi suomalaisten yrittäjien kilpailukykyä ja sitä kautta myös suomalaisten työllistymistä. Toki valtio voi verottaa "kyseisessä maassa tehdyn voiton mukaan", valtiohan voisi kansallistaa kaiken ja ajaa jokaisen yrittäjän Gulagiin, mutta onko se järjevää jos tavoitteena on kansalaisten hyvinvointi?

10.06.2016 12:38

<ville__1> TinQQ Eli koko valtio voidaan ajaa alas? Turha edes yrittää kerätä veroja yrityksiltä? Tottakai voidaan säätä lait jotka velvoittaa yritykset maksamaan veroja kyseisessä maassa tehdyn voiton mukaan.

10.06.2016 12:28

<TinQQ> Ja tuo verokikkailu ei varsinaisesti vaikuta työmarkkinoihimme juuri mitenkään. Kyse on siitä paljonko yritys saa voittoa liiketoiminnastaan verojen jälkeen. Jos ei toimintaa saa täällä taloudellisesti kannattavaksi, ei ole paljoa verojakaan mitä vältellä. Voidaan toki puhua siitä paljonko valtio menettää verotuloja verokikkailulla, mutta siinäkin realismia on todeta että jokainen valtio maapallolla on veroparatiisi Suomeen nähden ja siten tänne ne rahat eivät ole ikinä tulemassa. Monikansallinen yritys menee mihin tahansa muualle verotettavaksi kuin tänne.

10.06.2016 12:24

<TinQQ> ville__1 Tarkoitat kai verottajan ryöväämää ja raiskaamaa keskiluokkaa? Sitähän se on, kun julkisia menoja keksitään million mihinkin tarkoitukseen ja kaikki maksetaan työssäkäyvän väestön veroilla. Pitäisiköhän jo tehdä jotain? Esimerkiksi lopettaa tämä sosialismi? Missä täällä työntekijöitä riistetään muuten kuin tuloverotuksessa? Siinä jos tappiota tekevä yritys irtisanoo työntekijöitään, joille sillä ei ole osoittaa töitä kun ei ole tilauksia?

10.06.2016 12:20

<ville__1> TinQQ tai siksi ettei ryövätyllä ja raiskatulla keskuluokalla ole varaa ostaa sun yritykseltä mitään? Olen samaa mieltä että yrityksten toimintaa / perustamista pitää helpoittaa huomattavasti. Ja menestyksestä pitää saada nauttia. Mutta ei työntekijöitä riistämällä tai veroja kiertämällä. Oletko sitä meiltä että verokikkailu väärentää kilpailua ja vaikeuttaa suomaista yrittämistä?

10.06.2016 12:12

<TinQQ> ... pysyy pystyssä ensimmäisen 2 vuoden ajan ja onnistuu saamaan liikeideansa kannatavaksi, ville__1 vasemmistotovereineen saapuu paikalle sosialisoimaan liiketoimintasi voitot, perusteena se että yhteiskunnassa on ihmisiä jotka tarvitsevat rahaa enemmän kuin sinä. Loppupeleisä ihmiset kun eivät vassareita lukuunottamatta ole typeriä, niin eipä moni lähde ottamaan riskiä taloudellisesta tulevaisuudessa, kun on tiedossa että onnistuessa ei itse juuri pääse "hedelmistä" nauttimaan. Tämä on Suomen ongelma. Tämä on pakko korjata, jos tälle maalle halutaan minkäänlainen tulevaisuus turvata.

10.06.2016 12:10

<TinQQ> ville__1 En tiedä mitä sinun talouden totuutesi ovat, mutta minun versiossani Suomessa on 270 000 työtöntä sisältäen ihmisiä peruskoulutetuista tohtoreihin. Normi yhteiskunnassa tämä tilanne olisi jackpot yritysmaailmalle, sillä osaavaa työvoimaa on tarjolla työllistettäviksi ja ongelma korjaisi itse itsesä. Näin ei kuitenkaa tapahdu, ja syy melko selvästi on se ettei uusia yrittäjiä näy eikä kuulu. Miksi niin sitten käy? Miksi ei ole kannattavaa ryhtyä yrittäjäksi ja toiminnassan työllistää muitakin ihmisiä? Selvä syy: Jos epäonnisut, riski oli sinun. Jos olet se 1/10 yrityksestä joka...

10.06.2016 12:04

<TinQQ> ville__1 Tuossa jutussasi paistaa melko raju suhteellisuudentajuttomuus. Tuota se on ollut vasemmistoleirissä kautta aikojen. Jos 70 000 yrityksestä 7kpl onnistuu tekemään voitollisen tuloksen, niin veroruuvia ollaan kiristämässä kaikille 70 000 koska siihen nähdään olevan selvä syy ja mahdollisuus. Onhan silä top1 yrityksen johtajalla kuitenkin miljoonatulot ja iso purjevene, mikä on epäreilua.

10.06.2016 12:01

<ville__1> TinQQ Meneillään on ennennäkemätön vallan ja vaurauden siirto valtiolta /keskiluokalta kansainvälisille sijoittajille. Ja jos kritisoit tätä olet kommunisti joka ei ymmärrä talouden "totuuksia" Vuosituhannen vedätys meneillään, ja onnistinein osa siinä oli saada ihmiset uskomaan että se on ainoa vaihtoehto ja välttämätön luonnonlaki että näin käy, ja näin toimia omien etujensa vastaisesti.

10.06.2016 11:36

<ville__1> cliffbarnes: Niin se menee. Jos on isot palkat kun menee hyvin, pitää olla myös isommat tappiot jos menee huonosti. Mutta Talvivaaran pekka perä vetää vieläkin 26000e/kk vaikka tappioita on sosialisoitu jo satojen miljoonien edestä. Ei mielestäni ole kovinkaan vihamielinen ympäristö p.perän suhteen ainakaan...

10.06.2016 11:29

<ville__1> TinQQ On suomalaisilla yrityksillä varmaan hankalaa kilpailla kansanvälisten yritysten kanssa jotka ei maksa veroja. Siinä on itse alettava kiertämään veroja tai sitten hävittävä kilpailussa. Nykyinen systeemi palkitsee niitä jotka onnistuu kusettamaan eniten. Rehelliset yrittäjät kärsii, wahlroosit ei.

10.06.2016 11:19

<TinQQ> PenZon Olet asian ytimessä. Valtaosa yrittäjistä on ex-työntekijöitä. Isommissa, valmistavissa yrityksissä varmaan 100%. Kysymys yrittäjäksi ryhtymisestä on vertaus yrittäjän ja työntekijän eroista. Yrittäjyydessä on aina riski, joten taloudellisen menestymisen pitää olla riskiä houkuttelevampi. Meillä suomessa työntekijänä on kaiken maailman tuet ja turvat + AY-lakimiehet turvana siinä missä yrittäjänä olet kaiken ulkopuolella. Yhtälö ei ole yrittäjyydelle edullinen. Ihmiset päättävät jättää yrittämättä. Liiketoimintaa ei synny. Tämä on turmiollista kansantaloudelle.

10.06.2016 11:18

<cliffbarnes> ville_1 hHuonompana aikana yrittäjän tulot yleensä tippuvat ihan automaattisesti yrityksen katteiden pienetessä. Ja osalla siihen päälle menee kaikki ja jää velat. Kaksi setääni menetti -80-90 -luvun taitteessa konkurssissa kaiken omaisuutensa ja elävät edelleen veloissa elämänsä loppuun asti. Homma kaatui siihen että isolla asiakkaalla loppuikin yllättäen pelimerkit ja jäi isot saatavat. Tuo lama jätti jälkensä yrityskulttuuriimme. Suuri määrä yrittelijäitä ihmisiä meni hirteen, tai putosi velkavankeuteen. Samasta syystä vain harva viitsii alkaa yrittäjäksi näin vihamielisessä ympäristöss

10.06.2016 11:15

<TinQQ> Yritin jo kerran aiemmin selittää mitä eroa yhtiöittämisellä ja yksityistämisellä on, mutta rasian kommunistit eivät siitä mitään ymmärtäneet. En jaksa uudelleen yrittää.

10.06.2016 11:14

<TinQQ> ville__1 Kai sinä ville tiedät että suomessa on kymmeniä tuhansia yrityksiä, joista valtaosalla menee huonosti? Se että joku yksi tai toinen suur-pörssiyhtiö sattuu harjoittamaan toimintaa Suomen ulkopuolella suhteeliisen kannattavasti ei tarkoita sitä, että suomalaisella pk-sektorilla menisi hyvin. Siellä pikemminkin kituutellaan ja yritetään säilyä hengissä. Kaltaisesi tietämättömät hölmöt ovat se suurin syy miksi mediassa puheenvuorot ovat mitä on. Ihan kuin joku tässä olisi "rikastumassa kansalaisten selkänahoista". Tämä tapahtuu ainoastaan vihervassareiden päiväunissa.

10.06.2016 11:12

<TinQQ> MrFiufaufou Viime vaaleissahan lähes kaikki puolueet, tulevat hallituspuolueet varsinkin, lupasivat & totesivat että kipeitä leikkauksia on pakko tehdä. Päitä nyökättiin ja me kansalaiset heitä äänestettiin. Vaalien jälkeen tuli sitten tietoon että nyt tosiaan oltaisiin leikkaamassa ja siitähän se kansa tuttuun tapaan tyrmistyi. Ei vaaleissa kukaan valehdellut, vaan päinvastoin lähes jokainen puolue totesi että säästöihin ja korjaaviin toimenpiteisiin on valtion budjettialijäämän vuoksi ryhdyttävä. Miten se nyt oli taas niin vitun vaikeaa kansalle ymmärtää?

10.06.2016 11:09

<ville__1> Esim 1000e maksettu tuki opiskelijalle tulee melkein kaikki suoraan takaisin valtiolle alvin, alkoholiverotuksen ym. kautta. Loput menee kotimaiseen kulutukseen. Mutta 1000e veronkierrossa häviää lopullisesti jonnekkin palmujen alle.

10.06.2016 11:02

<ville__1> TinQQ, Kyllä minun mielestä olisi ihan reilua jos yrittäjät kantaa osansa säästöistä siinä että: A) jo nyt ihan överi suuria osinkoja ei enää kasvateta. B) maksaa reilusti veronsa. Mutta oikeston mielestä tämä on liika vaadittu. WTF!

10.06.2016 11:02

<MrFiufaufou> En nyt tiedä onko se niin kansalaisen oma vika että poliitikot lupaavat ja me uskomme, ja sitten ihmetellään kun takki kääntyy. Jos nyt ei viimeistään tajua että äänestämisellä ei ole mitään takeita saada sitä mitä on luvattu niin sitten mennään tyhmyyden puolelle.

10.06.2016 11:01

<Savunkerääjä> "Leikkauksia tehtävä" No ei todellakaan ole, tai käy kun Espanjalle / Kreikalle. Suomi on kusessa näiden valtionyhtiön kauppojensa takia, kun tulot tuhotaan ja menoja kasvatetaan. Yksinkertainen 1+1=3 on hallituksessa menossa, kun ekonomiasta tietämättömät siellä sooloilee. Nyt veronkierto nollille, valtio myymään mettää ja vettä ja tehdään lakipaketti joka tekee yrittämisestä helppoa (ja kannattavaa, esim 0% verot 40k asti) niin kappas, 10 vuotta ja alkaa näyttämään Suomi Norjalta.

10.06.2016 10:58

<PenZon> Joo, monella kohtaa nousee ongelmaksi että nykyisellä (omasta mielestäni monasti suhteettomankin) vahvalla työntekijän suojelulla on saatu työntekijän palkkaamisesta aivan mielettömän kallista. Ja jos kenelläkään ei ole varaa pitää työntekijöitä, ei se työllisyystilanne ja sitä myötä verotulotkaan ihan äkkiä elvy.

10.06.2016 10:56

<FernandoSolo> Leikauksia on tehtävä mikä on vaikea totuus. Aina kuitenkin voidaan kyseenalaistaa leikattiinko oikeista paikoista ja moisiin harvoin kykenevät tiettyjen tahojen etuja ajavat poliittiset puolueet, koska kaikilta muiltahan voidaan ottaa paitsi omilta kavereilta. Mitä taas sopimiseen tulee, niin sen pitäisi olla sopimista jos siitä halutaan moisena puhua, tai sitten voidaan puhua yhden osapuolen nurkaanajamisena ja pakottamisena. Kompromisseja on kahdenlaisia, toisessa antaa molemmat pikkuisen periksi jotta sopimus syntyy ja sitten on perussuomalainen kompromissi jossa annetaan kaikessa periksi.

10.06.2016 10:30

<Handalf> TinQQ "ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country." John F. Kennedy sanoi tuon kuuluisan lauseen. Mutta viilaan pilkkua, jatkakaa.

10.06.2016 09:43

<TinQQ> Samaten on enemmän tai vähemmän typerää että aina silloin kun taloudella menee hyvin, ylijäämää roiskitaan kiitos sdp:n pisin poikin kaikenmoisiin palveluihin ja tukiin, mutta veroja ei lasketa. Sitten kun menee huonosti, kuten nyt, kaivetaan laatikosta "kaikkien tulee osallistua" -iskulauseet ja nostetaan veroja sen sijaan että luovuttaisiin niistä eduista, jotka edellisessä nousukaudessa roiskimalla säädettiin ja joita ilman pärjättiin aiemminkin. Nyt kun on massatyöttömyys ja työnantajia ei yksinkertaisesti ole, on silti jonkun mielestä työnantajien "kannettava osansa säästöissä". WTF

119
10.06.2016 09:37

<TinQQ> Regan taisi joskus todeta, että kansalaisten pitäisi ajatella mitä he voisivat tehdä maansa hyväksi, ei mitä maa voisi tehdä heidän hyväkseen. Tämä ajattelutapamuutos on tapahtunut totaalisesti viimeisen 50 vuoden aikana. Iäkkäämpien ihmisten kanssa kun keskustelee niin työ ja sen tekeminen on ollut tärkein asia ihmisen elämässä. Heidän aikaansaannostaan meidän nykyinen rapistuva hyvinvointimme oikeastaan on. Ennenvanhaan jokainen pisti itsensä likoon. Nykyään kytätään ja lasketaan etuuksia ja puntaroidaan kannattaako lähteä töihin jos joku tukicombo olisi edukkaampi. Tässä sitten ollaan.

10.06.2016 09:34

<TinQQ> Hulikko Kyllä tässä kaikki istutaan syyllisten penkillä. Kaikki me ollaan hyviä keksimään kohteita, johon tarvitaan lisää rahaa tai josta ei missään nimessä saa leikata. Lopputulos on mikä näkyy. Järjestelmän ylläpito maksaa niin valtavasti rahaa, ettei sitä voida kustantaa muuta kuin semmoisella verohelvetillä, ettei tässä maassa yrittäjyys ja investoinnit viihdy. Massatyöttömyys tästä seuraa. Ei tässä tämänhetkisessä tilanteessa kukaan selviä voittajana. Ei kukaan rikastu tällä kansakunnan tilan romahduksella. Pitäisi katsoa mihinkö rahamme riittävät ja tuottaa se julkisesti, ei toisinpäin

10.06.2016 09:30

<jeesviikän> Tuosta ilma-aluksesta ei muutenkaan tullut hevon vittua, kun Stubb ompeli purjeet kiinni EU ja USA -lipuilla

10.06.2016 09:22

<Hulikko> tinQQ Ei tästä alennustilasta kaikkia suomalaisia voi syyttää, vaan sitä vanhempaa ikäpolvea joka lipsuu tehokkaasti näidenkin "talkoiden" ulottumattomiin samalla kun velkauttaa liian aikaisilla/suurilla eläkkeillään ja omia etujaan ajamalla tätä maata pahemmin kuin kukaan opiskelija tai sairaanhoitaja. Samaten leikkauksia voi aivan syystä kritisoida, koska ne tutkitusti vain vähentävät kilpailukykyämme jatkossa (opiskelu) tai rampauttavat systeemiämme (terveydenhuolto, toimivan infran ja luonnonvarojen yksityistäminen) siinä taloutta alas ajaneille tahoille vain sataa lisää rahaa.

10.06.2016 09:20

<Rofloplex> Nykyisessä järjestelmässä mikään hallitus ei voi toimia. Pitäisi melkein importata joku väliaikaishallitus joka korjaa asiat eikä kuuntele kansan kitinöitä

10.06.2016 09:11

<TinQQ> ... säilyttää kannatuksensa kuuntelemalla kansaa, mutta kun me kansalaiset emme osaa päättää mitä haluamme/ vastustamme kaikkea niin eipä sitten puolueetkaan seiso minkään ajatuksen takana harakirimaisesti, vaan puoltavat päätöksiään jokaisen suurlakon edessä. Tää on tuhoon tuomittu tilanne. Mutta joo, lisää näitä kuvia nää on hauskoja!

124
10.06.2016 09:10

<TinQQ> .... muuta kuin pahenna ongelmiamme. Pitkään on jo ollut tiedossa, että elintasoa täytyy laskea, jos täällä halutaan elää sivistynyttä elämää vielä tulevaisuudessakin. Se mikä on meidän oma vika on tämä tilannetajuttomuus ja ivallinen asenne politikkoja kohtaan. Jokainen puolue on jo ollut 2008 jälkeen hallituksessa ja aina lytätään maan rakoon kaikki ne jotka ehdottavat korjaavia toimenpiteitä julkiseen talouteen. Lopputuloksena ollaan nyt tässä tilassa missä media ja kansa haukkuu poliittiset päätökset jo ennen kuin niitä on edes tehty. Ei demokratia toimi näin, sillä politikot yrittävät....

131
10.06.2016 09:08

<TinQQ> Me suomalaiset ollaan kyllä itse jo syyllisiä tähän omaan alamäkeemme. Vielä 2008 voitiin sanoa, että maailma pyöri miten pyöri ja meillä ei ollu värisuoraa kädessä kun Nokia ja paperiteollisuus romahti omista syystään lähes samanaikaisesti. Nyt sitten on jo pitkään ollut jokaisella järkevällä ihmisellä selvää, ettei tätä nykyistä menoa voida jatkaa. Meillä on ihan keinotekoisen kova elintaso verrattuna kansakuntamme talouden kokoon. Julkinen sektori on avian liian iso/kallis yksityisen sektorimme kustannettavaksi. Moni ongelma on yritetty veroja korottamalla korjata, mikä tietenkään ei .....

155
10.06.2016 09:04

<[Sir]> tässä tais muumimamma sanoa, että " juuri siitä kulta " tai jotaki muuta vastaavaa :P

10.06.2016 08:48

<lask90> Muistan kun olin nuorena kesätöissä ja leikkasin lankun väärästä kohdasta. Otin uuden lankun ja leikkasin oikein sen. Mutta jos muumien editoija laittaa vahingossa äänen ennen kuvaa, se huomataan vasta vuosikymmenen päästä huumorisivuilla ja siitä heitetään vitsiä vielä vuosien päästäkin 5/5

10.06.2016 08:38

<anderson> _Lore_ Sipilä, Stubb ja Soini vasemmalla? Kaikkea sitä kuuleekin kun vanhaks elää...

10.06.2016 08:29

<HUNTERFIN> Miten saaki tuo sipilän naama aina vitutuksen niin korkeeks aina!

10.06.2016 08:20

<TinQQ> Mistään ei saisi leikata, mutta valtion velkaantuminen tulisi välittömästi pysäyttää t: Suomen Kansa

113
10.06.2016 08:07

<LostGspot> Ja Suomen kansa vaan kiroilee mielessään ja ottaa lisää vaapukkamehua

10.06.2016 08:06

<isbrytaren> /kuva/Sipila leikkaa/172055 Eihän siinä repostissa menny kuin 7 kuukautta

10.06.2016 08:03

<Diipadaap> Kyllä muumittaa.

10.06.2016 07:58

<Alex Honest> Kyllä sais nationalitisempi olla poliittinen linja. Tätä menoo ei oo lapsille muuta annettavaa ku hienoja tarinoita pohjavesistä, ilmasesta koulutuksesta, joka miehen oikeuksista ym. ym.

10.06.2016 07:51

<_Lore_> Eikö olisi aika täysin oikeistolaiselle hallitukselle, eikä vasemmalle kallistuvalle mikä nytkin on?

10.06.2016 07:46

<saulikar> Mieluummin Sipilä kuin Väyrynen

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.