Lähettäjä:

jeesus poliisi jeesus poliisi

Maatalouden ylimääräne syöpä

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.296151 miksi näin? annan muutaman esimerkin 1 jos sinä teet virheen sinä olet tietysti vastuussa. mutta jos ne tekee virheen sinä olet edelleen vastuussa ja ne on syyttömiä. 2 peltojen pinta-alat ja digikartat joka vuosi niitä säädetään heidän toimestaan ja aina ne on ihan päin mäntyä ja persettä juostu. rajat on merkattu miten sattuu ja pinta-alat seilaa miten sattuu vaikka pelto on ollut muuttumaton viimeiset 20v 3 heidän mukaansa pellon sarkaoja on 10m leveä joten heidän laskullaan minä hyppään 3 askeleella sen verran pituutta joka on aika hyvin (tämä tieto koristaa kirjanpitoa pysyvästi). 4 he ovat onnistuneet saamaan aikaan sellaisen pykälä viidakon josta he eivät enää itsekkää saa kunnolla selvää taikka mitää selvää ollenkaan. yhteen kysymykseen saa lukemattomia vastauksia ja kaikki suksii eri suuntaan ja muut vastaukset ovat aina väärin. 5 itsemurhaan yllytys korvamerkit eläimille pakko. itsesuojelu vaisto huutaa yli asteikon siinä vaiheessa kun pitäs 500-1000kg sarvipäälle pistää uusi merkki korvaan irronneen tilalle. se joka luulee että eläin ei vedä hepulia ja polje sua lätyks ku pistetään reikä korvanlehteen on joko idiootti taikka totaalline hullu. 6 se rahan ja ajan tuhlaus mitä tämä koko sotku saa aikaan ku joutuu virheitä selvittämään jotka ei ole edes välttämättä su aikaa saannosta

3.7 / 5 (77 ääntä)

Maatalouden ylimääräne syöpä - https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.296151

miksi näin? annan muutaman esimerkin

1 jos sinä teet virheen sinä olet tietysti vastuussa. mutta jos ne tekee virheen sinä olet edelleen vastuussa ja ne on syyttömiä.

2 peltojen pinta-alat ja digikartat joka vuosi niitä säädetään heidän toimestaan ja aina ne on ihan päin mäntyä ja persettä juostu. rajat on merkattu miten sattuu ja pinta-alat seilaa miten sattuu vaikka pelto on ollut muuttumaton viimeiset 20v

3 heidän mukaansa pellon sarkaoja on 10m leveä joten heidän laskullaan minä hyppään 3 askeleella sen verran pituutta joka on aika hyvin (tämä tieto koristaa kirjanpitoa pysyvästi).

4 he ovat onnistuneet saamaan aikaan sellaisen pykälä viidakon josta he eivät enää itsekkää saa kunnolla selvää taikka mitää selvää ollenkaan. yhteen kysymykseen saa lukemattomia vastauksia ja kaikki suksii eri suuntaan ja muut vastaukset ovat aina väärin.

5 itsemurhaan yllytys korvamerkit eläimille pakko. itsesuojelu vaisto huutaa yli asteikon siinä vaiheessa kun pitäs 500-1000kg sarvipäälle pistää uusi merkki korvaan irronneen tilalle. se joka luulee että eläin ei vedä hepulia ja polje sua lätyks ku pistetään reikä korvanlehteen on joko idiootti taikka totaalline hullu.

6 se rahan ja ajan tuhlaus mitä tämä koko sotku saa aikaan ku joutuu virheitä selvittämään jotka ei ole edes välttämättä su aikaa saannosta

Julkaistu: 12.9.2018 20:08

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: jeesus poliisi jeesus poliisi

Otsikko: Maatalouden ylimääräne syöpä

Kuvaus: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.296151 miksi näin? annan muutaman esimerkin 1 jos sinä teet virheen sinä olet tietysti vastuussa. mutta jos ne tekee virheen sinä olet edelleen vastuussa ja ne on syyttömiä. 2 peltojen pinta-alat ja digikartat joka vuosi niitä säädetään heidän toimestaan ja aina ne on ihan päin mäntyä ja persettä juostu. rajat on merkattu miten sattuu ja pinta-alat seilaa miten sattuu vaikka pelto on ollut muuttumaton viimeiset 20v 3 heidän mukaansa pellon sarkaoja on 10m leveä joten heidän laskullaan minä hyppään 3 askeleella sen verran pituutta joka on aika hyvin (tämä tieto koristaa kirjanpitoa pysyvästi). 4 he ovat onnistuneet saamaan aikaan sellaisen pykälä viidakon josta he eivät enää itsekkää saa kunnolla selvää taikka mitää selvää ollenkaan. yhteen kysymykseen saa lukemattomia vastauksia ja kaikki suksii eri suuntaan ja muut vastaukset ovat aina väärin. 5 itsemurhaan yllytys korvamerkit eläimille pakko. itsesuojelu vaisto huutaa yli asteikon siinä vaiheessa kun pitäs 500-1000kg sarvipäälle pistää uusi merkki korvaan irronneen tilalle. se joka luulee että eläin ei vedä hepulia ja polje sua lätyks ku pistetään reikä korvanlehteen on joko idiootti taikka totaalline hullu. 6 se rahan ja ajan tuhlaus mitä tämä koko sotku saa aikaan ku joutuu virheitä selvittämään jotka ei ole edes välttämättä su aikaa saannosta

Hakusanat: maatalous, byrokratia, ,

3.7 / 5 (77 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-09-12 21:08:50

+20323

<Pops_> +5 RR

rampe69 Eli lopetetaan maatalous Suomesta kun ei kannata? Sehän vois kannattaa jos ois vähemmän byrokratiaa ja kaupat maksais tuotteista reilun hinnan. Joku raja nyt idiooteille kommenteillekin.

86

Aika: 2018-09-12 21:33:18

+8393

<The Shamrock> +5 RR

Se on helvetin hienoa, että jotkut viitsivät tuotakin "paskaduunia" meillä täällä Suomessa tehdä jotta me saamme laadukasta ruokaa.

83

Aika: 2018-09-12 20:15:15

+23337

<doomchild> +5 RR

Taisit olla äidinkielentunnin aikana lypsyllä. Ei siinä mitään, tärkeää työtä, mutta avautuminen saattoi tulla nyt vähän väärälle foorumille. PS. Laita ne lehmät ruokinnan aikana päästään kiinni (jos on siihen soveltuva aita) ja nupouta vasikat.

61

Aika: 2018-09-12 20:34:38

+57528

<olliko> +5 RR

doomchild nupotusta varten pitää nykyisin tilata eläinlääkäri, joka nukuttaa vasikat ja sitten pistää puudutusainetta, jonka jälkeen voi nupottaa ja tämä maksaa rahaa. niille jotka ei tiedä mitä nupotus on se sitä, kun vasikan sarven alut poltetaan kuumalla raudalla, jonka jälkeen sarvet ei kasva

42

Aika: 2018-09-12 21:06:12

+1890

<_lateksi> +5 RR

rampe69 olisi mielenkiintoista nähdä/kuulla mitä SINÄ tulet tulevaisuudessa syömään?

36

Kommentit (37)

Piilota OFF-Topic keskustelu

16.09.18 01:29

<Aape65> Maatilojen lopettaminen ei auta, koska noita virkamiehiä ei kuitenkaan lopetettaisi samalla, vaan laiduntaisivat muualle muiden kiusaksi byrokratioimaan.

14.09.18 01:24

<Viilee hattu voortisti> pitäiskö kaikkia yksityis yrittäjiä tukee samanlailla

13.09.18 17:57

<SirJakkuson> Yksinkertainen ratkaisu olisi siis, että luotaisiin kilpaileva kauppa S ja K-ryhmien rinnalle, joka myisi mahdollisimman yksinkertaisella infralla maatiloilta saatavia tuotteita hieman halvempaan hintaan kuin nykyiset kaupat, mutta tarjoaisi viljelijöille enemmän. Halvempi hinta saataisiin siis siitä, että infra olisi minimaalisen kevyt ja itse tämä kauppa ei ottaisi kuin vähän vain voittoa jokaisesta tuotteesta. Tällä tavalla pystytään maksamaan isompia summia viljelijöille. Halvemmat hinnat taas takaavat asiakkaat. Ongelmiakinhan tässä toki on, kun yrittää markkinoille tulla.

13.09.18 17:06

<Kantasolu> rampe69 Ei maataloutta muutenkaan tartte mihinkään. Kaupastahan löytyy maitoo ja leipää ja kinkkuu ni mihin maataloja enää tarttee, hä?

13.09.18 16:41

<windosrmagistus> suomessa on kyllä monessa muussakin asiassa aika vitun turhan raskas virkamieskoneisto taustalla, mm. kelan pelkkä pyörittäminen maksaa suomelle noin 5 miljardia vuodessa, ja tähän lukuun ei sisälly ne tuet mitä kelan kautta ihmisille maksetaan

13.09.18 16:11

<Hugaali> Suomesta voisi hyvin lopettaa kaupallisen maanviljelyn, joka perustuu täysin tukiin. Sen sijaan tukirahoilla (vaikka 10% nykyisestä tuesta) perustetaan valtion osaamispellot, joilla viljellään valtion palkkalistoilla, ainoana tarkoituksena ylläpitää osaamista maanviljelystä, ja tuotto (vilja yms.) menee valtion hätätilavarastoihin. Pääkaupunkiseudun pellotkin vapautuvat kaavoituksessa rakentamiseen, jolloin ongelma rakennusmaasta ratkeaa kerralla. Malmin kenttäkin pelastuu.

13.09.18 14:29

<Tenkainen> Doomchild, hyvin ymmärsin koko tekstin eikä lukemisessa ollut vaikeuksia. Voisit kyllä pitää tuon kielioppipoliisimentaliteetin poissa täältä ja lopettaa valittamisen. Pääasia että ymmärtää. Tämä sivusto on huumori sivusto, ei äidinkielenluokka. Jos noin ärsyttää muutamat "kielioppivirheet", niin et varmaan pysty lukemaan tavallisia kielioppivirheitä omaavia kavereiden tekstareita, elleivät he koostu kaikki vastaavista kielioppipoliiseista.

13.09.18 13:32

<pilgrim> Tuo on niin totta, itse lopetin pari vuotta sitten kun sitä vitun paperinivaskaa mikä oli ei jaksanut ees ymmärtää. Kun teki niin aina joku saatanan virkamies aiheetta kitisemässä. Ostakaa ruoat macilta.

13.09.18 12:27

<Kapa53> Lähipiirissä on useita maanviljelijöitä. Kas kummaa, pohjanmaalta kotoisin. Helvetisti kuullut juttuja miten on porukka masentunut, tehnyt itsemurhia, velkavankeuksissa maanviljelijöiden keskuudessa. ELi ei nämä ihan tuulesta temmattuja väitteitä ole että huonosti menee.

13.09.18 12:03

<MösjööTipsu> rampe69 Reilua olisi itse viljelijoitäkin kohtaan, että annetaisiin markkinatalouden toimia. Tällä hetkellä se on kuitenkin erittäin kaukana siitä, koska maataloudesta on tehty poliittisilla päätöksillä ns. "keinotekoisesti" kannattamatonta. Toki markkinatalous ajaisi siihen, et köyhällä sakilla ruuan saanti vois olla viellä hankalampaa. karju Kyllä se oikeesti aika tiukilla nykyään on. Jotkut vaan saa sen touhun näyttämään niin ylelliseltä, vaikka tosiasiassa kokoajan riiputaan kuilun partaalla. Maatiloistahan tunnetusti suurin osa polkee aika isoissa veloissa.

13.09.18 11:37

<eyeofodin> ehkä tuossa hommassa on sellanen että kannattavuutta laskee kalliit laitehankinnat. jos on pieni tila niin pitää kuiten olla helvetin iso, kallis traktori ja muita vermeita. ei se laite ite vaan ylläpito. miettikää paljon maksaa ku autoa huollatatte? mutta ku laitetaan työkone jossa kaikkia on isompaa. ei oo halpaa hommaa vaihtaa esim öljyjä koneeseen. että se tehokkuus ei ole halpaa

13.09.18 11:05

<karju> Toinen puoli meidän suvusta on maanviljelijöitä, se on se puoli suvusta joka ajaa uusilla autoilla harrastuksena on kaikki perinteisen halvat kuten ralli ja lentäminen. Ehkä niillä menee oikeesti huonosti, en tiiä mut ei se ulospäin siltä näytä. Tai ehkä maanviljelijöissä ja maanviljeliöissä on eroja kuten kaikissa muissakin saman alan yrityksissä, toiset pärjää ja toiset ei. Jos ei se kellekkään kannattais niin ei sitä kukaan tekis. Suomessa maksetaan kolme kertaa enemmän tukia kuin ruotsissa ja olosuhteet eivät ole kovin erilaiset, lukuunottamatta etelä ruotsia.

13.09.18 10:57

<vääräklemmari> Hugaali, pari miljardia pikkuraha kotimaisuudelle ja ruoan tuottamien ihmisten eläkkeisiin. Vertauskuvana vois esittää vaikka kehitysapu ja turistien hyysääminen verovaroin.

13.09.18 09:55

<Hugaali> Mela taisi ainakin kaatua, eli rahat loppuivat maanviljelijöiden eläkekassasta, ja nyt me veronmaksajat maksamme 2 miljardia euroa vuodessa jyväjemmarien eläkkeitä.

13.09.18 08:51

<lask90> Olis hyvä, jos kauppaan tulis maitohyllylle "reilun hinnan maitoa". Tämä maksaisi euron enemmän, josta hinnasta suoraan se euro (miinus alv toki) menis suoraan viljelijälle. Uskon, että moni meistä mielellään maksaisi maidosta euron enemmän, jotta maanviljelijällekkin menee jotain. Toki saavathan he EU-tukea, mutta sellainen systeemi ei minusta kuulosta kapitalismilta, vaan suoraan myydyistä tuotteista saisi ansaitun katteensa.

13.09.18 06:52

<Kahvikuppi pireol> _lateksi pyh, suottahan sitä nyt eläimiä lahtaamaan ku lihaa saa lihatiskiltäki ostettua

13.09.18 05:47

<vääräklemmari> Jos kerran haluatte maataloustuet pois, niin varautukaa siihen, että hinnat pompsahtaa aika pirusti ylös päin, saattaa se maitolitra maksaa euron sijasta 5 euroa litra, ruisleipä pussi kolmen euron sijasta kympin. Onko kukaan miettiny tätä asiaa, kun hintoja "halpuutetaan" niin silloin myöskin tuottaja saa vähemmän.

13.09.18 02:41

<Tenkainen> Ratkaisu 5 ongelmaan. Käytä nukutuslääkettä otukseen, niin on helpompaa.

13.09.18 01:30

<junala> "Alussa oli suo, kuokka ja Jussi."

13.09.18 00:25

<mikita> Maajussit muuten saa tukea palkatakseen henkilön joka hakee tukia.

12.09.18 23:51

<Huoravasara> Maataloustuet pitäis lakkauttaa ettei enää saatais kotimaista viljaa tai lihaa. Tällaiset kesät kuin tämä mennyt pitäisi pistää vakioksi pääministerin toimesta, että suomalaisten sadot kuihtuisivat ennestää niin loppuisi kaljan tuotanto. Pitäisi aloittaa Venäjän kanssa kauppasota juustosta jota kumpikaan ei saisi toimittaa rajan yli. Maitoa saa Valiolta ja jauhelihaa SS-marketista.Leipää syö vaan köyhät ja kananmunat ei ole onnellisia.Ruohonleikkurit pitäisi kieltää, että lampaille jäisi enemmän syötävää ja kunnan työtekijöille vähemmän hommia

12.09.18 23:41

<ch-2015> Saako Suomessa edes kyseenalaistaa koko maanviljelyn järkeyden?

12.09.18 22:47

<maksamakkara> Itseltä täysi tuki maanviljeliöille, siinä on ala millä pitäisi kaiken järjen mukaan mennä aina hyvin. Ihmiset tarvitsee ruokaa ja maapallon väkiluku senkun kasvaa, eli ei ole työstä ainakaan puutetta. Lienee itsestään selvää kun tilanne on tämä mikä on niin kaikkien ongelmien syy täytyy löytyä kynänpyörittäjien ja ahneiden nilviäistyen suunnasta.

12.09.18 22:38

<Mc0rn3ry> Jukka Pasonen + Google pitäisi laittaa jotain "jonnekelloja"! soimaan. XOXO

12.09.18 21:33

<The Shamrock> Se on helvetin hienoa, että jotkut viitsivät tuotakin "paskaduunia" meillä täällä Suomessa tehdä jotta me saamme laadukasta ruokaa.

12.09.18 21:31

<Why> Olen keskenäni miettinyt näitä maatalousjuttuja. Perinöasiat on yksi syy näihin ongelmiin. Tilat on pilkkoutunut ja jäljellä on liian pieniä tiloja. Jos joku perillinen haluaisi pitää koko tilan, velkaa pitää ottaa liian paljon arvioituihin tuloihin nähden ja sukuviha bonuksena päälle. Nykyinen tukijärjestelmä on perseestä. Mut kyllä pitäisi Suomessa pitää maatalousammattitaito kunnossa. Kun vitut tervataan niin saksasta ei tule enää paistamattomia lepiä tänne, eikä muualtakaan. Ei oo helppo juttu kun Espanja ja Suomi eu:ssa keskustelee maatalousasioista :/

12.09.18 21:23

<Enlike> pebblo: Onko sulla huono päivä tänään?

12.09.18 21:13

<epetti> rampe69 Itse tykkään vaan ajatuksesta, että meillä on kotimaista, puhdasta ja turvallista ruokaa omasta takaa. Voihan sitä safkaakin Kiinasta tuoda, mutta kaikki varmaan jo tietää mitä paskaa sieltä tulee.

12.09.18 21:11

<doomchild> olliko Osa meijereistä ainakin aiemmin maksoi nupoutuksesta koituvat ELL-kulut, oisko ollut Valio? Hyvinvointituki myös edellyttää nupoutusta, eli jos tila täyttää muuten vaatimukset, saa tukeakin haettua. Joka tapauksessa nupoutettu karja on yksinkertaisesti turvallisempi valinta työntekijöille ja muulle karjalle.

12.09.18 21:08

<Pops_> rampe69 Eli lopetetaan maatalous Suomesta kun ei kannata? Sehän vois kannattaa jos ois vähemmän byrokratiaa ja kaupat maksais tuotteista reilun hinnan. Joku raja nyt idiooteille kommenteillekin.

12.09.18 21:06

<_lateksi> rampe69 olisi mielenkiintoista nähdä/kuulla mitä SINÄ tulet tulevaisuudessa syömään?

12.09.18 20:34

<olliko> doomchild nupotusta varten pitää nykyisin tilata eläinlääkäri, joka nukuttaa vasikat ja sitten pistää puudutusainetta, jonka jälkeen voi nupottaa ja tämä maksaa rahaa. niille jotka ei tiedä mitä nupotus on se sitä, kun vasikan sarven alut poltetaan kuumalla raudalla, jonka jälkeen sarvet ei kasva

12.09.18 20:29

<pebblo> Mielestäni virkamiesten määrä on alimitoitettu. Lähettäjän äidinkielestä päätellen 1 per 24 riittää juuri ja juuri kielioppivirheiden korjaamiseen.

-41
12.09.18 20:27

<rampe69> Suomi on markkinatalousmaa. Jos jokin homma ei kannata, niin mikään ei estä vaihtamasta alaa. Muiden ei tarvitse maksaa henkilön itsensä valitsemaa elämäntapaa, joka ei ole tuottavaa työtä.

-63
12.09.18 20:25

<Kalupalli> Eläkelaitos Mela. Höhöhö.

-11
12.09.18 20:21

<Vislami> Ai saatana sattuu lukea noin huonoa tekstiä

12.09.18 20:15

<doomchild> Taisit olla äidinkielentunnin aikana lypsyllä. Ei siinä mitään, tärkeää työtä, mutta avautuminen saattoi tulla nyt vähän väärälle foorumille. PS. Laita ne lehmät ruokinnan aikana päästään kiinni (jos on siihen soveltuva aita) ja nupouta vasikat.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 56 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Suosikki grilliruokasi?

Makkara
Pihvi tai muu naudanliha
Kyljykset tai muu sianliha
Vartaat ja muut grillikasvikset
Kana jossain muodossa
Burgerit
Jokin muu, mikä?
Olen vegaani ja tämä loukkaa minua ja haluan vaan sanoa sen koska olen vegaani

SUOSITUIMMAT MEDIAT

Vikkelät Sormet

Vikkelät Sormet

23 772 katselukertaa

Chicago Mob

Chicago Mob

20 156 katselukertaa

Kun Otis käy yökylässä

Kun Otis käy yökylässä

17 509 katselukertaa

Liukas mäki

Liukas mäki

17 365 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.