Quantcast

Lähettäjä:

mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Miten trukkia ei pidä käsitellä

Työturvallisuus on joillekin outo käsite, samoin kuin itsesuojeluvaisto..

4.4 / 5 (72 ääntä)

Julkaistu: 15.5.2015 18:56

2.5K

Lähettäjä: mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Otsikko: Miten trukkia ei pidä käsitellä

Kuvaus: Työturvallisuus on joillekin outo käsite, samoin kuin itsesuojeluvaisto..

Hakusanat: trukki, forklift, truck, työturvallisuus, vastapaino, ihmiset, liikaa, painoa,

4.4 / 5 (72 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-05-15 18:57:59

+3244

<zecra>

Kesätyö

190

Aika: 2015-05-15 20:18:29

+6016

<Smulgero>

Ja minä joudun töissä pitämään suojalaseja kun kävelen toimistosta ruokalaan...

134

Aika: 2015-05-15 19:52:35

+87273

<FireWolf>

Balrog Ei niin että oisit väärässä mutta susta tulee mieleen se lukiobiologian ylioppilas joka kirjoituksissa kirjoittaa ummet ja lammet esseekysymykseen ja sitten ihmettelee kun tulee joku C. Taito on selittää asiat helposti ja lyhyesti niin, että siinä tulee myös faktat selville :/

62

Aika: 2015-05-15 19:30:44

+24177

<Nkoo>

Tuon takia noissa vehkeissä on nostorajataulukot.

42

Aika: 2015-05-15 22:58:13

+583

<aaponen>

Nämä ei ole katsonut sitä saksalaista trukkikoulutusvideota...

15

Kommentit (91)

Piilota OFF-Topic keskustelu

26.05.2015 12:05

<Bluk> Halvattu Vastasin profiiliin.

26.05.2015 01:23

<Halvattu> Balrog sinänsä hassua, että päädyin opiskelemaan humanistiseen tiedekuntaan, vaikka ajatusmallini saattaisivat sopia johonkin eksaktimpaan tieteeseen. Selitys löytyy osakseen itsestä riippumattomista rajoitteista ja osakseen siitä, että ihmisten (suurilta osin varsin älytön) käyttäytyminen on minua kiehtonut niin kauan kuin olen ollut missään määrin tietoinen ajatteluni tilastollisesta poikkeavuudesta. Psykologia on intohimo ja äärimmäinen lohdun lähde, koska se on kyennyt selittämään monet typeryydet.

26.05.2015 01:12

<Halvattu> Balrog opiskelen tosiaan englantia yliopistossa.

26.05.2015 01:07

<Halvattu> Balrog naisten kanssa empiiriset havainnot ovat vastaavia. Koen että tunteellisuus on jotenkin integraalisempi osa naisten ajattelua. Psykologia osakseen selittää ilmiön ja evolutiivinenkin selitys löytynee, kun pohditaan mikä naisten rooli on ollut joitain kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Nythän olemme hankalassa tilassa, koska silloin tunteiden varassa tehdyt päätökset ovat pelastaneet hengen. Nykyään tunteiden varassa tehtyjen päätösten seuraukset ovat lähestulkoon järjestäen huonommat kuin analyyttisen pohdinnan tuloksena tehtyjen päätösten seuraukset.

26.05.2015 00:57

<Halvattu> Balrog politiikan perustaminen tunteille tuottaa ennenpitkää huonoja tuloksia. Tästä löytyy laajasti esimerkkejä maahanmuuttopolitiikan saralta, kuten mitä luultavimmin tiedät. Mielestäni valtionjohdon tarkoitus on toimia tehokkaasti ja turvautua laskelmiin ja tieteeseen, ei olla ihmisläheinen. Tällä tavalla toteutetut päätökset ovat kaikkien eduksi, ei poliitikoiden ja vihervasemmiston omatunnon eduksi. Ja mössöily-sanan tulkitsit aivan oikein. Tällaisilla ajatuksilla varustettuna merkittävien sosiaalisten suhteiden määrä on aika pieni, mutta joitain samanhenkisiä ihmisiä olen löytänyt.

25.05.2015 01:39

<Bluk> emotionaalisen ja naiivin. Onkohan taustalla muutakin psykologiaa... Itse en ainakaan ole törmännyt kehenkään naiseen, joka ei painottuisi punavihreän liberaalin puoleen ajattelussaan. Tässähän ei itsessään ole mitään väärää jne., mutta perusteet puuttuvat aina; ja mennään täysin tunne- ja mielikuvapohjalla. Onneksi on nyt löytynyt sentään sellainen yksilö, joka suvaitsee myös toisenlaisia näkemyksiä ja ainakin yrittää ymmärtää niitä. Tarkoititko muuten kielitieteilijä-statuksella jotain yleistä kielitiedettä vai ihan vaan jotain kieltä? Eipä nuo miinukset paljoa paina, mutta kiitosta vaan!

25.05.2015 01:29

<Bluk> Tähän mennessä elämää ei oikein ole saanut panoksestaan mitään vastineeksi, joten suhtautumiseni on ollut usein laiskaa. Eiköhän tilanne muutu sitten, kun pääsee työelämään. Kiitos, toivon toki samaa sinnekin. Tässä kontekstissa miellän mössön löysänä ja sitä kautta liitän sen tunnehömppään, joka toimii vastakohtana vaikka veitsenterävälle järjelle. Kerro, jos meni aivan metsään. Itse olen onneksi löytänyt kylmän järkeviä ystäviä. Sitten naisen löytäminen tästä kategoriasta lienee mahdottomuus. En tiedä, onko se hoivavietti, vai mikä, joka tekee lähes jokaisesta naisesta mielestäni liian ...

25.05.2015 01:20

<Bluk> Halvattu Noinhan se menee joo, hyvin sanottu vielä hienommin, kuin mitä itse kykenen. :) Sivujuonteena, erityisesti ärsyttää kun politiikassa näkee tätä: punavihreät pelaavat ihmisten tunteilla, kun taas oikeistolaiset suhtautuvat asioihin järjellä ja pragmaattisesti - näin taas kärjistettynä ja yleistettynä. Tämän huomaa ihan retoriikasta ja päämääristä. Kuitenkin jos tarkoituksena on ylläpitää monimutkaista systeemiämme, mielestäni ei ole varaa liialliseen hempeilyyn. Varmaan työskentelystä tulee hedelmällisempää, kun löytää oikeanlaisen motivaation siihen.

24.05.2015 19:45

<Halvattu> Balrog toivon että löydät samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi ja pääset toteuttamaan avujasi mahdollisimman laajamittaisesti. Itselläni ainakin on vaikeuksia löytää ystäviä, jotka osaisivat jättää "mössöilyn" pois sellaisista tilanteista, jossa se on tarpeetonta tai haitallista. Lainausmerkeissä käytetty sana on aika erikoinen, mutta minulla intuitio siitä, että ymmärrät varsin hyvin mitä sillä tarkoitetaan. Minäpäs jatkan miinuspeukkujen kompensoimista, koska ethän sinä muuten välttämättä selviä tästä ilman traumoja.. :D(.)

24.05.2015 19:42

<Halvattu> Balrog fiksua tekstiä ja allekirjoitan ainakin useimmat näkemyksesi, jos en jopa kaikkia. Erityisen mielenkiintoinen oli kuvauksesi siitä, mihin mielestäsi tunteet ei sovi. Siitä olen täsmälleen samaa mieltä; korostunut tunteellisuus osana diskurssia, päätöksentekoa tai ongelmanratkaisua luo mielestäni vain distraktioita, joilla on negatiivinen vaikutus tehokkuuteen. Vaikutat näiden tekstien perusteella olevan keskimääräistä fiksumpi kaveri, jonka kanssa tehokas ja määrätietoinen työskentely tai toimiminen ei ole pelkästään mahdollista, mutta tulos olisi luultavasti äärimmäisen hedelmällinen

23.05.2015 14:25

<Bluk> Anteeksi floodaus, mutta vielä sen verran, ettei minua sinänsä kiinnosta, millaisen vaikutelman annan itsestäni, onko se inhimillinen tai muuta. Edelleen asia on ihan sama, mutta olen lisännyt nopeasti kirjoittaessani vähän puhekielisiä ilmaisuja, jolloin oletkin muuttanut käsitystäsi minusta? Tämä on aika lähellä sitä pointtia, jota olen tässä kaiken aikaa tehnyt. Mutta ihan hyvinhän tässä keskustelussa näyttäisi käyneen näin yleisesti ottaen. Ihan kivasti ilmapiiri muuttui myönteisempään suuntaan.

23.05.2015 14:22

<Bluk> mitä olen oikeasti sanonut, eikä "kuvaan, jonka annan" tai muuta. Mielestäni tämä toiminta taas on kohteliaisuus ihmisille. Sanotaanpa sivistyssanoista vielä sen verran, että mielestäni niiden käyttö on usein myös jopa imartelevaa. Kerran joku tuntematon henkilö kysyi minulta eräässä tilanteessa: "... Onko sulla jotain preferenssiä tämän suhteen?" Koin tämän hienoksi ja kohteliaisuudeksi, että hän oletti minun tietävän, mitä se tarkoittaa. En muutenkaan ymmärrä sellaista egoilua, että jos ei tiedä sanaa/käsitettä, miksi ei voi kysyä? Itse ainakin kysyn aina.

23.05.2015 14:18

<Bluk> En ihan oikeasti pyri lisäämään sinne sellaisia sanoja jollain taka-ajatuksella. Laitan sen, joka tulee ensimmäisenä mieleen. Toki myös pidän sivistyssanoista - ehkäpä epärationaalisella tavalla olen niihin mieltynyt. Mutta joo, joskus saan kuulla tästä tai muuten vaan nähdä ihmisten kasvoilta sen, että saavat minusta ylimielisen kuvan. (Se on itseasiassa edustamalleni persoonallisuustyypille aika yleistä.) Kuitenkaan en halua ladella loputtomasti disclaimereita jokaiseen kommenttiin aina. Mielestäni se on typerää. Sen sijaan annan ihmisille vastuuta tehdä johtopäätöksiä perustuen siihen ...

23.05.2015 14:15

<Bluk> tekniikan puolella toimijoilta. Tietenkään se ei ole meille se ydinjuttu, mutta välillä on aika irvokasta ajatella akateemisiksi ihmisiä, joiden kirjallinen ilmaisu on lapsen tasolla, vaikka kykenevätkin laskemaan ja ymmärtämään todella kompleksisia asioita. sukmee Joo, no niin. Ymmärsin itse "osuu, muttei uppoa" siten, että "pitää paikkansa, mutta tämä ei vaikuta minuun", tjsp. , mutta hienoa jos näin kerran on. Ks. näkemykseni emotionaalisuudesta ja rationaalisuudesta alempana. Edelleen väitän, että en oo mitenkään pyrkinyt vaikuttamaan fiksulta. Puhun ja kirjotan siten, miltä tuntuu.

23.05.2015 14:03

<Bluk> minun mieltymyksiin nähden. Näin jälkikäteen sanottuna, koko kommenttini tunteista oli sellaisenaan huonosti valittu. Niin, yleensä ei paljoa kiinnosta, mutta nyt ajattelin monella kommentilla kuvaavani porukalle perusteellisesti asian, ottaen huomioon eri tilanteet ja jopa ehdottamalla ratkaisua. Mutta ei toiminut tähän tilanteeseen tällaisena, enemmistön mukaan. Ei se mitään, omaksi ilokseen jokainen kuitenkin kirjoittaa. :) Tähän täytyy nyt vielä kerran sanoa, että juuri sinunlaisten analyyttista kirjoitustapaa on suoranainen ilo lukea. Osittain tällainen puuttuu meiltä ...

23.05.2015 13:56

<Bluk> pitämään arvossa enemmän rationaalisuutta; toiset ovat emotionaalisempia. Minä arvostan kaikessa enemmän rationaalisuutta. Ei sinänsä kiinnosta, miltä jostakusta tuntuu. Tämä voi olla kylmää jonkun mielestä, mutta en minä sinänsä tälle voi mitään ja mielestäni on rehellistä sanoa se ääneen. Edelleen toistan, että tietysti asia ei ole näin mustavalkoista, ja tunteita pitää myötäillä ja onkin myötäilty kaikessa siinä, miten olemme yhteiskuntamme muodostaneet jne. Se jokaisen ideaali löytyy kuitenkin jostain tuolta, ja mielestäni osalla porukasta se on vinksallaan aivan liikaa sinne tunnesuuntaan

23.05.2015 13:53

<Bluk> Tunteista - toki heittoni oli huonosti muotoiltu ja kaipaisi avaamista. Tarkoitin sitä, että emotionaalisuuden korostuminen ihmisessä, keskustelussa tai päätöksenteossa on pois rationaalisuudesta. Rationaalisuushan on määritelmällisesti järkeä. Järjen vastakohta on järjettömyys tai "tyhmyys". Tämä on karkeaa kärjistystä, mutta perusidea on siinä. Tunteiden olemassaolo ei poissulje sitä, etteivätkö ne voisi olla heikkouksia. Tarkoitit mitä ilmeisemmin, että on tyhmää olla ottamatta niitä huomioon, koska niistä emme pääse eroon. Tietynlaiset ihmiset ovat kuitenkin luontaisesti taipuvaisia ...

23.05.2015 13:47

<Bluk> Halvattu Kiitos analyysistä, juuri tällaisia älykkäitä kommentteja on aina kiva lukea. Huomautus: en argumentoinut kieliopilla missään vaiheessa. Tuo yksi ps-lausahdus oli siis läppä. Eiköhän kuka tahansa tiedä, että lauseen perään tulee piste, eikä ":D". Ei tietenkään ole keskustelun kannalta viisasta lähteä mukaan henkilöön kohdistuvaan juttuun, mutta tämä nyt onkin jo aika pirstaleina valmiiksi, joten ajattelin että "what the hell". Tämä yhteisö nyt on aika tällainen kevytmielinen, johon ei ehkä sovi analyyttisempi kirjoitustapa, mutta itse usein valitsen olla välittämättä tällaisesta.

21.05.2015 00:03

<sukmee> Balrog ps. mukava nähdä sulta tekstiä joka ei ole niitten "teenpäs tässä nyt itsetäni niin vitun tärkeän ja viisaan oloisen" sivistyssanojen kyllästämää. Aloit vaikuttaa heti inhimillisemmältä tyypiltä.

21.05.2015 00:00

<sukmee> Balrog äläs nyt, koskaan ei tarvitse pyrkiä olemaan mukava toisten silmissä, pitää uskaltaa olla sellainen kuin on, toki yleisten läyttäytymisnormien puittessa kuitenkin. Ja toi mun "osuu mut ei uppoa" tarkoitti siis sitä että tajusin kyllä vittuilusi, mutta en ottanut sitä vakavasti koska oon ehkä, jos en nyt fiskumpi, niin ainakin henkisesti kypsempi tyyppi kuin jotkut toiset, niin en siitä ottanut itseeni. Ja mitä tunteisiin tulee, niin ne ei todellakaan ole heikkoiksia, ennemminkin tunteettomuus on heikkous...

20.05.2015 17:41

<Halvattu> Kokoavasti voisin arvella, että käytit alussa liian monta peräkkäistä kommenttia tilanteen tekniseen tulkitsemiseen, mikä vuorostaan tulkittiin jonkinlaisena tuputtamisena ja "pätemisenä". Tämä edelleen konkretisoitui sitten alatyylisiin herjoihin mitä sait melko runsaasti osaksesi. Keskustelu on kaikenkaikkiaan melko värittynyt tulkinnoilla ja pohjattomilla päätelmillä, mikä on puolestaan ajanut sen erittäin hedelmättömäksi.

20.05.2015 17:40

<Halvattu> Kielitieteilijänä voin sanoa, että kielenkäyttö on foorumista ja henkilöstä riippuvaista, eikä sen pitäisi vaikuttaa asiaan, jos se on vielä ymmärrettävissä. Toinen epäkohta liittyy toteamukseen, että "tunteet on kuitenkin aika tyhmiä juttuja-". Tunteet eivät voi itseisarvoina olla tyhmiä juttuja, tai heikkouksia, koska ne ovat koko ajan läsnä ja niiden varassa me osittain toimimme. Taivun kuitenkin tulkitsemaan, että tarkoitit impulsiivisia tunteenpurkauksia ja niiden varassa toimimista, mihin tuo toteamus onkin jo pätevä.

20.05.2015 17:40

<Halvattu> Balrog luin nyt perusteellisesti läpi kommenttisi ja sinulle osoitetut kommentit. Tietämykseni tekniikasta ja fysiikasta on rajalliset, joten en voi niihin kovinkaan syvällisesti ottaa kantaa, mutta vaikutelma on tosiaan johdonmukainen. Tällä ei ole enää hirveästi merkitystä, koska alkuperäinen asia on jäänyt sivuseikaksi tässä keskustelussa. Huomioitavaa on, että sait pidettyä oman osuutesi keskustelusta sivistyneimmällä tasolla, lukuunottamatta muutamaa kohtaa, jossa yllyit lähtemään henkilöidenväliseen ei-rakentavaan keskusteluun mukaan, sekä kieliopilla argumentoimiseen.

20.05.2015 15:52

<Bluk> Itse pyrin kuitenkin rationaalisesti suhtautumaan jokaiseen tilanteeseen. Tunteet on kuitenkin aika tyhmiä juttuja, ja olen taipuvainen katsomaan ne heikkoudeksi ihmisillä. Tälle näkemykselle en taas oikein voi mitään.

20.05.2015 15:51

<Bluk> sukmee Se on taas sun oma tulkinta. Edelleen toistan sitä, että ei mua oikeastaan kiinnosta, minkä käsityksen saat musta ihmisenä sillai, koska ei mua kiinnosta se - ainakaan täällä netissä. Täällä kun ei tarvii esiintyä sosiaalisena ihmisenä. Tottakai sitten irlinä pitää olla mukava jne. Siis ensin sanot, ettet oo tyhmä. Sitten sanot, että "mun vihjailut sun alhaisesta älykkyydestä osuu". Mitä tosta on sitten tulkittava? Ei mua kyllä yhtään vituta, muu kuin ehkä sellainen epäolennaisuus. Tottakai sitten jokainen vähintäänkin vähän välittää toisten ihmisten ajatuksista. ...

19.05.2015 18:22

<sukmee> Balrog Kyllä vaan edelleenki oon sitä mieltä että noi sun kirjotukses on erittäin hupaisaa luettavaa :D Ja äläs nyt yritä väittää ettetkö olisi ottanut negatiivisesta palautteesta nokkiis, en mä tyhmä ole vaikka en sivistyssanoja viljelekkään. Sun vitutuksen huomaa jo siinä että yrität kiertelemällä kyseenalaistaa nyt esimerkiksi mun älykkyyttä, ja tiedätkö mitä? Sun vittuilut osuu muttei uppoa.. Ja ihan turha väittää ettet välittäisi mitä muut susta ajattelee, sellaista ihmistä ei olekkaan joka ei välittäisi. Jopa sun kaltaiset narsismiin taipuvaiset tyypit välittää.

19.05.2015 17:01

<haisuvatukka> Smulgero Meillä töissä on maalattu lattiaan ns. vihreä maili, jota pitkin kulkiessa niitä, eikä suojakenkiä tarvitse käyttää.

19.05.2015 00:07

<Bluk> palautteen tärkeyttä. Sitä en vaan ymmärrä, miksi sitä kohdistetaan sanojaan, eikä sanomaan. Siinä vähän pohdittavaa sinullekin. Joka tapauksessa, ei sun tarvii olla huolissani millainen ihminen musta kehittyy. Se ei sinänsä mua kiinnosta, ja onneksi täällä netissä ei yleensä tarvitse toteuttaa sosiaalisten konventioiden vaatimaa etikettiä toisille puhuessa - se on aika typerää. Onneksi saa rauhassa kirjoittaa usein aiheista itsestään, ilman tuota turhaa paskaa.

19.05.2015 00:00

<Bluk> En tiedä, miten teit jonkun johtopäätöksen, että mua kiinnostais jos tietty osa porukasta pitäisi mua paskiaisena tai että otan nokkiini? Suhtaudun näihin kommentteihin ja alapeukkuihin lähinnä kiinnostuneena. Se mikä mua toki vituttaa on, että meillä on porukkaa jotka "antaa palautetta" siitä, MITEN puhutaan. Ei sillä ole mitään merkitystä aiheen kannalta; silloin väistetään koko keskustelu. Tätä kutsutaan metakeskusteluksi. En tiedä onko tietoinen valinta vai miten. Joka tapauksessa turhauttavaa. Samaa näkee yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nimenomaan peräänkuulutin negatiivisen ...

18.05.2015 23:54

<Bluk> sukmee Huohh. Miten sut sais lukemaan mitä mä kirjotan? Siis päteminen tarkottaa, että kertoo vaikeasti sitä minkä voisi kertoa helposti? Määritelmä muuttuu... Yksinkertaiselle mielelle se varmasti riittääkin selitykseksi, mutta ikävä kyllä ympäröivä todellisuus ei ole niin yksinkertaista vaan kompleksisia. Ja jos luit kommenttini, niin ymmärrät, ettei kuorman raskaus yksinään vaikuta kaatumiseen. Sekö, että kertoo jostain asiasta johtaa väistämättä siihen, että kertoo samalla tapaa kaikista asioista? Nyt siellä vedetään vähän mutkia suoriksi.

18.05.2015 21:43

<sukmee> Balrog Ja hei, älä ota niin kovasti nokkiis jos joku antaa sulle vähän palautetta. Ymmärrän että joillekkin se ottaa koville kun kaikki muut ei nostakkaan jalustalle ja rupea laulamaan ylistyslauluja, heti kun joku vähän briljeeraa sivistyssanoilla :D Kunhan kypsyt hieman, opit vielä käsittelemään myös negatiivisen palautteen, ja ehkä jopa oppimaan siitäkin jotain. Monesti sitä tarvitsee negatiivista palautetta kasvaakseen ja kehittyökseen myös ihmisenä. :)

18.05.2015 21:36

<sukmee> Balrog no siis mä oon käsittänyt pätemisen just nimenomaan sellasena mitä sä harrastit noissa sun kahdessa ekassa kommentissa, eli kerroit vaikeasti sen minkä jokainen videon nähnyt voi ihan itsekkin todeta, eki trukki keikkas koska kuorma oli liian raskas. Jos sä rupeat vastaavalla tavalla kertomaan ihmisille kaikista asioista, niin voin kertoa että pidemmän päälle se tulee ärsyttämään useita ihmisiä, ja nämä ihmiset rupeavat pitämään sua paskiaisena jolla on vahva taipumus pätemiseen. Sen vaikutelman mä oon susta saanut, vaikka en olekaan kun muutaman lauseen sun tekstiäs lukenut.

18.05.2015 02:14

<_sbude_> Mulukukko eiei, emmä sitä meinannukkaa, vaan että työntekijän pitäis osata kieltäytyä vaikka potkuilla uhattais. palkan tuut aina saamaa + jotai korvauksia mitä oikeus sitte määrää.

18.05.2015 00:21

<Halvattu> Balrog täällä on ilmeisesti ollut jokin kollektiivinen menkkapäivä. Mielestäni et ilmaissut itseäsi missään kohtaa mitenkään, minkä voisi tulkita negatiivisesti. Mielenkiinnolla luin analyysit ja analyysien analyysit. Kompensoin myös miinuspeukkuja kykyjeni mukaan.

17.05.2015 21:09

<NakuTurbo> Annoin Balrogille plussaa.

17.05.2015 18:00

<Bluk> Levollinen Lukiojuttujahan nuo ovat :). Mutta aika lähelle osui!

17.05.2015 17:57

<Bluk> Näin sivuhuomiona, ihan kivaa elämää minulla on ollut, kun on löytänyt kavereita, jotka ovat älykkäitä (itseä älykkäämpiä) ja kiinnostuneita asioista. Tätä on sitten kivaa kuulla, kun he "pätevät" asioista, joista minulla ei ole tietoa. Toki sä voit viljamin ja muiden kanssa jatkaa elämääsi lätkän, bensalenkkarien ja elämänkoulun parissa, enkä sinänsä relativistisessa hengessä voi sanoa, että se olisi objektiivisesti sen 'huonompi' valinta; itse vaan pidän tästä enemmän. Ja hyvää jatkoa myös ! ps. ":D" ei ole kieliopillisessa mielessä piste, eikä sitä tule käyttää sellaisena.

17.05.2015 17:54

<Bluk> Voisitko ystävällisesti seuraavaksi kertoa, missä kohdassa "nillitin"? Varmaankin viittaat siihen, jossa analysoin sitä tilannetta, mikä oli syntynyt. Jos analyysini oli väärä, tarjoa toki vaihtoehtoista, äläkä tuolla tavalla vääristele totuutta. Mielelläni lukisin muutenkin kommentin joltain, joka kyseenalaistaisi sitä mitä kerroin fysiikasta. Ei tässä ole tarkotus piehtaroida missään omassa narsismissa, vaan oikeasti puhua asioista. Joidenkin kanssa touhu kohdistuu aina henkilöön, eikä mitään keskustelua synny.

17.05.2015 17:47

<Bluk> Jos sitten hän on väärässä, hänet voidaan kumota. Ei se päteminen ole siinä se huono juttu, vaan väärässä oleminen. Okei, eli jotkut "palauttivat minut maanpinnalle". En mielestäni ole palannut mihinkään tässä, vaan vetänyt samaa linjaa koko ajan, kirjoittanut asiasta, joka minua kiinnostaa. Tiedän toki, ettei kaikkia kiinnosta, mutta valitsen olla välittämättä tästä. Jos ei kiinnosta, voi aivan hyvin laittaa sen alapeukun ja jatkaa matkaa. Tällainen "turpa kii, älä päde, vittu" -elämämkoulu-mongerrus on mielestäni toki aika surkuhupaisaa mutta vie tilaa asialliselta keskustelulta.

17.05.2015 17:44

<Bluk> sukmee Hienoa, aina kiva ilahduttaa ihmisiä, vaikkei se nyt olekaan mikään ensisijainen intressini. Yritän nyt parhaalla tahdollani ymmärtää analyysiäsi. Lähdetään perusteista. Kerropas ensin, mikä tämä juttu on tämän "pätemisen" kanssa. Miksi sanalla on negatiivisa konnotaatioita? Miksi se on jotenkin huono juttu tietää ja kertoa asioista? En ole koskaan ymmärtänyt. Ainoat syyt "pätemisen" vihaamiselle lienevät 1. ei kiinnosta tietää 2. jonkin sortin kateus. Mielestäni molemmat syyt ovat idiotismia esille tuotuna. Eli mielelläni luen kun joku kertoo mielenkiintoisista asioista.

17.05.2015 11:38

<sukmee> Balrog kyllä on aina mukava lukea sunlaisten tyyppien kommentteja :D Eka ihan hirveetä pätemistä ja sit kun muu yhteisö palauttaa maan pinnalle ni sit alkaa nillittäminen ja päteminen jatkuu vaan :D Ihan oikeesti, onnea elämääsi, ei tule olemaan varmaankaan kovin helppoa :D

16.05.2015 19:17

<MarsuPaali> Tulityö, tieturva, työturva, hygienia, vesilaitos, vesijohtoverkostot, onhan näitä saatana!

16.05.2015 19:16

<jurazzta> ei vittu oliks noi vasta painona?? XD XD

16.05.2015 19:00

<Levollinen> Balrog selkeästi joku raksafuksi jolla nyt statiikan perusteet käytynä.

16.05.2015 14:38

<Mastersaimon> mikäköhän idea tuossa on että lisätäämpä vajaa 300kg trukin perseeseen lisäpainoksi.

16.05.2015 10:33

<Kiljutron> Oikein työ ukkoja

16.05.2015 05:08

<kehrääjätär> FireWolf älä diassaa biologeja! ite oon menossa selittään ne ummet ja lammet niihin pääsykokeiden esseekysymyksiin 21. päivä! yhelle paperille se, mitä kirjotuksissa meni neljälle paperille, nii pitää kirjottaa vissii vaan vähä pienemmällä.

16.05.2015 00:58

<masa187> Onneks jäbä kerkes pois alta nimittäin vastapaino pelkästään painaa paritonnia eli ei tipu päälle ku kerran.

15.05.2015 23:52

<Urho_Kekkonen> Näin käy ilman kypärää

15.05.2015 23:48

<M1ke> Halus vaan kaverit pois kyydistä

15.05.2015 23:41

<Contula> Tyhjäpäät vastapainona ei auttanut

15.05.2015 23:05

<_sbude_> aaponen kaikki ei oo käyny TOL:lia :D

15.05.2015 23:04

<_sbude_> Mulukukko noi on noita tilanteita kun pitäs sanoo ei kun kysytää vaikka oisikki helposti pihalle lähtevä kesäpoika.

15.05.2015 22:58

<aaponen> Nämä ei ole katsonut sitä saksalaista trukkikoulutusvideota...

15.05.2015 22:57

<karibu87> En kutsu itseäni miksikään asiantuntijaksi trukkien kohdalla mutta eikös yleensä kuorma pidetä mahdollisimman alhaalla ajettaessa?

15.05.2015 22:39

<el savior> Meno vitun Posti

15.05.2015 22:34

<Gerhard Rihmakallo> hyvää jälkeä tekis toi trukki jos alle jäis. painoa kuitenki ton kokosessa yli 3000kg

15.05.2015 22:27

<Jonas121> Tässähän nyt oli kyseessä se, että työaika loppui ja oli kotiinlähdön aika.

15.05.2015 22:21

<Vaapukkahillomies> Koneen kaatuessa älä hyppää

15.05.2015 22:19

<Alieninpaska> läiset.

15.05.2015 22:14

<xinot> Tollasta skenaariota ei ole vielä tullut ajateltuakaan, vaikka välillä joku siihen kabiinin taakse tiukassa paikassa kiipeääkin.

15.05.2015 21:20

<Silli3000> Ei tuota ton enempäää edes tarvitse nähdä, että selviää trukin olleen liikkeessä ja kaatumisen tapahtuneen jarrutuksen yhteydessä.

15.05.2015 21:16

<s4mp000> Laita mortit hommiin mene itse perässä.

15.05.2015 21:13

<aksutus> Balrog Tai olisit voinut sanoa vain että painopiste oli edessä ja koko paska meni nurin. Ei siihen muuta tarvita.

15.05.2015 20:28

<Curiba> Melkein t. jalka

15.05.2015 20:28

<TeppoWinnipek> Eihän siitä oo kauakaan aikaa, kun jotkut kesätyöntekijä klopit pelleili ja toinen niistä kuoli. Nimenomaan trukin kanssa.

15.05.2015 20:21

<bztz> Voin vain kuvitella tuon ryömivän äijän pakokauhun määrän :D

15.05.2015 20:18

<Smulgero> Ja minä joudun töissä pitämään suojalaseja kun kävelen toimistosta ruokalaan...

134
15.05.2015 20:15

<kiwii> hyvinhän ne näyttää itteään yrittävän suojella.

15.05.2015 20:10

<Bluk> FireWolf Olisin voinut joo sanoa jotain, että "kuorman painon (ja mahdollisesta kiihtyvän liikkeen voiman) aiheuttama myötäpäiväinen momentti eturenkaiden akselin ympäri oli suurempi kuin trukin ja jäbien vastapainon aiheuttama vastakkaissuuntainen momentti, mikä aikaansai kaatumisen". Mutta mietippä, mikä itku ja parku tästä olisi syntynyt? Ajattelin, että on kiva juttu selittää tämä auki ja vielä esimerkein.

-11
15.05.2015 20:02

<Likainenskeba> Näyttiköhän ton äijän silmissä samalta kuin elokuvissa vastaava tilanne?

15.05.2015 19:52

<FireWolf> Balrog Ei niin että oisit väärässä mutta susta tulee mieleen se lukiobiologian ylioppilas joka kirjoituksissa kirjoittaa ummet ja lammet esseekysymykseen ja sitten ihmettelee kun tulee joku C. Taito on selittää asiat helposti ja lyhyesti niin, että siinä tulee myös faktat selville :/

15.05.2015 19:51

<Bluk> juppoible Kyllä. Mutta tulevaisuuden vuoksi usein on hyvä selvittää, miksi näin kävi. Olisiko pari kaveria lisää riittäneet?Ensimmäisenä pisti silmään, että miksi kuorma oli noin korkealla: se kannattaisi pitää niin alhaalla, kuin voi siirtymisen aikana. Nyt se ei tainnut vaikuttaa, jos siirtymistä ei tapahtunut, mutta olisi varmasti, jos vastapainoa olisi ollut nipin napin tarpeeksi paikalla pysymiseen. Itseäni ainakin kiinnostaa erityisesti tämä tapaus tekniikan opiskelijana ja trukkikuskina. Jokainen voi sitten peukkuja latelemalla tai kommentoimalla esittää oman kiinnostuksensa luonteen.

15.05.2015 19:44

<juppoible> Balrog Summa summarum, lyhyesti esitettynä kaikki taisi mennä juuri niin kuin ei pitäisi mennä?

15.05.2015 19:40

<Bluk> laatuankka Jaa-a. Ehkä oli joillekin liian hankalia käsitteitä tai sanoja. Pyrin mielestäni ihan hyvin selittämään niitä, mitä tällä merkkimäärällä nyt pystyy, täysin floodaamatta kommenttiosiota. Tässä nyt vielä tämä yksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Voiman_momentti

15.05.2015 19:36

<jheknight> Ehkä ne halus kokeilla vaan jotain omaa lintsivehjettä. WWWEEEE EEE EE OOOOOH!! SHIIITTTT!!!

15.05.2015 19:31

<laatuankka> Balrog mitä sä nyt teit että suututit meidän kullannuput :D?

15.05.2015 19:30

<Nkoo> Tuon takia noissa vehkeissä on nostorajataulukot.

15.05.2015 19:26

<Bluk> Jahas. Miinusmaket sun muut intellektuellit liikenteessä. Taidanpa väistyä ja jättää keskustelun teille fiksummille. Kyllä sitä niin tietää olevansa väärässä, kun joku tokaisee: "vedä käteen! Älä mussuta!" :D

15.05.2015 19:23

<Bluk> Mikäli liikettä ei ole tapahtunut vielä ollenkaan, mikä tarkemmalla silmäyksellä saattaa olla ihan todennäköistä, kuorman nostaminen korkealle ei oikeastaan kontribuoi kaatumista mitenkään. Tuossa trukissa on kyllä helkutin kauas ulottuva koura näin horisontaalisesti. Se taas luo paikallaankin ollessa sitä momenttia, joka kampeaa trukkia ympäri.

-10
15.05.2015 19:21

<ELA Show> Balrog Vedä käteen! Älä mussuta!

15.05.2015 19:19

<Jemen> Nyt oli pro kuvaaja, ei heilahtanukkaa kamera. Vaikka oliki sormi tiellä. Saatana.

15.05.2015 19:17

<Bluk> Tarkennuksena vielä, että se korkealla painopiste antaa kiihdytyksestä aiheutuvalle voiman momentille suuremman varren. Asiaa voi siis ajatella siten, että mikäli kuorma olisi täsmälleen samalla tasolla kuin eturenkaat (käytännössä mahdotonta), liikkeestä ei syntyisi minkäänlaista vaikutusta kaatumisen suhteen, koska momentin varsi olisi 0m pitkä (sijaitsisi samalla akselilla).

-17
15.05.2015 19:13

<Bluk> Olisi kiva nähdä koko tilanne, jotta selviäisi, oliko trukki liikkeessä. Elikkäs, kaatumisen on voinut aiheuttaa liike ja newton II, jossa kappale (kuorma) pyrkii jatkamaan liikettään ja näin aiheuttaa trukkiin voiman, josta tulee momentti, joka kampeaa trukin eturenkaiden ympäri pysähdyttäessä äkillisesti. Peruttaessa tätä ongelmaa ei olisi. Toinen syy kaatumiselle voi olla ihan tuo painopisteen siirtyminen ylös kuormaa nostettaessa, jolloin tasapainosta tulee luonnollisesti epävakaa. Juuri maan yläpuolella pidetty kuorma lieventäisi ongelmaa. Yritys vastapainolla oli hyvä joka tapauksessa.

-12
15.05.2015 19:13

<Kaijde> No, ois voinu toimiakki. Mikäs siinä kokeillessa, ja hauskaakin näytti olevan.

15.05.2015 19:08

<_mela_> pehmeän näköine laskeutuminen ;)

15.05.2015 19:06

<njewb> Viimeinen työpäivä?

15.05.2015 19:05

<bobbob111> työharjottelia

15.05.2015 19:05

<Lihamylly> Hyvinhän se meni. Juuri tuohon se pitikin laskea.

15.05.2015 19:00

<BL0B> Tais ottaa ton yhen kaverin sulkialihas melkosen chillisti.

15.05.2015 18:57

<zecra> Kesätyö

190

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 35 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Miten työt jaetaan nykyään

15 877 katselukertaa

Oi miten kaunis! Eiku...

17 722 katselukertaa

Miten uskomatonta!

19 111 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.