Quantcast

Lähettäjä:

vittupää vittupää

Oikea Eurooppa

No borders, no nations

0.8 / 5 (164 ääntä)

Oikea Eurooppa - No borders, no nations

Julkaistu: 14.5.2019 00:03

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: vittupää vittupää

Otsikko: Oikea Eurooppa

Kuvaus: No borders, no nations

Hakusanat: eurooppa, kartta, oikea,

0.8 / 5 (164 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-05-14 00:30:20

+5330

<Kommunaattori> +5 RR

"Rajat on keinotekoisia, jos halutaan luonnollista järjestystä, sitten rajat vex ja paras voittakoon evoluutiokilpailun"Asunnoissa on rajat (seinät ja ovet), jotka pitävät perheet erillään, koska jokaisella perheellä on omat tavat, tavarat ja oma näkemys miten asiat pitää hoitaa. Valtioilla/kansoilla on myös rajat, jotka ovat aikojen saatossa muodostuneet kielellisten ja kulttuurillisten yhtäläisyyksien mukaan ja tyypillisesti eri kansoillakin on erilaiset näkemykset, miten asiat pitäisi hoitaa. Rajat eivät siis ole ollenkaan keinotekoisia.

117

Aika: 2019-05-14 00:17:45

+5330

<Kommunaattori> +5 RR

Tarkoittaa sitten myös verotuksen, sosiaaliturvan, terveydenhoidon ja koulutuksen yhdenmukaistamista kautta alueen. Eli käytännössä Suomesta lähtisi ilmainen terveydenhoito, ilmainen koulutus ja sosiaaliturvaa leikattaisin merkittävästi. Siinä voi "rajat auki!" -vasemmistolaisnuorella päästä itku, kun lukuvuosi maksaa vaikka parikymmentä tuhatta, eikä opintotukia tunneta.

102

Aika: 2019-05-14 01:01:31

+224754

<aleksi_i> +5 RR

Eli täysi anarkia. Siinä tulee anarkistille itsu kun enää ei saakaan sosiaaliturvaa.

84

Aika: 2019-05-14 01:01:59

+5330

<Kommunaattori> +5 RR

highlander100 Solvaamisen sijaan voisit valistaa, miten olen väärässä, vai olinko sittenkään kun noin tunteisiin meni.

52

Aika: 2019-05-14 01:20:58

+8912

<lapiolortto> +5 RR

En tiedä mikä agenda lähettäjällä oli, mutta politiikka sivuun laittaen on tämä jännä kyllä kun miettii, miten valtiot ovat niin todellinen asia, mutta ei kuitenkaan mikään fyysisesti olemassa oleva asia. Käytännössä olemassa vain meidän päiden sisällä. Jos ihmiset katoaisivat yhtäkkiä pallolta, katoavat valtiot siinä samassa. Ja valtioiden rajat olisivat historian myötä voineet piirtyä hyvin monella muulla tavalla ja tulevat varmasti tästäkin vielä muuttumaan. Ja kun miettii vaikka antiikin Rooman aikaista "Eurooppaa", niin tältä sekin näytti silloin.

28

Kommentit (53)

Piilota OFF-Topic keskustelu

26.05.2019 14:54

<Zoisti> Typeryyttä. Silkkaa typeryyttä.

17.05.2019 10:55

<Kapa53> Lähtökohtaisesti kannattaisin rajattomuutta, mutta olen oppinut hyväksymään sen tosiasian, että ihminen on helvetin tyhmä, yksinkertainen, vallanhimoinen apina, joka ei näe kuin sen oman näkökulmansa asioihin, oman uskontonsa, rotunsa tai ryhmänsä edun, ja on valmis ennemmin tappamaan kuin keskustelemaan. Siksi nykyinen valtioajattelu ihan ok.

17.05.2019 00:21

<Hydro> Matkailu avartaa, ja niin pitäisi tämänkin kuvan tekijän matkailla. Ensi alkuun vaikka ihan Liettua, Puola, Romania, Kreikka... voi että kun on mukava pitää samaa pankkitiliä ihmisten kanssa, jotka ovat aivan yhtä tunnollisia ja kuuliaisia kuin sinä.

16.05.2019 04:38

<DJSeba> Jahas, taas vuotaa vasemmiston propagandaa hylätyistä.

16.05.2019 01:18

<vittupää> Jorma90 Eipä minullakaan paljoa sanottavaa tähän keskusteluun nyt ole, TinQQ tuntuu olevan jumissa rikkauksien rokottamisen kanssa, siitä kivestä ei paljoa mehua enää puristeta. Rajojen poistamiskeskustelut käytäneen eri foorumeilla sitten. Ainahan sitä pitää kuitenkin unelmoida, eikö vain? Ja terveisiä Lille! Saanko pistää teille tilauksen Tinqun deodoranttiin, oma pääsi loppumaan, enkä halua tukea kapitalismia ostamalla, niin pitää sosialisoida sellainen jostain?

15.05.2019 23:29

<Tziiz> Toivottavasti joskus, vielä ollaan kovin kaukana tuosta. Ensiksi kuitenkin pitääsi maailmana tehä yhteisiä tärkeitä päätöksiä. Olla valmis ihmiskuntana siihen uskomattomaan huomiseen.., käsitellä asioita joista kukaan ei uskalla/halua vielä puhua kun on kiire sotia, olla instassa ja kerätä mammonaa että on varaa vanheta ja kuolla. Mut oishan toi hienoo..., lähettäis sinne avaruuteen ja pystytettäis Alyssa Milanon näköisvapaudenpatsashärpäke marssiin. Junnut ei muista Alyssaa... mut ne... silmät.. huh huh.. Anyhow..., oltais niitä suojelioita ja viljeliöitä;Hyviä ihmisiä, joita me halutaan olla

15.05.2019 19:42

<Jorma90> TinQQ Ollaan Lin kanssa nyt matkalla luoksesi kollektivisoimaan kaikki telkkaristasi hammasharjaasi. Jos vastustat... https://memegenerator.net/img/instances/43111903/gulag-time.jpg vittupää Eipä minulla mitään lisättävää ole, sanoin jo sanottavani. Valtioiden ja kansallisten rajojen häviäminen ei tällä hetkellä näy horisontissa, mutta ei se mikään mahdottomuus ole. Toki syvempää keskustelua voitaisiin käydä siitä, miten tuo voitaisiin saavuttaa, mutta ehkä myöhemmin.

15.05.2019 12:25

<TinQQ> Samanlaista jakoa on havaittavissa yhteiskunnassa muutenkin. Ne jotka eivät arvosta akateemista koulutusta tuppaavat suhtautumaan irvaillen kaikenmaailman maistereille ja heidän höpinöilleen. Heti kun maisteri tahkoo ensimmäisen miljoonan keksimällään syöpälääkkeellä alkaa toisesta leiristä kuulua supinaa solidaarisuusveroista, pääomatulojen kiristämisestä ja yrittäjävähennyksistä luopumisesta. "Rajat" varallisuudessa halutaan poistaa heti kun joku toinen menestyy.

15.05.2019 12:20

<TinQQ> vittupää Se nyt vaan on kovin tavanomaista, että erilaiset yhteiskunnat ovat syntynteet kukin omien arvojen perustalta. Ne yhteiskunnat, jossa yksilöllinen omistaminen on parhaiten suojattu tuppaavat menestymään yleisillä hyvinvoinnin materiaaliallisilla mittareilla paremmin. Kun uskaltaa luottaa omaisuuden suojaan, uskaltaa investoida ja rakentaa. Vähän ajan kuluttua sellainen yhteiskunta, joka alusta alkaen on arvostanut vähemmän omistamista, tulee kateelliseksi toisen menestyksestä ja ehdoittaa rajojen poistoa ja hyvinvoinnin "jakamista tasan". Tämä ei koskaan toimi mainituista syistä.

15.05.2019 10:58

<vittupää> TinQQ, melkein lisäsin sinut keskustelun kunniatauluun, mutta tuo viimeinen kommentti Lin ja Jorman suhteen pudotti sinut kyllä pois sieltä. Jorma90 myös argumentoinee elegantimmin kuin minä kirjoittamaasi, minä heitän vain pienen analogian. Kuvitteleppas, että sinulla on astiassa kahta erilaista nestettä, jotka on erotettu toisistaan seinällä. Kun poistat sen seinän, pitääkö valita kumpaa nestettä siinä astiassa on, vai mitä siellä oikein tapahtuu? Voit jopa verrata vettä ja öljyä, kunhan otat emulsioinnin huomioon. Pohdi yhteyttä EU:hun ja Shengeiin. Tehtävän palautus huomiseksi.

15.05.2019 10:08

<TinQQ> ... taino sanotaan nyt näin että kukaan muu kuin Jorma90 sekä Li Andersson ei halua Suomeen kommunismia ja yksityisomaisuuden pakkolunastusta valtiolle.

15.05.2019 10:05

<TinQQ> Niin kauan kun maailman ihmiset eivät pääse yhteisymmärrykseen yhteiskunnan säännöistä ja periaatteista, joita tosiaan on aika paljon enemmänkin kuin pelkkä television varastamisen kielto, ei ole mahdollista elää ilman valtioita. Suomen valtio ylläpitää Suomen lakia alueella, joka on Suomeksi ristitty. Suomen laki ei ulotu Venäjän puolelle, eikä jumalankiitos venäjän laki ole voimassa rajan tälläpuolen. Rajaa Suomen ja Venäjän väliltä ei mitenkään voi poistaa, koska silloin pitäisi myös päättää kummat säännöt otetaan voimaan ja kukaan rajan tälläpuolen ei venäläisiä lakeja halua.

15.05.2019 10:03

<TinQQ> Ihmiset haluavat elää yhteiskunnissa joissa on olemassa yhteisesti sovitut säännöt. Minä haluan lähteä aamulla töihin tietäen, että kellään ei ole lupaa tulla ryöväämään kotini irtaimistoa ja että yhteiskunnassamme on ihmisiä valvomassa omaisuuttani työkseen. Jos tämänkaltaista yhteiskuntaa, jossa tämänkaltaiset periaatteet ovat voimassa, ei olisi olemassa, minä en lähtisi aamuisin töihin vaan jäisin kotiini vartioimaan televisiotani. Kaikki ihmiset eivät välttämättä halua elää näin, joten johonkin täytyy vetää raja mistä eteenpäin toisten televisioiden varastaminen on kiellettyä.

15.05.2019 06:28

<vittupää> Aloittaja haluaa kiittää jjaskanen, Jorma90, lapiolortto, Kommunaattori sekä ZalehanderZ* alusta huomioon ottaen erittäin asiallisesta väittelystä (muistakaa lapset, väittely ei ole paha asia!) Myös muut kommentoineet saavat kollektiivisen osallistumiskiitoksen.*Pahoittelut varauksellisesta kiitoksesta, itse en ole törmännyt tuohon väitteeseen saamelaisista ja omasta valtiosta, mutta jos näin on, erittäin mielenkiintoinen ja ehdottomasti syventymisen arvoinen asia. Osoittaa, että ihmiset historiallisestikin haluavat ja muodostavat myös muunlaisia yhteiskuntia.

15.05.2019 00:11

<WremahThD> Naapuri haettiin juuri mustalla kopterilla pihasta, varmasti tärkeä mies. Tosin vaikutti siltä, ettei se halunnut lähteä töihin, kun rimpuili niin maan birusti.

14.05.2019 23:48

<jjaskanen> Kommunaattori olenko mä sanonut, ettei rajoja pitäisi olla? Olen vain yrittänyt sanoa, että sun selityksesi luonnollisista kielten ja kulttuurien muovaamista rajoista on aivan pielessä. Kyllä ne keinotekoisia ovat sikäli, etteivät ne lopulta perustu juuri muuhun kuin voimaan. Mene sinä ihmeessä keskustelemaan kulttuurirajoista leijonan kanssa.

14.05.2019 22:35

<Jorma90> Kommunaattori Jos nyt päästetään irti tuosta sanasta "keinotekoinen" ja käytetään sen sijasta termiä "sosiaalinen konstruktio", niin ehkä tässä päästään johonkin. Rajat ovat sosiaalisia konstruktioita eli ihmisten keskenään sopimia asioita, jotka eivät ole mitään luonnonlakeja, vaan voisivat hyvinkin olla toisin. Vaikka juuri nyt rajoista luopuminen ei välttämättä tule kyseeseen, niin tulevaisuudessa voi kuitenkin olla niin että kansallisia rajoja ei enää ole ja että meillä on maailmanhallitus, jota johtavat reptiliaanit kuten Paavo Väyrynen... Jaahas, musta helikopteri pörrää pihalla, S O S

14.05.2019 19:30

<Kommunaattori> jjaskanen Ihmiset ja eläimet ovat kilpailleet elintilasta ja merkanneet oman reviirinsä kautta aikojen. Voit mennä selittämään jollekin leijonalle tai 2000eaa alkuasukaskylälle, että "mun mielestä nää teidän rajat on ihan keinotekoisii". Eri yhteiskunnilla on myös erilainen tilanne ja toisistaan poikkeavat, jopa risteävät edut/uhat. En ota tässä kantaa politiikkaan tai siihen, millainen EU olisi parempi, mutta kaikenlainen höpinä siitä, että rajat ovat vain jokin keinotekoinen juttu, edustaa hyvin naiivia ja tosiasiat ohittavaa ajattelua.

14.05.2019 18:43

<toimisuatana> highlander100 keskellä yötä kommentoimassa jotain rasiaa. Mee töihin vi*un hippi!!

14.05.2019 18:41

<Tsinsen> Liikennesäännöt on myös keinotekoisia.

14.05.2019 18:26

<N-Iron> Miksi ihmisiä häiritsee että jotakin on "keinotekoista"? Keinotekoista tulee kun keksitään hyvän keinon tehdä jotakin. Esim. rajat on yhteiskunnan selviytymiskeino.

14.05.2019 17:45

<Jorma90> aleksi_i Anarkismi ja anarkia ovat kaksi eri asiaa ja anarkistit käsittääkseni yleensä kannattavat ensimmäistä. Anarkismi ei sulje pois organisoitumista, esim. Katalonia Espanjan sisällissodan aikaan oli anarkistinen, mutta silti erittäin organisoitunut.

14.05.2019 17:30

<TapolanMUSTAjööti> Miten saatanan tyhmä pitää ihmisen olla, luullakseen että mikään, siis yhtään mikään tähän päivään mennessä saavutettu toimisi ilman valtioita ja rajoja

14.05.2019 17:12

<Rj42> Rajat on rakkautta

14.05.2019 17:11

<Rj42> Kaikki tämmöseen potaskaan uskovat pitäisi lähettää saarnaamaan rajatonta maailmaansa saudi-arabiaan :D

14.05.2019 15:49

<Le Pakkomies> Pitäisi lähettää noi vassarit vaikkapa Saudi-Arabiaan (eikä varmasit ole edes pahimmasta päästä) vetäsemään pikku Pride kulkue pystyyn, niin voisivat katella, että miten suvaitsevaisia siellä ollaan. Luultavasti telotettaisiin koko porukka siihen paikkaan...

14.05.2019 15:29

<hexagon> highlander100 mitä mä oon seurannu eduskuntavaalien keskusteluja, niin Halla-aho on tainnu olla ainut, joka osaa perustella kantansa. Eli näkisin niin, että persut on järkevin porukka, joka myös perustaa mielipiteensä faktoihin, ei läppätietoihin.

14.05.2019 15:16

<jjaskanen> Kommunaattori "Eri kansoilla on ollut rajat hyvin pitkään" - joo, niin on, ja ne rajat ovat siirtyilleet yhtenään, eikä siinä ole paljon kyselty, missä "kielellisten ja kulttuurillisten yhtäläisyyksien" rajat kulkevat. https://www.youtube.com/watch?v=UY9P0QSxlnI

14.05.2019 14:44

<Kommunaattori> "Rajat ovat täysin mielivaltaisesti vedettyjä ja valtioiden sisällä on kansoja omine kielineen ja kulttuureineen mitkä poikkeavat valtavirrasta."Joista monet haluaisivat oman valtion, kuten baskit ja kauanko irkut kävivät sotaa päästäkseen eroon englantilaisten vallasta, puolalaiset neukkulan vallasta, balkanin alue rauhoittui vasta kun valtio jaettiin kahtia eri kansoja varten ja USA:ssa käytiin sisällissota kun oltiin eri mieltä siitä, miten asiat pitää hoitaa. Jopa Ruotsi ja Norja halusivat rajan välilleen ja jakautuivat kahdeksi valtioksi ja mitä tapahtuukaan Venäjän ja Ukrainan välillä.

14.05.2019 14:36

<Kommunaattori> ch-2015 ja jjaskanen: Ovatko nykyiset rajat keinotekoisia ja olisiko EU heikompi tai vahvempi yhtenäisenä liittovaltiona, ovat kaksi täysin eri kysymystä. Eri kansoilla on ollut rajat hyvin pitkään, oltiinpa sitten afrikan heimo/klaanirajoissa, etelä-amerikan intiaaneissa tai missä päin maailmaa tahansa. Rajoja on siis muodostunut ilman ja ennen valtioiden olemassaoloa tai sopimuspapereita. Saksan jakautuminen itä- ja länsisaksaan oli ulkopuolelta (NL) pakottamalla aiheutettu ja luodein sekä piikkilangalla ylläpidetty poikkeava tila, joka normalisoitui yhdistymiseen kun se oli mahdollista.

14.05.2019 13:58

<ZalehanderZ> ch-2015 En puutu muuhun asiaan, mutta saamelaisilla ei ole valtiota, koska heidän kulttuuriin ei kuulu uskomus valtioihin, eivätkä he semmoista halua vaikka tarjottaisiin. Muistaakseni tästä oli joskus juttu, että Suomen valtiotasolla todettiin, että saamelaisille annetaan valtio, jos he niin haluavat, mutta eivät he halua. En ole saamelaiskulttuurien asiantuntija, enkä semmoinen voi ollakaan koska en ole syntynyt saamelaiseksi, mutta suosittelen tutustumaan kulttuureihin vähän enemmän ensin. Afrikassa menee kylläkin juuri esitetyllä tavalla, eli heimojen sisään vedetty mielivaltaisia rajoja

14.05.2019 13:51

<Prawler> "Kun itse olin nuori, ei ovia lukittu koskaan, naapuri sai käydä lainaamassa mitä tarvitsi, ja matkamiehet nukkua porstuassa. Samoin oli heimojen ja kansojen välillä, katso vaikka viikinkien saagat, apu oli omistusta tärkeämpää." -vittupää Ja juuri noiden äsken hypettämäsi avoimien rajojen takia meininki tulee menemään nopeasti toiseen ääripäähän. Arvostan että yrität pohtia asioita, vaikutat vaan ikävä kyllä olevan siinä tosi huono.

14.05.2019 13:38

<ch-2015> Eurooppakin olisi vahvempi ja vakaampi liittovaltiona kuin yksittäisinä pikkuvaltioina

14.05.2019 13:29

<ch-2015> Kommunaattori Rajat ovat täysin mielivaltaisesti vedettyjä ja valtioiden sisällä on kansoja omine kielineen ja kulttuureineen mitkä poikkeavat valtavirrasta. Suomessakin on saamelaisia joilla ei ole omaa kansallisvaltiota. Afrikkakin on mielivaltaisesti imperialististen aatteiden avulla viivoja piirtämällä valtioihin jaettu manner.

14.05.2019 11:34

<bluecut> On siellä silti Islanti.

14.05.2019 10:35

<MösjööTipsu> Uskonnoista puheenollen. Ihmiset on aina halunnut uskoa johonkin. Ennen suurempiin voimiin. Mutta nykypäivänä ihan vegaani tai mersumies ovat mielestäni samalla tavalla uskovaisia jotka kiistävät faktat ja haluavat ylistää sitä omaa ideologiaansa mitä kummalisimmin keinoin.

14.05.2019 10:20

<TinQQ> Hyvin tyypillisesti ne ihmiset, jotka ehdoittavan kaiken jaettavan tasan, eivät itse tuota juurikaan mitään jaettavaksi kelpaavaa.

14.05.2019 09:15

<jjaskanen> Kommunaattori nykyiset valtioiden rajat on keskimäärin vedetty miekalla, kiväärillä, tankilla tms. eikä kielten tai kulttuurien mukaan. Suosittelen tutustumaan historiaan vähän tarkemmin. Kielirajat tulevat tavallisesti sitten muutaman sukupolven verran tankin perässä, jos tulevat. Sitä en kyllä ymmärrä, miten saat tähän karttaan vedetyksi vasemmistolaiset mukaan (ellet sitten tarkoita Neuvostoliiton maailmanvalloituksen välineeksi omaksumaa Marxin internationaalin ajatusta, jota kai sentään aika harva tosissaan kannattaa).

14.05.2019 09:04

<Raakamunakas> Jopa apinoilla on rajansa. 2 apinalaumaa harvemmin keskenään tulee toimeen, vaan molemmilla on omat rajansa. Ihmiset olleet myös alusta asti hyvin tarkkoja rajoistaan. Joten voinee olettaa, että ehkä ne rajat tosiaan on aika luonnollisen kehityksen jatkumo? Kuten Kommunikaattori viittasikin.

14.05.2019 08:16

<Da-gi> Paskat! Rajat kiinne, muurit ympärille, armeija muurille!

14.05.2019 07:39

<UniCue> Jaahas, vihervasemmiston pornoa

14.05.2019 07:12

<vittupää> Kommunaattori Saksojen välinen raja katosi, kun byrokraatti teki pienen virheen. EU:n sisäiset rajat ovat käytännössä poistuneet muutamalla allekirjoituksella. Suomen nykyiset rajat ovat olleet olemassa 74 vuotta. Nykymuotoiset rajat, ja niiden puute, ovat puhtaasti poliittisia päätöksiä (sota on myös poliittinen päätös ja ylivoimaisesti suurin rajojen muokkaaja). Kun itse olin nuori, ei ovia lukittu koskaan, naapuri sai käydä lainaamassa mitä tarvitsi, ja matkamiehet nukkua porstuassa. Samoin oli heimojen ja kansojen välillä, katso vaikka viikinkien saagat, apu oli omistusta tärkeämpää.

14.05.2019 06:57

<vittupää> lapiolortto Lähettäjän agenda oli nimenomaan saada ihmiset miettimään tällaisia asioita, ja lähettäjä onkin aivan älyttömän ilahtunut tuosta pohdinnasta! Tästä voikin sitten ruveta pohtimaan mitkä muut asiat ovat vain ihmisten päissä (köhtalousköhuskontoköh), ja että jos jonkin asian olemassa olo on kiinni siitä, että ihmiset uskovat siihen, mitä se merkitsee. Tajunnan saakin sitten räjäytettyä sillä, että ihmisten päissä olevia uskoja voi myös muuttaa, kuten tuo alkuperäinen mainoskin pyrkii tekemään. Tarvitaanko niitä rajoja, tai tarvitaanko sitä kapitalismia? Miksi uskoa niihin?

14.05.2019 06:29

<KaYhKo> lapiolortto True, mut mieti jos mentäis 1800 luvun tsydeemeillä nii lähi kunnat olisi jo verivihollisia ja rajat olisi paljon tiukemmat ku mitä nykyään.

14.05.2019 01:20

<lapiolortto> En tiedä mikä agenda lähettäjällä oli, mutta politiikka sivuun laittaen on tämä jännä kyllä kun miettii, miten valtiot ovat niin todellinen asia, mutta ei kuitenkaan mikään fyysisesti olemassa oleva asia. Käytännössä olemassa vain meidän päiden sisällä. Jos ihmiset katoaisivat yhtäkkiä pallolta, katoavat valtiot siinä samassa. Ja valtioiden rajat olisivat historian myötä voineet piirtyä hyvin monella muulla tavalla ja tulevat varmasti tästäkin vielä muuttumaan. Ja kun miettii vaikka antiikin Rooman aikaista "Eurooppaa", niin tältä sekin näytti silloin.

14.05.2019 01:01

<Kommunaattori> highlander100 Solvaamisen sijaan voisit valistaa, miten olen väärässä, vai olinko sittenkään kun noin tunteisiin meni.

14.05.2019 01:01

<aleksi_i> Eli täysi anarkia. Siinä tulee anarkistille itsu kun enää ei saakaan sosiaaliturvaa.

14.05.2019 00:51

<golem> Ja kolme Sote-aluetta, joissa hoitoa saisi vain isolla rahalla Lontoossa, Berliinissä ja Moskovassa.

14.05.2019 00:47

<highlander100> Kommunaattorilla ei ole hölkäsen pöläystäkään oikeaa tietoa vasemmistolaisuudesta. Kunhan läpättää kavereilta opittua "tietoa". Kivaa olla persu kun ei tarvitse faktoilla ja tiedoilla rasittaa itseään, riittää että on joku jota syyttää kaikista asioista, oli ne tosia tai, mutta omaa ahdistusta se helpottaa.

-71
14.05.2019 00:30

<Kommunaattori> "Rajat on keinotekoisia, jos halutaan luonnollista järjestystä, sitten rajat vex ja paras voittakoon evoluutiokilpailun"Asunnoissa on rajat (seinät ja ovet), jotka pitävät perheet erillään, koska jokaisella perheellä on omat tavat, tavarat ja oma näkemys miten asiat pitää hoitaa. Valtioilla/kansoilla on myös rajat, jotka ovat aikojen saatossa muodostuneet kielellisten ja kulttuurillisten yhtäläisyyksien mukaan ja tyypillisesti eri kansoillakin on erilaiset näkemykset, miten asiat pitäisi hoitaa. Rajat eivät siis ole ollenkaan keinotekoisia.

117
14.05.2019 00:18

<vittupää> Cornuvom, kiva kun approovaat nimimerkin :D Vittupää ei ole tosin suomalainen ja kyllä se oikeasti niin haluaa! Rajat on keinotekoisia, jos halutaan luonnollista järjestystä, sitten rajat vex ja paras voittakoon evoluutiokilpailun! Toi nyt ei ole se mun oma argumentti sille, mutta ehkä paremmin uppoo täällä kun joku empatiasuvakkimädätyshöttö :D

-23
14.05.2019 00:17

<Kommunaattori> Tarkoittaa sitten myös verotuksen, sosiaaliturvan, terveydenhoidon ja koulutuksen yhdenmukaistamista kautta alueen. Eli käytännössä Suomesta lähtisi ilmainen terveydenhoito, ilmainen koulutus ja sosiaaliturvaa leikattaisin merkittävästi. Siinä voi "rajat auki!" -vasemmistolaisnuorella päästä itku, kun lukuvuosi maksaa vaikka parikymmentä tuhatta, eikä opintotukia tunneta.

102
14.05.2019 00:10

<Cornuvom> Rajat on rakkautta. Ja en usko että edes kuvan lähettänyt vittupää (:D) haluaa että meitä SUOMALAISIA pidettäisiin samanarvoisina kun noita Euroopan kehitysmaakansoja, niinku ranskalaisia (ylimielisii pellejä), italialaisii (ei mitää ajantajua), brittejä (huonohampaisia elitistejä) ja ruotsalaisia (homoja). Eurooppa Eurooppana, ja Euroopan mantereen maat omina maina omine rajoineen. /rant

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Seppo on oikeassa aina

17 868 katselukertaa

Oikeakätisten etuoikeus

38 567 katselukertaa

Yllättyikö joku muka oikeasti?

18 981 katselukertaa

T800 oikea käsi

16 866 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.