Lähettäjä:

fretkillr fretkillr

Operation Eland.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eland

4.3 / 5 (45 ääntä)

Hei!

Olemme piilottaneet kuvan koska se mahdollisesti sisältää lapsilta kiellettyä sisältöä.

Mikäli olet täysi-ikäinen voit näyttää sisällön painamalla alta OK!

Katselukertoja: 18934

Operation Eland. - https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eland

Julkaistu: 26.1.2018 11:54

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: fretkillr fretkillr

Otsikko: Operation Eland.

Kuvaus: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eland

Hakusanat: rhodesia, africa, white, soldiers, vs, guerilla, soldiers, ,

4.3 / 5 (45 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-01-26 12:12:23

+11697

<Hugaali> +5 RR

Aika tiukka operaatio ajaa vihollisleiriin sisälle autoilla, koota vihollisjoukot autojen luokse kokoontumissignaalilla, ja ampua kaikki. :) No, hommat menee niinkuin Rhodesian maatalous, että on erikseen tekijät, jotka saa hommat pyörimään, ja sitten on erikseen paikalliset..

74

Aika: 2018-01-26 12:21:31

+301

<Uljanov> +5 RR

En nyt tiedä minkälaisia maajusseja ne on, mutta jotain ne osaa: "The Selous Scouts was a special forces regiment of the Rhodesian Army that operated from 1973 until the reconstitution of the country as Zimbabwe in 1980."Role: Special reconnaissance, raids, counter-terrorism, tracking, and bushcraft

42

Aika: 2018-01-26 17:30:15

+6054

<Jorma90> +5 RR

pausebreak Aina mukava lukea kaltaisesi intellektuellin "mestariteoksia". Jos saan luvan kysyä, niin voitko hieman täsmentää miten tribalismi ja egalitarismi linkittyvät toisiinsa? Olen nimittäin hieman ymmälläni, sillä käsittääkseni tribalismi on läheistä sukua nationalismille eikä nationalismi suoranaisesti implikoi egalitaarista yhteiskuntaa. Myöskin tuo oman kansan vuoksi uhrautuminen, eikös tuossa ole enemmän kyseessä kollektivismi vs. indvidualismi, eikä niinkään... no, mistä ikinä veditkään tuon johtopäätöksesi. Kiitos jo etukäteen, olen varma, että vastauksesi on erittäin valaiseva.

22

Aika: 2018-01-27 17:48:20

+6054

<Jorma90> +5 RR

pausebreak Puhut nyt ryhmästä tai klaanista etkä heimosta, heimoissa on usein jonkinlainen hierarkia, jopa silloinkin kun puhutaan heimosta sosiaaliantropologisessa mielessä (muutamia satoja/tuhansia ihmisiä) eikä synonyymina etniselle ryhmälle (esim. wolofit). Joka tapauksessa, egalitarismi ei edes liity tuohon mitä (kai?) yrität väittää, eli että eri heimot tai etnisyydet eivät ole valmiita uhramaan itseänsä toistensa vuoksi, vaikka taistelisivatkin saman lipun alla. Kyse on tällöin ennemminkin identiteetistä ja heimojen välisistä suhteista ja silti yleistäminen lemuaa tekstistäsi.

11

Aika: 2018-01-26 12:03:54

+119632

<testo_jolle> +5 RR

Kertoo kaiken oleellisen jos on USSR:n "kouluttamia"

11

Kommentit (28)

Piilota OFF-Topic keskustelu

26.03.2018 15:11

<Jorma90> L-Jam En ole varma, mutta uskoisin, että heimoyhteisöissäkin miehet ovat yleensä olleet niitä jotka ovat vastuussa sota/tappeluhommista. Näin on ainakin masaiden keskuudessa. En edellenkään näe tätä ajatuksenjuoksua: tribalismi->egalitarismi->huonoja sotilaita, muuta kuin helvetin karkeana yleistyksenä, melkeinpä vain satunnaisina peräkkäisinä sanoina. Jotenkin epäilen, että tällä sivustolla harvalla, itseni mukaan lukien, on oikeasti kattavaa tietoa Afrikan heimoista/kansoista, heidän tavoistaan ja suhteesta toisiinsa.

26.03.2018 13:49

<L-Jam> Jorma90 ...Tasa-arvonäkemyserojen muodostuminen ongelmaksi ei edellytä, että kaikilla afrikkalaisilla on vahva tasa-arvonäkemys. Riittää, jos huomattavalla osalla on sellainen. Sotajärjestelyissä, joissa tasa-arvo toteutuu, ongelmaksi koituu pääosin pausebreakin mainitsema heimohenkisyys. Esim. Suomen maanpuolustusjärjestelmä ei ole egalitaristinen, sillä se velvoittaa vain miehiä. Samankaltaisen järjestelyn käyttöönottaminen Afrikassa on ongelmallista yhteisöllisyyden puuttumiseen ryhmien välillä (tribalismi) ja se voidaan nähdä regressiivisenä, sillä se vähentää tasa-arvoa (egalitarismi).

26.03.2018 13:32

<L-Jam> Jorma90 Yhteisymmärrys, jonka pohjalta wikipedian artikkelikin on syntynyt. Olet oikeassa; Afrikka on kaupungistunut, mutta asukkaiden kulttuuriperimä juontuu heimoista. Egalitarismi on laaja käsite, jolla kuvataan tasa-arvon eri muotoja. Afrikkalaisten tasa-arvokäsitys kärsisi, jos henkilö A joutuu yksilön odotusarvolta negatiiviseen työhön, sotaan, kun henkilö B taas ei joudu. Tasa-arvo on siis ongelma sotilaallisessa järjestäytymisessä, jollei sitten kaikki afrikkalaiset osallistu sotimiseen tai vaihtoehtoisesti sotilaat saisivat riittävää kompensaatiota...

25.03.2018 16:04

<Jorma90> L-Jam Mikä konsensus? Myöskään läheskään kaikki afrikkalaiset eivät elä muutaman sadan/tuhannen ihmisen heimoyhteisössä. Voi olla, että näkisin, mutta mikä yhteys tällä on egalitarismin kanssa? Jos joku ei halua sotia hänelle vieraan lipun alla, niin johtuuko tämä hänen heimoyhteisönsä tasa-arvosta voi jostain muusta? Sitä paitsi, voisin väittää, että egalitarismi kasvattaa maanpuolustushaluja. Jos yhteiskunta on hyvinvoiva ja suhteellisen tasa-arvoinen, eikö juuri tällöin sen kansalaiset ole valmiimpia puolustamaan sitä? Esim. Suomessa käsittääkseni maanpuolustushalut ovat korkealla...

24.03.2018 21:53

<L-Jam> Jorma90 Wolofien voidaan ajatella olevan enemmän poikkeus kuin sääntö, sillä konsensuksen mukaan Afrikan heimojen sisällä vallitsee enimmäkseen tasa-arvo. Vaikkei egalitarismi olekaan suoranaisesti seurausta tribalismista, ovat molemmat termit kuitenkin osuvia kuvaamaan suurinta osaa Afrikan heimoista. Eikö sinusta ole loogista, että tasa-arvoon tottunut yksilö kokisi epäreiluksi, jos hänet valittaisiin heimonsa joukosta sotimaan vasten tahtoaan sotaan, joka ei edes suoraan koske hänen kotikyläänsä? Näkemyserot saattaisivat ilmentyä niskotteluna ja sotilaskarkuruutena.

24.03.2018 19:04

<Jorma90> L-Jam No ei kyllä suoranaisesti voida, esim. wolofit: https://en.wikipedia.org/wiki/Wolof_people#Social_stratification pausebreak repii perseestä noita väitteitään: tribalismi -> egalitarismi, egalitarismi -> kykenemättömyys olemaan johdettavana ja täten kykenemättömyys toimimaan sodassa organisoidusti. Onko Afrikassa skismaa joidenkin heimojen (etnisyyksien) välillä? Toki, mutta mitä tekemistä sillä on egalitarismin kanssa? Tribalismin kanssa kyllä, mutta ei egalitarismin.

24.03.2018 10:33

<L-Jam> Jorma90 pausebreak Afrikkalaisista heimoista puhuttaessa voidaan implikoida yhteys tribalismin ja egalitarismin välillä. Edelleen Wikipediasta: "Heimoa hallitaan suhteellisen tasa-arvoisesti tai mahtimiehen johdolla. Mahtimies on yleensä neuvoa-antava karismaattinen johtaja jonka on monesti kuunneltava yleistä mielipidettä." Natsi-Saksan armeija on siinä mielessä hyvä vertaus kuvitteelliseen Afrikan armeijaan, että ne ovat etnisesti toistensa vastakohtia. Natsiarmeija koostui lähes yksinomaan saman "heimon" yksilöistä, kun taas Afrikassa on tuhansia eri yhteisöjä ja etnisiä ryhmiä.

22.03.2018 17:12

<Jorma90> L-Jam Heimo voi tarkoittaa muutaman sadan/tuhannen populaa, missä ei ole vahvaa johtajuutta. Tosin vahvan johtajuuden puute ei poissulje hierarkiaa, kuten Wikipedia meille kertoo: "Heimon sisällä on eriarvoisia ryhmiä, muttei varsinaisia yhteiskuntaluokkia. Yksilön asema heimossa määräytyy sukulaisuuden mukaan." Heimo voi tarkoittaa myös etnistä ryhmää, joka luonnollisesti kattaa selvästi isomman määrän populaa, esim. suomalais-ugrilaiset kansat. Tribalismi ei implikoi egalitarismia, esim. Natsi-Saksaa voidaan pitää tribalistisena, mutta ei kovinkaan egalitaristisena.

22.03.2018 11:09

<L-Jam> Jorma90 pausebreak Pikaisen wikipediakurssin käytetyistä termeistä käyneenä en löytänyt pausebreakin logiikasta mitään vikaa. Heimojen piirteenä kansatieteessä pidetään voimakkaan johtajuuden puutetta, mikä on olennaista myös tasa-arvosta eli egalitarismista puhuttaessa. Vahvaan tasa-arvoon tottuneet tribalistit eivät luonnollisesti pidä käskyjen saamisesta, varsinkaan heimon ulkopuolisilta henkilöiltä. Heimolaisten ajattelumallilla voidaan selittää huonoa sotamenestystä, sillä sodassa käskyjen noudattaminen on tärkeää, jotta valittua strategiaa voidaan toteuttaa.

27.01.2018 17:48

<Jorma90> pausebreak Puhut nyt ryhmästä tai klaanista etkä heimosta, heimoissa on usein jonkinlainen hierarkia, jopa silloinkin kun puhutaan heimosta sosiaaliantropologisessa mielessä (muutamia satoja/tuhansia ihmisiä) eikä synonyymina etniselle ryhmälle (esim. wolofit). Joka tapauksessa, egalitarismi ei edes liity tuohon mitä (kai?) yrität väittää, eli että eri heimot tai etnisyydet eivät ole valmiita uhramaan itseänsä toistensa vuoksi, vaikka taistelisivatkin saman lipun alla. Kyse on tällöin ennemminkin identiteetistä ja heimojen välisistä suhteista ja silti yleistäminen lemuaa tekstistäsi.

27.01.2018 03:21

<pausebreak> Jorma90 Heimoyhteisöt eivät omi minkäänlaista auktoriteettia vaan ovat toistensa kanssa tasa-vertaisia. Nationalismi on paljon nuorempi käsitys, joka noussut vasta maanviljelijäyhteisöjen yleistyessä kun on syntynyt palava tarve saada tuhatpäinen joukko ihmisiä toimimaan järkevästi auktoriteetin alla ja kas kummaa auktoriteetti luo välittömästi epätasa-arvoa sen yhteisön jäsenten välille. Aitoa individualismia ihmissä ei ole koskaan olemassa, sillä olemme aina lähtökohtaisesti laumaeläimiä. Sinun kaltainen "älykkö" voisi näihin aiheisiin tutustua ihan itsekkin.

26.01.2018 21:30

<terapeutti> No onhan tässä pelattu Jagged alliancea. Harmitti jos Ivan haavoittui.

26.01.2018 17:30

<Jorma90> pausebreak Aina mukava lukea kaltaisesi intellektuellin "mestariteoksia". Jos saan luvan kysyä, niin voitko hieman täsmentää miten tribalismi ja egalitarismi linkittyvät toisiinsa? Olen nimittäin hieman ymmälläni, sillä käsittääkseni tribalismi on läheistä sukua nationalismille eikä nationalismi suoranaisesti implikoi egalitaarista yhteiskuntaa. Myöskin tuo oman kansan vuoksi uhrautuminen, eikös tuossa ole enemmän kyseessä kollektivismi vs. indvidualismi, eikä niinkään... no, mistä ikinä veditkään tuon johtopäätöksesi. Kiitos jo etukäteen, olen varma, että vastauksesi on erittäin valaiseva.

26.01.2018 17:24

<Mursunet> "Siis otatsä Rhodesian armeijalta pataan??"

26.01.2018 17:11

<Aprinboobsface> Ammuttavaksi juokseminenhan kuului aikoinaan Neuvostoliittolaiseen sotilaskoulutukseen

26.01.2018 15:49

<Tenni> turpasauna sanoisin että 3/5 koska kaksi tärkeää kohdetta(henkilöä) pääsi tuolta kuitenkin karkuun.

26.01.2018 15:34

<EskoVee> Niin kuin aina sodissa, niin oikeammassa ollut ja parempi puoli voitti.

26.01.2018 15:12

<Jörn Siitinselkä> Zanlat ei ollut penaalin terävimpiä kyniä kun aseetta taisteluun lähtivät. Vai eikö neukut muistanut sanoa että ottakaahan torrakot mukaan.

26.01.2018 14:57

<MikkoP> Neukkujen koulutus aina ollut maailman huippua.

26.01.2018 13:35

<turpasauna> Operation Dingo oli aika 5/5 myös https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Dingo

26.01.2018 13:21

<Peltsa70> Noi Zanlat taisivat olla aseettomia. Enpä kutsuisi tuota taisteluksi.

26.01.2018 13:13

<zapeli> Liechtenstein voittaa aina. niitä olisi enemmän porukkaa palatessa ku sotaan lähties.

26.01.2018 13:11

<pausebreak> Nepet nyt ei vaan osaa sotia ja pitää lujaa ryhmäkuria yllä. Vaikkakin kuntoa ja temperamenttia heiltä löytyy hyvinkin paljon. Afrikkalaisilla on vahva taipumus tribalismiin ja sitä myöten egalitarismiin, joten johtohahmon taakse jääminen ja uhrautuminen oman kansan vuoksi on vieras ajatus joukolle, jonka sisäpiiriin kuuluu pitkälti vain oma perhe.

26.01.2018 12:21

<Uljanov> En nyt tiedä minkälaisia maajusseja ne on, mutta jotain ne osaa: "The Selous Scouts was a special forces regiment of the Rhodesian Army that operated from 1973 until the reconstitution of the country as Zimbabwe in 1980."Role: Special reconnaissance, raids, counter-terrorism, tracking, and bushcraft

26.01.2018 12:12

<Hugaali> Aika tiukka operaatio ajaa vihollisleiriin sisälle autoilla, koota vihollisjoukot autojen luokse kokoontumissignaalilla, ja ampua kaikki. :) No, hommat menee niinkuin Rhodesian maatalous, että on erikseen tekijät, jotka saa hommat pyörimään, ja sitten on erikseen paikalliset..

26.01.2018 12:03

<testo_jolle> Kertoo kaiken oleellisen jos on USSR:n "kouluttamia"

26.01.2018 12:03

<Japqe> Rasismi

26.01.2018 11:56

<Tommikala> Farmipojat lyhyissä shortseissaan voitti

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 0 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Kesässä / kesälomassa parasta on

Naiset kesävaatteissa
Miehet kesävaatteissa
Olut, terassit, yöelämä
Uinti ja muu urheilu ulkona
Valo ja lämpö
Festarit - eiku voi helvetti, se on 2020
Ei niin mikään.

SAMANKALTAISIA

Operation Teapot 1955

11 417 katselukertaa

 Operation Overlord D-Day

26 813 katselukertaa

Operation Crossroads

14 014 katselukertaa

Teddy has an operation

22 530 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.