Quantcast

Lähettäjä:

seitanquickmix seitanquickmix

Palaveri

Pomot keksii miten saadaan "parempaa" tulosta aikaan

4.6 / 5 (219 ääntä)

Palaveri - Pomot keksii miten saadaan "parempaa" tulosta aikaan

Julkaistu: 8.4.2016 08:11

2.5K

Lähettäjä: seitanquickmix seitanquickmix

Otsikko: Palaveri

Kuvaus: Pomot keksii miten saadaan "parempaa" tulosta aikaan

Hakusanat: palaveri, pomot, päälliköt, firma, yritys, tulos, työntekijät, erottaminen, ,

4.6 / 5 (219 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-04-08 08:25:12

+7674

<DronddiEdvard>

Yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Jokainen voi vapaasti perustaa omansa jos ei halua renkenä olla. Suomalainenhan toki näkee yrityksen lähinnä sosiaalitoimistona. Suomesta on tullut etujärjestöjen ja virkamiesten asemasodan vallitsema takapajula jossa sääntely ja työehdot ovat sellaiset että 8/10 maailmalla nopeimmin kasvavasta liiketoiminnasta eivät olisi edes mahdollisia. Ymmärtäähän sen että irtisanomiset ja johtajien palkat vituttavat mutta ei tämän maan ongelmat johdu mistään johtajien liian suurista palkoista sitten yhtään.

135

Aika: 2016-04-08 11:21:01

+143897

<Valkoinenkuolema>

Ei ihmisiä vituta se että firma tekee voittoa tai että pomot saa isoa liksaa, vaan se että teki firma tappiota tai ei niin pomot saa kokoajan isompaa liksaa samalla kun duunaria potkitaan pihalle. Jos maailmassa olisi jotain oikeutta niin samalla tavalla ne heikot ajat pienentäisi johtoportaankin etuja vaan ei, sikailu vaan kiihtyy mitä heikommin menee.

102

Aika: 2016-04-08 11:30:15

+1599

<ELMatias>

Maailman ongelmana on globaali talous, pörssimaailma, suuryritykset, miljardöörit. Koko maailma on valjastettu tuottamaan mahdollisimman suuria voittoja pienelle ryhmälle ihmisiä. Raha on valtaa ja maailma heidän temmellyskenttä. Valtiot maksavat suuryritysten aiheuttaman tuhon jälkiseuraukset, niin maansa ihmisille kuin luonnolle. Hyvinvointivaltion alasajo on seurausta kapitalismin etenemisestä.

18

Kommentit (66)

Piilota OFF-Topic keskustelu

09.04.2016 09:01

<TinQQ> Ehkä duunarile olisi helpompi selittää johtajan tärkeyttä puhumalla maailmansodasta. Mitä Mannerheim osasi? Ei varmaan osannut kasata & koota suomikp:tä 7,43 sekunnissa, niinkuin sotamies Möttönen. Ihan paska jätkä siis varmaan. Ihan hyvin olisi voinut Möttönen johtaa puolustustoimia ja lähetellä vähän ukkeleita sinne ja vähän tänne. Eihän se sodan voittminen nii kummosempaa ollut. Vähän sinne-tänne ne venäläisetki hyökkäili. Eikä niitä kuollu ku 10x määrä suomalaisiin nähden...

09.04.2016 08:57

<TinQQ> DuD Jorma Ollila oli Nokian toimitusjohtajana 1992–1999, pääjohtajana 1999–2006 sekä hallituksen puheenjohtajana 1999–2012. Ollilan aikakaudella Nokia nousi maailman suurimmaksi matkapuhelinten valmistajaksi. Vuonna 1999 Nokia arvostettiin 203mrd€ arvoisksi yhtiöksi. Aikanaan Nokia työllisti yli 55 000 työntekijää. Yhtiön osuus Suomen BKT:sta oli noin 4%. Ja sinä kysyt että mitä Jorma Ollila osaa...

09.04.2016 06:54

<DuD> "...yksikään osaava johtaja ei päädy sinne töihin. Tällöin johtajaksi palkataan joku vähemmän ammattitaitoinen henkilö,..." Sanokaa nyt, mitä se johtaja osaa? Mitä Ollila osasi? Tai Wahlroos? Onko Ollila koodannut puhelimiin joskus jotakin tai onko Wahlroos tehnyt erityisen tuottavia sijoituksia? Päinvastoin Wahlroos solvasi pankin asiakaskuntaa ja sai melkoisen asiakaskadon aikaan. Alman Telanne syyllistyi aikanaan syrjintärikokseen ja menetti tuhansia tilaajia eteläisessä Suomessa. Mitähän se osaaminen oikein on?

08.04.2016 20:37

<PEMM> Kuulostaa tutulta.

08.04.2016 19:40

<windosrmagistus> "miten suomea johdetaan"

08.04.2016 18:01

<SuojaKerroin> Vituiksi asiat menee lähinnä sen takia että yhden työntekijän kustannus yrityksellä on kaiken maailman valtion lisämaksujen takia about 2 kertanen palkkaan nähden. Eli palkka ei ole se ongelma, miksei Suomessa minkään tuotantolaitoksen pito kannata vaan juurikin se ylimääränen paska, mitä eduskunnassa kukaan ei suostu edes myöntämään.

08.04.2016 17:55

<Kekkelberg> "It calculates, therefore, that if living standards in the UK for poorer people were raised to the relative levels of France - that if so-called "bottom inequality" was reduced by half of a standard deviation (to use the jargon) - annual growth in national income or GDP would rise by 0.3% every year for 25 years."

08.04.2016 17:53

<Kekkelberg> TinQQ Joo ihan totta tuo että nollatuloerot on huono juttu, enkä minä mitään tasatuloa kannatakkaan. Ei se poista sitä tosiasiaa että tuloerot ovat nyt liian suuret ja johtaa ongelmiin. Tuo toinen mainitsemasi juttu johtuu siitä, että kehitysmaat, jotka voivat hydöyntää muualta tuotua teknologiaa ja joilla on paljon tilaa modernisoitua kasvavat nopeaa ja ovat sisäsyntyisesti korkean tuloerojen maita suurimman osan väestöstä velloessa köyhyydessä. Ja nuo raportit puhuvat kyllä länsimaistakin. Ei nyt jaksaisi koko perjantaita korjata virheitäsi, kun et selvstikkään ole halukas oppimaan.

08.04.2016 17:47

<TinQQ> ja sen lisäksi jos nyt Kekkelberg luit itse mitä linkkasit niin huomasit varmaan että peruste tuloerojen suuruuden haitalliselle vaikutukselle tulee lähteen mukaan siitä jos "kansakunnan potentiaaliset kyvyt eivät pääse vaikuttamaan", toisinsanoen jos 50% kansalaisista ei pääse edes peruskouluun niin jää potentiaaliset Einsteinit hyödyntämättä. Varmaan ihan valid point, jos asuu Keniassa. Ei liity mitenkään länsimaihin. Ei meillä jää nerot kalkkiviivoille koulutuksen puutteen tähden. Maailmalla varmaan mahdollista esim usassa, mutta ei selitä sitä miksi Suomi nyt laahaa talouskasvussa.

08.04.2016 17:40

<TinQQ> ja nyt kun tuota ensin linkkaamaasi lähdettä kunnolla lukee voi poimia itsestäänselvyyden: "Voidaan kuitenkin sanoa tietynsuuruisten tuloerojen olevan perusteltuja markkinoiden toimivuuden takaamiseksi muun muassa kannustaen investointeihin, yrittäjyyteen ja yleisellä tasolla sanoen riskinottamiseen. Lisäksi eri ammattinimikkeiden palkkaerot ovat perusteltavissa muun muassa osaamistason, työn haastavuuden, paineidensietokyvyn ja kokemuksen myötä - Vaikka julkisuudessa puhutaankin usein virheellisesti tuloerojen jatkuvasta kasvusta, ei Gini -kertoimen kasvu ole ollut ongelma enää 2000->

08.04.2016 17:21

<TinQQ> Kekkelberg Ensimmäinen lähteesi on city -lehden blogi. Please. Tuo OECD:n lähde on linkki kirjaan, jonka summaryyn ilmeisesti vetoat. Olisi kiva lukea kirja, ettei nyt vaan viitata siihen että on hyvä ettei jätetä 50% kansalaisista ulos peruskoulutuksesta? Tietäisi jos näkisi tuon itse kirjan. Noita muita en jaksa lukea, joten en niitä myöskään kyseenalaista. Totean kuitenkin, että miksi matalan tuloeron maissa talous kasvaa nyt hitaiten? Sosialistisessa Neuvostoliitossa tuloerot olivat minimaaliset ja sen seurauksena teollinen tuotanto on maailman suurimmassa maassa tänäpäivänä Italian taso

08.04.2016 16:35

<FernandoSolo> Tämä ei kyllä nyt ihan osunut maaliin tämä, vähän liian laiskasti tehty. Firmanhan olisi tarkoitus tehdä voittoa, sille ei mahda mitään. Ongelmat alaa silloin, kun porukkaa pistetään pihalle, tai näitä vaaditaan alentamaan palkojaan, koska "menee huonosti". Samalla kun jaetaan pomoille "sitouttamispalkioita" ja omistajille osinkoja.

08.04.2016 16:20

<DronddiEdvard> Mikko84 Voitontavoittelu ja jatkuvan kasvun paradoksi eivät ole sama asia.

08.04.2016 15:53

<Mikko84> Ne jotka on sitä mieltä että yrityksen on tavoiteltava voittoa niin tässä pientä infoo tämä ajatusmaailma on vuosikaudet ollut kohtalokkain virhe minkä kukaan järkevä ihminen on tehnyt ei ole nimittäin olemassakaan yritystä joka pystyisi olemaan jatkuvassa nousussa eikä tämä nykyinen osakehallintojärjestelmä yhtään paranna tilannetta vaan päinvastoin koska jokaisen yrityksen täytyy olla plussan puolella pankkien on pakko tehdä lisää rahaa jotta saatavuus vastaa kysyntää ja koska nykyään raha on enimmäkseen lukuja sen lisääminen on liian helppoa.

08.04.2016 15:47
08.04.2016 15:45

<nytjo> Dronddi Paitsi siitä esimerkillä johtamisesta. Ei johtajat stressaa töistään normaalia työntekijää enempää. Keskitason johto ehkä, mutta ne ei päätäkään irtisanomisissa kuin korkeintaan, että ketkä yksiköstä lähtevät kun saavat käteen lapun jossa lukee määrä. Mitä korkeammalla pyramidissa sitä enemmän työt on delegoitu muille. Esim. Omistajat eivät tee muuta, kuin pitävät rahaa käyttämättä ja olettavat työntekijöiden tuottavan vastineeksi lisää rahaa jota pitää käyttämättä. Jos ei onnistu, niin kuvan kaltaiset "haastavat" toimet. Tai vaikka onnistuisikin.

08.04.2016 15:44
08.04.2016 15:40

<Attacker> @Antidote Toisaalta jos valtionyhtiön johtajan palkka ei ole kilpailukykyinen yksityiseen sektoriin verrattuna, yksikään osaava johtaja ei päädy sinne töihin. Tällöin johtajaksi palkataan joku vähemmän ammattitaitoinen henkilö, mikä voi johtaa valtionyhtiön kannattavuuden heikkenemiseen, mikä taas lankeaa veronmaksajien maksettavaksi. Ja liittyen VR:n irtisanomisiin: jos irtisanomisilla saadaan laskettua lipunhintoja, jolloin yhä useamman veronmaksajan kannattaa käyttää palvelua, onko se silloin pahasta?

08.04.2016 15:31

<TinQQ> ville__1 mitä sitten? Isolla rahalla saa pätevimmän johtajan, joka kykenee johtamaan yrityksen ohi kilpailijoista ja tekemään entistä parempaa tulosta. Halvalla saa huonomman, joka saattaa kokemattomuudellaan tehdä pahoja virheitä ja sitten ei ole sijoittajilla rahoja eikä duunareilla töitä. Vapaat markkinat, parhaat viedään käsistä. Jos Jorma Ollila visioineen olisi mennyt Ericssonille töihin, ei varmaan olisi tullut Nokiasta mitään. Ei ollut pieni varmaankaan Ollilan tilinauha, mutta joka sentin arvoinen mies.

08.04.2016 15:27

<ville__1> TinQQ Toimitusjohtajan ja työntekijän palkoissa on kuin Jupiterin ja saksanpähkinän välinen mittakaavaero! Paljonko isompi pitäisi olla vielä että syntyisi motivaatiota?

08.04.2016 15:22

<risulaine> DronddiEdvard tosi kun vesi, mutta tässäkin on vaikea pala purtavaksi; valtion talous, vai yksilön talous?

08.04.2016 15:21

<kido> lueskelin kommentteja ja huomasin ettei mulla ole yhtän popcorneja

08.04.2016 15:16

<TinQQ> Tästä veronkierrosta en ole yhtään enempää innoissani kuin te muutkaan. Jos jokin järjestelmä sovitaan, ei siitä tule kenenkään luistaa. Sensijaan olen erimieltä siitä, että tämä järjestelmämme olisi kohtuullinen. Me tarjoamme niin järkyttäviä verotaakkoja jokaiselle joka vähääkään menestyy, että eipä juuri menestyminen kannata. Kyse ei ole niistä miljoonista jotka jää verottajalta paratiisien vuoksi saamatta, vaan niistä miljardeista, jotka jää syntymättä kun ei ole halukkaita yrittäjiä. Mittakaavaero on kuin Jupiterilla ja saksanpähkinällä.

08.04.2016 15:14

<ville__1> "Yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen". Pitäisi lisätä ehto että "kuitenkaan tuottamatta haittaa yhteiskunnalle"

08.04.2016 15:13

<TinQQ> Kekkelberg Nyt täytyy kuitenkin muistaa että tuo on jonkun Valtteri Vassarin tekemä lopputyö ja lopputeksti tämän yhden kaverin mielipide. Selvästi on olemassa keskenään ristiriidassa olevia ajatusmalleja, joita kirjoittaja tuossa pohtii. Pistäs sitten seuraavaksi lähde tuonne mainitsemaasi IMF ja OECD:n tuloksiin. Ei minulla tässä muuta motiivia ole kuin henkilökohtainen rasitus siitä kun isänmaa kärsii ja kansalaiset eivät ymmärrä missä vika. Sitten syytetään väärää puuta ja tehdään viasta kahta kauheampi. Tässä menee kohta omakin työpaikka alta jos samaa vauhtia jatketaan.

08.04.2016 14:44

<Kekkelberg> TinQQ IMF ja OECD ilmeisesti hengailevat myös teboililla sinun mielestäsi koska ovat päätyneet tulokseen että tuloerot ovat haitallisia. Saaks jotain palkkaa tosta rikkaiden puolustelusta vai miksi koet tärkeäksi kirjottaa aiheesta 10 sivun artikkeleja riemurasiaan?

08.04.2016 14:41

<Kekkelberg> TinQQ "Viimeaikaiset aihepiirin tutkimukset tukevat lähes poikkeuksetta ajatusta, että suuret tuloerot vaikuttavat negatiivisesti taloudelliseen kasvuun, ja saavat muutenkin aikaan talouden ja yhteiskunnan kannalta haitallisia vaikutuksia" Eikö tuo muka todista mielestäsi mitään? Me jäämme jälkeen siksi, että suomalaisten rahat virtaavat verottomina suurpääomille eikä raskaasti verotetulla kansalla ole ostovoimaa ostaa uusien kasvuyritysten tuotteita. Sen takia myös tuloeroja tulee tarkastella maailmanlaajuisesti. Itse kyllä vaikutat omat kommenttisi kaivavan sieltä teboilista.

08.04.2016 14:33

<TinQQ> Fakta nyt on esimerkiksi se, että Suomessa on EU:n pienimmät tuloerot (varsinkin nettotuloerot) ja samoin myös Kreikan kanssa pienin talouskasvu. Meillä oli Nokiat ja metsäteollisuus, kuten monella muulla maalla oli omat merkkinsä. Yhtiöitä kaatuu kaikkialla, mutta muualla talousjärjestelmä synnyttää uusia innokkaita yrittäjiä. Meillä syntyi vaan 360 000 työtöntä ja lisää pukkaa. Järjestelmässä on selvästi vika. Miksi me super-koulutettuna kansakuntana jäämme jälkeen?

08.04.2016 14:30

<TinQQ> Kekkelberg Tuossa on 99 sivua. Luitko itse sen? Sehän sivuilta 62 eteenpäin mainitsee usean teorian siitä miksi tuloerot kasvattavat talouskasvua. Kirjoittajan oma kommentti sensijaan on ihan paska, koska se vetoaa 2008 alkaneeseen talouskriisiin ja miten siitä eteenpäin employment rate on romahtanut. 2008 kriisissä nyt ei ollut kyse tuloerojen suuruudesta alkuunkaan. Lähteessäsi mainitaan myös "Tuloerojen ja talouskasvun suhde on kuitenkin kompleksi, ja selkeiden korrelaatioiden ja kausaliteettien todistaminen niiden kesken on vaikeaa." Eli arvoppa seuraava lähde. Teboil?

08.04.2016 14:19

<Kekkelberg> TinQQ https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/97875/GRADU-1438336618.pdf siinä sulle lähde. Pienet kasvuyhtiöt myös luovat suurimman osan työpaikoista, jotka eivät mitään miljoonapalkkoja voi maksaa johtajilleen. Ja olen kyllä sitä mieltä että tästä pikkufirman pyörittämisetä tarvii hyvän korvauksen, mutta nämä megapalkat ja verottomat miljoonapääomatulot eivät siihen liity mitenkään.

08.04.2016 14:13

<TinQQ> Pienet tuloerot haittaavat talouskasvua sikäli mikäli yrittäjyys ei tuo merkittävää taloudellista palkintoa palkkatyöhön verrattuna. Käy niinkuin Suomelle nyt, että on 360 000 työtöntä, jotka eivät löydä työnantajaa kun ei heitä ole. Tämä nyt ei ainakaan edistä talouskasvua, vaikka väittäisivät pojat Teboililla mitä tahansa.

08.04.2016 14:11

<TinQQ> Kekkelberg onko tama edellinen tieto Teboilin eteisessä kuultua?

08.04.2016 14:08

<Kekkelberg> Isot tuloerot haittaavat talouskasvua ja näiden johtajien palkat on yksi isoimmista tuloerojen lähteistä. Monesti nämä hyvät veljet istuvat vielä 10 eri firman hallituksessa (miten heillä muka riittää aika hallita 10 firmaa optimaalisesti?)ja siten varsin pieni porukka voi helposti hallita laajoja talouskokonaisuuksia. Siinä on sitten helppo äänestää itselle ja kavereille aina vain isompia palkankorotuksia.

08.04.2016 14:06

<TinQQ> Se on toki mahdollista, että toimitusjohtaja esimerkiksi kuristaa tuotekehitystä saadakseen toiminnan hetkellisesti tavanomaista kannattavemmaksi, mikä kuitenkin saattaa jatkossa kostautua uusien tuotteiden puuttuessa. Tämä kuitenkin on mahdollista ainoastaan mikäli yhtiön hallitus tämän hyväksyy TJ:tä valvoessaan. Yksikään suuri yritys ei ole päässyt siihen asemaan asti jos hallitus olisi niin amatöörimäinen. Kyseessä on pidemmän aikavälin suunnitelmat, joihin hyvä osingonmaksukyky esimerkiksi kuuluu. Pysyy osakkeen arvo korkeana eikä kilpailijat kiusaa ostoaikeillaan. Yleensä asioihin on syy

08.04.2016 14:04

<TinQQ> Ja kuten mainittiin, toimitusjohtajilla ei ole irtisanomisaikaa. Puolin eikä toisin. Näinollen johdon sitouttamisesta puhutaan silloin kun halutaan että joku pätevä johtaja pysyisi yrityksessä jonkun haasteellisen ajan yli, eikä vastaanottaisi työtarjousta muualta kun vaikeat ajat iskevät. Mullistuksessa elävä yritys joutuu vielä suurempiin ongelmiin, jos toimitusjohtaja häippäsee koska se antaa markkinoille todella huonon viestin ja kurssi romahtaa. Sitten on riskiä siitä että joutuu yrityskaupan uhriksi kun kilpailija ostaa pois. Huonosti menestyvä yritys varsinkin tarvitsee sitoutuneen TJ:n

08.04.2016 14:01

<TinQQ> Toimitusjohtajat ovat työntekijöitä siinä missä muutkin, tavallaan. He harvoin omistavat merkittävää siivua johtamastaan yrityksestä, vaikka on sekin pienemmissä firmoissa mahdollista. Toimitusjohtajuus ei ole uran huippu, vaan pienten firmojen toimitusjohtajista ponnistetaan suurempien firmojen johtoportaisiin. Joku Microsoftin toimitusjohtajuus alkaa olemaan pyramidin huippu. Näinollen, tottakai toimitusjohtajat haluavat maksimoida johtamiensa yritysten suorituskyvyn, jotta voivat seuraavassa työhaastattelussa osoittaa tehneensä hyvää työtä. Voitto on se mitä yritykset tavoittelee, ei muuta.

08.04.2016 13:59

<TinQQ> Ihminen säästää rahaa pankkiin. Jotta säästäminen on mielekästä, halutaan että säästetylle rahalle maksetaan korkoa. Muutenhan raha kannattaa käyttää heti. Jos rahan sijoittaa pankin kautta rahoituksena johonkin yritykseen, niin yrityksen voitto on se mistä korkoa/osinkoa maksetaan sijoittaneille säästäjilleen. Jos yritys ei maksa yhtään osinkoa, sijoittajat eivät saa yhtään korkoa säästetyille ja sijoitetuille rahoilleen. Kommenttien perusteella te kaikki taidatte tallettaa rahojanne 0% korkotileille, eikö?

08.04.2016 13:55
08.04.2016 13:54

<Kekkelberg> Tällainen meininki johtuu optiokannustimista, joita yhtiöt monesti käyttävät. Johtajan bonus on sidottu yhtiön osakkeen hintaan tietyllä hetkellä. Johtajan kannattaa siis maksimoida osakkeen hinta juuri tällä hetkellä. Tämä onnistuu siten että jätetään pitkän aikavälin suunnitelmat ja investoinnit tekemättä, potkitaan väkeä pellolle ja ohjataan ylimääräinen raha yhtiön osakkeiden takaisinostoon. Kurssi raketoi vähän aikaa, mutta pidemmän päälle yhtiön toiminta surkastuu. Tämä ei haittaa optiojohtajaa koska hän on jo saanut bonarinsa ja suuntaa kohti uusia onnistumisia.

08.04.2016 13:54

<heizor> DronddiEdvard 5/5 kommentista, eipä paljon paremmin voisi asiaa ilmaista.

08.04.2016 13:53

<Pops_> DronddiEdvard Kesätyökkäreitä on hyvä kusettaa kun ne ei osaa/pysty vaatimaan kun jonossa on sun jälkeen 10 ihmistä kyttäämässä. Vituttaa tommonen kun suuryhtiöiden johtajat ja omistajat nostaa vaan suurempia palkkioita samalla kun irtisanotaan työntekijöitä sillä perusteella, että menee niin "huonosti" Minun mielestä suurimman työn tekevät kuitenkin ne perus duunarit.

08.04.2016 12:03

<DronddiEdvard> DAI en ole kenenkään pomo vain itseni työllistävä "freelancer" hommia tekevä alihankkia. Palkka on aikalailla suomen mediaanipalkan luokkaa mutta omassa asuinmaassa ostovoima ja elintaso on tällä paljon parempi kuin mitä vastaavilla tuloilla suomessa.

08.04.2016 11:31

<TB303> yksityiset yrityksen voi maksaa niin paljon kun maksukykyä riittää, mutta valtionyhtiöt on eri asia.

08.04.2016 11:30

<ELMatias> Maailman ongelmana on globaali talous, pörssimaailma, suuryritykset, miljardöörit. Koko maailma on valjastettu tuottamaan mahdollisimman suuria voittoja pienelle ryhmälle ihmisiä. Raha on valtaa ja maailma heidän temmellyskenttä. Valtiot maksavat suuryritysten aiheuttaman tuhon jälkiseuraukset, niin maansa ihmisille kuin luonnolle. Hyvinvointivaltion alasajo on seurausta kapitalismin etenemisestä.

08.04.2016 11:27

<Pops_> DronddiEdvard Siis kyllä virkamiehiä ja sääntelyä on liikaa, mutta minun mielestä on hyvä että pidetään huolta työntekijän oikeuksista. Itse en ainakaan tekisi töitä 5e/h palkalla ja ilman ylityölisiä. Paitsi viime kesätöissä periaatteessa tein ilman ylityölisiä, koska maksu oli kiinteä kuukausittain. Tuli tehtyä paljon ylitöitä niin tappiollehan siinä jäi...Niin ja kaikilla ei voi olla yritystä, joidenkin on pakko olla aina työntekijöinä. Että revipä siitä.

08.04.2016 11:21

<Valkoinenkuolema> Ei ihmisiä vituta se että firma tekee voittoa tai että pomot saa isoa liksaa, vaan se että teki firma tappiota tai ei niin pomot saa kokoajan isompaa liksaa samalla kun duunaria potkitaan pihalle. Jos maailmassa olisi jotain oikeutta niin samalla tavalla ne heikot ajat pienentäisi johtoportaankin etuja vaan ei, sikailu vaan kiihtyy mitä heikommin menee.

102
08.04.2016 11:19

<DAI> DronddiEdvard: Taidat olla jonkin sortin pomo isolla palkalla varustettuna. Toistuvasti näkee juttuja päälliköistä, mitä painostaa alaisiaan potkuilla jaj tulosvaatimuksilla ja itse nostaa jatkuvasti hyvävelilisää palkan päälle. Miksi tämmöisestä moraalittomasta toiminnasta on thmää valittaa? Pelkästäänkö sen takia, että se ei ole laitonta? Aika köyhät perustelut.

08.04.2016 11:07

<TinQQ> Kuka tyhmä kuuluu ammattiliittoon? Maksaa siitä että oma työ hinnoitellaan ulos Suomesta. Tai sitten lakkoillaan tehdas alas kerran 3 viikossa ja sitten saakin irtisanomisajan verran kouluttaa virolaista tekemään oman duunin jatkossa.

08.04.2016 10:54

<Suuri-Päällikkö> DronddiEdvard Well said. Suomessa ollaan yksinkertaisesti säännelty itsemme markkinoilta. Siksi meillä on edelleen lama, siinä missä monet muut maat on päässeet jo yli 2008 romahduksesta.

08.04.2016 10:44

<Zyrppa> näinhän se menee

08.04.2016 10:29

<nukkumatti1> DronddiEdvard Osoitit juuri että jopa täällä rasiassa joillakin on aivot! Bravo

08.04.2016 10:20

<Aprinboobsface> Joo mutta rajansa kaikella ja kohtuus kunniaan. Jos tj saa Eurojackpotin verran rahaa sillä että ryssii kaiken ja lähtee parempiin hommiin (Elop khöm khöm).

08.04.2016 09:34

<aamutorkku> Aina voi perustaa itse yrityksen, jos se "johtaminen" on niin helppoa

08.04.2016 09:33

<Kahvi Addikti> Näissä aina jotenkin erittäin koomista, kun ihmiset valittaa johtajien suurista palkoista, mutta kun ay-liikkeiden puheenjohtajat tienaa siitä 200k-500k väliltä jokainen, niin se on ihan ok. Suurin osa kuitenkin kuuluu liittoon ja liitto tukee työntekijöitä joten, vaikka työntekijät ei hyväksyisikään noita palkkoja, niin ei ne voi siitä valittaa kun se on iteltä sitten pois, kun liitto potkii sut pihalle. Muutenkin täälläkin ihmiset aina innoissaan kun saa töitä, mutta sitten kun ollaan töissä niin se ei riitä? Ay-liikkeet saanu tämmösen kivan tyänantaja-työntekijä vastakkaisasettelun aikaan.

08.04.2016 09:31

<DronddiEdvard> Antidote Valtionyhtiöissäkin ratkaisu on kilpailun vapauttaminen. Onhan se toki sinänsä naurettavaa että monopolin pyörittämisestä maksetaan huippubonuksia ja näissä yhtiöissä johtohenkilöstö vielä valitaan hyvin pitkälti poliittisin meriitein.

08.04.2016 09:18

<Dexter> DronddiEdvard https://www.youtube.com/watch?v=EewGMBOB4Gg tuosta vähän perspektiiviä asioihin

08.04.2016 09:12

<Burana2> taas näitä 12 vuotiaiden piirtämiä "poliittisia satiireja"

08.04.2016 09:06

<Kommentoitsija> Carunan toimitusjohtaja "Näinhän mä aina yrittäny sanoa"

08.04.2016 09:04

<Tunkki111> TinQQ Duunari vaan tekee vielä sen 6kk töitä palkkansa eteen, toisin kun irtisanottu TJ. Luulis että se järkyttävän iso tilinauha kompensois jo tuota riskiä, että lähtö voi tulla koska vaan jos ei hommat hoidu.

08.04.2016 08:39

<Viwwe> DronddiEdvard Mutta AY-liikkeet ja vasemmisto voi väittää niin ja tyämies uskoo

08.04.2016 08:36

<Lahden Sininen> Soini Sipilä Stubb

08.04.2016 08:36

<TinQQ> Moni ei edes tiedä että toimitusjohtajilla ei ole irtisanomisaikaa. Tarkoittaen sitä että tänäiltana voi puhelin soida että huomenna ei tartte tulla töihin ja palkanmaksu loppuu NYT. Siitä johtuen yritysmaailmassa on tapana palkita enemmän tai vähemmän menestyneitä toimitusjohtajia heidän lähtiessään yrityksestä rahasummalla, joka vastaa 6kk palkkaa. Nämä kuitenkin kirjataan yleensä duunarimediassa "kultaisiksi kädenpuristuksiksi", joille ei ole mitään perustetta. Duunari kuitenkin saa lain turvinkin 6kk irtisanomisajan jos on pitkä työsuhde mikä loppuu.

08.04.2016 08:25

<DronddiEdvard> Yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Jokainen voi vapaasti perustaa omansa jos ei halua renkenä olla. Suomalainenhan toki näkee yrityksen lähinnä sosiaalitoimistona. Suomesta on tullut etujärjestöjen ja virkamiesten asemasodan vallitsema takapajula jossa sääntely ja työehdot ovat sellaiset että 8/10 maailmalla nopeimmin kasvavasta liiketoiminnasta eivät olisi edes mahdollisia. Ymmärtäähän sen että irtisanomiset ja johtajien palkat vituttavat mutta ei tämän maan ongelmat johdu mistään johtajien liian suurista palkoista sitten yhtään.

135
08.04.2016 08:18

<Viwwe> Ja seuraavassa kokouksessa päätetään bonusten koko tästä päätöksestä

08.04.2016 08:17

<koppi_tulmi> Näin se tais käydä VR:lläkin.

08.04.2016 08:15

<yayman> Tätäkö se on hallituskokouksissa?

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 35 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SAMANKALTAISIA

Bethesdan palaveri

27 460 katselukertaa

Ylläpito palaverissa

22 951 katselukertaa

Palaveri

27 133 katselukertaa

Maanantaipalaveri

90 580 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.