Quantcast

Lähettäjä:

mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Paniikkikohtausten parantaminen

4.7 / 5 (124 ääntä)

Paniikkikohtausten parantaminen

Julkaistu: 17.6.2015 17:28

2.5K

Lähettäjä: mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Otsikko: Paniikkikohtausten parantaminen

Hakusanat: paniikki, kohtaukset, calm, down, rauhoitu, cure, panic, attacks,

4.7 / 5 (124 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-06-17 17:30:08

+29476

<ColdnPointless>

Muistakaa kaikki että itsemurha tappaa kaikki pöpöt.

185

Aika: 2015-06-17 17:31:30

+36212

<Samulai>

"Piristyisit nyt"

101

Aika: 2015-06-17 17:53:58

+3646

<Epak>

Wago-3 Paniikki voi syntyä erinäisistä syistä. Esimerkiksi sosiaalisista peloista johtuvaa paniikkikohtausta voisi kuvailla vaikka äärimmäiseksi itsetietoisuuden tilaksi, jolloin ihminen keskittyy täysin tarkkailemaan omaa hengitystään, hikoiluaan ja omaa kehon asentoa, liikkeitä (manuaalinen kävely), punastumista, hikoilua ja saattaa kuvitella, että kaikki huomaavat nämä merkit ja pitävät häntä ehkä huonona, tai säälivät häntä jne.

80

Aika: 2015-06-17 17:38:43

+15381

<Lucifr>

Wago-3 voi. vaikka kuinka yrittää rauhotella itteää ni ei vaa onnistu

73

Aika: 2015-06-17 17:43:03

+4699

<Wago-3>

yassi Kiitos vastauksest. Aika jännää et joillekin iskee ja toisille ei. Itse en tiedä miltä tuntuu olla kunnon paniikissa, mut osaan kuvitella et aika perse fiilis.

54

Kommentit (35)

Piilota OFF-Topic keskustelu

04.08.2015 16:17

<ermojorma> Täällä kans koulujen alkamisen ahdistava lähestyminen aiheuttaa paniikkikohtauksia, nyt kuukauden sisään ollut kolme tosi inhottavaa kohtausta :( pitää vaan muistaa hengittää mutta onhan se perseestä ku hikoaa ja pumppu hakkaa rinnasta läpi :(

22.06.2015 12:16

<large303> Itse pyörryin päivittäin + puutumista jne muuta ikävää roskaa. Sitten lääkäri sanoi että kyse oli paniikkihäiriöstä. Kun tajusin että on psykosomaattista lopetin ongelmat. Toki kokonaisvaltaiseen toipumiseen on mennyt yli vuosi enkä vieläkään toimi kunnolla. Mutta helppoahan toi on kuyn vaan osaa lopettaa.

18.06.2015 06:07

<SirByron> AH, nämä ovat niin mahtavia. Muutenkin pidän ihmisistä joilla ei ole kokemusta tai tietoa asiasta x, mutta mielipiteitä löytyy senkin edestä: "Hanki harrastus/parisuhde/työ/opiskelupaikka/p*llua niin ei masenna", "urheile/syö terveellisesti/usko jeesukseen niin ei masenna", "itseänikin joskus masentaa, mutta sitten tajuan että elämässäni on kaikki hyvin, niin ei masenna enää", "vain heikot masentuvat", "olet vain surullinen" ja niin edelleen.

18.06.2015 00:08

<MacroNencer> Kouristelu alkoi kadota ja tuntokin palasi kihelmöiviin käsiini. Tässä vaiheessa sain kuulla, että kyse oli mitä ilmeisemmin hyperventilaatiosta, jonka johdosta veressäni ei ollut riittävästi hiilidioksidia, mikä aiheutti oireet. Olisin kiittänyt ensihoitajia hyvästä työstään, mutta he palasivat tehtäviinsä, ennen kuin edes muistin. Varmuuden vuoksi muut hoitajat ottivat normaalit kokeet ja jäin lepäilemään rankan kokemuksen jälkeen. Mitään hälyyttävää tuloksissa ei ollut, paitsi hieman kohollaan olevat maksa-arvot, kuten varmaan monella muulla yksinäisellä kaverilla.

18.06.2015 00:08

<MacroNencer> Olo ei hellittänyt edelleenkään. Pääsimme määränpäähämme ja äitini luonnollisesti lähti hakemaan apua. Tovi vierähti ja läheinen ensiapupartio tuli katsastamaan tilannetta. Kampesin itseni ulos autosta niillä varuilla jotka olivat vielä hallinnassani ja ammattilaisten kannattelemana tärisin sisään rakennukseen. Nostettuaan minut pedille, partion nainen asiantuntevana kehotti minua rauhoittamaan hengitykseni. Olo ei vielä hetkeen helpottanut, vaikka olin jo tyypillisessä käytävässä odottelemassa muiden petikavereiden kanssa. Minuuttien kuluttua kuitenkin tämän hoitajan kehotus tepsi. Jatkuu.

18.06.2015 00:07

<MacroNencer> Tällä kertaa äiti ymmärsi, ja silminnähden panikoi myös, kun huomasi kouristelevat sormeni. Kerroin, että tahdon päivystykseen. Tilanne jatkui pahenemistaan ja pian myös jalat olivat krampissa. Tämä oli kuitenkin pientä verrattuna siihen tunteeseen mikä iski rintakehääni seuraavaksi. Tuntui kuin olemattomat vatsalihakseni räjähtäisivät hetkellä minä hyvänsä ja että rintakehäni oli tukkikuormaimen ronskissa syleilyssä. Tässä vaiheessa vedet tuli silmiin. Äiti soitti autoa ajaessaan hätänumeroon. Olimme kuitenkin jo terveysaseman lähettyvillä, joten he tiesivät valmistautua. Jatkuu.

18.06.2015 00:07

<MacroNencer> Tässä vaiheessa mainittakoon, että kasvoilleni oli ilmestynyt jotain ihottumalta näyttävää viimeisen vuorokauden aikana, joten en ollut varma mistä tulevassa olisi kyse. Seuraavaksi mainitsin olostani äidille, että käteni, jalkani ja naamani puutuvat aina vain pahemmin. Kaikkeni yritettyä se ei laantunut vaan seuraavaksi lihaksisto alkoi jännittyä. Huomasin, etten voinut liikuttaa enää sormiani kunnolla. Koitin mainita asiasta, mutta myös koko kasvot olivat aivan pinkeänä. En saanut sanoistani selvää, mutta yritin uudestaan. Jatkuu.

18.06.2015 00:07

<MacroNencer> Päätin soittaa äidilleni, että tahtoisin tulla kylään, enkä uskalla hypätä julkisen liikenteen sekaan. Tästä tuli suunnitelma ja odottelisin seuraavat pari tuntia mielialan vajotessa yhä alemmas. Tässä vaiheessa käsiäni alkoi jo pistellä ja hiki valua otsalta niagaran lailla. Soitin uudestaan, että joko hän on matkalla. Äiti saapui hetken kuluttua ja lähdimme ajamaan kotiin. Matka ei ollut mukava, eikä vilkas liikennekään rauhoittanut mieltä, kummallista. Käsieni pistely kasvoi kilometrien edetessä ja lopulta siirtyi naamaan. Jatkuu.

18.06.2015 00:07

<MacroNencer> Kerron nyt vuorostani epämukavimman kokemukseni vähään aikaan, pahoittelen jos ette pidä: Viime sunnuntaina heräilin puolilta päivin pienessä krapulassa. Mieliala ei ollut luonnollisesti mikään loistava ja tupakalla käydessäni hermostutti ohi kulkevat autot ja ihmiset, joten jätin kesken ja palasin takaisin koloon. Kasailin palasiani raikkaan kraanaveden voimin ja istahdin luonnollisesti koneelle. Olo ei kuitenkaan helpottanut tippaakaan vaan päin vastoin. Huomasin ajattelevani toinen toistaan synkempiä asioita ja vaikka kuin yritin siirtää mieltä muualle tekemällä jotain, ei auttanut. Jatkuu

17.06.2015 23:54

<Kurajorma> niin se rauhoitti oloa jo itsestään. Mutta itselläni auttoi paljon se, että kun tunsin kohtauksen tulevan, otin syvään henkeä, pidätin sitä 10 sekuntia ja puhalsin hitaasti ilman ulos ja toistin tämän uudestaan. Päättelin, että tällöin aivojen happitase tasapainottuisi. Oloni rauhoittui tällä menettelyllä huomattavasti. Nykyään en enää edes muista milloin olisin viimeksi kärsinyt kohtauksesta, siitä on varmaan pari vuotta aikaa. Tiedän ettei se ole kaikille näin helppoa, mutta kärsin siitä aikasemmin varmaan viiden vuoden ajan. Toivottavasti on jollekkin apua tästä..

17.06.2015 23:49

<Kurajorma> Itselläni oli nuorempana pahoja paniikkikohtauksia, tuntu juurikin, että saa sydänkohtauksen ja kuolemaahan siinä tuli pelättyä sen takia. Myös jäätävät koko kehon tärinät tuli päälle ja pelottavintahan tässä oli juurikin tietämättömyys, mikä olotilan aiheuttaa. Kävin lääkärissä sydänfilmissä ja kardiologi totesi, että hapenottokykyni oli 100%, pitäisi ilmeisesti olla alhaisempi, koska tällöin aivot saa liikaa happea. Hän kysyikin onko minulla paniikkikohtauksia. Kun tajusin, että tuntemukset ovat vain paniikkikohtauksia, niitä oppi kontrolloimaan. Kun tiesi, että niihin ei kuole, jatkuu...

17.06.2015 23:22

<Gekko55> Samulai Tuo kyllä nostaa itsellä vitutuskäyrän aika tappiin, käyn terapiassa, kuntouttavassa työtoiminnassa, syön hyvin ja terveellisesti, urheilen (silloin kun pystyn), en käytä päihteitä, syön lääkkeitä, yritän parhaani parantuakseni ja silti olen masennuksen takia ollut taas pari vuotta todella väsynyt ja veto on poissa (vaihtelevasti) ja sitten joku sanoo tuon, niin...

17.06.2015 22:48

<Tohtori Pumpulinna> Itsellä paniikkikohtauksiin auttoi se, että pyrin alusta asti suhtautumaan niihin mahdollisimman rennosti, enkä alkanut pelkäämään niitä. Mistään tilanteesta en ole ikinä paniikkikohtauksen takia pois lähtenyt, vaikka olisi ollut kuinka paska olo. Kannattaa vaan purra hammasta, niin kyllä ne siitä pikkuhiljaa häviää! :)

17.06.2015 22:44

<HooCee86> Epak aivan täydellisesti kuvailtu. Se on yhtä helvettiä. :(

17.06.2015 21:53

<MrFiufaufou> Epak Onpas ajatuskin kyseisestä tilanteesta ahdistava, otan osaa jos joku moista kokee.

17.06.2015 19:53

<Cynder> itsellä astma ja ollut pari kertaa hauskaa kun ei ole astmapiippu ollut messissä tai astmapiippu tyhjä, astmakohtaus iskee ja sen päälle paniikkikohtaus. Pyörryin molemmilla kerroilla mutta onneksi oli molemmilla kerroilla kuitenkin tuttava mukana joka tiesi miten toimia. Heh... siihenhän oliskin ollut hyvä joku tulla sanomaan "Rauhotu" kun toinen haukkoo viimisiä hengenvetoja naama sinisenä :'D "Joo kiitos! auttoi!:3"

17.06.2015 19:04

<marjoo> Wago-3 Ei siihen voi itse paljoa vaikuttaa, kroppa menee ylikierroksille, semmoiseen taistele tai pakene -tilaan.. tuntuu siltä että kuolet tai tulet hulluksi, vaikka järki sanoo että on vaaratonta eikä hätää ole

17.06.2015 18:56

<Epak> Yleensä sille kohtaukselle ei kuitenkaan taida olla mitään kummempaa syytä, tekee itse kärpäsestä härkäsen.

17.06.2015 18:54

<Epak> DAI Noh, näin olen omani analysoinut, ehkä eivät ole olleet vakavimmasta päästä.

17.06.2015 18:51

<lask90> Tämähän on hyvä juttu ja ehkä sitä voidaan soveltaa eri tauteihin. Muunmuassa masentuneelle voi sanoa että "piristy vähän" ja lihaville että "laihduta". Jos joku kärsii sosiaalisten tilanteiden pelkoa, voi hänelle sanoa vaikka "sen kus menet ja juttelet". Tällä vien varmasti nobelit ja muut :)

17.06.2015 18:37

<Jääkaappihomo> Tulee vieläkin noin parin viikon välein, mutta lievempänä oireet koska nykyään tunnistan heti alusta että kohtaus on tulossa. Vihjeeks niille joille semmonen on tulossa, suosittelen erittäin nopeasti keskittymistä johonkin muuhun, ihan sama mitä se on kunhan saat mielen täysin siihen keskittymään. Älä edes yritä mennä nukkumaan vaikka olis kuinka tärkeetä herätä aikasin, et saa unta jos kohtaus tulee, mutta varmasti paremmin vietät yön jos teet jotain mielekästä. Lääkkeitä kannattaa myös välttää mahdollisimman pitkään, jos niitä alkaa tähän vaivaan vetämään niin koko loppuelämän saa vetää.

17.06.2015 18:34

<Jääkaappihomo> Itse useammin tämän kokeneena voin kertoa miltä se tuntui kun ensimmäisen tuli ja en tiennyt mikä se oli. Oli kylmä, hiki virtas, sydän hakkas tuhatta ja sataa, pyörrytti, ei pystyny syömään eikä juomaan mitään oksentamatta, koko kroppa tärisi. Pelkäsin että sydänkohtaus tai joku vastaava tulee, ehkä eniten pelänny kuolemaa sillä hetkellä. Tuntui että jokanen tuntoaisti on heikentyny, aivan ku ois pumpulia joka puolella ympärillä vaimentamassa tuntoaistia. Oli paita roikkumassa henkarissa, säpsähdin n. 15 minuutin välein sitä paitaa että joku henkilö on vieres. Olotila kesti 8h.

17.06.2015 18:16

<uppr> Wago-3 Jos paniikkikohtaus tulee sitä ei voi olla huomaamatta. Minulla oli noita pari vuotta, alkoi nopeasti pienenä levottomuutena joka kasvoi nopeasti silkaksi kauhuksi. Sydän hakkasi erittäin voimakkaasti ja kädet tärisi. Onneksi pääsin eroon.

17.06.2015 18:14

<Timonyö> Epak Ei mulla kyllä mitään tollasta. Kun paniikkikohtaus iskee, tuntuu siltä et sydän hakkaa irti rinnasta ja henki lähtee, saattaa tulla vaa yhtääkkiä ilman mitään syytäkään

17.06.2015 18:05

<DAI> Epak: Paniikkikohtaukset eivät lienee tuttuja sinulle?

17.06.2015 17:53

<Epak> Wago-3 Paniikki voi syntyä erinäisistä syistä. Esimerkiksi sosiaalisista peloista johtuvaa paniikkikohtausta voisi kuvailla vaikka äärimmäiseksi itsetietoisuuden tilaksi, jolloin ihminen keskittyy täysin tarkkailemaan omaa hengitystään, hikoiluaan ja omaa kehon asentoa, liikkeitä (manuaalinen kävely), punastumista, hikoilua ja saattaa kuvitella, että kaikki huomaavat nämä merkit ja pitävät häntä ehkä huonona, tai säälivät häntä jne.

17.06.2015 17:52

<Wago-3> Muistakaa et paniikki kohtaus ei ole masennus, jotenkin sain sellaisia viboja et jengi sekoittaa. Toisaalta, masentuneena voi saada paniikki kohtauksia helpommin.

17.06.2015 17:43

<Wago-3> yassi Kiitos vastauksest. Aika jännää et joillekin iskee ja toisille ei. Itse en tiedä miltä tuntuu olla kunnon paniikissa, mut osaan kuvitella et aika perse fiilis.

17.06.2015 17:41

<KakkaPyllyTissi666> Toimiskin noin, tosin ei menis kauaa kun suomi keksis jonkun piristysveron tms. koska lääkkeet ei enää menis samalla tavalla kaupaks

17.06.2015 17:41

<Takojaki> Masentaa, no piristy!

17.06.2015 17:38

<Lucifr> Wago-3 voi. vaikka kuinka yrittää rauhotella itteää ni ei vaa onnistu

17.06.2015 17:34

<Wago-3> Hei! Kertokaa joku viisaampi. Voiko ihmisellä olla oikea paniikki kohtaus, jos hän itse huomaa sen saavansa? Koska jotenkin outoa et ei pysty asialle sitten tehdä mitään.

17.06.2015 17:34

<Heikos Hapes> "Älä masennu"

17.06.2015 17:31

<Samulai> "Piristyisit nyt"

101
17.06.2015 17:30

<ColdnPointless> Muistakaa kaikki että itsemurha tappaa kaikki pöpöt.

185

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 90 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SUOSITUIMMAT MEDIAT

nöpöttää

nöpöttää

24 163 katselukertaa

Vene tasapainoiseksi

Vene tasapainoiseksi

23 935 katselukertaa

Hoida hommasi

Hoida hommasi

22 512 katselukertaa

En ole ainoa, joka mokaa

En ole ainoa, joka mokaa

20 181 katselukertaa

Kokoukset

Kokoukset

19 398 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.