Quantcast

Lähettäjä:

AnonRR AnonRR

Ristiriitaiset reaktiot paheksuttaviin asioihin

4.2 / 5 (151 ääntä)

Ristiriitaiset reaktiot paheksuttaviin asioihin

Julkaistu: 30.12.2017 16:29

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: AnonRR AnonRR

Otsikko: Ristiriitaiset reaktiot paheksuttaviin asioihin

Hakusanat: Ossi, panama, paperit, paratiisi, paperit,

4.2 / 5 (151 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2017-12-30 16:40:51

+635

<Tziiz> +5 RR

Nojaa... itse käyn töissä ja aina käynyt 16-vuotiaasta saakka. Aina sitä kuitenkin voi syystä tai toisesta jäädä työttömäksi tai joutua onnettomuuteen. Tässä nyt on viety koulutuksesta, vanhuksilta, työttömiltä... ja annetaan jonnekkin muualle. Mielipiteeni on että kunnes suomalaisilla on asiat hyvin, eläkkeet, koulutus jne. Ei meidän tulisi kävellä lompakko auki ympäri maailmaa jakamassa rahaa pois, me tarvitaan tuota rahaa täällä. Sitä mieltä, vaikken rasisti olekkaan. Rahahanat ulkomaille kiinni, rajat kiinni. Lähetään parantamaan koulutusta, eikä leikata siitä,ja kun oikeasti päästään1/2

191

Aika: 2017-12-30 16:41:40

+635

<Tziiz> +5 RR

2/2 tasolle että meillä on ylimääräistä annettavaa, avataan rajat ja jaetaan rahat.

115

Aika: 2017-12-30 16:56:43

+69442

<WremahThD> +5 RR

Sehän riippuu ihan kenestä media uutisoi ja mihin tahtia. Jos miettii kuinka paljon iltapäivälehdet ovat syytäneet kaikkia elämäntapatyöttömiä julkisuuteen ja kuinka heti kohta oltiinkin aktiivimallia pistämässä tulille, niin ei tarvitse paljoa miettiä että mitä peliä siellä pelataan.

71

Aika: 2017-12-30 18:17:29

+16460

<Wickerman> +5 RR

Rodis Hämmästyttää, että miten alhainen älykkyysosamäärä tällaisten aktiivimallien puolustajilla on kun he eivät kykene ymmärtämään edes sitä yksinkertaista faktaa, että Suomessa on satoja tuhansia työttömiä mutta (avoimia) työpaikkoja todella vähän. Vaikka kaikki avoimet työpaikat täytettäisiin niin työttömiä jäisi siitä huolimatta mieletön määrä. Mitä he tekisivät? Menisivät esim. johonkin (työ)harjoitteluunko? Niin, se vain vahvistaisi sitä käsitystä, että työpaikkoja todellisuudessa on paljonkin mutta niistä ei nykyään suostuta maksamaan asiaan kuuluvaa korvausta, eli palkkaa.

67

Aika: 2017-12-30 21:57:12

+8564

<KölliysMörö> +5 RR

Wickerman Minusta tuo yksinkertainen fakta ei ole ollenkaan yksinkertainen fakta, kuin myös siitä tehty yleinen johtopäätös. Koska: 1. Ilmoitetut avoimet työpaikat ovat eri asia kuin avoimet työpaikat. Monet työpaikat täytetään ilman julkista hakua. 2. Kun työtön työllistyy nousee hänen ostovoimansa ja sitä myöten kulutus. Kulutuksen tyydyttämiseksi tarvitaan lisää tuotantoa, eli syntyy uusia työpaikkoja. Irtisanomiset lisäävät irtisanomisia, mutta niin työllistäminen lisää myös työllistämistä.

54

Kommentit (71)

Piilota OFF-Topic keskustelu

08.01.2018 17:24

<KölliysMörö> Perustulo itsessään taitaa kerätä kannatusta, mutta myös vastustusta, oikealla ja vasemmalla. Konsepti itsessään ei myöskään kerro sitä, että minkä suuruinen tuo vastikkeeton tuki on ja tuleeko päälle jotain muita tukia; kuten asumistukea. AY-liike taas parkaisee varmaan ansiosidonnaisten takia, koska ne ovat linkitetty nyt työmarkkinatukeen.

08.01.2018 17:17

<KölliysMörö> PandemicZ Laki työmarkkinatuesta, 1§: "Työmarkkinatuki on työttömälle työnhaun ja työvoimapoliittisten toimenpiteiden aikaisen toimeentulon turvaamiseksi tarkoitettu tuki, jonka avulla edistetään ja parannetaan tuen saajan työmarkkinoille hakeutumisen tai palaamisen edellytyksiä." Kyllä se vaan on tuki työnhakuun, ei korvaus työttömyydestä. Ja vaikka kyseessä olisikin korvaus työttömyydestä, niin silloinkin ajatusmalli, jossa olisi mahdollisuus työllistyä ja silti nostaa korvausta, on aika jännittävä. Mistä siinä korvausta maksetaan? Siitä, että henkilö ei ole ottanut työtä vastaan!

08.01.2018 16:42

<PandemicZ> KölliysMörö Hienosti menit asian vierestä :D Työttömyyskorvaus on korvausta työttömyydestä, jos se otetaan pois henkilöltä, hän siirtyy toimeentulotukeen. Saattaapa jopa päästä helpommalla kuin tämä TE-keskuksen kyykkyjumppa. Ainoa asia mitä tämä "aktiivimalli" saa aikaiseksi, on enemmän kuluja veronmaksajille ja toimeentulohakemusten lisääntyminen. Se miten asiat voisi korjata, on jo tuolla alempana minun toimestani mainittuna, eli vastikkeeton perustulo, jonka saamista ei työtulot pienennä. Mutta eihän se oikeistoväelle käy, että rahaa saisi ilman nöyryytystä ja kyykytystä.

07.01.2018 08:52

<KölliysMörö> PandemicZ Kommentoit aika hyvin aktiivimallin puolesta. Työttömyysturvan tarkoitushan ei ole toimia perustulona, vaan vain välttämättömänä tukena, ennen kuin pääsee takaisin työtulojen äärelle. Täten työnvastaanotossa ei pitäisi pohtia sitä, että korvaako palkka menetetyn ajan. Mutta kuten sanoit, ei noita tukia heikentää enää juurikaan. Vaihtoehtona on se, mitä hallitus näyttäisi osaltaan tekevän: Tekee työttömyydestä entistä ikävämpää, jotta kannustinloukku heikentyisi. http://www.libera.fi/blogi/onko-tyottomien-kiusaaminen-hallituksen-tavoite-jep/

05.01.2018 20:08

<karju> Kattoo kuvaa, lukee kommentit jotka 99% koskee työttömiä.

05.01.2018 20:08

<PandemicZ> SirSipe Tukia ei voi pienentää enää tuosta. Epäaktiivisuuden jälkeen jää 450€ kuukauden ruokiin ja palveluihin, se on melko lailla minimi. Tarkoittaa siis sitä, että ruokaan on käytössä n. 10-12 euroa päivässä. Joten ratkaisuna on universaali vastikkeeton perustulo, jonka päälle voidaan tehdä töitä ilman mitään sanktioita. Perustulo poistuu jossain palkkatulon portaassa, hatusta heittämällä vaikka 2000€/kk kohdalla. Tällöin kaikkien kannattaa tehdä matalapalkkaistakin duunia ilman pelkoa tukien menetyksestä ja yhteiskunnan ei tarvitse pyörittää sadoilla miljoonilla Kelan virkamiesverkostoa.

05.01.2018 20:02

<PandemicZ> SirSipe Jep, asia onkin täysin eri jos samassa taloudessa on kaksi työssä käyvää. Esimerkissäni käytin yksin, yksiössä asuvaa työtöntä. On hedelmätöntä vertailla hänen tilannetta kahteen työssäkäyvään pariskuntaan ja todeta "kyllä työn teko kannattaa". Mutta miten asian korjaisin? Jatkanpa siitä eri viestiin.

05.01.2018 11:43

<SirSipe> PandemicZ Uh, eiköhän olla yhdessä yhtä mieltä siitä, ettei olla samaa mieltä. Tottakai meillä menee emännän kanssa kulut ja menot puoliksi; aika porho saa olla, että ostaa asunnon yksin. Pointti oli, että pienelläkin palkalla selviää varsin mainiosti isohkosta osuudestaan, ja selvisi hyvin itsekseenkin ennen kuin tavattiin. Kuten itse tuossa demositkin, ongelma on liian korkeissa tuissa vs. matalapalkkaiset alat + asenteissa. Eli mitä voidaan tehdä? Vaikutetaan asenteisiin, nostetaan palkkoja (tes-taistelut) ja lasketaan tukia (aktiivimalli). Vai miten itse ratkaisisit?

05.01.2018 09:27

<PandemicZ> SirSipe Se on sinun oikeutesi, itse en lähtisi töihin, jotka eivät antaisi riittävästi toimeentulotuen päälle. Ja se taas olisi minun oikeuteni. Esim. tuo sinun vaimosi 1750€/kk olisi ihan naurettavan pieni palkka. Saisin ansiosidonnaista työttömyyskorvaustakin jo yli tonnin enemmän kuin tuo. Olettaisin kuitenkin, että näihin asuntoihin ja muihin kuluihin käytetään sinunkin palkkaasi? 1750€ jäänee nettopalkkana käteen noin 1300€, eli noin 300€ enemmän mitä työttömänä. Kyllä sillä 3600€ extralla voi pari kertaa ulkomailla käydä vuodessa, riittääkö se korvaukseksi 1920 tunnin työstä? Mulle ei.

05.01.2018 01:27

<SirSipe> PandemicZ Nimeomaan tuosta ollaan täysin eri mieltä: Itse en ikimaailmassa jäisi kotiin verukkeella, että kotona makaamalla saa saman rahan. Ei vaan sovi omaan arvomaailmaan sitten millään. Ja väh. 2000e/kk?! Vaimo ollut nyt 7v vakituisessa työsuhteessa ruokapalvelutyöntekijänä, ole hyvä ja googleta palkka (se on ikälisineen bruttona n.1750e/kk). Myönnän kyllä, etten ole ikinä tavannut niin tarkan markan friidua, mut joka tapauksessa hänenkin palkallaan on hommattu (pankille) rivitaloasunto ja 2x vuodessa pääsee ulkomaille; viikon päästä muuten Thaimaahan. Eli varmasti duuni kannattaa.

04.01.2018 23:38

<PandemicZ> SirSipe Ja niin, tuosta minimistä on hankala karsia, ellei nyt oikeasti haluta nälkään tappaa ja nostaa rikollisuutta pilviin. Voidaan antaa tuollaisia 5% läpsyjä ranteelle, mutta se ei poista sitä oikeaa ongelmaa: Palkan pitää olla vähintään 2000€ / kk, että työn teossa olisi mitään järkeä. Siinä ei lupaukset tulevaisuuden paremmasta palkasta paljoa paina, kun niillä lupauksilla melko usein saa pyyhkiä persettään.

04.01.2018 23:35

<PandemicZ> SirSipe Jos alkupalkka ei kata työttömyyskorvausta ja muita normaalista elämisestä tulevia kuluja, joita "sossu" maksaa, niin sitten pitää työnantajan jo katsoa peiliin eikä haukkua laiskoja työttömiä. Työttömyyskorvauksesta jää käteen elämiseen sellaisen 500 euroa kaiketi, kusisin yksiökin maksaa vähintään 450 euroa / kk. Toisin sanoen, työtön saa 1000 euroa puhtaana käteen ja se on melko lailla minimi, millä voi pysyä hengissä. Jos työnantaja tarjoaa 1500€ / kk työtä, josta jää käteen 1200€, niin pitää kyllä miettiä kaksi kertaa, että meinaako 200€ takia uhrata 40% valveillaoloajastaan.

03.01.2018 22:50

<SirSipe> PandemicZ Olen eri mieltä joka lauseesta. 1) Aivan varmasti, jos sosiaalinen paine tehdä töitä alenee niin se "aiheuttaa" työttömyyttä. Mm. koska 2) aivan liian moni ajattelee, että työstä on jäätävä reilusti enemmän käteen kuin tuista. Jotku jopa laskee, et matkojen jälkeen jää satku enemmän ja "kyl mä sen maksan et saan toteuttaa itteeni". Porukka ei tajuu, et alkupalkka on paska, mut sillä karttuu kokemus ja kokemuksella tulot. 3) Stigmat ei työnantajaa kiinnosta, mutta mikä tahansa työkokemus ajaa ei-oo:n eteen 4) eli CV:n täyte aktivoinnin kautta lienee ihan perusteltua politiikkaa.

03.01.2018 21:56

<PandemicZ> SirSipe Enpä usko, että ihmiset mitenkään erityisesti alkaisivat enemmän "sluibailemaan" jos se olisi "yleisesti hyväksyttyä". Pääasiallinen syy siihen miksi kukaan haluaisi töitä tehdä, tulisi olla parantunut elintaso. Sosiaalinen stigma aiheuttaa vain sen, että työttömän työnäkymät vain huononee. Jos on pitkäaikaistyötön ja sen myötä laiska paska yhteiskunnan silmissä, niin siitä seuraava vaan noidankehä; kukapa laiskan paskan palkkaisi? Hallituksella olisi ollut mahdollisuus oikeasti parantaa työttömyyttä, nyt vaan tehtiin veronmaksajien rahoilla kallis peliliike tilastojen parantamiseksi

03.01.2018 08:36

<Calcifer-> Tziiz Jos lähdettäisiin parantamaan akateemista työttömyyttä eikä koulutusta?

03.01.2018 01:31

<SirSipe> Kopellimestari Mitä tarkoitat "Joka vuosi melkein yli puolet sossunrahoista jää jakamatta..."? Meinaatko, että Sipilä lämmittää lopuilla saunaa? :D No mut tosissaan sosiaalimenot ottaa 30% BKT:stä. Miksi luulet et viime vuodet on velkaannuttu? Ja tuohon jälkimmäiseen kommenttiisi "..miten vaikuttaa sinun elämääsi?": Älä ole idiootti. Mitä hyväksyttävämmäksi tahallista sluibaamista rummutetaan, niin sitä enemmän porukka alkaa sitä myös harrastamaan ja sitä enemmän se on myös pois niiltä, jotka sitä tukea oikeasti tarvitsevat.

02.01.2018 23:32

<adduapina> originaalia kontenttia 5/5

02.01.2018 17:50

<dman85> Minusta on mielenkiintoista että kukaan ei ota herneitä siitä että vihervasemmistolainen yle on se taho joka kaikkien panamapaereilla esiintyvien joukosta saa omien näkemystensä mukaisesti poimia poliittisesti sopivat suolattavat

02.01.2018 15:36

<alpin> kattery vinkin annan, ota niitit pois naamasta niin helpottaa.

02.01.2018 15:33

<alpin> Koskahan nämä avoimien työpaikkojen lukumäärästä itkevät tajuavat, että suurin osa työpaikoista ei tule mihinkään työkkärin listoille. Reippaasti vaan kysymään töitä, se on työnantajalle se ensimmäinen merkki aktiivisuudesta ja oma-aloitteisuudesta. Ei ole ihan vaan yksi tai kaksi kaveria jälkeenpäin kiitellyt kun olen patistanut näin tekemään ja hommia on löytynyt.

02.01.2018 14:55

<TinQQ> Perustulo vaatii rinnalle perustyön. Kunnallisia hanttihommia kaikille. Tukiloukut poistuvat sen siliän tien, kun mikä tahansa homma on parempipalkkaista ja kotona rötvääminen ei ole enää vaihtoehto jos haluaa saada muilta kansalaisilta tukea elämäänsä. Jokainen on velvoitettava osallistumaan, jos haluaa saada osansa muiden osallistumisen tuotoksista. Simple as that.

02.01.2018 13:28

<Ribalo> KölliysMörö Lisäyksenä se että valtion lisäämä työllisyys voi pahentaa asioita entuudestaan. Valtio saa tulonsa veroista -> Valtio "luo" työpaikkoja -> Verotus nousee -> Ostovoima heikkenee -> kulutus laskee -> laskenut kulutus pakottaa yrityksiä vähentämään henkilstöä. Wickerman on myös aika junttia alkaa kritisoimaan toisen puolen älykkyysosamääriä, kun yleisessä keskustelussa keskitytään vain tähän 1+1=2 matematiikkaan. Kölliysmöröllä oli hyvät pointit. Aktiivimallin vastustajilta jää myös usein huomaamatta sellainen fakta että joskus raha voi loppua sieltä sossun luukultakin.

02.01.2018 08:52

<PandemicZ> Neverever1 Kopellimestari kiteyttikin asian jo hyvin. Maksat siis 100 euroa siitä, ettei naapuri saa 10 euroa. Ja niin maksan nyt minäkin, vaikka se minusta on idioottimaista, mutta hei, näin enemmistö äänesti. Minä vaan itkeä murjotan vähemmistössä, suurin osa Suomalaisista haluaa nimenomaan rangaista työtöntä, maksoi mitä maksoi.

01.01.2018 12:38

<Kopellimestari> Neverever1 Eli suoraan haluat maksaa siis extraa siitä että joku ei saa maata sohvalla? Tähän kulminoituu oikeastaan koko suomalainen mentaliteetti, jossa kateus menee rationaalisen ajattelun edelle, ja ihminen arvotetaan työn perusteella. Miksi sinua haittaa että elämänkoululaiset juovat kiljua mieluummin kotisohvalla kun ravaavat työkkärien kursseilla? Miten se vaikuttaa sinun elämääsi?

01.01.2018 10:11

<Neverever1> PandemicZ Jos velliperseiden saaminen liikkeelle tekemään edes itselleen jotain hyödyllistä maksaa 13m€ Kelan harppujen lisäpalkkoina ja vaikka 300m€ muita kuluja muista syistä, niin mielelelläni maksan veroni jos sillä saa kaikki elämämkoulumlaiset ynnä muut pois kotoa makaamasta sohvalta ja kittaamasta kiljua.

31.12.2017 17:24

<MSM> Torakka88: Robotit eivät voi maksaa veroa, koska "robottia" ei voida määritellä. Miten määriteltäisiin se, millaisia ja montako moottoria/prosessoria/koodiriviä tarkoittaa yksittäistä robottia? Onko 20 hitsausrobottia yksi iso robotti, jos ne sitoo kiinni toisiinsa? Pitääkö tosiaan purkaa se ihmisen näköinen robotti kaupan palvelupisteeltä ja pistää samat työtehtävät puhelinapplikaation tehtäväksi, jotta vältytään verolta? Ainoa järkevä tapa on verottaa yrityksen voittoa, riippumatta siitä, miten monta robottia siellä on tai mikä edes määritelmällisesti on robotti.

31.12.2017 16:54

<KölliysMörö> Wickerman 1. Jos kaikki nyt avoinna olevat työpaikat, julkiset ja piilo, saataisiin täytettyä, niin työttömiä jäisi edelleen. Kyllä, mutta 2. uusia työpaikkoja syntyisi 1:en takia. Automaatio ei estä työn syntymistä Suomen elintasolla, vaan ennemminkin mahdollistaa sen. Teollisesta vallankumouksesta lähtien on pelätty/toivottu, että koneet hoitaisivat työt. Ei ole tapahtunut, mutta sen sijaan elintaso on noussut. Enkä itse usko, että tähän on tulossa muuutosta vähään aikaan. Ehkä tekoälyn vallankumous voi muuttaa tuon, mutta siihen menee vielä aikaa.

31.12.2017 13:57

<PandemicZ> Rodis Vaatimukset olivat siis 18 tuntia töitä, 250 euroa yritystoimintaa tai 5 päivää TE-keskuksen askartelukursseilla, kolmen kuukauden sisään. Huomattavaa on myös, ettei yritystoimintaa kannata tehdä liikaa, koska se taas vähentää korvausta tai mitätöi sen kokonaan. Tapatyöttömien aktivointi on ihan jees idea, mutta tämä on vaan niin idioottimainen tapa tehdä se joka kustantaa yhteiskunnalle pelkästään KELAn henkilökunnan lisäpalkkoina vähintään 13 000 000 vuodessa. Mitäpä jos kepin sijasta tarjottaisiin porkkanaa välillä muillekin kuin rikkaille?

31.12.2017 13:47

<Theggis> Tziiz Aika pieni osa tämän valtion varoista valuu ulkomaanapuun tai maahanmuuttajien elättämiseen. Vaikka olen samaa mieltä kanssasi, niin ei tuo kyseinen asia ole se suurin ongelma. Suurin ongelma on tosiaan se, että rikkaat siirtelevät salaa varojaan veroparatiiseihin ja keplottelevat niitä holding-yhtiöissä ja kaikenmaailman sijoituksissa, eivätkä maksa verojaan tai päästä varojaan kiertoon. On yksinkertainen matemaattinen totuus, että kun maailman väestö kasvaa kaiken aikaa, mutta varat ovat yhä harvemman käsissä ja makaavat jossain piilossa, niin eihän talous silloin toimi.

31.12.2017 13:14

<Kopellimestari> SuperC "imevät muiden maksamia veroja" no minkä takia me niitä veroja maksetaan? Sitävartenhan meillä on hyvinvointiyhteiskunta että kaikista voidaan pitää huolta. Joka vuosi melkein yli puolet sossunrahoista jää jakamatta, joten trust me, sun palkasta lähtevät eurot menee kyllä johonkin ihan muuhun kun Ossin imuun. Ja mitä enemmän isot firmat kiertää, sitä enemmän se lähtee sun pussista Suomen menoihin, joten se että vihaat työtöntä Ossia mutta ymmärrät veronkiertoa kertoo siitä ettet ajattele kauhean pitkälle näitä asioita...

31.12.2017 12:57

<Terrax> Tää oli luultavasti paskin punikkihipin tekemä päästö mitä olen tänä vuonna nähny.

31.12.2017 12:21

<Wickerman> KölliysMörö 1. Suomessa EI ole satoja tuhansia avoimia työpaikkoja vaikka kaikki mahdolliset julkisesti avoimet työpaikat ja piilotyöpaikat täytettäisiin. Olisi pitänyt tarkentaa asiaa mutta merkit eivät riittäneet. 2. On totta, että ostovoima lisääntyy kun työtön työllistyy. Valitettavati kuitenkin on niin, että nykyään kasvava kulutus ei tarkoita työpaikkojen lisääntymistä koska automatisaatio on lisääntynyt valtavasti. 20-30 vuotta sitten oli varmasti toisin. Näyttää pahasti siltä, että massatyöttömyys on tullut jäädäkseen ja se on huono asia niille, jotka oikeasti haluaisivat työllistyä

31.12.2017 12:09

<Rodis> Wickerman kyseisen aktiivivaatimuksen täyttämiseen oli paljon muitakin vaihtoehtoja kuin pelkkä työnteko. Sitäpaitsi 3kk ajalla sen vaatimuksen täyttää jo pelkästään tuuraamalla muutaman vuoron vuokratyöfirman listoilla. Aivan turha kenenkään on tulla väittämään ettei muka millään keinolla saa vaatimusta suoritettua

31.12.2017 11:50

<kattery> Luin itseni ylioppilaaksi ja takataskusta löytyy kolmet ammattipaperit, mutta silti en saa töitä. Pyörittävät vanhoja konkareita, joilloin työkokemusta on mahdotonta saada. Olen hakenut paikkoja, mutten pääse edes haastatteluun. Tällä hetkellä tienaan vähän ekstraa tekemällä käsi- ja tilaustöitä (ompelija).

31.12.2017 11:45

<bakmani> Lajista riippuen, keskimäärin 40% muurahaisista on työttömiä.

31.12.2017 11:27

<torakka88> super Joo-o varmaan oot kuullut automatisaatiosta? Kohta on vielä lisää.. Ehkäpä joskus joku saa idean että jos työstä pitää maksaa vero niin miksi ihmeessä robotit ei maksa? Mutta mainitsithan että rikollinen toimninta on ok tuossa joten empä enempää ihmettele. Muuta jenkkeihin ja osta panssaroitu auto että pääse duuniis ehjänä. Näe se kulttuuri mitä viljelet eka ensikäden kokemuksella. Kahtoo sitten mikä on mieli kun vähän tuosta ikää tulee. :)

31.12.2017 11:23

<torakka88> wickerman Ilman uutisointia US vankiloiden pakkotyö/orjatyövoimasta veikkaisin vahvasti että täällä olisi parilla kok hämmästyttävän samankaltainen idea. Valitettavasti journalismi ja totuus pilasi tämän lähestymistavan.

31.12.2017 10:59

<Huikkaheikki> Ihmiset protestoivat niistä asioista mistä jotain ymmärtävät.

31.12.2017 10:22

<peramorko> verovaroista ne kansanedustajien palkat ja eläkkeetkin maksetaan. eikä se työttömänä makoilu mitään mukavaa ole, juuri ja juuri on rahaa ruokaan.

31.12.2017 02:34

<SirSipe> Jos jostain syystä jäisin työkuntoisena työttömäksi, niin en kyllä helvetissäkään pystyisi olemaan montaa kuukautta tekemättä mitään. Todella vaikea samaistua alle 50-vuotiaaseen työkuntoiseen pitkäaikaistyöttömään. Myönnän assosioivani moisen asennevammaisuuteen, johtuen muutamista lähipiirini kuvantunkaltaisista asennevammaisista. Mut hirvee poru aktiivimalista? Itse olisin joka helvetin kurssilla, jos duunin saaminen muuten olis jotenkin ylitsepääsemätöntä.

31.12.2017 01:15

<DRAVENN> menkööt aktiivimalli läpi. itte jäin just työttömäks ja jos ei duunia löydy ja kelalta ei rahaa tule, osaan kyllä rikoksillakin itseni tarvittaessa työllistää.

31.12.2017 01:14

<LatvaKakkonen> Katy92 Vitutku Deus Vult ja Ave Maria.

31.12.2017 01:09

<hoest> Se, että maksetaan vähemmän veroja on eri kuin se, että eletään pelkillä veroilla.

31.12.2017 00:12

<Katy92> Muistakaa kaikki rasistit, että pari päivää aikaa erota terroristijärjestöstä nimeltä kirkko. Käytä minuutti aikaasi hyvän asian puolesta ja klikkaa itsesi eroakirkosta piste fi ja tee oma osasi hyvän asian puolesta!

31.12.2017 00:11

<SuperC> Wickerman Kai sä mr.muilla_alhasempi_äo_kun_mulla tajuat, että jo se fakta, että Suomessa on satojatuhansia työttömiä itsessään vähentää työpaikkoja ja pahentaa tilannetta entisestään? Koko se massimäärä mitä verojen kautta näille työttömille sysätään on jostain muualta pois. Voitaisiin siis laskea veroja, jolloin suomalaiset firmat pärjäisivät vaikkapa viennissä paremmin ja loisivat uusia työpaikkoja. Ei talous ole mitenkään staattista. Se, että meillä nyt tässä tilanteessa on vähän työpaikkoja, ei meinaa sitä, että tarjonta toisenlaisella elättikuormalla olisi samanlainen.

31.12.2017 00:04

<SuperC> Näissähän toki on se pieni häilyvä ero, että "Ossit" imevät muiden maksamia verorahoja, kun taas panamapaperimiehet yrittävät vältellä sitä, että joutuisivat maksamaan omistaan veroja. Toki mulkkua jälkimmäinenkin, koska kaikki eivät kykene kiertämään ja kilpailu vääristyy, mutta ei tämä minusta mitenkään moraalisesti väärin ole. Jos tienaat summan X joko työsuhteessa, tai firmasi kautta, on aivan oikein ja loogista, että pyrit välttelemään sitä, että joku kolmas osapuoli yrittää kahmia rahojasi uudelleen jaettavaksi ääniä vastaan, osapuolille joilla ei ole mitään tekemistä tulojesi kanssa.

30.12.2017 23:50

<Treuho> ”No niin.”

30.12.2017 22:01

<KölliysMörö> Mutta aktiivimallia en kannata, koska siinä rankaistaan ja kiusataan turhan pahasti ja jos hyötyä tuleekin, niin se on suhteessa aiheuttamaan harmiin aivan liian suuri.

30.12.2017 21:57

<KölliysMörö> Wickerman Minusta tuo yksinkertainen fakta ei ole ollenkaan yksinkertainen fakta, kuin myös siitä tehty yleinen johtopäätös. Koska: 1. Ilmoitetut avoimet työpaikat ovat eri asia kuin avoimet työpaikat. Monet työpaikat täytetään ilman julkista hakua. 2. Kun työtön työllistyy nousee hänen ostovoimansa ja sitä myöten kulutus. Kulutuksen tyydyttämiseksi tarvitaan lisää tuotantoa, eli syntyy uusia työpaikkoja. Irtisanomiset lisäävät irtisanomisia, mutta niin työllistäminen lisää myös työllistämistä.

30.12.2017 21:55

<mgmtbyprkl> Ihmiset paheksuvat sitä miten monet yritykset harjoittavat aggressiivista verosuunnittelua sillä välin kun monet hakevat Virosta ja/tai Latviasta halpaa viinaa. Näissä molemmissa tapauksissa tuskin löytyy eroavaisuuksia?

30.12.2017 21:13

<Paheksu> Jaa. Saa kai sitä silti kivittää ja hirttää vapaaehtoisesti työttömiä jos haluaa?

30.12.2017 21:02

<Kurukka> No kyllä tuo Panama jupakka näkyi esim. Nordealla jonkunasteisena asiakaskatona. Itsekin vaihdoin pankkia mm. tuon takia.

30.12.2017 20:52

<L_A_G> Mitä aktiivisuusmalliin tulee niin tajuaako sakki edes mistä siinä on kyse? Tukien vähennyksen voi myös välttää osallistumalla työllistymistä edistävään toimintaan kuten KELA:n tarjoamiin kursseihin. Kyse ei edes ole mistään kokopäivätöitä vastaavasta kursseilla reissaamista, vaan sama 18 tuntia, eli alle puolet normaalista työviikosta, vähän päälle kahden kuukauden aikana.

30.12.2017 20:45

<L_A_G> Ööhh... Kyllä niistä panaman paperiestakin raivottiin aika paljon ja verottaja myös pyysi saada niitä katsottavakseen, mutta YLE kieltäytyi tästä viitaten lähdesuojaan. Pari päivää sitten uutisoitiin että panaman paperien avulla ollaan kansanvälisesti jo kerätty 420 miljoonaa euroa veroja verojen välttelijöiltä ja suomen verottajalla on käynnissä noin 30 suoraan panaman papereihin liittyvää tutkintaa.

30.12.2017 20:43

<RR Devil> Kai tässä koitettiin alkoholilaki ja näillä työttömyyslaki jne. kohuilla taas viedä huomio muualle ja kaikessa hiljaisuudessa esim. myydä Elenia ulkomaille. Saas nähdä mitä muuta tulee ilmi. Ei tälläista sheissea muuten anneta iltapäivälehdille jauhettavaksi. Joka kerta sama juttu.

30.12.2017 20:03

<MösjööTipsu> Wickerman Kyl konekuski ja asentaja puolel on jatkuva kysyntä osaavista äijistä. Tarjolla vaan on jos minkäsortin toheloa, ja työn luonteesta kiinostuneita on hyvin vähän. Kyl niil hyvil jätkil ollaan valmiita maksaa kunnon palkkaakin, et sitäkään on turha töristä. Väitän, et on myös osaksi työttömän vika, et on työtön. Joko hakee liian vaativia hommia, tai sit et ei edes yritä. Pitäis kans vaivautuu itekki koittaa hallita elämäänsä ja miettii mihin ne omat taidot riittää. Välil se on vaikeeta, mut luovuttamal nyt harvemmin mitään on voitettu.

30.12.2017 20:01

<Jantsa80-2> Minä olen sen verran rasisti että ennemmin maksan veroeuroni suomalaiselle sossupummille, kuin jollekin geelitukkahiekkaneegerille.

30.12.2017 19:53

<LionKing138> Entäs mannet ? Kaikki tietää että ne loisii, ryöstelee ja diilaa huumeita, mutta ketään ei kiinnosta ajaa niitä vittuun täältä

30.12.2017 19:48

<MrFiufaufou> Tziiz Itse olen jo sanonut samaa iät ja ajat, kuitenkin minut maalataan aina rasistiksi ja vähintään Hitleriksi. Ei sillä että se minua olisi hidastanut, mutta tässä kuitenkin vihjettä siitä kuinka paljon Suomalaisia kansalaisia kiinnostaa maamme hyvinvointivaltion ylläpito. Toivon kuitenkin että kyse on vain äärivasemmistosta, eikä kaikilla puolueilla vasemmalla. Politiikkaa sen verran seuranneena ikävä kyllä se melkein on jokaisella puolueella vasemmalla tuo sama ideologia.

30.12.2017 18:46

<humpankuningas> Minulla on 99% toimiva kikka veronkierron ja veroparatiisien vähentämiseen. Pudotetaan verot melkein nollaan! Kaikki hyötyvät, tosin jonkinmoista ulinaa tulisi ainakin alkuun kaikenmaailman kateellisilta.

30.12.2017 18:26

<lask90> Mielestäni kyllä kansan reaktio on päinvastainen kuin median. Aina sluibaajat nyt vähän pännii, mutta kyllä sitä kuitenkin enemmän käteen jää pidemmän aikaa työtä tekevällä & eteenpäin menevällä, joten en nyt niinkään jaksa välittää "ideologisesti työttömistä". Katsotaan sitten kun tämä lama on lopulta kunnolla taittunut ja kun meidän pomot ja yhteistyökumppaniyritysten johtajat valittelevat kahvipöydässä että "kun ei tahdo työntekijöitä mistään löytyvän...". Nyt kun elämme laman jälkeistä aikaa, en hirveästi ihmettele jos joku ei jaksa rynniä siihen kolmen sadan hakijan joukkoon...

30.12.2017 18:17

<Wickerman> Rodis Hämmästyttää, että miten alhainen älykkyysosamäärä tällaisten aktiivimallien puolustajilla on kun he eivät kykene ymmärtämään edes sitä yksinkertaista faktaa, että Suomessa on satoja tuhansia työttömiä mutta (avoimia) työpaikkoja todella vähän. Vaikka kaikki avoimet työpaikat täytettäisiin niin työttömiä jäisi siitä huolimatta mieletön määrä. Mitä he tekisivät? Menisivät esim. johonkin (työ)harjoitteluunko? Niin, se vain vahvistaisi sitä käsitystä, että työpaikkoja todellisuudessa on paljonkin mutta niistä ei nykyään suostuta maksamaan asiaan kuuluvaa korvausta, eli palkkaa.

30.12.2017 18:10

<FurCap> Kannattaa kuulua enemmän palkittuun neljännekseen.

30.12.2017 17:05

<Tziiz> Mulussi Ottaisin ensimmäiseksi tavoitteeksi valtiovelan lyhentämisen. Edes jos saataisiin lyhenemään, eikä kasvamaan vuosi vuodelta.., olisihan siinäkin nyt edes jotain. Tietäisi että sukupolvi sukupolvelta olisi ainakin velkaa vähemmän. Suomi on todella pieni maa, meitä on vähän, täällä ei ole totaalinen kaaos, ja pystytään asioihin tehokkaasti vaikuttamaan, Lopetettais mallin ottaminen muista, ja tehtäis kaikki ajatellen "mikä saa kansan voimaan paremmin." Kai sen sitten lopulta vaan tietää koska sitä on valmis auttamaan muita.., sitten kun on itse valmis opettamaan. 1/2

30.12.2017 17:00

<Rodis> 3kk aikana pitää olla 18 tuntia palkkatyössä tai muutama päivä jossain perkeleen kurssilla jolloin et menetä tuota hurjaa 4,56% siivua siitä ilmaisesta rahasta jota Kela sulle ystävällisesti maksaa ja joka ei voi tuosta enempää laskea vaikka istuisitkin perseelläsi. Anarkomarkoille ja elämäntapaloisille taitaa olla liikaa vaadittu.

30.12.2017 16:56

<WremahThD> Sehän riippuu ihan kenestä media uutisoi ja mihin tahtia. Jos miettii kuinka paljon iltapäivälehdet ovat syytäneet kaikkia elämäntapatyöttömiä julkisuuteen ja kuinka heti kohta oltiinkin aktiivimallia pistämässä tulille, niin ei tarvitse paljoa miettiä että mitä peliä siellä pelataan.

30.12.2017 16:53

<Mulusissi> Tziiz Mikä se taso on?

30.12.2017 16:41

<Tziiz> 2/2 tasolle että meillä on ylimääräistä annettavaa, avataan rajat ja jaetaan rahat.

115
30.12.2017 16:40

<Tziiz> Nojaa... itse käyn töissä ja aina käynyt 16-vuotiaasta saakka. Aina sitä kuitenkin voi syystä tai toisesta jäädä työttömäksi tai joutua onnettomuuteen. Tässä nyt on viety koulutuksesta, vanhuksilta, työttömiltä... ja annetaan jonnekkin muualle. Mielipiteeni on että kunnes suomalaisilla on asiat hyvin, eläkkeet, koulutus jne. Ei meidän tulisi kävellä lompakko auki ympäri maailmaa jakamassa rahaa pois, me tarvitaan tuota rahaa täällä. Sitä mieltä, vaikken rasisti olekkaan. Rahahanat ulkomaille kiinni, rajat kiinni. Lähetään parantamaan koulutusta, eikä leikata siitä,ja kun oikeasti päästään1/2

191
30.12.2017 16:38

<Algamis> En ole lukenut uutisia pian kahteen vuoteen. Stressi ja yleinen vitutus vähentyneet huomattavasti, kun ei tarvitse jatkuvasti pohtia maailman asioita ja lampaiden reaktioita milloin mihinkin. Olen verhot ja uutismediat kiinni täällä mökissäni, teen omia juttujani joista pidän, ja jätän lehtiartikkeleista juoruamisen niille joilla ei parempaa tekemistä ole.

30.12.2017 16:36

<se joku> Menisivätkin peltotöihin kulottaan ja heinää latomaan.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 96 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Koirien reaktiot

13 798 katselukertaa

Isin reaktiotemppu.

16 500 katselukertaa

Isän reaktiot

22 538 katselukertaa

Hyvät reaktiot

18 654 katselukertaa

Koiran reaktiot

26 052 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.