Lähettäjä:

led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Seyfertin galaksi

Kohteen etäisyys Maasta 50 miljoonaa valovuotta. Galaksin keskellä olevat punaiset kaasufilamentit ovat korkeudeltaan noin 3500 valovuotta(näkyvät paremmin lähikuvassa alla). Kuvan galaksin keskellä on jättimäinen musta aukko josta saat lisää tietoa: /kuva/Musta aukko valkoinen kani ja/185146 Seyfertin galaksi on spiraali-galaksi, jolla on epätavallisen kirkas keskusta. Tiheä, aktiivinen ydin, jossa on jättiläismäinen musta aukko, syöksee ulos ainetta. Valokuvassa galaksin keskus-alueella on suihkulähdettä muistuttava rakenne. Se on kaasukupla, jonka joukolla muodostuneiden tähtien tähtituuli puhaltaa. Lähikuvassa (alla) kolme kaasufilamenttia kiitää ulos galaksin kiekon tasosta kuuden miljoonan kilometrin tuntivauhtia. Kaasu kiertää pyörteenä ja syöksyy avaruuteen. Lopulta kaasu sataa kiekkoon takaisin, jossa se saattaa törmätä kaasupilviin ja laukaista niissä uusien tähtien synnyn. Useimmat tähtitieteilijät arvelevat, että kaikki spiraaligalaksit purkautuvat silloin tällöin. Linnunratakin saattaa olla aikanaan ollut aktiivisesti purkautuva galaksi tai se saattaa muuttua sellaiseksi tulevaisuudessa.

3.4 / 5 (77 ääntä)

Seyfertin galaksi - Kohteen etäisyys Maasta 50 miljoonaa valovuotta. Galaksin keskellä olevat punaiset kaasufilamentit ovat korkeudeltaan noin 3500 valovuotta(näkyvät paremmin lähikuvassa alla). Kuvan galaksin keskellä on jättimäinen musta aukko josta saat lisää tietoa: https://www.riemurasia.net/kuva/Musta-aukko-valkoinen-kani-ja/185146 

Seyfertin galaksi on spiraali-galaksi, jolla on epätavallisen kirkas keskusta. Tiheä, aktiivinen ydin, jossa on jättiläismäinen musta aukko, syöksee ulos ainetta. Valokuvassa galaksin keskus-alueella on suihkulähdettä muistuttava rakenne. Se on kaasukupla, jonka joukolla muodostuneiden tähtien tähtituuli puhaltaa. Lähikuvassa (alla) kolme kaasufilamenttia kiitää ulos galaksin kiekon tasosta kuuden miljoonan kilometrin tuntivauhtia. Kaasu kiertää pyörteenä ja syöksyy avaruuteen. Lopulta kaasu sataa kiekkoon takaisin, jossa se saattaa törmätä kaasupilviin ja laukaista niissä uusien tähtien synnyn.

Useimmat tähtitieteilijät arvelevat, että kaikki spiraaligalaksit purkautuvat silloin tällöin. Linnunratakin saattaa olla aikanaan ollut aktiivisesti purkautuva galaksi tai se saattaa muuttua sellaiseksi tulevaisuudessa.

Julkaistu: 18.5.2016 19:36

Tarkastaja: kido

2.5K

Lähettäjä: led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Otsikko: Seyfertin galaksi

Kuvaus: Kohteen etäisyys Maasta 50 miljoonaa valovuotta. Galaksin keskellä olevat punaiset kaasufilamentit ovat korkeudeltaan noin 3500 valovuotta(näkyvät paremmin lähikuvassa alla). Kuvan galaksin keskellä on jättimäinen musta aukko josta saat lisää tietoa: /kuva/Musta aukko valkoinen kani ja/185146 Seyfertin galaksi on spiraali-galaksi, jolla on epätavallisen kirkas keskusta. Tiheä, aktiivinen ydin, jossa on jättiläismäinen musta aukko, syöksee ulos ainetta. Valokuvassa galaksin keskus-alueella on suihkulähdettä muistuttava rakenne. Se on kaasukupla, jonka joukolla muodostuneiden tähtien tähtituuli puhaltaa. Lähikuvassa (alla) kolme kaasufilamenttia kiitää ulos galaksin kiekon tasosta kuuden miljoonan kilometrin tuntivauhtia. Kaasu kiertää pyörteenä ja syöksyy avaruuteen. Lopulta kaasu sataa kiekkoon takaisin, jossa se saattaa törmätä kaasupilviin ja laukaista niissä uusien tähtien synnyn. Useimmat tähtitieteilijät arvelevat, että kaikki spiraaligalaksit purkautuvat silloin tällöin. Linnunratakin saattaa olla aikanaan ollut aktiivisesti purkautuva galaksi tai se saattaa muuttua sellaiseksi tulevaisuudessa.

Hakusanat: seyfert, galaksi, avaruus, valo, vuosi, tähti, pöly, sumu, musta, aukko, purkaus, tuuli, linnunrata, kaasu, suihkulähde,

3.4 / 5 (77 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-18 22:08:20

+31349

<Volmari85>

Alieninpaska Ite ku aiemmin kirjotin samasta asiasta, niin sain miinuksia, en top-kommenttia. Rasia on yhteisönä kuin nainen, ikinä ei tiedä millä tuulella se on.

64

Aika: 2016-05-18 20:01:15

+21517

<Alieninpaska>

Onhan nämä avaruusmediat mielenkiintosia, mutta vähän liika kovaa tahtia jo tulee. Avaruuskuvista yleensäkin: Esimerkiksi se kuva missä merkurius kulki auringon yli, se on ihan hieno kokemus varmasti itse nähdä ja kuvata kaukoputkella, mutta aika turha kuva muuten kun netti on niitä täynnä, kun ei se ole edes oikeasti hieno, keltanen tausta ja musta täplä jeejee. Hubblen ottamia kuviakin kun katsoo jostain galaksien rykelmästä niin eihän siitä kuvasta oikeesti saa mitään irti. PS. näissä medioissa on kuitenkin hyvät kuvatekstit, mitkä vähän pelastaa

55

Aika: 2016-05-18 20:51:16

+15400

<led zeppe1in 93>

Alieninpaska Olen samaa mieltä siinä asiassa, että ei tämä mailmankaikkeuden kaunempia galakseja ole, mutta toiminta perjatteeltaan kiinnostavimpia. Todella suuren mustan aukon ja jättimäisen keskustan purkaus materiankierrätys yhdistelmän kanssa. Edellinen oli oma mielipiteeni. Olen kyllä panostanut Kuvauksiin näissä avaruusmedioissa enemmän kuin normaalisti ja yrittänyt saada parhaat mahdolliset kohteet, kuvat ja kuvakulmat mediaan mukaan:)

36

Aika: 2016-05-18 20:39:17

+15400

<led zeppe1in 93>

Kyseisen kiekon halkaisija on 70 000 valovuotta. Keskustan purkauksen korkeus on 3500 ja levys 3000 valovuotta, Esim joku Vesuviuksen tai jopa Auringon purkaukset tuntuvat aika mitättömiltä tuohon "avaruuden tulivuoreen" verrattuna:D

29

Kommentit (13)

Piilota OFF-Topic keskustelu

18.05.16 22:08

<Volmari85> Alieninpaska Ite ku aiemmin kirjotin samasta asiasta, niin sain miinuksia, en top-kommenttia. Rasia on yhteisönä kuin nainen, ikinä ei tiedä millä tuulella se on.

18.05.16 21:59

<pikkumusta> led zeppe1in 93 anna palaa vaan kyl nettiin mahtuu bittejä, hienoo nähdä et joku on viellä kiinnostunut muustakin kuin naamakirjarta.

18.05.16 21:24

<laur-i> Näitä avaruusjuttuja on kyllä ollut melko vaikea lähestyäkkään koska on niin käsittämättömiä kokoja ja pituuksia sekä matkoja, myös kaikenlaisia erikoisia ja hienoa sanoja. Tai sitten mie olen vain sivistymätön moukka :D

18.05.16 21:19

<laur-i> led zeppe1in 93 Minä itse lukeudun näihin joita ei hirveästi kiinnosta nämä avaruus jutut, mutta se että niitä tänne tulee ei ole ongelma. Yleensä vain katson että taas jotain avaruusjuttua ja painan nuolta oikealle, kuitenkin näillekkin on tilausta ja mielenkiintoa vaikka kuinka, että anna tulla vain :)

18.05.16 20:57

<led zeppe1in 93> Alieninpaska Ymmärrän kyllä, että näitä Avaruusmedioita on aika paljon ja niillä jotka eivät ymmärrä näistä asioista paljoa tai heitä ei kiinnosta aiheet, alkavat varmaasti galaksit ja sumut pursuta korvista ulos, koska todellakin tämä aihe on varsin monimutkainen ja tarvii vähän perehtymistä:D

18.05.16 20:51

<led zeppe1in 93> Alieninpaska Olen samaa mieltä siinä asiassa, että ei tämä mailmankaikkeuden kaunempia galakseja ole, mutta toiminta perjatteeltaan kiinnostavimpia. Todella suuren mustan aukon ja jättimäisen keskustan purkaus materiankierrätys yhdistelmän kanssa. Edellinen oli oma mielipiteeni. Olen kyllä panostanut Kuvauksiin näissä avaruusmedioissa enemmän kuin normaalisti ja yrittänyt saada parhaat mahdolliset kohteet, kuvat ja kuvakulmat mediaan mukaan:)

18.05.16 20:39

<led zeppe1in 93> Kyseisen kiekon halkaisija on 70 000 valovuotta. Keskustan purkauksen korkeus on 3500 ja levys 3000 valovuotta, Esim joku Vesuviuksen tai jopa Auringon purkaukset tuntuvat aika mitättömiltä tuohon "avaruuden tulivuoreen" verrattuna:D

18.05.16 20:30

<LionKing138> AlieninpaskaHyvä tuo sinun nimimerkki ja kommentti kombo :D

18.05.16 20:24

<SupaKillah666> Aika ihmeellistä, ihmiskunta ei edes tiedä yhtäkään prosenttia mistään, ja me halutaan mennä pois maapallosta ja vaeltaa muualle.

18.05.16 20:03

<Rieti-kissa> Lada 1200 Combilla, jonka huippunopeus on max 100km/h, matka tuonne kestäisi noin 5.4*10^14 vuotta. Mutta todennäköisempää on, että sen kampiakseli leikkaisi kiinni jo ennen Korsoa.

18.05.16 20:01

<Alieninpaska> Onhan nämä avaruusmediat mielenkiintosia, mutta vähän liika kovaa tahtia jo tulee. Avaruuskuvista yleensäkin: Esimerkiksi se kuva missä merkurius kulki auringon yli, se on ihan hieno kokemus varmasti itse nähdä ja kuvata kaukoputkella, mutta aika turha kuva muuten kun netti on niitä täynnä, kun ei se ole edes oikeasti hieno, keltanen tausta ja musta täplä jeejee. Hubblen ottamia kuviakin kun katsoo jostain galaksien rykelmästä niin eihän siitä kuvasta oikeesti saa mitään irti. PS. näissä medioissa on kuitenkin hyvät kuvatekstit, mitkä vähän pelastaa

18.05.16 19:48

<Teesi> Noni,ei kannata lotota kun mekin voidaan kohta joutua tähtikurimukseen ja loukkaantua. Lähettäjälle kiitos,hienoja medioita.

18.05.16 19:45

<JuiCe88> No niin näyttäs olevan.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 25 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Osallistutko internet arvontoihin?

Kyllä
En
Minulla on Adblock
Mikä internet täh?

SUOSITUIMMAT MEDIAT

RIP Jim Lahey (korjaus kuvaan)

RIP Jim Lahey (korjaus kuvaan)

24 249 katselukertaa

Topologinen vitsi

Topologinen vitsi

18 456 katselukertaa

Not all heroes wear capes

Not all heroes wear capes

16 180 katselukertaa

Banning memes

Banning memes

15 502 katselukertaa

30 päivän timelapse

30 päivän timelapse

14 533 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.