Lähettäjä:

haisunäätä_ haisunäätä_

Sipilä kertoo budjettiriihen keskeisestä sisällöstä

4.8 / 5 (242 ääntä)

Sipilä kertoo budjettiriihen keskeisestä sisällöstä - Sipilä kertoo budjettiriihen keskeisestä sisällöstä

Julkaistu: 2.9.2016 08:29

Tarkastaja: kido

2.5K

Lähettäjä: haisunäätä_ haisunäätä_

Otsikko: Sipilä kertoo budjettiriihen keskeisestä sisällöstä

Hakusanat: sipilä, budjetti, hallitus, fläppitaulu, kikkeli, köyhät, kyykkyyn,

4.8 / 5 (242 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-09-02 08:32:46

+13828

<Draganta>

Järkevin lause mitä Sipilä on päästäny suustaan tällä kaudella

191

Aika: 2016-09-02 09:02:00

+71490

<hatwok>

Mieti kuinka perseestä olis muistuttaa ulkonäöltä jotain vihattua politikkoa. Mua ainakin on alkanu Kataisen, Räsäsen ja Sipilän naamat vituttamaan aika urakalla. Ja tietty Merkel.

134

Aika: 2016-09-02 10:29:37

+11070

<Jo-Naz>

Nyt on kyllä pakko hieman avautua aiheesta. En ole itse rikas, mutta töitä olen tehnyt aina. Sipilän tehtävä on sellainen että kukaan ei siitä selviäisi niin että porukka olisi tyytyväisiä. Kukaan ei haluaisi että itseltä otetaan pois, mutta jotain tarttis tehdä. Suomi on jo nyt vittumainen paikka kovatuloisille, joten en tiedä kuinka pitkälle työtä vieroksuva kansanosa haluaisi rikkaiden varoilla elämisen viedä. Josko jollakulla olisi täydellinen ratkaisu, eiköhän Juhakin sitä kuuntelisi. Asiat ei ole niin musta-valkoisia kuin porukka tuntuu kuvittelevan. One shit storm ordered.

60

Aika: 2016-09-02 11:30:14

+47644

<FernandoSolo>

TinQQ Leikaukset esimerkiksi koulutuksesta ovat auttamattomasti ampumista omaan jalkaan. Yksi harvoista Suomen valtaiteista on ollut poikeuksellisen hyvin koulutettu työvoima ja sen heikentäminen tulee puremaan meitä perseeseen. Tätäkin oltaisiin voitu kompensoida asettamalla lukukausimaksuja ulkomaalaisille opiskelijoille jotka eivät valmistuttuaan luultavasti jää Suomeen. Lapsilisien kohdalla oltaisiin voitu siirtyä progressiiviseen verotukseen joka osaltaan olisi vähentänyt leikkaustarpeita.

11

Kommentit (70)

Piilota OFF-Topic keskustelu

07.09.16 02:15

<Junnu1974> Sanokaa yksikin vaalilupaus minkä tuo mies on pitänyt.

06.09.16 00:52

<Junnu1974> TinQQ Taitaa kuulua siihen työssä käyvään porukkaan joka tienaa enemmän kuin 1700 €/kk, jos tosta ottaa 20%, niin miten helvetissä sillä voi elää edes yksin? Saati sitten elättää perhettä?. Ei taida miehellä olla mitään käsitystä oikeasta elämästä missä oikeasti pienipalkkaiset joutuu elämään. Jos nyt vaan katsoisit tuota taulua ja olisit Sipilän kanssa samaa mieltä.

05.09.16 12:28

<TinQQ> Se nimenomaan on sitä tavallisesta ihmisestä välittämistä, että ylläpitää maan talouden semmoisissa vetimissä/toimiedellytyksissä, että uusia investointeja syntyy tähän maahan ja siten ihmisille tarjoutuu jokaisen koulutustason työpaikkoja. Jos me vaaditaan "inhimillisiä työoloja" siinä mielessä, että palkkaa pitäisi maksaa enemmän kuin mikä työn arvo on, niin lopputuloksena ei ole työpaikkoja. Äkkiseltään voisin väittää että 99% ottaisi mielummin töitä -20% palkalla kuin työttömyyden. Tästä se on kyse. Ei meidän tarvitse ryhtyä jälkeläisiä roviolla polttamaan kun palkkaa vaan säätää.

05.09.16 12:25

<TinQQ> Ainahan sitä on väännetty työn hedelmien jaosta työnantajan ja työntekijöiden välillä. Aina ovat molemmat olleet sitä mieltä että itselle jää liian vähän. Toki jokainen omaa etuaan yrittää edistää. Nyt pitäisi pystyä katsomaan kokonaisuutta kauempaa. Ei kuulla ay-liikkeitä eikä EK:ta. Miltä talouselämässä näyttää jos ulos ikkunasta katsoo? Jos tilanne on niin kuin AY:t väittävät, meillä on läjäpäin miljoonavoittoja tahkovia yrityksiä jokaisessa kokoluokassa. Valtavia voittoja siellä-täällä ja kauppa käy kuin kuumille kiville? Onko näin? Vai onko maksuvaikeuksissa olevia yrityksiä ja 0-kasvua?

05.09.16 12:20

<TinQQ> FernandoSolo Niin mikä satumainen veroetu? Miten se jaetaan keskenään samalla kun irtisanotaan työntekijöitä? Anna joku esimerkki? Ei kelpaa Karl Marx ja hänen kirjallisuutensa. Tuossa kyllä paistaa se isoin ongelma mikä meillä koko yhteiskunnassa on: Asioita voi ajatella joko realistisesti, tai sitten siten että "jos tehdään näin niin mitä tuo joutuu maksamaan ja entäs tuo toinen". Tässä sitä yrittää kaikki pitää kiinni kynsin & hampain omistaan, vaikka realismia on se ettei tällä palkkatasolla hommat suomessa synny. Realismia ei pitäisi nähdä jonain "oikeistolaisena vitsauksena".

04.09.16 18:12

<Esox lucius> Kunpa olisikin vaan näyttänyt kikkeiä. Nyt raiskaa persiiseen

03.09.16 17:36

<-noppa-> Sitä saa mitä tilaa.

02.09.16 20:59

<nolla12> Onko se sukissaan tuos?

02.09.16 19:46

<AaVu> On Sipilä nyt parempi kuin joku Jyrki Käteinen tai Alex "Jaws" Stubb. Ainakin tehdään jotain, vaikka toisten peppu kipeytyy. Ei sitä liibalaabaa ja tyhjän puhumista, mitä aiemmin mainituilta on tottunut kuulemaan. Ja kyllä, onhan se pyörtänyt sanansa esim. koulutuksen rahoituksesta, mutta ei ainakaan eletä unelmassa että "kyllä se kasvava talous hoitaa velan". T opiskelija

02.09.16 16:34

<FernandoSolo> TinQQ On sinulla hyvä pointeja en kiellä sitä, mutta ne uppoaa tuohon paskaa joka on täysi välinpitämättömyys tavallisista ihmistiä joista välität omien sanojesi mukaan: "Meikäläisen moraali tätä kaikesta valittavaa kansanosaa kohtaan on täysi nolla." Asiat tulisi vaan hyväksyä niin kuin ne sanellaan ylhäältä ellei ole esittellä sitä laskelmoitua budjetti ehdotusta. Kaikki ollaan laiskoja ja tyhmiä, paitsi yksilöasteella. Menet ihan samaan läjään kokoomusnuorten ja Aino Kopran mallisten ihmisperseiden kanssa, vitut syistä, seuraamuksista, reiluudesta kun nyt on pakko, että kärsikää!

02.09.16 16:27

<FernandoSolo> TinQQ Niinpä, porukka joka saa satumaisen veroedun ja päättää jakaa sen keskenään, samalla kun irtisanoo ihmisiä ja valittaa kannattamattomuuttaan tulisi saada myös valvomatta päättää "paikallisesti" kenenkä työ on minkäkin arvoista, mitään negatiivista ei moisesta seuraisi. Kaikki tietenkin on tavallisen suomalaisen vika koska on tyhmä ja laiska, eikä kuuntele niitä "viisaita päättäjiään". Vaikka Suomen talous on ensisijaisesti vientivetoista johon ei nämä tyhmät ja laiskat voi juuri vaikuttaa muuten kuin kotimaan kulutuksella.

02.09.16 15:39

<John Holmes> Mitä tossa lukee?

02.09.16 15:32

<TinQQ> Suomalainen perusduunari saa vaihtoehdoiksi työehtojen alennuksen tai työttömyyden, ja valitsee työttömyyden. Ja sitten valittaa kun ei ole töitä. Samoin kuin tukiensaaja saa vaihtoehdot 2% heikennys tukiin tai 22% heikennys vuoden päästä. Tuensaaja sanoo ettei pärjää 2% heikennyksen kanssa joten valitsee -22%. Oma valinta. Jos nyt äänestetään leikkauksia vastaan ja jatketaan jäätävää velkaantumista, huonosti käy. Huonosti käy niille jotka ovat valtion rahan varassa, se kun loppuu.

02.09.16 15:23

<TinQQ> FernandoSolo Hankala keksiä ketään muutakaan syylliseksi kun hallitus yrittää ajaa sisään työelämän muutoksia, joiden avulla yhä useampi pääsisi töihin markkinahintaan sen sijaan että pakolla pyydetään ylimäärää, jota markkinat eivät maksa ja jonka seurauksena ihmiset jäävät työttömiksi. Jos työntekijä tuottaa yritykselle 15e/h liikevaihtoa ja hänen kulunsa ovat 17e/h, ei työntekijää palkata. Markkinoita ei voi vaatia maksamaan 18e 15e/h työstä. Suomalaista työntekijää ei voi vaatia töihin alle 15e/h kun se menee lakkoon. Konkurssi siitä seuraa. Kenen vika? Markkinoiden?

02.09.16 14:25

<FernandoSolo> TinQQ Suomalaisen laiskan ja typerän (muttei yksilön) ihmisen vika tämäkin eikö vain? Eivät vain ymmärrä mitenkä kaikki ylhäältäpäin sanellut asiat ole heidän omaksi parhaaksi ja toisten kukkaron täytteeksi. Jostain sekin veroale nimittäin otettiin.

02.09.16 13:59

<TinQQ> Suuret osingot, varsinkin jos ne on tehny investointien kustannuksella, ei ole yrityksellekkään edullista. Mitä kertoo yrityksestä jos se ei ole löytänyt kannattavaa kasvukohdetta mistään vaan jakaa rahaa pois kassastaan? Lyhyellä aikavälillä toki oma etunsa, mutta pitkä tähtäin näyttää huonolta. Investointeja tarvitaan kehitykseen. Jos ei niitä tehdä, ei kauaa mene kun nuoli osoittaa osakkeen arvossa alaspäin. Samaan tarinaan liittyy se jos ei ole mitään investoitavaa ja osa työntekijöistäkin on tyhjänpanttina. Tilanne on huono.

02.09.16 13:56

<TinQQ> FernandoSolo Tiedätkös mistä se johtuu että yritys maksaa voittoaan runsaammin osinkona ja vähemmän investointina tulevaisuuteen? Se tarkoittaa sitä, että ko. yhtiö ei usko investoimisen kannattavan, ainakaan tässä maassa. Toisekseen, yritystoiminta ei ole kokonaisuudessaan mitään 3 viikon hommaa. Jos kaikki tarvittavat muutokset (edellä mainitut) tehtäisiin tänään, ei meillä vielä huomenna olisi täysityöllisyyttä. Ei sinnepäinkään. Meidän tarvitsee luoda hedelmällinen kasvualusta ja sitten odottaa. Nyt meillä on pH senverran happama, ettei tässä kasva mikään yritys.

02.09.16 13:35

<FernandoSolo> TinQQ Kuitenkin huonona taloudellisena aikana, verohelpotusten jälkeen joiden oli tarkoitus parantaa kilpailukykyä, oli vara jakaa enemmän rahaa ulos samalla kun ihmisille juuri annetaan lopputilejä oikealla ja vasemmalla. Paradoksaalista en sitä kiellä.

02.09.16 13:26

<TinQQ> Jos yritys irtisanoo työntekijän, joka palkkansa vastineeksi tuotti suuremman kassavirran yhtiölle itselleen, niin silloin tämän työntekijän irtisanominen johtaa yrityksen pienempään voittoon. Tuo on taas vaan Li Anderssonin sisällissodan aikaista propagandaa, joka ei kestä tarkempaa tarkastelua pätkääkään. Hyvä keino vastustaa työehtojen heikennyksiä kun tyhmälle kansalle väittää yritysten huvikseen irtisanovan työntekijöitä ja siten jotenkin kasvattaen voittoaan. Ei tuossa ole mitään logiikkaa.

02.09.16 13:24

<TinQQ> FernandoSolo Hop hop nyt meni taas virheellisen kliseen puolelle. Kerros miten on mahdollista että nämä kaksi lausetta pätevät samaan aikaan: 1) Yritykset haluavat tehdä maksimaalisen voiton ja 2) Yritys irtisanoi työntekijöitään tehdäkseen enemmän voittoa. Eikö näistä seuraisi se, että jos yritys tekee enemmän voittoa irtisanottuaan työntekijöitä, niin irtisanottu työntekijä siis väistämättä sai enemmän palkkaa kuin mitä hänen työpanoksensa oli arvoa? Jos työntekijän palkka < työn arvo, heitä kannattaisi palkata niin paljon kuin mahdollista jotta voitta tulisi maksimi?

02.09.16 13:19

<FernandoSolo> Mitä taas tulee väitteisiin "läskejä tehtaanomistajia" ei ole täysin perätön. Ihmisiä laitetaan ulos tuotannollisista syistä, samalla kun maksetaan ennätys optioita ja osinkoja. Siihenkö sen ihmeitä tekevän veroalennuksen puhti meni? Syy tietenkin laiskojen ja typerien suomalaisten (muttei yksilöiden) jotka ei vaan ymmärrä. Tästäkin porukasta yksi osallituu talkoisiin ja toiselle se on vapaaehtoista. Miksihän se vastakkainasettelu toimii? Koska siitä tehdään liian helppoa.

02.09.16 13:18

<TinQQ> Niin että jos on 10 ihmistä töissä ja maksaa 40% veroa palkastaan ja 10 ihmistä on työttömänä kotona niin onko se niin että 3 jäädessä lisää työttömäksi pitää 7 maksaa entistä enemmän vaiko 13 työttömän saada jokaisen vähän vähemmän? Jos otetaan 13 vähemmän -vaihtoehto, niin pääseekö ne 7 töissä edelleen olijaa livahtamaan karkuun, kun kuitenkin elättävät ne kaikki 13? Onko se niiden 7 syy että yhteiskunnassa on niin paljon työttömiä? Jos ne 7 ovat koulutettuja ammattilaisia ja 13 seassa on 8 sellaista jotka eivät nähneet yhdenkään ammatin kiinnostavana ja ovat ammatiltaan sekatyömiehiä?

02.09.16 13:15

<FernandoSolo> TinQQ Vaikka vaihtoehtoja olisi vain yksi sekin voi olla huono. Mitä taas niihin talkoisiin taas tulee, edelleen kyse on siitä, että negatiivisetkin asiat on helppo kaikkien hyväksyä jos ne koskee kaikkia, se kuusikymppiä yhdelle ei vältämättä tarkoita paljoa, mutta toiselle se voi tarkoittaa vaikka lääkkeitä. Edellen toisten on PAKKO, toisten ei tarvitse vain koska väite "koska ne jo kaikki".

02.09.16 13:07

<TinQQ> FernandoSolo Kerro toki kuka nyt ei osallistu tällähetkellä Suomen talouden ylläpitoon? Kuka pääsee ilmaiseksi?

02.09.16 13:04

<TinQQ> Niin kauan kun meillä on yleissitova työehtosopimus, ollaan ihan täysin vaaleilla valitsemattomien ay-jyrien mielivallan alaisuudessa. Ne vaalivat omaa etuaan, ei niitä kiinnosta työllisyys. Pelko työttömyydestä ajaa ihmiset AY-jäseniksi. Sitten vielä vähän heitellään katteettomia lauseita siitä miten Suomessa jossain on rikkaita läskejä tehtaanomistajia syömässä duunareiden selkänahasta veistetyistä lautasista kaviaaria samalla kun duunarit asuu sillan alla niin jo on soppa valmis. AY:n suosio on taattu. Lampaat ei näe isoa kuvaa.

02.09.16 13:02

<TinQQ> Tuo "talkoisiin osallistuminen" on valitettavasti täyttä paskaa sekin. Meillä jo verotetaan työläisiä ihan helvetisti. Kovatuloisimmat 25% maksaa 75% valtion tuloveroista. Se että joku kehtaa väittää että tämä porukka jotenkin pääsisi aidan matalasta kohdasta on vaan yksinkertaisesti väärässä. Meillä todella pieni ryhmä ihmisiä maksaa valtaosan kaikesta, niinkuin sosiaalidemokratiassa on tapana. Toisekseen on hyvin demarimaista vaatia työnantajia kantamaan vastuunsa. Hyvä homma, kun työnantajia miellä nimenomaan ei ole. Saadaanko niitä näin lisää?

02.09.16 13:01

<FernandoSolo> Ensin pelattiin AYn kanssa hardline joka suli softlineksi ja kaatui lopulta nolineksi ja tuloksena on KIKY joka ei oikeastaan tee yhtään mitään, mutta josta nostettiin iso haloo. Oikeisiin ongelmiin, niihin rakenteisiin ei puututa, haluta, tai kyetä puuttumaan. Mitä on jäljellä? Läjä niitä leikauksia ja leikauksia leikauksien perään ja talkoot joihin kaikkien ei tarvitse osallistua. Tässä olisi myös hyvä muistaa yhteisöveroallennus joka edellisen hallituksen puitteissa sallittiin firmoille ja sen piti parantaa jos jotakin, mutta ainoa asia mitä se paransi oli sijoittajien optioita.

02.09.16 12:59

<TinQQ> FernandoSolo Niin että leikataan tukia niiltä jotka niitä eivät edes saa? Kai nyt ymmärrät että uutinen "leikkaukset kohdistuvat tuensaajiin" on enemmän tai vähemmän itsestäänselvä typeryys. Valtion apua saavat ovat julkisen alan työntekijöiden lisäksi käytännössä ainoat kohteet johon valtion rahaa käytetään. Mistä muualta voi leikata? Hyvä kohde jos on semmoinen ettei se koske julkisen alan työntekijöitä eikä tuensaajia niin lienee tosiaan melko harvinainen. Huonoksi kutsuminen tarkoittaa että on olemassa myös hyvä vaihtoehto. Jos ei ole hyvää vaihtoehtoa, on olemassa vain vaihtoehto.

02.09.16 12:55

<SuvaitsevainenSivari> TinQQ Kokoomus-uskovaisen kanssa keskustelu on toki hankalaa, koska ainoa oikea vastaus on "verojen kevenys ja tulosiirrot yrityksille". Miten monta hallituskautta meinaatte hakata päätä seinään tuon ajatuksen kanssa? Mitkään verohelpotukset yrityksille eivät ole vaikuttaneet työllisyyteen yhtään. Verohelpotusten lisävoitot on vaan siirretty osakkeenomistajille. Suomi ei ole kehitysmaa, tätä ei saada pyörimään sillä, että työnteon kustannuksia alennetaan. Ei me koskaan olla yhtä halpa kuin kamelinpaskamajoissa asuvat intialaiset. Enemmän rahaa kehitykseen ja porsaanreiät kiinni.

02.09.16 12:55

<FernandoSolo> TinQQ Paikallinen sopiminen olisi pitänyt kuulua KIKYyn ehdoitta, joskin tässä menee osa myös työnantajien piikkiin joille ei kelvannut sopiminen muuten kuin pöydänalla ilman mitään valvontaa. Toinen asia todella olisi, että irtisanomisuojaa tulisi höllentää jossain tapauksissa, totuus on, että Suomalaista on lähes mahdoton irtisanoa muutoin kuin tuotannollisin perustein ja siitä seuraa sanktioita sittenkin. Kuitenkaan näitäkään ei voida heittää "kaikki pois" periaatteella. Siinä päästään taas ongelmaan jonka nimi on Sipilä.

02.09.16 12:49

<FernandoSolo> TinQQ Kaikki leikaukset ei edelleenkään ole huonoja, joukkoon vaan sattuu paljon huonoja kohteita. Taas ne huonotkin olisi helpompi niellä ja ymmärtää jos niihin "talkoisiin" joita tämä rakas ylipätevä Sipilä mainostaisi osallituisi muitakin kuin pakonedessä olijoita joita tämä kaikki ajaa pahimmassa tapauksessa kurjuuteen. Tällä ei siis ole väliä? No ei tietenkään. Ay liikkeessä on eittämättä ongelma, se ajaa enemmän oman valtansa säilyttämistä kuin kenenkään muiden etuja ja tähän olisi puututtava.

02.09.16 12:48

<SuvaitsevainenSivari> Lestadionailnen miljönääri, kyllä hän varmasti osaa samaistua keskiluokan ja pienituloisten maallisiin ongelmiin. Mikä tässä voisi mennä pieleen. Noh, pistetään hallitukseen mukaan vielä ääriuskovainen katollinen konservatiivi sekä suuryritysten tarpeita totteleva käsinukke. Tässä meillä on voittajatiimi selkeesti selvittämään kansainvälistä talouskriisiä.

02.09.16 12:47

<Thaliquid> TinQQ Kannattaa myös muistaa että suomessa ei ole enää yhtäkään suomenkansanedustajaa on vain juutalaisten juoksupoikia ja muutama naiivi idiootti jotka luulevat pystyvänsä johonkin!

02.09.16 12:44

<Thaliquid> Jo-Naz "Suomi on jo nyt vittumainen paikka kovatuloisille" Tottakai on varsinkin niille idiooteille jotka eivät ole sipilän ja kumppanien sisäpiirissä missä kirjoitetaan porsaanreiät joita voidaan sitte "laillisesti" hyödyntää! Sipilä istui itse greenrockin hallituksessa samaan aikaan kun valmisteli paskalakia. Lampaat on niin kivoja kun ne ei halua faktoja elämään. Mennään vain omilla mielipiteillä mutta valehdellaan itselle ne faktoiksi.

02.09.16 12:41

<TinQQ> Vaalien jälkeen kaikki oli yhdessä samaa mieltä että Suomessa tarvitaan leikkauksia. Vaalien jälkeen Sipilän hallitus kasaan ja julkaistiin se leikkauslista ==> SUURLAKKO! Eihän meiltä mitään saa leikata, vaan joltain muulta! Kauaa ei kansan ymmärrys riittänyt. Ei se mitään, sinne vaan työkkäriin sitten kun kerta halusivat.

02.09.16 12:40

<TinQQ> FernandoSolo Niin kerro vaan missä ne sinun 5,5mrd vaihtoehdot on, jos kerta nämä nykyiset vaihtoehdot ovat huonoja? Vai jatketaanko velkaantumista kunnes käy kreikat? Työtön ei voi mitään sille että tässä maassa ei saada työelämän muutoksia aikaan. Jos hän kuuluu AY-liikkeeseen, joka yrittää jarruttaa muutosta kaikin keinoin niin silloin voinee pitää jo osasyyllisenä. Tai jos äänestää puolueita jotka korjaa kaikki ongelmat veronkorotuksilla on silloinkin osasyyllinen omaan työttömyyteen.

02.09.16 12:37

<FernandoSolo> TinQQ "Korostan, etten vieritä syytä nykytilasta yhdenkään työttömän kohdalle yksilönä." Niin muutoin vain suomalaiset laiskoja ja typeriä kun eivät sinisilmäisesti hyväksy sitä mitä ylhäältä sanellaan, muttei yksilötasolla.

02.09.16 12:33

<FernandoSolo> TinQQ Jep, jep... kritisoida saa jos on esittää vaihtoehto budjetti, tarkoine laskelmineen. Oikeasti sinun pro-isoraha hajuinen meininkisi menee samaan laariin surullisen kuuluisan Kopran ja kokoomusnuorten kanssa joiden asenne on "jos minulla on kaikki hyvin, niin tiedän paremman vitut muista kun ne vaan on laiskoja ja tyhmiä". Vaihtoehtoja ei ole "koska pakko", vaihtoehtoja on, mutta ne kaadetaan suunnalta tai toiselta kuten kävi lapsilisien kanssa ja siinäpä se ongelma meidän poliittisessa päätöksenteossa onkin ja jäljelle jää vaan se höylä.

02.09.16 12:29

<TinQQ> Uberpelaaja Ymmärrän tilanteesi. Mihin sitten leikkaukset kohdistaisit? Korostan, etten vieritä syytä nykytilasta yhdenkään työttömän kohdalle yksilönä. Meillä on järjestelmä, jossa tällähetkellä on 360 tuhatta työtöntä ja laskutavasta riippuen 20-60 tuhatta avointa työpaikkaa. Tsemppaamalla ei kaikki pääse mitenkään töihin. Se mitä nyt tarvitaan on työmarkkinoiden uudistus sellaisiksi, jossa avoimia työpaikkoja aukeaa enemmän. Keinot ovat tiedossa, ne vain tarkoittavat heikennyksiä olemassaoleviin työehtoihin. Jos niitä ei haluta, ei saada töitä. Ei niitä mistään taivaasta tipu.

02.09.16 12:22

<Uberpelaaja> TinQQ Minun mielestä leikkaukset osuvat vähän väärään paikkaan. Ja hyvä jos sulle on 60€/vuosi vähän. Esimerkiksi nyt kun ne leikkaavat sekä työttömyysturvaa että kotihoidontukea niin se vaikuttaa minun perheen talouteen aika pahasti, näin vuokratyöläisenä(Joka ainut mahdollisuus päästä töihin) sitä kuitenkin on työttömänä aika suuren osan ajasta. Opiskelu olisi vaihtoehto, jos sitä ei tehtäisi vaikeammaksi koko ajan perheellisille. Eukko nostaa kotihoidontukea, jota leikataan. (Tilapäistä)Autoveroa nostetaan keskimäärin 35€/v, se kun maksetaan kerralla niin kyllä se minua kirpaisee.

02.09.16 12:12

<TinQQ> Tuo koko KIKY sopimus on ihan yhtä tyhjän kanssa. Paljon meteliä 50 sentistä. Tuota tahtia meillä menee 300 vuotta saada palkoissa kilpailukyky kiinni esim Saksaan nähden. Eikä siltikään ole vielä työmarkkinoita uudistettu joustavemmiksi. Vieläkään ei saada paikallista sopimista. Vieläkään ei voi paskaa työntekijää irtisanoa työsuoritteensa vuoksi (joka johtaa siihen ettei ketään uskalleta palkata pienemmissä firmoissa). Vieläkään ei yritys saa väistettyä voittoveroa investoimalla kuten Virossa jne. Sisältö on taas tuttua juustohöylä -hommaa, joka ei oikeasti vaikuta mihinkään. Perus AY.

02.09.16 12:08

<TinQQ> FernandoSolo Tuo on niin tyypillistä typeryyttä mitä kuulee joka päivä. "Tämä vaan yksi esimerkki, kyllä niitä jossain on varmasti hirveästi lisää". Niin varmaan. Ihan varmasti on jossain valtavasti lisää, kukaan vaan ei tiedä missä. Jos ei niitä joitain tuntemattomia hyviä leikkauksia tehdä, on se hyvä syy haukkua kulloinenkin hallitus typeriksi idiooteiksi. Todella loogista. Tällä me päästään eteenpäin. BTW: Jokainen puolue on jo ollut kerran hallituksessa viimeisen 3 hallituksen aikana. Eikä silti löydy niitä ihmeparannuksia. Onkohan teillä ihan realistiset tavoitteet?

02.09.16 12:05

<TinQQ> Suomi on nykyään yhtä isoa mielensäpahoittajien teatteria. Sieltä tai täältä leikataan 60€/vuodessa tai annetaan 60€/vuosi verohelpotusta, joka ei loppupeleissä ole kuin pieru saharassa, ja silti siellätäällä ollaan suut punasena karjumassa miten "köyhiltä viedään tuhkat pesästä!" ja miten mikään ei missään nimessä kelpaa. Vittu mitä paskaa. Romahtakoot koko järjestelmä. Valittajat saavat ansionsa mukaan. Meikäläisen moraali tätä kaikesta valittavaa kansanosaa kohtaan on täysi nolla. Jos ei 2% leikkaus kelpaa, otetaan 22% pois vuoden päästä väkisin.

02.09.16 12:02

<TinQQ> FernandoSolo Niin että haukutaan vaikkei ole itsellä esittää kuin 1/20 ratkaisu, mikä sekin on vain sinun mielestä hyvä. Joku muualla on ihan varmasti sitä mieltä että ehdoituksesi on huono. Ei leikkaukset ole koskaan kivoja. Pitäisi kuitenkin ymmärtää niiden välttämättömyys. Paljonko leikataan tulevaisuudesta, jos ei nyt saada valtiontaloutta kuntoon ja romahtaa koko järjestelmä? Käykö silloin paremmin vai huonommin kuin jos nyt leikataan 2% koulutuksen määrärahoista? Miksi haukkua Sipilää jos hän yrittää selvitä 2% kun vaihtoehto on 42%

02.09.16 11:50

<Professori Koivu> Tämäkö on parasta, mitä Juha pystyi omakehuviikolle lähettämään?

02.09.16 11:44

<Wuku> mäki vähän ehdoitan

02.09.16 11:43

<FernandoSolo> TinQQ 5.5 Miljardia "järkeviä leikauksia" ei ole olemassakaan, mutta edelleen "pakko" ei tee huonoista leikkauskohdista hyviä, eikä niiden päättäjistä suuria johtajia. Pelkästään jo Sipilän takinkäännöt monissakin asioissa tekee hänestä poukoilevan ja epäluotettavan oloisen ja ne ei lisää kuvaa tämän "osaavuudesta", arvostus pitää ansaita. Sillähän ei kuitenkaan ole mitään väliä, koska kaikki on meidän laiskojen saamattomies Suomalaisten vika jotka ovat vielä niin helvetin tyhmiä ettei ymmärretä, että aivan KAIKKI mitä nyt tehdään on omaksi parhaaksi ja mitään siitä ei saa kritisoida.

02.09.16 11:34

<FernandoSolo> TinQQ Ei kyseisillä esimerkeillä saada kasaan 1/20 5.5 miljardista, mutta ovat esimerkeinä mitenkä pienillä järkeistämistoimilla saataisiin aikaiseksi paljon ja moisia varmasti löytyisi lisää yhtä paljon. Sen sijaan, että höylätään hokien mantraa "on pakko". Toinen asia tietenkin on, mitenkä tehdyt leikkauspäätökset keikuttavat sitä kiikerää venettä, joka on KIKY sopimus sovitusta ja "sovitusta" tuntuu olevan vaikea pitää kiinni. Kun ei alunperinkään ollut selkärankaa minkäänlaisiin suoriin muutoksiin joita hehkutettiin, niin nyt halutaan vesittää se surullinen kompromissikin.

02.09.16 11:30

<FernandoSolo> TinQQ Leikaukset esimerkiksi koulutuksesta ovat auttamattomasti ampumista omaan jalkaan. Yksi harvoista Suomen valtaiteista on ollut poikeuksellisen hyvin koulutettu työvoima ja sen heikentäminen tulee puremaan meitä perseeseen. Tätäkin oltaisiin voitu kompensoida asettamalla lukukausimaksuja ulkomaalaisille opiskelijoille jotka eivät valmistuttuaan luultavasti jää Suomeen. Lapsilisien kohdalla oltaisiin voitu siirtyä progressiiviseen verotukseen joka osaltaan olisi vähentänyt leikkaustarpeita.

02.09.16 11:20

<OoC> TinQQ, jep, saavutetuista eduista ei kukaan halua luopua. Tuo palkkatulojen verotus on kyllä ihan älytön. Kaikille tasavero niin ei tarvii kenenkään kitistä. Olisi se järkevä veroprosentti sitten mikä tahansa, niin jos kaikki vaikka esim maksais 20% veroo, oli tulotaso mikä tahansa, niin ihmiset luultavasti pyrkis hanakammin parempiin hommiin. Julkinen sektori on tällä hetkellä aika paisunut ja raskas. Suojatyöpaikkoja on varmaan aivan helvetisti, ja onko kaikkea pakko asettaa 20 henkinen työryhmä ratkomaan?

02.09.16 11:19

<TinQQ> FernandoSolo Aivan. Sinä siis ehdoitat että ei tehtäisi niitä "huonoja leikkauksia" vaan "hyviä leikkauksia". Loistava idea, miksiköhän ei kukaan ole aiemmin tätä keksinyt? Mainitsetko vaikka 5,5 mrd edestä niitä hyviä leikkauksia? Jos et, niin voinet toki lopettaa Sipilän haukkumisen osaamattomaksi?

02.09.16 11:18

<FernandoSolo> Ajat ovat vaikeat ja niin on päätökset joita joudutaan tekemään. Kuitenkaan moinen ei tee huonoista leikauksista hyviä, tai vaikeista päätöksistä helpommin hyväksyttäviä, varsinkaan kun leikaukset ovat aika yksipuolisia ja niihin Sipilän "talkoisiin" ei ole tullut muita kuin vain niitä huono osaisi pakonedessä. Noh potkimalla se maahan kaatunut nopeiten nousee olipa kyse taloudesta, tai tavallisista ihmisistä eikö vain?

02.09.16 11:18

<TinQQ> Suomalaiset ovat tottuneet sosiaalidemokratiaan ja siihen että joku muu aina maksaa. Aina voidaan jotain menestyvää jossain muistaa lisäverolla. Nyt on kuitenkin käynyt niin hölmösti, että harvat oikeasti rikkaat ovat jo maasta lähteneet/lähdössä ja hyvätuloisetkin jo niin rajusti verotettuja että vaikka perinteisiä työssäkäyvien veroja nostetaan, ei verokertymä euroissa nouse. Tämä on uusi ja kiusallinen tilanne sosiaalidemokratialle. Mitäs sitten kun muiden rahat on loppu? Kuka sitten maksaa?

02.09.16 11:14

<OoC> Jo-Naz, niinpä, ei käy hallituksen porukkaa kateeksi. Sitä minä vaan ihmettelen että miksi asiantuntijoita ei kuunnella... Koffxd, sä elät varmaan jossain kummallisessa kuplassa? Vai ootko vaan kateellinen että joku tienaa enemmän kuin sinä? Se on kuule elämän valintoja. Myönnän toki että moni ihminen varmaan tienaa enemmän kuin olisi tarpeen, ja jotain rajoitteita olisi ehkä hyvä olla esim johtohenkilöstöön kuuluvilla palkan ja bonusten suhteen. Siltikin, se että tienaa enemmän, ei suoraan velvoita elättämään naapurin Timoa joka juo kaljaa ja ei edes yritä löytää töitä.

02.09.16 11:07

<TinQQ> Näitä hallituksen tekemisiä ja kansan reaktioita kun seuraa ei voi tulla kuin siihen tulokseen että Suomen kansa on vaan aivan saatanan typerä. Ansaitsee ihan kaiken sen köyhyyden mitä meillä lähitulevaisuudessa on edessä. Oikeaan osoitteeseen menee. Se kun valtion pitäisi samaan aikaan leikata 5,5mrd budjetista lopettaakseen velkaantumisen, mutta tehtävä se niin ettei mistään ja keltään leikata on vaan yksinkertaisesti mahdotonta. Jos mikään muu ei kansalle kelpaa, ei saada mitään. Oletteko koskaan kysyneet itseltänne miksi edelliset kolme hallitusta ovat olleet "niin surkeita"? Vaihtoehto?

02.09.16 11:04

<TinQQ> Mahtaisitkohan sinä mennä töihin jos verottaja ottaisi 50% palkasta pois? Et tietenkään, koska eihän SINUN tarvitse niin paljoa antaa pois. Jonkun muun vaan tarvitsee. Joku muu jossain ihan varmasti voi antaa pois 50% palkastaan koska eihän se joku muu sillä mitään tee. Sosiaalidemokratiaa taas parhaillaan. Niillä joilla on jotain jäänyt elämässä säästöön tulee maksaa tuntuvasti niiden puolesta, jotka kaiken heti tuhlaavat. Tämä on niin epämotivoiva ajatusmalli ettei mitään rajaa. Tällä aikaansaa oleskeluyhteiskunnan, jossa ei tehdä mitään kun muutenkin saa rahaa niiltä jotka tekevät.

02.09.16 11:00

<TinQQ> Koffxd Mistä lähtien tässä maassa on alettu yleisön mielipiteellä linjaamaan minkä verran kelläkin saa olla rahaa ja että mistä yli voidaan kaikki ottaa pois? Nyt täytyy hieman ymmärtää miten talouselämä pyörii ja mikä motivoi ketäkin. Mikä on se oikeutus, jonka mukaan viitseliään pitää luovuttaa omaisuuttaan valtavissa määrin pois?

02.09.16 10:49

<Koffxd> Jo-Naz Millä tavalla Suomi on kovatuloiselle vittumainen paikka? Jos jollakulla on varaa maksaa enemmän ja silti elää luksuselämää niin täytyy kyllä ihmetellä missä se vittumaisuus näkyy. Kuinka paljon enemmän rikkaille pitäisi jäädä rahaa, että ei vituttaisi maksaa "köyhien elämistä"?

02.09.16 10:47

<lask90> Onneksi näytän itse Vladimir Putinilta. Häntä tuskin kukaan vihaa :)

02.09.16 10:39

<Valkoinenkuolema> hatwok Muista jutan norsunvittunaama ja stubin maaninen kestohymy kun tietää että ukko käyttäytyy kameroiden ulkopuolella kuin pikkulapsi.

02.09.16 10:29

<Jo-Naz> Nyt on kyllä pakko hieman avautua aiheesta. En ole itse rikas, mutta töitä olen tehnyt aina. Sipilän tehtävä on sellainen että kukaan ei siitä selviäisi niin että porukka olisi tyytyväisiä. Kukaan ei haluaisi että itseltä otetaan pois, mutta jotain tarttis tehdä. Suomi on jo nyt vittumainen paikka kovatuloisille, joten en tiedä kuinka pitkälle työtä vieroksuva kansanosa haluaisi rikkaiden varoilla elämisen viedä. Josko jollakulla olisi täydellinen ratkaisu, eiköhän Juhakin sitä kuuntelisi. Asiat ei ole niin musta-valkoisia kuin porukka tuntuu kuvittelevan. One shit storm ordered.

02.09.16 10:25

<alpin> Eiks sillä oo edes kenkiä jalassa?

02.09.16 10:12

<Rofloplex> hatwok No varsinkin Kataisen! Tyyppi ei edes yrittänyt tehdä mitään ja pääsee kuin koira veräjästä siitä huolimatta että oli koko Suomen historian paskin pääministeri

02.09.16 10:04

<MikkoP> Ensin kerrottiin tiukista leikkauksista ja kaikki oli vihaisia. Sitten kerrottiin vieläkin tiukemmista leikkauksista ja kaikki oli entistä vihaisempia. Sitten sanottiin että ne entistä tiukemmat leikkaukset ei tulekaan ja kaikki on onnellisia. Kikka numero 32.

02.09.16 10:00

<VSOP> Kepu pettää aina, ja Sipilä on siinä touhussa suurmestari

02.09.16 09:35

<Garbanzo> Draganta Koetin miettiä ihan tosissani että mitä Sipila on sanonut, siis jotain mikä jäis mieleen. Ei tuu mitään.

02.09.16 09:02

<hatwok> Mieti kuinka perseestä olis muistuttaa ulkonäöltä jotain vihattua politikkoa. Mua ainakin on alkanu Kataisen, Räsäsen ja Sipilän naamat vituttamaan aika urakalla. Ja tietty Merkel.

134
02.09.16 08:41

<JotusJoonas> Miehellä on fläppitaulu. Onsekin nyt perkele uutinen

02.09.16 08:32

<Draganta> Järkevin lause mitä Sipilä on päästäny suustaan tällä kaudella

191
02.09.16 08:30

<Kahvikuppi pireol> Ai, en mä vaan nähny..? Kjeh kjeh...

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 20 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mikä on mielestäsi suurin ilmastonmuutoksen aiheuttaja?

Autoilu
Lihan syönti
Teollisuus
Liikaa ihmisiä
Maapallon normaali lämpenemisjakso
Alienien syy
Vihreiden propagandaa koko ilmastonmuutos
Joku muu, mikä?

SAMANKALTAISIA

sipilä

12 998 katselukertaa

Lapset kertoo vitsejä

11 797 katselukertaa

Sipilä Pornhubissa

15 348 katselukertaa

Mies kertoo edellisistä öistä

10 286 katselukertaa

Ronald Reagan kertoo vitsejä.

11 606 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.