Quantcast

Lähettäjä:

(laitela) (laitela)

Sopeutuminen yhteiskuntaan

Toisinaan tuntuu siltä, että sopeutuakseen yhteiskuntaan joutuu repimään suuren palan pois omasta minuudestaan.

4.2 / 5 (97 ääntä)

Sopeutuminen yhteiskuntaan - Toisinaan tuntuu siltä, että sopeutuakseen yhteiskuntaan joutuu repimään suuren palan pois omasta minuudestaan.

Julkaistu: 4.9.2016 11:42

2.5K

Lähettäjä: (laitela) (laitela)

Otsikko: Sopeutuminen yhteiskuntaan

Kuvaus: Toisinaan tuntuu siltä, että sopeutuakseen yhteiskuntaan joutuu repimään suuren palan pois omasta minuudestaan.

Hakusanat: Sopeutuminen, yhteiskunta, työ, elämä, maailma, ihminen, minuus, persoona, mieli, sääntö, pakko, laki, järjestys, koulu, palapeli, osa,

4.2 / 5 (97 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-09-04 11:52:21

+69443

<WremahThD>

Tässä on se ongelma, että pitää tajuta ettei maailma ole mikään 3-vuotiaalle suunnattu 10 palan palapeli, vaan enemmänkin miljoona kertaa suurempi palapeli. Jokaiselle löytyy paikka jostain, mutta jos tuijotat vain niitä 10 palasta ja kiristelet hampaitasi kun et juuri nyt SIIHEN kohtaan mahdu, etkä huomaa suurempaa kokonaisuutta niin sitten ollaan heikolla hapella. Silloin voit joko muokata itsestäsi väkisin sellaisen joka siihen pieneen neliöön mahtuu, tai sitten ottaa askeleen taaksepäin ja huomatakin yhtäkkiä että siellä onkin jotain paljon enemmän.

256

Kommentit (36)

Piilota OFF-Topic keskustelu

05.09.2016 13:18

<anzba> McM8 jaa-a eipä noissa mitään vikaa ole noissa piirteissä.. itse en ole skeptikko.. mutta naispuoleinen sovinisti (lähinnä naureskelen nyky feministie kotkotuksille). ja kyllä eipä tässä nykyään voi olla kun kyyninen kun kaikki tuntuu menevän vaan todella typerään suuntaan.. niin maailmanmenossa kun muussakin ja kun heität ilmoille jotain realistista asioista saat leiman jos toisenkin tai naureskeluja vihat niskaasi.. jne.. :P

05.09.2016 11:35

<daathi> McM8 Häh, mitä oiket selität? Yli puolet Rasialaisista, minä mukaanlukien, menee samaan kategoriaan sun kanssa. Paitsi etten ole nainen :D Mut...mut..itseasiassa oot oikeassa, fug :|

05.09.2016 07:41

<McM8> WremahThD Vaan kun ystäviä ja samanhenkistä seuraa ei vaan löydy, alkaa itsensä muuttaminen olla parempi vaihtoehto kuin yksin oleminen. On hyvin hankala löytää ystäviä, kun on skeptikko, kyynikko, nörtti ja antifeministi nainen. :/

04.09.2016 23:30

<wheel_spin> Aina välissä sitä ajattelee, että jos aiemmin olsi tehnyt eri valintoja, olisiko kaikki nyt paremmin? Ehkä olsi, ehkä ei. Valinnoilla on vaikutusta, mutta aikaisemmista ratkaisuista on turha ruoskia itseä. Tietenkään "virheitä" ei kannata toistaa, mutta aiemmat valinnat on tehty aiemman tiedon ja parhaan harkinnan mukaan. Kaikesta tästä onneksi oppii jos vain haluaa. Ja tuo väkisin kuvioon sopiminen? Ei ole typerämpää asiaa ja toivottavasti loputkin asian kanssa painiskelevat päästävät irti tuosta pakottomasta pakosta.

04.09.2016 23:14

<Enmittee> PEMM: Aivan. Ihminen hallitsee aika vähän omaa elämäänsä oikeasti. Kaikki on niin kiinni ajasta ja paikasta. Ei ihmiselle tarjota rajattomasti valintoja. Eikä kaikille ole sitä oikeaa saati sitten edes paikkaa tässä maailmassa. Oman paikan voi koittaa tehdä, mutta ei sellaista välttämättä vain löydä jonain päivänä.

04.09.2016 22:10

<sampsap> olen neljätoista ja tämä on syvällistä

04.09.2016 21:17

<Nuffsaid> WremahThD Olen samaa mieltä ton "jos olisin silloin tehnyt näin ja näin niin nyt olisi ehkä asiat näin" kanssa. Itse olen tuhlannut niin paljon aikaa elämästäni murehtien asioita mitä olen tehnyt väärin. Niistä kannattaa oppia, eikä elää niiden armoilla. Muistelen niitä asioita ja se saa mut taas näkemään valoisampaa tulevaisuutta. Teen vapaa-aikana paljon juttuja, mitkä auttaa miua lähemmäksi omaa unelmaani. Moni ajattelee et vapaa-aika pitää ryypätä ja rentouta, ja töiden takia ei ehdi tekemään muuta järkevää.

04.09.2016 19:31

<WremahThD> DAI Koska palapeli on metafora, ja kuten puhuin miljoonakertaisesta palapelistä, tarkoitin sillä sitä että maailmassa on lukematon määrä eri paikkoja ja meille jokaiselle on sellainen. Oman historian tunteminen EI ole taivaanrannan maalailua, mutta sain kirjoituksistani sellaisen kuvan että peilaat nyt kaikkia oman elämäsi kautta. Pahoittelen jos tämä oli väärinkäsitys.

04.09.2016 19:23

<Julmettua> Toiset näkevät tulevaisuuden palapelin sellaisena, missä palat ovat kaikki samanlaisia. Kaikki palat käy kaikkialle ja lopputulos on sekava eikä pysy kasassa

04.09.2016 19:23

<jormaspekka> oudon muotoinen mulkku tuolla palalla

04.09.2016 17:26

<DAI> Elämä ei ole palapeli. Ei sulle, eikä mulle ole täällä valmista paikkaa.

04.09.2016 17:25

<DAI> WremahThD: Mitä sä oikein selität?! Oman historian ja valintojen merkityksen tunteminen ei todellakaan ole taivaanrannan maalailua, vaan se on välttämättömyys, jotta tulevaisuudessa ei toista menneisyyden virheitä. Sinä ite yrität selittää, miten elämä on palapeli ja jokaiselle on oma paikkansa. Se on taivaanrannan maalausta. Valmiita paikkoja ei ole kenellekkään, vaan se paikka täytyy tehdä itse. Sen paikan löytääkseen täytyy tehdä kompromisseja. Tähän prosessiin liittyy asioita mihin ei voi vaikuttaa, mutta silloin täytyy poistua omalta mukaavuusalueelta ja sopeutua.

04.09.2016 15:46

<Suuri-Päällikkö> Sori, mulle tuli tilaisuus taas tähän kiiluvakatseiseen propagandaan.

04.09.2016 15:46

<Suuri-Päällikkö> WremahThD Sitten joku vitun idiotti tulee ja alkaa tunkea erilaisen, täysin siihen rakenteilla olevaan palapeliin yhteensopimattoman palapelin paloja joista pari saattaa sopia uuteen palapeliin, mutta lopputulos on helvetinmoinen sekasotku joka ei tyydytä ketään. Ja jos joku yrittää pistää vastaan niin sanotaan, että "Nämä palat on pakko ottaa tänne kun siitä palapelistä mistä ne otettiin tuli niin hirvittävän julma, suvaitsematon ja väkivaltainen kuva!". Hipheijaa.

04.09.2016 15:33

<MrFiufaufou> "olen uniikki lumihiutale" sarjakuvaa

04.09.2016 15:17

<Cinere> WremahThD Lisäksi pitää muistaa, että sellainen ideaali palapelin palanen ei välttämättä olekaan realiteettien mukaan niin kiva juttu. Esimerkkinä vaikkapa oma alani biologia: kun ei ole yrityksiä, saa tapella alati hupenevista julkisista työpaikoista. Parempi keksiä jotain muuta, vaikka olisi siistiä olla tutkija mielikuvissa -todellisuudessa pätkätyötä ja hyvin suurta epävarmuutta. Jos siis edes olisi päässyt alalle, mutta valitsinkin lapset. Nyt täytyy työllistyä muualle = lisäkoulutusta.

04.09.2016 14:40

<Fallstar> WremahThD Kommentin poistin, sillä se viittasi top-kommenttiisi, ja huomasin vasta lähetä-nappia painaessa, että asiasta oli keskusteltu vielä enemmän, ja vetäydyin lukemaan.

04.09.2016 14:39

<WremahThD> Fallstar Ainakin sinä olet oikeilla jäljillä, jatka samaa rataa, mikään ei ole mustavalkoista. Vaikka kuinka yrität katsoa laajasti niin AINA löytyy jostain poikkeuksia sekä kujia joihin silmät ei yllä.

04.09.2016 14:33

<trevize> Kyllä maailma näyttäytyy monelle ihmiselle paikkana, jossa ei ole liiemmin mahdollisuuksia. Ne ketkä pärjäävät "hyvin" ajattelevat sen olevan etupäässä heidän oman tarmokkuuden/neuvokkuuden ansiota. Mitä se varmasti paljolti onkin. Kaikille ei kuitenkaan maailmassa jaeta lähtöön samoja kortteja. Lisäksi sattumulla on myös oma osuutensa siinä. "Huonosti" pärjäävät tietysti vetoavat tähän. Totuus lienee jossain siinä välissä. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että jokaisella ihmisellä on oma tarinansa.

04.09.2016 14:16

<WremahThD> On aivan helvetin helppo sanoa että "jos olisin silloin tehnyt näin ja näin niin nyt olisi ehkä asiat näin", koska sillä ei ole mitään väliä. Se on haihattelua, se on taivaanrannan maalaamista. Tilanne on se mikä se on eikä se ole enää sinusta kiinni. Jos sinä itse olet itsesi siihen tilanteeseen ajanut jossa olet, se on SINUN elämäsi, SINUN tilanteesi, SINUN näkökulmasi ja SINUN ajatuksesi. Älä silti katso maailmaa itsesi lävitse ja pidä sitä faktana, koska sinä et ole mikään maailman muotti, sen voin luvata.

04.09.2016 14:13

<WremahThD> DAI Omat valinnat vaikuttavat, mutta fakta se ei ole. Oma kokemuksesi on fakta ainoastaan sinun maailmassasi. Peilaat omaa elämääsi maailmaa katsoessasi, mutta tajut vain omat valintasi. Lapsi uskoo että kuilun yli pääsee jos kasvattaa siivet, tai tilaa helikopterin joka sinne vie. Lapsi uskoo että raha kasvaa puussa ja että on mahdotonta ettei ole rahaa johonkin leluun. Aikuinen taas tajuaa että näin ei aina ole. Aina et voi vaikuttaa siihen mitä tuleman pitää tai mitä tapahtuu, joskus jäät väkisin jalkoihin. Olet idealistinen, mutta jälkiviisaus ei aina auta.

04.09.2016 13:45

<PEMM> WremahThD Sanoisin näille tapauksille: YH - oma valinta, ellei kyseessä ole leski. Nuorelle - oma valinta. 10 vuotta osa-aikaista duunia - oma valinta. Ehkäpä ainoa näistä tapauksista on tämä nuorena sotaan joutunut, jolle en voisi sanoa yhtään mitään vaan vain tarjota myötätuntoa. Suuri osa ihmiseen vaikuttavista asioista ei ole itsestä kiinni (perhe mihin syntyy, fyysiset ominaisuudet, mahdolliset onnettomuudet, yhteiskunta etc.) mutta se, miten näihin ongelmiin vastaa on itsestä kiinni.

04.09.2016 13:35

<Nickysix> kuva antaa olettaa että leikkely tapahtaa valmistumisen jälkeen. eihän se niin mene vaan koulussa tungetaan väkisin siihen muottiin ja kun koulusta pääsee nii sittenhän se suurenpi kokonaisuus vasta avautuu. ei siinä vaiheessa tarvi väkisin tunkea mihinkään.

04.09.2016 13:29

<DAI> Se, miksi minulla nyt menee niin huonosti, johtuu siitä että en aikanaan osannut ja uskaltanut tehdä tarpeeksi suuria kompromisseja. Yhteiskunta ei ollut se, joka minut tähän asemaan ajoi, vaan minä itse. Meidän kahden ero on siinä, että minä ymmärrän tämän faktan.

04.09.2016 13:26

<DAI> WremahThD: En usko että minulla on se kapea katse. Missään en puhunut, että kaikki onnistuu tai on itsestä kiinni. Tiedätkö mitä kompromissi tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että joudut poikkeamaan siitä, mitä itse haluat. Syyt voi tulla aivan mistä tahansa, vaikka sieltä yhteiskunnasta. Valitse ala, joka kiinnistaa > saa huonoa palkkaa. valitse ala, joka ei kiinnosta > saa hyvää palkkaa. Minun oma elämä on menny niin vituiks sekä omien valintojen takia, että asioiden joihin en itse pysty vaikuttamaan. En todellakaan elä missään pilvilinnassa.

04.09.2016 13:14

<WremahThD> DAI Hyvin hyvin kapeakatseinen ja lyhytnäköinen näkökulma. Elät jossain pilvilinnassa jossa kaikki menevät putkeen ja kaikki on itsestä kiinni? Joskus joudut mitä luultavimmin kuitenkin siihen tilanteeseen että huomaat, että ei auta vaikka mitä teet, se ei ole enää sinusta kiinni. Luettelin lisäksi tietääkseni jo jotain kohtia joissa yksilöllä on laihat mahdollisuudet vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Kaikki ei ole utopiaa tai satua jossa asiat vain toimivat, näin ei vain yksinkertaisesti ole.

04.09.2016 12:34

<DAI> WremahThD: Se, että osa ei löydä sitä paikkaansa tai on haluton edes etsimään sitä, vaan sen sijaan seuraa sokeasti niiden "muiden" mielipiteitä, ei liity asiaan millään tavalla. Se on ihan yksilön oma ongelma. Mikään ei estä lukemasta feminismin maisteriksi, jos sitä haluaa. Siitä on silti turha syyttää muita, jos alalta on vaikea saada töitä tai hyvää palkkaa. Kuten sanoin, joskut kompromissit ovat suurempia. Ja kerro toki tilanne, jossa ihminen joutuu luopumaan elämästään yhteiskunnan vaatimana? En tiedä yhtään sellaista tapausta.

04.09.2016 12:32

<Jänskä> Työtä meidät on tehty tekemään ja siitä meidän ilomme syntyy

04.09.2016 12:19

<WremahThD> DAI Elämä voi osakseen olla kompromisseja, mutta jotkut joutuvat luopumaan oikeudesta elämään täyttääkseen jonkin aukon yhteiskunnassa, joka on loppujen lopuksi olemassa vain meidän omassa päässämme.

04.09.2016 12:18

<WremahThD> DAI Sekin on totta. Elämä on kompromisseja. Mutta puhu kompromisseista ihmiselle joka on tehnyt eläkeikään asti työtä josta ei pidä. Puhu siitä yksinhuoltajalle joka tekee kahta paskaduunia elättääkseen perheensä. Puhu nuorelle joka joutuu opiskeleman alaa josta ei pidä vain sen takia että on kaikista "järkevin ja sinua hyödyttävin" vaihtoehto MUIDEN mielestä. Puhu siitä tyypille joka tekee kymmenettä vuottaan osa-aikaisena työtä, joka ei pysty liikahtamaan sijoiltaan koska muuten kaikki romahtaisi. Sano se sille joka joutuu nuorena sotaan ehkä ei koskaan enää palatakseen ehjänä takaisin.

04.09.2016 12:05

<Sfinksi> WremahThD Rasia jaksaa yllättää. Tällä kertaa filosofiaa 5/5

04.09.2016 12:00

<DAI> WremahThD: Sopeutumista kulloinkin vaadittaviin olosuhteisiin ei todellakaan voi rinnastaa siihen, että joutuu leikkaamaan itsestä käsiä, jalkoja tai palapelin paloja irti. Sopeutuminen on uuden oppimista, vanhan tiedon tuomista ajantasalle ja sen hyväksymistä, että aina ei vain voi maata siellä omalla mukavuusalueella. Elämä ei ole palapeli. Täällä ei ole kenellekkään valmista paikkaa, vaan kaikki paikat on pieniä tai suuria kompromisseja. Mutta nämä kompromissit eivät vaadi itsensä hajoittamista ja väkisin muokkaamista uuteen uskoon.

04.09.2016 11:55

<timppae> Onko se nyt niin muotteihin pakottamista jos odotetaan että hoidat asiasi itse ja järjestät elantosi, sekä että sinulta odotetaan ettet riehu tai tuhoa paikkoja kun siltä tuntuu?

04.09.2016 11:52

<WremahThD> Tässä on se ongelma, että pitää tajuta ettei maailma ole mikään 3-vuotiaalle suunnattu 10 palan palapeli, vaan enemmänkin miljoona kertaa suurempi palapeli. Jokaiselle löytyy paikka jostain, mutta jos tuijotat vain niitä 10 palasta ja kiristelet hampaitasi kun et juuri nyt SIIHEN kohtaan mahdu, etkä huomaa suurempaa kokonaisuutta niin sitten ollaan heikolla hapella. Silloin voit joko muokata itsestäsi väkisin sellaisen joka siihen pieneen neliöön mahtuu, tai sitten ottaa askeleen taaksepäin ja huomatakin yhtäkkiä että siellä onkin jotain paljon enemmän.

256
04.09.2016 11:51

<Hilsi> Kravatti on ainakin hyvässä paikassa :3

04.09.2016 11:45

<Kurukka> Sen takia sitä kutsutaan sopeutumiseksi. Se ei aina ole kivaa, mutta usein välttämätöntä.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 41 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Malliin sopeutuminen

31 537 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.