Lähettäjä:

mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Sossurotta vs. aktiivimalli

3.8 / 5 (122 ääntä)

Sossurotta vs. aktiivimalli

Julkaistu: 9.2.2018 21:27

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: mustalaisnaamio mustalaisnaamio

Otsikko: Sossurotta vs. aktiivimalli

Hakusanat: sossurotta, aktiivimalli, kela, te-palvelut, sosiaali, asema, turtles, mestari, tikku, ,

3.8 / 5 (122 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-02-09 22:23:24

+8462

<The Shamrock> +5 RR

Aktiivimallissa ehkä eniten häiritsee se, että tuntuu nyt siltä että byrokratiaa vaan kasvatettiin lisää sen sijaan että sitä yritettäisiin purkaa. Aika monta miljoonaa maksaa tämä aktiivimalli ja saatu hyöty on vähintäänkin kyseenalainen, pakkasen puolelle taitaa jäädä. Saadaan ainakin työkkäriin lisää työntekijöitä. En ymmärrä tätä työttömien työnhakijoiden turhaa "alistamista". Työkkärien pitäisi olla paljon tiiviimmin tekemisissä paikallisten yritysten kanssa ja olla aidosti oikea työnvälittäjä. Kyllä niitä yrityksiäkin ärsyttää käyttää aikaansa turhaan "feikki" työhakemuksiin.

135

Aika: 2018-02-09 22:15:17

+13468

<FrankCastle> +5 RR

Jos joku päättää olla pysyvästi työtön ilman jotain helvetin hyvää syytä (sairaus, vakava vamma, vanhuus, jne) niin sietääkin tulla alistetuksi. Puolittaisin moisten toimeentulot ihan vain veronmaksajia ajatellen.

82

Aika: 2018-02-09 23:56:21

+115887

<lask90> +5 RR

"Aktiivimalli ei leikkaa mitään keneltäkään eikä aiheuta kustannuksia" -Sampo Terho. Mitä itse näen, niin työvoimatoimistot ja kela hakee kymmeniä käsittelijöitä lisää ja syrjäseudun ihmiset eivät aina saa tarpeeksi työtä/työkokeilua eivätkä voi vaikuttaa turvan vähenemiseen. Eli rehellisesti sanottuna nostaa kustannuksia ja leikkaa ihmisiltä. Eikö olisi sama laittaa kustannukset suoraan ihmisille kuin luoda uusi raskas järjestelmä joka ei auta mitään?

75

Aika: 2018-02-09 23:30:28

+1099

<Skippari> +5 RR

Kikyn piti olla ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin. Sopimuksessakin oli, että työttömyystukiin jne ei kosketa koska kiky ajetaan läpi, niin silti sitä sopimusta rikotaan. Tämä aktiivimalli rikkoo juuri sitä sopimusta minkä hallitus teki

59

Aika: 2018-02-09 22:00:34

+18529

<MösjööTipsu> +5 RR

Ehkä joku kokee, et aktiivimalli alistaa ihmistä. Mut toisaalt ei se työttömyyskorvaus oo mikää ihmisoikeus. Ajat menee kovemmaks, joten kannattaa olla semisti tyytyväinen, et koko paska edes yritetään pitää pystyssä, eikä viitata kintaalla koko asialle. Kuka sen muka päättää, ettei huonommat ajat ois viel edessä.

25

Kommentit (49)

Piilota OFF-Topic keskustelu

05.03.18 23:22

<MösjööTipsu> OmppuCC Ainahan ne huonot ajat köyhää koskee, siitä ei pääse mihinkään. Raha tulee rahan luo, ja toiset ei ikinä rikastu, vaikka miten yrittävät ja parhaansa tekevät. No on tässä jokaisella kuitenkin jonkilainen elintaso säilynyt, kun sitä täällä pystyy surkuttelemaan.

24.02.18 15:39

<OmppuCC> MösjööTipsu: Taitaa olla ajat lähinnä kovat köyhille. Ehkä ei olisi jos raha ei johtaisi politiikkaa. Rikkaat muka maksavat eniten veroja, mutta ei suostuta vertaamaan kun ansiotuloja, sillä eihän köyhä edes tiedä muista tulomuodoista.

13.02.18 19:57

<MunkkiPchia> MösjööTipsu Tästä sain selvää ja olen samaa mieltä, toivotan onnea tulevaisuuteen ja päivän jatkoa

12.02.18 23:07

<Monitoimimooses> Ei se aktiivimalli "sossurotan", mikälie tahdonvarainen pitkäaikaistyötön onkaan?, elämään vaikuta paskan vertaa. Samat sossutuet tulee tilille yhtälailla. Vaikuttaa vain korkeamman ansiosidonnaisen ansainneiden aktiivisten työnhakijoiden elämään.

12.02.18 14:23

<MösjööTipsu> MunkkiPchia No antaa olla. Ei me kuitenkaan tulla ymmärtämääm toisiamme.

12.02.18 10:03

<MunkkiPchia> MösjööTipsukommentista ei saanut selvää

11.02.18 11:44

<sika> Multitron Automaatio on "syönyt" työpaikkoja teollistumisen alusta lähtien. Samaan aikaan hyvinvointi on vain lisääntynyt ja lisääntynyt. On harha, että automaatio veisi työt. Se vie tietyt työt, mutta uusia tulee tilalle. Tuolla logiikalla pitäisi ojatkin kaivaa lusikalla, että on paljon töitä eikä automaatiolle anneta valtaa!

11.02.18 04:54

<Multitron> Porukka elää jossain omassa fantasia-maailmassa, missä kaikille on töitä jos vain haluavat; ei ole ollut totta 20:neen vuoteen. Aika herätä nykypäivään. Automaatio syö työpaikkoja kiihtyvään tahtiin ja jossain kohti pitää alkaa tinkimään työolosuhteista, eikä vain leikkiä että maassa on kaikki hyvin koska itse sattui saamaan töitä.

11.02.18 04:45

<Multitron> Rotat nyt rottailee niin kauan kuin sosialismi on olemassa, ei siihen muu auta kuin kiljotiini. Oikeat rotat nyt kumminkin ovat vähemmistö työttömistä, suurin osa menisi töihin jos niitä olisi. Resurssit tulisi suunnata työpaikkojen luomiseen, eikä rottien pakottamiseen olemattomiin töihin. Totuushan on, että Suomen työvoima ei ole kilpailukykyinen, johtuen kaikista näistä etuuksista mitä työntekijät saavat. Poistetaan esim. työnantajan velvollisuus työterveyshuollosta, niin on samantien enemmän varaa palkata porukkaa. Tehdään helpommaksi erottaa työntekijöitä, on pienempi kynnys palkata.

11.02.18 00:47

<WarMouse> Jokainen asuu ja tekee mitä haluaa, omalla kustannuksella.

10.02.18 22:58

<MrFiufaufou> The Shamrock Kyllä se niin on että työttömiä lusmuja on ainakin pelaajakunnassa tuhansittain. Päivittäin saa kuulla kymmeniä kertoja kuinka tänäänkin keskiviikkona pelkkää kaljaa ja cs. Jotain näillekkin on tehtävä, kun eivät edes yritä edetä elämässä. Mutta olen todellakin sitä mieltä että aktiivimalli ei ole ainakaan se joka kaiken ratkaisee. Työkkärin todellakin pitäisi olla yhteydessä enemmän yrityksiin yms, oikea työllistäjä.

10.02.18 21:30

<Kapa53> EvilJukka Itseä ei kyllä vituta lähtökohtaisesti maksaa työstäni veroa, jolla ylläpidetään turvaverkkoa jos työt menevät alta. Ja oikeasti, niitä vapaamatkustajia on ihan helvetin pieni prosentti. Suurin osa haluaa sen riittävän toimeentulon ja sitten on tämä pieni elämäntapahippiosuus joka ei tee duunia, ja maksan kyllä sen pienen veroprosenttini mukisematta myös heille. Jos pärjää sillä muutamalla satkulla kuussa, ok.

10.02.18 19:56

<MösjööTipsu> MunkkiPchia,PandemicZ. Tulevaisuus näyttää toki paremmalta, mut mikä estää kelkkaa kääntymästä huonompaan suuntaan. Ei tääl uskomalla mikään etene ja kiveen hakattu oo. Kuten ei ole kiveen hakattu sekään, et sosiaaliturva jatkuis ikuisesti. Yks meijän ihmisten ongelmista on se, et me ei osata millään taval varautuu tulevaan. Kun tulee hyvät ajat, niin luullaan sen jatkuvan ikuisesti. Kun lama iskee, niin parutaan sitä, kunnes asiat paranee. Ja taas hetken päästä ollaan samassa jamassa. Tietyissä asioissa kun kannattais elää ennemmän kuin päivä kerrallaan.

10.02.18 19:14

<Jiusonium> Olen aktiivimallin puolella. Se ei vaikuta tavalliseen työttömään työnhakijaan, joka oikeasti haluaa työllistyä, millään. Se vaikuttaa nimenomaan niihin rottiin, jotka haluavat ilmaista rahaa kotiin tekemättä mitään. Mutta niihinkin rottiin se vaikuttaa vain alle 5% leikkauksella. Se ei ole yhtään mitään.

10.02.18 16:44

<FrankCastle> En kyllä tiedä miten tasa-arvo liittyy siihen että osaa laskea oman tulorajansa, hankkii ne laput mitä kela suht selkeästi pyytää olemaan, ja toimittaa ne ajallaan. Toki kela möhlii joskus, siksi mainitsinkin tuon viikon viivästyksen. Perjantaina toimitettu tarvittavat laput ja maanantaina soittelivat että unohtivat yhden jutun vielä. Se toimitettiin tiistaiksi ja viikon myöhässä tuli rahat ja aivan oikein. Mutta jos nyt sun tilanteessa vaikuttaa vain se ettet osaa/jaksa/vaivaudu ottamaan asioista selvää niin en mä tiiä mitä tähän lisätä. Jos taas tiedät miten hommat menee niin ihmetyttää.

10.02.18 16:37

<hanskaaja> EvilJukkaHieno kuulla että onnistuu. Ehkä toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset kelan maailmassakin. Itse toivoisin kelalle reaali-aikaista tulovalvontaa, vaikka en big brother maailmaa kannatakaan. Haluaisin vain tehdä töitä edes välillä miettimättä jokaista euroa. Syytän tilanteesta itseäni koska en ole Einstein, enkä pysty opiskelemaan täysillä, ja poliitikkoja jotka petaavat kavereilleen suojatyöpaikkoja byrokratiaan.

10.02.18 16:23

<FrankCastle> hanskaaja En tiedä minkälainen byrokratia sun tilanteessa vaikeuttaa noin paljon että 2kk pitäis elää yhden työkeikan jälkeen, oma muija on onnistunu ainakin pitemmän aikaa saamaan kaikki tuet joko ajallaan tai viikon viivästyksellä toimittamalla oikeat liput ja laput ajallaan kelalle.

10.02.18 16:02

<hanskaaja> EvilJukkaJoo kävisin 6 tuntiakin ihan mieluusti, mutta sillä kuuden tunnin palkalla pitäisi elää seuraavat 2 kuukautta. Kiitos kelan raskaan byrokratian.

10.02.18 15:03

<FrankCastle> Älypuhelinsossupummi: "Toimeentulo on ihmisoikeus! Jos haluaa niin saakin olla pysyvästi työtön! Valtion on kustannettava!"Valtio: "No jos nyt tekisitte vähintään 6 tuntia kuukaudessa, tai verrannollisesti puolitoista tuntia töitä tai töihin verrattavaa toimintaa viikossa niin saatte pitää tukenne."Pummi: "Mitä vittua älkää ny vähentäkö meijän tukia! IHMISOIKEUS!"

10.02.18 14:30

<hanskaaja> Saispa työtä josta sais PALKKAA, mut ei porvarit haluais että tekisin työtä kolmella riisillä ja yhdellä pavulla viikon. Ei onnistu metsätyöt sillai, mieluummin olen työtön kun sillä saa jopa leipäpalan ruokajonosta.

10.02.18 14:29

<sika> PandemicZ Oletko tosiaan sitä mieltä, että jollakin ihmisellä on oikeus olla tekemättä yhtään mitään ihan vasitella ja hänet kuuluu tekevien elättää? Toivottavasti kaltaisesi ajattelijat eivät pääse enemmistöön tässä maassa... Perusturva toteutuu jo nyt, sillä aktiivimallin ahdistaessa voi aina jättäytyä toimeentulotuelle. Eli ihmisoikeusnäkökulmasta ongelmaa ei ole eikä ole tulossa. Corollaa ei toimeentulotuella kyllä saa, mutta se on ihan oikein. Vapaus liikkua muuten kuin omin jaloin on myös ansaittava työnteolla.

10.02.18 14:21

<PandemicZ> En jaksa tästä sen enempää "keskustella", kun se ei ikinä talouskonservatiivien kanssa johda mihinkään, mutta sanon tämän ja sen jälkeen voitte soutaa ympyrää itseksenne :) Sosiaaliturvan saa tekemättä yhtään mitään ja niin sen pitääkin olla. Työnteolla sitten ansaitaan se parempi elämä kuin se sosiaaliturvan jokapäiväinen nuudelisoppa ja 90-luvun Corolla (jos sitäkään). Jos taas on tyytyväinen nuudeleihinsa, niin se on hänen ihmisoikeutensa siinä pysyä vaikka kuolemaansa asti. Minä en sitä halua ottaa pois ja ihmisoikeudet olisi ihan kiva säilyttää. The end, jatkakaa keskenänne.

10.02.18 14:14

<sika> PandemicZ Yritin lisätä edelliseen, mutta ehdit väliin. Enpä viitsi poistaa viestiä siis, vaikka saman sanoin nyt kahdesti.

10.02.18 14:13

<sika> PandemicZ Ei käsien päällä istuminen ole ihmisoikeus. Asuinpaikan valinta toki on, mutta ei ole mitään pakkoa valtion sinne elämistä kustantaa ilman mitään vaateita. Toki ihmisoikeusjulistuksessa todetaan oikeus turvaan työttömyyden sattuessa, mutta eihän sitä pois olla ottamassakaan. Nyt on kyse siitä, mitä tämän turvan ansaitakseen on vähintään tehtävä. Miksi kukaan kävisi töissä, jos käymättäkin saa saman rahan ja elämä on PALJON helpompaa. Töissä on vittumaista monella, mutta samaan aikaan ei saisi vaatia työttömiltä mitään. Näin ollen työttömyyden tärkeää olla vittumaista eikä kivaa :)

10.02.18 14:12

<PandemicZ> sika On se, käyppä lukemassa. Tai jos et jaksa, niin tässä: "...oikeus välttämättömään sosiaaliturvaan". Ilman mitään mainintaa, että sosiaaliturvan eteen pitäisi tehdä yhtään mitään.

10.02.18 14:08

<sika> PandemicZ Ei käsien päällä istuminen ole ihmisoikeus. Asuinpaikan valinta toki on, mutta ei ole mitään pakkoa valtion sinne elämistä kustantaa.

10.02.18 13:52

<PandemicZ> Gorbys Ruotsi tuntuukin ärsyttävästi tekevän kaikki paremmin. Siellä aktiivisuutta osoitetaan töitä hakemalla ja paikallinen TE-toimisto tukee sitä työn saamista kädestä pitäen. Mitä tekee Suomen hallitus? Aktiivisuutta on se, että töitä on pakko saada. Ihan sama, vaikka kirjoittaisi tuhat hakemusta kuukaudessa, se ei ole aktiivisuutta. Miksei oikeasti voinut ottaa sitä Ruotsin mallia tännekin? Aktivoitaisiin työn hakua ja koulutusta, eikä tunnin mittaista pätkätyöllisyyttä ja yhteiskunnalle kalliita konsulttien askartelukerhoja.

10.02.18 13:47

<PandemicZ> sika Niin, mutta kun on. Ihmisoikeus siis.

10.02.18 12:58

<_-VV-_> Joku viisas sanoi joskus, että yhteiskunnan sivistyksen tason määrää se, miten se kohtelee heikoimmassa asemassa oleviaan.

10.02.18 11:14

<LaME> Köyhille kaikki on kallista, muille saman hintasta.

10.02.18 11:01

<sika> Työttömänä olemisen pitää olla vittumaista. Silloin jokainen, joka vai mitenkään kykenee, hankkiutuu töihin. Eikä muuten ole ihmisoikeus jäädä syrjäkylän syrjään istumaan käsien päällä, kun ei nyt ole filosofin töitä tarjolla kävelymatkan päässä.

10.02.18 10:59

<MunkkiPchia> MösjööTipsu Ajat on mennyt paremmaksi työmarkkinoiden kannalta viimeisen 3 vuoden aikana

10.02.18 10:36

<PandemicZ> MösjööTipsu Korjaan muutaman jutun tuossa kommentissasi: Ajat tällä hetkellä ovat menemässä paremmaksi ja ihmisoikeuksiin kuuluu tulot "toimeentuloon ... sekä oikeus välttämättömään sosiaaliturvaan". Ja työttömyyskorvaus on osa sosiaaliturvaa.

10.02.18 10:33

<jackson> 227 tuhatta ihmistä työttömä. elää mun vero rahoilla. Laiskat paskat töihin

10.02.18 09:11

<lask90> Multitron totta, eli kuvan "rotta" onkin vain vastikääm työttömäksi jäänyt rehellinen kansalainen joka vain yrittää saada sen verran rahaa että eläisi ilman vippivelkoja siihen saakka, että löytäisi uuden työn. Ne oikeat rotat ovat jo näiden kuvassa olevien ulottumattomissa.

10.02.18 04:35

<Multitron> Aktiivimallissa eniten häiritsee se, että se ei mitenkään vaikuta mihinkään. Byrokratiaan vaan katoaa valtiolta rahaa kuin pieru saharaan. Ei oikeaa rottaa kiinnosta kuinka paljon leikkaat sen työttömyyskorvausta; se saa tasan saman verran takaisin sit toimeentulotukena.Ei oo valtiolla munaa kajota siihen oikeaan työttömyyden aiheuttajaan, eli AY-mafiaan.

10.02.18 03:46

<FlyFF> Hei tota haloo?! Oon ollut noin 6kk ilman rasiaa ja kaikki on suurinpiirtein viroksi jos ei kirjaudu? Miksi? Onks tää taa uutta kouvostorasiaa vai mistä mättää?

10.02.18 02:07

<Gorbys> En luultavasti olisi jättänyt yhtä monta työhakemusta per kuukausi, enkä olisi saanut ensimmäistä työpaikkaa ja vieläkin opiskelisin Ruotsia SFIssä. Ajattelin alussa, että minun on pakko oppia kieli ennen kuin minut palkataan, mutta työnteko Ruotsalaisten kanssa pakotti oppimaan kieltä. Tällä hetkellä Ruotsin ymmärrys on noin kouluarvosanalla noin 9, kirjoitus noin 7 ja puhe noin 8. En voi tietysti kommentoida mallia kantasuomalaisen / ruotsalaisen näkökulmasta, mutta minulle maahanmuuttajana malli ei ollut ainakaan huonompi kuin Suomen vanha malli.

10.02.18 02:03

<Gorbys> The Shamrock Olen asunut Ruotsissa noin viisi vuotta ja alkuun tuntui, että aktiivimalli on aivan turha kapistus. Ruotsissa täytyy todistettavasti jättää viisi työhakemusta per kuukausi, ja joka kuukausi henkilökohtainen keskustelu arbetsförmedlingen työntekijän kanssa. Näin jälkeen päin katsoen, tämä malli passivoi minua vähemmän, varsinkin kun kielitaidottomana työnhaku tuntui aivan tarpeettomalta. No ensimmäinen työpaikka 50/50 Suomen/Ruotsin kielisessä työpaikassa.. Toinen työpaikka 100% Ruotsinkielinen. Olen tällä hetkellä vuoropäällikkö liksa n. 2500e netto. Vanhalla suomen mallilla..

10.02.18 00:54

<Kapa53> Kaikkeen vaan mihin kokkarit, persut, keput, uuvatit pystyy, luulisi olevan asia, jota kukaan ei oikeasti halua..

09.02.18 23:56

<lask90> "Aktiivimalli ei leikkaa mitään keneltäkään eikä aiheuta kustannuksia" -Sampo Terho. Mitä itse näen, niin työvoimatoimistot ja kela hakee kymmeniä käsittelijöitä lisää ja syrjäseudun ihmiset eivät aina saa tarpeeksi työtä/työkokeilua eivätkä voi vaikuttaa turvan vähenemiseen. Eli rehellisesti sanottuna nostaa kustannuksia ja leikkaa ihmisiltä. Eikö olisi sama laittaa kustannukset suoraan ihmisille kuin luoda uusi raskas järjestelmä joka ei auta mitään?

09.02.18 23:30

<Skippari> Kikyn piti olla ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin. Sopimuksessakin oli, että työttömyystukiin jne ei kosketa koska kiky ajetaan läpi, niin silti sitä sopimusta rikotaan. Tämä aktiivimalli rikkoo juuri sitä sopimusta minkä hallitus teki

09.02.18 22:53

<jalmari85> Baxter Stockman Oy

09.02.18 22:24

<Treuho> Katoin et tossa kelan alla on anaali-asema :D setä lähtee ihan just nukkumaan —>

09.02.18 22:23

<The Shamrock> Aktiivimallissa ehkä eniten häiritsee se, että tuntuu nyt siltä että byrokratiaa vaan kasvatettiin lisää sen sijaan että sitä yritettäisiin purkaa. Aika monta miljoonaa maksaa tämä aktiivimalli ja saatu hyöty on vähintäänkin kyseenalainen, pakkasen puolelle taitaa jäädä. Saadaan ainakin työkkäriin lisää työntekijöitä. En ymmärrä tätä työttömien työnhakijoiden turhaa "alistamista". Työkkärien pitäisi olla paljon tiiviimmin tekemisissä paikallisten yritysten kanssa ja olla aidosti oikea työnvälittäjä. Kyllä niitä yrityksiäkin ärsyttää käyttää aikaansa turhaan "feikki" työhakemuksiin.

135
09.02.18 22:23

<vattumies> Täytyy hakea työkyvyttömyyseläkettä ja valittaa päätöksestä, ei tuet tipu

09.02.18 22:15

<FrankCastle> Jos joku päättää olla pysyvästi työtön ilman jotain helvetin hyvää syytä (sairaus, vakava vamma, vanhuus, jne) niin sietääkin tulla alistetuksi. Puolittaisin moisten toimeentulot ihan vain veronmaksajia ajatellen.

09.02.18 22:00

<MösjööTipsu> Ehkä joku kokee, et aktiivimalli alistaa ihmistä. Mut toisaalt ei se työttömyyskorvaus oo mikää ihmisoikeus. Ajat menee kovemmaks, joten kannattaa olla semisti tyytyväinen, et koko paska edes yritetään pitää pystyssä, eikä viitata kintaalla koko asialle. Kuka sen muka päättää, ettei huonommat ajat ois viel edessä.

09.02.18 21:44

<6rak06b1> Rotta ottaa omansa

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 47 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Kuinka vanha olet?

En ole.
-0.75 - 0 v
1 - 12 v
12 - 18 v
19 - 30 v
31 - 50 v
51 - 75 v
76 - 120 v
121 - ∞ v
Joku muu mainitsematon ikäluokka.

SAMANKALTAISIA

Frank vs. Wonder Woman

9 100 katselukertaa

Profiilikuva vs. tagattu kuva

15 563 katselukertaa

Panssarivaunu vs. henkilöauto

10 528 katselukertaa

Tokion jengit vs. poliisi

18 114 katselukertaa

Kummeli vs. oikea elämä

34 982 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.