Quantcast

Lähettäjä:

Tomb-stone Tomb-stone

Sotilas marssii vegeruualla

2.7 / 5 (165 ääntä)

Sotilas marssii vegeruualla

Julkaistu: 14.3.2019 11:43

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Tomb-stone Tomb-stone

Otsikko: Sotilas marssii vegeruualla

Hakusanat: tuntematon, sotilas, kasvisruoka, nyhtökaura, kik-herne, uunimakkara,

2.7 / 5 (165 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-03-14 12:12:53

+17863

<brian666> +5 RR

Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.

102

Aika: 2019-03-14 11:58:32

+120065

<LionKing138> +5 RR

Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.

85

Aika: 2019-03-14 18:30:54

+5412

<Rosak> +5 RR

Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.

32

Aika: 2019-03-14 12:04:50

+584

<duplis> +5 RR

Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa

27

Aika: 2019-03-14 15:07:47

+1158

<Rahkarotta> +5 RR

Vegeruoka ei ole ongelma, itse olisin palvelusaikana kiskonut lihatonta hernaria vaikka joka ikinen päivä. Ongelma on nämä väkisin väännetyt moraalikampanjat, joissa joku kuukausittainen trendiruoka yritetään väkisin tunkea kaikkialle. Hyvä olisi muistaa, että jos kerran antaa jalansijan tälläselle touhulle, se tulee tapahtumaan myös toistekin. Antaa mosien syödä sitä, millä ne pysyy parhaiten käynnissä.

8

Kommentit (76)

Piilota OFF-Topic keskustelu

25.01.2020 10:26

<Electricman> brian666 Rosak Riistaa mettä täynnä ja joka ukolla ase kourassa ja pelkää hernari vedettiin? hyvin on teihin propaganda uponnu. "Läskiä, lotinaa ja peuranpa pyllyä ihanaaon römpsässä käristetty, kiristetty vattahan varistettu juu.Ei hevosilla heiniä, vaan syövät ne tallista seiniä,on toisilla suolissa santaa eikä tule lantaa juu."

21.08.2019 08:24

<rude1> Pitääpä yrittää jossain vaiheessa selvittää, mitä ravitsemustieteen konsensus tarkalleen sanoo riistasta suhteessa tuotantoeläimiin. Käsitykseni mukaan riistaa pidetään lähtökohtaisesti terveellisempänä kuin tuotantoeläinten lihaa, mutta tämän tarkempaa tietoa minulla ei tässä vaiheessa ole.

21.08.2019 08:22

<rude1> Voimme olla yhtä mieltä siitä, että ruokavalion kannattaa olla monipuolinen. Sanoisin, että lautasmalliin tiivistyy melko hyvin se, miten kannattaa syödä, ja proteiinikomponentti kannattaa olla eläinperäistä neljänä päivänä viikossa. Liika lihansyönti (erityisesti yhdistettynä kuituvajeeseeen) nostaa suolistosyövän riskiä, mutta riittämätön lihansyönti aiheuttaa anemiaa.

21.08.2019 08:18

<rude1> realtaste, maininta inuiiteista pakottaa puolestaan minut hieman perääntymään ja tarkentamaan pointtiani: valtaosa länsimaisista ravitsemustutkimuksista koskee sian- ja naudanlihaa (mm. tuo suolistobakteeriasia on osoitettu nimenomaan naudanlihalla laboratoriossa sekä "länsimaisella" liharuokavaliolla kliinisesti). On hyvin mahdollista, että riista on vähemmän haitallista syöpäriskin kannalta kuin tuotantoeläinten liha, minkä puolesta inuiittianekdootti voisi puhua. Tästä minulla tosin ei ole tiedossa dataa suuntaan tai toiseen.

18.08.2019 09:38

<realtaste> rude1 Mutta ei siinä voin hyvinkin olla väärässä ja mitä todennäköisemmin olenkin. Mutta haluaisin kyllä jo ihan mielenkiinnosta nähdä hyvin toteutetun carnivore tutkimuksen tuloksia, sillä niiden pitäisi olla ainakin päivänselvät. Väitteeni oli ehkä hieman väärin kirjoitettu, sillä tarkoitin ettei liha aiheuta mielestäni sen enempää syöpää sopivassa ruokavaliossa kuin salaattikaan siinä samassa ruokavaliossa.

18.08.2019 09:37

<realtaste> rude1 Ihan hyvät perustelut pisteet siitä. Mutta osaatko perustella minkä takia useita sukupolvia lähes ainoastaan lihaa syöneet inuiitit, ovat melkein syöpävapainta kansaa maailmassa? (Tupakoinnin aiheuttamaa keuhkosyöpää lukuuottamatta)Tämä herättää ainakin itselle kysymyksen, että johtuuko ne useimmatkaan suolistosyövät oikeasti pelkästään siitä lihasta vai onko siellä jokin muu vaikuttaja taustalla antanut sen 'pohjan' syövän kehittymiselle, mitä liika lihansyönti saattaa vain edesauttaa?

24.07.2019 13:56

<rude1> (Ensimmäisessä viestissäni oli kirjoitusvirhe viimeisessä lauseessa: "...jotka syrjäyttävät sappihappoja fermentoivat...", pitäisi olla "...jotka syrjäyttävät sappihappoja konjugoivat...")

24.07.2019 13:54

<rude1> Käytännön elämässä joudutaan usein tyytymään siihen dataan, mitä on saatavilla ja ekstrapoloimaan loput. Mielestäni konsensus lihan ja suolistosyövän yhteydestä on vankka, ja nuo mainitut suolistomikrobi- ja ruokavalionsäätötutkimukset ovat sen verran vahvaa näyttöä, että johtopäätöksen tekeminen ei edellytä erilaisten ruokavaliovariaatioiden testaamista yksi kerrallaan. Saat toki pitäytyä kannassasi ja odottaa, että joku tekee kontrolloidun ruokavalionsäätötutkimuksen juuri sinun ruokavaliostasi."Unless you have every single piece in place, you haven't proven that it's not a duck."

24.07.2019 12:48

<rude1> Lihan ja suolistosyövän yhteyden puolesta puhuvat: 1) Epidemiologinen data, mukaanlukien "kyselytutkimukset" 2) Perustutkimusdata, josta annoin tiivistetyssä muodossa esimerkin edellisessä viestissä 3) Ruokavalion vaihtoa testaavat tutkimukset, joista annoin esimerkin aikaisemmin. Nuo kolmosryhmän tutkimukset ovat hankalia toteuttaa, joten on hyvin mahdollista, että sellaista ei ole tehty juuri sinun ruokavaliostasi. Kuitenkin kaikki tulokset viittaavat siihen, että väitteesi, "ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan", on virheellinen.

24.07.2019 12:38

<rude1> realtaste, ruokavalion eläinproteiini antaa sappihappoja konjugoiville suolistobakteereille valintaedun, ja näiden bakteerien tuottamat sekundaariset sappihapot ovat karsinogeenisiä. Ei ole merkitystä onko ruokavalio ketogeeninen tai joku muu trendikäs kokonaisratkaisu, sillä avaintekijä on eläinproteiini. Ja salaatti suojaa syövältä siksi, että sen sisältämät kuidut antavat valintaedun kuituja fermentoiville bakteereille, jotka syrjäyttävät sappihappoja fermentoivat mikäli eläinproteiini-kuitusuhde on oikea.

14.07.2019 22:42

<realtaste> rude1 Ai, no varmaan ihan hieno tutkimus. Mutta en ole puhunut kummastakaan vertailemastasi ruokavaliosta mitään, joten haluaisitko yrittää uudelleen? Alkoholin ja tupakan heitin ehkä vähän extrana siihen hiilareiden määrän ja laadun seuraamisen joukkoon, koska molempien käyttömäärät perustuvat ihan samoihin kyselyihin mihin koko tutkimuksetkin, eikö? Olen alusta asti puhunut carnivore ja lihapitoisesta ketoosi ruokavaliosta, joten jos sinulla on jotain uutta tutkimustietoa näistä tai niiden aiheuttamista syövistä, niin kerro ihmeessä.

26.06.2019 12:45

<rude1> realtaste, vastaan hieman myöhässä: Tutkimus, johon viittasin vertasi suolistosyövän markkereita siirryttäessä "Afrikkalaisesta" ruokavaliosta "Amerikkalaiseen" ja toisin päin. Tutkimusasetelma oli nimenomaan ruokavalion vaihtaminen muutamaksi viikoksi. Yksi tutkimus muiden joukossa, mutta sopii yhteen tutkimusten kokonaiskuvaan. Ja väite siitä, ettei ruokavalion vaikutusta tutkittaessa osata huomioida alkoholia ja tupakkkaa sekoittavina tekijöinä, antaa viitteen siitä, ettet valitettavasti ole kovinkaan hyvin kärryillä kliinisten/epidemiologisten tutkimusten metodologiasta.

14.06.2019 22:22

<realtaste> Jeppe-epeli Missä kohtaa kysyin suoraa 'ymmärsinkö viestisi väärin?' Montako kertaa kysyin mitä tarkoitit heitollasi? En voi tietää ymmärsinkö viestisi väärin ennenkuin kerrot minulle mitä tarkoitit heitollasi? Kun 'vege' puhekielessä voi näköjään tarkoittaa melko montaa eri asiaa kuten esim. vegaaniutta elämäntapana, vegaania ruokaa, vegaaneja ihmisiä tai vaikka vihannes=vege.

14.06.2019 20:44

<Jeppe-epeli> realtaste olisit vaan suoraan sanonut että tajusit olevasi väärässä niin sitä ei tarvitse rivien välistä arvailla. Se että vaikutin aiemmin joltain ei tarkoita sitä ettenkö vaikuttaisilta siltä mielestäsi enää. En arvannut että "kuolkaa vegenvihaajat" kommenttia voi ymmärtää väärin, varsinkin kun huomautin sulle siitä allaolevasta kommentista. Kyse ei tosiaan ollut mistään biologiasta.

09.06.2019 04:21

<realtaste> Jeppe-epeli Katsoppa hieman miten tilanne eskaloitui. Sanoin sinulle vastaan koska mitä ilmeisemmin ymmärsin viestisi väärin, jonka takia kysyinkin mitä ymmärsin väärin ja sen jälkeen koitin vielä pitkään kysellä että mistä kiikastaa, mutta ei.. En ole väittänyt sinun olevan enää kumpikaan, koska ymmärsin jo aikoja siten, mm 2kommettia sitten 'vaikutit kuuluvan'

08.06.2019 23:59

<Jeppe-epeli> realtaste no en ole kumpikaan noista, tajuatko nyt virheesi?

05.06.2019 19:02

<realtaste> Jeppe-epeli Juuh nyt oli vahva argumentti (:

05.06.2019 18:20

<Jeppe-epeli> realtaste vain sun elämänkoululogiikalla.

30.05.2019 14:49

<realtaste> Jeppe-epeli Ei, Olenko väittänyt niin? Maailmassa on vegaaneja ja vegaaneja jotka toivovat muille kuolemaa, sinä vaikutit kuuluvan jälkimmäiseen ryhmään.

30.05.2019 02:06

<Jeppe-epeli> realtaste onko maailmassa vain vegaaneja ja niitä jotka toivoo vegaaneille kuolemaa? Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

29.05.2019 03:00

<Jeppe-epeli> realtaste ei ole mahdoton oletus

29.05.2019 02:56

<realtaste> Jeppe-epeli Oletan ettet toivo itsellesi kuolemaa, vaan toivot toiselle ryhmälle kuolemaa? Onko tämä ihan mahdoton oletus?

29.05.2019 02:34

<Jeppe-epeli> En tosiaan arvannut että oletat mitä sattuu. Mutta ihan tyypillistä ajattelua rasialaisille. Esimerkiksi tuon armeijan kasvinruuan osalta yleinen oletus on että se ei sisällä tarpeeksi energiaa.

29.05.2019 02:30

<Jeppe-epeli> realtaste Ei ole kovin älykästä olettaa asioita ja perustaa ajatuksensa tyhjän päälle

29.05.2019 02:11

<realtaste> Jeppe-epeli Jos sinä (oletettuna) vegenä toivot vegen vihaajille kuolemaa, se ei anna vegeille hyvää kuvaa. Jos sinä (oletettuna) tummana miehenä toivot valkoisille kuolemaa, se ei anna tummille hyvää kuvaa. Mikä tässä on todella niin vaikeaa ymmärtää?

29.05.2019 02:01

<Jeppe-epeli> Tai sitten voin muokata aiemman kommentin muotoon "jos naistenhakkaajilla kuoleman toivottaminen antaa huonon kuvan naisista niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä."

29.05.2019 01:56

<Jeppe-epeli> realtaste no vaihdetaan siihen esimerkkiin sitten se kuolemantoivotus. Eli jos joku toivoo kaikille valkoihoisille miehille kuolemaa ja minä (mustamies) toivon kuolemaan näille ihmisille, niin antaako tämä huonon kuvan valkoisesta miehestä? En tiedä miten sun on niin vaikea tajuta näitä esimerkkejä ja yhdistää sitä tuohon sinun alkoperäiseen kommenttiin siitä että annan huonon kuvan vegaaneista. Kuoleman toivotus ei muuten ole mikään argumentti.

28.05.2019 22:53

<realtaste> Jeppe-epeli Hienot psykoosit sieltä.. En puhunut mitään maineesta tai vihaamisesta, vaan kuoleman toivottamisesta. Se ei anna argumentin kertojasta mitään järkevää kuvaa, vaan enemmänkin että kyseessä on tunnelataus. Kuulostaako tuo taas samalta kuin edellinen kommentti?

28.05.2019 22:07

<Jeppe-epeli> realtaste Jos naistenhakkaajien vihaaminen pilaa naisten maineen niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä.

27.05.2019 16:00

<realtaste> Jeppe-epeli Jos sinä toivot kenellekkään kuolemaa, se antaa automaattisesti huonoa kuvaa vastakkaisesta ryhmästä koska oletettavasti kuulut tai vähintään kannatat sitä.Vai toivotko todella myös itsellesi syöpää? Sama homma juntiksi haukkumisen kanssa, joka on muuten junteinta mitä tiedän vai meinaatko että joku on tuon jälkeen että 'hmm tuo olikin järkevästi argumentoitu, pitääkin tutkia aihetta lisää.' Jos toivot naisten hakkaajille kuolemaa, sekään ei mielestäni anna järkevää kuvaa vastapuolesta sillä mielestäni kuoleman toivominen on täyttä järjenköyhyyttä vaikka toinen tekisikin väärin.

24.05.2019 15:31

<Jeppe-epeli> Sitten toinen esimerkki. Jos toivon naisten hakkaajille kuolemaa, niin annanko naisista huonon kuvan? En, eli miksi annan vegaaneista huonon kuvan jos toivon vegaanien tai vegen vihaajille kuolemaa?

24.05.2019 15:30

<Jeppe-epeli> Ja siis tuo junttien vegeviha on erittäin typerää. Jos ne toivottaa vegaaneille kuolemaan niin vastine siihen on toivottaa vihaajille kuolemaa. Toivottavasti oli riittävän rautalankainen esimerkki.

24.05.2019 15:25

<Jeppe-epeli> realtaste jos sun logiikka on tuolla tasolla niin lienee turha selittää yhtään mitään. Kokeile miettiä vielä tuota autoesimerkkiä. Se huutelu oli siis vastine siihen alla olevaan kommenttiin. Halusin nähdä rasian typerän reaktion siihen miten veganeille saa toivoa kuolemaan mutta vegen vihaajille ei.

23.05.2019 02:27

<realtaste> Jeppe-epeli Olen jo kysynyt mitä tarkoitit heitollasi, mutta et ole osannut vieläkään vastata..? Miksi vegen vihaajien pitäisi kuolla? Jos huudat että 'kuolkaa vegen vihaajat' niin eikö se anna aika huonoa kuvaa vegeistä mitä ikinä sillä nyt saatoitkaan tarkoittaa?ps. sori annoin vahingossa plussaa (:

23.05.2019 01:21

<Jeppe-epeli> realtaste sanoit että annan huonon kuvan vegaaneista. Etkö vieläkään tajua miten typerä logiikka se oli? Mistä muuten keksit että nyhtökaura aiheuttaa syöpää?

20.05.2019 23:08

<realtaste> Jeppe-epeli Edelleen tartuin 'kuolkaa vegen vihaajat' kohtaan ja kysyinkin että mitä tarkoitit sillä? Miksi vegen(?) vihaajien pitäisi kuolla? Onko kaikenlaiset makkarat pahasta?

16.05.2019 16:49

<Jeppe-epeli> realtaste vastataanpa vielä tähän. Puhuin tosiaan makkarasta kuten ylläoleva kuvakin ja kuten aiemmin sanoin. Ja jos haukun vaikkapa mersua paskaksi autoksi niin jotenkin sun logiikalla se antaa huonon kuvan audikuskeista.

29.04.2019 23:59

<realtaste> rude1 Link no work. Mutta osaan ennustaa 'tutkimuksesi' jossa on todennäköisesti verrattu vegaanien suolistosyövän ja muiden 'sekasyöjien' vastaaviin lukemiin, ottamatta millään tavalla huomioon kaikkea muuta ruokavaliossa ja elämäntavoissa, kuten alkoholia, tupakkia, sokeria, hiilihydraatteja tai ylipäätään mitään muuta? Sillä tietääkseni ei ole vielä yhtään tutkimusta missä olisi oikeasti tutkittu pelkän lihan vaikutusta syöpiin. Kanadassa on tietääkseni yksi tutkimus menossa jossa tutkitaan carnivore ruokavalion vaikutusta,mistä viimeistään saa jotain vertailukohtaa vegaani ruokavaliolle.

02.04.2019 11:03

<rude1> realtaste, "Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän." Prosessointi, esim. pannulla/grillissä paistaminen tai makkaran nitrointi lisää jonkin verran suolistosyövän riskiä, mutta ero prosessoimattoman (raa'an) ja prosessoidun lihan välillä on merkityksetön verrattuna eroon kasvisruoan ja lihan välillä. En toki ole vegaani, mutta koitetaan silti pysyä faktoissa, niin kuin kunnon nettikeskusteluun kuuluu.

02.04.2019 10:59

<rude1> realtaste, "Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan". Paskapuhetta, ks. esim. http://tinyurl.com/y6luybue

16.03.2019 21:21

<realtaste> Jeppe-epeli Eli ymmärsinkö ensimmäisen viestisi väärin? Vai mitä tarkoitit 'Kuolkaa vegen vihaajat' vegellä? Mutta ihan mitä vain tarkoitat niin 'kuolkaa X ryhmän ihmiset' kuulostaa vain turhalta huutelulta Y tai Z porukasta, että oliko tuossa joku hyväkin pointti joka meni multa ohi vai? Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan,ehkä jopa vähemmän. Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän. Esim Inuiitit ovat eläneet sukupolvia lähes ainoastaan lihalla ilman syöpiä.

16.03.2019 19:46

<Jeppe-epeli> realtaste niin, en ehkä anna hyvää kuvaa itsestäni mutta tiesitkö että kasviksia syö lähes kaikki mutta kaikki ei ole silti vegaaneja? Harvalla täällä varmaan on hyvä kuva vegaaneista mutta en tiennyt että minulla on jokin erityisoikeus muovata mielikuvaa heistä. Kuulostaa enemmän sellaiselta rasialaiselta tyyliltä vihata vegaaneja ja muita eri tavalla ajattelevia aina kun tilaisuus tulee.

16.03.2019 12:47

<palovamma> Täällähän on laadukasta keskustelua. Arvostan! Jatkakaa.

16.03.2019 04:08

<realtaste> Jeppe-epeli Meinaan kun paasaat 'kuolkaa vegen vihaajat' että antaa hyvää kuvaa. Mutta empä kyllä huomannutkaan alla olevaa kommenttia aiemmin. Mutta ainakin se näyttää liittyvän mediaan,eikä perseen nyhtäminen taida olla oikea tapa kuolla? :d

15.03.2019 22:48

<Jeppe-epeli> DAI En edes sanonut niin vitun apina :D

15.03.2019 16:05

<Marqs> PeterNorth Se oli Koskela joka söi rautaa ja paskanti kettinkiä. Rokka taas käski Kariluodon heitellä käsikranaatteja ampumahaudan vyörytyksessä.

15.03.2019 12:38

<DAI> Jeppe-epeli: "Yyy, itketään kun joku muukin sanoi yhtä pahasti kuin minä, joten en ole syyllinen mihinkään." Tuo "koska muutkin" syöpä on pahinta paskaa, kun puhutaan argumentoinnista. Yritä uudelleen.

14.03.2019 23:54

<Jeppe-epeli> Realtaste, mites toi pilgrimin kommentti tuolla kommenttini alla, antaako se hyvän kuvan lihansyöjistä? Miksi tartuit minun kommenttiini etkä hänen, vaikka molemmissa toivotaan törkeästi kuolemaa?

14.03.2019 23:32

<Jeppe-epeli> realtaste miten minä voin antaa jonkin kuvan vegaaneista? :D Puhuin makkarasta en veganismista.

14.03.2019 23:23

<Mkananoja> fake. kaikki tietää että ei ryssät syöny ku omat hevosensa.

14.03.2019 22:55

<PeterNorth> Marqs On se sikäli jännä, että Rokka ei perääntyisi ruokavaliosyistä. Nimim. Raudasta kettinkiä

14.03.2019 22:33

<Kapa53> Nepalilaiset Gurkhat siseilee pitkiä aikoja hieman haastavemmissa oloissa pelkällä kasvismössöllä, että kyllä se on tämä pullamössösukupolvi, joka ei pysty kääntää kylkeäkään jos kyljystä ei tule pöytään.

14.03.2019 20:48

<Juhilus> Omat miehet ovat syöneet liikaa proteiinia, peräännytään.

14.03.2019 19:28

<realtaste> Jeppe-epeli Annatpa todella fiksun kuvan vegaaneista :) Vaikka itse lihansyöjä olenkin,niin en silti toivo että vegaanit kuolisivat puutostiloihinsa.. Nimittäin juuri viime viikolla juttelin vanhojen ystävien kanssa jotka ovat syöneet vegaanisesti yli 5v ja nyt ihan vasta alkoivat syömään uudestaan lihaa. En näe tarpeelliseksi selitellä miksi, jos kiinnostaa google on ystävä.

14.03.2019 18:36

<Rosak> Kuvaavaa on myös se, että lihaa (erityisesti makkaroita yms.) säästeltiin, eli jaettiin päivittäin vähemmän, jotta niitä pystyttiin toisinaan jakamaan ylimääräisinä annoksina miehille mielialaa kohottamaan. Esimerkkinä Tuntemattoman Sotilaan ruokavalitus, pohjautuu tapaukseen jossa JR8:n miehet söivät yli 30 päivää samaa ruokaa: näkkileipää, sokeria, margariinia ja ruisjauhoista tehtyä puuroa, johon lisättiin 80g säilykepurkista puolet per annos. Voi siinä miettiä, miten siistiä ollut kahdesti päivässä vetää ruispuuroa jossa ajatuksena lihaa seassa. Kuukauden.

14.03.2019 18:30

<Rosak> Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.

14.03.2019 18:19

<Kantasolu> Kikherneiden ja nyhtökauran jäljiltä peräsuolet röpöttää kuin mäkistarttia yrittäessä tulpattomalla mopolla. Ryssä kuulee jo kaukaa.

14.03.2019 18:09

<LionKing138> kanakotka No niin no... itse näen ne tuotteet helpompina portteina vegeruokaan jos on tarkoitus sellaista kokeilla/ vaihtaa. Ei mullakaan tullu mieleen heti ensimmäiseksi ruveta höyryttämään kukkakaalia. Tein normaalit lisukkeet ( kastikkeen, muusin) mitä jauhelihapihveille, mutta teinkin sieni/juurespihvejä. Oli OK. Sit kun jouduin linssi/bataatti/porkkana-sössö kuurille, oli pakko opetella uusiakin reseptejä.

14.03.2019 18:05

<Jeppe-epeli> Makkaraa :DDD ei vittu kuolkaa vegen vihaajat suolistosyöpään

14.03.2019 17:46

<pilgrim> vitun wegaanit. kuolkaa nyhtämällä persettä

14.03.2019 17:25

<viisas viski mies> itelläkään ei kasvisruokaa vastaan mitään ole mutta intissä kun tuo 2x viikkoon kasvisruoka mikä on massana tehty ja maistuu vastaleikatulta nurmikolta vähän ketutti

14.03.2019 16:36

<Marqs> PeterNorth Ei ole jännää, kun tietää että kyseessä on alikersantti Rokka.

14.03.2019 15:54

<Why> liitu "Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen." Jos tuo pitäisi paikkansa, Suomen armeija olisi pelottava porukka.

14.03.2019 15:52

<Kanakotka> LionKing138 Kasvisruoat on ihan OK, mutta mun mielestä se, että yritellään jäljitellä liharuokaa (vege pekonia, vege makkaraa, vege siankäristystä) on helvetin typerää. On niitä hyviäkin kasvispohjaisia ruokia, ja tofu ruokia.

14.03.2019 15:44

<petelius86> Hyvä lautanen on semmone jossa on kaikkia tasapuolisesti ja jos ei liha tai salaatti napaa niin jätä toinen pois mutta jos se menee johonkin rikkaruohojen pääasialliseen syöntiin niin itteäkin alkas ärsyttää.

14.03.2019 15:38

<toukkis> Just söin omatekemiä pinaattilättyjä, puolukkahilloa, raejuustoa. Välillä mukava vetää ihan kasvisevästäki, ei kai sitä lihaa tarvi kokoaikaa otsa hiessä vetää.

14.03.2019 15:08

<PeterNorth> Jännä, että alikersantti ohjeistaa luutnanttia.

14.03.2019 15:07

<Rahkarotta> Vegeruoka ei ole ongelma, itse olisin palvelusaikana kiskonut lihatonta hernaria vaikka joka ikinen päivä. Ongelma on nämä väkisin väännetyt moraalikampanjat, joissa joku kuukausittainen trendiruoka yritetään väkisin tunkea kaikkialle. Hyvä olisi muistaa, että jos kerran antaa jalansijan tälläselle touhulle, se tulee tapahtumaan myös toistekin. Antaa mosien syödä sitä, millä ne pysyy parhaiten käynnissä.

14.03.2019 14:52

<TheSupervisor> Jos noista vaihtoehdoista pitäisi valita mitä ruokaa syö seuraavat kaksi viikkoa niin valinta olisi helppo, kik-herneitä ja nyhtökauraa kiitos. Varmasti jaksaa paremmin.

14.03.2019 14:34

<Setech> Itse korvasin yli puolet kasviksilla, kun en pystynyt vastaamaan kysymykseen: "Miksi en haluaisi elää terveemmin?" Toisaalta, jos elää syödäkseen niin mikäs siinä..

14.03.2019 14:24

<Garbanzo> Pettuleipää ja perunaa

14.03.2019 12:30

<Huoravasara> Joskus sissimuonapakkauksessa oli joku sieniruoka minkä käyttötarkoitus jäi mysteeriksi. Ensinnäkin sen haju on sen verran kauhea ettei sitä ainakaan syödä voinut ja toisekseen kemiallisten ja biologisten aseiden käyttö on kielletty joten ei sitä olisi voinut myöskään käyttää taistelussa K-valtiota vastaan

14.03.2019 12:12

<brian666> Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.

102
14.03.2019 12:04

<duplis> Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa

14.03.2019 11:58

<LionKing138> Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.

14.03.2019 11:47

<liitu> Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen. Suomi tähtää suurvallaksi.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 96 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Sotilashinaus

15 038 katselukertaa

Pulu marssii menemään

18 418 katselukertaa

Kana vastaan 20,000 sotilasta

15 957 katselukertaa

Sotilas taluttaa

13 794 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.