Lähettäjä:

Tomb-stone Tomb-stone

Sotilas marssii vegeruualla

2.7 / 5 (161 ääntä)

Sotilas marssii vegeruualla

Julkaistu: 14.3.2019 11:43

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Tomb-stone Tomb-stone

Otsikko: Sotilas marssii vegeruualla

Hakusanat: tuntematon, sotilas, kasvisruoka, nyhtökaura, kik-herne, uunimakkara,

2.7 / 5 (161 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-03-14 12:12:53

+11839

<brian666> +5 RR

Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.

102

Aika: 2019-03-14 11:58:32

+114186

<LionKing138> +5 RR

Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.

85

Aika: 2019-03-14 18:30:54

+4958

<Rosak> +5 RR

Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.

32

Aika: 2019-03-14 12:04:50

+582

<duplis> +5 RR

Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa

27

Aika: 2019-03-14 15:07:47

+330

<Rahkarotta> +5 RR

Vegeruoka ei ole ongelma, itse olisin palvelusaikana kiskonut lihatonta hernaria vaikka joka ikinen päivä. Ongelma on nämä väkisin väännetyt moraalikampanjat, joissa joku kuukausittainen trendiruoka yritetään väkisin tunkea kaikkialle. Hyvä olisi muistaa, että jos kerran antaa jalansijan tälläselle touhulle, se tulee tapahtumaan myös toistekin. Antaa mosien syödä sitä, millä ne pysyy parhaiten käynnissä.

7

Kommentit (76)

Piilota OFF-Topic keskustelu

25.01.20 10:26

<Electricman> brian666 Rosak Riistaa mettä täynnä ja joka ukolla ase kourassa ja pelkää hernari vedettiin? hyvin on teihin propaganda uponnu. "Läskiä, lotinaa ja peuranpa pyllyä ihanaaon römpsässä käristetty, kiristetty vattahan varistettu juu.Ei hevosilla heiniä, vaan syövät ne tallista seiniä,on toisilla suolissa santaa eikä tule lantaa juu."

21.08.19 08:24

<rude1> Pitääpä yrittää jossain vaiheessa selvittää, mitä ravitsemustieteen konsensus tarkalleen sanoo riistasta suhteessa tuotantoeläimiin. Käsitykseni mukaan riistaa pidetään lähtökohtaisesti terveellisempänä kuin tuotantoeläinten lihaa, mutta tämän tarkempaa tietoa minulla ei tässä vaiheessa ole.

21.08.19 08:22

<rude1> Voimme olla yhtä mieltä siitä, että ruokavalion kannattaa olla monipuolinen. Sanoisin, että lautasmalliin tiivistyy melko hyvin se, miten kannattaa syödä, ja proteiinikomponentti kannattaa olla eläinperäistä neljänä päivänä viikossa. Liika lihansyönti (erityisesti yhdistettynä kuituvajeeseeen) nostaa suolistosyövän riskiä, mutta riittämätön lihansyönti aiheuttaa anemiaa.

21.08.19 08:18

<rude1> realtaste, maininta inuiiteista pakottaa puolestaan minut hieman perääntymään ja tarkentamaan pointtiani: valtaosa länsimaisista ravitsemustutkimuksista koskee sian- ja naudanlihaa (mm. tuo suolistobakteeriasia on osoitettu nimenomaan naudanlihalla laboratoriossa sekä "länsimaisella" liharuokavaliolla kliinisesti). On hyvin mahdollista, että riista on vähemmän haitallista syöpäriskin kannalta kuin tuotantoeläinten liha, minkä puolesta inuiittianekdootti voisi puhua. Tästä minulla tosin ei ole tiedossa dataa suuntaan tai toiseen.

18.08.19 09:38

<realtaste> rude1 Mutta ei siinä voin hyvinkin olla väärässä ja mitä todennäköisemmin olenkin. Mutta haluaisin kyllä jo ihan mielenkiinnosta nähdä hyvin toteutetun carnivore tutkimuksen tuloksia, sillä niiden pitäisi olla ainakin päivänselvät. Väitteeni oli ehkä hieman väärin kirjoitettu, sillä tarkoitin ettei liha aiheuta mielestäni sen enempää syöpää sopivassa ruokavaliossa kuin salaattikaan siinä samassa ruokavaliossa.

18.08.19 09:37

<realtaste> rude1 Ihan hyvät perustelut pisteet siitä. Mutta osaatko perustella minkä takia useita sukupolvia lähes ainoastaan lihaa syöneet inuiitit, ovat melkein syöpävapainta kansaa maailmassa? (Tupakoinnin aiheuttamaa keuhkosyöpää lukuuottamatta)Tämä herättää ainakin itselle kysymyksen, että johtuuko ne useimmatkaan suolistosyövät oikeasti pelkästään siitä lihasta vai onko siellä jokin muu vaikuttaja taustalla antanut sen 'pohjan' syövän kehittymiselle, mitä liika lihansyönti saattaa vain edesauttaa?

24.07.19 13:56

<rude1> (Ensimmäisessä viestissäni oli kirjoitusvirhe viimeisessä lauseessa: "...jotka syrjäyttävät sappihappoja fermentoivat...", pitäisi olla "...jotka syrjäyttävät sappihappoja konjugoivat...")

24.07.19 13:54

<rude1> Käytännön elämässä joudutaan usein tyytymään siihen dataan, mitä on saatavilla ja ekstrapoloimaan loput. Mielestäni konsensus lihan ja suolistosyövän yhteydestä on vankka, ja nuo mainitut suolistomikrobi- ja ruokavalionsäätötutkimukset ovat sen verran vahvaa näyttöä, että johtopäätöksen tekeminen ei edellytä erilaisten ruokavaliovariaatioiden testaamista yksi kerrallaan. Saat toki pitäytyä kannassasi ja odottaa, että joku tekee kontrolloidun ruokavalionsäätötutkimuksen juuri sinun ruokavaliostasi."Unless you have every single piece in place, you haven't proven that it's not a duck."

24.07.19 12:48

<rude1> Lihan ja suolistosyövän yhteyden puolesta puhuvat: 1) Epidemiologinen data, mukaanlukien "kyselytutkimukset" 2) Perustutkimusdata, josta annoin tiivistetyssä muodossa esimerkin edellisessä viestissä 3) Ruokavalion vaihtoa testaavat tutkimukset, joista annoin esimerkin aikaisemmin. Nuo kolmosryhmän tutkimukset ovat hankalia toteuttaa, joten on hyvin mahdollista, että sellaista ei ole tehty juuri sinun ruokavaliostasi. Kuitenkin kaikki tulokset viittaavat siihen, että väitteesi, "ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan", on virheellinen.

24.07.19 12:38

<rude1> realtaste, ruokavalion eläinproteiini antaa sappihappoja konjugoiville suolistobakteereille valintaedun, ja näiden bakteerien tuottamat sekundaariset sappihapot ovat karsinogeenisiä. Ei ole merkitystä onko ruokavalio ketogeeninen tai joku muu trendikäs kokonaisratkaisu, sillä avaintekijä on eläinproteiini. Ja salaatti suojaa syövältä siksi, että sen sisältämät kuidut antavat valintaedun kuituja fermentoiville bakteereille, jotka syrjäyttävät sappihappoja fermentoivat mikäli eläinproteiini-kuitusuhde on oikea.

14.07.19 22:42

<realtaste> rude1 Ai, no varmaan ihan hieno tutkimus. Mutta en ole puhunut kummastakaan vertailemastasi ruokavaliosta mitään, joten haluaisitko yrittää uudelleen? Alkoholin ja tupakan heitin ehkä vähän extrana siihen hiilareiden määrän ja laadun seuraamisen joukkoon, koska molempien käyttömäärät perustuvat ihan samoihin kyselyihin mihin koko tutkimuksetkin, eikö? Olen alusta asti puhunut carnivore ja lihapitoisesta ketoosi ruokavaliosta, joten jos sinulla on jotain uutta tutkimustietoa näistä tai niiden aiheuttamista syövistä, niin kerro ihmeessä.

26.06.19 12:45

<rude1> realtaste, vastaan hieman myöhässä: Tutkimus, johon viittasin vertasi suolistosyövän markkereita siirryttäessä "Afrikkalaisesta" ruokavaliosta "Amerikkalaiseen" ja toisin päin. Tutkimusasetelma oli nimenomaan ruokavalion vaihtaminen muutamaksi viikoksi. Yksi tutkimus muiden joukossa, mutta sopii yhteen tutkimusten kokonaiskuvaan. Ja väite siitä, ettei ruokavalion vaikutusta tutkittaessa osata huomioida alkoholia ja tupakkkaa sekoittavina tekijöinä, antaa viitteen siitä, ettet valitettavasti ole kovinkaan hyvin kärryillä kliinisten/epidemiologisten tutkimusten metodologiasta.

14.06.19 22:22

<realtaste> Jeppe-epeli Missä kohtaa kysyin suoraa 'ymmärsinkö viestisi väärin?' Montako kertaa kysyin mitä tarkoitit heitollasi? En voi tietää ymmärsinkö viestisi väärin ennenkuin kerrot minulle mitä tarkoitit heitollasi? Kun 'vege' puhekielessä voi näköjään tarkoittaa melko montaa eri asiaa kuten esim. vegaaniutta elämäntapana, vegaania ruokaa, vegaaneja ihmisiä tai vaikka vihannes=vege.

14.06.19 20:44

<Jeppe-epeli> realtaste olisit vaan suoraan sanonut että tajusit olevasi väärässä niin sitä ei tarvitse rivien välistä arvailla. Se että vaikutin aiemmin joltain ei tarkoita sitä ettenkö vaikuttaisilta siltä mielestäsi enää. En arvannut että "kuolkaa vegenvihaajat" kommenttia voi ymmärtää väärin, varsinkin kun huomautin sulle siitä allaolevasta kommentista. Kyse ei tosiaan ollut mistään biologiasta.

09.06.19 04:21

<realtaste> Jeppe-epeli Katsoppa hieman miten tilanne eskaloitui. Sanoin sinulle vastaan koska mitä ilmeisemmin ymmärsin viestisi väärin, jonka takia kysyinkin mitä ymmärsin väärin ja sen jälkeen koitin vielä pitkään kysellä että mistä kiikastaa, mutta ei.. En ole väittänyt sinun olevan enää kumpikaan, koska ymmärsin jo aikoja siten, mm 2kommettia sitten 'vaikutit kuuluvan'

08.06.19 23:59

<Jeppe-epeli> realtaste no en ole kumpikaan noista, tajuatko nyt virheesi?

05.06.19 19:02

<realtaste> Jeppe-epeli Juuh nyt oli vahva argumentti (:

05.06.19 18:20

<Jeppe-epeli> realtaste vain sun elämänkoululogiikalla.

30.05.19 14:49

<realtaste> Jeppe-epeli Ei, Olenko väittänyt niin? Maailmassa on vegaaneja ja vegaaneja jotka toivovat muille kuolemaa, sinä vaikutit kuuluvan jälkimmäiseen ryhmään.

30.05.19 02:06

<Jeppe-epeli> realtaste onko maailmassa vain vegaaneja ja niitä jotka toivoo vegaaneille kuolemaa? Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

29.05.19 03:00

<Jeppe-epeli> realtaste ei ole mahdoton oletus

29.05.19 02:56

<realtaste> Jeppe-epeli Oletan ettet toivo itsellesi kuolemaa, vaan toivot toiselle ryhmälle kuolemaa? Onko tämä ihan mahdoton oletus?

29.05.19 02:34

<Jeppe-epeli> En tosiaan arvannut että oletat mitä sattuu. Mutta ihan tyypillistä ajattelua rasialaisille. Esimerkiksi tuon armeijan kasvinruuan osalta yleinen oletus on että se ei sisällä tarpeeksi energiaa.

29.05.19 02:30

<Jeppe-epeli> realtaste Ei ole kovin älykästä olettaa asioita ja perustaa ajatuksensa tyhjän päälle

29.05.19 02:11

<realtaste> Jeppe-epeli Jos sinä (oletettuna) vegenä toivot vegen vihaajille kuolemaa, se ei anna vegeille hyvää kuvaa. Jos sinä (oletettuna) tummana miehenä toivot valkoisille kuolemaa, se ei anna tummille hyvää kuvaa. Mikä tässä on todella niin vaikeaa ymmärtää?

29.05.19 02:01

<Jeppe-epeli> Tai sitten voin muokata aiemman kommentin muotoon "jos naistenhakkaajilla kuoleman toivottaminen antaa huonon kuvan naisista niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä."

29.05.19 01:56

<Jeppe-epeli> realtaste no vaihdetaan siihen esimerkkiin sitten se kuolemantoivotus. Eli jos joku toivoo kaikille valkoihoisille miehille kuolemaa ja minä (mustamies) toivon kuolemaan näille ihmisille, niin antaako tämä huonon kuvan valkoisesta miehestä? En tiedä miten sun on niin vaikea tajuta näitä esimerkkejä ja yhdistää sitä tuohon sinun alkoperäiseen kommenttiin siitä että annan huonon kuvan vegaaneista. Kuoleman toivotus ei muuten ole mikään argumentti.

28.05.19 22:53

<realtaste> Jeppe-epeli Hienot psykoosit sieltä.. En puhunut mitään maineesta tai vihaamisesta, vaan kuoleman toivottamisesta. Se ei anna argumentin kertojasta mitään järkevää kuvaa, vaan enemmänkin että kyseessä on tunnelataus. Kuulostaako tuo taas samalta kuin edellinen kommentti?

28.05.19 22:07

<Jeppe-epeli> realtaste Jos naistenhakkaajien vihaaminen pilaa naisten maineen niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä.

27.05.19 16:00

<realtaste> Jeppe-epeli Jos sinä toivot kenellekkään kuolemaa, se antaa automaattisesti huonoa kuvaa vastakkaisesta ryhmästä koska oletettavasti kuulut tai vähintään kannatat sitä.Vai toivotko todella myös itsellesi syöpää? Sama homma juntiksi haukkumisen kanssa, joka on muuten junteinta mitä tiedän vai meinaatko että joku on tuon jälkeen että 'hmm tuo olikin järkevästi argumentoitu, pitääkin tutkia aihetta lisää.' Jos toivot naisten hakkaajille kuolemaa, sekään ei mielestäni anna järkevää kuvaa vastapuolesta sillä mielestäni kuoleman toivominen on täyttä järjenköyhyyttä vaikka toinen tekisikin väärin.

24.05.19 15:31

<Jeppe-epeli> Sitten toinen esimerkki. Jos toivon naisten hakkaajille kuolemaa, niin annanko naisista huonon kuvan? En, eli miksi annan vegaaneista huonon kuvan jos toivon vegaanien tai vegen vihaajille kuolemaa?

24.05.19 15:30

<Jeppe-epeli> Ja siis tuo junttien vegeviha on erittäin typerää. Jos ne toivottaa vegaaneille kuolemaan niin vastine siihen on toivottaa vihaajille kuolemaa. Toivottavasti oli riittävän rautalankainen esimerkki.

24.05.19 15:25

<Jeppe-epeli> realtaste jos sun logiikka on tuolla tasolla niin lienee turha selittää yhtään mitään. Kokeile miettiä vielä tuota autoesimerkkiä. Se huutelu oli siis vastine siihen alla olevaan kommenttiin. Halusin nähdä rasian typerän reaktion siihen miten veganeille saa toivoa kuolemaan mutta vegen vihaajille ei.

23.05.19 02:27

<realtaste> Jeppe-epeli Olen jo kysynyt mitä tarkoitit heitollasi, mutta et ole osannut vieläkään vastata..? Miksi vegen vihaajien pitäisi kuolla? Jos huudat että 'kuolkaa vegen vihaajat' niin eikö se anna aika huonoa kuvaa vegeistä mitä ikinä sillä nyt saatoitkaan tarkoittaa?ps. sori annoin vahingossa plussaa (:

23.05.19 01:21

<Jeppe-epeli> realtaste sanoit että annan huonon kuvan vegaaneista. Etkö vieläkään tajua miten typerä logiikka se oli? Mistä muuten keksit että nyhtökaura aiheuttaa syöpää?

20.05.19 23:08

<realtaste> Jeppe-epeli Edelleen tartuin 'kuolkaa vegen vihaajat' kohtaan ja kysyinkin että mitä tarkoitit sillä? Miksi vegen(?) vihaajien pitäisi kuolla? Onko kaikenlaiset makkarat pahasta?

16.05.19 16:49

<Jeppe-epeli> realtaste vastataanpa vielä tähän. Puhuin tosiaan makkarasta kuten ylläoleva kuvakin ja kuten aiemmin sanoin. Ja jos haukun vaikkapa mersua paskaksi autoksi niin jotenkin sun logiikalla se antaa huonon kuvan audikuskeista.

29.04.19 23:59

<realtaste> rude1 Link no work. Mutta osaan ennustaa 'tutkimuksesi' jossa on todennäköisesti verrattu vegaanien suolistosyövän ja muiden 'sekasyöjien' vastaaviin lukemiin, ottamatta millään tavalla huomioon kaikkea muuta ruokavaliossa ja elämäntavoissa, kuten alkoholia, tupakkia, sokeria, hiilihydraatteja tai ylipäätään mitään muuta? Sillä tietääkseni ei ole vielä yhtään tutkimusta missä olisi oikeasti tutkittu pelkän lihan vaikutusta syöpiin. Kanadassa on tietääkseni yksi tutkimus menossa jossa tutkitaan carnivore ruokavalion vaikutusta,mistä viimeistään saa jotain vertailukohtaa vegaani ruokavaliolle.

02.04.19 11:03

<rude1> realtaste, "Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän." Prosessointi, esim. pannulla/grillissä paistaminen tai makkaran nitrointi lisää jonkin verran suolistosyövän riskiä, mutta ero prosessoimattoman (raa'an) ja prosessoidun lihan välillä on merkityksetön verrattuna eroon kasvisruoan ja lihan välillä. En toki ole vegaani, mutta koitetaan silti pysyä faktoissa, niin kuin kunnon nettikeskusteluun kuuluu.

02.04.19 10:59

<rude1> realtaste, "Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan". Paskapuhetta, ks. esim. http://(...).com/y6luybue

16.03.19 21:21

<realtaste> Jeppe-epeli Eli ymmärsinkö ensimmäisen viestisi väärin? Vai mitä tarkoitit 'Kuolkaa vegen vihaajat' vegellä? Mutta ihan mitä vain tarkoitat niin 'kuolkaa X ryhmän ihmiset' kuulostaa vain turhalta huutelulta Y tai Z porukasta, että oliko tuossa joku hyväkin pointti joka meni multa ohi vai? Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan,ehkä jopa vähemmän. Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän. Esim Inuiitit ovat eläneet sukupolvia lähes ainoastaan lihalla ilman syöpiä.

16.03.19 19:46

<Jeppe-epeli> realtaste niin, en ehkä anna hyvää kuvaa itsestäni mutta tiesitkö että kasviksia syö lähes kaikki mutta kaikki ei ole silti vegaaneja? Harvalla täällä varmaan on hyvä kuva vegaaneista mutta en tiennyt että minulla on jokin erityisoikeus muovata mielikuvaa heistä. Kuulostaa enemmän sellaiselta rasialaiselta tyyliltä vihata vegaaneja ja muita eri tavalla ajattelevia aina kun tilaisuus tulee.

16.03.19 12:47

<palovamma> Täällähän on laadukasta keskustelua. Arvostan! Jatkakaa.

16.03.19 04:08

<realtaste> Jeppe-epeli Meinaan kun paasaat 'kuolkaa vegen vihaajat' että antaa hyvää kuvaa. Mutta empä kyllä huomannutkaan alla olevaa kommenttia aiemmin. Mutta ainakin se näyttää liittyvän mediaan,eikä perseen nyhtäminen taida olla oikea tapa kuolla? :d

15.03.19 22:48

<Jeppe-epeli> DAI En edes sanonut niin vitun apina :D

15.03.19 16:05

<Marqs> PeterNorth Se oli Koskela joka söi rautaa ja paskanti kettinkiä. Rokka taas käski Kariluodon heitellä käsikranaatteja ampumahaudan vyörytyksessä.

15.03.19 12:38

<DAI> Jeppe-epeli: "Yyy, itketään kun joku muukin sanoi yhtä pahasti kuin minä, joten en ole syyllinen mihinkään." Tuo "koska muutkin" syöpä on pahinta paskaa, kun puhutaan argumentoinnista. Yritä uudelleen.

14.03.19 23:54

<Jeppe-epeli> Realtaste, mites toi pilgrimin kommentti tuolla kommenttini alla, antaako se hyvän kuvan lihansyöjistä? Miksi tartuit minun kommenttiini etkä hänen, vaikka molemmissa toivotaan törkeästi kuolemaa?

14.03.19 23:32

<Jeppe-epeli> realtaste miten minä voin antaa jonkin kuvan vegaaneista? :D Puhuin makkarasta en veganismista.

14.03.19 23:23

<Mkananoja> fake. kaikki tietää että ei ryssät syöny ku omat hevosensa.

14.03.19 22:55

<PeterNorth> Marqs On se sikäli jännä, että Rokka ei perääntyisi ruokavaliosyistä. Nimim. Raudasta kettinkiä

14.03.19 22:33

<Kapa53> Nepalilaiset Gurkhat siseilee pitkiä aikoja hieman haastavemmissa oloissa pelkällä kasvismössöllä, että kyllä se on tämä pullamössösukupolvi, joka ei pysty kääntää kylkeäkään jos kyljystä ei tule pöytään.

14.03.19 20:48

<Juhilus> Omat miehet ovat syöneet liikaa proteiinia, peräännytään.

14.03.19 19:28

<realtaste> Jeppe-epeli Annatpa todella fiksun kuvan vegaaneista :) Vaikka itse lihansyöjä olenkin,niin en silti toivo että vegaanit kuolisivat puutostiloihinsa.. Nimittäin juuri viime viikolla juttelin vanhojen ystävien kanssa jotka ovat syöneet vegaanisesti yli 5v ja nyt ihan vasta alkoivat syömään uudestaan lihaa. En näe tarpeelliseksi selitellä miksi, jos kiinnostaa google on ystävä.

14.03.19 18:36

<Rosak> Kuvaavaa on myös se, että lihaa (erityisesti makkaroita yms.) säästeltiin, eli jaettiin päivittäin vähemmän, jotta niitä pystyttiin toisinaan jakamaan ylimääräisinä annoksina miehille mielialaa kohottamaan. Esimerkkinä Tuntemattoman Sotilaan ruokavalitus, pohjautuu tapaukseen jossa JR8:n miehet söivät yli 30 päivää samaa ruokaa: näkkileipää, sokeria, margariinia ja ruisjauhoista tehtyä puuroa, johon lisättiin 80g säilykepurkista puolet per annos. Voi siinä miettiä, miten siistiä ollut kahdesti päivässä vetää ruispuuroa jossa ajatuksena lihaa seassa. Kuukauden.

14.03.19 18:30

<Rosak> Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.

14.03.19 18:19

<Kantasolu> Kikherneiden ja nyhtökauran jäljiltä peräsuolet röpöttää kuin mäkistarttia yrittäessä tulpattomalla mopolla. Ryssä kuulee jo kaukaa.

14.03.19 18:09

<LionKing138> kanakotka No niin no... itse näen ne tuotteet helpompina portteina vegeruokaan jos on tarkoitus sellaista kokeilla/ vaihtaa. Ei mullakaan tullu mieleen heti ensimmäiseksi ruveta höyryttämään kukkakaalia. Tein normaalit lisukkeet ( kastikkeen, muusin) mitä jauhelihapihveille, mutta teinkin sieni/juurespihvejä. Oli OK. Sit kun jouduin linssi/bataatti/porkkana-sössö kuurille, oli pakko opetella uusiakin reseptejä.

14.03.19 18:05

<Jeppe-epeli> Makkaraa :DDD ei vittu kuolkaa vegen vihaajat suolistosyöpään

14.03.19 17:46

<pilgrim> vitun wegaanit. kuolkaa nyhtämällä persettä

14.03.19 17:25

<viisas viski mies> itelläkään ei kasvisruokaa vastaan mitään ole mutta intissä kun tuo 2x viikkoon kasvisruoka mikä on massana tehty ja maistuu vastaleikatulta nurmikolta vähän ketutti

14.03.19 16:36

<Marqs> PeterNorth Ei ole jännää, kun tietää että kyseessä on alikersantti Rokka.

14.03.19 15:54

<Why> liitu "Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen." Jos tuo pitäisi paikkansa, Suomen armeija olisi pelottava porukka.

14.03.19 15:52

<Kanakotka> LionKing138 Kasvisruoat on ihan OK, mutta mun mielestä se, että yritellään jäljitellä liharuokaa (vege pekonia, vege makkaraa, vege siankäristystä) on helvetin typerää. On niitä hyviäkin kasvispohjaisia ruokia, ja tofu ruokia.

14.03.19 15:44

<petelius86> Hyvä lautanen on semmone jossa on kaikkia tasapuolisesti ja jos ei liha tai salaatti napaa niin jätä toinen pois mutta jos se menee johonkin rikkaruohojen pääasialliseen syöntiin niin itteäkin alkas ärsyttää.

14.03.19 15:38

<toukkis> Just söin omatekemiä pinaattilättyjä, puolukkahilloa, raejuustoa. Välillä mukava vetää ihan kasvisevästäki, ei kai sitä lihaa tarvi kokoaikaa otsa hiessä vetää.

14.03.19 15:08

<PeterNorth> Jännä, että alikersantti ohjeistaa luutnanttia.

14.03.19 15:07

<Rahkarotta> Vegeruoka ei ole ongelma, itse olisin palvelusaikana kiskonut lihatonta hernaria vaikka joka ikinen päivä. Ongelma on nämä väkisin väännetyt moraalikampanjat, joissa joku kuukausittainen trendiruoka yritetään väkisin tunkea kaikkialle. Hyvä olisi muistaa, että jos kerran antaa jalansijan tälläselle touhulle, se tulee tapahtumaan myös toistekin. Antaa mosien syödä sitä, millä ne pysyy parhaiten käynnissä.

14.03.19 14:52

<TheSupervisor> Jos noista vaihtoehdoista pitäisi valita mitä ruokaa syö seuraavat kaksi viikkoa niin valinta olisi helppo, kik-herneitä ja nyhtökauraa kiitos. Varmasti jaksaa paremmin.

14.03.19 14:34

<Setech> Itse korvasin yli puolet kasviksilla, kun en pystynyt vastaamaan kysymykseen: "Miksi en haluaisi elää terveemmin?" Toisaalta, jos elää syödäkseen niin mikäs siinä..

14.03.19 14:24

<Garbanzo> Pettuleipää ja perunaa

14.03.19 12:30

<Huoravasara> Joskus sissimuonapakkauksessa oli joku sieniruoka minkä käyttötarkoitus jäi mysteeriksi. Ensinnäkin sen haju on sen verran kauhea ettei sitä ainakaan syödä voinut ja toisekseen kemiallisten ja biologisten aseiden käyttö on kielletty joten ei sitä olisi voinut myöskään käyttää taistelussa K-valtiota vastaan

14.03.19 12:12

<brian666> Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.

102
14.03.19 12:04

<duplis> Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa

14.03.19 11:58

<LionKing138> Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.

14.03.19 11:47

<liitu> Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen. Suomi tähtää suurvallaksi.

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 91 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

millä nopeudella mennään netissä

alle alle 10 megaa
10- 30 megaa
30-50 megaa
50-100 megaa
yli 100 megaa
lanka modeemi
muu mikä

SAMANKALTAISIA

Sotilas Aimo Koivunen

17 307 katselukertaa

Neuvostosotilas ja viljasiilo

14 372 katselukertaa

Sotilas bikineissä

27 876 katselukertaa

Pohjoiskorealainen sotilas karkaa

15 516 katselukertaa

Sotilas ja ketut

19 172 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.