Quantcast

Lähettäjä:

Tmpp Tmpp

Stephan's Quintet

Stephanin kvintetti on Pegasuksen tähdistössä sijaitseva viiden galaksin joukko, ja yksi eniten tutkituista tiiviistä galaksiröykkiöistä. Kuvan neljä punertavaa galaksia (joista kaksi ovat törmänneet toisiinsa) sijaitsevat noin 290 miljoonan valovuoden päässä, kun taas sinertävä galaksi NGC7320 (kuvassa ylävasemmalla) sijaitsee "vain" 40 miljoonan valovuoden päässä, siis yli 7 kertaa lähempänä. Taustan galaksit ovat siis melkein 7 kertaa suurempia kuin etualan NGC7320. Huhhuh.

4 / 5 (86 ääntä)

Stephan's Quintet - Stephanin kvintetti on Pegasuksen tähdistössä sijaitseva viiden galaksin joukko, ja yksi eniten tutkituista tiiviistä galaksiröykkiöistä. Kuvan neljä punertavaa galaksia (joista kaksi ovat törmänneet toisiinsa) sijaitsevat noin 290 miljoonan valovuoden päässä, kun taas sinertävä galaksi NGC7320 (kuvassa ylävasemmalla) sijaitsee "vain" 40 miljoonan valovuoden päässä, siis yli 7 kertaa lähempänä. Taustan galaksit ovat siis melkein 7 kertaa suurempia kuin etualan NGC7320. Huhhuh.

Julkaistu: 18.4.2016 20:50

Tarkastaja: Käyttäjät

2.5K

Lähettäjä: Tmpp Tmpp

Otsikko: Stephan's Quintet

Kuvaus: Stephanin kvintetti on Pegasuksen tähdistössä sijaitseva viiden galaksin joukko, ja yksi eniten tutkituista tiiviistä galaksiröykkiöistä. Kuvan neljä punertavaa galaksia (joista kaksi ovat törmänneet toisiinsa) sijaitsevat noin 290 miljoonan valovuoden päässä, kun taas sinertävä galaksi NGC7320 (kuvassa ylävasemmalla) sijaitsee "vain" 40 miljoonan valovuoden päässä, siis yli 7 kertaa lähempänä. Taustan galaksit ovat siis melkein 7 kertaa suurempia kuin etualan NGC7320. Huhhuh.

Hakusanat: avaruus, galaksi, joukko, Stephan's, Quintet,

4 / 5 (86 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-04-18 22:23:37

+2003

<DJamppa>

Tarkistaako kukaan näitä kuvatekstejä? Mulle ainakin vois selittää ummet ja lammet näistä ja menis ihan täydestä.

86

Aika: 2016-04-18 21:07:55

+2817

<Juippi93>

Neil deGrasse Tysonin avustamana flippasin sen verran avaruuteen, että hain tuossa vuosi sitten lukioon ja nyt olis ens jakson jälkeen eka vuosi käyty, feels good man :3 Vieläkin astrofyysikoksi pyrkimässä, mutta vähän turhauttaa muunmuassa fysiikan tunneilla se, että käydään läpi itselleni täysin tuttuja asioita koko ajan, mutta eiköhän se vaikene ajan saatossa tuo koulu :P Random kommentin päätteeksi pakko sanoa vielä, että kotiviintä on kivan juoda :D Ei tuota viiniksi voi sanoa, niin siksi viineksi kutsun, mutta kyllä se viinimukista alas menee helvetisti paremmin kuin kilju :D

48

Kommentit (14)

Piilota OFF-Topic keskustelu

20.04.2016 10:26

<vikii> kun kuolet olet tuo

19.04.2016 13:45

<RobLaama> DJamppa kyllä Tmpp ihan oikein tiedoin näitä on lähetellyt. Itsekin suosittelen URSA:n jäsenyyttä, pelkkä lehti jo kattaa vuosimaksun liki kaksinkertaisesti vaikkapa johonkin tunnettuun tiedelehteen nähden.

19.04.2016 09:51

<jukorte> Repsä "Sen verran haluaisin oikoa,että tuskimpa tuo galaksi joukko sijaitsee tähdistössä. Eiköhän ne tähdet sijaitse galakseissa ja jne." Tähdistöjä eli tähtikuvioita käytetään ilmaisemaan taivaankannen alueita. Yleisesityksessa se on selkeämpi tapa kuin suorat restankensio- ja tuntikoordinaatit.

19.04.2016 05:19

<Repsä> Sen verran haluaisin oikoa,että tuskimpa tuo galaksi joukko sijaitsee tähdistössä. Eiköhän ne tähdet sijaitse galakseissa ja jne.

19.04.2016 00:47

<tvih> Space, the final frontier

18.04.2016 23:52

<Tmpp> DJamppa Nimikoin mun kuvat yleensä aina sillä nimellä millä niistä löytyy tietoa esim. Wikipediasta ja muista avaruusaiheisemmista tietolähteistä. Googlettamalla pitäis löytyä varmistus tietojen paikkansapitävyydestä suht helposti. Pahoittelen suorien lähdelinkkien puuttumista kun mä tarkistan etäisyydet ja muut numerot Astronomy-lehden fyysisistä painoksista.

18.04.2016 23:45

<Kartzaz> Voisin ottaa menolipun heti tuonne tutkimaan, että mitäs jännää tuoltakin löytyy.

18.04.2016 22:23

<DJamppa> Tarkistaako kukaan näitä kuvatekstejä? Mulle ainakin vois selittää ummet ja lammet näistä ja menis ihan täydestä.

18.04.2016 21:19

<NäkymätönKerjäläinen> Juippi93 Voin antaa semmosen vinkin että kannattaa yrittää saada 10:n keskiarvo pitkästä matematiikasta ja fysiikasta, voit päästä suoraan yliopistoon fysiikkaa opiskelemaan ilman mitään pääsykokeita. Eikä myöskään tarvitse liikaa paineita kirjoituksista ottaa, otat M:n matikasta ja fysiikasta ja sillä selvä.

18.04.2016 21:17

<kikkeli keijo> Riittää jo, tissejä vaihteeksi

18.04.2016 21:15

<nytjo> Varmasti jostain tuolta löytyy elämää. Sitä en tiiä, et miksi sitä etsitään. Jopa yksi valovuosi on aivan törkeän pitkä matka, jonka suorittamiseen tarvisi sekä huomattavasti parempi teknologia että jokunen sukupolvi. 10% valonnopeudesta saadaan kai nykyään saavutettua, mutta sitten loppus polttoaine, eli tarvitsee laskeutua sopiville planeetoille louhimaan lisää ja prosessoimaan se. Siitä taas kiihdyttämään ja hidastamaan molempien vaiheiden viedessä about saman polttoainemäärän. Jokunen sukupolvi siinä vierähtäisi valovuoden päähän lentämiseen, ja eiköhän miehistö olisi jo tappanut toisensa.

18.04.2016 21:07

<Juippi93> Neil deGrasse Tysonin avustamana flippasin sen verran avaruuteen, että hain tuossa vuosi sitten lukioon ja nyt olis ens jakson jälkeen eka vuosi käyty, feels good man :3 Vieläkin astrofyysikoksi pyrkimässä, mutta vähän turhauttaa muunmuassa fysiikan tunneilla se, että käydään läpi itselleni täysin tuttuja asioita koko ajan, mutta eiköhän se vaikene ajan saatossa tuo koulu :P Random kommentin päätteeksi pakko sanoa vielä, että kotiviintä on kivan juoda :D Ei tuota viiniksi voi sanoa, niin siksi viineksi kutsun, mutta kyllä se viinimukista alas menee helvetisti paremmin kuin kilju :D

18.04.2016 20:55

<Vilg3> Spaaaaaaaaaace...!

18.04.2016 20:53

<Takojaki> Tähän vielä ku sais Wuupilta jotain kosmista tarinaa äänikirjana

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Quintet plays videogame themes

23 643 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.