Lähettäjä:

meitzi72 meitzi72

Suomalaiset susihavainnot

Liittyy aiempaan mediaan: /kuva/Suomalaisten rohkeus ja laheinen luontosuhde/217730 "<Danpax> Suomessa on kyllä enemmän kuin 120 sutta ja vieläpä on niin, että ne tuppaa olemaa tietyillä alueilla voimakkaasti." Juujuu, tietenkin on, kunhan uskotaan kaikkien hysteerikkojen kuvitelmat havainnoista.

2.2 / 5 (135 ääntä)

Suomalaiset susihavainnot - Liittyy aiempaan mediaan: https://www.riemurasia.net/kuva/Suomalaisten-rohkeus-ja-laheinen-luontosuhde/217730

&quot;&lt;Danpax&gt;
Suomessa on kyllä enemmän kuin 120 sutta ja vieläpä on niin, että ne tuppaa olemaa tietyillä alueilla voimakkaasti.&quot;

Juujuu, tietenkin on, kunhan uskotaan kaikkien hysteerikkojen kuvitelmat havainnoista.

Julkaistu: 15.3.2019 12:21

Tarkastaja: Pyrex

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: meitzi72 meitzi72

Otsikko: Suomalaiset susihavainnot

Kuvaus: Liittyy aiempaan mediaan: /kuva/Suomalaisten rohkeus ja laheinen luontosuhde/217730 "<Danpax> Suomessa on kyllä enemmän kuin 120 sutta ja vieläpä on niin, että ne tuppaa olemaa tietyillä alueilla voimakkaasti." Juujuu, tietenkin on, kunhan uskotaan kaikkien hysteerikkojen kuvitelmat havainnoista.

Hakusanat: susi, suomi, sisu, rohkeus, paskahousuja,

2.2 / 5 (135 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-03-15 12:51:06

+34835

<jjaskanen> +5 RR

Tuo 120 sutta on kyllä niin vanha tieto, että sen levittäminen antaa levittäjästään ihan yhtä tyhmän kuvan kuin susipaniikin lietsontakin. Nykykanta on kai suunnilleen kaksinkertainen. Toisaalta sekään ei ole paljon, ja susi vastaan ihminen -tilastot antavat kyllä aika hyvän kuvan siitä, kumpi on vaarallinen kummalle. https://yle.fi/uutiset/3-10497968

58

Aika: 2019-03-15 12:55:08

+27240

<BetBet> +5 RR

Tämä media on susi.

28

Aika: 2019-03-15 12:44:44

+33965

<maksamakkara> +5 RR

Ihminen näkee helposti sen mitä odottaakin näkevänsä. mutta vähän enemmän taustoja olisi kyllä kaivannut, mitä tässä haetaan ja miksi.

23

Aika: 2019-03-15 14:52:22

+115711

<testo_jolle> +5 RR

Todellinen susikannan arvio on tällä hetkellä n.350. Luke vetää nuo susi(ja myös ilves) arviot aivan alakanttiin tarkoituksella. Tapahtuneesta on jo jokunen vuosi aikaa ja tekijät(onneksi!) jääneet kiinni. Luke oli ilmoittanut alueelle 4 sutta. Salametsästäjät olivat ampuneet 11 sutta, eli alueella pitäisi olla siis -7 sutta luken mukaan. Kaikkia eivä olleet edes saaneet. SRVA:lle ilmoitetaan useamman yksilön jäljistä alueilla jossa Luken mukaan ei pitäisi olla ollenkaan susia. Ennenkuin näitä propagandapaskoja uskoo niin googletelkaa "susivahingot". Löytyy karttoja ym jotka pitää paikkaansa.

19

Aika: 2019-03-15 16:29:39

+39762

<Mamelukkikala_> +5 RR

Ei "oikeissa" susissa ole mitään ongelmaa, ne pysyttelee kaukana ihmisistä. Koirasudet on niitä jotka tulee pihoille ja on vaaraksi lapsille ja lemmikeille.

17

Kommentit (71)

Piilota OFF-Topic keskustelu

02.04.19 15:28

<testo_jolle> Theggis Kyllä noista kommenteista vaan loistaa se miten kujalla sinä oot todellisuudesta. Lue edes tuo: https://www.liikenneturva.fi/sites/default/files/materiaalit/Tutkittua/Tilastot/tilastokatsaukset/tilastokatsaus_hirvionnettomuudet.pdf

31.03.19 13:13

<Theggis> testo_jolle Ja mitä tulee hirvikolareihin, niin ne olisi voinut useissa tapauksissa välttää, jos ei mittarissa olisi ollut järjetön ylinopeus. Suomessa ajetaan varsinkin pimeillä maanteillä aivan käsittämättömiä nopeuksia, ja sitten syytellään hirviä siitä. Tämä on todistettu statistiikalla, ja sen voi nähdä ihan itsekin kun istuu rattiin. Esimerkiksi Kehä ykkösellä liikenne on poliisin kameroiden vuoksi aivan naurettavaa, koska jokaisen kameran välissä suurin osa kuskeista kiihdyttää 100-120 km tuntivauhtiin ja sitten äkkinäisesti jarruttaa juuri ennen kameraa.

31.03.19 13:09

<Theggis> testo_jolle ... ihan kuin metsästäjillä menisi pupu pöksyyn kun pitäisi metsästää jotain oikeasti vaarallista eläintä. Vaan susien kaatamiseen kyllä löydetään aina tekosyyt. Tulee mieleen lähinnä South Parkin Ned ja Jimbo. Jos se liikkuu, niin ammu! Ei ihme, että välillä sattuu näitä tapaturmia, kun ammuskellaan jotain liivittä metsässä liikkunutta sienestäjäparkaa tai jopa omaa kaveria, kun siellä ollaan riehumassa.

31.03.19 13:07

<Theggis> testo_jolle Joo, nää on just näitä metsästäjien argumentteja, että "me suojellaan luontoa ja hoidetaan kantaa™". Ei luonto tarvitse suojelua sitä tuhoavin keinoin. Puita ei tarvitse kaataa, jotta metsä voi hyvin. Hirviä ei tarvitse metsästää. Eivät hirvet ole vuosituhansia sitten kehittyneet metsästettäviksi ampuma-asein. On ylimielistä luulla tietävänsä kuinka monta hirveä, sutta tai karhua metsissä kuuluu olla. Ja sekin muuten kertoo jotain, että metsissa juoksentelee tuhansia karhuja, mutta vain satoja susia, vaikka karhu on paljon vaarallisempi eläin...

22.03.19 15:08

<meitzi72> testo_jolle Ei mulla ole mitään metsästäjiä tai metsästystä vastaan. Saa tulla ampumaan vaikka meidän tontille. Turvallista sektoria on paljon ja hyvä näkyvyys metsän keskellä oleville vanhoille peltoaukeille.

21.03.19 13:10

<testo_jolle> ...ihan pudas ihmisen pelko. Käyvät tekemässä paljon pihavierailuita. Hakevat koiria häkeistä, naruista ym pihamaalta. Et siinä voi lapsia laittaa kävelemään tai pyöräilemään kouluun. Harva se päivä saa lukea kun sudet käy jossain taajamassa. Ei sitä pidä odottaa että vahinko tapahtuu ja sitten reagoida. Vai käytkö sinä/te kertomassa sitten sen lapsiperheen vanhemmille että "sori". Sille pitäisi tehdä jotain. Susi kuuluu tietenkin luontoon, mutta tällä hetkellä on kanta liian iso ja liian kesy. Normaali suden arkuus ei ole enää tallella liiallisen suojelun johdosta. Salametsästystä en hyväksy!

21.03.19 13:05

<testo_jolle> ...mikä on seuraavan vuoden saaliskiintiö tai rajoitukset. Eli pidetään huoli ettei kanta ainakaan missään nimessä romahda. Samalla myös hirven kohdalla pidetään huoli ettei kanta kasva liian isoksi. Tämä aiheuttaa taas hirvikolareita, taimistovahinkoja, punkkien leviämistä jne. Theggis kommenttisi kännisistä kuskeista hirvikolareissa jotka ajoivat ylinopeutta kertoo enemmän sinusta ja asenteestasi. Hirvikolareita sattuu eniten ihan tavallisille ihmisille ihan normaaleilla pääteillä. Jos pikkaisen vaivautuisit edes googlea käyttämään. Mitä susiin tulee. Susilta on kadonnut tällä hetkellä...

21.03.19 12:59

<testo_jolle> Theggis meitzi72 Pakko oli vielä palata tähän. Kait olen niin pikkusieluinen. Kait teillä on tiedossa että hirviä(+muut riistaeläimet) on metsästetty vuosituhansien ajan. Evoluutio on jo ajat sitten muokannut ne sellaisiksi että niitä "pitää" metsästää. Kannat kestävät sen. Kuinka sitten selitätte että kaikki metsästettävät riistaeläimet ovat elinvoimaisia? Metsästäjät tekevät MYÖS enemmän luonnonsuojelutyötä kuin moni luonnonsuojelija. Ei se ole metsästäjien ilokaan jos riista loppuu. Lisäksi metsästäjät tekevät jokavuosi hirvikannan ja lintukanna laskennat ja sen perusteella päätetään...

21.03.19 01:54

<meitzi72> MösjööTipsu enhän mä ole sanonut paskahousuiksi kuin paskahousuja. Tietenkään kaikki metsästäjät eivät ole kusi sukassa susia pelkäämässä, mutta ne jotka on, ovat juuri niitä paskahousuja.

20.03.19 11:44

<testo_jolle> Theggis Niin sinähän se tässä olet joka kokoajan mussuttaa ja millä perusteella sinä minua mulkeroksi sanot? Ei taida olla siellä päin ihan kaikki muumit kanootissa.

19.03.19 07:57

<PeltsinPuuduttaja> Mamelukkikala_ kuvitteletko että metsät on täynnä koirien nussimia susia? Ei susi noin vaan parittele koiran kanssa. Susi on sen verran tarkka eläin laumastaan että se tappaa jos koira tulee liian lähelle. Myös yksinäinen susi.

18.03.19 20:49

<DuD> Juu, välttämättä kaikki metsästäjät eivät ole perseestä, mutta toisaalta 100 % salakaatajista on metsästäjiä. Onhan se vähän epäilyttävää, että kiinni ei jää kukaan vaikka epäiltyjen joukko on aika rajallinen. Mutta se on kai sitä "omavalvontaa".

18.03.19 15:05

<Theggis> testo_jolle Mussun mussun. Hyvä, että edes jossain päin maailmaa on paikka, jonne kaltaisesi mulkerot eivät uskalla mennä paukuttelemaan.

18.03.19 15:04

<Theggis> Monskuu Niin joo, ja senkus metsästät. Mut älä jumalauta esitä, että olisit joku "hyvä metsästäjä, joka vaan tekee sitä kannanhoidon ja koirien mielenterveyden vuoksi". Voi jumalauta miten tekopyhää. Kyllästyttää niin helvetisti just tää retoriikka, että keksitään kaikki mahdolliset syyt minkä takia ollaan niin vastuullista ja hyvää ihmistä, ja että kaikki metsästyksen vastustajat on jotain kaupunkilaisia, jotka ei vaan ymmärrä. Et ole. Ei suurin osa jossain peräkorvissakaan asustavista ihmistä kule ammuskelemassa kaikkea, minkä näkee.

18.03.19 14:59

<Theggis> Monskuu No tulepa pois sieltä metsästä asustelemasta, jos kaikki eläimet siellä on niin suuri ongelma. On se kumma, kun pitää etsiä kaikki mahdolliset tekosyyt, että pääsee ammuskelemaan. Hirvikolareitakin tapahtuisi paljon vähemmän, jos urpot ei ajelisi pimeillä teillä ylinopeutta. Mut helppohan se on taas viatonta eläintä syyttää siitäkin.

18.03.19 10:39

<testo_jolle> Monskuu Ei kannata välittää jos joku on noin pihalla asioista kuin Theggis. Eikä halua edes yrittää ymmärtää miten asiat oikeesti menee. Itärajalla joutuivat lopettamaan hirvenpyynnin kokonaan kun susia liikaa. Lisäksi lopettivat SRVA toiminnan vastalauseena. Koiria ei voi viedä enää metsään esimerkisi kolarissa loukkaantuneen hirven perään.

18.03.19 10:37

<testo_jolle> tsiku Olet niin pihalla tuon arkuuden kanssa.

17.03.19 22:29

<MösjööTipsu> meitzi72 Ja lopuksi voin sanoa, että sun on ihan turha kutsua metsästäjiä paskahousuiksi. He tekevät järjettömän määrän talkootyötä omakustanteisesti yhteiskunnalle ympäri vuoden. Kuten esimerkiksi eläinkantojen laskentaa, kolaritilanteiden setvintää mahdollisten eläinvahinkojen varalta. Loukkaantunut eläintä saatetaan etsiä välillä yöt ja päivät, huvitti tai ei. Eläinkantojen säätelyä, jotta vieraslajit eivät pääsisi valtaan, ja vakuutusyhtiöiden kauhistelemat kolaritilastot pysyvät mahdollisimman matalana. Ja paljon lisäksi paljon muuta, joka ei tavallisen pulliaisen silmiin näy.

17.03.19 22:11

<MösjööTipsu> meitzi72 Kävi iso typo, ja piti poistaa aikasempi viesti. Siis juu, tottakai niitä radikaaleja jokapaikan mölyäjiä löytyy metsästäjistä, mutta niin myös muista. Suurin möly nyt vaan kuuluu pidemmälle, kuin viisaasti lausutut sanat. Metsästäjät tottakai tekevät kummasti jälkihavaintoja, kun nyt sattuvat siihen lumiaikaan eniten liikkumaan metsissä, ja toisekseen he ovat tottuneet silmillään niitä lumijälkihavaintoja tekemään. Kolmanneksi he ovat oppineet eläinten ikiaikaiset kulkureitit, ja puskaradio petohavainnoissa toimii taajaan, joten susienkin reitit pystytään yksilöimään aika tarkasti.

17.03.19 03:44

<Algamis> "mutta eihän susi ole tappanut ihmistä suomessa yli sataan vuoteen!" Sillähän ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä, että susi hävitettiin suomesta yli 100 vuotta sitten juuri lapsien tapoista. Useita tapauksia löytyy 1800 -luvun lopun kirkonkirjoista.

16.03.19 23:19

<Kapa53> Pohjanmaalla sutta kanssa kulkee nykyisin asutuksilla. Näin nykyisin kaupunkilaistuneena on helppo naureskella että susi kuuluu luontoon, susi oli ensin ja ihme vieraantumista luonnosta jne. Mutta kun viimeksi kävin kotona ja äiti kysyi että enkö lähde lenkille, niin "hitto, siellähän on susia"..että ehkä ne eivät kuitenkaan kuulu asutusten lähelle. Karkotus ilman lahtausta.

16.03.19 12:25

<meitzi72> Täällä ainakaan metsästystä vihata, saa tulla vaikka mun tontille ampumaan. 280 astetta on täydellisen turvallista sektoria ja pienelle metsäpellolle on hyvä näkyvyys

16.03.19 11:03

<toukkis> Olkoot vaikka 300 sutta, ei tuollanen määrä pitäis olla Suomen kokosessa maassa mikään ongelma. Kyllä ihmisen pitäisi ymmärtää että emme voi kaikkea elintilaa omia itsellemme.

16.03.19 08:57

<Danpax> meitzi72 en mä susia pelkäää ja mun mielestä ne kuuluu luontoo, mutta sulla niin väärää tietoo asioista, ettei kannattais tyhmyyttäs täällä esitellä. Koirasudet tai sudet joissa on pieni prosentti koiraa ovat vaarallisia ja tietty yksinäiset sudet. Mistä mulla on tieto tosta sun susi määrästä, niin 50km sääteellä meillä liikkuu kolme susi laumaa ja siitä 100km etelämpänä kaksi laumaa. Sitten asiasta toiseen ku täällä vihataa mettästystä, niin mutta kait te voisitte kunnioittaa meidän harrastusta. Ei se pelkkää tappamista ole ja kyllä niitä Suomessa fiksusti säädellään.

16.03.19 08:44

<Monskuu> Ja haluaisin vielä tarkentaa etten tee metsästystä puhtaasti sen lihan takia. Hirvenliha on hyvää, mutta enemmän meillä on päiviä ettemme saa mitään. Aloitin metsästyksen aikanaan koska koirat ovat älyttömän onnellisia kun pääsevät tekemään sitä missä ovat hyviä. Se ampuminen ja hirven kaato on sivuseikka asia itselleni (pyrin tekemään sen niin ettei eläin joudu kärsimään). Mutta isoin syy metsästykselle on se riistanhoito toiminta, eli pidetään hirvikantaa kurissa ettei tarvitsisi monia kuolonkolareja olla.

16.03.19 08:41

<Monskuu> Theggis Kerropas, kuletko paljon autolla? Joskus 2009 vuoden tuntumassa hirvikolareja tapahtui paljon, ja moni ihminen menetti henkensä niissä. Kantaa täytyy vähentää ja hallita jottei taudit ala elelemään ja eläimien aiheuttamat vahingot kasva liian suureksi. Petoeläimet eivät saa yksin pidettyä hirvikantaa kurissa. Ja tää mun rekku on aika iso koira, mutta susi näkee sen vihollisena. Se tappaa ja monesti syökin sen, niin ettei jäljelle jää kuin tutkapanta ja selkäranka jos sitäkään. Mutta tätä sinä et vältämättä ymmärrä koska asustelet jossain missä hirvet ei ole ongelma?

16.03.19 00:57

<Theggis> Monskuu Siis toisin sanoen, haluat ehdoin tahdoin mennä sen puudelis kanssa sinne mettään tappamaan viattomia eläimiä, ja sit sua vituttaa et joku sen metsän asukki saattais syödä sun pikku Rekkus? Oikeesti? Ihan sama onko Suomessa 120 sutta vai 5000 sutta, se määrä on niin naurettavan mitätön verrattuna ihmisten määrään, että huh huh. Ja sit pitää vielä keksiä tollasia tekosyitä, että sais lahdata lisääkin...

-17
15.03.19 23:41

<naubusan> Mikäs itulespo tänne koittaa pesiytyä? Painus nyt lavastamaan niitä pöllökuvia muille kaltaisillesi älyköille.

15.03.19 22:09

<Monskuu> tsiku Osa näistä ns. häirikkö susista on susia jotka on lähteneet laumasta perustaakseen oman lauman. Koska laumassahan pelkät alfat ilmeisesti lisääntyy (korjatkaa joku jos olen väärässä). Yksinäinen susi onnistuu huonosti metsästää, joten se menee ns. paikkoihin missä on helppoa saalista. Sillon kotieläimet alkaa kelvata ja pihapiirit. Näistä tulee ongelmia.

15.03.19 21:54
15.03.19 21:50
15.03.19 21:47

<eric> Sitähän on spekuloitu että moni "susi" joka tulee ihmisen lähelle on oikeasti koirasusi, eli kesyn koiran (esim joku metsästyskoira jota pidetään irti) ja suden jälkeläinen ja siksi niin rohkea.

15.03.19 21:38

<eric> thebeet83 Siisti video, onko mistä päin kuvattu?

15.03.19 20:33

<RautaHattu> Ylen mukaan kanta voisi olla jopa +300 https://yle.fi/uutiset/3-10497968

15.03.19 20:25

<thebeet83> https://www.youtube.com/watch?v=J4UI47k-1X8 tässä parit koirat kuvattuna

15.03.19 20:20

<meitzi72> MösjööTipsu: Itseasiassa idea näiden postaamiseen tulee juuri siitä, että faktat kuolee kun paskahousut pääsevät vauhtiin, ja suurimpia paskahousuja on metsissä aseiden kanssa liikkuvat. Täälläkin on nyt hirvee älämölö, kun jälkiä on. Se on joka kevät sama ulvonta (enkä tarkoita susien ulvontaa) ja urbaanilegendat saavat aina uusia levittäjiä. Luonnonvarakeskukselle rekisteröityjä pakettiautoja nähdään vähän siellä täällä laskemassa susia luontoon, ja jostain kumman syystä niitä näkee aina vain ja ainoastaan metsästäjät ja pihallaan eläimiä laiduntavat.

15.03.19 20:07

<meitzi72> jjaskanen: Mittakaavan kannalta on ihan se ja saatanan sama, jos siinä on vaikka noin iso heitto. Turhaa vitinää ja kitinää koko paskahousujen kuoro on joka tapauksessa, enkä tosiaan ala tekemään uutta kuvaa pienen mittavirheen takia.

15.03.19 20:06

<tsiku> Monskuu Itsekkin sen verran tiedän aiheesta vaikka metsästänkin, että se susi ei tule ihmisen lähettyville kuin epätoivoisena. Kun jossain peräpitäjällä Jorma ampuu näkemänsä suden on se susi jonka hän näki todennäköisesti lauman johtaja koska rohkein ja koska lauman johtaja tapetaan lauma nälkiintyy/hajoaa ja alkaa epätoivoisesti etsiä ruokaa yhä lähempää ihmistä. Susi ongelmat ei harventamalla muuta kun pahene ne pitää tappaa sukupuuttoon jos meinataan.

15.03.19 19:48

<Kantasolu> >--- eikä se edes uskaltanut liikahtaa, niin kovikseksi meidän sudenjälkeläinen itsensä postilaatikolle ilmaisi. Meidän sankarimme Nanna, tänään 3 vuotta.

15.03.19 19:45

<Kantasolu> Muutettiin helmikuun alussa. Uusilla lenkkipoluilla näkyy kaikenlaisia uusia uhkia. Koska olen mielelläni liikkeellä yöllä, silloin kun ketään muita ei ole liikkeellä, koiran äkillinen murina ja haukkuminen saa minutkin skarppaamaan. Kun käveltiin tien laitaa alkoi äkillinen tuijotus ja koira oli kuin tiukaksi kiristetty jousi. Murisi matalaa murinaa ja liikahti uhkaavasti ja isotellen pari metriä kerrallaan. sadan metrin päässä seisoi kaksijalkainen ja punainen - postilaatikko. Mitä lähemmäksi päästiin, sitä jännemmäksi tilanne kävi. Lopulta ohitettiin postilaatikko ihan läheltä --->

15.03.19 19:41

<Monskuu> <-- esim. pienen lapsen uhkana vai saaliina? En tiedä, en ole sellaista tilannetta päässyt todistamaan ja toivottavasti ei kukaan muukaan joudu siihen tilaan. Mutta jos susi "eksyy" ihmisten pihalle, se on kaikkea muuta kuin normaalia käyttäytymistä. Susia tulee aina olemaan, vaikka ampuisimme niitä, rajan yli tulee lisää. En tiedä tietääkö kukaan tarkkaa lukua susista. Tuskimpa. Mutta niitä kyllä on.

15.03.19 19:39

<Monskuu> Laitan nyt lusikkani tähän susisoppaan kertomalla että harrastan metsästystä. Ja kyllä, sudet ovat ikävä asia kun niitä on paljon. Metsästän hirviä ja sitä tehdään nykypäivänä koiralla. Minusta on aika perkeleen ikävää jos metsästyskaverini kuolee reissulla, oli syynä sitten susi tai autot. Autoja me voimme välttää ja pelastaa koiramme, mutta susilta emme aina pysty koiriamme pelastaa. Susi ei kuulu ihmisten pihaan, se kuuluu metsään. Sudet eivät aina pelkää ihmistä, ja sillon tulee ongelmia. Helppo on kaupungista huudella kun ei tiedä mitä todellisuus on. Näkeekö susi ->

15.03.19 19:16

<Ocarina> Miksi mun eilen lähettämä Albert Einsteinin syntymäpäivä media poistettiin ja sitten sen kyrpäperseen spede mediat pääsee galleriaan tai vähintään hylättyihin?

15.03.19 19:02

<SirJakkuson> No fordi varsinkin on ihan susi. /trollface

15.03.19 18:37

<Ephexis> Onks tää se Wolfenstein? Kuvasta puuttuu natsi.

15.03.19 18:03

<Why> Nokturnal jee

15.03.19 16:38

<Nokturnal> sus siunatkoon

15.03.19 16:29

<Mamelukkikala_> Ei "oikeissa" susissa ole mitään ongelmaa, ne pysyttelee kaukana ihmisistä. Koirasudet on niitä jotka tulee pihoille ja on vaaraksi lapsille ja lemmikeille.

15.03.19 16:21

<TrueTroll> Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen kantatietojen mukaan 2017 vuonna n.180kpl, 2018 vuonna n.310kpl, joista suurin osa itärajan tuntumassa, läntisessäkin suomessa määrät kasvussa. Vuosittaiset tiedot vaihtelevat paljon koska sudet ei viisumista hirveästi välitä ja kierteleviä susia on pitkin suomea paljon joista vaikea pitää tietoa muuten kuin pannoittamalla.

15.03.19 16:12

<Danpax> Kiitos huomion osoituksesta.

15.03.19 15:50

<Ssavior> jjaskanen Myöskin siihen viittaaminen ontuu, että susi on tappanut ihmisen viimeksi 1880-luvulla. Viimeisen susikuoleman jälkeen 1800-luvun lopulla susi hävitettiin lähes kokonaan Suomesta, eikä kanta ole ollut lähelläkään 1800-luvun kantaa kokonsa puolesta.

15.03.19 15:35

<torakka88> Wickerman Onhan jääkarhuja nähny aika monet jopa Hesassakin? Lähde:https://www.korkeasaari.fi/

15.03.19 15:28

<Kahvelipallo> Susia tulee ja menee. Kyllä niitä Venäjällä riittää

15.03.19 14:58

<Rahkarotta> Susi voi olla uhka taloudelle, mutta ei turvallisuudelle.

15.03.19 14:52

<testo_jolle> Todellinen susikannan arvio on tällä hetkellä n.350. Luke vetää nuo susi(ja myös ilves) arviot aivan alakanttiin tarkoituksella. Tapahtuneesta on jo jokunen vuosi aikaa ja tekijät(onneksi!) jääneet kiinni. Luke oli ilmoittanut alueelle 4 sutta. Salametsästäjät olivat ampuneet 11 sutta, eli alueella pitäisi olla siis -7 sutta luken mukaan. Kaikkia eivä olleet edes saaneet. SRVA:lle ilmoitetaan useamman yksilön jäljistä alueilla jossa Luken mukaan ei pitäisi olla ollenkaan susia. Ennenkuin näitä propagandapaskoja uskoo niin googletelkaa "susivahingot". Löytyy karttoja ym jotka pitää paikkaansa.

15.03.19 14:40

<Garbanzo> SOTE puuttuu

15.03.19 14:19

<Wickerman> punos Mistähän olet tuollaista saanut päähäsi? Sinä tuskin edes tiedät mikä susi on. Muuten, se on "kehä III ulkopuolella", ei "kehä III:n ulkopuolella". Opettele oikeinkirjoitusta ennen kuin paskot taas housuusi kuten silloin kun luulit nähneesi jääkarhun Tampereen keskustassa. Jääkarhuja ei koskaan tapaa Rovaniemeä etelämmässä.

15.03.19 13:44

<MösjööTipsu> Siksi esitänkin, että asiasta on turha taistella täällä, kun asiasta ei kukaan kuitenkaan mitään tajua ja faktoja viellä vähemmän. Koskee myös minua. Asiasta voitte vaikka tiedustella oman alueenne riistanhoitoyhdistykseltä.

15.03.19 13:41

<pomes> - Mut kuule herra luutnantti. Sitähä mie vaan et myö päässää tään Suen Tassun keral sammaa porukkaa.- Kenen?- Suen Tassun.- Mikä teidän nimenne on?- Sus. Sotamies Susha mie oon.- Siis Susi... Entä teidän nimenne?- Rokkahan mie. Antero on etunim. Antikshan minnuu on sanottu koko ikkäi, ja niihä mie sanon itsekkii.

15.03.19 13:40

<MösjööTipsu> Susihavainnot kirjaa kunkin riistanhoitoalueen srva, eli suurriistavirka-apu henkilö, joille havainnot ilmoittaa pää asiassa alueen metsästäjät. Srva henkilö saattaa käydä myös itse tarkistamassa jälkihavainnon ja tekee johtopäätöksen siitä. Suurpetohavaintoja ei siis ilmotella yhtä perstuntumalta, kuin kerrostalossa häiriköivistä naapureista. Joka talvena tehdään myös riistakolmiolaskenta, jolloin arvioidaan alueen riista- ja petokanta, mitkä ovat hyvinkin todenperäistä tietoa. Kuitenkin luke esittää joka vuosi, että susikanta on ollut n.160 yksilöä viimeiset 20 vuotta. Tässä on se ongelma.

15.03.19 13:37

<ERCOQUIN> kui se japanilainen susi?

15.03.19 13:30

<_Time> Nauroin ääneen :D jokuhan tästä mediasta voi ottaa itteensä, mikä nauratti vielä enemmän.

15.03.19 13:09

<|spödrlö|> Fiat on susi jo syntyessään.

15.03.19 13:08
15.03.19 12:55

<BetBet> Tämä media on susi.

15.03.19 12:52

<yawnie> Ainakin englannin bulldoggia oli sudeksi luultu, jos oikein muistan. Se kun on niin näköinenkin..

15.03.19 12:51

<jjaskanen> Tuo 120 sutta on kyllä niin vanha tieto, että sen levittäminen antaa levittäjästään ihan yhtä tyhmän kuvan kuin susipaniikin lietsontakin. Nykykanta on kai suunnilleen kaksinkertainen. Toisaalta sekään ei ole paljon, ja susi vastaan ihminen -tilastot antavat kyllä aika hyvän kuvan siitä, kumpi on vaarallinen kummalle. https://yle.fi/uutiset/3-10497968

15.03.19 12:46

<Chandler> Samalla kun esittelit Paint-lahjojasi niin olisit lisänny sipilän pärstän. Tai ehkä parempi näin, olis alkanu vaan vituttaa sen naama ja peppuperjantaihin ei kuulu ihmisperseet.

15.03.19 12:44

<maksamakkara> Ihminen näkee helposti sen mitä odottaakin näkevänsä. mutta vähän enemmän taustoja olisi kyllä kaivannut, mitä tässä haetaan ja miksi.

15.03.19 12:41

<punos> Kehä III:n ulkopuolella kun nähdään susi jossain niin paskotaan housuun ja ruvetaan keräämään metsästyspartioita. Stadissa todettiin että susihan se näköjään pyöri itiksen nurkilla perkele, aika jännää.

-16
15.03.19 12:29

<Kahvikuppi pireol> Annoin puol tähteä. Olikohan se kuitenki vähän liikaa..?

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 1 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Ihminen joka miinustaa kommenttiasi on useimmiten

Tyhmä ja kateellinen
Eri mieltä
Väärässä
Oikeassa
Kumma tyyppi
Jotain muuta. Mitä?

SAMANKALTAISIA

Suomalaiset TV-haastatteluissa

14 063 katselukertaa

Suomalaiset äärimmäisyyksissä

33 328 katselukertaa

Suomalaiset painajaiset

31 403 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.