Lähettäjä:

routasydän routasydän

Suomessa on työvoimapula. t: Jyrki

4.4 / 5 (207 ääntä)

Suomessa on työvoimapula. t: Jyrki

Julkaistu: 7.1.2014 23:48

Tarkastaja: Arab

2.5K

Lähettäjä: routasydän routasydän

Otsikko: Suomessa on työvoimapula. t: Jyrki

Hakusanat: työurien, pidentäminen, Suomessa, on, työvoimapula, Jyrki, Katainen, Kokoomus,

4.4 / 5 (207 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-01-07 23:58:08

+22694

<HaGGe>

Mun logiikka ja aivokapasiteetti ei kyllä riitä ymmärtämään, että miksi eläkeikää pitää nostaa, kun tarjolla olisi työkyvykkäitä ja osaavia nuoria ottamaan ohjat käsiin ja vapauttamaan kymmeniä vuosia kituneet työntekijät eläkkeelle. Sen sijaan nämä nuoret mädäntyvät kotona työttöminä. Ja se että suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle niin otetaan maahanmuuttajia tänne töihin (lue sossun eläteiksi) näiden omien työttömien sossuelättien lisäksi. Noh en ole mikään yhteiskuntatieteiden maisteri, joten en voi ymmärtää tätä hienoa strategiaa.

444

Aika: 2014-01-08 00:03:55

+8223

<januzzi>

Mikä vitun työvoimapula? T:Lomautettu

341

Aika: 2014-01-08 01:09:57

+22694

<HaGGe>

Pitää vielä avautua opintotuesta! Minkä helvetin takia niin helvetin pieni summa (468e?), ei isommissa korkeakoulukaupungeissa ole varaa edes vuokraan, ellei ylioppilastaloja, joita ei riitä edes viidennekselle opiskelijoista. Kaikki työttömät ja sossuelätit saavat toimeentulotukeakin sellaisia summia että 500? jää jopa käteen vuokran jälkeen. Itse sentään yritän käydä töissä koulun ohella, mutta koulupäivät venyvät välillä ilta kahdeksaan. Kuntoilemassakin pitäisi käydä, jotta pysyy edes hengissä tuonne eläkeikään asti. Viikonloputkin menee kouluhommia tehdessä. Ei tässäkään mitään järkeä.

234

Aika: 2014-01-08 03:14:26

+673

<jkovana>

Isoisä sen parhaiten tokas, niin kauan ku se muistaa niin suomessa on ollut "työvoimapula". Puhutaan että nuoria pitää työllistää ja paikkoja on avoinna, mutta mitä enemmän haet/koitat niin sitä vähemmän on mahdollisuuksia. Tämä maa on vetäny ittensä suohon jo monta kymmentä vuotta sitten. Politiikka on se, että autetaan muut jaloilleen ennen omaa kansaa. Yks päivä tulin kotio linja-autolla ja tämä negeri mikä istui mun eessä, pudotti lappusen bussin lattialle, mistä nyt satuin lukemaan kun silmään osui, että hänelle on myönnetty asumis/elämistukea 3600e kuukaudelle. On se vaan vittu väärin.

209

Aika: 2014-01-08 00:03:29

+12716

<eGö>

Kuka edes pysyy työkuntoisena 67-70 vuotiaaksia asti? Tähän kysymykseen sitte joku professofi vastaa, että "minä olen jaksanut erinomaisesti ja olen jo 70v" ite uskon että suurin osa työväen edustajista on sairaseläkkeellä ennen kun täyttävät 67.

134

Kommentit (164)

Piilota OFF-Topic keskustelu

14.05.14 18:16

<dd1> Hagge, etkö ole vielä oppinut, että Suomessa ahkeruutta EI todellakaan palkita. Siitä rankaistaan aina ja ikuisesti. Olit sitten töissä vääntämässä pitkää päivää tai tekemässä kahta työtä, niin rankaisu on taattua. Ainut keino on päästä pääomaveron piiriin, jolloin käteenkin voi jäädä jotain verojen jälkeen. Tuloveron piirissä olevat eivät vaan yksinkertaisesti voi saada juurikaan ostovoimaa ahkeruudella.

30.04.14 15:02

<juujoa> aasi33 Oon samaa mieltä, että on paskaa levittää tommosta mutta onhan toi mahdollista jos on vaan aivan saatanasti lapsia. Mutta ei se sitä tosiasiaa poista että yhtä suuri suomalainen perhe saisi saman verran.

26.03.14 21:14

<aasi33> jkovana, kukaan ei saa asumis/elämistukea 3,6k kuussa, ihan sama mikä ihonväri. Suomalaisilla ja mamuilla on sama sosiaaliturva, eikä niillä oo mitään etuoikeuksia. Vaikka suhtaudunkin kriittisesti tiettyyn maahanmuuttoon, niin tommosta populistista paskaa ja valetta on aivotonta levitellä.

26.03.14 21:12

<aasi33> Suurista työttömyysluvuista on jollekkin tahoille hyötyä. Työvoima on halvempaa reservin ollessa suuri ja vielä kun laittavat työttömiä ja muita ilmasiin töihin "vastikkeellista" sosiaaliturvaa vastaan niin kyllä kelpaa.

11.02.14 11:51

<ynkkä> En keksi muuta syytä, miksi työuria pitäisi pidentää kuin ettei suuret ikäluokat saisi eläkettä niin pitkältä ajalta. Tosiaan olisi niitä nuoriakin tekemään töitä.

11.01.14 16:19

<_mza_> Siis suomen valtio tarvitsee enemmän työtä ja työpaikkoja, koska verojakin pitää saada. Lähettäjä ei tainnut ihan ymmärtää pointtia. Siitä millä keinoin enemmän työtä, ei oteta ainakaan tuossa kantaa.

11.01.14 08:28

<RRokrok> Eikä pointti ollut nyt siinä, että mitä se täti tekee ja miksi se rahan saa, vaan siinä, että molemmat tekevät ns. tuottamatonta työtä joka kustannetaan verovaroin. Toinen saa vähemmän ja on jouten, ja edelleen saisi vähemmän, mutta ei tekisi samanlaisia päiviäkään kuin virastossa oleva. Ja vaikka Tampereella onkin n. 16 000 työtöntä ja haaste on järjestää jotain yleishyödyllistä, niin kekseliäisyydestä se on kiinni. Jotain pientä hommaa löytyy aina.

11.01.14 08:27

<RRokrok> routasydän, tuota todella harvaa epäilen, mutta uskon että moni on työttömänä vastoin tahtoaan. Syy on siinä, että itsekkään en ole koulutettu millekään alalle, mutta en myöskään ole nirso työpaikkojen suhteen. Ja 7 vuotta olen erinäisiä töitä tehnyt ja työttömänä ollut kerran 2kk ajan, kun olin alle 20v. Ja tässä ns. lama-aikanakin olen 2 kertaa työpaikan etsinyt ja sen myös saanut. Asenteesta on hyvin usein kiinni. Itse kun lähden töitä etsimään, niin vaikka olisi uudesta työstä kiinni, niin en pelkää sitä lähteä yrittämään. Ja kappas, usein sen myös melko nopeasti oppii, kun viitsii yrittää

11.01.14 01:01

<routasydän> RRokrok Todella harva oikeasti on omasta halustaan työttömänä. Ja ne joita mikään ei yhtään kiinosta eivät ole myöskään ilmoittautuneet TE-toimistoon työttömiksi ja nostavat pelkkää toimeentulotukea.

11.01.14 00:58

<routasydän> RRokrok Se virastontäti saa sitä työstään 4-5 kertaisen summan rahaa, mikä on täysin oikein. Mutta syy miksi kunta ei kaikkia pistä tekemään työtä rahojaan vastaan, on se että työtä yksinkertaisesti ei ole kaikille. Esim Tampereella on työttömiä enemmän kuin suurimmassa osassa kunnista on asukkaita.

11.01.14 00:27

<RRokrok> routasydän, totta tuokin, mutta mikäpä siinä on, ettei opiskelijalla voi lainaa olla? Ihan yhtä hyvin kuin työttömälläkin. Käytäntö on, mutta työt mitä tehdään on pääosin tuottavia töitä, tai sitten vaihtoehtoisesti valtion/kunnan työtä, jota rahoitetaan verovaroin. Täsmälleen kuten työttömyyskorvauskin tehdään? Miksi siis viraston täti joutuu tekemään työtä saamaansa rahaa vastaan, mutta työtön ei? Etenkin, kun jokaisesta kunnasta löytynee töitä, mitkä katsotaan näennäisesti turhaksi, tai liian kalliiksi ylläpitää. Mutta sen voisi hoitaa "työllistämällä" työtön vaikka pariksi tunniksi/päivä?

11.01.14 00:15

<routasydän> RRokrok "miksi opiskelijoilla on laina ja työttömillä ei" Työttömilää voi olaa useitakin eri lainoja samanaikaisesti, myös sitä opintolainaa, joita joutuu makselemaan takaisin. Sen sijaan kukaan ei opiskelijoitakaan pakota ottamaan lainaa. Sanot että työttömät pitäisi laittaa korvaustaan vastaan tekemään jotain yleishyödyllistä, tällainenkin käytäntö on jo olemassa jossa ihmiset tekevät jotain ja heille siitä maksetaan. Sitä kutsutaan työnteoksi ja ihmiset jotka tekevät työtä ja saavat siitä rahaa eivät ole työttömiä.

10.01.14 23:43

<RRokrok> ja muuta kunnossapitoa. Ei täyttä päivää, eikä välttämättä puolikastakaan, mutta hieman työtä sitä rahaa vastaan, jota työttömille maksetaan. Ja varsinaisesti pääasialliseksi opiskelijaksi hakevat menevät edelleen pääsykokeisiin ja pääsykokeiden perusteella valitaan koulutuslinjalle opiskelijat. Yleensäottaen koulutusta vailla olevat vain hakevat enemmän, kuin sellaisen jo omaavat. Ja kuten sanoin ja itse totesit, ei se opiskelukaan takaa työpaikkaa, niin miksi opiskelijoilla on laina ja työttömillä ei? Ja ei mikään ole niin yksinkertaista.

10.01.14 23:38

<RRokrok> routasydän, on olemassa täydennyshaku. Enkä nyt tarkoittanutkaan, että työttömyystuki täytyisi vallan poistaa. Täytyy ihmisellä olla jonkinlainen peruskivi. Mutta idea on siinä, että pitkäaikaistyöttömälle, joka on täysin työkykyinen, olisi syytä löytää hyödyllistä tekemistä. Vastikkeetta rahan antaminen mahdollistaa sosiaalipummien olemassa olon. Ja työttömille voisi muutoinkin järjestää kunnan puolesta muutamaksi tunniksi arkipäivisin yleishyödyllistä työtä. Työtä, josta ei varsinaisesti saa tulosta tehtyä mitenkään, mutta yleisen viihtyvyyden kannalta. Esim. yleisten alueiden siivousta

10.01.14 22:48

<routasydän> RRokrok "miksi ei työtön hakeutuisi opiskelijaksi." Jos jäät työttömäksi kesällä tai syksyllä, on seuraavaan yhteishakuun aika pitkä aika ja sen ajan olet työtön jos et saa töitä. Hyvin yksinkertaista. Lisäksi opiskelijavalinnoissa etusijalla on peruskoulusta tulevat, joilla ei ole vielä muuta koulutusta. Suurin osa nuorisotyöttömistä on kuitenkin jo hankkinut itselleen joko ylioppilaan paperit, tai koulutuksen alalle jolla piti olla hyvät työllistymismahdollisuudet.

10.01.14 22:28

<RRokrok> Ja jos seuraava argumentti on, että opiskelijan tulisi olla opiskelemassa alaa, jossa on hyvä työllistymismahdollisuus, niin miksi ei työtön hakeutuisi opiskelijaksi ja näin mahdollistaisi muutaman vuoden päästä oman työllistymisensä. Jos työtä ei hanki löytyä, kouluta itsesi uudelleen ja laajenna näin mahdollisuuksiasi hankkia työtä. Ei vastikkeetonta työttömyyskorvausta tarvitsisi maksaa täysin työkykyiselle ihmiselle. Eli omalta kannalta katsoen, opiskelija on suuremmassa potentiaalissa olla hyödyksi kansakunnalle, kuin työtön.

10.01.14 22:25

<RRokrok> Routasydän, kyllä opintotuesta maksetaan veroa. Sama asia siis. Ainoana erona se, että opiskelija tosiaan saa opintolainana tuosta sen 300?/kk ja sen 9kk vuodesta. Ja omasta mielestäni ihan yhtä hyvin työttömällä voisi olla lainaosuus. Ei ole työpaikka taattu myöskään yhdellekään opiskelijalle valmistuttua. Joten periaatteessa samassa pisteessä ollaan. Jolokuttaja, se tuloraja 9kk opintotukien kanssa on 11 850?/vuosi johon on 220? ylityskarenssi. Eli 12 070? saa tienata, ennenkuin tuet menee takaisinperintään.

10.01.14 22:12

<routasydän> Jolokuttaja Moni työssäkäyvä opiskelija on esim. osa-aikaisena kaupankassalla, mutta yhtälailla sinne kauppojen kassoille päätyy töihin myös työttömiä. Pointti on se, että niitä helposti saatavia työpaikkoja vain ei riitä kaikille.

10.01.14 21:30

<Jolokuttaja> RRokrok opiskelija saa nykyään muistaakseni tienata 299? ilman, että menettää tukia ja joutuu maksamaan takaisin, silti kuitenkin opiskelijat löytävät työpaikkoja, joten miksei työttömät löydä näitä

10.01.14 21:23

<routasydän> RRokrok Vastaavasti myös työttömyyskorvaus ja asumistuki lasketaan tuloiksi. Työttömyyskorvauksista myös maksetaan veroa toisin kuin (muistaakseni) opintotuesta.

10.01.14 21:14

<RRokrok> routasydän: opiskelija voi hakea toimeentulotukea, mutta kun opintotuki kokonaisuudessaan opintolainaa myöden lasketaan tuloiksi, niin yleisesti opiskelijalle ei myönnetä muutamaa kymppiä enempää toimeentulotukea.

10.01.14 21:12

<RRokrok> Opiskelija-asuntolat ovat aivan ylibuukattuja, ainakin Tampereella ja Helsingissä. Väittäisin myös Turussa, koska kaupunki on täynnä opiskelijoita kuten em. kaupungit muutoinkin. Ja soluasuntojakaan ei riitä kaikille. Väkisinkin on osan muutettava yksiöihin/kaksioihin ja niiden vuokrat on 350? ja ylöspäin Tampereella ja myös Turussa. Pienemmissä kaupungeissakin alle 300? ei hanki päästä.

10.01.14 21:11

<RRokrok> Ja opiskelijoiden vertaaminen fyysisistä ja psyykkisistä ongelmista kärsiviin työttömiin ei oikein päde. Jos ne ongelmat on työttömyyteen syyllisiä, on olemassa työkyvyttömyyseläkkeet, ja jos ne on liian mitättömiä valtion mielestä, niin samat ongelmat voivat löytyä myös opiskelijalta. Perheellisiä opiskelijoitakin on, mutta ei varmasti samassa suhteessa kuin työttömiä.

10.01.14 21:11

<RRokrok> Ja mitä tulee siihen töihin patistamiseen, niin sitä tämä valtio ei ainakaan opiskelijalle tee. Miten muuten selität opintotuen mukana tulevan tulorajan, joka on 11 850 + 220 karenssi, eli maksimi on 12 070?. Opintoraha (298-verot), asumislisä (201,60 yli 252? vuokralla) ja opintolaina (300) ja siihen täydet tulot mitä tienata saat, niin koko paska jää alle 20 000?.

10.01.14 21:11

<RRokrok> L_A_G Ensinnäkin se, että opiskelija voi käydä töissä? Eikö se työtön sitte voi? Ja toisekseen, opiskelija ei lähestulkoon koskaan pysty käymään kokopäivätyössä ja niiden osa-aikatöiden jotka sopii lukujärjestykseen, niin ei ole siitä yksinkertaisemmasta päästä. Se ateriatuki, minkä opiskelijakortilla saa ei kuitenkaan edesauta kovin pitkälle. 2,5? per ateria on täysin mahdollinen kaupastakin saatavilla tuotteilla. Terveellistä? Tuskin, mutta tuleepahan syötyä.

10.01.14 16:55

<Kheldaur> Katainen on nero. Taltutetaan työttömyys rahtaamalla tänne lisää työttömiä (väkivaltaisia vieläpät). On se niin helvetin fiksu mies.

09.01.14 22:18

<Eligius> Valtio ei kehtaa myöntää, että ne on hassanneet eläkerahat salaa T: Sisäpiiri

09.01.14 18:34

<L_A_G> HaGGe: Ihan hyvä, mutta satun asumaan itsekkin turussa ja tuo 400?/kk ei ole missään varissuolla tai muualla kaukana vaan melko lähellä yliopiston ja AMK:n tiloja esim. vasaramäessä (joka on siis kävelymatkan päässä). Mitä opiskelja asuntoihin tulee niin niistä on pulaa tasan kerran vuodessa, syksyllä juuri opintojen alkaessa, mutta esim. keväällä opiskelija-asunnoista on ihan mukavasti tarjontaa. Itse asun neljän hengen kimppa-kämpässä ihan keskustan vieressä ja maksan vuokraa 293?/kk.

09.01.14 18:01

<routasydän> HaGGe "työttömyystuen lisäksi työtön voi hakea ja saada toimeentulotukea" Kyllähän sitä voi hakea, myös opiskelija tai työssäkäyvä, mutta ei sitä välttämättä myönnetä. Toimeentulotuki tulee kunnalta, ei Kelalta, joten sen määrä ja myöntämisperusteet riippuu ihan siitä missä kunnassa asut, millaisessa elämäntilanteessa, onko muuta perhettä, mitä muita tukia saat, jne... Esim Tampereella moni yksin asuva työtön ei saa toimeentulotukea, vaikka sitä hakisikin.

09.01.14 14:19

<temez69> Kansa huutaa töitä, sitten kun on töitä niin sitä työtä ei sitten oteta vastaan.

09.01.14 11:21

<Kippy> Jyrki on reptoidi

09.01.14 09:36

<HaGGe> http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288607346465.html Näitä taupauksia on paljon Suomessa.

09.01.14 09:26

<HaGGe> semisonni Työttömyystuen lisäksi työtön voi hakea ja saada toimeentulotukea, jolloin saa yli tonnin kuukaudessa. Tunnen muutamia näin tehneitä. Nämä henkilöt eivät tee mitään muuta kuin pelaavat kotona. Opiskelijana ei voi edes saada muita tukia kuin tota opintotukea. Toki meille voidaan myöntää opintolainaa, mutta miksei näille "ilman syytä" oleville työttömille annettaisi tukea, joka maksetaan myöhemmin takaisin? Ja korkeakoulussa lämmin ruoka ei ole ilmainen.

09.01.14 09:21

<HaGGe> L_A_G No mutta onhan toi nyt perseestä. Esim Turun alueella on vajaa 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Ja varmaan alle viidennes pystyy asumaan ylioppilasasunnoissa. Muuten asuntojen hintataso on sitä, että alkaen 400e/kk 25 neliön yksiö 10 kilometrin säteellä koulusta. Siihen kun vielä 2,6e päivässä kouluruokaa, niin se on 52e/kk. Sitten muu ruoka ja laskut jne. Ja esim bussit 32e/kk. 468e tuesta ei jää mitään ja menee yli niin että heilahtaa. Ja töitä on välillä mahdoton tehdä 12h koulupäivien rinnalla. Tiedän muutamia kavereita jotka saavat yli tonnia kuukaudessa tekemättä mitään.

09.01.14 05:36

<L_A_G> HaGGe: Syy tuohon liittyy lähinnä budgeettiin sillä opiskelijoiden, jotka voivat käydä töissä ja joilla on pääsy m.m halvempiin opiskeljia-asuntoihin, valtion tukemiin halpoihin lounaisiin sekä moniin muihin opiskeljia-etuihin, on poliittisesti helpompaa olla pihejä. Voisi jopa sanoa että opiskelijoita patistetaan käymään töissä. Työttömät ovat sen sijaan useammin perheellisiä, erillaisista fyysisistä ja psyykkisistä ongelmista kärsiviä sekä muutenkin vähemmän halukkaita muuttamaan halvempiin asuntoihin jotka ovat kauempana palveluista.

09.01.14 05:20

<Juntas> Harva jotain metallihommia koko ikänsä tehnyt pääsee täyskuntoisena 67V eläkkeelle kun ei pääse nytkään. Puolet on joutunu sairas-eläkkeelle ja jotka pääsee eläke ikään on joku paikka paskana.

09.01.14 03:32

<Sfinksi> Entäs alat, joissa olet vasta parhaimmillasi käytännössä siellä 40 vuoden tienoilla? Ne vastavalmistuneet maitoparrathan opettelevat hommia vielä seuraavat 5 vuotta ja kuluttavat siihen huomattavasti enemmän aikaa kuin se vireä 60-vuotias, joka jäi eläkkeelle. Tottakai tämä on täysin tilannekohtaista ja alakohtaista, mut tietyissä tapauksissa täysin ymmärrettävää nostaa eläkeikää. + Iso osa eläkkeelle menijöistä elää pidempään kuin aikaisemmin = isommat kulut.

09.01.14 02:42

<Jolokuttaja> Työttömänä jos haluaa helppoa rahaa niin suosittelen osallistumaan niinhin TE-toimistojen turhaakin turhempiin kursseihin. Saat täyden päivärahan joka on 33-35e + lisäosan joka on noin 5e/pvä + 9e/pvä taisi olla ruokarahanimellä tuo, joten yhteensä päivässä saa noin 45-50e. 20*(33e+5e+9e)(tuosta 9e ei mene veroa)=940e/kk joista veroa maksat 760e määrästä. Joudut tosin luultavasti työharjoitteluun mutta siitä nyt ei sinäänsä haittaa ole, voit jopa päästä sitä kautta töihin.

09.01.14 02:34

<Jolokuttaja> töö - Ei millään pahalla mutta mihin sinulla menee opiskelija 200?/kk jos vanhemmat vielä maksavat vuokrasikin? Kelalta saa matkatuen jos kuljet esim bussilla tai junalla. Tosiasia on kyllä, että opintuki on turhan pieni verrattuna siihen mitä mamut tai työttömät saa.

09.01.14 01:22

<HaGGe> L_A_G Mikä oikeuttaa nämä pelkillä sosiaalituilla elävät (mm. ne nuorisotyöttömät) keskimäärin tuplasti korkeampiin tukiin mitä opiskelija saa? Esim. Korkeakouluopiskelijasta on todennäköisesti tulevaisuudessa huomattavasti enemmän hyötyä valtiolle. Tottakai sosiaaliturva on hieno asia, mutta suhteutettaisi asiat vähän paremmin. Jos opiskelija "pärjää" nykyisellä opintotuella niin miksei nämä muutkin sitten pärjäisi?

09.01.14 00:56

<töö> Opintotuki on kyllä alimitoitettu. Itse elän 200? per kuukausi. Onneksi porukat maksaa vuokran (250?). Ja ennen kuin kukaan ulisee että mene töihin: Käyn kaksoistutkintoa, en ehdi. Koulumatkaakin on 75km sunntaansa, eli täysi koulupäivä kestää matkoineen 06.20 - 17.40

09.01.14 00:25

<Jolokuttaja> bals - Hmm.. missä muualla hoidettu paremmin? Öööö.. mamujen kohdalla, tulevat Suomeen laiskottelemaan ja imemään verorahamme. Sitten kun tämä mamu huomaa kuinka helpolla ja kuinka paljon saa rahaa kuukaudessa persettään liikauttamatta ilmoittaa lopulle suvulle, että tulee tänne. Seuraavaksi tämä Ahmed von Dilipidappi ja 20 henkinen perheensä + kummin serkun kissan poikaystävän kälyn kaiman tädin veljen äidin veljen pojan koiran kouluttaja (tiedän että yhteen mutta vois olla haastava lukea) tulee tänne ja saa samat rahat ja ostavat mersun ja samalla opiskelijat elävät syömällä kengänpohjia

08.01.14 22:09

<veetukka> Miksi tämänkin kuvan tekijä ottaa kantaa aiheeseen josta ei tiedä hevonsukupuolielintäkään. T: taloustieteilijä

08.01.14 22:05

<L_A_G> HaGGe: Ihan hyvä mutta juuri se väki jonka tukia haluat leikata muodostaa (huu-haa humanistien kanssa) suurimman osan nuorisotyöttömyydestä.

08.01.14 21:53

<Yolocaust> Jos asiaa katsotaa ihan fyysistä työtä tekevien duunareitten kannalta, tuskin hirviän moni 60-63v jälkeen pystyy paljoo työtä tehä. Kätee jää paska eläke, kipeä selkä, leikkausta vaativa polvi ja yksiö jostai paskalähiöstä.

08.01.14 21:36

<snater> Suomi on poliittisesti paska maa. Kaikki vaan sossupummeiksi, nii katotaan saatana ketkä tuo sen leivän valtiolle..

08.01.14 21:29

<Tupajumi]> Kommentit herättivät jälleen kotimaahani kohdistuvan vitutuksen henkiin..

08.01.14 21:20

<palovamma> Jyrki nyt mitään tiedä. Sen lausunnot on ihan diipadaapaa ja jätkä ota vastuuta mistään. Kpää, epä-onnistuja, reppana sanon minä.

08.01.14 21:09

<murwing> Toimistotöissä voi ollakkin eläkeikään asti hommissa, mutta ulkotyöt ja ns fyysisissä töissä tuo eläkeika tuntuu aika utopistiselta. Tosin mitäs Katainen tietää, kun hänen työnsä on juuri tuota toimistotyötä, jossa pitää vain pää pelata... siis pitäisi.

08.01.14 20:47

<HaGGe> L_A_G Ei sitä hyväpalkkaista duunia saa jollei nää vaivaa sen eteen. Jos jää peruskoulun jälkeen kotiin, niin se on täysin oma vika. Juuri tällaisten ihmisten tukeminen valtion varoilla tulisi lopettaa, tai vähentää edes rahasummaa edes opintotuen tasolle. HansJuergen Ei välttämättä puolessa viikossa, mutta melko nopeasti kuitenkin. Joka tapauksessa nämä vanhat työntekijät jäävät eläkkeelle, ja tarvitaan uutta tilalle. Tyhmää sanoa ettei näillä nuorilla ole työkokemusta. Ei tietenkään kun niitä ei oteta työkokemuksen puutteen vuoksi töihin.

08.01.14 20:39

<HaGGe> labaa, bals: Olen kyllä kiitollinen ilmaisesta opiskelusta ja opintotuesta, MUTTA ihmettelen tätä valtion systeemiä tukea pienemmällä summalla opiskelevia kuin näitä kotona mädäntyviä sossun elättejä. Oikeasti opiskelu on käytännössä mahdotonta ilman opintolainaa tai työtä (työtäkin on todella vaikea/raskas tehdä yli 40h kouluviikkojen lisäksi). Ja tosiaan näille sossueläteille jää kaikkien laskujen ja vuokrien jälkeen käyttörahaa vielä sen verran rahaa kuin opiskelija saa kuukaudessa.

08.01.14 18:53

<L_A_G> HaGGe: Ovat ehkä työhalukkaita, mutta eivät koulutukselaan sopivia eläkkeelle siirtyvien korvaamiseen. Suurin osa nuorisotyöttömistä on nimittäin juuri sitä tyyppiä joka on vaan jäänyt maleksimaan peruskoulun jälkeen ja nyt inisee että "Yhyy... Mä en saa hyväpalkkasta ja mukavaa duunia vaikka oon 23, ei mitään ammatillista koulutusta tai muuta työkokemusta". Esim. lähihoitajan koulutuksen hankkiminen ei ole juttu eikä mikään ja siinä pääsee töihin jo koulutuksen aikana puhumattakaan sen jälkeen, mutta eihän tämä kelpaa näille kermaperseille sitte ollenkaan.

08.01.14 18:45

<L_A_G> Valtionyhtiöiden täytyy olla kilpailukykyisiä ihan siinä missä yksityisessä omistuksessa olevien yhtiöidenkin. Mitä kuntatyöntekijöihin tulee niin heidän palkkansa tulee kuitenkin verovaroista ja heidän vähentämisen tarkoituksena on tehdä edes peruspalveluita omin varoin kykenemättömien kuntien toiminnasta kustannustehokkaampaa. Vuonna 2007 valtiolta ja maksavilta kunnilta meni 6,9 miljardia euroa juuri näihin n.s valtionosuuksiin. Yksistään Vantaan kunta joutui maksamaan vuonna 2006 71 miljoonaa euroa.

08.01.14 18:45

<Temple93> bals lienee Aino Kopran veli

08.01.14 18:06

<bals> Hagge olet täynnä paskaa, kuten kuka tahansa opintotuesta kitisevä. Suomalaisilla on uskomaton etuoikeus opiskella ilmaiseksi mitä alaa tahansa. Tai oikeastaan siitä maksetaan. Täytyy omata suht kapea maailmankuva ja olla pää syvällä anusreijässä että voi itkeä suomalaisesta opintotuesta. Missä muualla asia on hoidettu paremmin?

08.01.14 17:58

<labaa> opintotukihuutelijat, senkin kiittämättömät paskat. Monessa maassa ei tunnetakaan käsitettä "opintotuki". Itse opiskelen ulkomailla ja olen kiitollinen opintotuesta, koska en myönnetyn viisumini takia saa edes työskennellä opiskelumaassani. Täten päädyin ottamaan suuren opintolainat ja maksan niitä takaisin, kun valmistun (mikä ei sinänsä minulle mikään ongelma, ulkomailla opiskelu maksaa itsensä usein takaisin). Opintotuki tulee myös verorahoista, mutta vaikka opintotuki lakkautettaisiin, niin verot silti nousisi ja rahat palaisi paksaan joka tapauksessa.

08.01.14 17:32

<naakka1> että muo Vituttaa toi naama..!!

08.01.14 17:07

<sumppikuppi> menkää töihin, se työpaikkojen puuttuminenhan ei ole este

08.01.14 15:02

<Juks_u> nostetaan eläkeikää ja pidetään nuoret työttöminä, great succees!

08.01.14 14:58

<riemuapina> Ongelma on siinä, että ihmiset elää pidempään. Eläketää pitää maksaa pidempi aika ja se vaatii enemmän rahaa. Tää ei valitettavasti vaan toimi kauaa tällä tavalla :( Samaan aikaan vanhuksia pitäs auttaa, koska voin sanoa, että nyt niitä autetaan aivan liian vähän. Jos joku keksii tähän kaikkeen sopivan ratkasun niin voi kertoa :) Ihmiset ajattelee asioita aina helposti yhdeltä kantilta ja hankala edes ymmärtää koko kokonaisuus.

08.01.14 14:29

<pjotrthegreat> "osaavia nuoria ottamaan ohjat käsiin" kerro mulle missä? Sellasia kusipäitä jotka ovat ekana päivänä vailla päällikön paikkaa jossa voi mennä ja tulla niinkuin huvittaa sekä olemaan oikeutettu hillittömään liksaan tekemättä mitään - niitä riittää. Pitäisi myös haluta TEHDÄ niitä töitä ja vähän uhrautua työnantajan/työn puolesta. Niille jotka OIKEASTI haluavat TEHDÄ TÖITÄ ja pystyvät niitä tekemään suomessa on töitä vaikka kuinka paljon...

08.01.14 14:06

<Maija Mehiläinen> Olen järkyttynyt näistä kommeneteista täällä keskustelussa. Miksi tästäkin pitää vääntää tällainen rasistinen johtopäätös, jossa syyttävä sormi jälleen kerran käännetään maahanmuuttajia/etnisiä vähemmistöjä osoittamaan. Naurettavaa, säälittävää, surullista ja suoraa pelkkuruutta. Olis ehkä aika itsekullakin jo hieman virkistää maailmankuvaa ja lopettaa tollasten takapajusten ajatusten viljely ja ruokkiminen. Itsekin pidän eläkeiän nostamista Suomessa naurettavana, etenkin tämän Kataisen heikon ja perusteettoman argumentoinnin vuoksi. Lopettakaa jo se muiden kyttääminen!

-16
08.01.14 13:56

<nuudeli> Ollaan kaikki vaan orjia ei mitään enempää.

08.01.14 13:36

<Esaj2> Neljäs fakta: Monet länsimaat kärsivät tällä hetkellä "akateemisesta inflaatiosta". Katsokaapa vaikka työnhakuilmoituksia. Moneen perustason ammattiin pääsi ennen likimain peruskoulun papereilla. Nykyään vaaditaan jos jonkinlaisia pätevyyksiä. Ennen korkeakoulun paperit tarkoittivat, että sait töitä. Jos et saanut, se johtui siitä, ettet halunnut töitä. Nykyään tilanne on se, että edes korkeakoulun paperit eivät välttämättä riitä tai niitä vaaditaan ammatteihin, joita ennen pystyi hoitamaan vähäisemmälläkin koulutuksella.

08.01.14 13:32

<Esaj2> Kolmas fakta: Suurin ongelma eläkeiän nostossa on se, että vaikka ihmiset olisivat kykeneviä tekemään töitä lähes 70-vuotiaaksi, se ei välttämättä tarkoita, että se olisi heille mahdollista. Useissa ammateissa jo 50-vuotiaita pidetään niin vanhoina, ettei heitä haluta palkata. Jos siis jäät työttömäksi vaikka 60-vuotiaana, on aikamoinen temppu päästä takaisin työelämään, sillä harva sinut haluaa. Kyse ei välttämättä tule olemaan siitä, ettei töitä haluta tehdä, vaan niitä ei yksinkertaisesti anneta.

08.01.14 13:30

<Esaj2> Lisää faktaa: Vaikka lähitulevaisuudessa ihmisiä eläköityykin entistä suurempaa vauhtia, ei samalla vauhdilla palkata uusia nuoria töihin. Yleinen käytäntö on ollut jo pitkään se, että niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella, työntekijöiden eläköityessä, ammattiin ei enää haeta uutta työntekijää. Siinä missä kymmenen ihmistä jää eläkkeelle, ehkä viisi näistä paikoista korvataan uusilla työntekijöillä. Tämä hoidetaan toimintoja tehostamalla ja työtehtäviä delegoimalla olemassa oleville työntekijöille.

08.01.14 13:27

<Esaj2> Faktatietoa: Suomessa on sekä työvoimapulaa, että työttömyyttä. Ongelma on kuitenkin siinä, etteivät nämä kohtaa. Useimmiten työvoimapulasta kärsitään matalapalkkaisilla aloilla, kuten siivoojan, lähihoitajan ja monilla kaupan alan ammateissa. Mutta harva suomalainen haluaa ryhtyä näihin ammatteihin. Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei niillä elä. Monet eduskunnan herrat unohtavatkin yleensä mainita, että millä aloilla työvoimapulasta tosiassa kärsitään. Ne eivät ole niitä, joihin useimmat suomalaiset haluaisivat.

08.01.14 13:00

<juppikäpy> minäkin tarvitsen vähemmän työtä, mutta enemmän palkkaa kiitos.

08.01.14 12:37

<juhamoi> Jyrki Käteinen se siellä tykittää menemään

08.01.14 12:22

<kuuutio> työuria pidennetään, että nuoriso voisi jäädä pitkäaikais työttömöksi ihan tahtomattaan.

08.01.14 12:20

<morte74> Nostetaan veroja niin tämäkin asia saadaan korjattua.

08.01.14 11:48

<KölliysMörö> Valkoinenkuolema, ei kukaan omaa eläkettään maksa. Eläkejärjestelmässä töissä olevat maksavat pääosan eläkkeistä, osa on sitten rahastoitu puskuriksi, kun ikäluokkien koot muuttuvat. Kolme vuotta sitten oli tilanne se, että eläkevastuita oli 330 miljardia enemmän, kuin sitä eläkepuskuria. Eli jokainen maksaa edellisen eläkkeen ja toivoo seuraavan maksavan puolestaan oman eläkkeensä. Sitten kun yhtälö ei toimi, voidaan miettiä että mitäs tehdään.

08.01.14 11:45

<Thunde> Suomi tarvii vientiä, viennin kautta kysyntä kasvaa ja työpaikkoja aukee. Vähän löysättäis yrittäjien silmukkaa ja madallettais kynnystä ryhtyä yrittäjäks, niin voitas joku tolkku tähän saada. Semmoset asiat ku vanhustenhuolto, sairaspalvelut ym. ei edistä suomen taloudellista tilannetta millään tavalla, mitä nyt vanhukset _ehkä_ voi vähän paremmin ja sairaspalvelut paranee, jotka on kyllä jo hyviä. Niin ja innovatiivisuutta, koska osaamista täältä kyllä löytyy. Korkeakoulutettuja ihmisiä on pilvin pimein ja valtio vois rahottaa tutkimustyötä vähän enemmän, veikkaan et 5-10% tekee jo paljon.

08.01.14 11:37

<FernandoSolo> Työvoimapula on kaksipiippuinen asia on ammatteja joissa ei vain ole tarpeeksi ihmisiä. Siivoojia, vanhuksienhoitajia... tai huonosti palkattuja TKlääkäreitä. Ei ole valetta etteikö ihmisiä näihin tarvittaisi jos omassa poolissa ei riitä väkeä tai halua näihin paikoihin joskaan en ymmärrä mitenkä 3600e/kk maksavat loiset.. pakolaiset.. elintasopakolaiset auttavat. Pitäisikö pyrkiä työllistämään omia työttömiä, eläkeiän noston ja työvoimapulasta puhumisen sijasta?

08.01.14 11:29

<FernandoSolo> Pelkkä eläkeiän nosto on naurettava ajatus, taikatemppu jolla korjataan ongelmat. Jätetään täysin huomiotta se, että siinä missä pöydäntakana oleva paperitiikeri voi hyvinkin pysyä pitkäänkin töissä, mikä ei vältämättä koske raskasta fyysistä työtä tekeviä, töitä jossa herkemmin kroppa kuluu loppuun. Kuitenkin kaikki olisi pistettävä samalle viivalle, koska pitää tehdä töitä... vaikka niitä ei olisi koska on halvempaa maksaa työtömyyskorvausta kuin eläkettä.

08.01.14 11:24

<FernandoSolo> Ratkaisu: Nostetaan eläkeikä takautuvasti 75 vuoteen ja kaikki alle 75 vuotiaat takaisin työelämään ja niitä töitä tekemään! Ei tarvitse maksaa niitä "kalliita" eläkkeitä. Tässä tietenkin huomioimatta se, että ihan kaikki ei vältämättä ole missään kunnossa tehdä töitä ja kuka helvetti palkkaa jo pitkälti ikääntyvän, tai vastavuoroisesti nuoren ja kokemattoman työntekijän.

08.01.14 11:21

<makedonialainensika> JYRKI KATAINEN NYRKIL LATAILEN vitun pelle

08.01.14 11:12

<Makeex> Suomesta ilmainen ja hyvä (korkea)koulutus. Sen jälkeen ulkomaille töihin paremmalla palkalla. Profit!

08.01.14 11:11

<Dawoc> Minä ja samaan aikaan valmistuneet yksi kaksi ja öhm neljämuuta sähkömiestä töitä etsimässä jo toista vuotta, terveisiä työvoimapulalle.

08.01.14 11:01

<HansJuergen> HaGGe, eli tuosta noin vaan puolessa viikossa 50v töissä ollut eläkeläinen opastaa nuoren jannun tekemään hänen hommansa? Vanhojen patujen määrä töissä ja nuorten ihmisten työpaikat ei korreloi pätkääkään jos vähänkin käytätte järkeänne tuota aihetta miettiessänne...

08.01.14 10:29

<pakseli> A_mj ei varmaan eläkään, mutta elin-ikäennuste nyt vaan on niin että puolet 2006 vuonna syntyneistä elää 100 vuotiaiksi. Yltiöpositiivista ja saattaahan se olla että vähän pyöristetty, kenenkä lie puheita tukemaan ;)

08.01.14 10:28

<jackson> oon opiskelija ja iloinen siitä että kunta kustantaa suurimman osan opiskelusta toisin kuin joissain maissa. saan alle puolet niistä rahoista mitä sain työttömänä mutta tämä pitää nähdä niin että tämän koulutuksen ansiosta tienaan tulevaisuudessa enemmän kuin tienaisin nyt työttömyysrahoilla

08.01.14 10:23

<keksi_peksi> stx, upm ja nokiaki samaan listaa

08.01.14 10:05

<Lite Of Heven> jyki käteinen

08.01.14 10:05

<Ezmu> HaGGe: Koska meillä ei riitä tarpeeksi rahaa suurille ikäluokille niihin eläkkeisiin joita heille on luvattu ja joiden eteen he ovat tehneet työtä. Siksi koitetaan saada pidettyä heidät töissä mahdollisimman pitkään vaikka meillä on satoja tuhansia työttömiä.

08.01.14 10:01

<The Rat> Suomi tarvitsee lisää TUOTTAVAA työtä. Se nyt on suhteellisen samantekevää, käänteleekö papruja kunnalla vai dokaako päivät lähibaarissa...

08.01.14 09:40

<Jd41> Jykä setä Käteinen!

08.01.14 09:39

<Mikkikii> Toinen vaihtoehto on leikata eläkkeitä jälleen. Ja sitä ei kehdata ehdottaa.

08.01.14 09:39

<futility> Loln00bs jotka valittaa täällä. Se että työtä ei löydy, ei tarkoita sitä että pitäisi nostaa kädet pystyyn ja alkaa qq. Oma pulju pystyyn ja hommiin. Sitten todennäköisesti osa näistä lähtee menestymään ja nämä pystyvät taas palkkaamaan uusia ihmisiä ja pienentämään työttömyyttä edelleen. Ainoa ongelma tässä on, että Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva ja ihmiset vain odottavat sitä, että joku muu perustaa sen firman ja luo uusia työpaikkoja.

08.01.14 09:27

<Einari33> Suomi on paska maa.

08.01.14 09:19

<^s1m0^> Tuo on niin mulkun näkönenkin, että ei voi saada kun kärsimystä aikaan.

08.01.14 09:13

<Cynde> Niin ja siis meilläkin on mietitty esim. että pitäskö miehen jäädä työttömäksi (jos ei siis töitä löydy) ihan vaan siksi, että mies saa työttömänä enemmän tukia, kun että jos menee opiskelemaan. Kuulostaa niin fucked up hommalta, kun opiskelijat tosiaan tekee edes jotain sen tukensa eteen.

08.01.14 09:11

<Totuus> Jykä on kyllä mun idoli

08.01.14 09:11

<Jakedus> ihmiset valittaa vaa vitusti. Ei siinä, ihan oikein ja oon samaa mieltä, mut ykskää ei oo valmis nousemaan barrikaadeille. Mielenosoituksia järjestetään tätä paskaa vastaan, ja paikalle ilmestyy 5 toveria. Vähemmän puhetta, enemmän tekoja ihmiset.

08.01.14 08:40

<sasmoogeli> Top-kommentteja katsoessa täytyy sanoa, ettei väestötieteitä ole Suomen osalta oikein opeteltu?

08.01.14 08:33

<HaGGe> kurremus, Se on väärin että nämä sossuelätit jotka eivät aio ikinä tehdä mitään valtion/itsensä hyväksi saavat enemmän rahaa. Opiskelijat sentään yrittävät valmistua joskus koulusta ja työllistyä. Tätä menoa korkeakouluopiskelijatkin valmistuvat työttömiksi. Jos on vielä opintolainaakin ottanut eikä sitten pystykkään maksamaan takaisin kun ei ole töitä. Sitten maksuhäiriömerkinnät ja elämä onkin pilattu pelkällä opiskelemisella.. Mitä muuta olisi voinut tehdä? No olla työtön loinen ja nukkua yöt paremmin ilman stressiä. Itsellä on asiat ihan hyvin, ei ole tarvinnut lainaa. Moni muu tarvii!

08.01.14 08:32

<Am_J> Pakseli, 2006 syntyneistä ei varmasti puolet elä yli 100v.

08.01.14 08:31

<Goatsela> Epäilen jyrkin jalkovälin sisältöä koska tämä logiikka on yhtä loogista kuin naisten logiikka.

08.01.14 08:27

<pakseli> 2006 syntyneistä puolet elää todennäkäisesti 100 vuotiaiksi, sittemin tuo ennuste on ilmeisesti lähtenyt laskuun. Suuret ikäluokat taitaa kyllä olla ne pari sodan jälkeistä ja niistä on kyllä jauhettu kasarilta asti.

08.01.14 08:22

<Diipadaap> Mikä vitun työvoimapula? Nimim. yt-potkut

08.01.14 07:50

<juppikäpy> Jos kokoomukselta kysytään niin suomi tarvitsee maaorjuutta.

08.01.14 07:47

<Cynde> Egö, onhan niitä joitakin herroja ja rouvia, jotka saaneet tehdä kevyttä toimistohommaa, mut monilla, joilla työ on vähänkään fyysisempää niin eihän se kroppa tonne asti kestä. Ei meinaa nyttenkään kestää ja saa Kelan kans tapella sairaseläkkeelle pääsystä niin alkaa tuntua, että tossakin vaan kiusataan omaa kansaa.

08.01.14 07:34

<Jukkaz> Työmiehen pitää kuolla vaikka kolvin ääreen - tulee valtiolle edullisimmaksi.

08.01.14 07:19

<keijokookalle> saatana kun tulinkin paha mieli heti aamusta. vittusaatana

08.01.14 06:56

<Valkoinenkuolema> Työvoimapula on vain hieno kusetus jonka varjolla roudataan kiihtyvissä määrin töitä ulkomaalaisille jotka tekevät hommat ilman tessien tuijottamista, mitä siitä jos ne tehdyt hommat menee päin vittua eikä suomelle heru veroeuron puolikastakaan. Nuoret töihin saatana ja vanhukset nauttimaan eläkettä, itsehän ovat sen itselleen maksaneet.

08.01.14 06:40

<FullMetal> Mikä vitun työvoimapula T:työtön?

08.01.14 06:29

<Turderius> Ja kukas se vitun valopää poliitikkoeukko olikaan, joka ehdotti, että Suomen pitäisi ottaa portugalilaisia työntekijöitä noin solidaarisuuden ja EU:n yhtenäisyyden takia, koska niillä menee niin huonosti. Voi perkele...

08.01.14 05:46

<KukSu> ja miksi minua työtöntä rankaistaan siitä että en halua maata kotona tyhjänpanttina. kotiin sain edes yrittämättä mitään sen 600e+ eikä tarvinnut kulkea mihinkään. päätin että en jaksa maata kotona ja lähdin opiskelemaan, nyt saan 520e/kk ja sillä rahalla pitää vielä kulkea sinne kouluun omalla autolla. mitä vittua suomi!?

08.01.14 05:16

<Tane> Politiikka on kyllä perseestä. Ei politiikka ittessään vaan idiootit jotka äänestää. Esimerkiksi jokin aika sitten, jossain vaaleissa muutama tuttu ilmotti äänestävän henkilä X koska hän puolustaa eläinten oikeuksia, homojen oikeuksia tai jotain muuta paskaa, millä ei oikeasti ole mitään tekemistä politiikan ja talouden kanssa. Vittu! Koittakaa erottaa politiikon arvomaailma ja poliittisesti merkittävät asiat toisistaan.

08.01.14 04:53

<GyRo> muistan ku intistä pääsin, työkkärin ukko kerto että: "nytten on sitte sun alalla todella vähän työpaikkoja ja aivan helvetisti hakijoita". noo onneks pääsin töihin, tosin en koulusta vastaavaan. tulot putos noin 500e. ei hyyvens.

08.01.14 04:37

<juipero79> Jykä lähtee johonki EU:n huippu virkaan ja nauraa meille mennessään...mulukku

08.01.14 03:49

<Pilot> Toi on nii hamsteri koko "jätkä" nii ulkonäöltää ku luonteeltaa..

08.01.14 03:24

<timbba_hml> Ai mikä työttömyys? T: Irtisanottu YT:ssä

08.01.14 03:14

<jkovana> Isoisä sen parhaiten tokas, niin kauan ku se muistaa niin suomessa on ollut "työvoimapula". Puhutaan että nuoria pitää työllistää ja paikkoja on avoinna, mutta mitä enemmän haet/koitat niin sitä vähemmän on mahdollisuuksia. Tämä maa on vetäny ittensä suohon jo monta kymmentä vuotta sitten. Politiikka on se, että autetaan muut jaloilleen ennen omaa kansaa. Yks päivä tulin kotio linja-autolla ja tämä negeri mikä istui mun eessä, pudotti lappusen bussin lattialle, mistä nyt satuin lukemaan kun silmään osui, että hänelle on myönnetty asumis/elämistukea 3600e kuukaudelle. On se vaan vittu väärin.

209
08.01.14 03:11

<pukk01> Pidennetään työuria niin ei tartte maksaa niin paljon eläkettä ku ihmiset kippaa jo ennenku pääsee eläkkeelle.. Eihän tuossa yleisen talouden kannalta oo mitään järkeä tosin, mut yritykset käärii enemmän rahaa.

08.01.14 03:08

<svalbard> Ois kannattanut hankkii paremmat vanhemmat joilta ois voinu perii miljoonia. Turhaan valitatte, köyhät.

08.01.14 03:02

<Floki> Niin ja sillon kun viimeksi olin töissä, nii duunipaikan paskahuussin seinällä luki seuraava vitsi: Katainen käveli tiellä sammakko pään päällä ja vastaantulija kysyi: "Mist sie tommotten oot saanu?" siihe sammakko vastas: "peräpukamist se alko."

08.01.14 02:10

<kETTU> älkää nyt riemurasianomit yrittäkö pähkällä, että mistä syystä tämä johtuu, kun tiedot ovat iltalehden keskustelupalstojen tasoa.

08.01.14 01:58

<KölliysMörö> Työurien pidentäminen ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan sen vaikutukset tapahtuvat hitaasti. Niiden päätösten pitää olla kovin ennakoivia, koska muutoin vastareaktiot ovat vieäkin voimakkaampia. Jos taas ne päätökset tähtäävät jonnekin 5-10v päähän (tai jotain), niin niiden päätösten jättäminen tekemättä, kun nyt on vähän kurjaa, olisi aika hölmöä.

08.01.14 01:58

<largehc> mei4: eikö lasten pitäisi olla nukkumassa tähän aikaan?

08.01.14 01:51

<Pjumppari> Heaven by 7 Kerrankin olen lähes samaa mieltä jostain kanssasi. Mutta miten määrittelet luuserin? Pitkäaikaistyöttömistäkin olisi kyllä töihin, mutta kun kukaan ei halua palkata sellaista. Ja kuka palkkaisi tavan rivityöläisen johtajaksi? Entä mitä ovat nämä "luuserityöttömät"?

08.01.14 01:48

<Jolokuttaja> Visud mistä päätellen edes tulee eläkepommia kun aina kun alkaisi ihmisillä olemaan se hetki lähellä, että vihdoin päästään eläkkeelle, niin nostetaan parilla vuodella taas. Sitten taas parinvuoden päästä kun suurien ikäluokkien pitäisi päästä eläkkeelle niin nostetaan taas eläkeikää, niinhän tässä ollaan jo pitkään menty. Jääpähän nekin paikat nuorilta saamatta ja sitten kun ne joskus (paino sanalla joskus) vapautuu niin ne paikat menevät ulkoimaille tai otetaan ulkomailta työntekijät. Mutta mehän tienataan tällä

08.01.14 01:43

<n0kki> Tehtiin mitä piti.

08.01.14 01:42

<kurremus> HaGGe: opintotuki on opintotuki, jokainen euro on pelkkää plussaa.. on ymmärrettävää ettei se riitä mutta ota lainaa... ei kannata valittaa mun mielestä asioista jotka on ainutlaatuisen hyvin...

08.01.14 01:38

<jaege> Ehkä sinut on lomautettu syystä.

08.01.14 01:37

<Jolokuttaja> HaGGe arvaa vain kuinka monesti olen itse miettinyt ihan samaa

08.01.14 01:24

<bley> HaGGe, koska suuret ikäluokat todella ovat suuria eikä nuorempia työntekijöitä vain ole tarpeeksi. Tämän takia joudutaan myös ottamaan maahanmuuttajia töihin tekemään "paskahommia" joihin suomalaiset eivät suostu. Toki maahanmuuttajissa on näitä sosiaalipummeja, mutta niin on myös suomalaisissa aivan liikaa.

08.01.14 01:12

<xt44tx> Totta kai Jerkyä kiinnostaa ryöstösaaliin maksimoiminen (jota myös verorahoiksi kutsutaan), sillä hyvät eurooppalaiset pankkiveljet eivät voi tietenkään olla itse vastuussa perseilyistään. Valtion pakottamisella voidaan hienosti ottaa rahaa kansalaisilta ja antaa se eurooppalaisille pankeille, ja näin on maksatettu kaikki pankkiirien perseily syyttömien rahapusseilla. I fucking love the government.

08.01.14 01:11

<amcg> Oulussa on muutamassa vuodessa kadonnut vissiin jo yli 2000 työpaikkaa pääosin tekniikan alalta. Ei paljoa työvoimapulaa näy.

08.01.14 01:09

<HaGGe> Pitää vielä avautua opintotuesta! Minkä helvetin takia niin helvetin pieni summa (468e?), ei isommissa korkeakoulukaupungeissa ole varaa edes vuokraan, ellei ylioppilastaloja, joita ei riitä edes viidennekselle opiskelijoista. Kaikki työttömät ja sossuelätit saavat toimeentulotukeakin sellaisia summia että 500? jää jopa käteen vuokran jälkeen. Itse sentään yritän käydä töissä koulun ohella, mutta koulupäivät venyvät välillä ilta kahdeksaan. Kuntoilemassakin pitäisi käydä, jotta pysyy edes hengissä tuonne eläkeikään asti. Viikonloputkin menee kouluhommia tehdessä. Ei tässäkään mitään järkeä.

234
08.01.14 01:09

<Pjumppari> A_on_P Suomessa on pulaa PALKKAA maksavista työnantajista. Tänne on luotu halpatyövoima ulkomailta. Suomalaiset taas vaativat oikeaa palkkaa joten suomalaiset jäävät työttömäksi. Ja muutenkin, kohta kaikki työpaikat on viety ulkomaille täältä ja ne mitä jää jäljelle, menee niille virolaisille yms

08.01.14 01:08

<torspo> Eläkeiän nostohan johtuu vaan siitä, että korruptoituneet ja pöhöttyneet eläkeyhtiöt ovat "kykyjohtajiensa" perässä sijoittaneet omaisuutensa surkeasti(mm kreikan joukkovelkakirjoihin) Tämä luo tarpeen pitää eläköityvät pidempään töissä, jotta he kartuttavat yhtiöiden omaisuutta sne syömisen sijaan. Ei nuorilla ole mitään väliä, heillehän tarvii maksaa eläkettä aikaisintaan 30-40 vuoden kuluttua

08.01.14 01:06

<routasydän> A_on_P On myös kymmeniä tuhansia koulutettuja työttömiä

08.01.14 00:56

<A_on_P> Suomessa on työvoimapula OSAAVISTA työntekijöistä, kyllä teitä peruskoulun käyneitä kaljamahan kasvattajia on lähiöiden kotisohvat täynnä.

08.01.14 00:54
08.01.14 00:48

<Pjumppari> Ei toimi enää tuo työnhaku metodi nykymaailmassa. Kokeiltu on, useasti. Siivous firmaan menin tampereella kyselemään töitä tuolla "kävelen sisään ja kysyn töitä" metodilla. Sanoivat vain, että tarvitaan koulutus ja kuulemma oli juuri tulossa kiinasta ryhmä töihin joten ei ole tarvetta uusille tekijöille. Pitäkää tunkkinne

08.01.14 00:45

<Pjumppari> Täytyy nyt vielä tähän väliin sanoa, että itselläni on nyt menossa kolmas toisen asteen koulu. Koulutusta vastaavaa työtä en ole saanut, ainakaan sellaista josta maksettaisiin jopa oikeaa palkkaa. Olen tehnyt ns. paska duunia eli mitä nyt sattuu saamaan ja tietysti vielä pätkätöinä. Nyt yhteishaku vielä muuttui niin, että jos sinulla on toisen asteen koulutus pohjalla, on hyvin epätodennäköistä että pääset enää uudestaan kouluttautumaan koska peruskoulusta tulevat menee haussa ohi. Isä aina kertoo, miten pääsi töihin kun vain käveli firmaan sisään ja sanoi haluavansa töitä ja töitä tuli

08.01.14 00:43

<Risto Laiska> Tämä kiero savolaispääministerimme väärensi asiakirjoja, jotta pääsisi (ja pääsi) p-savon kookomuksen piirijärjestön puheenjohtajaksi. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3192

08.01.14 00:42

<Idi2k13> Aina päinvastoin,,, aina

08.01.14 00:35

<Uncle Dolan> http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194862661024/artikkeli/puheenaihe+enta+jos+mikaan+ei+kiinnosta+nuorta+.html kannattaa lukea, eivät pelkästään pakolaiset ole yhteiskunnan elättejä

08.01.14 00:34

<SayWot> No kieltämättä ei paljon "yhteiskunnan puolesta" huvita päästäkään töihin sen takia, että Kataiset sun muut tappaa ihmiset vanhuuteen ja säästää siinä ettei tarvi maksaa eläkkeitä. Sitte ko asuu keskelä persettä ja täältä lähtee koulutuspaikkoja, nii ei voi kouluttautua uudestaan, koska ei ole varaa muuttaa pois, koska ei ole töitä. Pakko avautua kerran tääläki, ei se "oo vaan olla työtön", mielummin maksaisin omilla rahoillani oman taloni itelleni, ku asuisin toisten rahoila paskasessa vuokrakämpässä juoppojen ja hullujen keskelä. Asioita, joista ei kultalusikkaperseet tiiä mitään

08.01.14 00:33

<dfdf> Se eläkepommi tulee. 1970- ja -80-luvuilla siitä ei puhuttu sanallakaan, vasta 1990-luvulla. Suuret ikäluokat ovat alkaneet siirtyä eläkkeelle, mutta eivät vielä kaikki. vuosien 1950-1960 välisenäkin aikana syntyvyys oli erittäin korkea, joten eläkeläisten määrä kasvaa nyt 2010-luvulla huimaa vauhtia. 2010-luvulle se eläkepommin tulo myös sijoittuu.

08.01.14 00:29

<Visud> routasydän Molempia voit saada T: Käyttäjä. Välillä käyt ilmottautumassa aktiiviseksi työnhakijaksa. routa91 en ole missään vaiheessa puhunut kannustinloukusta tahi eksoottisilla käsitteillä, joten en tiedä mistä yrität nyt huomauttaa. Kekkelberg En syyllistä, sillä olen myös ollut yksi heistä opiskelujen ohella. Ihan hyvä vain, kun lypsävät valtion rikkinäistä systeemiä niin pitkää kun voi.

08.01.14 00:24

<Pjumppari> Nyt Visud jauhaa kyllä täyttä pashaa. ""työtön työnhakija" = Sossupummi useasti omasta tahdosta, sillä käteen jää rahaa enemmän laiskottelemalla kuin tekemällä paskaduunia." Sanoo hän, joka ei selvästi ole koskaan ollut päivääkään työttömänä. Omasta tahdostahan minäkin olen ollut elämäni aikana työttömänä liiankin usein, tottakai! On se niin kivaa kitkuttaa niillä kelan korvauksilla, kun ei edes ole varaa ostaa muuta sapuskaa kuin makaronia ja nakkia, oikein nautin siitä. Vittu pistää vihaksi tollaset puheet. Toki aina mahtuu porukkaan sitä paska sakkia, mutta yleistäminen vituttaa

08.01.14 00:22

<Routa91> Visud Sulla on nyt käsitteet ihan hukassa. Kannustinloukku tarkoittaa, että matalapalkkaista työtä ei kannata ottaa vastaan tulonsiirtojen menettämisen takia.

08.01.14 00:18

<svalbard> Vuoden ja 8 päivää ollut työttömänä ja hyvin maistuu Virosta tuodut juomat. Onneksi veroja joutuu maksamaan vain niistä keikkahommista joista verottaja saa tietää (0).

08.01.14 00:17

<routasydän> Visud Tottakai työttömien joukkoon mahtuu myös niitä joilla ei oo kiinostustakaan mennä töihin, mutta ne on kuitenkin aika pieni osa porukasta. Ja ne joita ei työt kiinosta, ei yleensä myöskään ilmottaudu työnhakijaksi vaan hakee sossusta toimeentulotukea, koska sitä saa enemmän kuin työttömyyskorvauksia, eikä siitä mene veroa, toisin kuin Kelan tuista.

08.01.14 00:17

<Kekkelberg> Visud: Vituttaa tuo syyllistäminen. Varmasti jotain laiskottelijoita löytyy, mutta taitaa suurin syy suurtyöttömyyteen löytyä näistä korruptoituneista poliitikoista, joita kiinnostaa oma ura ulkomailla enemmän mitä suomalaisten talous. Uhreja on turha syyllistää. Sossutuella eläminen on pidemmän päälle aika perseestä, kun ei sitä rahaa sieltä nyt kovin paljoa saa.

08.01.14 00:13

<Visud> Routasydän "työtön työnhakija" = Sossupummi useasti omasta tahdosta, sillä käteen jää rahaa enemmän laiskottelemalla kuin tekemällä paskaduunia. Toiseksi, tällähän hetkellä se eläkepommi on aikalailla käynnissä laman yhteydessä.

08.01.14 00:10

<routasydän> Visud Koskahan se paljon puhuttu eläkepommi mahtaa tulla? Kun eläkepommin aiheuttava suuret ikäluokat (syntynyt vuosina 1943-49) on jo pääosin jäänyt eläkeelle. Ja mitä tulee ulkomaisen työvoiman tarpeeseen, Suomessa on tällä hetkellä n. 300 000 työtöntä työnhakijaa.

08.01.14 00:07

<Pjumppari> Visud Mikä eläkepommi? Samaa hoettu jo 70-8o-luvulta asti. Edelleenkään ei ole näkynyt.. Ja nythän huoltosuhde vaikuttaa kääntyvän päinvastoin, mitä on väitetty.

08.01.14 00:06

<HaGGe> Visud Se eläkepommi iskee jokatapauksessa, koska suuret ikäluokat. Suomen talous ei tästä ole muuttumassa muutamaan vuoteen. Suuret menot menevät myös näihin nuoriin sossuelätteihin ja mamuihin. Toisaalta ymmärrän toisenkin näkökannan.

08.01.14 00:06

<Ssavior> Pari päivää ollu työttömään ja vielä en ole kaljapulloon koskenu. En tiedä kauanko kestän.

08.01.14 00:03

<januzzi> Mikä vitun työvoimapula? T:Lomautettu

341
08.01.14 00:03

<eGö> Kuka edes pysyy työkuntoisena 67-70 vuotiaaksia asti? Tähän kysymykseen sitte joku professofi vastaa, että "minä olen jaksanut erinomaisesti ja olen jo 70v" ite uskon että suurin osa työväen edustajista on sairaseläkkeellä ennen kun täyttävät 67.

134
08.01.14 00:03

<Sukulaku> HaGGe, ihmisten koulutus on kallista ja 60-vuotias osaaja tekee hommansa paremmin kuin se nuori juippi. Vuosi eläkkeellä keräämässä rahaa valtiolta sen sijaan, että maksaisi sinnerahaa, maksaa luonnollisesti paljon enemmän. Eläkeiän päättämisen aikoihin eliniänodote oli jossain 50 vuoden tienoilla. Tietenkään kaikissa duuneissa ei voi jatkaa hirveästi nykyistä pidemmälle, mutta varmasti se konttorirotta jaksaa istua sen muutaman vuoden pidempään, kun terveydenhuolto muutenkin kehittynyt aika lailla.

08.01.14 00:02

<Visud> HaGGe Osaltaan olet ihan oikeassa, mutta esimerkiksi eläkeiän nostamiseen vaikuttaa 1) Tuleva eläkepommi 2) Eliniän nousu on ollut huima, ja keskimääräinen eliniänodote kasvaa hurjasti, jolloin valtio joutuu tukemaan vanhuksia vielä kauemmin. Mutta eipä tämä maailma ole niin mustavalkoinen, eikä ne poliitikotkaan siellä turhaan ole. Jos asiat olisi simppeleitä, niin ne olisi ratkaistu jo ajat sitten.

07.01.14 23:58

<HaGGe> Mun logiikka ja aivokapasiteetti ei kyllä riitä ymmärtämään, että miksi eläkeikää pitää nostaa, kun tarjolla olisi työkyvykkäitä ja osaavia nuoria ottamaan ohjat käsiin ja vapauttamaan kymmeniä vuosia kituneet työntekijät eläkkeelle. Sen sijaan nämä nuoret mädäntyvät kotona työttöminä. Ja se että suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle niin otetaan maahanmuuttajia tänne töihin (lue sossun eläteiksi) näiden omien työttömien sossuelättien lisäksi. Noh en ole mikään yhteiskuntatieteiden maisteri, joten en voi ymmärtää tätä hienoa strategiaa.

444
07.01.14 23:57

<torspo^> JYKÄ PELAAA!!!!

07.01.14 23:56

<jupelo> Työ, työ, tuttu sana, missä lienen kuullut, ai niin Kuopion torilla konstaapeli kysyi kerran, että mittee työ tiällä teette?

07.01.14 23:54

<Aanddi> Jotenkin on sellanen fiilis, että tällasia kuvia lähettelevät eivät ole päässeet pintaraapaisua syvemmälle aiheeseen..

07.01.14 23:54

<HattiTatti> Uskaltaisiko tähän heittää että kuntien työntekijät eivät varsinaisesti tuo valtiolle rahaa vaan kuluttavat sitä kun nääs julkinen sektori maksaa niiden palkan. Että kyllä Jykä siinä on oikeessa

07.01.14 23:52
07.01.14 23:52

<sludge> Lisää kulttuurinrikastajia! Eikun työvoimapulan paikkaajia!

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 19 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Osallistutko internet arvontoihin?

Kyllä
En
Minulla on Adblock
Mikä internet täh?

SAMANKALTAISIA

Comeon. Im trying to eat here :)

2 852 katselukertaa

Haukikepponen

9 475 katselukertaa

Peiton heilautus

11 637 katselukertaa

Oddly satisfying compilation

8 885 katselukertaa

Ugh Musk on puhunut

15 273 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.