Quantcast

Lähettäjä:

Gimmick Gimmick

Talousjärjestelmä pähkinänkuoressa

Pukumies harjoittaa täysin normaalia keksisuunnittelua ja laillista keksipolitiikkaa.

4.2 / 5 (152 ääntä)

Julkaistu: 4.2.2016 10:27

2.5K

Lähettäjä: Gimmick Gimmick

Otsikko: Talousjärjestelmä pähkinänkuoressa

Kuvaus: Pukumies harjoittaa täysin normaalia keksisuunnittelua ja laillista keksipolitiikkaa.

Hakusanat: talous, domino, oreo, keksi, kusetus, köyhät, kyykkyyn, pörssi, osakkeet,

4.2 / 5 (152 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-02-04 10:47:48

+48106

<FernandoSolo>

Työllään ansaitsemisessa ei ole mitään pahaa ja sillä rikastuu ja menestyy niin hyvä. Jossain siinä välissä on häilyvä raja jossa se lakkaa olemasta ansaittua rahaa ja rupeaa olemaan jonkin asteista fiilunkia. Satakunta ihmistä omaa enemmän varallisuutta kuin puolet maailman väestöstä yhteensä on jossain vikaa. Raha menee rahan luokse, vallan mukana. Tekeekö yksikään iso kiho yhtä paljon töitä kuin sata, kaksisataa, tai neljäsataa tavallista työntekijää? En usko. Bonuksista ja muista puhumatta... sitten kun niitä maksellaan silloin kun tavallinen työntekijä saa potkut, tästäkin on esimerkejä.

218

Aika: 2016-02-04 10:36:14

+33110

<SaunaKing>

Ei se ole varastamista, kunhan käyttää termiä verosuunnittelu :)

135

Aika: 2016-02-04 12:23:12

+8058

<subaruduke>

kun yhteiskunta ja valtiot sitten romahtavat tuon 1% ahneuteen, niin se 1% pääsee aivan varmasti hengestää. Niin kävi myös ranskan vallankumouksessa, historia vain toistaa itseään.

109

Aika: 2016-02-04 10:29:50

+132104

<MrFiufaufou>

Ei se ole laitonta jos rikas varastaa köyhältä, mutta toisinpäin taas on.

82

Kommentit (61)

Piilota OFF-Topic keskustelu

07.08.2019 00:00
06.08.2019 23:57
16.07.2019 10:30

<Huugobuugo> FernandoSolo Mietippä asiaa niin päin, että ne sata, kaksisataa tai neljäsataa tavallista työntekijää ei tekisi yhtään mitään töitä ilman näitä "isoja kihoja" ja eläisivät täydessä köydyydessä. Toki kapitalistisessa järjestelmässä on tuo näennäinen epäoikeudenmukaisuus ns. sisäänrakennettuna, mutta se on luonut tähän maailmaan enemmän hyvinvointia kuin mikään muu järjestelmä. Huono järjestelmä, mutta paras, mitä ihmiset ovat keksineet tähän mennessä. Olen itse pannut merkille, että ihmisille on tyypillistä pysyttäytyä jossain sellaisessa, joka toimii, vaikka se ei olisikaan täydellinen.

03.07.2019 10:12

<Halohjata> ei se ole varastamista, se on normaalia suomalaista politiikkaa

23.05.2019 13:53

<Petrijee> Se nyt vaan on fakta että vaikka kuinka verosuunnittellaan niin nämä rikkaat silti niitä veroja maksavat enemmän kuin työtön pummi.

22.05.2019 11:57

<SentraaliSantra> Niinno, verosuunnittelu on laillista. Kun lainsäädäntö ei jotain kiellä, se on ihan ok semmoista tehdä. Isoilla kihoilla taas on rahaa koska ovat osanneet tehdä asoita oikein, ei ne nyt tyhjästä vaan rahaa leivo. Sillä ei ole väliä tarvitseeko enää tietyn pisteen jälkeen itse tehdä rahan eteen mitään, vai antaako sen rahan tekemisen toisten tehtäväksi, itse vain nauttii hedelmistä. Mikäs siinä, well played.

10.02.2016 16:38

<SuperC> FernandoSolo Ok :D. Pakko kyllä vielä kysyä, että miten ratkaisisit tämän "ongelman" ja miten luulet, että se vaikuttaa esim. inflaation, resurssejen allokoitumistehokkuuteen ja muihin ns. koko talouden halki vaikuttaviin muuttujiin? Voiko käydä esim niin, että hintana kulkeva "tieto" siitä mitä ihmiset tarvitsevat hämärtyy, eikä eri toimijoiden ole enää niin helppo tietää mitä muut ihmiset haluavat tuotettavan (ns. talouslaskun ongelma)? Lisäksi onko mielestäsi ongelmana se, että joku tienaa liikaa, vai se että joku liian vähän, vai onko kenties tuo suhde ainoa mikä sinua tässä vituttaa?

09.02.2016 22:43

<FernandoSolo> SuperC No jos harhainen kuvitelma antaa idiootille iloisen mielen niin kukapa minä olen sitä kieltämään. Sovitaan sitten niin selkärangaton ihmisperse, sovitaan sitten niin.

09.02.2016 22:25

<SuperC> FernandoSolo Taisi sattua äitin pikku tissiposkea arkaan paikkaan :D

09.02.2016 22:12

<FernandoSolo> SuperC Ok en jaksanut enää edes lukea paskaa jostain myöntämisestä itselleen erikoisuudesta... ok vedäppä sieltä ihmisperseyden pohjattomasta kaivosta nyt muutakin epämääräistä paskaa joista nyt ei ollut kyse alunperinkään. Anna palaa selkärangaton ihmisperse, käytä ympäripyöreää logiikka ja vaikka pikkuisen keittiö psykologiaa, sivuutta asian ydin niin kuin kiltti pikku korporaatio rotta. Kyllähän sitä pitää saada tehdä kun on sinun asia.

09.02.2016 21:53

<SuperC> FernandoSolo Jos todella kokee, että syntymä lähtökohtaisesti oikeuttaa johonkin(materiaan), voi päätyä toki noinkin harhaiseen itsekeskeiseen maailmankuvaan, kuin sinä. Todellista selkärangattomuutta on se, ettei osaa myöntää itselleen sitä, ettei ehkä olekaan mitenkään erityinen ja monesta muusta ihmisestä on muille ihmisille enemmän hyötyä, joka johtaa mm. kiistan kohteena oleviin palkkaeroihin. Toki täytyy todeta, että minustakin on ok ja jopa suositeltavaa auttaa heikompiaan, auttamiseen ei tosin pitäisi pakottaa jonkun random läskiperseen subjektiivisen "oikeuskäsityksen" pohjalta.

09.02.2016 21:33

<FernandoSolo> SuperC Sen "todellisuuden" hyväksyminen sellaisenaan, kritisoimatta, tai edes haluamatta muutosta selvään vääryyteen osoittaa selkärangattomuutta. Taas sen paskan joka on todellisuus puolustaminen on ihmisperseyttä. Onnittelut selkärangaton ihmisperse.

09.02.2016 19:17

<SuperC> FernandoSolo Kun todellisuus ei vastaa mielikuvitusmaailmaasi, haisee se paskalle

09.02.2016 15:05

<FernandoSolo> SuperC Tekosyinen ja paskanhajuinen itse itsensä oikeuttava logiikka tuo logiikoista paras. Jatka vain sitä ahneuden ja epäoikeudenmukaisuuden kompaamista se varmasti tekee sinulle dynaamisesti samoin kun sitä sitten joskus tarvitset.

09.02.2016 14:33

<SuperC> FernandoSolo Et varmaan näe tätä mutta samapa tuolle. Miksi vertasin työpanoksen ostamista bensaan? Siksi koska molemmat hinnoitellaan samalla logiikalla. Ei ole mitään absoluuttisesti liian kallista tai kohtuutonta hinta, toki mielipide voi olla, mutta silloinkin pitää tiedostaa markkinoiden perusdynamiikka ja se mistä hinnat johtuvat. Eikä voida myöskään sanoa että yrityksen koko velvottaisi heidät ostamaan palveluita joita he eivät koe tarvitsevansa, et taida olla penaalin terävin kynä? Lisäksi minusta ahne on ihminen joka tavoittelee toisen omaa, eikä se joka ei siitä ilmaiseksi luovu.

09.02.2016 13:21

<FernandoSolo> Siinä taas ei ole mitään väärää, että firmat asetetaan ottamaan vastuu johdon naurettavien palkioiden, osinkojen maksun ja muiden bonuksien ohella myös työntekijöistään ei ole mitään väärää. Se, että pidetään kiinni itse itsensä oikeuttavasta logiikasta "se on niiden asia ja ne saa tehdä mitä haluaa" on juuri sitä ihmisperseydestä pulppuavaa itseään. Olettaen kuppaisesta vastauksestasi, sinulla ei ole muuta tarjottavaa kuin puhtaan ahneuden oikeuttavaa logiikkaa ja paskojen esimerkkien kompaamista siirrä sinut samaan läjään johon kuului aikaisempikin ihmisperse.

09.02.2016 13:04

<FernandoSolo> SuperC Ensiksi tietysti voidaan kyseenalaistaa, mitenkä bensan hinta ja siitä valittaminen liittyy millään tapaa ihmisiin, näiden työpanokseen ja siitä saamiin, mahdollisesti kohtuuttomiin palkioihin. Mitä taas tulee yhtä paskaan putki remppaan, vertauksena on yksilön kulutus multimiljoona yrityksiin ja näiden suhteettomaan vastuun jakautumiseen, eg. Finnair. Kyllä ne voi tehdä niin ja kyllä kun logiikkaa sopivasti soppaan sotketaan paskaa logiikka se voidaan myös "oikeuttaa", tai kääntää vastuu "markinoille" ei tee tavasta oikeudenmukaista, tai oikein missään muotoa.

09.02.2016 00:30

<SuperC> FernandoSolo No ei mitä tahansa, esim noita sinun mutu-tuntumalta heittämiä väitteitä noilla ei voi oikeuttaa ja siksipä ne tuohon rustasinkin. Maailma on brutaali paikka, eikä ketään pitäisi voida lähtökohtaisesti pakottaa tekemään yhtään mitään, mitä enemmän tästä lipsutaan sitä huonompaan suuntaan mennään. Herra pökäle voisi myös koittaa perustella miksi jokin väite ei liity aiheeseen.

08.02.2016 21:24

<FernandoSolo> SuperC Taas logiikka jolla voidaan oikeuttaa mitä tahansa "se on niiden asia ja ne saa tehdä mitä haluaa" ja sillä ei ole väliä onko se oikein vai puhtaaseen ahneuteen perustuvaa vääryyttä. Ei osu, ei uppoa tuo logiikka vaikka sitä kuinka väkisten yritetään vangertää. Taas asiaan kyseenalaisesti kuuluvat epämääriset scheisseltä kovasti tuoksahtavat vertaukset eivät juuri liikauta pätkänvertaa. Että onko nyt oikeasti tarjota muuta kuin paskaa itse itsensä oikeuttavaa logiikkaa ja ruskean pökälemäisiä vertauksia joissa sama "idea" pyörii?

08.02.2016 19:51

<SuperC> FernandoSolo Mielipiteitä toki saa olla, mutta pohjimmiltaan se, että kuinka paljon jokin firma maksaa jollekkin ei kuulu kenellekkään muulle, kuin firmalle ja ko. työntekijälle. En jaksa kyllä ymmärtää tuota 400x nillitystä. Itketkö autokin tankatessa, että miksi bensa on niin ja niin monta kertaa kalliimpaa kuin vesi? Neste, kuin neste eihän se helvetti voi olla, vai mitä? Lisäksi tuo itku siitä, kun jokin firma irtisanoo samalla, kun tuottaa tulosta. Ethän sinäkään putkiremppaa tilatessasi osta samalla kamelia, elefantia ja kiloa bananeja, vaikka rahaa olisikin? Miksi muiden pitäisi?

07.02.2016 21:53

<FernandoSolo> SuperC Istutus joka tuntuu toimivan. Samaan aikaan taloudellisista syistä pistetään porukkaa pihalle, tai vaaditaan palkojen alennusta eg. Finnair vain lyhyt aika takaperin. Voe tokkiinsa kyllä silti johdon bonukset, palakt ja sitouttamispalkiot on täysin oikein koska (insert paskan jauhaminen here). Ei osu, ei uppoa edelleen moinen on paskapuhetta ja esim. 400 kertaisen palkan oikeuttaminen on paskaa joka tulee keskiverto ihmisperseestä.

07.02.2016 21:49

<FernandoSolo> SuperC Kaiken loogisesti rationalisoida pyörittää ja kieputtaa niin, että jollain tavalla sen oikeuttaa. Totesin ymmärtäväni kyllä, että jos vaaditaan poikeuksellisia taitoja, tehtävä luottamuspohjainen, tai vaarallinen niin, että ansaitsee parempaa palkkaa, vaikka monikymmen kertaista palkkaa on ok. Kuitenkin jos ryhdytään puhumaan, että jonkun osaaminen on neljäsataa kertaa arvokkaampaa pelkästään palkassa, eduista ja muista palkioista puhumatta on täyttä paskaa. Jenkilässä moinen ei ole uutta, mutta juuri noilla "kilpailu" verukeilla samaa yritetään samaa kultuuria istuttaa meille.

07.02.2016 19:15

<Junttilandia> Suomessa on aivan hullu kulttuuri tämän tukityöllistettyjen ja ilmaistyön tekijöiden kohdalta. Koska tajutaan että näitä hommia kun tekee nämä tukityöllistetyt, niin miksi siihen kukaan palkkaisi ketään tekemään palkallista hommaa kun ilmaiseksikin siihen jonkun saa hommia tekemään. Työnantaja tietty siitä sitten veloittaa niistäkin tunneista ja sanoo kiitos.. tukityöllistetty sai sitä kokemusta..

07.02.2016 17:52

<SuperC> FernandoSolo Pitää myös ottaa huomioon se, että mikäli pätevälle johtajalle ei makseta tarpeeksi vaihtuu pätevän johtajan työnantaja aika nopsaa. Pahimmassa tapauksessa uusi osoite on kilpaileva firma, tällöin voidaan ajatella, että alipalkkaus nyt, voi aiheuttaa negatiivista tulosta huomenna. Oma markkinaosuus siis voi pienentyä koska kilpailijalla parempi johto, joka vieläpä ennen työskenteli "meillä".

07.02.2016 10:22

<Speedyspeedy> Sipilä,stubb ja soini ajaa nyt vielä sitä että pienimmästä keksistä lähtee puolet pois ja keskimäisestä keksistä 1/3, rikkaimman keksikasa taas piilotetaan muilta kahdelta.

06.02.2016 21:43

<ProlefeedWatcher> FernandoSolo Ylipäätään tuo väite että "400x työpanos on naurettava" on täysin väärin. Esim. huippukoodari pystyy toteuttamaan asioita mihin huono/keskinkertainen ei edes pysty. Ero on siis ääretön. Sama muissakin ajattelua vaativissa asioissa, kuten nyt vaikka siinä johtamisessa. Matalan tason osaamista vaativissa fyysisissä hommissa asia on toki toisin.

06.02.2016 21:17

<ProlefeedWatcher> FernandoSolo Yritysten omistajat haluavat maksimoida voittonsa -> haluavat parhaan mahdollisen johtajan -> ovat valmiita maksamaan siitä. Mutta onneksi FernandoSolo tietää paremmin. Enpä ole hetkeen yhtä ylimieliseen idioottiin törmännyt edes Internetissä.

06.02.2016 20:58

<unicycle> Hyvät ilmeet partajäbällä

06.02.2016 00:07

<FernandoSolo> ProlefeedWatcher Toistan kolmannen ja viimeisen kerran, samalla siirtäen sinut sinne läjään johon kuulut: Haistappa nyt se tekosyinen paskasi.

06.02.2016 00:05

<FernandoSolo> ProlefeedWatcher Ongelma on, että edes väittää yhden ihmisen panoksen olevan 400 kertainen verrattuna kaikkiin muihin, mikä itsessään on naurettava ajatus. Puhumatta siitä mitenkä modernissa taloustilanteessa se johtoporras tienaa moisella tavalla, nauttien esimerkiksi sitouttamispalkioista, kuten finnairin tapauksessa, samalla kun tavallisia työntekijöitä vaaditaan alentamaan palkojaan samalla kun YT on käynnissä. Taas yhden ihmisperseen huhuilu ei muuta sitä, etteikö kyseessä vääryys, olipa kyse moisesta toiminnasta, tai naurettavasti palkioista mitä ihminen ei "työllään" kyllä tienaa.

05.02.2016 19:08

<ProlefeedWatcher> FernandoSolo Oikeasti? Jos nyt se "joku" maksaa omista/yrityksensä pussista ne rahat, niin missä on se ongelma? Ja jos nyt katsoo esim. suuryritysten tuottoja, niin aika hyviä valintoja ne näyttää tehneen oli FernandoSolo niistä mitä mieltä tahansa.

05.02.2016 16:31

<FernandoSolo> ProlefeedWatcher Koska joku katsoo&tekee niin se on oiken. Helvetin hieno logiikka sulla, pidä kiinni tuosta. Toistan kuitenkin: Haistappa se tekosyinen paskasi.

05.02.2016 14:31

<ProlefeedWatcher> FernandoSolo Palkat määräytyvät markkinoilla, ei niille ole mitään sen kummallisempaa "oikeutusta" (mitä se ikinä voisikaan tarkoittaa). Jos joku on valmis maksamaan 400x palkkaa johtajille, eli katsoo että heidän työnsä tuo niin paljon lisäarvoa, niin sitten se maksetaan. Ei siinä ole mitään tekosyitä, vaan hyvin yksinkertainen ja toimiva logiikka, jonka ymmärtäminen ei ihan hirveästi vaadi.

05.02.2016 00:22

<SuperC> FernandoSoloEipä se olekkaan kiinni siitä kuinka paljon tekee vaan siitä mitä tekee. Lisäksi tuo rikkaiden omaisuus ei olisi saman arvoista jos se olisi esim sinun tai minun hallussa.

04.02.2016 23:54

<ensure> Ennemmin kokeilen herskaa kuin kokoomusta.

04.02.2016 21:53

<FernandoSolo> ProlefeedWatcher Ymmärrän täysin, että jos jossain tärkeissä, erityistaitoja vaativissa, tai vaarallisissa tehtävissä työskentelevä ihminen saa parempaa palkkaa kuin perus jamppa, vaikka moninkertaista palkkaa... mutta yksi ihminen saisi palkkaa neljänsadan perustyöntekijän verran ja se olisi oikeutettua? Puhumatta irtisanomis tilanteessa toinen saa miljoonien erorahan ja toinen taloudelliset vaikeudut. Oikeasti tästä en ryhdy edes väittelemään totean vain: Haista sinä jätkä tekosyinen paskasi

04.02.2016 19:29

<Kantasolu> Oikeasti tuolla pukumiehellä on kuormalavallinen keksejä. Ja haalii vaan lisää. Äärivasemmalla oleva heppu ei pärjää murusilla mutta se ei pukumiestä hetkauta.

04.02.2016 18:28

<weikka> 12 maata kirjotti uuden vapaakauppalakisopimuksen. http://www.hs.fi/talous/a1454554886806

04.02.2016 18:02

<ProlefeedWatcher> FernandoSolo "Tekeekö yksikään iso kiho yhtä paljon töitä kuin sata, kaksisataa, tai neljäsataa tavallista työntekijää? En usko." Pystyisikö yksikään noista 400 tavallisesta työntekijästä tekemään sen kihon hommia? No ei tietenkään. Palkka määräytyy markkinoilla ja jos osaat jotain sellaista hyödyllistä johon ei moni pysty, niin voit lähes itse sanella palkkasi. Se "tavallinen työntekijä" taas on helppo korvata, vastaavia kun löytyy joka nurkan takaa.

04.02.2016 17:55

<windosrmagistus> *jews explained in cookies*

04.02.2016 17:10

<comax1> Vaikka kaikki keksit jaettaisiin tasan kaikkien kesken niin muutaman vuoden päästä oltaisiin jälleen samassa tilanteessa...

04.02.2016 16:56

<ossy> subaruduke Melkein kaikki työssäkäyvät suomalaiset kuuluvat tuohon maailman rikkaimpaan prosenttiin. Just saying

04.02.2016 13:50

<Herra Raato> Ei päde suomalaiseen yhteiskuntaan. Suomessa kaikilla kolmella olisi melko saman verran keksejä. Oikean puoleinen olisi ehkä piilottanut osan kekseistä ulkomaille. Oikeanpuoleinen ja keskimmäinen joutuisivat luovuttamaan keksejä vasemmanpuoleiselle, koska vasemmanpuoleinen ei viitsi lähteä hakemaan keksejä kaupasta silloin on toki vain oikeudenmukaista, että muut jakavat omat keksinsä hänen kanssaan. Lisäksi kuvaan pitäisi tulla ihmisiä toisista pöydistä vaatimaan turvakeksejä kaikilta kolmelta perustuen siihen, että omassa pöydässä siivotaan ja keksejä on siellä vähemmän.

04.02.2016 13:42

<SuojaKerroin> hoppe1 Kiinnostaisi suunnattomasti nähdä kuinka paljon kaksikielisen järjestelmän kehitys ja ylläpito maksaa. Varsinkin nykytilanteessa kun meillä alkaa olla jo enemmän venäjää, somaliaa ja arabiaa puhuvia maassa kuin ruotsinkielisiä. I veikkaisin että valtio vois säästää muutaman sata miljoonaa, ehkä miljardinki...

04.02.2016 12:23

<subaruduke> kun yhteiskunta ja valtiot sitten romahtavat tuon 1% ahneuteen, niin se 1% pääsee aivan varmasti hengestää. Niin kävi myös ranskan vallankumouksessa, historia vain toistaa itseään.

109
04.02.2016 12:22

<hanskaaja> Kokoomus on uusi kommunismi.

04.02.2016 12:15

<t0mpp4> Hajoita ja hallitse, toimii yhä.

04.02.2016 12:07

<Lekaatti> PenZon Onneksi löytyy myös vielä ihmisiä, joille se rahan tienaaminen on ns. välttämätön paha. Ite oon ainakin tehnyt uravalintani täysin intohimojen ja mielenkiinnon perusteella -rahantienaamismielessä siis varsin typerästi. :D Jos haluaisin tienata "ylimääräistä" rahaa työlläni, ois pitänyt valita tyystin toiset ammatit. Mulle riittää, että rahaa on välttämättömyyksiin ja silloin tällöin myös turhuuksiin, pääasia että saan tehdä työtä josta nautin. :)

04.02.2016 12:06

<Nikke99> Kommunismiako tänne toivotaan? Kaikille sama palkka ammatista ja työstä riippumatta?

04.02.2016 12:05

<Nikke99> MrFiufaufou Harvemmin rikkaat varastaa köyhiltä.

04.02.2016 11:47

<PenZon> Tämä nyt on miinusmagneetti, mutta kirjoitanpa silti: Työn teossa ja siinä että siitä saa korvauksen ei todellakaan ole mitään väärää. Siinä ajatusmallissa että arvosi ihmisenä määräytyy sen mukaan kuinka paljon työstäsi maksetaan taas on. Pirun surullista että melkein koko planeetta on saatu koulutettua palvomaan rahaa ja sen tuhlaamista yhtä fanaattisesti kuin pahimmankin kultin jumalhahmoa. Niinkin perusteellisesti että jos joku ääneen menee kysymään "Onko raha ihan tosissaan se tärkein juttu elämässä?" tulee tämä automaattisesti leimatuksi pummiksi ja hulluksi ja jos vaikka miksi.

04.02.2016 11:42

<LionKing138> Jos oot duunari, myyt aikaasi rahaa vastaan. Jos olet omistaja ostat muilta aikaa rahoillasi. Ainoa vaan että muiden työpanos ja aika on arvokkaampaa sinulle kuin menetetty rahasi = saat rahaa.

04.02.2016 11:16

<Aprinboobsface> Ei ansaittua rahaa ole olemassakaan.

04.02.2016 11:11

<aksutus> Miksi minä näen blueberryn kommentin vaikka pitäisi olla mustalla listalla ja miksi hänen kohdallaan on myös mahdollisuus lainata viestiä?

04.02.2016 10:53

<masav> FernandoSolo Tais olla uusimpien lukujen mukaan 62 rikkainta :(

04.02.2016 10:47

<FernandoSolo> Työllään ansaitsemisessa ei ole mitään pahaa ja sillä rikastuu ja menestyy niin hyvä. Jossain siinä välissä on häilyvä raja jossa se lakkaa olemasta ansaittua rahaa ja rupeaa olemaan jonkin asteista fiilunkia. Satakunta ihmistä omaa enemmän varallisuutta kuin puolet maailman väestöstä yhteensä on jossain vikaa. Raha menee rahan luokse, vallan mukana. Tekeekö yksikään iso kiho yhtä paljon töitä kuin sata, kaksisataa, tai neljäsataa tavallista työntekijää? En usko. Bonuksista ja muista puhumatta... sitten kun niitä maksellaan silloin kun tavallinen työntekijä saa potkut, tästäkin on esimerkejä.

218
04.02.2016 10:36

<SaunaKing> Ei se ole varastamista, kunhan käyttää termiä verosuunnittelu :)

135
04.02.2016 10:34

<rautahuilu> hoppe1"Mutku on pakko" ei asiat tuolla asenteella muutu mihinkään, jos jokin asia on turha niin sitä ei opeteta jos valtio alkaa poistaan opettajia ammateistaan niin kohta ihmetellään missä kaikki opettajat on. Monet lait voi kääntää "helposti" niiden laatijoita vastaan.

04.02.2016 10:29

<MrFiufaufou> Ei se ole laitonta jos rikas varastaa köyhältä, mutta toisinpäin taas on.

04.02.2016 10:29

<Rofloplex> Eihän talousmies noita söisi

04.02.2016 10:28

<hoppe1> Pakkoruotsin kohdalla kuulee hämmentävän usein samankaltaista argumenttia: "No kun se laissa sanotaan niin kyllä kaikkien pitää opetella". Lakejahan ei voi muuttaa...eikun

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 0 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Oletko ottanut koronarokotteen?

Kyllä, suositellun rokotusohjelman mukaisesti
Olen ottanut ainoastaan yhden rokotteen
En ole ottanut, enkä todennäköisesti aio ottaakaan

SAMANKALTAISIA

PETA pähkinänkuoressa

20 551 katselukertaa

RNG pähkinänkuoressa

15 668 katselukertaa

Australia pähkinänkuoressa

27 328 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.