Lähettäjä:

Luutarhuri Luutarhuri

This week in science (W46)

Green Economies http://ra.fi/WZUm | Computer Chip http://ra.fi/vrP2 | Memory Loss http://ra.fi/Ie39 | Tesla SolarCity http://ra.fi/g5j9 | Milky Way http://ra.fi/evOz | Stopping HIV http://ra.fi/1wHz

2.9 / 5 (32 ääntä)

This week in science (W46) - Green Economies http://ra.fi/WZUm | Computer Chip http://ra.fi/vrP2 | Memory Loss http://ra.fi/Ie39 | Tesla SolarCity http://ra.fi/g5j9 | Milky Way http://ra.fi/evOz | Stopping HIV http://ra.fi/1wHz

Julkaistu: 25.11.2016 18:37

Tarkastaja: Ylläpito

2.5K

Lähettäjä: Luutarhuri Luutarhuri

Otsikko: This week in science (W46)

Kuvaus: Green Economies http://ra.fi/WZUm | Computer Chip http://ra.fi/vrP2 | Memory Loss http://ra.fi/Ie39 | Tesla SolarCity http://ra.fi/g5j9 | Milky Way http://ra.fi/evOz | Stopping HIV http://ra.fi/1wHz

Hakusanat: viikon, elon, musk, annos, tällä, viikolla, tieteessä, 47, valtiota, täysin, kierrätettävä, energia, 2050, ibm, hiilikuitu, nanotuubi, kasvattaa, aivot, alzheimer, vastustaa, muistisairaus, tesla, solarcity, kääpiögalaksi, dark, matter, rokote, yhdistelmä, hiv,

2.9 / 5 (32 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-11-25 18:55:38

+35649

<Luutarhuri>

Metsien_mies vaikka muakin tuo muskin jatkuva esilläolo alkaa näissä tympimään, niin sitäkin enemmän mua ottaa päähän kaverin täydellinen aliarvioiminen ja mollaaminen. Ei ole tehnyt mitään tieteen eteen? Jätkä ei ole ehkä itse se pääkeksijä ja tiedemies, mutta senkin edestä kaveri on pistänyt massia eri tieteen osa-alueille missä kaikissa on yksi ja sama päämäärä: tehdä maailmasta parempi paikka asua. Uusiutuvien luonnonvarojen parempi hyötykäyttö, saastuttamattomat liikennemuodot, avaruustutkimus jne. Rehellisesti sanon, että on mielestäni yksi 2000-luvun tärkeimmistä ihmisistä.

79

Aika: 2016-11-25 21:46:41

+22347

<jukorte>

Cinere "Mua aina ärsyttää, kun esim. ilmastonmuutosta jotenkin kauhistellaan kamalan negatiiviseen sävyyn." Mikäli pohjoisnavan sulaminen pysäyttää termohaliinikierron niin tällä planeetalla tulee elämälle melko ohkaiset olot. Nyt pohjoisnavalla lämpötilat on nollan tienoilla kun yleensä marraskuussa on reilusti yli 20 astetta pakkasta.

16

Aika: 2016-11-25 20:50:52

+35649

<Luutarhuri>

Metsien_mies annappas jotain todisteita sanojesi taakse. En itse muista ainakaan lukeneeni ainuttakaan juttua, jsos Elon olisi väittänyt keksineensä näitä juttuja. Ettei kyse nyt vain olisi omasta lähtökohtaisesta asennoitumisestasi jonka vuoksi olet lukenut jutut värittyneestä näkökulmasta? Minkä tahansa asian saa nähtyä negatiivisessa valossa jos vain haluaa. Hyperloopista olen tosin samaa mieltä. Sen toteuttaminen järkevästi ja turvallisesti ei ole mikään helppo juttu.

9

Kommentit (23)

Piilota OFF-Topic keskustelu

27.11.16 19:01

<Semirotta> "100% renewable sources by 2050". Paitsi että 2050 alkaa olee jo niin myöhästä mitään enää muuttaa.

27.11.16 16:55

<jukorte> Cinere Golf-virta lämmittää pohjoisinta atlantia ja pohjanmerta jolloin siperian mannerilmasto ei pääse puhaltamaan pakkasia tännepäin. Golf-virtaa ajaa lähinnä pasaatituuli-ilmiö. Termohaliinin taas voi pysäyttää pohjoisiin meriin nopeasti vapautuva kylmä makea vesi joka ei lähdekään uppoamaan pohjaan, se pysyy kevyempänä pinnassa eikä päästä suolaisia pintavirtoja alueelle jäähtymään. Golf-virran osalta siis lähinnä joku sivuhaara voimistuu pohjoisimpien haarojen vaimetessa.

27.11.16 14:04

<EskoVee> Science rules! I love science.

26.11.16 20:54

<Cinere> Enkä tarkoittanut vähätellä ilmastonmuutosta, vaan haluaisin enemmän sellaisen konkreettisen ja "hihat ylös ja töihin" -mentaliteetin siihen eikä kauhistelua ja pelottelua. Tosin ilman popularisointia ei varmaan poliittisesti kävisi mitään ja sitten lämpeneminen voisi olla vielä voimakkaampaa..

26.11.16 20:53

<Cinere> jukorte Toisaalta se voisi myös kylmentää pohjoisten alueiden ilmastoa s.11: tupa.gtk.fi/julkaisu/opas/op_052.pdf "--sitä seuraten lämpenemisen keskeytymisenpohjoisilla leveysasteilla. Tämänhetkisten mallitulostenmukaan termohaliinivirtauksen voimakasheikentyminen ei ole todennäköistä lähivuosikymmeninä" Tosin sehän on selvää, että osin ilmastomallit voivat olla liian konservatiivisia, ja voi olla rajujakin muutoksia. Mutta mielestäni maltti on valttia ja pitäisi kohdentaa tukea/tutkimusta herkille alueille (köyhät ihmiset / herkkä luonto).

26.11.16 13:40

<DrM4D> Näistä "Maailma pelastuu kokouksista" ei juuri ole koskaan hyötyä, kun suurimmat saastuttaja maat kuten Kiina ja Intia eivät koskaan joko allekirjoita tai piittää laisinkaan niiden sisällön kunnioittamisesta. Vaikka koko loppu maailma siirtyisi 100% uusiutuvaan ja saastuttamattomaan utopia tuulivoimaan, niin nämä kaksi keskenään helposti pilaisivat silti ilmaston.Hauskaahan, se sitten on tehdä sähköstä kallista luksustuotettä täällä länsimaissa ja huijata itseään, että maailma pelastuu (t. ekomies) ja Sipilä kiittää päästömyyntitulomersusta.

26.11.16 11:52

<jukorte> Selitänpä tuon termohaliinijutun vähän tarkemmin. Lämpötilavaikutus on aika pientä, oleellista on että kierto vie merien pohjalle kylmää hapekasta pintavettä, joten pohjaan vajonneita raatoja syövät ölliäiset pysyvät elossa. Jos kierto pysähtyy niin valtamerien pohja muuttuu hapettomaksi ja ölliäiset kuolevat. Sinne kertyvää biomassaa alkavat sitten hajoittaa anaerobiset bakteerit jotka tuottavat aineenvaihdunnassaan rikkivetyä. Rikkivety on hyvin myrkyllistä joten valtameret alkavat myrkyttyä ja kaikki merielämä alkaa kadota. Ja sittenpä pian alkaa ilmassakin happi käydä vähiin..

26.11.16 11:34

<Cronicle> Metsien_mies Missä kohtaa kukaan on väittäny varastoivan, taltiovan "valmistettavan" sekunnissa? en näe yhtäkään yytista tai viitettä siihen missään. Energiaa ei varsinaisesti koskaan valmisteta, vaan sitä muutetaan. Fossiiliset polttoaineet on kasviperäistä jätettä, joka on peräisin kasvienyhteyttämisestä ja auringonvalosta, tuuli taas liike-energian muuttamista ja tätä rataa.

26.11.16 07:35

<sponge> Lisää ydinvoimaa. Turvallisin energiamuoto, jonka vihervassarit on valheillaan pilannut kansan keskuudessa.

25.11.16 21:46

<jukorte> Cinere "Mua aina ärsyttää, kun esim. ilmastonmuutosta jotenkin kauhistellaan kamalan negatiiviseen sävyyn." Mikäli pohjoisnavan sulaminen pysäyttää termohaliinikierron niin tällä planeetalla tulee elämälle melko ohkaiset olot. Nyt pohjoisnavalla lämpötilat on nollan tienoilla kun yleensä marraskuussa on reilusti yli 20 astetta pakkasta.

25.11.16 21:27

<sirsinn3r> teslan power wallin idea on sen lataus sykslien määrä, jos lasket sen paketin elinaikana varaamat ja luovuttamat amppeerit on ne amppeerit kohtuu hintaisia, ei markkinoiden edullisimpia mutta ei sen kannatakkaan lähtee täysin hintasotaan. ja jos aurinko ei paista niin silloin voidaan käyttää akkuja. tällähetkellä ei ole viellä niin edullista että sitä kannattaisi kaikkialla käyttää mutta hinnat on tullut tasaisesti alas, samalla kuin käyttöikä on pidentynyt. jotenkin on sama EI TOIMI fiilis kuin 1998-2000 vuosina asiantuntijat sanoi että netti ei voi toimia saati siirtää videoo

25.11.16 21:14

<Metsien_mies> Luutarhuri Tuo kaupunki jonka pitäis toimia "aurinkovoimalla" ei tietenkään voi toimia silloin kun aurinko ei paista eli vuodessa se ei toimi noin 180 päivän aikana. Jos joku kuvittelee että sähköä voi valmistaa loputtomiin allee sekunnissa niin kannattee miettiä uudestaan.

25.11.16 21:10

<Metsien_mies> Luutarhuri Lähemme helpoimmasta eli eli siitä että musk lupasi aukuston jokaseen kotiin, hienon näkönen mutta ei lähellekkään halvin vaihtoehto. https://www.tesla.com/fi_FI/powerwall (Vertaa amppeeritunteja teslalla VS motonetissä.

25.11.16 20:50

<Luutarhuri> Metsien_mies annappas jotain todisteita sanojesi taakse. En itse muista ainakaan lukeneeni ainuttakaan juttua, jsos Elon olisi väittänyt keksineensä näitä juttuja. Ettei kyse nyt vain olisi omasta lähtökohtaisesta asennoitumisestasi jonka vuoksi olet lukenut jutut värittyneestä näkökulmasta? Minkä tahansa asian saa nähtyä negatiivisessa valossa jos vain haluaa. Hyperloopista olen tosin samaa mieltä. Sen toteuttaminen järkevästi ja turvallisesti ei ole mikään helppo juttu.

25.11.16 19:58

<Cinere> Mua aina ärsyttää, kun esim. ilmastonmuutosta jotenkin kauhistellaan kamalan negatiiviseen sävyyn. Mielestäni se menee vähän yli siinä kauhistelussa. Tietysti pitää olla huolissaan ja tehdä jotain, muttei tarttis sen vuoksi mitään dooms day -meininkiä olla.

-14
25.11.16 19:56

<windosrmagistus> viikoittainen Elon Musk- uutinenkin sisällytetty mukaan...

25.11.16 19:47

<Cynder> this week in science: 10364 uutta sukupuolta löydetty.

25.11.16 19:31

<MVD> Ja mielestäni tämä SolarCity x Tesla on merkittävää, sillä tulevaisuudessa meillä on kaksi merkittävästi säästä ja ajasta riippuvaa sähköntuotantomenetelmää (tuuli ja aurinko), sekä paljon akkukapasiteettiä autoissa, joten eiköhän näiden kahden symbioosi ole merkittävää.

25.11.16 19:05

<Metsien_mies> Luutarhuri Eiköstä tämän osion tarkoitus ole keskittyä tieteeseen? Kyseinen jätkä on aivan yliarvostettu sillä hän saa helvetisti kunniaa keksinnöistä joita hän on ainoastaan rahoittanut. Sitten kun miettii vaikkapa hyperlooppia niin kyseinen jätkähän väittää että se on maailman helpoin asia rakentaa (täyttä paskaa) ja hän ottaa täyden kunnian sen keksimisestä vaikka konsepti on yli 50 vuotta vanha.

25.11.16 18:55

<Luutarhuri> Metsien_mies vaikka muakin tuo muskin jatkuva esilläolo alkaa näissä tympimään, niin sitäkin enemmän mua ottaa päähän kaverin täydellinen aliarvioiminen ja mollaaminen. Ei ole tehnyt mitään tieteen eteen? Jätkä ei ole ehkä itse se pääkeksijä ja tiedemies, mutta senkin edestä kaveri on pistänyt massia eri tieteen osa-alueille missä kaikissa on yksi ja sama päämäärä: tehdä maailmasta parempi paikka asua. Uusiutuvien luonnonvarojen parempi hyötykäyttö, saastuttamattomat liikennemuodot, avaruustutkimus jne. Rehellisesti sanon, että on mielestäni yksi 2000-luvun tärkeimmistä ihmisistä.

25.11.16 18:47

<MVD> Jes 47 jo valmiiksi itseään ilmastoasioissa rajoittavaa valtiota 195:tä lupautuvat kiristämään vyötään. Samaan aikaan 148 valtiota, jotka tuottavat näille maille jo lähes kaiken, valmistelevat kapasiteettinsa kasvattamista.Todellisuudessa tarvitaan _kaikkia_ velvoittavia toimenpiteitä ympäristöasioissa. Yksi hyvä alkuaskel olisi valtiokohtaisen asukasluvun/km^2 rokottaminen.

25.11.16 18:45

<Metsien_mies> Miksi minä en ole yllättynyt siitä että liikemies elon musk on jotenkin päässyt mukaan "this week in science" osioon vaikkei hän ole tälläkään kertaan tehnyt yhtään mitään tieteen eteen.

25.11.16 18:40

<Ocarina> Kyllä tiede meidät vielä pelastaa :)

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 38 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Osallistutko internet arvontoihin?

Kyllä
En
Minulla on Adblock
Mikä internet täh?

SAMANKALTAISIA

This week in science

21 152 katselukertaa

I made this

14 963 katselukertaa

This Land is Mine

10 507 katselukertaa

What's this country called

25 197 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.