Quantcast

Lähettäjä:

led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Triton

Kohteen etäisyys 4.4 miljardia kilometriä. Ylimmässä kuvassa on Neptunus ja Triton, Voyager 2. Keskimmäisessä kuvassa on taiteilijan näkemys, miltä Tritonin pinnalta katsottuna Neptunus näyttäisi. Alin kuva on Tritonista, Voyager 2. Triton joka on nimetty kreikkalaisen merenjumalan Poseidonin pojan mukaan, löytyi vain kuukausia Neptunuksen jälkeen. Se on Neptunuksen suurin kuu ja aurinkokunnan kylmin kuu lämpötila on-230 °C ja -240 °C asteen välillä. Jos haluat verrata sen jäätävyyttä Maan oloihin, niin ajattele Antarktis keskellä talvea. Tritonilla on harva kaasukehä joka koostuu jäisistä typpihiukkasista. Itse asiassa sen yksi kolmesta kappaleesta, jonka kaasukehässä on runsaasti typpeä, muut ovat Maa ja Saturnuksen suurin kuu Titan. Tritonin hyytävän kylmyyden takia sen suurin osa kaasukehän typestä on jäätynyt. Triton onkin Ainoa paikka Aurinkokunnassa jonka pinnalla on typpijäätä. Tritonissa on tulivuoria tai geysireitä, joista purkautuu jäistä typpeä. Tritonissa on havaittua olevan myös vesijäätä. Tritonin radan suunta tekee siitä erityisen. Se kiertää Neptunusta vastakkaiseen suuntaan kuin kuut yleensä: vastakkaiseen suuntaan Kuin Neptunus pyörii Akselinsa ympäri.

3.5 / 5 (66 ääntä)

Triton  - Kohteen etäisyys 4.4 miljardia kilometriä.
Ylimmässä kuvassa on Neptunus ja Triton, Voyager 2. Keskimmäisessä kuvassa on taiteilijan näkemys, miltä Tritonin pinnalta katsottuna Neptunus näyttäisi. Alin kuva on Tritonista, Voyager 2.

Triton joka on nimetty kreikkalaisen merenjumalan Poseidonin pojan mukaan, löytyi vain kuukausia Neptunuksen jälkeen. Se on Neptunuksen suurin kuu ja aurinkokunnan kylmin kuu lämpötila on-230 °C ja -240 °C asteen välillä. Jos haluat verrata sen jäätävyyttä Maan oloihin, niin ajattele Antarktis keskellä talvea. Tritonilla on harva kaasukehä joka koostuu jäisistä typpihiukkasista. Itse asiassa sen yksi kolmesta kappaleesta, jonka kaasukehässä on runsaasti typpeä, muut ovat Maa ja Saturnuksen suurin kuu Titan. Tritonin hyytävän kylmyyden takia sen suurin osa kaasukehän typestä on jäätynyt. Triton onkin Ainoa paikka Aurinkokunnassa jonka pinnalla on typpijäätä. Tritonissa on tulivuoria tai geysireitä, joista purkautuu jäistä typpeä. Tritonissa on havaittua olevan myös vesijäätä.

Tritonin radan suunta tekee siitä erityisen. Se kiertää Neptunusta vastakkaiseen suuntaan kuin kuut yleensä: vastakkaiseen suuntaan Kuin Neptunus pyörii Akselinsa ympäri.

Julkaistu: 19.5.2016 05:16

2.5K

Lähettäjä: led zeppe1in 93 led zeppe1in 93

Otsikko: Triton

Kuvaus: Kohteen etäisyys 4.4 miljardia kilometriä. Ylimmässä kuvassa on Neptunus ja Triton, Voyager 2. Keskimmäisessä kuvassa on taiteilijan näkemys, miltä Tritonin pinnalta katsottuna Neptunus näyttäisi. Alin kuva on Tritonista, Voyager 2. Triton joka on nimetty kreikkalaisen merenjumalan Poseidonin pojan mukaan, löytyi vain kuukausia Neptunuksen jälkeen. Se on Neptunuksen suurin kuu ja aurinkokunnan kylmin kuu lämpötila on-230 °C ja -240 °C asteen välillä. Jos haluat verrata sen jäätävyyttä Maan oloihin, niin ajattele Antarktis keskellä talvea. Tritonilla on harva kaasukehä joka koostuu jäisistä typpihiukkasista. Itse asiassa sen yksi kolmesta kappaleesta, jonka kaasukehässä on runsaasti typpeä, muut ovat Maa ja Saturnuksen suurin kuu Titan. Tritonin hyytävän kylmyyden takia sen suurin osa kaasukehän typestä on jäätynyt. Triton onkin Ainoa paikka Aurinkokunnassa jonka pinnalla on typpijäätä. Tritonissa on tulivuoria tai geysireitä, joista purkautuu jäistä typpeä. Tritonissa on havaittua olevan myös vesijäätä. Tritonin radan suunta tekee siitä erityisen. Se kiertää Neptunusta vastakkaiseen suuntaan kuin kuut yleensä: vastakkaiseen suuntaan Kuin Neptunus pyörii Akselinsa ympäri.

Hakusanat: triton, neptunus, avaruus, voyager, luotain, kuu, planeetta, aurinkokunta, kylmä, pakastin, geysir, typpi, jää,

3.5 / 5 (66 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-19 08:14:46

+15471

<led zeppe1in 93>

Arab Maassa on sääntö että rikkoutuneista kananmunista ei tule enään ehjiä (aika vertaus). Mailmankaikkeudessa on nyt jo tiedettävissä paikkoja joissa mikään tuntemamme fysiikanlaki ei välttämättä päde. Mahdollisesti jossain toisaalla, Suurten tähtien väleillä on "avaruuden moottoriteitä" jossa eri tähtien väliset asukkaat harjoittavat kaupankäyntiä kuten Maassa mantereiden välillä ja matkustusta. Heillä ei olisi rajoitteita matkata valoa nopeammin erilaisten fysiikanlakien, materian takia, meille täysin tuntemattomien asioiden avulla ja se olisi siellä arkipäivää:D

66

Aika: 2016-05-19 08:29:41

+15471

<led zeppe1in 93>

Ja Maapallo olisi syrjässä tästä kaikesta kuin jokin alkuasukaskansa, elelee maailman tapahtumista täysin tietämättömänä. Lisäksi jos heillä on ollut aikaa lähes universumin alusta asti kehittyä tai todella kauan kumminkin. Se olisi todella epätodennäköistä että tälläiset siviilisaatiot tulisivat tänne, koska mailmankaikkeudessa on niin paljon muitakin tähtiä ja paikkoja mitä tutkia. Mahdollisesti tälläkin hetkellä on käynnissä monta "Kolumbuksen löytöretkeä" eri tähtien välillä ja paikalliset matkatoimistot myisivät matkoja eri tähdille ja niiden planeetoille.

64

Aika: 2016-05-19 11:29:14

+5502

<repavittu>

lainaten WuupiXL:n kommentia joskus; "Avaruudessa on vain kuolemaa. Mielen rajallisuus käsitellä äärettömyyttä kumoaa äärettömyyden käsitteen turhaksi. Näin ollen luoden äärettömyyden merkitsemättömäksi. Tehden kuoleman tarpeettomaksi. Vain ajatus voi kuoleman varjon karkoittaa, vain ajatus voi ikuisuuden romahduttaa. Aika meidät kuitenkin lopulta korjaa, ei kuolema."

30

Aika: 2016-05-19 07:33:12

+4394

<Antelias>

vissiin aika kylmää tuolla etelänavalla noin talvella.

25

Aika: 2016-05-19 07:14:55

+88440

<Arab>

Jos olis tosi nopee raketti nii vois ratsastaa avaruuteen valovuosia kovempaa vauhtia, kunnes jossain kohtaa pysähtyy ja katsoo helvetin tarkalla kaukoputkella maata kohti, voisi nähdä esimerkiksi aleksanteri suuren ristiretket omin silmin.

13

Kommentit (22)

Piilota OFF-Topic keskustelu

06.12.2017 11:55

<torakka88> led zeppe1in 93 En ole tämmöistä todistanut. Triton minkä olen nähnyt on litteä ja siinä on pilvireunus ympärillä. Sitä palvoi omituinen hattivattilauma läheisellä umpeenkasvaneella niityllä.

19.05.2016 18:50

<Inostaw> Alhaisin lämpötila mitä maassa mitattu on -89.6C astetta.

19.05.2016 16:59

<Draganta> Sitä oon aina ihmetelly et millä vitulla voi löytää planeetan joka on 4 miljardia kilometriä Maasta? Valaiskaa!

19.05.2016 12:08

<led zeppe1in 93> repavittu Kaikilla ihmisillä on kokemuksia olla kuolleena noin 14 miljardia vuotta, luokittelu tavasta riippuen tai ∞. Aika harvalla on vain muistikuvia siitä:D ja se on tämän maanpäällisen elämän jälkeen ∞ vuotta toistaiseksi, eli paluu tilaan ennen syntymää niinkuin sinua ei olisi koskaan ollutkaan:D Tämä ei varsinaisesti liittynyt kommenttiisi, mutta laitompa tämän silti ( teksti oli vain omia pohdintojani).

19.05.2016 11:54

<led zeppe1in 93> repavittu Tuli kommentistasi mieleen, olisiko ikuisen elämän salaisuus kyky hallita aikaa, eikä uskonnot? Esimerkiksi kuoleman varalle on tehty automatisoitu järjestelmä joka pystyy muuttamaan juuri sen verran aika avaruutta niin että se palautta aina juuri hetkeä edeltäneeseen tilanteeseen:D:D

19.05.2016 11:40

<Accure> Antarktis keskellä talvea? Ottaen vielä huomioon, että siellä on Joulu-, tammi ja helmikuuna kaikista lämpimintä.. :D

19.05.2016 11:30

<Tai!s> Haluu avaruuteen seikkailemaan! Pitäiskö vaan ostaa uus peli vai katsoa stargåtit läpi?

19.05.2016 11:29

<repavittu> lainaten WuupiXL:n kommentia joskus; "Avaruudessa on vain kuolemaa. Mielen rajallisuus käsitellä äärettömyyttä kumoaa äärettömyyden käsitteen turhaksi. Näin ollen luoden äärettömyyden merkitsemättömäksi. Tehden kuoleman tarpeettomaksi. Vain ajatus voi kuoleman varjon karkoittaa, vain ajatus voi ikuisuuden romahduttaa. Aika meidät kuitenkin lopulta korjaa, ei kuolema."

19.05.2016 11:09

<BetBet> En usko olevan taiteilijan näkemys vaan aito kuva. Hups oli foliohattu väärinpäin.

19.05.2016 09:39

<Hugaali> Tuolla kiertoradallahan se "event horizon" oli..

19.05.2016 09:12

<kova4> Mikäs avaruus/tiede/historiarasia tästä sivustosta on tullu?

-12
19.05.2016 08:29

<led zeppe1in 93> Ja Maapallo olisi syrjässä tästä kaikesta kuin jokin alkuasukaskansa, elelee maailman tapahtumista täysin tietämättömänä. Lisäksi jos heillä on ollut aikaa lähes universumin alusta asti kehittyä tai todella kauan kumminkin. Se olisi todella epätodennäköistä että tälläiset siviilisaatiot tulisivat tänne, koska mailmankaikkeudessa on niin paljon muitakin tähtiä ja paikkoja mitä tutkia. Mahdollisesti tälläkin hetkellä on käynnissä monta "Kolumbuksen löytöretkeä" eri tähtien välillä ja paikalliset matkatoimistot myisivät matkoja eri tähdille ja niiden planeetoille.

19.05.2016 08:14

<led zeppe1in 93> Arab Maassa on sääntö että rikkoutuneista kananmunista ei tule enään ehjiä (aika vertaus). Mailmankaikkeudessa on nyt jo tiedettävissä paikkoja joissa mikään tuntemamme fysiikanlaki ei välttämättä päde. Mahdollisesti jossain toisaalla, Suurten tähtien väleillä on "avaruuden moottoriteitä" jossa eri tähtien väliset asukkaat harjoittavat kaupankäyntiä kuten Maassa mantereiden välillä ja matkustusta. Heillä ei olisi rajoitteita matkata valoa nopeammin erilaisten fysiikanlakien, materian takia, meille täysin tuntemattomien asioiden avulla ja se olisi siellä arkipäivää:D

19.05.2016 07:33

<Antelias> vissiin aika kylmää tuolla etelänavalla noin talvella.

19.05.2016 07:14

<Arab> Jos olis tosi nopee raketti nii vois ratsastaa avaruuteen valovuosia kovempaa vauhtia, kunnes jossain kohtaa pysähtyy ja katsoo helvetin tarkalla kaukoputkella maata kohti, voisi nähdä esimerkiksi aleksanteri suuren ristiretket omin silmin.

19.05.2016 06:58

<LostGspot> Tuolla ei kuumottas

19.05.2016 06:48

<pikkumusta> error 507 = älä nillitä mediaa on.

19.05.2016 06:39

<Kahvikuppi pireol> frst453 Henkilö on sitten hyvä ja lähettää itse parempaa mediaa pitäen sen valittavan suunsa tukossa. Rasian kirjoittamanton sääntö #123: "Jos et lähetä mediaa, et ole oikeutettu valittamaan sen laadusta"

19.05.2016 06:33

<frst453> Lähettäjä voisi jo pikkuhiljaa lopettaa näiden spämmäämisen tänne tai ainakin vähentää yhteen kappaleeseen per viikko. Joo, avaruus on mielenkiintoinen paikka, mutta rajansa kaikella. Haisee jo pahasti peukkuhuoraukselta tuo massapostitus.

-39
19.05.2016 06:02

<HUNTERFIN> Led zeppelinin mediat 5/5!

19.05.2016 05:51

<rubicon> Tuolla saattas tykylevitsikin jo antaa periksi.

19.05.2016 05:41

<Goatsela> Tuolla saattas tarvita jo villasukat

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 95 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SUOSITUIMMAT MEDIAT

nöpöttää

nöpöttää

24 163 katselukertaa

Vene tasapainoiseksi

Vene tasapainoiseksi

23 935 katselukertaa

Hoida hommasi

Hoida hommasi

22 512 katselukertaa

En ole ainoa, joka mokaa

En ole ainoa, joka mokaa

20 181 katselukertaa

Kokoukset

Kokoukset

19 398 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.