Lähettäjä:

Mad Max Mad Max

Vihreä liitto pelastamassa maailmaa

Kansanedustaja kieltäisi valmisruoan muovilusikat - muovikasseille riittäisi ensin verokin http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/karimaki%20muovikassit-32000

3.8 / 5 (124 ääntä)

Vihreä liitto pelastamassa maailmaa - Kansanedustaja kieltäisi valmisruoan muovilusikat - muovikasseille riittäisi ensin verokin

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/karimaki%20muovikassit-32000

Julkaistu: 14.2.2015 23:00

Tarkastaja: MikeJK

2.5K

Lähettäjä: Mad Max Mad Max

Otsikko: Vihreä liitto pelastamassa maailmaa

Kuvaus: Kansanedustaja kieltäisi valmisruoan muovilusikat - muovikasseille riittäisi ensin verokin http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/karimaki%20muovikassit-32000

Hakusanat: vihreät, maailmanparantajat, holhous, sääntely, johanna, karimäki, muovilusikat,

3.8 / 5 (124 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2015-02-14 23:03:35

+3407

<NESkimo88>

Niinpä vihreiden mielestä sähkö tulee töpselistä ja raha seinästä. Ja jokainen suomalainen voi kulkea bussilla, ei maaseudullakaan autoja tarvita.

458

Aika: 2015-02-14 23:29:07

+11884

<Kepee>

Vihreät vois olla ihan jees puolue, jos puolue ei koostuis pelkästään jostain helsingin keskustassa ikänsä asuneista ympäristöaktivistikettutytöistä, vaan puolueessa olis suurin osa syrjäseuduilla luonnon keskellä asuneita ihmisiä jotka oikeasti ymmärtää jotain metsän, viljelyn ja luonnon päälle.

376

Aika: 2015-02-15 00:51:44

+47762

<FernandoSolo>

Mitkä uusiutuvat energiamuodot jotka tuottaisivat likimainkaan samoja määriä kuin esimerkiksi juuri ydinreaktori? Metsiä ei saisi kaataa, turvetta ei saisi käyttää, Suomen leveysasteilla etenkin talvella se aurinkovoima ei riitä, puhumatta tuulimyllyistä jotka nekin tarvitsisi aika spesifin sijainnin jauhaakseen jatkuvasti. Vihreät arvot eivät ole pahasta, luonto tulisi suojella jo ihan periaatteena... valitettavasti paskantärkeät idealistiset cityvihreät, jotka ei oikeastaan tiedä mistään mitään ovat isompi ongelma kuin muovi ikinä kykenisi olemaan.

226

Aika: 2015-02-14 23:05:42

+3161

<Nörsu>

Einespakkausten muovilusikat -tuo maamme vakavin ympäristöuhka.

183

Aika: 2015-02-14 23:49:17

+3293

<TamponinNaru>

Vihreiden suurin ongelma on mielestäni se, että ne perustavat linjauksensa tieteen/todisteiden sijaan utopistisiin ideologioihin. Tästä esimerkkinä Luomun sokea ihannointi, vaikka tutkimusten mukaan se rasittaa ympäristöä tehoviljelyä enemmän. Siihen päälle vielä GMO-tekniikan vastustus, vaikka geenimanipulaatiolla pystyttäisiin vähentämään ruoantuotannon rasituksia ympäristölle vielä enemmän. Energiapolitiikkakin on Vihreillä täysin utopistista. Ydinvoiman kehittämistähän pitää vastustaa, koska ideologia sanoo niin.

171

Kommentit (69)

Piilota OFF-Topic keskustelu

16.01.19 13:18

<aabee> Vihreät on yksi syövän muoto, sillä erolla, että se on parantumaton ja johtaa aina kuolemaan.

12.03.15 22:45

<aabee> Kun aina tehdään päinvastoin kun vihreät haluaa, niin hyvä tulee.

19.02.15 03:28

<OmppuCC> Täytyy olla todella tyhmä väittääkseen tosissaan että toinen suomessa kasvanut perusälykäs ihminen luulee että sähkö ilmestyy pistorasioihin. Ei ihme kun keskustelu junnaa paikallaan kun argumenttien sijasta nimellistä vastapuolta ainoastaan pilkataan.

16.02.15 13:38

<Clockwork> Faasi Korj. mamujen ja homojen asioita.

16.02.15 07:22

<Faasi> Kepee Vihreät ei ole ollut mikään ympäristöpuolue enää moneen vuoteen. Nykyään se ajaa vain homojen asioita.

16.02.15 01:17

<jullijuu> Räsäsländiän kieltopolitiikka vihervalistuksen välineenä. Siinäpä tosiaan varsinainen vientituote!

16.02.15 00:31

<TamponinNaru> Gimmick Okei myönnän olkinukkeni, pahoittelut. Monsanto, tai mikään muukaan yritys, ei kuitenkaan ole validi argumentti GMO:ta vastaan. Kritisoi Monsantoa jos näet siihen aihetta, mutta se ei muuta GMO:n vastustamisen perusteettomuutta. RationalWiki on mielestäni siitä hyvä lähde, että väittämät perustellaan yleensä lähteillä. Pääosin olen todennut ne valideiksi (esim. Nature). Olisi mielestäni kohtuutonta linkata esim. suoraan useisiin tutkimuksiin tai artikkeleihin: http://www.agbioworld.org/biotech-info/articles/biotech-art/peer-reviewed-pubs.html

15.02.15 23:33

<Gimmick> TamponinNaru Ja itse linkkaat rationalwikiin, ja siinä samassa katosi lähteiden puolueettomuus. Luen mieluummin naturea, ecologya ja muita alan arvostettuja lehtiä. Sitä paitsi puhuin GMO:hon liittyen lähinnä pohdintamielessä, totesin jo heti alkuun. Kyllä, Monsanto on puhkikulunut argumentti, mutta tuon blogin vastaus on aivan yhtä epäolennainen ja teit siitä juuri olkinuken. En syyttänyt ketään Monsanton puollustajaksi.

15.02.15 23:33

<FernandoSolo> Gimmick Mutta ei, koska jos geenimuunneltuja vihanneksia syö lähtee omatkin geenit juoksemaan ja kohta on itse puoliksi nauris. Näin se geenimuuntelu toimii. Paremmin riittää jos vain ei peltoa kynnetä, tai ei tehtäisi niitä "turhia toimenpiteitä" kuten lannoitusta myrkytystä. Idea taas on kaunis, mutta tämmöinen vihreä ajattelu maatalouden suhteen peilaa suoraan esimerkiksi energia puolelle jossa yhden suuri tekijä pyritään tai väitetään korvattavan jollain joka ei toimi, toimii huonosti, tai on tuhottoman kallis koska sen ideologian pohjalta ei vain pystytä muuta tarjomaan, tai hyväksymään.

15.02.15 23:24

<FernandoSolo> Gimmick Tämän takia totesinkin, että "jos puhutaan oikeasta luomusta, jossa ei pikkuisen käytetä lannoiteita ja tuholaistorjunta aineita" lain säädännössä kun on liikkumatilaa, kuten myös tulkinnassa... niin kuin kaikissa tulkinnanvaraisissa huuhaissa... siis asioissa. Joillekkin riittää, ettei peltoa kynnetä ja jotkin vaativat keinotekoisten lannotteiden ja myrkyjen käyttämättömyyttä pitkälti jalostettuista kasveista puhumattakaan egc. geenimunnellut kasvit jotka kasvaisivat vaikeissa oloissa, huonossa maaperässä parempi satoisina ja kestäisivät tuholaisia ja tauteja.

15.02.15 22:11

<TamponinNaru> Gimmick Olet selvästi lukenut pseudotieteesi huolella. Kaikki yleisimmät internettornareihin perustuvat argumentit tuli heti tiskiin. En ala niitä (miljoonannen kerran) debunkaamaan, vaan linkkaan kylmästi, luet tai et: http://rationalwiki.org/wiki/Genetically_modified_food. Lyhyesti kuitenkin: GMO-lajikkeet ovat paljon säännellympiä ja tutkitumpia kuin perinteisesti jalostetut. Esim. säteilyttämällä jalostetut ei vaadi mitään tutkimuksia ja se on Luomussa ok. Jaa viimeinen onkin sitten vanha kunnon Argumentum Ad Monsantium http://www.skepticblog.org/2012/11/08/argumentum-ad-monsantium

15.02.15 21:24

<Gimmick> kaltaiset jättiyritykset hallitsevat GMO-markkinoita, en antaisi niille yhtään enemmän jalansijaa. Aivan järjetöntä niiden touhu Yhdysvalloissa.

15.02.15 21:23

<Gimmick> TamponinNaru heittäisin GMO:sta vielä tällaisen ajatuksen: luonnonmukaisuus on ruoantuotannossa lähtökohtaisesti ihmiselle ja ympäristölle parasta, ihan maalaisjärjellä, koska "luonnonmukaisuus" tarkoittaa niitä asioita joiden parissa olemme tuhansien vuosien aikana kehittyneet ja joihin ympäristö on sopeutunut. Olemme edelleen eläimiä siinä missä muutkin, vaikka kuinka teknologia onkin jo muokannut elämäämme. Geenimuuntelu rikkoo koko ajan rajoja, kohta voimme varmaan tuottaa käveleviä viljelmiä :D kätevää, mutta lopputulos on pelottavan arvaamaton. Ai niin ja niin kauan kuin Monsanton

15.02.15 21:13

<Gimmick> TamponinNaru En itse vastusta kaikkea GMO:ta, mutta sen ongelma on sama kuin monien viime vuosikymmenien aikana kehitettyjen kemikaalien: tutkimustietoa ei ole tarpeeksi tai sitä ei haluta kuunnella (koska kaupalliset intressit). Nykyään on lukemattomia yhdisteitä, esim. Bisfenoli-A, jota käytetään edelleen, vaikka niiden haittavaikutukset tunnetaan. Bis-A esimerkiksi lisää lihavuutta ja toimii estrogeenin tavoin elimistössä. Se siis aiheuttaa sukupuolikehityshäiriöitä. Silti sitä löytyy edelleen laajasti elintarvikkeiden metallipurkkien pinnoitteissa, maaleissa, lattiapäällysteissä, jne.

15.02.15 21:01

<Gimmick> FernandoSolo En epäile, etteikö olisi tapauksia, joissa luomua käytetään viherpesun nimissä väärin, mutta EU:n määritelmän mukainen luomu on lähtökohtaisesti se ekologisen viljelyn periaate, jota tulisi lähestyä.

15.02.15 20:58

<Gimmick> Esim. Leicesterissa (Briteissä) ja Yhdysvalloissa on tehty tutkimuksia, joissa viljapeltojen maaperän on havaittu olevan jopa kaupunkinurmia surkeammassa kunnossa, siis tuottavuuden kannalta. Tämä liian tiheän kyntämisen ja jatkuvan ravinnekuormituksen takia. Lähde: Edmondson ym. 2014: Land-cover effects on soil organic carbon stocks in a European city.

15.02.15 20:54

<Gimmick> FernandoSolo "Kestävää maataloutta olisi siis palata 1700-1800 luvun perusmaatalouteen". Ei, vaan luomuviljelyssä on idea välttää turhia toimenpiteitä. Esim. jokavuotinen kyntäminen hajottaa maaperän vuosien aikana muodostuneet ekologiset rakenteet. Ei se vilja tyhjästä kasva vaan se tarvitsee maaperämikrobeja ja -eläimiä, kuten lieroja, yms. Kaikki nämä kärsivät kyntämisestä. Kyntämisen pääasiallinen hyöty luonnonmukaiseen verrattuna on rikkakasvien hävittäminen, ei esim. maan kuohkeuttaminen kuin voisi ajatella, sillä esim. lierot kuohkeuttavat maata luonnostaan tehokkaasti.

15.02.15 20:44

<sponge> Vittu miten irtautuneita todellisuudesta meidän poliitikot ovat.

15.02.15 20:24

<TamponinNaru> Gimmick Ainakin joidenkin tuotteiden osalta Luomu tuottaa myös enemmän päästöjä vesistöön. Ei ehkä pellon pinta-alaan verrattuna, mutta päästöjä on tietysti verrattava tuotettuun satoon. Luomussa on toki hyviäkin puolia, mutta kuten jo sanoin, unohdetaan brändit ja tuotetaan ruokaa tapauskohtaisesti sen mukaan, mikä on milloinkin ympäristön kannalta järkevää.

15.02.15 20:22

<TamponinNaru> Gimmick Jonkun tietyn brändin mukaisen ruoantuotannon sijaan pitäisikin käyttää kaikki mahdollisia keinoja hyväksi. ?Luonnonmukaisuus? ei ole mikään tae ympäristöystävällisyydestä. Viljelystä puhuttaessa luonnonmukaisuus on muutenkin aika korni termi. Miten viljelyyn käytetyn maa-alan tuplaaminen voisi mitenkään olla pitkällä tähtäimellä ympäristölle hyvä asia? Onko se nyt sitä estetiikkaa?

15.02.15 20:21

<TamponinNaru> Gimmick En ymmärrä miksi olet merkinnyt minut ensimmäiseen kommenttiisi. En ole puhunut mistään kehistä tai vastakkainasettelusta. Luomussa joka tapauksessa on jo perustavanlaatuinen ongelma siinä, että se on kuin uskonto, jossa on ideologisista syistä tietyt asiat kielletty, vaikka ne olisivat miten hyödyllisiä esim. ympäristön rasittumisen kannalta. Tästä esimerkkinä se GMO.

15.02.15 18:00

<wibii> Taas näitä olkiukkoihin perustuvia dissausmedioita joissa vedetään mutkat suoriksi ja vedetää hatusta pilkan aiheita. Vihreet puolueena on aivan perseestä mutta muovijäte (ja saastuminen ylipäätään) on iso ongelma joka pitää ratkaista. Helppohan se tietenkin on ilkkua vielä kun sähköä vettä ja rahaa tulee seinästä, mutta viimeistään meidän lapsenlaspet tulee näkemään kun tää paska osuu tuulettimeen ja ihmiskunta joutuu sopeutumaan sen historian tähän mennessä suurimpaan ympäristökatastrofiin. Sitä ei tiedä kuinka paljon elämä muuttuu mutta sadan megan netit ja hyv.voin.y-kunta o sillon utopiaa

15.02.15 16:30

<talouspaperi> Muovi = haitaksi ympäristölle? Harmi vaan ettei se mene näin. Suurin osa elintarvikemuovista on valmistettu PLA:sta, joka ei muodosta paskapaperia suurempaa kuormaa ympäristölle.

15.02.15 16:16

<FernandoSolo> @Gimmick Kestävää maataloutta olisi siis palata 1700-1800 luvun perusmaatalouteen jossa lannoitetaan vain lannalla, siinä heikossa maaperässä nämä jalostamattomat kasvit menestyisivät ehdottomasti. Sitten vielä menettäisivät suuren osan sadostaan ensin tauteihin ja sitten tuholaisiin. Ainoa asia mikä tuossa kuvitelmassa on "kestävää" on joka vuotinen riski huonosta sadosta ja mahdollisesta nälänhädästä. Mitään pahaa egologisuuteen pyrkivässä maataloudessa ei tietenkään, mutta "luomu" jo ajatuksena on roskaa ja moisen ehdottelu osoittaa ettei mistään "tieteestä" ole hajuakaan ymmärretty.

15.02.15 16:06

<FernandoSolo> Gimmick Ei käy kieltäminen etteikö muovista ole paljon ongelmia ja koska iso osa siitä päätyy luontoon olisi sen käyttöä syytä vähentää. Kuitenkaan tämä ei millään tavalla muuta mielipidettäni vihreistä ja ongelmasta jota typerät idealistit aiheuttavat. Kuten energia politiiakassa paljon kitistään ja itketään, mutta mitään realistista vaihtoehtoa ei ole tuoda pöytään kuin "uusiutuva" humpuukki. Luomu taas on paskanjauhamista parhaimmillaan, siis jos puhutaan oikeasta luomusta, jossa ei "pikkuisen käytetä lannoiteita ja tuholaistorjunta aineita", puhumatta jalostamattomista kasveista.

15.02.15 15:27

<Chiparish> Vitu ituhipit!

15.02.15 12:52

<Gimmick> FernandoSolo muovi on nimenomaan yksi hälyttävimmistä ympäristöongelmista. Erityisesti mikromuovi (nanokokoiset muovipartikkelit), jota on harmillisen myöhään herätty tutkimaan, kykenee pienen kokonsa ansiosta tunkeutumaan elimistöihin, joissa ne usein toimivat pseudohormonineina aiheuttaen esimerkiksi kehityshäiriöitä. Tämä kyseinen kirjallinen kysymys käsittelee laajemmin "Turhan muovijätteen, kuten pakkausjätteen ja muovikassien" (suora lainaus) vähentämistä, ei vain pakkauslusikoiden, kuten tässä annetaan ymmärtää.

15.02.15 12:37

<Gimmick> TamponinNaru peruskysymyshän tässä on siis, haluammeko tavoitella hyötyä lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Tähän asti on toimittu lyhytnäköisesti lähes kaikilla sektoreilla, mistä useimmat ympäristöongelmat juontuvatkin.

15.02.15 12:35

<Gimmick> TamponinNaru On täysin totta, että luomuruoan tuotto vaatii yleisesti ottaen enemmän resursseja kuin tehotuotanto. Mutta luomu säästää pitkällä aikavälillä niin kansanterveydellisesti, eettisesti kuin ympäristön suhteen. Tehoviljely esimerkiksi käyttää valtavasti lannoitteita, koska maa ei pysty sellaisenaan ylläpitämään viljelyä jatkuvan kyntämisen jälkeen. Suuri osa näistä huuhtoutuu vesistöihin ja pohjaveteen, koska yksipuolinen kasvillisuus ja kehno maaperä ei pysty pidättämään kuin osan lannoitteista.

15.02.15 12:27

<Gimmick> TamponinNaru ja Kepee Ette voi olla tosissanne :D maanviljelijätkö ovat korkeakoulujen väkeä paremmin perillä tieteestä? Johtuisiko yleinen vastakkainasettelu kehä kolmosen sisä- ja ulkopuolen välillä siitä, että Helsingissä sattuu sijaitsemaan Suomen suurimmat yliopistot? Väitättekö tosissanne, ettei täällä seurata tiedettä?!

15.02.15 10:23

<[Teme]> JunnuMainio2069 Peppukipeä vihreä spotattu :D

15.02.15 09:45

<Presidentti> Kepee erittäin hyvin sanottu siellä topkommenteissa. Niillä on ihan hyviä pointteja mut aina menee jossain yli.

15.02.15 09:06

<Devastor> Herra puheenjohtaja puhuu älystä, kestävästä energiataloudesta ja suurista ympäristöongelmista, vaikka puolueessa ei ole yhtään "älykkäitä" ihmisiä hoitamaan näitä asioita. Vihreät nimenomaan ajavat kaiken älyn ja innovaation Suomesta.

15.02.15 09:00

<thirvi> Pitää kysyä että "minkä takia".. mikä on se motivaatio tuon järkeilyn takana. Ja miten ollaan tultu siihen lopputulokseen että muovilusikoiden kieltäminen ratkaisee tämän ongelman.

15.02.15 08:54

<thirvi> Siiderihai89 Ei ne vihreät mitään diktaattoreita ole vaikka niin haluaisivat. Kansanedustajat taipuvat kansan tahtoon.. se on niiden työnkuva.

15.02.15 08:33

<Siiderihai89> Minun henkilökohtainen uskoni tähän puolueeseen meni muutama vaalikieros sitten. Kovasti vastustivat lisä-ydinvoimaa, mutta istuivat silti hallituksessa joka otti hyväksyi uuden ydinvoimalan rakentamisen. Tekevät siis kaikkensa että pystyvät istumaan hallituksessa -> periaatteilla pyyhitään perse.

15.02.15 08:29

<thirvi> Kepee Vihreisiin vaan kaikki harvesteri Ranet jotka monottaa liito-oravan hengiltä heti kun näkee.

15.02.15 07:56

<Lefaus> Toi tyynenmeren jätepyörre koostuu vissiin suomalaisista muovilusikoista?

15.02.15 07:17

<Martinsan> jotka ei oikeastaan tiedä mistään mitään ovat isompi ongelma kuin muovi ikinä kykenisi olemaan http://fi.wikipedia.org/wiki/Tyynenmeren_jÄtepyÖrre

15.02.15 05:45

<Maggara2> Pakkohan se on tähän sanoa että "vihreät voi olla ihan jees puolue" samalla tavalla kuten "persut vois olla ihan jees puolue". Niinistön Ville on tässä samalla lailla oikeassa kuten Halla-Ahon Jussi, mutta eihän puoluetta uskalla äänestää, koska ei tiedäkään mitä muita höperöitä sieltä mukaan eduskuntaan seruraa.

15.02.15 05:16

<|spödrlö|> ministeri mersut pois,menkööt bussilla

15.02.15 05:10

<Jakedus> jengi vaahtoo eikä tajuu et muovilusikat ois helppo korvata puisilla.

15.02.15 04:32

<topi_89> Pikemminkin KAIKKI kertakäyttömuovituotteet haittaveron alaiseksi ja tätä lähdetään ajamaan koko EEUUhun. Näin ollen paperin ja uusiokuidun kysyntä kasvaisi räjähdysmäisesti ja suomi(eliitti) saisi vitusti massia ja talouden kasvuun.

15.02.15 02:22

<Lacosta> Jos yksittäisen kansanedustajan spedeilyt saa yleistää puolueen linjaksi, niin mitä Teuvo Hakkaraisen perusteella pitää sanoa perussuomalaisista? Yksittäisten ihmisten sitaateista saa ihan jokaisen puolueen kohdalla haettua täysin päättömiä juttuja.

15.02.15 02:12

<Nokipannukahvi> on se kyllä aika naurettavaa tää nykyinen meno. Kuinka voi olla mahdollista että 5000 kilometrin päästä saa halvemmalla perunaa kuin kasvattamalla sitä itse? Minusta suomen pitäisi pyrkiä tuottamaan itse sen mitä pystyy tuottamaan. Näin säilyisi ruoan puhtaus(ei turhia myrkkyjä) ja työpaikat samalla.

15.02.15 01:34

<hatwok> En tajunnu 5/5. Avauduin mun ongelmista grillissä. Kuulema oli ikävää...

15.02.15 01:10

<luigiR> Onhan niitä puisiakin kertakäyttö haarukoita ja veitsiä ollu ties kuin saatanan pitkään. Omasta mielestä ulkoilmatapahtumissa niihin vois siirtyä vaikka kokonaan, koska niitä muovihaarukoita ja -veitsiä jää aina siivouksenkin jälkeen sinne luontoon ja ne puuversiot sentään pikkuhiljaa maatuu. Monesti on miutkin pelastanut joku eines missä on tullu mukana se pieni lusikka. Aina ei ole aikaa käydä tekemässä kotona ruokaa tai käydä jossain syömässä.

15.02.15 00:51

<FernandoSolo> Mitkä uusiutuvat energiamuodot jotka tuottaisivat likimainkaan samoja määriä kuin esimerkiksi juuri ydinreaktori? Metsiä ei saisi kaataa, turvetta ei saisi käyttää, Suomen leveysasteilla etenkin talvella se aurinkovoima ei riitä, puhumatta tuulimyllyistä jotka nekin tarvitsisi aika spesifin sijainnin jauhaakseen jatkuvasti. Vihreät arvot eivät ole pahasta, luonto tulisi suojella jo ihan periaatteena... valitettavasti paskantärkeät idealistiset cityvihreät, jotka ei oikeastaan tiedä mistään mitään ovat isompi ongelma kuin muovi ikinä kykenisi olemaan.

226
15.02.15 00:09

<seniori-juniori> Yleistäminen on kivaa jne., mutta muovia voisi kyllä vähentää ja reilusti kaikesta. Sitä on sen verta jo ympäriinsä, eikä lähe ihan hevillä pois. Kyllä sielää vihreissä järkevääkin porukkaa on, niinko joka puolueessa.

15.02.15 00:06

<Aape65> Lekuu Jep, silloin kun olin muovipusseja valmistamassa, niin laskentakaava oli, että paperikassin valmistaiseen menee viiden olutpullon energia ja muovipussin valmistamiseen vain kolmen, eli jos äänestää vihreitä, niin ei jää kuin tyhjä paperikassi.

15.02.15 00:06

<Börvel> "Dont use oil, I use the bus" Vittu vois noille hipeille huutaa et "Save the earth, kill yourself"

14.02.15 23:49

<TamponinNaru> Vihreiden suurin ongelma on mielestäni se, että ne perustavat linjauksensa tieteen/todisteiden sijaan utopistisiin ideologioihin. Tästä esimerkkinä Luomun sokea ihannointi, vaikka tutkimusten mukaan se rasittaa ympäristöä tehoviljelyä enemmän. Siihen päälle vielä GMO-tekniikan vastustus, vaikka geenimanipulaatiolla pystyttäisiin vähentämään ruoantuotannon rasituksia ympäristölle vielä enemmän. Energiapolitiikkakin on Vihreillä täysin utopistista. Ydinvoiman kehittämistähän pitää vastustaa, koska ideologia sanoo niin.

171
14.02.15 23:29

<Kepee> Vihreät vois olla ihan jees puolue, jos puolue ei koostuis pelkästään jostain helsingin keskustassa ikänsä asuneista ympäristöaktivistikettutytöistä, vaan puolueessa olis suurin osa syrjäseuduilla luonnon keskellä asuneita ihmisiä jotka oikeasti ymmärtää jotain metsän, viljelyn ja luonnon päälle.

376
14.02.15 23:28

<Jalostaja> No onhan nämä ihan pellejä. Oikeesti, kuka vitun idiootti näitä oikein äänestää?

14.02.15 23:20

<Lekuu> Ottaen huomioon että muovipussin valmistaminen on paperipussia ekologisempaa, niin en oikeen ymmärrä. Ton puolueen asioista en ymmärrä montaa muutakaan asiaa

14.02.15 23:19

<aatsipoppaa> Vihreiden motto on "älkää tehkö kuten minä teen, vaan miten käsken".

14.02.15 23:18

<ajappat> Lounaistuulta Aika monissa tuoresalaateissa, saarioisten lounassalaatissa ainakin.

14.02.15 23:13

<theFword> Onneks on taas tärkeimmistä aiheista aloitettu maailman pelastaminen. Mutta aiheessa kun ollaan niin kaipa noista kertakäyttö muovi tavaroista vois suurimman osan korvata maissitärkkelyksestä valmistetulla muovilla joka maatuu edes joskus kunnolla http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/uudet_muovit_kasvavat_pellolla Se on vaan jännä, miten usein aloitetaan joku kieltämällä, verottamala ja laskuttamalla sen sijaan, että kannustettaisiin uusiin vaihtoehtoihin. Jää niin paska maku kun aina "pakotettaan" tekemään jotain

14.02.15 23:09

<Pyyrä> "Älyn ratkaisut" nimenomaan.

14.02.15 23:09

<Beattila> Vastustako ydinvoimaa? Ai, vastustat vai? Jaa, miksi sitten äänestät vihreitä?

14.02.15 23:08

<asdase> Aloin kans miettimään, että missä niitä lusikoita on. En muista yhtäkään sellaista pakkausta ainakaan ostaneeni.

14.02.15 23:08

<fliNe> Kyllä kunnollisia lusikoita varmaan saataisiin aikaan myös kierrätyspaperista. Mutta.. Se hyvin todennäköisesti maksaisi enemmän, jolloin tuotteen hinta nousisi. Olisinko valmis maksamaan enemmän paperi- kuin muovilusikasta? En. Jos olisin ostaisin niitä vitun luomutuotteita.

14.02.15 23:08

<Ocarina> Olen nähnyt vain joissakin jääteloissä ja salaateissa aterimen.

14.02.15 23:07

<Heikos Hapes> Ensin kielletään kaikki ja vuosien jälkeen kun huomataan että ei toimi tämä tällainen systeemi niin aletaan sallia kaikki?

14.02.15 23:07

<Cosmo Kramer> En muuten ole ikinä ostanut einespakkausta jossa on muovilusikka. Voisiko joku kertoa että missä eineksissä niitä lusikoita on?

14.02.15 23:05

<Nörsu> Einespakkausten muovilusikat -tuo maamme vakavin ympäristöuhka.

183
14.02.15 23:03

<NESkimo88> Niinpä vihreiden mielestä sähkö tulee töpselistä ja raha seinästä. Ja jokainen suomalainen voi kulkea bussilla, ei maaseudullakaan autoja tarvita.

458
14.02.15 23:03

<Cosmo Kramer> V. Niinistö on ihan järki heppu, mutta nuo muut vihreät vetääkin sitten homman ihan överiksi

14.02.15 23:02

<MrDarkman> ja vastapainoksi jokaiselle suomalaiselle kunnon luha niin voisi jopa kannattaakin tätä ehdotusta

Foorumilla tapahtuu

Tarkastusjonossa on 38 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Oletko ikinä harrastanut seksiä toisen ihmisen kanssa?

kyllä
en
kyllä ja niin teen jatkossakin.
en, enkä aijo niin tehdäkään.

SAMANKALTAISIA

Avioliitto

10 197 katselukertaa

9/11 salaliittoteoria

12 717 katselukertaa

Avioliitto nykypäivänä

14 968 katselukertaa

Homosalaliitto on totta

10 451 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.