Quantcast

Lähettäjä:

HEEPFAN HEEPFAN

Wall Street (Noam Chomsky)

Yhdysvaltalainen kieli- ja kognitiotieteilijä, filosofi Noam Chomsky (1928 -) kertoo osuvasti Wall Streetistä!

3.5 / 5 (58 ääntä)

Wall Street (Noam Chomsky) - Yhdysvaltalainen kieli- ja kognitiotieteilijä, filosofi Noam Chomsky (1928 -) kertoo osuvasti Wall Streetistä!

Julkaistu: 13.7.2018 15:32

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: HEEPFAN HEEPFAN

Otsikko: Wall Street (Noam Chomsky)

Kuvaus: Yhdysvaltalainen kieli- ja kognitiotieteilijä, filosofi Noam Chomsky (1928 -) kertoo osuvasti Wall Streetistä!

Hakusanat: Noam, Chomsky, Wall, Street, bisnes, finanssiala, korruptio, pätkätyö, pätkätyöläiset,

3.5 / 5 (58 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2018-07-13 15:36:20

+12622

<Alois_Hitler_sr> +5 RR

ei mitään uutta.

44

Aika: 2018-07-13 15:37:03

+43057

<pikkumusta> +5 RR

pitäskö tän yllättää.

38

Kommentit (23)

Piilota OFF-Topic keskustelu

15.07.2018 15:20

<Mursunet> Eräs gangsteripomo taisi muistaakseni sanoa että heti jos eliitti alkaa jollain tavoin lahdata ihmisiä, on muutama tunti ja eliitti lapsineen on kuollut. Kyseinen porukka tarvitsee kuskeja, taloudenhoitajia, puutarhureita, kokkeja, lastenhoitajia jne selvitäkseen. Nämä ihmiset tietävät kaiken kyseisestä porukasta ja myrkkypillereitä voi ilmestyä sattumalta ihan mihin vain soppaan. Eliitti on sen jälkeen pakosalla ja metsästettyjen listalla. Oli mielestäni hyvin sanottu ja jos edustaisin kusipäistä osaa eliitistä, se pitäisi kyllä paikallaan, en keikuttaisi venettä.

15.07.2018 12:44

<Havier> Kommunaattori Kapitalismi on aina köyhdyttänyt jo valmiiksi köyhiä maita joissa on luonnonrikkauksia muttei samanlaista hallintoa mitä rikkaissa länsimaissa. Silloin kun omassa maassa menee huonosti ja/tai ei ole elämässä paljoa tulevaisuuden näkymiä niin parempaa elämää lähdetään etsimään muualta, niinku vaikka suomalaisten muutto työn perässä Ruotsiin 1960-70-luvuilla. Ja vielä: tutkijat ja ajattelijat kuten vaikka tää Chomsky tässä ovat varoitelleet tästä valtavasta muuttoaallosta jo vuosikymmenet, mutta koska on ajateltu vain taloutta ja rahaa niin asialle ei olla tehty yhtään mitään.

14.07.2018 17:51

<Kommunaattori> TapolanMUSTAjööti "Olis mielenkiintoista nähdä miltä maailma näyttäisi jos raha ei periytyisi. Miettikääs kuinka talous loistaisi jos jokainen tietäisi että kaikki tienattu raha täytyy käyttää tai muuten se menee valtiolle. Kulutus nousisi, eikä rahaa säilöttäisi samalla tavalla."Suomi on esimerkki tästä. Useimmissa länsimaissa on tapana sijoittaa varallisuus ja antaa se seuraavalle sukupolvelle. Tästä johtuen noissa maissa kansalaisten varallisuus on paljon suurempaa kuin Suomessa ja raha tulee rahan luo, niin pian ruotsalaiset omistavat kaiken tuottavan Suomesta.

14.07.2018 16:49

<Kommunaattori> Monskuu Mielestäni realistisempaa ja älyllisempää olisi sanoa, että rikollisia löytyy yhteiskunnan joka tasoilta. Ylemmillä tasoilla rikosten taloudellinen suuruusluokka per tekijä on aivan eri tasolla. Väitän silti että varsinkin suuremmissa maissa jengien ja ghettojen rikollisten aiheuttamat vahingot ovat silti suurempi ongelma, koska rikollisia on niin paljon enemmän. On melko romantisoitua nähdä köyhät kunnollisina, mutta sorrettuina raskaan työn raatajina ja rikkaat pahoina, kun valtaosa väkivaltarikollisista ja muista vastaavista ovat kuitenkin juuri näitä köyhiä, ghettolaisia yms.

14.07.2018 16:43

<Kommunaattori> EskoVee Tarkoitatko mahdollisesti samalla tavalla, kuin Kiina polkee valuuttansa arvoa estääkseen maailman kauppatasevääristymää korjaantumasta, nauraa päästösopimuksille, tekijänsuojalle, pyrkimyksille estää lapsityövoiman käyttö ja vangitsee "väärinajattelijat"?

14.07.2018 16:40

<Kommunaattori> Jos jokin linkki markkinatalouden ja pakolaisuuden välillä on, niin se on se että markkinatalousmaissa asiat ovat niin paljon paremmin, että nämä ikuista sotaa sukujen, klaanien, toisinuskovien ja naapurimaiden kanssa käyneet ovat alkaneet haluta tänne. Sekin pitää muistaa, että markkinatalous on hyvä järjestelmä, mutta tämä uusin uusliberaali markkinatalous taas on jopa monen entisen uusliberaalin mukaan epäonnistunut ja hekin haluaisivat jo enemmän valtion kontrollia erityisesti rahoitusalaan, eli pankkeihin.

14.07.2018 16:38

<EskoVee> Näinhän se on. Nytkin WS porukat suojelevat Trumpin kauppasotapolitiikkaa vastoin USA:n omia ja kansainvälisiä lakeja nostamalla keinotekoissti osakkeiden hintoja USA:n pörssissä, ja hyökkäämällä euroopan ja kaukoidän pörsseissä keinotekoissti alentamalla niiden osakkeiden arvoja. Roistoja ovat.

14.07.2018 16:37

<Kommunaattori> Havier En kyllä näe mitään linkkiä markkinatalouden ja ei-toivotun maahanmuuton välillä. Ne ihmiset jotka pyrkivät rajojen yli, ovat alueilta joissa on tapeltu tuhansia vuosia. Aiemmin rajan ylittäminen tällaisilta väkijoukoilta olisi yksinkertaisesti pysäytetty ja kukaan näiden maiden asukas ei edes kuvitellut että heille kustannettaisiin koko elämä jossain länsimaassa. Nykyään sitten näytellään, ettei maahanmuuttoa voi muka estää ja kaikki pitää vaan maksaa, niin totta kai tämä on luonut muuttoaallon sotivista kehitysmaista kehittyneisiin länsimaihin.

14.07.2018 14:42

<Havier> Lisäksi, tää on jännä miten ainakin suuri osa tuntuu ymmärtävän sen että tää uusliberaali markkinatalous on ajamassa koko maailman päin vittua, mutta silti huomio kiinnittyy eniten johonkin maahanmuuton/pakolaisuuden vastustukseen mikä on suoraa seurausta tästä nimenomaisesta globaalista markkinataloudesta. Tuijotetaan vaan seurauksia, ei aiheuttajaa.

14.07.2018 14:32

<Havier> Noam Chomsky aina ja ikuisesti 6/5

14.07.2018 07:51

<Theggis> karju Nestlen johtajan mielestähän kaikki vesi pitäisi kaupallistaa, jotta hän voisi tehdä silläkin rahaa. Tosin onhan tämä jo jossain määrin tapahtunutkin, kun katsoo millä hinnoilla ja millaisella valehtelulla "terveellistä lähdevettä" myydään. Kuvottava ihminen, jonka kuolema ei voi tapahtua tarpeeksi nopeasti.

14.07.2018 00:39

<Monskuu> Todelliset rikolliset ajelee kalliilla autoilla ja ryöstää vähempi osaisilta lisää.

13.07.2018 21:35

<Drizzl> karju hyvih puhuttu ahneuden huipusta, jos sivusto minkä linkkasit, ei anna ees lukee uutisia adblockin kans..

13.07.2018 20:56

<SirJakkuson> Surullista, mutta totta.

13.07.2018 20:23

<karju> Ahneuden huippu taitaa olla Nestle joka tappoi vauvoja saadakseen rahaa. https://www.zmescience.com/science/nestle-company-pollution-children/

13.07.2018 20:17

<TapolanMUSTAjööti> Olis mielenkiintoista nähdä miltä maailma näyttäisi jos raha ei periytyisi. Miettikääs kuinka talous loistaisi jos jokainen tietäisi että kaikki tienattu raha täytyy käyttää tai muuten se menee valtiolle. Kulutus nousisi, eikä rahaa säilöttäisi samalla tavalla. Miljardöörien rahankäyttö työllistäisi suuren massan ihmisiä, ja raha saataisiin kiertoon. Maailma voisi olla kaikinpuolin parempi, nimittäin turha se on vinkua siitä että joku omalla tekemisellään tienaa rahaa, mutta rikkailla olisi syy kuluttaa yhtä paljon kuin tienaavatkin.

13.07.2018 20:11

<lask90> Tietääkseni yhtiöt ovat pörssiyhtiöitä. Usein kuulen meiltä "köyhiltä", kuinka rikkaat kiertävät veroja, mutta yrittävät itse pimittää samalla tavalla veroja yrittäjänä ollessaan. Toki summat eroavat suuresti, mutta jos nämä kaverit omistaisivat suuria pörssiyhtiöitä, en usko, että eri tavalla toimisivat. En yhtään vähättele superrikkaiden rahanhimoja ja laittomuuksia, mutta ennen kuin yhtiö muuttaa toimintamalliaan, täytyy meidän ajatella yhtiöstä toisin. Nyt jos koskaan valtavirran mielipide vaikuttaa yritysten toimintaan, koska yrityksen maine suoraan vaikuttaa osakkeen arvoon.

13.07.2018 19:29

<eiricsw> n-kertaluvun (n>1) taloutta kuvaavat yhtälöt ovat epälineaarisia ja vielä siten, että siinä on ei-määritettyjä (äärettömiä) alueita, joten kaikki finanssikriisit ovat vääjäämättömiä.

13.07.2018 19:26

<gäböi> kuvauksesshan se olikin jo. ei ole alan asiantuntija. ei kiinnosta.

13.07.2018 15:50

<GyRo> tulee mr.robot mieleen

13.07.2018 15:43

<SaKoz> Mitäs tämä nyt on? Pärstä + avautuminen -kuva värillisenä???

13.07.2018 15:37

<pikkumusta> pitäskö tän yllättää.

13.07.2018 15:36

<Alois_Hitler_sr> ei mitään uutta.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 96 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Street Fighter Chris Brown

21 382 katselukertaa

Street Fighter esitys

15 620 katselukertaa

On Sum Street

21 402 katselukertaa

Live Action Street Fighter

13 682 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.