Lähettäjä:

alaselkäreppu alaselkäreppu

Yhdysvaltain 58. presidentinvaalit 2016

Pääpuolueiden ehdokkaina ovat Hillary Clinton ja Donald Trump. Libertaaripuolueen ehdokas on Gary Johnson.

1.7 / 5 (36 ääntä)

Yhdysvaltain 58. presidentinvaalit 2016 - Pääpuolueiden ehdokkaina ovat Hillary Clinton ja Donald Trump. Libertaaripuolueen ehdokas on Gary Johnson.

Julkaistu: 23.7.2016 14:51

2.5K

Lähettäjä: alaselkäreppu alaselkäreppu

Otsikko: Yhdysvaltain 58. presidentinvaalit 2016

Kuvaus: Pääpuolueiden ehdokkaina ovat Hillary Clinton ja Donald Trump. Libertaaripuolueen ehdokas on Gary Johnson.

Hakusanat: USA, vaali, hillary, clinton, donald, trump, uusi, presidentti,

1.7 / 5 (36 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-07-23 14:54:43

+19884

<mgmtbyprkl>

kuin valitsisi ruton ja koleran väliltä

173

Aika: 2016-07-23 15:25:12

+11236

<Genedz>

Jotenkin nyt olisi todella kivaa, että Trumpin kaltainen valkoinen, ylimielinen, poliittisesti epäkorrekti, rehellinen mies olisi Valkoisessa Talossa ja lopettaisi nykyisen menon, missä ihmiset eivät ole enää ristiinnaulitsemisen pelossa, koska sanoivat jotain. Minä toivon, että Trump tekisi näin eikä vain pyri ratsastamaan maan parhaimpaan duuniin populistisella kampanjalla ilman aietta toteuttaa mitään lupaamistaan teoista.

94

Aika: 2016-07-23 15:12:24

+15427

<led zeppe1in 93>

Aika pirtee ja energinen toi Trumppi seitsemänkymppiseksi.

40

Aika: 2016-07-23 18:02:42

+38827

<SuojaKerroin>

Itte äänestäisin Trumppia ihan vain koska turha poliittinen korrektius vituttaa niin paljon, että tuo saattaisi saada jotain aikaankin jos pääsisi pressaksi. Clinton ei tule muuttamaan yhtään mitään, paitsi ehkä antamaan vielä enemmän valtaa ja rahaa isoille pankeille :/

9

Kommentit (63)

Piilota OFF-Topic keskustelu

02.08.2016 16:49

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Monesti kattavemmissa älykkyysmittauksissa testaan matemaattista päättelykykyä, geometrista hahmotusta, verbaalista lahjakkuutta sekä erinlaisia päättely tehtäviä. Syy-seuraus suhteiden havainnointia ei sinänsä mitata erikseen, mutta on havaittu että mitä korkeampia pisteitä saat ÄO-testeistä sitä paremmin osaat näitä hahmottaa, mikä ei sinänsä tule yllätyksenä. Eli sinänsä jos olet erittäin matemaattisesti lahjakas voit paikata sillä verbaalista heikkouttasi, mutta jotta sinua pidettäisiin nerona tulee sinun menestyä näissä kaikissa.

02.08.2016 10:32

<Fabia Aconia Paulina> sugaa niin, ja alat kuten sosiaalityö, kasvatustieteellinen ja psykologia, jotka oli tuon mukaan alempana, eivät oikein ole mitattavissa sellaisella tavalla kuin matemaattinen tai looginen äly. Niissä on ehkä hieman suppea älykkyyden mittaus, esimerkiksi sitä, miten ihminen pystyy hahmottamaan pitkän aikavälin syy-seuraussuhteet tai monimutkaiset ja jopa epäloogiset tapahtumaketjut tai vaikkapa ihmisen mielen sopukat, ei mitata lainkaan. Hyvät opinnot sullakin kyllä kuuluu olevan.

29.07.2016 15:27

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Historia itse asiassa on melko korkealla ja filosofia olisi Humanistisiiven aatelias. http://www.randalolson.com/2014/06/25/average-iq-of-students-by-college-major-and-gender-ratio/ Tuossa pientä tilastoa, mutta aiheenahan kyseinen on semmoinen että virallista jonkun yliopiston tuottamaa tutkimusta ei lähi aikoina varmasti olla tekemässä. Ei ole poliittisesti korrektia todeta etteivät kaikki ihmiset ole täysin yhtä älykkäitä alasta, syntyperästä tai geeneistä riippumatta. Historia on yksi suurista mielenkiinnon kohteistani ollut aina ja tulee olemaan.

29.07.2016 15:17

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Opiskelen (tällä hetkellä kesätöissä) kauppakorkean/matematiikanlaitoksen rahoituksen maisterivaihetta. Olen erikoistunut etenkin matemaattisiin mallinnuksiin, mitä nyt Quant:it yleensä touhuavat. Oxfordilla on erittäin hieno historia ja arvostan kyseistä koulua. Itsekin todennäköisesti tulevaisuudessa tulen tohtorin väitöskirjat toivottavasti tekemään ulkomailla Ivy league tason yliopistossa. Sen lisäksi olen opiskelujen ohella tehnyt analyysejä Amerikkalaisista yrityksistä Israelilaiselle firmalle useamman vuoden, mikä on ollut mielekästä sivutyötä.

29.07.2016 10:34

<Fabia Aconia Paulina> sugaa niin ja vielä, mitä itse puuhaat silloin kun et lue Trumpista netissä? Eli siis opiskeletko vai oletko töissä?

29.07.2016 10:33

<Fabia Aconia Paulina> sugaa tuo oli muuten oikeasti mielenkiintoinen osa erikoista avautumistasi että humanistisille aloille tutkitusti tulee tyhmimmät. Mikä tutkimus on kyseessä?

29.07.2016 10:31

<Fabia Aconia Paulina> sugaa Turhien ja pakolla väännettyjen sivistyssanojen käyttö on pseudoälykkään ihmisen luontainen käytös. Denialismi... Se kyllä näkyy ettei sulla juuri ole vapaa-aikaa, kun kiristää vanne noin päätä. "koska en halua olla luuseri. Tulen olemaan Suomen ja Euroopan oma Howard Hughes" kiitos tästä, tästä tuli päivän parhaat naurut :D En kuulu Mensaan, oikeassa olet, ja osuit pahaan paikkaan, teen itse asiassa väitöskirjaa parhaillaan historian laitokselle, eli olen arvoton humanisti. Tosin Laudaturilla valmistunut ja Oxfordin professorin alaisuudessa, mutta pirunmoinen humanisti silti.

28.07.2016 15:06

<sugaa> Fabia Aconia Paulina The Princeton Review on yritys ei Princetonin yliopisto, joka tarjoaa valmennuskursseja eri testeihin kuten Gmat-testiin ja Gmat oli vain yksi niistä testeistä joihin Trump ÄO arvio pohjautui. Kuulutko itse Mensaan? Et todennäköisesti koska yhtä heikkoa argumentointi kohtaa vain yliopiston humanististen aineiden siivessä johon tutkitusti keskittyy yliopiston vähä-älyisimmät opiskelijat. Teet myös paljon oletuksia, jotka tukisivat väitettäsi siitä että olisit älyllisesti tai tiedoiltasi yläpuolellani, mikä taas tukee väitetäni: Paljon puhetta vähän järkeä.

28.07.2016 14:57

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Denialismi on älyltään keskinkertaisen ihmisen luontainen käytös, kun hänen ideansa kyseenalaistetaan. Gmat ei ole puhdas monivalintatesti. Selaan artikkeleita laidasta laitaan ja olen katsonut Trumpin kampanjasivut puhtaasta mielenkiinnosta, koska en pidä idiooteista jotka puhuvat asioista joihin eivät ole vaivautuneet edes perehtyä 5 minuuttia. Minulla ei ole vapaa-aikaa käytän kaiken vapaa-aikani itseni kehittämiseen, koska en halua olla luuseri. Tulen olemaan Suomen ja Euroopan oma Howard Hughes. Sanoin jo heti alussa kriittinen tutkinta eli katso kaikki näkökannat.

28.07.2016 14:51

<Fabia Aconia Paulina> sugaa Ihmiset, jotka rakastavat aukoa outoja ja perustelemattomia mielipiteitään sanovat itseään "suorasanaisiksi". Kuten kohdallasi näkee, olet päättänyt olla oikeassa, ja jokainen vastaväite on "100% virheellistä tietoa", ja voit sen tyytyväisenä sivuuttaa, koska miten voisit itse olla väärässä? Käytät 2h päivässä (kerrassaan yliopistotutkijaan verrattava määrä) Trumpin kampanjasivun ja mitä luultavammin ei kovin tieteellisten artikkelien selaamiseen, ja niistäkin luultavasti valitset ne, jotka tukee omaa kantaasi. Ja kyllä, pitää olla apina jos ei miljoonasta tee voittoa.

28.07.2016 14:47

<Fabia Aconia Paulina> sugaa käytännössä jokainen jenkki joka käy high schoolin (ihan eri kuin lukio meillä) tekee tuon testin. Tässä suoraan Princeton Review: The GMAT does not measure business knowledge or skill, nor does it measure intelligence. (Martz, Geoff; Robinson, Adam (2009). The Princeton Review: Cracking the GMAT, 2010 Edition. New York: Random House. s. 11–12.) Tässä luotan Princetoniin enemmän kuin Trump-faneihin, joiden mukaan sellainen Pisa-testiä arvoltaan vastaava monivalintakasa kuvaa ihmisen kykyjä. Israel on ihan oma lukunsa kaikessa.. Ja sekin muuri vaan tulehduttaa välejä lisää.

28.07.2016 14:41

<Fabia Aconia Paulina> sugaa mutta ne mongolit pääsi läpi. USA:ssa koulutus on rahakysymys, on minusta aika oletettavaakin, että laittomien maahanmuuttajien lapsilla ei ole paljoa rahaa käyttää yliopistoon, joka USA:n kaltaisessa maassa on aika olennainen vaatimus vaurastumiselle. Katsoo vaikka niitä kanta-amerikkalaisia jotka (näin he itse kertoivat kun asuin siellä) tekevät 2-3 työtä elättääkseen lapsensa, ja tämä on aika lailla normi ellei ole päässyt hyvään kouluun. Tietenkään meksikolainen kulttuuri ei ole sama, mutta intergraatio-ongelma viittaa jo todella isoihin eroihin. Selitä toki tarkemmin.

28.07.2016 14:04

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Jos haluat jenkkeihin tai mihin tahansa kansainväliseen yliopistoon, niin Gmat-testin joudut tekemään. Kyseessä ei todellakaan ole mikään peruskoulujuttu. Vartionnin tarve vähenee kun rajan valvonta helpottuu. Mitä mieltä olet Israelin muurista? Melko epäonnistunut tekele sekin varmasti? Suorasanaisuus ei ole synonyymi paljon puhumiselle. Puhu vähän mutta asiaa/faktaa on parempi. Starttiraha = laina. Aivan kauhee kun Trumpin 515 yrityksestä 11 on ajautunut konkurssiin, ihan hirveä luuseri selvästi. Totta, pitää olla melkoinen apina jos miljoonasta ei tee 4,5 miljardia.

28.07.2016 13:57

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Meksikolainen kulttuuri ei todellakaan ole samanlainen kuin länsimainen kulttuuri. Voisitko nyt edes vaivautua vähän perehtymään aiheseen ennen kuin tulkutat tulemaan? Ihmisen koskemattomuus, ihmisarvo sekä naisen asema ovat Meksikossa lähes täysin olemattomia ideologioita. Kuitenkin olet todistanut sen, että olet juuri tuollainen ihminen joka luulee tietävänsä jotain oikeasti tietämättä mitään. Joka ikinen hokemasi ja mutusi on ollut 100% virheellistä tietoa. Olet todellisuudessa pahempi kuin Trump ja sinunlaiset ihmiset tuhoavat tämän yhteiskunnan typeryydellään.

28.07.2016 13:53

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Aivan muuri oli ihan liian helppo vastus, koska Mongoolit eivät pääseet siitä läpi ennen kuin värväsivät riveihinsä arabikauppiaiden mukana aikansa insinöörejä, kuten Marco Polo:n joka auttoi Mongooleja katapulttejen yms. muiden tarvittavien sotakoneiden rakentamisessa. Tämä meksikolaisten koulutuksen puute ja kielitaito ovat aikakautemme pahimmat mutuilijat mitä on. Miksi sitten esim. Amerikassa asuvat 3 tai 4 sukupolven Meksikolaiset tulevat Amerikassa huonommin toimeen kuin vanhempansa kielitaidosta ja koulutuksesta huolimatta? Olisiko syy jokin muu?

28.07.2016 09:29

<Fabia Aconia Paulina> sugaa "Suorasanaisuus yleisestä mielipiteestä/tunteista riippumatta on yleensä älykkäiden ihmisten tyyppivika." Yleensä ne, jotka luulevat tietävänsä eniten, ovat kaikkein äänekkäimpiä. Suorasanaisuus on toki hienoa, mutta ei se, että sanoo asioita suoraan tee älykkääksi. Niko Salminenkin hokee joka päivä telkussa idiottimaisia juttuja, jotka ei ole kovin yleisen mielipiteen mukaisia. ”Ne jotka puhuvat paljon eivät koskaan sano mitään.” — Nicolas Boileau

28.07.2016 09:26

<Fabia Aconia Paulina> sugaa mielikuvat on kyllä jännä juttu, minä taas nuorempana ja tyhmempänä jopa kunnioitin Trumppia, ajattelin että siinä on niin menestynyt bisnesnero. Kunnes kuulin, minkälaisen starttirahan hän sai, kuinka monta surkeaa rakennusprojektia kaatui ja kuinka huonosti hänen "imperiuminsa" nykyään voi. Trump on vaan onnistunut brändäämään (hyrr se on kamala termi) itsensä hyvin. Paitsi ne hetket, jolloin hän pelottelee Skotlantilaisia maanviljelijöitä tontin takia, vetää äänekkäästi herneen nenään jokaisesta vastalauseesta ja puhuu julkisesti kuin kiukkuinen pikkupoika.

28.07.2016 09:22

<Fabia Aconia Paulina> Kiinan muuri oli lopulta huono vastus mongoleille. Mellilan rajalta tulee todella paljon ihmisiä läpi, ja silloin kun vartiointia tehostetaan, sinne tulee myös ruumiita. Sanoisin, että meksikolaisten kohdalla tuo integraatiojuttu on aika humpuukkia (ei nyt sekoiteta oman maan sankareihin, jotka tulee aivan päinvastaisesta maailmasta, Meksikossa on monin osin samanlainen kulttuuri), kielitaito ja koulutuksen puute on varmaan ne isoimmat tekijät. Koko jutun pointti oli se, että tämä on hyvin heikko ja tilapäinen ratkaisu sosiaaliseen ja ulkopoliittiseen ongelmaan.

28.07.2016 09:08

<Fabia Aconia Paulina> sugaa Kiinteistöbisnes on helppoa, jos perii muutaman miljoonan starttirahaa, arvotontit on hyvä sijoitus jolla ylläpitää sitä. Ei se nyt rakettitiedettä ole. Hienoa, että peruskoulu meni kuitenkin hyvin. Huoltokustannuksilla tarkoitan sekä rakenteen huoltoa (sellaisten olisi tarkoitus olla pystyssä melko pitkään) että vartijoita ja heidän palkkojaan. Tietysti hieno juttu on se, että tulee työllisyyttä. Ihan jo rakennusvaihe työllistää hurjasti. Mitä se sitten tekee verorahoille, se on arvovalinta mihin niitä haluaa käyttää. Itse vaan satsaisin saman summan johonkin järkevään.

27.07.2016 19:15

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Tiedän myös että on vaikea ajatella ihmistä josta ei pidä älykkääksi. Itselläni oli alunperin sama ajatus, että Trumpilla on kovat mielipiteet ilman mitään faktoja. Mutta olen huomannut pikku hiljaa aina että miten asiat ovatkin tulleet yhteen ja lopulta hänen ajatusten pohjalla on ollutkin kovaa faktaa. Valitettavasti olen niitä ihmisiä joilla on jatkuva tiedon jano ja näin joka päivä luen eri aiheista etenkin taloudesta uutisia, uusinta tutkimustietoa sekä kirjoja. Suorasanaisuus yleisestä mielipiteestä/tunteista riippumatta on yleensä älykkäiden ihmisten tyyppivika.

27.07.2016 18:42

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Luulisin, että kansakunnan talouskasvu ja yleinen rauha ja koulutus auttaa betonia paremmin. Laiton maahanmuutto laskee yleistä rauhaa ja lisää rikollisuutta sekä väkivaltaisuuksia. Laittomasti maassa-asuvat ovat rasite Yhdysvalloille ja heidän lapsensa ovat huonommassa asemassa kuin heidän vanhempansa. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi haluttomuudesta integroitua yhteiskuntaan. Joten sinänsä laitonta maahanmuuttoa et noilla argumentoida, koska se on tilastollisesti rasite Yhdysvaltojen taloudelle, vakaudelle sekä tukiverkostolle.

27.07.2016 18:31

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Kiinan muuri ei hidastanut mongoolien invaasiota muutamalla vuosisadalla? Espanjan ja marokkon raja-aidan läpi virtaa todella paljon ihmisiä? Ihmiset muuten vain kiertävät kyseisen aidan seilaamalla välimeren poikki Italiaan. Espanjassa on erittäin vähän maahanmuuttajia? Berliinin muurin läpi pääsi kourallinen ihmisiä suhteessa muurin läheisyydessä asuvaan populaatioon. Enkä edelleenkään ymmärrä irrationaalista uskoasi, että ongelma ratkeaa tekemällä laittomasta muutosta laillista? Saati laittoman muuton vaikeuttamisesta ja valvonnan helpottamisesta asia pahenee.

27.07.2016 18:25

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Kyseinen arvio pohjautuu hänen kouluaikaisiin testeihin, kuten GMAT-testeihin joita Amerikassa teetetään opiskelijoilla suhteellisen paljon nämä ovat hyvin verrattavissa älykkyystesteihin. Myös Trump on menestynyt erittäin hyvin kiinteistöbisneksessä joka alana on hyvin analyyttinen jos siinä haluaa menestyä isossa mittakaavassa. Miksi minun tulee valistaa sinua betonirakenteiden huoltokustannuksista jos et edes itse jaksa vaivautua perehtymään aiheeseen sen vertaa. Betonirakenteet yleensä ovat halpoja ja kustannustehokkaita mutta vahvoja rakenteita.

27.07.2016 16:21

<Fabia Aconia Paulina> suga juuri siksi työlupia pitäisi helpottaa ja valvontaa maan sisällä tulee tehostaa, että ihmiskauppa vähenee. Mutta jos betonimötikän iskeminen rajalle lopettaa köyhien ihmisten orjuuttamisen tai raiskaamisen, perun kaikki puheeni ja menen itse nakuttamaan palkkeja maahan. Luulisin, että kansakunnan talouskasvu ja yleinen rauha ja koulutus auttaa betonia paremmin, ja Trump on niin tyhmä ettei tajua laittavansa tällä vain korkin uppoavan laivan reikään, eikä tajua että se pakostakin antaa periksi jossain vaiheessa. Noihin huoltokustannuksiin sulla ei ollut mielipidettä?

27.07.2016 16:18

<Fabia Aconia Paulina> suga Jotta et jäisi Trump-harhaasi, tässä vastaväitteeni: Historian epäonnistuneita muureja on esimerkiki Hadrianuksen muuri (keltit hyppi kuin kanit sen yli), Kiinan muuri, Wienin muurit. Nykyään hyvä esimerkki muurin riittämättömyydestä on Espanjan ja Marokon raja-aita Mellilassa. Ja tietysti meksikolaiset tulevat maahan taloudellisista syistä, minähän sanoin laitonta työperäistä maahanmuuttoa. Berliinin muutia käytin esimerkkinä, koska se on hyvä osoitus siitä, että kun tahtoa on, ihmisen kaivaa itsensä vaikka kaupungin keskustasta vartijoiden silmien alta läpi.

27.07.2016 16:05

<Fabia Aconia Paulina> suga vain Trumpin kannattaja voi vetää noin hauskoja johtopäätöksiä :D "mitä Trumpiin tulee hän on hyvin analyyttinen ja älykkyys on eri arvoiden pohjalta 150 paikkeilla" tuo oli ehdottomasti koomisin lause mitä olen täällä hetkeen lukenut. Mitä nämä "eri arviot" tarkkaan ovat? Kiinnostaa oikeasti.

27.07.2016 13:37

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Trump voisi sen sijaan helpottaa työlupien saamista tai vaihtoehtoisesti tiukentaa valvontaa paikoilla ja aloilla, jonne laittomia maahanmuuttajia työllistyy. Eli toisin sanoen on parempi koittaa ämpärillä heittää vettä pois veneestä kuin tukkia tai edes hillitä itse vuotoa? Vaan onhan sinustakin raiskaus ihan okei, koska tiesit että Amnesty Internationalin raportin mukaan noin 80% laittomasti Amerikkaan tulevista naisista tulee raiskatuksi matkan aikana ihmiskauppiaiden tai muiden matkustajien toimesta. Mutta keskustelua en jaksa jatkaa täällä enempää.

27.07.2016 13:30

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Mitä tulee Trumpiin hän on erittäin analyyttinen ihminen, jonka älykkyys on eri arvioiden pohjalta 150 paikkeilla. Totta kai jokaisen ihmisen pitää ymmärtää että suurin osa väestöstä on älykkyydeltään Amerikassa hieman alle 100 paikkeilla ja jos haluat vedota massoihin tulee sinun puhua heidän tasoisella tavalla. Valitettavasti hyvin rationaalinen ja faktoihin pohjautuva pohdinta ei vetoa massoihin, siksi yleensä massat pitevät vähänkin pätevämpiä ihmisiä kylminä ja empatiakyvyttöminä. Berliininmuurista olisi siis päässyt sama määrä ihmisiä läpi ilman muuria? Okei?

27.07.2016 13:24

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Toistan vaan, että ihmisiä on mahdottoman vaikea aidata minnekään tai mistään ja väitettäsi tukee mikä? Historia tai todellisuus eivät väitettäsi tue. Meksikolaiset tulevat Amerikkaan taloudellisista syistä kai tämä nyt pitäisi tietää? Miksi meksiko suostuisi? No miksi raiskaajaa uhkailla tuomiolla kun hän raiskaa kuitenkin. Merireittien valvominen on helpompaa ja halvempaa kuin maarajan. Laiton maahanmuuttokin on rikollisuutta ja puhuin politiikasta ja faktoista ylipäätään en vain muurista. Mutta luetun ymmärtäminen ei irrationaalisen ihmisen vahvuuksia taida olla.

27.07.2016 09:55

<Fabia Aconia Paulina> Ja entä sitten rantaviiva? Rajaa menee mereltä merelle, miten Trump on ajatellut estää sen, ettei meksikolaiset yön pimeydessä seilaa rajan yli parin kilometrin päässä rannasta jonne vartijat eivät näe ja rantautuvan iloisesti aamun valjetessa Texasin tai Californian rannoille? Toistan vaan, että ihmisiä on mahdottoman vaikea aidata minnekään tai mistään. Trump voisi sen sijaan helpottaa työlupien saamista tai vaihtoehtoisesti tiukentaa valvontaa paikoilla ja aloilla, jonne laittomia maahanmuuttajia työllistyy. Huumelakien löyhentäminen vähentää taas tarvetta tuontihuumeille ja rikollisuudelle

27.07.2016 09:45

<Fabia Aconia Paulina> sugaa ja sitä paitsi, en tiedä millainen kuva sulla on Meksikosta, mutta olen aika varma että kellekään meksikolaiselle ei myönnetä turvapaikkoja, ei se niin villi paikka ole. Amerikkaanhan se on juuri laitonta työperäistä maahanmuuttoa, ei pakolaisia tai turvapaikanhakijoita? Ja rikollisuutta Trump ei tuolla tyhmällä ideallaan voi kitkeä, sillä meksikolaisella kokkelikauppiaalla on monen monta mahdollisuutta päästä maahan muutenkin.

27.07.2016 09:41

<Fabia Aconia Paulina> sugaa Aidoissa on aina sokeita kohtia, ihmiset onnistuivat kaivamaan keskellä kaupunkia Berliinissä useita tunneleita vartioidummalla alueella. Kaavoituksesta päättää valtio, mutta jenkeillä on aika jyrkät omaisuuslait. Ja jos Meksiko saa tuollaiset tulot jenkeiltä, miksi ihmeessä he suostuisivat rajaa vartioimaan jonkun jyrkemmän tulli-viisumi-maksun takia? Jos kerta Meksiko hyötyy laittomista maahanmuuttajista, ei kai kukaan tuottavaa bisnestä lopeta. En tiedä onko se kuinka positiivista käyttää vuosi rikkaan amerikkalaisen imbesillin muurifantasian tutkimiseen :D

26.07.2016 15:38

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Suostuvat alkaa vartioimaan myös itse heidän puoleltaan Amerikka-meksiko rajaa. Tällä keinolla myös yritettäisiin saada Meksiko vähentämään ihmisten Amerikkaan lähettämistä. Ja kaikkea ei pidä uskoa on aivan totta. En tiedä paljon olet käyttänyt aiheeseen tutustumiseen ja vertaillut objektiivisesti ylipäätään Amerikan presidentti ehdoikkaista saatavaa tietoa eri lähteistä ja muodostanut näin oman faktoihin pohjautuvan mielipiteen? 10 tuntia? 100 tuntia vai yli 500 tuntia? Itse olen aiheeseen perehtynyt kaiken muun ohella jo yli vuoden vähintään 2 tuntia joka päivä.

26.07.2016 15:33

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Koska Meksiko sai tulonsiirtoja Amerikassa laittomasti ja laillisesti asuvilta Meksikolaislta vuonna 2014 enemmän rahaa kuin kyseisen vuoden öljytuloista eli kyseessä on todella suuri rahavarojen siirto Amerikalta Meksikolle. Ideahan aidalla on paikata ja korjailla jo olemassa olevaa aitaa ei kokonaan rakentaa ihan uutta massiivista aitaa. Lisäksi kyseinen muuri ei ole niin kallis kuin ilmeisesti oletat ja vartiointia ei tarvi lisätä kyseisiä alueita vartioidaan jo erittäin massiivisesti. Trump aikoisi nostaa viisumi ja tullimaksuja Meksikolle niin pitkään kunnes he...

26.07.2016 15:30

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Niin ja tunnelin kaivaminen salassa rajavartiolaitokselta on ihan yhtä helppoa kuin kävellä rajan yli? Kaavoituksesta päättää kuka? Valtio? Meksikolaiset jotka saavat laillisen turvapaikan kanadasta eivät halua siirtyä laittomiksi Amerikkaan, koska sosiaalietuudet ovat Kanadassa paremmat ja laiton maahanmuutto Kanadaan Meksikosta ylipäätään voidaan sanoa olevan huomattavasti vaikeampaa. Meksiko ei tällä hetkellä itse vartioi mitenkään Yhdysvallat-meksiko rajaa vaan kannustaa ihmisiä lähtemään Amerikkaan. Miksikö? jatkuu...

26.07.2016 12:13

<Oles> TammenTerska Niin Trump vaan puhuu paskaa jatkuvasti, mm. tuo omakustanteisuus ei pidä paikkansa. Onpa hyvä ehdokas tosiaan...

26.07.2016 09:48

<Hugaali> Taitaa olla elukoiden sukupuolet väärin päin.. Fantilla pitäisi slerba viistää maata ja aasilla ei..

26.07.2016 09:37

<Fabia Aconia Paulina> P.S. sugaa, etkö tiedä että ei kannata aina uskoa mitä kampanjasivut sanoo. Logistiikka ja työ yksinään tulee tekemään aikamoisen loven verovaroihin. Lisäksi päälle tulee rasitteena aidan vartiointi ja ylläpito vuosien ajan, ellei sille sitten tehdä kuten kaikille muurifantasioille, ja muutaman vuoden/kymmen päästä ihmiset tanssivat sen päällä purkuseremoniassa.

26.07.2016 09:35

<Fabia Aconia Paulina> sugaa entä sitten kun joku keksii alkaa kaivaa tunnelia? Kuinka pitkälle maan alle aita tehdään? Ja tehdäänkö samat perustustyöt vanhojen aidanpätkien alle? Entä ne tontit, jotka eivät ole valtion omistuksessa, kuinka lähelle niitä saa kaavan mukaan rakentaa valtava betonimuuri? Ja Kanadastahan ihmisiä kuitenkin alkaa vuotaa, vaikka meksikolaiset pysyisivätkin maassaan, Kanada kuitenkin ottaa pakolaisia vastaan. Ihmisiä on vaan hurjan hankala aidata sisään tai pois, harvoin historiassa on onnistunut.

25.07.2016 15:01

<sugaa> Fabia Aconia Paulina Voisihan asiaan perehtyä ehkä enemmän ennen kuin alkaa latomaan mutujansa? Oletko käynyt Trumpin kamppanjan nettisivuilla? Sieltä löytyy melko yksityiskohtaisesti kaikki tieto. Yhdysvaltojen etelän raja on jo suurimmaksi osaksi aidattu, mutta kyseinen raja-aita on hyvin katkonainen. Trump rakennuttaisi nämä raja-alueet millä ei vielä aitaa ole yhtenäiseksi pahimmalla alueella, mistä laittomia pakolaisia tulee, eikä koko eteläistä rajaa. Kanada heittosi vuorostaan on säälittävä, koska Kanadan rajalla ei ole maahanmuutto-ongelmaa. Kustannusarviokin löytyy...

25.07.2016 11:53

<Fabia Aconia Paulina> siis kustantaisi

25.07.2016 11:52

<Fabia Aconia Paulina> Trumpilla ei tosin usein tunnu olevan mitään konkreettista. Paitsi se muuri ja rajat kiinni, ja siinäkään se ei ole laskenut paljonko sellainen mötikkä betonia rajalle mahtuisi. Ja pitääkö Kanadankin raja sulkea, jos sieltä livahtaa ihmisiä?

24.07.2016 19:11

<Make90> TammenTerska -- Trump taas on omakustanteisesti rahoittanut koko kampanjansa --, ikävä rikkoa illuusio, mutta: https://youtu.be/DnpO_RTSNmQ?list=PLmKbqjSZR8TbfAMV9bLy4beDh4vrze5kc&t=275

24.07.2016 14:42

<dharms> Huutista näille jotka kuvittelevan pelle-Trumpin saavan mitään hyvää aikaan. Jokaista aloitetta tullaan vastustamaan kummankin puolen edustajien toimesta ja USA:n päätöksenteko ja ulkopoliitikka vaipuu sekasortoon. Ei käy kateeksi jenkkejä kun joutuvat valitsemaan kumpaan paskaläjään työntävät naamansa.

23.07.2016 23:53

<Urho76> Poliittinen korrektius on perseesta. Mutta nyt ottamatta kantaa Clintoniin, niin Trumpin mielipiteista on kylla saanyt sen kuvan, etta totalitarismi on vahvana tassa. Maailmasta kun saisi helpommin paremman tuloeroja tasaamalla ja alempien sosiaaluokkien elintasoa nostamalla. Tamahan ei tietysti ole ikina agendalla, koska muutenhan joku voisi tienata vahemman. Ja tama ei tarkoita kommunismia, vaan sita etta rahan kumuloituminen olisi hitaampaa ja kehitys vakaampaa. Myoskin koulutusta pitaisi tehostaa globaalisti. Jos totalirismi on hyva juttu, niin sitten tietysti.

23.07.2016 19:10

<sugaa> Paskalenkkari "Clintonin - jos selllaiset asiat kuten vakaus, rauha ja pätevyys kiinnostaa" Niin että erittäin voimakkaasti joka ikisen jenkkien sodan puolustaja "warmonger" on parempi kuin mies, joka on 80-luvulta lähtien puhunut että jenkkien ei tulisi senkaantua muiden maiden sisäisiin asioihin, sekä vastustanut joka ikistä jenkkien aloittamaa sotaa. Pakoilaiskriisi ja ylipäätään Lähi-idän epästabiilisoituminen ovat ulkoministeri Hilaryn aikaan saannoksia. Eihän tämä "Rauhan" sanansaattaja ole uhkaillut kuin Venäjää suoralla fyysisellä voimannäytöllä.

23.07.2016 19:02

<sugaa> Du Hast Jep Trump 70v terve mies ja Hilary 68v jolla ollut aivoverenvuotoa.

23.07.2016 18:02

<SuojaKerroin> Itte äänestäisin Trumppia ihan vain koska turha poliittinen korrektius vituttaa niin paljon, että tuo saattaisi saada jotain aikaankin jos pääsisi pressaksi. Clinton ei tule muuttamaan yhtään mitään, paitsi ehkä antamaan vielä enemmän valtaa ja rahaa isoille pankeille :/

23.07.2016 17:14

<torspo> Sama kun istuisit paskakasassa kaulaan asti ja joku on tulossa kusemaan sun naamalles. Vedätkö pään alas paskaan vai otatko kultaisen suihkun naamaan... Make your selection now!

23.07.2016 17:01

<AlbiinoOrava> Hillary = vuosien kidutusta, Trump = kertalaukaus

23.07.2016 16:47

<käwäii> Ehkä ois kandenu antaa mahista Sandersille, vois joku päivä yhdysvallatkin jopa kehittyä eteenpäin.

23.07.2016 16:35

<GyRo> tuota. nuo eläimet on myös noiden puolueiden tunnuseläimet.

23.07.2016 16:21

<Paskalenkkari> Toivottavasti valitsevat Clintonin - on helvetin taidokas ja pätevä politiikko, jonka agendakin on nykyään aika hyvä amerikkalaisittain verrattuna. Clintonia vastaan hyökätään oikeasti aika paljon sellaisilla skandaaleilla, jotka on valheita tai jotka ei oikeasti ole edes Clintonin vika. Etenkin Trumpiin verrattuna valitsisin ehdottomasti Clintonin - jos selllaiset asiat kuten vakaus, rauha ja pätevyys kiinnostaa.

-15
23.07.2016 16:00

<BAPHOMET> Trump on oikeesti järkevä tyyppi. Kattokaapa muutamaa sen haastattelua niin huomaa, että tyyppi tietää mistä puhuu. Ei kannata aina kuunnella mitä vihervasemmistolainen lehdistö kertoo.

23.07.2016 15:25

<Metsien_mies> Jopa kataisen sixpack oli pätevä verrattuna näihin kahteen sankariin.

23.07.2016 15:25

<Genedz> Jotenkin nyt olisi todella kivaa, että Trumpin kaltainen valkoinen, ylimielinen, poliittisesti epäkorrekti, rehellinen mies olisi Valkoisessa Talossa ja lopettaisi nykyisen menon, missä ihmiset eivät ole enää ristiinnaulitsemisen pelossa, koska sanoivat jotain. Minä toivon, että Trump tekisi näin eikä vain pyri ratsastamaan maan parhaimpaan duuniin populistisella kampanjalla ilman aietta toteuttaa mitään lupaamistaan teoista.

23.07.2016 15:12

<led zeppe1in 93> Aika pirtee ja energinen toi Trumppi seitsemänkymppiseksi.

23.07.2016 15:11

<olliko> Olihan hillaryllä ydinkärkikin pillussaan

23.07.2016 15:06

<Sirrus> Douche & Turd

23.07.2016 15:05

<MaskMan> Sen verran on muukalaisvihaa ja vittuuntuneisuutta kansan keskuudessa, että trump on seuraava pressa, tulee mieleen toinenkin kansanjohtaja joka nousi valtaan vihan ja katkeruuden avulla ja sai paljonkin aikaan maailmassamme

23.07.2016 14:55

<Kahvikuppi pireol> yrmyyrmy eiköhän kaikilla pistä silmään Hillaryn vehje ennen ku rullaa alas :D se vaan jatkuu ja jatkuu rullatessa...

23.07.2016 14:54

<mgmtbyprkl> kuin valitsisi ruton ja koleran väliltä

173
23.07.2016 14:54

<yrmyyrmy> Meleko leka on aasille siunaantunut

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 4 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Kun hallitus päättää luopua koronarajoituksista, menetkö ensin:

Nauttimaan olutta
Käymään työkkärissä
Käymään Siwassa
Nauttimaan jäätelön ja alkoholittoman vaihtoehdon
Lähdet ulkomaille

SAMANKALTAISIA

Yhdysvaltain tuleva presidentti

24 247 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.