Quantcast

Tatu Vanhanen : Äly selittää Afrikan ja Suomen eron

Emeritusprofessori Tatu Vanhanen selittää Suomen menestystä maailman parhaat maat -vertailussa suomalaisten älykkyydellä verrattuna esimerkiksi Afrikan kansoihin

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Tatu Vanhanen : Äly selittää Afrikan ja Suomen eron | Emeritusprofessori Tatu Vanhanen selittää Suomen menestystä maailman parhaat maat -vertailussa suomalaisten älykkyydellä verrattuna esimerkiksi Afrikan kansoihin

Julkaistu: 4.3.2011 09:38

Katsottu: 4339 kertaa

Kommentit: 23 kpl

Tarkastaja: kido

3 / 5 (23 ääntä)

Tatu Vanhanen : Äly selittää Afrikan ja Suomen eron | Emeritusprofessori Tatu Vanhanen selittää Suomen menestystä maailman parhaat maat -vertailussa suomalaisten älykkyydellä verrattuna esimerkiksi Afrikan kansoihin

Kommentit

07.03.11 23:56
<Ayz> <Terva(...)> näytä toteen useampi kuin yksi tieteellinen tutkimus, joka tuon todistaa. Tuo "miksi ei sitten voi olla" asenne on kuin uskonto. Sairaudet ovat luonnollisesti eri asia ja älykkyyttäkin on vaikea määritellä. Näinpä, ainakin toistaiseksi, syntyperällä tms. ei ole vaikutusta siihen voiko menestyä mot.
07.03.11 08:46
<Tervaneekeri> Samalla tavalla kuin on näitä alzheimer potilaita ja dementikkoja joiden aivotoiminta hieman kyseenalaisella tasolla niin miksi ei sitten voi olla ihmisiä joiden aivotoiminta on paljon tehokkaampaa? Pelkkä kiinnostus ei tee aivovammaisesta fiksumpaa joten on olemassa muitakin asioita jotka vaikuttavat.
07.03.11 08:30
<Tervaneekeri> Lahjakkaaksi voi syntyä mutta siitä huolimatta voi kasvaa idiootiksi. Kiinnostus vaikuttaa vain siihen kuinka paljon vaivaa jaksaa nähdä asian eteen ja toisten tarvitsee nähdä paljon enemmän vaivaa kuin muiden.
06.03.11 22:59
<Ayz> Lahjakkuutta ei ole olemassakaan, kyse on kiinnostuksesta (johon ympäristö vaikuttanee).
-1
06.03.11 01:41
<Kheldaur> Oikeassahan tuo mies on, (...)t ovat tyhmempiä, kuin ihmiset.
05.03.11 14:40
<iriootti> "Tulee vain mieleen itsevaltiaiden jakso, jossa matti piilottelee isäänsä vankina kaapissaan..."jep, tämä oli hemmetin hyvä jakso
05.03.11 13:00
<yhani> Hitusen on eri määrärahat koulua kohden eri valtioissa. Kyllähän tämän päivän suomalainen oppilas voittaisi pula-ajan tuotoksen, joka ei aina pellolta kouluun ehtinyt. Mutta kuinka moni meistä osaa metsästää tai tehdä peltotöitä? matemaattiset kaavat ei tuo ruokaa pöytään jos hätä iskee. Joskus tarvitaan älyä, joskus viisautta.
05.03.11 00:20
<WremahThD> miehellä on pippeli, naisella pimppi, siinä teille tutkimusta.
04.03.11 21:46
<riemuapina> Sibuna toi ei itseasiassa pidä paikkaansa. Ne on puolueettomia loogisia testejä. On todettu, että valkonen rotu on afrikan rotuja viisaampaa. Ja vaikak testit on suunniteltu länsimaissa niin Aasialaiset pärjäävät niissä länsimaalaisia paremmin. Eri roduilla on geeneissä eroja ja se tuo eroja muissakin asioissa kyn älykkyydessä
04.03.11 18:42
<Kirigiri> Maahanmuuttokritiikki ei ole rasismia, mutta tällaiset lausunnot viittaavat alla piilevään rasismiin. Monesti älykkyysosamäärää mittaavat tutkimukset on suunniteltu länsimaissa. Länsimaalaiset pärjäävät siksi paremmin tutkimuksissa koska kulttuurilliset erot heijastuvat tutkimusten luonteeseen, länsimaalaisten pärjääminen paremmin selittyy tällä. Otettaessa huomioon tämän, ÄÖ erot tasoittuvat. Monesti koulutusaste, uskonnot ja varallisuus vaikuttavat suuresti henkilöiden oppineisuuteen ja tapoihin, mutta eivät älykkyysosamäärään. EDIT: Nikolai Smirnov sanoi tämän jo tuossa alla.
04.03.11 13:35
<PenZon> No duh.
04.03.11 13:17
<turpasauna> katsokaa amerikan detroitia niin näette mitä kaupungille tapahtuu kun tulee musta enemmistö.
-1
04.03.11 13:03
<Nikolai Smirnov> Tueksi eräs tutkimus. Verrattaessa mustia lapsia Amerikan eri elinympäristöissä havaitaan ympäristön suuri merkitys. Mustat lapset tavanomaisista mustien oloista saivat ÄÖ testissä hieman keskivertoa alemmat tulokset. Mustat lapset, jotka olivat adoptoitu valkoiseen perheiseen, saivat keskimääräisiä ja korkeampia ÄÖ tuloksia. Selvä havainto, että elinolosuhteet vaikuttavat yllättävän paljon.
04.03.11 12:58
<Nikolai Smirnov> Eilen näin otsikon ja jotenkin arvasin että tämä se löytää tiensä vielä riemurasiaan. En kuitenkaan lähtisi väittämään heitä tyhmemmiksi. Enemmänkin erot johtunevat vallitsevista oloista, sillä jos esimerkiksi äö testi on standardisoitu johonkin afrikan savimajakulttuuriin ei tulokset ole paljoa huonompia. On vain niin, että heidän maailmansa on niin erilainen verrattuna todellisuuteen, jossa me elämme. Emme siis voi luokitella heitä tyhmemmiksi vaikkeivat he kykene samanlaiseen toimintaan ympäristössä, joka on ensisijaisesti meidän länsimaisten ihmisten elämäntapaan toteutettu.
04.03.11 11:45
<Tervaneekeri> niin juu tai sitten kuolevat tauteihin
04.03.11 11:42
<Tervaneekeri> Tämä taitaa nyt olla vähän enemmän sillä tavalla, ettei afrikassa älykkäät ihmiset kauheasti menesty, sillä 1: He eivät saa koulutusta. 2: Vaikka saisivatkin koulutusta paikallisväestö mieluummin kuuntelee kuopassa asuvan poppamiehen puheita. 3: Paikalliset diktaattorit pitävät huolen siitä, että jokainen kohtalaisen fiksu ihminen joko rekrytoidaan hänen palvelukseensa tai tapetaan. (yleensä tapetaan).
04.03.11 11:41
<hhannu> Mut Tatua kompaten; kehitys on nopeinta vaikeina aikoina ja Skandinaavit ovat todennäköisesti muutaman haasteen kohdanneet matkalla lumen keskelle, kun taas Afrikkalaiset ovat jääneet aurinkoon eikä kehitystä ole tarvinnut tapahtua...
04.03.11 11:37
<hhannu> Tutkimusten mukaan maailmassa on eri "aikaorientoituneita" ihmisiä. Arfikan ihmiset keskimäärin ovat preesens-orientoituneita eli taipuvaisia hetken nautintoon, hedonismiin jne. kun taas skandinavialaiset ovat keskimäärin tulevaisuuteen orientoituneita ja suunnittelevat pidemmälle. En tiedä onko kyse suoranaisesti älykkyydestä, mutta skandinaavinen aikaorientoituminen sopii paremmin kapitalismille.
04.03.11 10:42
<zaxa> scorpius, kyllä ne amerikan mustat proffat on valkoisten kouluttamia, että sikäli ;)
04.03.11 10:40
<scorpius84> Onkohan Tatu-sedän väitteiden perustana nahka vai yhteiskunnalliset lähtökohdat? Vaiko nahan väristä johtuvat yhteiskunnalliset lähtökohdat? Niin tai näin, on säälittävää väittää että äo nousee sitä korkeammalle mitä kalpeampi ihminen on... :D Siksikö ne mustat miehet vainoavat albiinoja sielä Burundissa ja Tansaniassa?? XD No joo, mitä tuplakuitilla on sitten sanottavana niistä neekereistä vaikkapa jenkeissä jotka on lukeneet itsensä professoreiksi, kun joku "rotupuhdas" jäi istumaan Teksasiin peukalo perseessä, jyrsimään purutupakkaa ja kasvattamaan sisäsiittoperhettään...?
04.03.11 09:48
<Harrowed> Tulee vain mieleen itsevaltiaiden jakso, jossa Matti piilottelee isäänsä vankina kaapissaan...

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Uskomattomat datatuhot 2007

12539 katselukertaa

Vanhanen tapasi Arskan

18220 katselukertaa

eww...silmätatuointi

17672 katselukertaa

Matti Vanhanen ja Slovakian paska

13187 katselukertaa

Ei niin viisaita tatuointeja..

28243 katselukertaa

Nörtti tatuointeja

15362 katselukertaa

Kiinalaiset tatuoinnit

11677 katselukertaa

50 Ajatonta nörtti tatuointia

10871 katselukertaa

MUOKKAA LINKIN TIETOJA

Muokkaamasi tiedot tarkastetaan mahdollisimman nopeasti ylläpidon toimesta, jonka jälkeen muutokset tulevat näkyviin mediaan. Voit muokata mediaa useamman kerran vaikka viimeisintä muutostasi ei ole vielä hyväksytty. Median poisto tulee myöhemmin mahdolliseksi.

URL

Otsikko

Kuvaus

Kategoria

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.