Quantcast

Kaikki huumeet on laillistettava

Huumesodat -ja ongelmat.

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Kaikki huumeet on laillistettava | Huumesodat -ja ongelmat.

Julkaistu: 14.9.2011 18:22

Kommentit: 40 kpl

Tarkastaja: Ylläpito

4.11 / 5 (41 ääntä)

Kaikki huumeet on laillistettava | Huumesodat -ja ongelmat.

Kommentit

21.10.11 10:41
<Sp33dy> En ole yhtään miinusta antanut :) ja sinäänsä totta tuo, mutta valtio voisi ottaa se kurin siihen ja vain vankoilla perusteilla jakaa aineita ihmisille. Minusta mikään kovista huumeista ei sovi mihinkään käyttöön (ellei lasketa morfiini/heroiini yms. pohjaisia kipulaakkeitä sairaaloissa) mutta jos aineet ovat vain sillä Pedrolla mexicosta niin uskon että ne löytää tiensä viihdekäyttöön.
25.09.11 07:50
<RealBros> Jakelehan taas niitä miinuksia kommenteilleni ensi kerrallakin.
25.09.11 07:48
<RealBros> Lyhyesti sanottuna huumediilerit ottaisivat (ja ottavat) myyntikohteikseen seuraavat henkilöt: vanhat käyttäjät, nuoret ja vahvasti viinaan menevät ihmiset. Jos kieltolaki poistettaisiin ja tämä olisi yhtä helppoa kuin K-Marketista mäyräkoiran osto, niin huumeidenkäyttö lisääntyisi.
25.09.11 07:44
<RealBros> huumekuolleisuus lisääntyy. Jos tilastoja haluat, niin suurin osa nykynuorista aloittaa tupakoinnin ja/tai ryyppäämisen yläasteella, yleensä kavereiden kautta. Laske yhteen siitä. Sanotaan, että suurin osa aikuisista olisi niin järkeviä, etteivät huumeisiin koskisi, mutta nuoriso on aina typerää ja tekevät mitä typerämpiä asioita rajoja koetellakseen. Jos lähdet tuota kiistämään, niin katso ympärillesi.
25.09.11 07:41
<RealBros> <sp33dy> Suurin osa on. Suurin osa pyörii baareissa, sitten valittavat kun on kauhea krapula ja kun kiloja kertyy. Lähtevät dieetille laihduttaakseen, mutta vetävät yhä pään täyteen viinaa. Tuloksena elimistö niin tukossa, ettei neste poistu. Teinien suhteen tämä on vielä pahempaa, lähdetään ryyppäämään tai vetämään aineita nykyään. Jos aineet laillistettaisiin, niiden saatavuus olisi vielä helpompaa kuin nykyään, et varmasti kiistä. Ja et varmasti kiistä, että muutama idiootti niitä hakisi teineille. Ja et myöskään varmasti kiistä sitä, että jos teinien on niin helppo saada aineita, niin myös
19.09.11 16:17
<Sp33dy> <RealBros> Kaiken kaikkiaan kieltolain tavoitteena oli parantaa ihmisen elämää. Miksi asiasta siis valitetaan? Syy löytyy siitä, että porukka ei saa aineita joilla vetää pää sekaisin. Säälittävää. -- No sinusta saa hyvän esimerkin, eli tuskin ryntäisit lähimmän kokaiinidiilerin syliin vaikka aine olisikin laillista? Miksi näin? No me kaikki emme ole idioootteja ja ne jotka ovat, käyttävät huumeita luultavasti jo nyt.
19.09.11 02:13
<RealBros> Kaiken kaikkiaan kieltolain tavoitteena oli parantaa ihmisen elämää. Miksi asiasta siis valitetaan? Syy löytyy siitä, että porukka ei saa aineita joilla vetää pää sekaisin. Säälittävää.
-1
19.09.11 01:57
<RealBros> Ja luuletko todella, että huumelordien valtaa kaadetaan noin vain? Siihen sotaan sitä rahaa vasta kuluisikin, kun ruvettaisiin jäljittämään jokaista mafiosoa, jengiläistä tai jotakuta, jolla on valtaa huumebisneksessä. Mahdotonta, aikaa vievää ja kallista. Resurssien kannalta siis typerää. On naiivia ajatella koko juttua hyvänä ratkaisuna.
-1
19.09.11 01:52
<RealBros> Sen kummempaa matematiikkaa tuossa ei tarvita, kuin että jos on ainetta jolla saa pään sekaisin, niin idiootti ostaa sitä. Ja se, että onko kieltolaki toiminut... Ei hyvä jumala, pitäisikö tässä sitten saman tien laillistaa raiskaaminen sen vuoksi, että raiskaajia on vielä? Se ei ole se laki, joka tässä on epäonnistunut, vaan ne, jotka eivät sitä noudata. Laki ei kuluta niitä määrärahoja, huumeenkäyttäjät kuluttavat.
-1
19.09.11 01:49
<RealBros> <Sp33dy> Nykyihmiset ovat sen verran typerää sakkia, että jos jollakin saa pään sekaisin ja se on laillista, niin kyllähän ne sitä vetävät. Muotihuumeita ei voi käyttää esimerkkinä, sillä ne ovat lähes aina mitä sattuu, eikä niiden vaikutuksista tiedetä loppupeleissä mitään. Toisaalta taas tunnetut huumeet kuten kokaiini, amfetamiini jne. tunnetaan lähes läpikotaisin. Helppo löytää ohjeet käyttöön, helppo löytää ohjeet annosteluun, helppo löytää kaikki. Kun huumeita ei ole laitonta tuoda maahan, niin diilerit alkavat myymään sitä halvemmalla edistääkseen kulukkia.
-1
18.09.11 22:57
<Sp33dy> Ja vielä, kieltolaki ei ole ollut minkään aineen suhteen järin kannattava, se epäonnistui alkoholin kanssa ja niin siitäkin tuli uudestaan laillinen. Jos valtio niin sanotusti ottaisi vallan huumeloordeilta(sekä koko laittomilta markkinoilta) ja rupeaisi itse säännöstelemään huumeiden jakelua, hinnoittelua ja kohderyhmiä valvotusti, uskoisin että jotkin asiat paranisivat, eivät kaikki mutta jotkin.
18.09.11 22:53
<Sp33dy> <RealBros> Kieltolaki oli alun alkaen tyhmä ratkaisu, mutta nykyään sen poistaminen olisi vielä tyhmempää. Tilastoja voi aina lukea ja tulkita miten tykkää, mutta selväähän se olisi, että piripäitä pompsahtelisi vastaan useammin jos huumeet olisivat laillisia. -- meinaatko sitä, että kun huumeet laillistetaan ihmiset ostavat sitä koska ei ole lakia estämässä? Jos edes luit tuota kirjoitusta niin siinäkin sanottiin selvästi, että ne jotka haluaa huumeita saavat myös niitä. Kyse ei siis ole laista vaan suoraan omasta tahdosta.
18.09.11 10:16
<Bioaate> Ei oo miettiny että nuoret kyttäilee hakista, tai ostaa joltain tutulta sitten huumeita alkoholin sijaan. Nipa saa enemmän huumeita myymällä alaikäisille ylihintaan, joka nostaa huomattavasti rikollista myyntiä ja teininistien määrää.
15.09.11 21:48
<Raastaja> suht läpinäkyvä rölli DaMacelta =)
15.09.11 15:17
<Johnny Bravo> poistuis ainakin nistien ryöstöt
-1
15.09.11 03:20
<RealBros> Kieltolaki oli alun alkaen tyhmä ratkaisu, mutta nykyään sen poistaminen olisi vielä tyhmempää. Tilastoja voi aina lukea ja tulkita miten tykkää, mutta selväähän se olisi, että piripäitä pompsahtelisi vastaan useammin jos huumeet olisivat laillisia.
-1
15.09.11 03:03
<Ayz> Sveitsin malli *tässä asiassa* suomeen voisi olla ihan toimivakin. Huumeita saat ilmaiseksi mikäli rekisteröidyt ja käyt säännöölisesti hoidoissa. Kannabiksen ym. Kevyempien aineiden kohdalla ennemmin tsekin malli jossa käytöstä, kasvatuksesta ja hallussapidosta ei rangaista, mutta ei hollannin systeemiä (itselläni ainakin voisi tulla liikaakin pössyteltyä jos coffareita olisi joka kadunkulmassa, sitä en kaipaa). Kansanterveys ja poliisin määrärahat säästyvät ja valitus loppuu joka suunnalta.
15.09.11 01:42
<Make90> Kaikki missaa sen tärkeimmän asian: onko nykyinen huumeidenkieltolaki onnistunut tehtävässään? Onko nykyään kasvavat nuoret varmasti irti huumeista? Onko kieltolaki onnistunut vai ei? Nykyäänhän siis huumeidenkäyttäjiähän ei ole, jos kieltolaki on onnistunut... No onko niitä?
15.09.11 00:04
<WremahThD> <Kaalijäätelö> "kuten portugalissakin" mutta kun ollaan suomessa. Suomessa on todella suuri kuolleisuus alkoholin vuoksi, joka on myös samanlainen huume kuin muutkin. Ei voida missään olosuhteissa minusta verrata suomea ja jotakin maata jolla oli jo huumeiden laittomuuden aikana todella pienet luvut huumekuolleisuudesta ja rikoksista.
-1
15.09.11 00:00
<Kaalijäätelö> Todennäkösesti käyttö nousis alkuun tosi paljon, mutta laskisi myöhemmin(kuten portugalissa). Tosin yks ihminen ei muuta mitään, ja suomen viinakulttuuri ei tällasta muutosta muutenkaan ikinä hyväksy. Ihmiset pelkää asioita joiden haittoja ne ei tunne, kuten huumeet tai ydinvoima, ja sitten niitä haittoja keksitään ite tai suurennellaan vitusti ja kaikkia pelottaa(esim. suomen joditablettien osto fukushiman jälkeen).
-1
14.09.11 22:56
<Modiglian> Kirjoituksen punainen lanka on kyllä oikeassa. Kun ongelma on kuitenkin olemassa riippumatta siitä mitä tehdään on ehdottomasti viisain ratkaisu koettaa hallita ongelmaa mahdollisimman hyvin. Tässä tapauksessa huumeet valtion myytäväksi ja valvottavaksi niin ratkaistaan monta ongelmaa ja säästetään selvää rahaa tai ainakin ohjataan rahaa kansalaisten hoitoon eikä rikollisjärjestöjen tukemiseen.
14.09.11 22:28
<VeikkoVälikäsi> Sama vaikka sallittaisiin JOS lakiin pykälä jonka mukaan narkkarin tai huumeiden myyjän saa tappaa ilman saktiota jos häiritsee ylenpalttisesti, käy kimppuun tai tyrkyttää huumeitataikka muulla kohtuuttomalla tavalla häiritsee päihteettömän kansalaisen elämää.
14.09.11 22:27
<Juusokoo> juuri näin
14.09.11 22:10
<RandomUser7-11> Niin, jos huumeet olis laillisii, ne ei olis ongelma. Jos ei olis lakei, ei olis rikollisiakaan.
14.09.11 21:07
<Gabria> Oma näkemys olisi ehkä että kansanterveydeltä lähtisi pohja huumeidenkäytön yleistyessä ja kuolleisuus lisääntyisi roimasti kun toleranssit vaativat elimistölle kestämättömiä määriä aineita. Huumesodat muuttaisivat lähinnä luonnettaan markkinapoliittisiksi ja joiltain mailta lähtisi elanto.
-3
14.09.11 20:57
<Black Eagle> Tällä kertaa en tiedä pitäisikö trollata vai ei - toisinaan tuntuu siltä, että sanoi aiheesta mitä tahansa, on jollain tavalla trolli! Portugalissa _tilastoidut_ (kieltolain aikana suurempi osa tapauksista jää tilastoimatta) huumeidenkäyttäjät kasvoivat ensimmäisinä vuosina, jonka jälkeen alle viidessä vuodessa tippuivat kokonaisuudessaan puoleen siitä alkuperäisestä tasosta joka oli ennen dekriminalisointia.
14.09.11 20:34
<Seikkaonsipuli> vituttaa kun porukka tulee riemurasiaan puhuun asioista mistä ei tiedä mitään
14.09.11 20:32
<Keitos> olen samalla linjalla! en käytä itse mitään huumetta..
14.09.11 20:15
<WremahThD> Suomessa vedetään niin paljon päihteitä, että haluaisin(en haluaisi) nähdä mitä käy kun kaikki huumeet laillistettaisiin, sekakäyttäjien paratiisi? Ehkä se karsisi suoraan kaikki kovimmat pirinistit hengiltä, mutta sitten olisi arvaamattomien kännisten lisäksi kadut täynnä arvaamattomia huumehörhöjä.
14.09.11 20:01
<Gawwad> Hohhoijaa... Menisi poika kouluun
14.09.11 19:22
<Mohnake> Tää kaveri vois vanheta parivuoskymmentä nii ehkä jopa tietäiskin asiasta jotain eikä selittelis kaikkea mukama poliittista paskaa ja raha-asioita, kun tuskin on kaverilla nekään edes kunnossa.
-1
14.09.11 19:12
<honk> Asiaa.
14.09.11 18:47
<etl> Pilipalipumpelipiupaupou t. pimpeli
14.09.11 18:44
<Kansaneläkelaitos> piripäät taas kitisee
-1

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Herra kaikkiruokainen

12656 katselukertaa

Kaikkien banaanien äiti.

9885 katselukertaa

Kaikki South Park Jaksot

21921 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.