Quantcast

Mädän omenan ongelma

Ajatuksia herättävä kolumni koulukiusaamisesta...

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Mädän omenan ongelma | Ajatuksia herättävä kolumni koulukiusaamisesta...

Julkaistu: 29.4.2012 13:04

Kommentit: 14 kpl

Tarkastaja: Loimu

4.5 / 5 (37 ääntä)

Mädän omenan ongelma | Ajatuksia herättävä kolumni koulukiusaamisesta...

Kommentit

30.04.12 02:35
<zha> Sinänsä ihan asiaa, mutta kielestä ei voi olla huomaamatta, että tää jätkä on jättänyt koulut kesken.
-1
30.04.12 00:07
<ASDPEELO> vai mitä luulet?
30.04.12 00:06
<ASDPEELO> <WremahThD> Oletetaan kuitenkin, että olet oikeassa. On siis olemassa yksi pääkiusaaja, jolla on oma pieni kiusaajaposse. Voitko kertoa minulle, mikä estää tätä "henkisesti vajavaista" henkilöä olemaan kokoamatta/manipuloimatta itselleen uutta joukkoa "mitäänsanomattomia tumpeloita" ja jatkaa kiusaamista jossain muualla? Mielestäni artikkelin väite "koulua joutuu vaihtamaan lähes aina kiusattu" kielii siitä, että tämä ratkaisu on "lähes aina" se parempi vaihtoehto, vaikkei omasta mielestäni ehkä se oikeudenmukaisin. Tuskin näitä nyt kuitenkaan millään arvalla ratkaistaan, vai mitä luul
30.04.12 00:02
<ASDPEELO> <WremahThD> Joko olet alan asiantuntija tai puhut mututuntumalta. Kallistun hieman jälkimmäisen suuntaan. Jos sinun tai jonkun tuttusi koulussa on yksi kiusaaja poistettu ja siten saatu koulukiusausongelma siltä osin ratkaistua, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että tämä toimisi jokaisessa tapauksessa. Puhut "pääkiusaajasta" ja "päähemmosta" vaikka tällaista henkilöä ei varmasti jokaisessa tapauksessa edes ole.
29.04.12 20:28
<Seke> "Kiusaajalla on useimmiten paljon enemmän ystäviä kuin kiusatulla." No eikö juuri se pistäisi miettimään että kannattaako alkaa käyttäytyä??? Ei ketään tietenkään heti voida olla erottamassa koulusta mutta jos varoituksien jälkeenkin homma ei ala sujua niin pitää olla olemassa kovat keinot laittaa häiriköt kuriin. Tällaisen "kiusaaja" yhteisön hajottaminen toimisi varmasti tehokkaasti.
29.04.12 20:25
<Seke> Totta joka sana. Olen aina ihmetellyt miksi kiusatun pitää vaihtaa koulua. Näin vaan tuntuu aina olleen ja tulee olemaan. Aivan käsittämätöntä. Asiaa perustellaan sillä että kiusatulle on etu päästä uuteen ympäristöön koska jotenkin hän ei ole sopeutunut ja on erilainen koska häntä kiusataan vaikka näin ei edes välttämättä ole. Koulun vaihtaminen on pelottavaa ja uuteen ympäristöön on vaikea sopeutua. Edellisessä koulussa kiusattu voi helposti uudessakin koulussa joutua kiusatuksi koska on tullut luokalle myöhemmin.
29.04.12 18:12
<WremahThD> Itse en näe tuota kummankin poistamista edes vaihtoehtona, koska yhteisön pitää nähdä se, että väärintekijää rangaistaan, ei uhria. Mikä maailma meillä onkaan, kun ihmiset ovat tähän päivään asti saaneet nähdä että tässä yhteiskunnassa rangaistaan uhria enemmän kuin väärintekijää.
29.04.12 18:09
<WremahThD> <ASDPEELO> Jos taas kävisi se, että joku tästä seurasta ottaisi pääkiusaajan paikan, niin sellainen skenaario ei voi toteutua kovin monta kertaa. Nuoret ja ihmiset yleensäkin ovat aivan helvetin yksinkertaisia otuksia. Tämä pätee niin ala-asteella, yläasteella kuin lukiossa että työpaikalla. Yksi vahvapersoonainen ihminen alkaa työpaikalla nälviä ja rääkätä yhtä, muut lähtevät seuraamaan tätä ja kokevat sen kieroutuneella tavalla hyväksytyksi. Sitten kun tämä mätä hedelmä poistetaan joukosta, muut lopettavat pikkhiljaa.
29.04.12 18:07
<WremahThD> <ASDPEELO> On aika tavallista, että tällä niinsanotulla pääkiusaajalla on se oma kööri. Kiusaaja on henkisesti vajavainen yksilö joka kokoaa pienen joukon mitäänsanomattomia tumpeloita ympärilleen, jotka näkevät heikompiaan kiusaavassa jotain ihailemisen aihetta. Kirjoituksessa on enemmän kuin perää, siinä on yksi osa miten kiusaamista koulussa voi vähentää. Itsekin olen tuota mieltä, että 100 kiusaajan joukossa on ehkä 30 todellista kiusaajaa ja loput ovat näitä seuraajia. Kun päähemmo on poistettu, muut eivät enää jaksa koska heidän ihailemansa henkilö on poistunut kuvioissa.
29.04.12 16:35
<ASDPEELO> Yksi vaihtoehto olisi, että molemmat joutuvat lähtemään. Tällöin kiusaaja saisi rangaistuksen ja kiusattu voisi aloittaa puhtaalta pöydältä muualla. Mutta tuskin on olemassa täydellistä ratkaisua.
29.04.12 16:32
<ASDPEELO> Tietysti on reilumpaa kiusattua kohtaan, jos kiusaaja joutuisi lähtemään, mutta tämä ratkaisisi ongelman ainoastaan artikkelin kiusaamis-skenaariossa. Ja näitä skenaarioita on monenlaisia, sillä esimerkiksi kiusaaminen ala-asteella on aika erilaista kuin kiusaaminen lukiossa.
-1
29.04.12 16:26
<ASDPEELO> Oletetaan, että kiusaajia on vain yksi. Jos kiusaaja joutuu vaihtamaan koulua tai muuttamaan, niin eikö ole hyvinkin mahdollista, että kiusaajan kaverit päättävät kostaa (aloittamalla kiusaamisen) kiusatulle kaverinsa "menettämisen". Tässä tilanteessa kaikki - eli kiusaaja, tämän kaverit ja kiusattu - joutuisivat kärsimään ja kiusaaminen jatkuisi. Kiusaajan lähtiessä myös usein suurempi ihmisjoukko joutuu kärsimään ystävänsä menetyksestä, sillä kiusaajalla on useimmiten paljon enemmän ystäviä kuin kiusatulla.
-3
29.04.12 16:19
<largehc> Tämä oli hyvä juttu. Lisää tämmöisiä.
29.04.12 14:32
<DAI> VOI, KUMPA minunkin asialle olisi peruskoulun aikana tehty jotain, niin en ehkä olisi masentunut, jäänyt työttömäksi ja nykyään viettäisi kaikkea vapaa-aikaa riemurasiassa.
10

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Omenan kamera

8912 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.