Quantcast

Kuvauksia uudesta ja jännittävästä Ruotsista

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Kuvauksia uudesta ja jännittävästä Ruotsista

Julkaistu: 14.5.2015 13:11

Kommentit: 41 kpl

Tarkastaja: Ylläpito

0 / 5 (0 ääntä)

Kuvauksia uudesta ja jännittävästä Ruotsista

Eniten ääniä saaneet kommentit

25.05.15 16:07
<asdfghjkl> Ihan vain mielenkiinnosta, miksi mun kommentti ei ole enää top-kommenteissa? Osaako joku kertoa?
26.05.15 15:58
<joopa joo111> asdfghjkl Koska riemurasian ylläpito.

Kommentit

28.06.15 18:31
<Anthropomorphism> Näin yhden n**k*rin, se katto mua oudosti. V*ttu minä vihaan niitä n**k*r*itä, kun ne sillä lailla katsoo..
09.06.15 09:00
<ropootti> Tokamak Näissä asioissa denialismi on vahvasti läsnä. Omien näkemysten ja uskomusten kyseenalaistaminen on paljon hankalampaa kun niiden ruokkiminen. Fundamentalistien ja denialistien kanssa ei voi keskustella. Ihminen voi muuttaa vain itse itseään.
06.06.15 19:02
<Tokamak> Ei edes jaksa alkaan listaamaan kaikkia sivun epäkohtia ja epäloogisia päätelmiä jotka pistivät heti silmään... Kirjoitustyylistä tulee vähän mieleen MV-lehti.
06.06.15 18:58
<Tokamak> Jahas, täällä se Arab taas levittää propagandasivustoja. Tuolla mm. sanotaan että Koraani on täynnä yllyttämistä vääräuskoisten ja ateistien tappamiseen. Hienoa jos Tajukangas tulkitsee asian noin, koska valtaosa muslimeista sen sijaan yhdistää kohdan siihen että Koraanin kirjoitushetkellä alkumuslimit olivat sodassa, eikä tappokehotus päde enää nykyään. Ja mitäs kaikkea se Raamattu sanoikaan vääräuskoisten tappamisesta? Ääri-islamia lukuunottamatta keskiverto muslimi ei pahemmin eroa vanhoillisesta kristitystä. Väittäisin että esim viidesläisyys (Räsäsen johdolla) on isompi uhka Suomelle.
-1
28.05.15 13:06
<Mandula> Tais mennä tunteisiin.
27.05.15 19:03
<asdfghjkl> Jaa-ha... Nyt ei oo top-kommentteja ollenkaan. *huoh*
26.05.15 15:58
<joopa joo111> asdfghjkl Koska riemurasian ylläpito.
25.05.15 16:07
<asdfghjkl> Ihan vain mielenkiinnosta, miksi mun kommentti ei ole enää top-kommenteissa? Osaako joku kertoa?
24.05.15 18:51
<ropootti> Mandula Aha. Tämä tais olla tässä.
-6
23.05.15 19:13
<Mandula> Tuhansia ja tuhansia somaleita on täällä elämässä sosiaaliturvalla ja heillä se korkein työttömyyskin on. Ja kannattaisi suhtautua kriittisemmin juuri noihin virallisiin lukuihin ja tutkimuksiin, koska sehän on julkinen salaisuys, että viralliset tahot haluavat edistää monikulttuurisuutta ja täten mitään negatiivista ei haluta julkaista ja vaikka julkaistaisiin, niin niissä vähätellään ja peitellään totuutta. Tässäkin asiassa kokemusperäiset seikat peittoavat virallisen totuuden.
23.05.15 13:25
<ropootti> Mandula Tässä vielä tällainen: http://www.tem.fi/files/40368/maahanmuuttajien_tyollistyminen.pdf - Tuossa siis ihan tutkittua tietoa aiheesta. Mistä lähteistä hait tuon yli 70% työttömyyden ja mitä väestöryhmää se koski? Nyt se voi olla jotain 70-7000:n ihmisen väliltä, eikä kuva välity lainkaan oikein ilman tarkennusta. Joku takaraja integroitumiseen olisi varmaan ihan hyvä, joskin pari vuotta ei ole lähellekään riittävästi kaikissa tapauksissa esim. pienten lasten vuoksi.
-2
23.05.15 11:14
<ropootti> Tuli ajatusvirhe. Tämän: "Se ei tietenkään ole syy puuttua systeemin väärinkäytöksiin..." piti olla muodossa: "Se ei tietenkään ole syy OLLA PUUTTUMATTA systeemin väärinkäytöksiin...". Toivottavasti ei ehtinyt kenenkään verisuoni katketa päästä.
-2
23.05.15 11:10
<ropootti> Mandula Inhimillisyys tarvitsee vähän lisää avausta. Kuntoutukset, velkajärjestelyt, sosiaalituet, asunnottomien asuntolat, leipäjonot jne. jne. perustuvat yhteiskunnallisten hyötyjen lisäämisen lisäksi inhimillisyyteen. Etenkin pakolaisista moni ei tiedä Suomesta yhtään mitään tänne päätyessään, eivätkä ole koskaan sosiaalituesta kuulleetkaan. Tulevat hyvin kokonaisvaltaisesti täysi vieraaseen ympäristöön. Ei sieltä kotimaasta lähdetä, koska Suomessa on niin hauskaa, vaan koska kotimaassa on perseestä. Edelleen ne kauhukuvien sossuturistisi ovat hyvin pieni vähemmistö, jos sitäkään.
-2
23.05.15 11:01
<ropootti> Mandula Käytät turhaan tunteitasi kuvitellessasi mitä sanon. Kaikki kommenttini ovat edelleen luettavissa tuosta alempaa, enkä ole väittänyt missään että tänne tullaan vain opiskelemaan tai töihin, vaan että maahanmuuttajista iso osa on opiskelijoita ja työntekijöitä. Ei tänne virtaa tuhansia ja tuhansia ihmisiä lorvimaan, ja sopeutumisvaiheessa oleviakaan ei voi lorvijoiksi laskea. Veroeurosateestakaan en ole sanonut mitään.
-2
23.05.15 10:55
<ropootti> Mandula Asiaan tutustuminen on aika pienen vaivan takana. Helpompaa kun vaikka markkinatalouden tai tähtitieteen perusteiden oppiminen. Tosin lukemalla vain blogeja, kolumneja ja nettifoorumeiden älämölöä päätyy aika helposti aivan vääriin käsityksiin. Tässä pari nopeasti selattavaa sivua: http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot ja http://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/tilastoja-ja-linkkeja/tilastotietoa/maahanmuuttajat/maahanmuuttajien-maara/
-2
23.05.15 10:54
<Mandula> ropootti Eikö edes orastavan ongelman verran? Taas aikamoista heikkonäköisyyttä ilmassa. Joissakin maahanmuuttajaryhmissä työttömyysprosentti huitelee päälle 70% ja kokonaismäärältään maahanmuutto tuottaa satoja miljoonia euroja kuluja vuodessa, eikä se varmasti ole laskeva trendi. Pikkurahoja, joo. Harmi vaan, että ne on pois jostain muusta. Mutta summa summarum: Jos maahanmuuttajille annettaisiin vaihtoehdot; 2 vuodessa työpaikka/opiskelupaikka ja oma toimeentulo (ei siis verorahoilla) tai takaisin kotiin, tämä olisi kaikkia tyydyttävä ratkaisu, eikö totta?
23.05.15 10:47
<ropootti> Mandula "On myös kaikkien etujen mukaista, että Suomeen edelleen suuntautuva sossushoppailuturismi loppuu." - Tietenkin. En vetänyt mitään mutq suomalaisetkin-korttia, vaan yritin laittaa asian ymmärrettävään perspektiiviin. Montako sossushoppailuturistia vuosittain tulee ja jo Suomessa asuu? Usko pois, että ei edes orastavan ongelman verran. Se ei tietenkään ole syy puuttua systeemin väärinkäytöksiin, ja systeemiä myös jatkuvasti kehitetään paremmaksi.
-3
23.05.15 10:33
<Mandula> ropootti Selitäppä musta punaiseksi, kun katsoo tästä linkistä löytyviä taulukoita maahanmuuttajien aiheuttamista kuluista. Juuri kun ylistit, että tänne tullaan vain opiskelemaan ja töihin, eli veroeuroja pitäisi oikein sataa laariin. Mutta, ei, miinukselle menee vaikka kaikki rikolliset on karkotettu ja suurin osa ei saa toimeentulotukea, ainakaan kantiksia enempää, ja vaikka saisi niin se on inhimillistä: http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142878-oecd-suomi-ei-ole-hyotynyt-maahanmuutosta
23.05.15 10:30
<Mandula> ropootti On myös kaikkien etujen mukaista, että Suomeen edelleen suuntautuva sossushoppailuturismi loppuu. On kyllä suunnatonta paskapuhetta väittää, että Suomeen ei tule maahanmuuttajia ilmaisen rahan perässä (tähän vedit "mutq kantasuomalaisetki" -kortin yllättäen..). Suomeenhan tullaan hyvän sään, puheliaiden ihmisten ja hyvän sijainnin takia, vai sittenkin sen ilmaisen elämisen? Voisiko olettaa, että tänne saapuva ihmisvirta pienentyisi oleellisesti, jos täällä pitäisikin itse elättää itsensä? Sun kommenttien perusteella ei, mutta silti Suomi maksaa Euroopan korkeimpia tukiaisia mamuille
22.05.15 15:08
<ropootti> Ja ennen kun taas joku alkaa ölisemään poliittisista suuntauksistani tai muuta paskaa, voin tehdä selväksi, että en välitä vasemmistosta, oikeistosta, vihreistä tai muistakaan suuntauksista. Sen sijaan olen elänyt ja elän vieläkin paljon maahanmuuttajien ja pakolaisten keskellä, kannatan väkevää maastapoistamista rikollisten suhteen (kuten kannattaa kaikki tuntemani mamutkin), enkä ole millään tavoin puolesta tai vastaan maahanmuuton osalta. Ihmisen yritän kohdata ihmisenä, on lähtökohdat sitten mitkä hyvänsä.
-4
22.05.15 15:06
<ropootti> Mandula On kaikkien etujen mukaista kohdella mamuja ja pakolaisia kuten muitakin ihmisiä. Se, että isoon porukkaan mahtuu itsekeskeisiä kusipäitä, ei ole peruste rangaista kaikkia. Muutenkin mamuista iso osa on työperäisiä tai opiskelemaan (koska se on Suomessa halpaa) tulleita, ja lopuistakin vain osa kliseisiä "somalimamuja", joista vain hyvin pieni osa millään tavoin ongelmallisia. Asenneongelma on maahanmuuttoa suurempi ja kalliimpi ongelma.
-3
22.05.15 15:05
<ropootti> Mandula 4) Tukien tarkoitus on auttaa integroitumisessa. Turha kauhistella niihin käytettyä rahaa, kun samaa verorahaa käyttää jokainen opiskelija ja jokainen joka saa asuntotukia tai lapsilisää (vanhempasi ovat ehkä saaneet myös julkisen terveydenhuollon, neuvolan ja äitiyspakkauksen?). Ilman yhteiskunnan tukea meininki Suomessa olisi kauttaaltaan lähiöiden kantakuppiloiden mukaista.
-3
22.05.15 15:05
<ropootti> Mandula 3) Kyllä, väitin ja väitän edelleen, että Suomeen suoraan kaukomailta tukien varassa tietoisesti lorvimaan tullutta maahanmuuttajaa ei ole. On olemassa systeemiä väärin käyttäviä ihmisiä (joista valtava enemmistö on kantasuomalaisia tai rajan takaa tulleita työperäisiä maahanmuuttajia), mutta niitä ei voi kutsua nimikkeellä maahanmuuttaja. Ongelmallisten maahantulijoiden (mamu tai pakolainen) määrä on hyvin pieni, koska usko tai älä, niitä käännytetään takaisin.
-2
22.05.15 15:04
<ropootti> Mandula 2) Asuntolassa eläminen ja päivittäinen ruoka-annos ei riitä sinullekaan. Työ/koulu sosiaalinen elämä, kaverit, harrastukset ym. ovat hyvän elämän perusjuttuja. Niiden saaminen vaatii muutakin kun syömistä ja nukkumista. Valtaosa tukirahojen varaan jämähtäneistä työttömistä on suomalaisia, joilla tosin on suojanaan tuttu kieli, kulttuuri ja edes jonkinlaiset sosiaaliset suhteet.
-3
22.05.15 15:03
<ropootti> Mandula Kohta kohdalta eteenpäin: 1) Mamut tai pakolaiset eivät kiilaa mitään jonoa, koska ovat ihan omassa jonossaan. On helppo olettaa toisin, jollei systeemiä tunne. Se voi vaikuttaa kiilaamiselta, mutta taustalla on sopimuksia asunnoista tai asuntomääristä. Siksi vastaanottokeskuksessa voi joutua odottamaan pitkiä aikoja ensin maahantulon byrokratian, sitten asunnon saamisen vuoksi. Mitään Suomeen, suoraan tukirahoille ja omaan kämppään meininkiä ei ole. Edelleen nopeammin asunnon saa suomalainen, jolla ei ole asuntoa.
-3
22.05.15 15:01
<ropootti> Mandula En ole väittänyt yhtään mitään muuta, kun että ensimmäinen yleistävä kommenttisi ei pidä paikkaansa. En ole väittänyt päinvastaista. Jos sanon, että musta ei ole valkoista, en sano, että musta on punaista.
-2
22.05.15 08:25
<Mandula> Ja tässä nyt paperittomalla tarkoitan henkilöä, joka on "hukannut" passinsa/henkilöllisyystodistuksensa ennen Suomeen tuloa.
22.05.15 08:22
<Mandula> ropootti No nyt meni ohi. Eli ihmettelin, että miksi nuo paperittomat tulijat kiilaavat kalliisiin vuokra-asuntoihin ja saavat käyttörahaa ties mihin, miksei niitä voida asuttaa vastaanottokeskuksissa niin kauan, että koti-ikävä kasvaa liian suureksi. Sinä sitten väitit, että tuollaisia tapauksia ei ole olemassakaan. Eli tänne ei tule paperittomia maahanmuuttajia eivätkä he asu vastaanottokeskuksissa eivätkä kalliissa vuokra-asunnoissa eivätkä he saa mitään käyttörahaa. Ymmärsinkö nyt oikein väitteesi?
-1
22.05.15 07:14
<ropootti> Mandula Kuten kommenttini lukemalla voi nähdä, en edelleen väitä maahanmuuttajista mitään tuollaista, vaan väitän sun ensimmäistä kommenttiasi paskapuheeksi.
-4
21.05.15 23:00
<Mandula> Ja se on myös tosiasia, että mamuja neuvotaan hukkaamaan paperinsa ennen Suomeen tuloa, koska täten tänne on suurempi todennäköisyys myös jäädä koska taustoja on mahdoton selvittää. Kukahan se oli, mamubisneksessä vahvasti vaikuttanut naikkonen, joka puolusti maahanmuuttajien tänne tuloa sillä, että väitti monenkin mamun olevan koneinsi öörejä, mutta paperit ovat vain jääneet kotiin :D Siinä sitä ideologiaa kerrakseen ja paskapuhetta myös.
21.05.15 22:56
<Mandula> ropootti Väität siis ihan tosissaan, että maahanmuuttajat eivät kurvaa ohituskaistaa pitkin asuntojonoissa muiden ohi eivätkä saa ns. harkinnanvaraista tukea harrastuksiinsa ja muuhun toimintaan? Tästä on ollut oikeusjuttujakin, kuinka mamuille on myönnetty tukia jopa ilman hakemuksia. Eli, sori vaan, helppo se on huudella paskanpuhumisesta ku itse veistelee sitä itseään.
21.05.15 21:03
<ropootti> Mandula En ymmärrä mistä ideologiasta puhut? Enkä ole väittänyt, että "kaikki ei-työperäiset maahanmuuttajat asuvat vastaanottokeskuksissa eivätkä saa käyttörahaa vaan vain sen päivittäisen ruoka-annoksensa". Sen sijaan sanoin, että aiemmin kuvailemaasi pakolaista ei ole olemassakaan, vaan se on ihan silkkaa paskapuhetta ilman mitään näyttöä.
-4
20.05.15 19:53
<Mandula> ropootti Älä nyt suutu, vaikka sun ideologiasta puhutaankin realistiseen sävyyn. Paskan puhumisesta puheenollen, sulla taitaa olla sellanen pahanlaatunen ripuli. Vai väitätkö todellakin, että kaikki ei-työperäiset maahanmuuttajat asuvat vastaanottokeskuksissa eivätkä saa käyttörahaa vaan vain sen päivittäisen ruoka-annoksensa?
20.05.15 18:31
<ropootti> Mandula Tuohon listalleni voi lisätä yltiöymmärtäjät, jotka eivät halua käännyttää maasta pois oikeasti ihan selkeitä ongelmatapauksia. Yleistämiset voi kuitenkin heittää roskiin.
-3
20.05.15 18:28
<ropootti> Mandula Yhdistävä tekijä fundamentalistien, foliohattujen, ilmastoskeptikoiden, ufohihhuleiden, enkeliparantajien, vaihtoehtohoitajien, homofoobikkojen, rasistien, hippien ja muiden vastaavien kesken on se, että asioista ei tiedetä hevon vittuakaan.
-3
20.05.15 18:20
<ropootti> Mandula Mene sinne vastaanottokeskukseen käymään ja kohtaa todellisuus. Tuollaista kuvailemaasi tapausta ei ole olemassakaan. Kyllä maahanmuuttoon voi suhtautua kriittisesti ilman paskan puhumista tai poliittista suuntausta.
-5
16.05.15 10:50
<voipojux> Miksi neuvostoliitolla ei ollut pakoloisongelmia? Kaikki ammuttiin rajalle - kumpaankin suuntaan.
15.05.15 13:01
<Mandula> Äh, olinpa typerä kun alla tuollaisia kyselen. Sehän on ihmisoikeus ja hyvinvointivaltion velvollisuus kustantaa kaikkien henkilöiden, varsinkin suojavärin omaavien ja rauhanuskontoa edustavien, eläminen koko loppuelämänsä ajaksi. Ainakin jos viher- ja vasemmistotyypeiltä kysytään.
15.05.15 12:58
<Mandula> Voidaan toki kysyä, että miksi tällainen paperiton matkaaja ylipäätään saa toimeentuloa esim. Suomesta? Miksei asutus vastaanottokeskuksessa jossain jumalan perseessä ja päivittäinen ruoka-annos riitä? Miksi pitää hommata vuokrakämppä ohituskaistaa pitkin jostain Helsingin keskustasta ja maksaa netit ja sähköt ja ruuat ja harrastukset? Kyllä se koti-ikävä iskee siinä vaiheessa, kun henkilö huomaa että ei tämä mikään paratiisi olekkaan kuten mainospuheissa väitettiin.
18
14.05.15 18:02
<asdfghjkl> Miksi muka ei voida palauttaa jos ei ole papereita? Lähetetään takaisin aina vain uudestaan. Veikkaan että lähi-idän valtiolta loppuu rahat lentolippuihin ennen kuin pohjoismaalta.
19
14.05.15 14:29
<suosilmä> mm jääkiekko ottelu suomi vs muslimit

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.