Quantcast

Jacque Fresco - "Environment Shapes Behavior"

Yhdysvaltalainen teollinen suunnittelija Jacque Fresco (1916 - 2017) kertoo totuuden ympäristön vaikutuksesta ihmiseen!

0 / 5 (4 ääntä)

Julkaistu: 2.5.2018 11:24

Katsottu: 2763 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

0 / 5 (4 ääntä)

Jacque Fresco - "Environment Shapes Behavior" | Yhdysvaltalainen teollinen suunnittelija Jacque Fresco (1916 - 2017) kertoo totuuden ympäristön vaikutuksesta ihmiseen!

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
04.05.18 20:13

<Jorma90> pausebreak Siis kyllä se viittaa siihen, että geeneillä on vahva vaikutus, mutta et voi tuon perusteella sanoa, että "Ihmisen käyttäytymisen määrittää arviolta puolet luonto ja loput kasvatus."

-1
04.05.18 17:16

<pausebreak> Jorma90 Kai sinä nyt sen ymmärrät, että se kertoo aika suoraan kuinka suurin vaikutus geeneillä on persoonaan? Jos sinä nyt mietit mitä heritabiliteetti kertoo tilanteessa, jossa halutaan erottaa ympäristön vaikutus persoonan kehittymisessä identisissä kaksosissa, jotka ollaan kasvatettu eri ympäristöissä, niin se erotus kertoo kuinka vahva osa geeneillä on.

04.05.18 14:57

<Jorma90> pausebreak Luin tuon ensimmäisen linkkisi läpi, enkä löytänyt tukea väitteellesi. Heritabiliteetti kuvaa kuinka suuri osa jonkin piirteen vaihtelusta jossain tietyssä populaatiossa voidaan selittää geneettisellä vaihtelulla. Se ei siis kerro kuinka suuri osa jostain piirteestä geneettistä. Tämä ehkä selventää: jos jonkin populaation ympäristö on TÄYSIN identtinen kaikille (mitä se ei taida koskaan olla), niin tällöin kaikkien piirteiden heritabiliteetti on 1, eli 100%, koska kaikki erot piirteissä voidaan selittää eroavilla geeneillä, koska ympäristö ei ole tällöin faktori.

-1
04.05.18 12:22

<pausebreak> Jorma90 Ymmärrätköhän nyt ihan oikeasti mitä heritabiliteetti tarkoittaa? :D

04.05.18 12:05

<pausebreak> Jorma90 Tuossa ote tutkimuksesta jossa käsitellään tuota aihetta. http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1111/j.0963-7214.2004.00295.x Täällä voi taas tutustua tuon tutkimuksen muihin löytöihin helpommin luettavassa muodossa. https://mctfr.psych.umn.edu/research/researchtopics.html

03.05.18 14:38

<Jorma90> pausebreak Voisitko ihan vain linkata jonkin tutkimuksen, missä sanotaan ihmisen käyttäytymisen määräytyvän 50/50 geenien ja luonnon suhteen? Ja tiedoksi: heritabiliteetti ei kerro sitä, kuinka suuri osa jostain piirteestä on geenien tuotosta, jos tätä luulit.

-1
03.05.18 00:23

<pausebreak> Jorma90 Kannattaa vaikka tutusta sellaiseen herraan kuin Steven Pinker, joka on johtava hahmo evoluutio psykologian saralla ja hänen tutkimuksiin ja kirjoihin. Vaihtoehtoisesti voi tutustua Minnesota kaksoset -tutkimukseen ja siitä kirjoitettuun kirjaan "Born Together—Reared Apart: The Landmark Minnesota Twin Study". Näistä kyllä löytyy materiaalia ja tutkimuksia kun edes vähän viitsii etsiä.

02.05.18 21:10

<Jorma90> pausebreak Lähdettä väitteelle, että arviolta puolet ihmisen käyttäytymisestä johtuu ympäristöstä ja puolet geeneistä? Kumpikin totta kai vaikuttaa, mutta en muista missään nähneeni kenenkään tutkijan kuitenkaan tuollaista väittäneen...

-1
02.05.18 11:49

<pausebreak> Evoluutiopsykologit tutkimuksineen väittävät ihan muuta kuin sitä, että ihmistä muokkaisi vain ympäristö. Ihmisen käyttäytymisen määrittää arviolta puolet luonto (nature, geenit, perimä) ja loput kasvatus (nurture, ympäristö). On aika epä-älyllistä kuvitella, että se ainoa paikka ihmisessä joka määrittää sinun älykkyytesi ja persoonasi ei olisi millään tavoin altis evoluutiolle ja sitä kautta perimälle.Jo pelkästään vastasyntyneet vauvat osoittavat eri mielenkiinnonkohteita riippuen siitä onko kyseessä tyttö vai poika ja tämä kaikki vain yhden kromosomin takia.

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Rakkaus ja kateus (Jacque Fresco)

Rakkaus ja kateus (Jacque Fresco)

3 857 katselukertaa

Jacque Frescon puhe

Jacque Frescon puhe

5 005 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.