Quantcast

Totuuden Sulka - Vieraana Mauri Timonen

Dendroklimatologi Mauri Timosen kertomus ilmastonmuutoksen todellisuudesta. Tieteellisen ja Poliittisen ilmastonmuutoksen ero.

2.75 / 5 (8 ääntä)

Julkaistu: 28.9.2019 13:11

Katsottu: 4505 kertaa

Kommentit: 7 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

2.75 / 5 (8 ääntä)

Totuuden Sulka - Vieraana Mauri Timonen | Dendroklimatologi Mauri Timosen kertomus ilmastonmuutoksen todellisuudesta. Tieteellisen ja Poliittisen ilmastonmuutoksen ero.

Kommentit (7)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
07.10.19 22:09

<dwaf> mijuraut "Lustotutkimus antaa selkeän kuvan, että ilmasto on viilentynyt viimeisten 7000 vuoden aikana noin 0,3 astetta vuodessa." Eli 7000 vuotta sitten lämpötila oli 2100 astetta lämpimämpi? Myöskin 1919 muistetaan vuonna, kun lämpötila pyöri 0 ja 60 lämpöasteen välillä Suomessa.

05.10.19 07:45

<Tömpsy> for now..

05.10.19 07:44

<Tömpsy> On kyllä mielenkiintoinen setti, kiitos tästä. Avartaa hyvin näkemystä tästä hysteriasta, itseltä meni pohja tälle hysterialle, kun muutama vuosi takaperin huomattiin, että otsonikerros korjaantuu itsekseen. Tätä vannottiin koulussa meille, että ei ole mahdollista tapahtua, että ihminen sen on tuhonnut hiustököteillä yms. huoh, ja sitten luin eri tiedepalstoilta, että ei mennykkään kuten luultiin. Kukaan täällä tiedä hevon helevettiä tuli ensiksi mieleen - liian monta muuttujaa,joten jos katsotaan tuhansia vuosia käyrää=paras vaihtoehto.. koska häiriötekijöitä on vaan liikaa katsomaan lyhyemmi

-1
03.10.19 17:03

<mijuraut> 2/2 Sekalaista kritiikkiä IPCC:n suuntaan (hiukkaspakote ei mukana mallissa riittävän tarkasti, mallissa liikaa asioita mukana joten se on sekava, IPCC ei tykkää lustotutkimuksesta). Keskilämpötilamittaus on kuulemma kyseenalaista hommaa. Ei kerrota miksi. CO_2 ei ole saaste vaan kasvukaasu. Pohdiskelua hyvästä CO2 tasosta. Ei hyvää tasoa sille olekaan, mutta jos ihmisiä on yli 10 miljardia niin 500 ppm ois hyvä (nopeampi kasvu). Ilmastonmuutokselle ei tule tehdä mitään, ilmasto jäähtyy ja lämpenee automaattisesti syklien mukana. Luontainen ilmastonvaihtelu on ainut ja muita tekijöitä ei ole.

03.10.19 17:03

<mijuraut> 1/2 Lustotutkimuksella - erityisesti Lapin metsänrajamännyn - saadaan lämpötilatietoa useiden tuhansien vuosien ajalta ja useita hyviä perusteluja tälle. Ko. puun kasvu korreloi voimakkaasti heinäkuun keskilämpötilojen kanssa. Lustotutkimus antaa selkeän kuvan, että ilmasto on viilentynyt viimeisten 7000 vuoden aikana noin 0,3 astetta vuodessa. Myös arkipäätelmiä joukossa, tyyliin "Pilvet ehdottomasti viilentävät ilmastoa, kysy vaikka auringonottajalta".

-1
01.10.19 19:23

<pireol> risdo kyllä, muunmuassa sinä voit, niinkuin kuka tahansa muukin.

01.10.19 18:31

<risdo> Voisko joku kuunnella ja kertoa siitä sen punch linen

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.