Quantcast

360 light issue on the globe

Selkeästi ja todella hyvin havainnollistettuja esimerkkejä siitä miksi heliosentrinen systeemi ei toimi käytännössä. Vai toimiiko? Ehkö joku rasialainen osaa tämänkin selittää... minä en.

1.07 / 5 (8 ääntä)

Julkaistu: 21.12.2016 10:00

Katsottu: 5005 kertaa

Kommentit: 18 kpl

Tarkastaja: Arab

1.2K

1.07 / 5 (8 ääntä)

360 light issue on the globe | Selkeästi ja todella hyvin havainnollistettuja esimerkkejä siitä miksi heliosentrinen systeemi ei toimi käytännössä. Vai toimiiko? Ehkö joku rasialainen osaa tämänkin selittää... minä en.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-12-21 10:17:13

+76632

<thirvi>

Maapallo pyörähtää 24 tunnissa ympäri aurinkoon nähden, eli siten että sama piste pallolla on jälleen kohti aurinkoa. Videolla selostettu "absoluuttinen suunta" eli 360 asteen pyörähdys taivaan tähtiin nähden on lyhyempi, noin 23 tuntia 56 minuuttia ja 4 sekuntia. Video ei sinänsä ole väärässä, mutta ei tuo tyyppi kovin pitkään noin yksinkertaista asiaa miettinyt. Luultavasti trollailee flat-earth hengessä.

15

Kommentit (18)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
28.12.16 12:31

<Stormstrider> Preriaatteessa maapallo siis ei kierrä aurinkoa, vaan maapallo ja aurinko molemmat kiertävät yhteistä massakeskipistettä. Käytännössä tämä piste kuitenkin on auringon sisällä.

27.12.16 15:28

<Froqert> Ei

22.12.16 00:35

<Pikipää> https://www.youtube.com/watch?v=IJhgZBn-LHg siinä on rautalangasta väännettynä ja vähän muutakin infoa.

21.12.16 23:36

<ebinesa> Mielestäni maapallo on kuutio.

21.12.16 21:12

<Dink30000000> Miten monta kertaa noille pitää sanoa, että pyörähdys ei ole tasan 24h? Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää?

21.12.16 20:46

<eetvertti> thirvi Kiitos asiallisesta vastauksesta! No niinhän se asia tieteen puolesta selittyykin kun sitä tarkemmin laskeskelee. Täytynee vetää tältä osin hieman sanoja takaisin ja todeta että tässä kysymyksessä heliosentrisyydellä on pointtinsa... monessa muussa kohtaan ei mielestäni niin välttämättä (monet astronomian/tieteen päätelmät perustuvat yhä filosofisiin ratkaisuihin ja oletuksiin , jotka ovat täysin teoreettisella tasolla) Mutta niistä muista kysymyksistä ehkä joskus muulloin.

-1
21.12.16 18:44

<Mns> kodo_NI!! Eihä niitä voi käyttää lähteenä koska NASA:n, ISS:n, ESA:n ja kaikkien maailman hallitusten salaliitto.

-2
21.12.16 17:11

<kodo_NI!!> eetvertti ja videon herra eivät taida olla ihan penaalin terävimpiä kyniä. Aika kuvaava esimerkki tieteisvastaisesta ja pseudokriittisestä ajattelusta. Tämänkin "ongelman" olisit saanut ihan itse ratkaistua parissa minuutissa googlaamalla tai avaamalla minkä tahansa tähtitieteiden perusteita sisältävän kirjan, joiden ensimäisillä sivuilla tehdään ero synodisen ja sideerisen vuorokauden välille.

-2
21.12.16 16:29

<Mns> eetvertti Kyllä se jo ala-asteella selitetään miten heliosentrinen systeemi toimii käytännössä. Sinä oot vaan liian idiootti fysiikan perusteiden ymmärtämiseen.

-2
21.12.16 15:23

<nuudeli> Tietää heti että feikki koska maa on litteä ! :D

21.12.16 13:32

<arnold90> EI KIITOS FLATEARTH PASKAA RIEMURASIAAN. PITÄÄ OLLA IDIOOTTI JOS EDES MIETTII TÄMÄN TEORIAN PAIKKAANSA PITÄVYYTTÄ

-2
21.12.16 12:37

<ziljoona> Mikä ihmeen vika tässä aurinkokeskisessä mallissa muka on? Katso wikipediasta päivän pituus. Siellä selitetään asia kyllä ihan riittävän hyvin. On olemassa aurinkopäivä, https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_time ja Sidereal time(ei hajua kuinka suomennetaan) https://en.wikipedia.org/wiki/Sidereal_time.

21.12.16 10:58

<EmppeDee> no eetverttihän se taas käännyttää

21.12.16 10:28

<peramorko> Arvasin ettei ois pitäny käydä youtuben puolella kattomassa kommentteja, nyt vituttaa.

-1
21.12.16 10:17

<thirvi> Maapallo pyörähtää 24 tunnissa ympäri aurinkoon nähden, eli siten että sama piste pallolla on jälleen kohti aurinkoa. Videolla selostettu "absoluuttinen suunta" eli 360 asteen pyörähdys taivaan tähtiin nähden on lyhyempi, noin 23 tuntia 56 minuuttia ja 4 sekuntia. Video ei sinänsä ole väärässä, mutta ei tuo tyyppi kovin pitkään noin yksinkertaista asiaa miettinyt. Luultavasti trollailee flat-earth hengessä.

15

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Chad VanGaalen - Molten Light

Chad VanGaalen - Molten Light

2 511 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.